![]() |
#2251 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#2252 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja nie mogę pić herbatek owocowych bo mnie od nich odpycha...blech Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#2253 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() za Wami nadazyc to trzeba byc artysta ![]() bylam dzis na wizