Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2013-11-27, 12:50   #2251
AshtrayGirl86
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 514
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Cze¶æ wieki mnie tu nie by³o ale widzê kilka znajomych twarzy nadal

Dzisiejsze jad³o - chyba U, staram siê rozkrêciæ metabolizm spowolniony problemami z tarczyc± i g³upim uciêciem wêgli do bardzo ma³ych ilo¶ci no i nie jem glutenu i krowiego nabia³u

I: jaglana babeczka nadziana kozim serkiem i domowym mas³em s³onecznikowym, kilka migda³ów w czekoladzie.
II: domowa bu³eczka kukurydziana z mas³em, filetem z indyka i papryk±.
III: kasza kukurydziana na mleku z jajkiem, siekanymi migda³ami i truskawkami.
IV: 1/2 du¿ej piersi z kurczaka i paczka warzyw na patelnie (z ziemniakami) sma¿one na oleju kokosowym.
V: domowa bu³eczka kukurydziana z mas³em, wêdzonym ³ososiem, jajkiem na twardo i pomidorem.

Ujdzie?
AshtrayGirl86 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-27, 13:16   #2252
agaczini
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 148

Cytat:
Napisane przez Abigal Poka¿ wiadomo¶æ
co do soku siê ju¿ ustosunkowa³am, brakuje mi bardzo w twoim jedzeniu sezonowych warzyw (starasz nadrabiaæ tym nieszczêsnym sokiem, zupe³nie niepotrzebnie), jesz du¿o do¶æ przetworzonej ¿ywno¶æ dalej, choæ na prawdê jest coraz lepiej, przede wszystkim widaæ ¿e siê starasz , urozmaiæ bardziej ¼ród³a makrosk³adników (polecam wo³owinê, cielêcinê, indyka, wiepszowine a nie ci±gle kurczaka, ponadto makrele, ¶ledzie (najlepiej ¶wie¿e), dorsza ba³tyckiego, ³ososia te¿ ale trzeba mieæ ¶wiadomo¶æ, ¿e w Polsce dostanie dzikiego ³ososia to wyczyn, a te hodowlane maj± du¿o niekorzystniejszy stosunek omega 3 : omega 6

my¶lê ¿e jem do¶æ ró¿norodnie a napewno bardziej ni¿ wcze¶niej i staram siê ¿eby by³o jeszcze lepiej, mo¿e akurat ostatnio w jad³ospisach widzisz powtarzalne sk³adniki i masz racjê, owoce u mnie kulej±. a mango i kaki lubiê, czasem po prostu siê zapomina o istnieniu niektórych sk³adników wywalê ten sok, przemówi³a¶ mi do wyobra¼ni kiedy¶ wogole nie pi³am nic oprocz wody- ten sok to by³a moja próba odfiksowania siê z tego ;p wieczorny chleb zastêpujê dzi¶ w takim razie ziemniakami. wcze¶niej by³o wiêcej wieprzowiny i wo³owiny w tym tygodniu pad³o na kurczaka (pad³o haha dobre s³owo... na okre¶lenie kurczaka, ¿adko mo¿na dostaæ dobrego, ale na szczê¶cie jest jeden sklep na osiedlu który ma pachn±ce ¶wie¿e miêso z którego nie wytapia siê woda). No dobrze, warzywa mam te¿ ¶wie¿e w lodówce - zamiast mro¿onki zrobiê brukselkê, ziemniaki i jajko na ostatni posi³ek. powiedz ¿e wtedy bêdzie ³adnie )))) dziêkujê za ocenê i doceniam szczegó³owo¶æ ;*
Stary 2013-11-27, 13:48   #2253
natul
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 204

wczorajsza R:
¦niadanie: omlet z 2 jaj, ³y¿ka m±ki i miodu spadziowego, bia³y ser, sma¿ony na ³y¿eczce oleju kokosowego
II ¶niadanie: chleb razowy z mas³em orzechowym i d¿emem
Obiad: ry¿ z kurczakiem i warzywami, 2 kostki gorzkiej
Podwieczorek: serek wiejski 200g z pomidorem
Kolacja: twaróg 160g, stewia, orzechy w³oskie
uu w³a¶nie zauwazy³am ¿e bardzo na s³odko wczoraj

dzisiejsza R:
¦niadanie: owsianka na mleku z bananem, ³y¿k± miodu spadziowego
II ¶niadanie: chleb razowy z mas³em, szynka i sa³at±
Obiad: ry¿ z kurczakiem i warzywami
Podwieczorek: serek wiejski z warzywami
Kolacja: fritatta z 2 jaj z marchewk±, cukini±, pieczarkami oraz twarogiem, sos czosnkowy na bazie jogurtu

105 --> 102,4 --> 75 kg
natul jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-27, 14:40   #2254
DudiBoy
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 640
GG do DudiBoy

Cytat:
mierzysz mas³o ³y¿eczk±? nawet bym na to nie wpad³a

Jak czytam Twoje wypowiedzi to mi rêce opadaj±....

Nawet tego nie zauwa¿y³em a ju¿ napewno bym na to nie wpad³
i nawet nie skomentuje...

Dla mnie te¿ goji nie s± s³odkie. Rodzynki, daktyle o to tak, ale nie goji

Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
DudiBoy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-27, 15:12   #2255
Ervisha
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 88 472

U

I serek wiejski z musli, orzechami nerkowca, orzechami ziemnymi, przypraw± do piernika i ¶liwkami

II quesadilla z pomidorami, mozzarell± i bazyli±

III tortilla espanola z mozzarell±
zupa pomidorowa z ry¿em

IV twaro¿ek kokosowy z czekolad±

V kanapki z serem ¿ó³tym, gotowane jajko, papryka, pomidor

Ksi±¿ki potrzebuj± nowego domu

Ervisha jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-27, 16:32   #2256
Abigal
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 441
GG do Abigal

Cytat:
Napisane przez agaczini Poka¿ wiadomo¶æ
my¶lê ¿e jem do¶æ ró¿norodnie a napewno bardziej ni¿ wcze¶niej i staram siê ¿eby by³o jeszcze lepiej, mo¿e akurat ostatnio w jad³ospisach widzisz powtarzalne sk³adniki i masz racjê, owoce u mnie kulej±. a mango i kaki lubiê, czasem po prostu siê zapomina o istnieniu niektórych sk³adników wywalê ten sok, przemówi³a¶ mi do wyobra¼ni kiedy¶ wogole nie pi³am nic oprocz wody- ten sok to by³a moja próba odfiksowania siê z tego ;p wieczorny chleb zastêpujê dzi¶ w takim razie ziemniakami. wcze¶niej by³o wiêcej wieprzowiny i wo³owiny w tym tygodniu pad³o na kurczaka (pad³o haha dobre s³owo... na okre¶lenie kurczaka, ¿adko mo¿na dostaæ dobrego, ale na szczê¶cie jest jeden sklep na osiedlu który ma pachn±ce ¶wie¿e miêso z którego nie wytapia siê woda). No dobrze, warzywa mam te¿ ¶wie¿e w lodówce - zamiast mro¿onki zrobiê brukselkê, ziemniaki i jajko na ostatni posi³ek. powiedz ¿e wtedy bêdzie ³adnie )))) dziêkujê za ocenê i doceniam szczegó³owo¶æ ;*
Wiesz te wszystkie soki o niezwyk³ych w³a¶ciwo¶ciach, suplementy, witaminki, bia³ko, superfoods itp. to taki chwyt marketingowy, po prostu chodzi o "robienie kasy" ot ca³a filozofia. Na "normalnym" jedzieniu, dostosowanym do naszych szeroko¶ci geograficznych, lokalnym, dobrym jako¶ciowo na prawdê mo¿na bardzo dobrze od¿ywiæ organizm i dostarczyæ mu wszystkiego co potrzeba a te wszystkie dodatki które s± "takie niezbêdne" to fikcja rozumiem zakupy na zapas, ale warto kupiæ wtedy po trochu wszystkiego, a co do kolacji wtedy bêdzie super!! Maj±c brukselkê planujesz jakie¶ warzywa z mro¿onki na proszê...

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Ervisha Poka¿ wiadomo¶æ
U

I serek wiejski z musli, orzechami nerkowca, orzechami ziemnymi, przypraw± do piernika i ¶liwkami

II quesadilla z pomidorami, mozzarell± i bazyli±

III tortilla espanola z mozzarell±
zupa pomidorowa z ry¿em

IV twaro¿ek kokosowy z czekolad±

V kanapki z serem ¿ó³tym, gotowane jajko, papryka, pomidor
no có¿ dla mnie stanowczo za du¿o nabia³u, je¿eli nie jesz miêsa ani ryb to powinna¶ je¶æ DU¯O str±czków poza soj± i jajek, nie nadrabiaj bia³ka nabia³em
Abigal jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-27, 16:36   #2257
anulaaaa88
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 9
Smile Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Hej! Napisz jeszcze proszê - ile chcesz schudn±æ, co osi±gn±æ poprzez redukcjê? To tak¿e jest istotne. Wiemy tylko, ¿e chcesz spaliæ t³uszcz, ale to nie jest jednoznaczny cel

Drugie ¶niadanie po æwiczeniach powinno byæ zdecydowanie bardziej obfite - na pewno ca³y serek plus do tego koniecznie jakie¶ wêgle z³o¿one - jeste¶ w pierwszej po³owie dnia, a wtedy one s± najbardziej potrzebne. Taka jedna kromka chleba do kolacji to nie przestêpstwo, choæ oczywi¶cie wszelkie sa³atki te¿ bêd± ok. Super, ¿e pamiêtasz o bia³ku i orzechach, ale warzywa warto polaæ jeszcze oliw± w oliwek lub olejem lnianym. To tak na pocz±tek No i nie dziel tych owoców na po³ówki...

Hey Dziekuje za odpowiedz !

Wegle zlozone ? czyli zamiast banana co powinnam zjesc? Bo to jest tak. Zazwyczaj po Sniadaniu robie trening. (Killer, killer abs Jillian, Turbo, albo innne programy Jillian a do tego dodaje jeszcze pojedyncze cwiczenia na rozne partie ciala i koncze Orbim min 30 min. )

Jakies 20 min po cwiczeniach wcinam wiesniaka badz lekki twarozek z owocem.

Zastanawiam sie czy czasem za malo nie cwicze?? Ale chyba nie. Daje z siebie wszystko.

I tutaj mam zawsze problem. Bo nie wiem co powinnam jesc. Mam zle w glowie poukladane bo boje sie tego jedzenia jak cholera Jak ja patrze na wasze Menu to juz wiem czemu ja nie chudne. Jem zle. Wiem to. Ja moge nawet orzechy na wadze wazyc byleby bylo tylko 10g. Niech to szlag.

I tak mieszam ciagle. Owoce dziele na polowki i tez waze kochana. Juz nie bede

Wzrost: 170
Waga: 63
tkanka tl. 25 %
Miesnie 43%

Tak wykazala analiza

Chce zredukowac tluszcz do 22% mniej wiecej no i waga 60.
anulaaaa88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2013-11-27, 19:45   #2258
eddin
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 415

R

1. Owsianka z 3 ³y¿ek p³atków, 3 mandarynek, jogurtu naturalnego. Mleko z kaw±, dwie kostki czekolady z kokosem

2. Jab³ko, baton Lion peanut

3. Pó³ opakowania serka typu w³oskiego, kasza jaglana, pomidor, ³y¿ka oleju lnianego

4. Cztery ma³e kromki pieczywa ¿ytniego z wêdlin± drobiow±, du¿y kefir

5. Opakowanie szprotek w pomidorach, wafel ry¿owy, gar¶æ orzechów w³oskich. Wino czerwone wytrawne

Mo¿e byæ, czy za du¿o na R?
Wczoraj zjad³am du¿o warzyw i dzi¶ odpoczywam od ciê¿kostrawnych rzeczy

Edytowane przez eddin
Czas edycji: 2013-11-27 o 19:46
eddin jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-27, 20:27   #2259
Erena
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 119

Cytat:
Napisane przez eddin Poka¿ wiadomo¶æ
R

1. Owsianka z 3 ³y¿ek p³atków, 3 mandarynek, jogurtu naturalnego. Mleko z kaw±, dwie kostki czekolady z kokosem

2. Jab³ko, baton Lion peanut

3. Pó³ opakowania serka typu w³oskiego, kasza jaglana, pomidor, ³y¿ka oleju lnianego

4. Cztery ma³e kromki pieczywa ¿ytniego z wêdlin± drobiow±, du¿y kefir

5. Opakowanie szprotek w pomidorach, wafel ry¿owy, gar¶æ orzechów w³oskich. Wino czerwone wytrawne

Mo¿e byæ, czy za du¿o na R?
Wczoraj zjad³am du¿o warzyw i dzi¶ odpoczywam od ciê¿kostrawnych rzeczy
Czyli du¿o warzyw jest ciê¿kostrawne, a lion jest ok?
Ale Ty powa¿nie pytasz Nie do¶æ, ¿e nie za du¿o, a wrêcz za ma³o, to ja tu w ogóle nie widzê pe³nowarto¶ciowego bia³ka i t³uszczu... Owsianka z 3 ³y¿ek p³atków to ilo¶æ dla przedszkolaka.
Z warzyw jeden pomidor to, przepraszam, ¶miech na sali. Warzywa je siê bez ograniczeñ, tak¿e na redukcji.

aha. Normalnie nie jestem taka wredna. Odpowiada³abym spokojniej i mniej z³o¶liwie, ale to pytanie czy nie za du¿o, gdy na dobr± sprawê brak pe³nowarto¶ciowego posi³ku, podzia³a³o jak p³achta na byka.
Erena jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-27, 20:41   #2260
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:
Napisane przez Erena Poka¿ wiadomo¶æ
Czyli du¿o warzyw jest ciê¿kostrawne
No w³a¶nie te¿ tego nie mogê poj±æ
Czyli jak? Wczoraj jad³am same warzywa dzisiaj za karê nie zjem nic? Proszê, wyt³umaczy mi to kto¶?

Edytowane przez DudiBoy
Czas edycji: 2013-11-27 o 20:44
Stary 2013-11-27, 20:44   #2261
Erena
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 119

No ja warzywa po prostu wp... i nie liczê. Chocia¿ z niektórymi uwa¿am (z tak± brukselk± na przyk³ad) bo, podobnie jak Ty, jestem "refluksowcem". Ale poza tym wyj±tkiem zielonych pewnie z kilogram dziennie
Erena jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-27, 20:50   #2262
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

A wiesz ¿e ja po zielonych ani brukselce nie mam refluksu? Po bia³ej kapu¶cie te¿ ¶rednio, musia³bym sporo coles³awa zje¶æ. Najgorzej mnie szarpie po cebuli i czosnku, ale i tak jem tyle na ile mogê

Stary 2013-11-27, 20:57   #2263
MelaniaJune
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 40

Mój dzisiejszy jad³ospis, bez rewelacji

I 10:30 - 5 ³y¿ek p³atków owsianych, mandarynka, woda, mleko + kawa z mlekiem
II 14:00 - Bu³a wieloziarnista z past± jajeczn±, mandarynka
III 19:00 - Pó³ pomarañczy (w oczekiwaniu na gotuj±cy siê makaron) Makaron z semoliny, szpinak + kawa z mlekiem
MelaniaJune jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-27, 21:48   #2264
eddin
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 415

Cytat:
Napisane przez DudiBoy Poka¿ wiadomo¶æ
No w³a¶nie te¿ tego nie mogê poj±æ
Czyli jak? Wczoraj jad³am same warzywa dzisiaj za karê nie zjem nic? Proszê, wyt³umaczy mi to kto¶?

Trochê nie doczyta³e¶.
Sfrustrowany ch³opta¶.

Cytat:
Napisane przez Erena Poka¿ wiadomo¶æ
Czyli du¿o warzyw jest ciê¿kostrawne, a lion jest ok?
Ale Ty powa¿nie pytasz Nie do¶æ, ¿e nie za du¿o, a wrêcz za ma³o, to ja tu w ogóle nie widzê pe³nowarto¶ciowego bia³ka i t³uszczu... Owsianka z 3 ³y¿ek p³atków to ilo¶æ dla przedszkolaka.
Z warzyw jeden pomidor to, przepraszam, ¶miech na sali. Warzywa je siê bez ograniczeñ, tak¿e na redukcji.

aha. Normalnie nie jestem taka wredna. Odpowiada³abym spokojniej i mniej z³o¶liwie, ale to pytanie czy nie za du¿o, gdy na dobr± sprawê brak pe³nowarto¶ciowego posi³ku, podzia³a³o jak p³achta na byka.
'

No dzi¶ mam problemy z ¿o³±dkiem, a lion peanut mi nie szkodzi tak, jak surowe warzywa.
eddin jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-27, 22:11   #2265
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

R!

Po przebudzeniu: ciep³a woda z cytryn± i ³y¿eczk± miodu

1. ¯ytnianka na mleku 1,5% z jab³kiem, gruszk±, bananem, mandarynk±, jogurtem kokos-migda³ i sezamem

2. No w³a¶nie nie mia³em za bardzo czasu ani ochoty i na szybko wpad³a dro¿d¿ówka z makiem, banan i 2 mandarynki

3. £oso¶ z pary na kaszotto z warzywami (papryka, cukinia, cebula, natka)
+ rukola z pomidorkami, orzechami w³oskimi i oliw±

4. Serniczek na zimno, czyli twaróg z serkiem homo, wanili±, granatem i pomarañcz± na p³atkach ¿ytnich
+ kawa

5. 3 kromki ¿ytniego razowca z szynk±, jajkiem, majonezem, szczypiorem/rze¿uch± i pomidorem
+ sa³atka z upieczonych warzyw (buraki, marchew, seler, pasternak, dynia, cebula) i szpinaku, polana jogurtem
+ szklanka soku 100% multiwitamina

No nie jestem zadowolony z dzisiejszego dnia. Chyba ¶rednio mi wysz³o :/

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Cytat:
Napisane przez eddin Poka¿ wiadomo¶æ
Trochê nie doczyta³e¶.
Sfrustrowany ch³opta¶.

'

No dzi¶ mam problemy z ¿o³±dkiem, a lion peanut mi nie szkodzi tak, jak surowe warzywa.
Fakt warzywa strasznie szkodliwe na ¿o³±dek s± A ju¿ napewno bardziej ni¿ s³odko-t³usty baton.

Chyba jednak jeste¶ bardziej sfrustrowana skoro pozwalasz sobie na tak± bezczelno¶æ.

Edytowane przez DudiBoy
Czas edycji: 2013-11-27 o 21:59

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-28, 06:22   #2266
Poa alpina
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 290

Cytat:
Napisane przez AshtrayGirl86 Poka¿ wiadomo¶æ
Cze¶æ wieki mnie tu nie by³o ale widzê kilka znajomych twarzy nadal

Dzisiejsze jad³o - chyba U, staram siê rozkrêciæ metabolizm spowolniony problemami z tarczyc± i g³upim uciêciem wêgli do bardzo ma³ych ilo¶ci no i nie jem glutenu i krowiego nabia³u

I: jaglana babeczka nadziana kozim serkiem i domowym mas³em s³onecznikowym, kilka migda³ów w czekoladzie.
II: domowa bu³eczka kukurydziana z mas³em, filetem z indyka i papryk±.
III: kasza kukurydziana na mleku z jajkiem, siekanymi migda³ami i truskawkami.
IV: 1/2 du¿ej piersi z kurczaka i paczka warzyw na patelnie (z ziemniakami) sma¿one na oleju kokosowym.
V: domowa bu³eczka kukurydziana z mas³em, wêdzonym ³ososiem, jajkiem na twardo i pomidorem.

Ujdzie?
Pewnie, ¿e ujdzie! Bardzo apetycznie i warto¶ciowo. Witaj ponownie!

Cytat:
Napisane przez natul Poka¿ wiadomo¶æ
wczorajsza R:
¦niadanie: omlet z 2 jaj, ³y¿ka m±ki i miodu spadziowego, bia³y ser, sma¿ony na ³y¿eczce oleju kokosowego
II ¶niadanie: chleb razowy z mas³em orzechowym i d¿emem
Obiad: ry¿ z kurczakiem i warzywami, 2 kostki gorzkiej
Podwieczorek: serek wiejski 200g z pomidorem
Kolacja: twaróg 160g, stewia, orzechy w³oskie
uu w³a¶nie zauwazy³am ¿e bardzo na s³odko wczoraj

dzisiejsza R:
¦niadanie: owsianka na mleku z bananem, ³y¿k± miodu spadziowego
II ¶niadanie: chleb razowy z mas³em, szynka i sa³at±
Obiad: ry¿ z kurczakiem i warzywami
Podwieczorek: serek wiejski z warzywami
Kolacja: fritatta z 2 jaj z marchewk±, cukini±, pieczarkami oraz twarogiem, sos czosnkowy na bazie jogurtu
E tam bardzo s³odko, ka¿demu przyda siê s³odszy dzieñ w tak± jesienn± pogodê . Zreszt±, same zdrowe s³odko¶ci u Ciebie. Jad³ospisy jak zawsze ¶wietne w swej prostocie .

Cytat:
Napisane przez anulaaaa88 Poka¿ wiadomo¶æ

Hey Dziekuje za odpowiedz !

Wegle zlozone ? czyli zamiast banana co powinnam zjesc? Bo to jest tak. Zazwyczaj po Sniadaniu robie trening. (Killer, killer abs Jillian, Turbo, albo innne programy Jillian a do tego dodaje jeszcze pojedyncze cwiczenia na rozne partie ciala i koncze Orbim min 30 min. )

Jakies 20 min po cwiczeniach wcinam wiesniaka badz lekki twarozek z owocem.

Zastanawiam sie czy czasem za malo nie cwicze?? Ale chyba nie. Daje z siebie wszystko.

I tutaj mam zawsze problem. Bo nie wiem co powinnam jesc. Mam zle w glowie poukladane bo boje sie tego jedzenia jak cholera Jak ja patrze na wasze Menu to juz wiem czemu ja nie chudne. Jem zle. Wiem to. Ja moge nawet orzechy na wadze wazyc byleby bylo tylko 10g. Niech to szlag.

I tak mieszam ciagle. Owoce dziele na polowki i tez waze kochana. Juz nie bede

Wzrost: 170
Waga: 63
tkanka tl. 25 %
Miesnie 43%

Tak wykazala analiza

Chce zredukowac tluszcz do 22% mniej wiecej no i waga 60.
Banana zjedz równie¿, ale do serka dodaj te¿ np. jakie¶ p³atki, co¶ w ten deseñ . Mnie osobi¶cie po æwiczeniach zawsze przysysa g³ód i sam serek z owocem by nie wystarczy³.

Strach przed jedzeniem i narzucane sobie restrykcje nie s± wbrew pozorom dobrym towarzyszem w redukcji - a na pewno nie w zdrowej redukcji. Byæ mo¿e po prostu musisz jeszcze poczekaæ na efekty, albo pope³ni³a¶ jakie¶ b³êdy na pocz±tku? Powinna¶ rozhulaæ swój metabolizm, wiêc ruch + du¿o naturalnego, zdrowego jedzenia powinny robiæ swoje. Wcale nie masz tak du¿o do zrzucenia, wiêc spokojna g³owa . To prawie nic w porównaniu do tego, z jakimi problemami borykaj± siê inni na R . Nie spinaj siê!

Moje wczorajsze U - dzieñ krótki wyszed³, wiêc tylko 3 posi³ki.

I Kakaowa owsianka z kasz± mann± i otrêbami gryczanymi na mleku z: granatem, serkiem homo, mas³em orzechowym crunchy
II Grahamka z serem camembert, pomidorem i sa³at±; jab³ko
III Kawa³ek schabu sma¿ony bez t³uszczu; pó³ woreczka kaszy gryczanej, duuuu¿o surówki z czarnej rzepy i marchwi polanej oliw± z oliwek

Do picia: woda ¼ródlana, czarna kawa, herbaty: 2x zielona, owocowa.

Poa alpina jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-28, 06:47   #2267
SybilVane
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 86

Cytat:
Napisane przez Poa alpina Poka¿ wiadomo¶æ
A dlaczego nie jeste¶ przekonana do pomys³u tycia? Bo ko¶ci s± seksi? Ciekawe dla kogo? Chyba dla nekrofila...

Nie, to nie jest 1500 kcal. Znowu same wêglowodany. Oczekujesz poklasku?
Oczywi¶cie, ¿e nie podobaj± mi siê ko¶ci na wierzchu, ale chyba nie muszê byæ seksi ¿eby lubiæ siebie… a tycie by³oby chyba trudne i mêcz±ce a ja jestem leniwa
No i jeszcze dochodzi mój tryb ¿ycia (praca 9-17), który bardzo utrudnia trzymanie standardów dietetycznych (szkoda mi wydawaæ 10z³ na obiad w kafeterii codziennie)
SybilVane jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-28, 06:49   #2268
anulaaaa88
Przyczajenie

Banana zjedz równie¿, ale do serka dodaj te¿ np. jakie¶ p³atki, co¶ w ten deseñ . Mnie osobi¶cie po æwiczeniach zawsze przysysa g³ód i sam serek z owocem by nie wystarczy³.

Strach przed jedzeniem i narzucane sobie restrykcje nie s± wbrew pozorom dobrym towarzyszem w redukcji - a na pewno nie w zdrowej redukcji. Byæ mo¿e po prostu musisz jeszcze poczekaæ na efekty, albo pope³ni³a¶ jakie¶ b³êdy na pocz±tku? Powinna¶ rozhulaæ swój metabolizm, wiêc ruch + du¿o naturalnego, zdrowego jedzenia powinny robiæ swoje. Wcale nie masz tak du¿o do zrzucenia, wiêc spokojna g³owa . To prawie nic w porównaniu do tego, z jakimi problemami borykaj± siê inni na R . Nie spinaj siê!

A salatka z tunczyka i jajka z grahamem bedzie ok? Zobacze Od kilku dni czytam tutejsze eRki i kombinuje

Jestem w trakcie "uczenia sie" jedzenia bez pozniejszych wyrzutow sumienia i musze stwierdzic, ze idzie mi calkiem niezle
Odnosnie metabolizmu to tutaj tez sie zgadzam. Od kilku miesiecy zwiekszam zapotrzebowanie a nie jest to latwe. Jem juz duuuzo wiecej i dla mnie czasem wydaje sie to "obzarstwem" Jedyne piekne uczucie to " brak burczenia w brzuchu i zaciskanego zoladka!

A wlasnie, odnosnie ruchu... cwicze 6 razy w tyg. Nie jest to za duzo?

Wiem, tez wczesniej bylam inna eRka I wiem jak to jest ciezko. Najsmiesniejsze jest to, ze jak mialam wiecej do zrzucenia bylo mi latwiej niz teraz. To jest dziwne

Dziekuje za odpowiedz
Stary 2013-11-28, 07:01   #2269
Psotka87
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 325

Jak jest wiêcej do zrzucenia to zawsze jest ³atwiej. Po pierwsze, kilogramy szybciej lec±, po drugie wiêksza motywacja jak siê wygl±da tragicznie ni¿ jak siê wygl±da nie najlepiej ja teraz dosz³am do minimalnej wagi jak± mia³am w doros³ym ¿yciu (przed porodami) i teraz ju¿ ciêêê¿ko idzie.

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Idê zje¶æ placka z mas³em orzechowym, hahaha

Zrobione: 30d Shred, Ripped in 30, 6w6p, Insanity!, Killer Abs
Psotka87 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-28, 07:13   #2270
anulaaaa88
Przyczajenie

No niestety tak jest Ale najgorsze jest to, ze cwicze codziennie i to nie lekko a tu i tak lipa. Niech to szlag Ale sie nie poddaje i walcze. Tluszcz ze mna nie wygra!

Placka z maslem orzechowym? uuuu... pychota
Stary 2013-11-28, 07:48   #2271
Seducer
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 212

Proszê o ocenê
U

I 35g p³atków owsianych i otrêbów, 150g serka wiejskiego lekkiego, 5g orzechów piniowych, ³y¿eczka lnu i d¿emu, 2 mandarynki, kawa z odrobin± mleka 1.5%

II jab³ko, grahamka z plasterkiem sera ¿ó³tego, szynki, ogórka i pó³ ³y¿eczki ketchupu, kostka mlecznej czekolady

III makaron pe³noziarnisty z sosem s³odko-kwa¶nym i indykiem, kawa z mlekiem

IV s³onecznik 30g, marchew, pó³ babeczki orkiszowej (z rodzynkami i s³onecznikiem w ¶rodku)

V pó³ du¿ego jogurtu naturalnego, 60g twarogu chudego, 15g p³atków zdrowy b³onnik, ³y¿eczka lnu, d¿emu. £y¿eczka kakao naturalnego z 2/3 szklanki mleka 1.5%

+ woda, zielona herbata x2
- 50 minut trening fitness domowy, 30 minut hula hop

Edytowane przez Seducer
Czas edycji: 2013-11-28 o 13:55
Seducer jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-28, 08:36   #2272
agaczini
Zadomowienie

Cytat:
Wiesz te wszystkie soki o niezwyk³ych w³a¶ciwo¶ciach, suplementy, witaminki, bia³ko, superfoods itp. to taki chwyt marketingowy, po prostu chodzi o "robienie kasy" ot ca³a filozofia. Na "normalnym" jedzieniu, dostosowanym do naszych szeroko¶ci geograficznych, lokalnym, dobrym jako¶ciowo na prawdê mo¿na bardzo dobrze od¿ywiæ organizm i dostarczyæ mu wszystkiego co potrzeba a te wszystkie dodatki które s± "takie niezbêdne" to fikcja rozumiem zakupy na zapas, ale warto kupiæ wtedy po trochu wszystkiego, a co do kolacji wtedy bêdzie super!! Maj±c brukselkê planujesz jakie¶ warzywa z mro¿onki na proszê...

jajko sadzone z plackami z ziemniaków i drugiego jajka oraz brukselk± i marchewk± (pieczone warzywa) by³o cudowne <3 chcia³am zrobiæ zdjêcie i wstawiæ z dedykacj± dla Ciebie ale zacze³am wpierniczaæ i nie mog³am siê oderwaæ haha ;D ponadto, nakupi³am mango, kaki i pomarañcze mm ))

dzisiejszy jad³ospis R

7.30 - kawa z mlekiem, 2 kromki chleba ¿ytniego razowego, mas³o, 2 jajka sadzone na kurczaku, pó³ papryki czerwonej

11.30 - mintaj wêdzony, kromka (albo dwie, zobaczê jak z g³odnosci± ) chleba bez m±ki, z samych ziaren i jajek, 2 ogórki kiszone z beeeczkiii

15.00 - kaki, gar¶æ nerkowca

18.00 - sos pomidorowy z wo³owin± i makaronem pe³noziarnistym

21.00 - podpowiedzcie co¶ fajnego na kolacjê w dzieñ beztreningowy ) odpu¶ciæ sobie wêglowodany?

DudiBoy znalaz³am co¶ co Ci mo¿e posmakowaæ (od razu skojarzy³o mi siê z twoj± jaglank±, a tutaj - jaglotto )

Jaglotto z dyni±, kozim serem i porami (po porach te¿ cofa? jak nie to przepis my¶lê ¿e cudny , jakby¶ by³ kto¶ zainteresowany mam te¿ super przepis na jasne gryczotto ze szpinakiem, pieczarkami i mlekiem kokosowym haha te nazwy s± boskie)

Sk³adniki
  • 150 g dyni
  • oliwa
  • sól, pieprz
  • 1 por
  • 1 du¿a szalotka
  • 2 z±bki czosnku
  • 1/2 ³y¿eczki suszonej sza³wii
  • 1 szklanka kaszy jaglanej
  • 1/2 szklanki wytrawnego bia³ego wina
  • 3 szklanki bulionu warzywnego
  • 3 ³y¿ki drobno pokrojonego sera koryciñskiego (naturalnego lub z czosnkiem)
  • 1/3 szklanki startego sera bursztyn (lub parmezanu)
  • 1/4 szklanki posiekanej kolendry
  • 1/4 szklanki orzeszków piniowych lub pokrojonych w s³upki migda³ów
Sposób przygotowania
Rozgrzewamy piekarnik do 220°C. Na wy¶cie³anej pergaminem blasze uk³adamy obran±, pozbawion± pestek i pokrojon± dyniê, skrapiamy j± oliw±, solimy, pieprzymy. Pieczemy, a¿ bêdzie zupe³nie miêkka - oko³o 20 minut. W rondlu rozgrzewamy ³y¿kê oliwy, szklimy posiekane szalotkê i pora przez 4-5 minut na ma³ym ogniu. Dodajemy rozgnieciony czosnek i sza³wiê, sma¿ymy jeszcze 2 minuty, wsypujemy kaszê. Sma¿ymy, mieszaj±c, przez 3-4 minuty, a¿ kasza pokryje siê t³uszczem i lekko podpra¿y. Wtedy wlewamy wino i gotujemy, mieszaj±c, a¿ kasza je wch³onie. Wlewamy bulion, mieszamy, zmniejszamy ogieñ do minimum. Przykrywamy i gotujemy 20-30 minut, od czasu do czasu zdejmuj±c pokrywkê i mieszaj±c. Gotowa kasza powinna byæ miêkka, ale jêdrna, i wch³on±æ prawie ca³y bulion. Wtedy dodajemy upieczone kawa³ki dyni oraz oba rodzaje sera. Mieszamy, aby nasze jaglotto zrobi³o siê przyjemnie kremowe. Dodajemy kolendrê i orzeszki lub migda³y, jeszcze raz delikatnie mieszamy, solimy i pieprzymy do smaku. Przed podaniem skrapiamy oliw±. (przepis z metromsn.gazeta.pl)

pozdrawiam

Edytowane przez agaczini
Czas edycji: 2013-11-28 o 09:08
agaczini jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-28, 10:21   #2273
Nikula5
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 284
GG do Nikula5

Dopiero zaczynam wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

moje wczorajsze menu dzieñ beztreningowy
R

8.00 kromka chleba ¿ytniego z pasztetem sojowym i ogórkiem , szklanka shejka nieca³a oko³o 230 ml ( szejk zrobiony z kefiru 400 ml, 1 banana, pó³ brzoskwini i 2 ³u¿ki kakao z tego wysz³y dwie szklanki ), herbata czerwona

11.00 serek wiejski , jab³ko, kawa z mlekiem 2%

15.30 obiad 200 g pstraga ( filet ) upieczonego w folii, 3 ³y¿ki sto³owe kaszy gryczanej, mizeria ( 1 ogórek , ³y¿ka sto³owa jogurtu naturnalego, sól , pieprz)

18.00 podwieczorek- ma³a galaretka drobiowa ( jako, groszek, pier¶ z kury, papryka , marchew,przyprawy) + 2 kromki pe³noziarnistej wasy

21.00 kolacja kefir 0%, 3 marchewki

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

na dzisiaj
R
8.00 kromka chelba ¿ytniego z pasztetem sojowym i pomidorem + pó³ marynowanej papryki, jogurt naturalny 250 g + ³y¿eczka pestek s³onecznika, kawa z mlekiem 2%

11.00 serek wiejski, 3 plastry arbuza ( spore)

15.00 go³±bek ( domowej roboty) + 3 ³y¿ki sto³owe kaszy kuskus + sa³atka ( sa³ata, ogórek, papryka, pomidor z ³y¿k± oliwy i ³y¿k± jogurtu naturalnego) , herbata czerwona

18.00 2 kromki chleba ¿ytniego z chud± wedlin±, jajko na twardo ( po 40 minutach æwieczeñ z Mel B)

21.00 ma³a galaretka z kurczakiem, ma³y kefir 0%

Spaæ chodzê ko³o 24 , staram siê piæ wodê ale przewa¿nie jest to max 1 litr , si³± jak sie pilnuje dobijam do 2 ale to musze naprawdê siê pilnowaæ. Wa¿ê 83 kg przy wzro¶cie 172 , przez 3 ,5 tygodnia schud³am tylko 2 kilo ...my¶lê ¿e chyba troszkê za du¿o jem ...ale te¿ chcê chudn±æ optymalnie 4kg/miesi±c maksymalnie ale ten chyba zakoñczê tylko na -2 kg

Edytowane przez Nikula5
Czas edycji: 2013-11-28 o 10:26
Nikula5 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-28, 11:10   #2274
Psotka87
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 325

2kg na miesi±c to wolne, ale sensowne tempo chudniêcia na pewno nie jesz za du¿o, jak ju¿ to raczej za ma³o - ja np. po takich ¶niadaniach by³abym za moment g³odna. Jeste¶ do¶æ wysoka, liczy³a¶ sobie zapotrzebowanie i ile ci wychodzi z takiego jedzenia?
No i nabia³ 0% i wasa out!

Zrobione: 30d Shred, Ripped in 30, 6w6p, Insanity!, Killer Abs
Psotka87 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-28, 11:45   #2275
Nikula5
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 284
GG do Nikula5

tak my¶la³am ¿e te 0% sobie podarowaæ ale "odruch Paw³owa" jest i jako¶ samo siê w sklepie siêga³o ...a zamiast wasy mo¿e byæ zytni chleb ? Postaram siê zwiêkszyæ ¶niadania , w weekend jem troszklê wiêcej bo np. jajecznica z warzywami , omlet, owsianka w tygodniu ciê¿ej to idzie bo jem w pracy

zapotrzebowanie 2400 kcal

wiem,¿e mo¿e 2kg/miesi±c to sensownie ale u mnie z motywacj± jest ciê¿ko jak nie widzê efeków my¶lê ¿e 3-4 kg by mnie zadowala³y na tyle by utrzymaæ dietê ... tym bardziej ¿e jest z czego

Edytowane przez Nikula5
Czas edycji: 2013-11-28 o 11:59
Nikula5 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-28, 12:19   #2276
Abigal
Raczkowanie

GG do Abigal

Cytat:
Napisane przez agaczini Poka¿ wiadomo¶æ
jajko sadzone z plackami z ziemniaków i drugiego jajka oraz brukselk± i marchewk± (pieczone warzywa) by³o cudowne <3 chcia³am zrobiæ zdjêcie i wstawiæ z dedykacj± dla Ciebie ale zacze³am wpierniczaæ i nie mog³am siê oderwaæ haha ;D ponadto, nakupi³am mango, kaki i pomarañcze mm ))no i bardzo siê cieszê

dzisiejszy jad³ospis R

7.30 - kawa z mlekiem, 2 kromki chleba ¿ytniego razowego, mas³o, 2 jajka sadzone na kurczaku, pó³ papryki czerwonejsuper, nareszcie wypasione ¶niadanie

11.30 - mintaj wêdzony, kromka (albo dwie, zobaczê jak z g³odnosci± ) chleba bez m±ki, z samych ziaren i jajek, 2 ogórki kiszone z beeeczkiiiok

15.00 - kaki, gar¶æ nerkowca

18.00 - sos pomidorowy z wo³owin± i makaronem pe³noziarnistymrozumiem, ¿e robi³a¶ sama taki obiadek a nie jaki¶ gotowiec, jak tak to fajnie

21.00 - podpowiedzcie co¶ fajnego na kolacjê w dzieñ beztreningowy ) odpu¶ciæ sobie wêglowodany?to zale¿y od Twojego organizmu, jednym s³u¿± wêgle na noc, innym nie bo zbieraj± wodê, inni maj± problemy ze snem, bo ich pobudzaj±, za¶ inni nie mog± spaæ bez wêgli... generalnie musisz po prostu sama wyczuæ co Tobie najbardziej s³u¿y, ja np. ostatnio mam fazê na kolacjê na pieczone warzywa korzeniowe z ró¿nymi dodatkami (feta kozio-owcza/dobra rybka/miêso/burgery) i nie mo¿e mi siê przeje¶æ

DudiBoy znalaz³am co¶ co Ci mo¿e posmakowaæ (od razu skojarzy³o mi siê z twoj± jaglank±, a tutaj - jaglotto )

Jaglotto z dyni±, kozim serem i porami (po porach te¿ cofa? jak nie to przepis my¶lê ¿e cudny , jakby¶ by³ kto¶ zainteresowany mam te¿ super przepis na jasne gryczotto ze szpinakiem, pieczarkami i mlekiem kokosowym haha te nazwy s± boskie)

Sk³adniki
  • 150 g dyni
  • oliwa
  • sól, pieprz
  • 1 por
  • 1 du¿a szalotka
  • 2 z±bki czosnku
  • 1/2 ³y¿eczki suszonej sza³wii
  • 1 szklanka kaszy jaglanej
  • 1/2 szklanki wytrawnego bia³ego wina
  • 3 szklanki bulionu warzywnego
  • 3 ³y¿ki drobno pokrojonego sera koryciñskiego (naturalnego lub z czosnkiem)
  • 1/3 szklanki startego sera bursztyn (lub parmezanu)
  • 1/4 szklanki posiekanej kolendry
  • 1/4 szklanki orzeszków piniowych lub pokrojonych w s³upki migda³ów
Sposób przygotowania
Rozgrzewamy piekarnik do 220°C. Na wy¶cie³anej pergaminem blasze uk³adamy obran±, pozbawion± pestek i pokrojon± dyniê, skrapiamy j± oliw±, solimy, pieprzymy. Pieczemy, a¿ bêdzie zupe³nie miêkka - oko³o 20 minut. W rondlu rozgrzewamy ³y¿kê oliwy, szklimy posiekane szalotkê i pora przez 4-5 minut na ma³ym ogniu. Dodajemy rozgnieciony czosnek i sza³wiê, sma¿ymy jeszcze 2 minuty, wsypujemy kaszê. Sma¿ymy, mieszaj±c, przez 3-4 minuty, a¿ kasza pokryje siê t³uszczem i lekko podpra¿y. Wtedy wlewamy wino i gotujemy, mieszaj±c, a¿ kasza je wch³onie. Wlewamy bulion, mieszamy, zmniejszamy ogieñ do minimum. Przykrywamy i gotujemy 20-30 minut, od czasu do czasu zdejmuj±c pokrywkê i mieszaj±c. Gotowa kasza powinna byæ miêkka, ale jêdrna, i wch³on±æ prawie ca³y bulion. Wtedy dodajemy upieczone kawa³ki dyni oraz oba rodzaje sera. Mieszamy, aby nasze jaglotto zrobi³o siê przyjemnie kremowe. Dodajemy kolendrê i orzeszki lub migda³y, jeszcze raz delikatnie mieszamy, solimy i pieprzymy do smaku. Przed podaniem skrapiamy oliw±. (przepis z metromsn.gazeta.pl)

pozdrawiam
j.w. na prawdê widaæ postêpy, coraz fajniejsze jedzenie, mniej przetworzone i takie zwyczajne oby tak dalej!!

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Nikula5 Poka¿ wiadomo¶æ
Dopiero zaczynam wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

moje wczorajsze menu dzieñ beztreningowy
R

8.00 kromka chleba ¿ytniego z pasztetem sojowym i ogórkiem , szklanka shejka nieca³a oko³o 230 ml ( szejk zrobiony z kefiru 400 ml, 1 banana, pó³ brzoskwini i 2 ³u¿ki kakao z tego wysz³y dwie szklanki ), herbata czerwonapasztet sojowy wywal, zast±p jajkiem/miêsem/ryb±

11.00 serek wiejski , jab³ko, kawa z mlekiem 2%

15.30 obiad 200 g pstraga ( filet ) upieczonego w folii, 3 ³y¿ki sto³owe kaszy gryczanej, mizeria ( 1 ogórek , ³y¿ka sto³owa jogurtu naturnalego, sól , pieprz)dodaj choæ trochê t³uszczu

18.00 podwieczorek- ma³a galaretka drobiowa ( jako, groszek, pier¶ z kury, papryka , marchew,przyprawy) + 2 kromki pe³noziarnistej wasy tekturki zamieñ na ¿tni chleb na zakwasie

21.00 kolacja kefir 0%, 3 marchewkikefir ju¿ by³, ponadto 0% to bardzo wysoko przetworzony wyrób spo¿ywczy tutaj miêso/ryba + warzywa + op. wêgle

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

na dzisiaj
R
8.00 kromka chelba ¿ytniego z pasztetem sojowym i pomidorem + pó³ marynowanej papryki, jogurt naturalny 250 g + ³y¿eczka pestek s³onecznika, kawa z mlekiem 2%pasztet sojowy i jogurt sobie daruj tutaj 2-3 jaja zrobione w ulubiony sposób + chleb ¿yni na zakwasie + warzywa

11.00 serek wiejski, 3 plastry arbuza ( spore)no ujdzie, aczkolwiek nie przesadzaj z wiejskimi serkami s± bardzo przetworzone

15.00 go³±bek ( domowej roboty) + 3 ³y¿ki sto³owe kaszy kuskus + sa³atka ( sa³ata, ogórek, papryka, pomidor z ³y¿k± oliwy i ³y¿k± jogurtu naturalnego) , herbata czerwonaok

18.00 2 kromki chleba ¿ytniego z chud± wedlin±, jajko na twardo ( po 40 minutach æwieczeñ z Mel B)tê wêdlinê zmieni³a bym na miêso/rybê

21.00 ma³a galaretka z kurczakiem, ma³y kefir 0% kefir sobie daruj jak te galaretki domowe to zjedz dwie + warzywa

Spaæ chodzê ko³o 24 , staram siê piæ wodê ale przewa¿nie jest to max 1 litr , si³± jak sie pilnuje dobijam do 2 ale to musze naprawdê siê pilnowaæ. Wa¿ê 83 kg przy wzro¶cie 172 , przez 3 ,5 tygodnia schud³am tylko 2 kilo ...my¶lê ¿e chyba troszkê za du¿o jem ...ale te¿ chcê chudn±æ optymalnie 4kg/miesi±c maksymalnie ale ten chyba zakoñczê tylko na -2 kg
moim zdaniem to jesz ¼le nie za du¿o tylko nisko od¿ywczo, za ma³o bia³ka, za du¿o chemi, za du¿o nabia³u i to light, ponadto to nie wiem czy w³a¶ciwie nie jesz za ma³o, polecam orientacyjnie wstukaæ sobie menu do kalkulatora kalorii..., wtedy te¿ zobaczysz ¿e Twój rozk³ad B/T/W le¿y...
Stary 2013-11-28, 12:21   #2277
agaczini
Zadomowienie

Cytat:
j.w. na prawdê widaæ postêpy, coraz fajniejsze jedzenie, mniej przetworzone i takie zwyczajne oby tak dalej!!

wydaje mi siê ¿e zawsze dobrze ¶piê , a i problemów z wod± nie mam zatem chyba niezaszkodz± mi wêgle na kolacjê a spaghetti ogolnie robiê zawsze sama, uwa¿am ¿e kupowanie sosu gotowego boloñskiego to grzech ;/ mam wielki sentyment do w³oskiej kuchni
Stary 2013-11-28, 12:21   #2278
Abigal
Raczkowanie

GG do Abigal

Cytat:
Napisane przez Nikula5 Poka¿ wiadomo¶æ
tak my¶la³am ¿e te 0% sobie podarowaæ ale "odruch Paw³owa" jest i jako¶ samo siê w sklepie siêga³o ...a zamiast wasy mo¿e byæ zytni chleb ? Postaram siê zwiêkszyæ ¶niadania , w weekend jem troszklê wiêcej bo np. jajecznica z warzywami , omlet, owsianka w tygodniu ciê¿ej to idzie bo jem w pracy

zapotrzebowanie 2400 kcal

wiem,¿e mo¿e 2kg/miesi±c to sensownie ale u mnie z motywacj± jest ciê¿ko jak nie widzê efeków my¶lê ¿e 3-4 kg by mnie zadowala³y na tyle by utrzymaæ dietê ... tym bardziej ¿e jest z czego
jak masz zapotrzebowanie 2400 to na pocz±tek proponujê je¶æ 1900-2000 im wiêcej obetniesz tym gorzej dla ciebie, ponadto im szybciej schudniesz tym gorzej, poniewa¿ tym wiêksze prawdopodobieñstwo, ¿e przytyjesz z powrotem
Stary 2013-11-28, 12:49   #2279
ashya098
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 5

Poprosze o ocene mojego R:
Sniadanie: owsianka z 4 lyzek na szklance mleka z orzechami pekan i lyzeczka syropu klonowego
2 sniadanie: kromka chleba pelnoziarnistego z wedlina drobiowa i calym pomidorem
Obiad: salatka z kurczakiem, 2 kromki chleba pelnoziarnistego, gruszka i herbata
Podwieczorek: fritatta z warzywami (2 jajka z mrozonymi warzywami upieczone w piekarniku)

30min Jilliam Michales Body Revolution

Kolacja: Makaron pelnoziarnisty z sosem pomidorowym, filetami anchois i tunczykiem.

Moze byc ? Ostatnio cos waga stanela w miejscu :/
ashya098 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-28, 14:58   #2280
Seducer
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 212

Cytat:
Napisane przez Seducer Poka¿ wiadomo¶æ
Proszê o ocenê
U

I 35g p³atków owsianych i otrêbów, 150g serka wiejskiego lekkiego, 5g (tyle zosta³o) orzechów piniowych, ³y¿eczka lnu i d¿emu, 2 mandarynki, kawa z odrobin± mleka 1.5%

II jab³ko, grahamka z plasterkiem sera ¿ó³tego, szynki, ogórka i pó³ ³y¿eczki ketchupu, kostka mlecznej czekolady

III makaron pe³noziarnisty z sosem s³odko-kwa¶nym, dodatkow± papryka i indykiem, kawa z mlekiem

IV s³onecznik 30g, marchew, pó³ babeczki orkiszowej (z rodzynkami i s³onecznikiem w ¶rodku)

V pó³ du¿ego jogurtu naturalnego, 60g twarogu chudego, 15g p³atków zdrowy b³onnik, ³y¿eczka lnu, d¿emu. £y¿eczka kakao naturalnego z 2/3 szklanki mleka 1.5%

+ woda, zielona herbata x2
- 50 minut trening fitness domowy, 30 minut hula hop
Podbijam..
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-04-04 19:07:29

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.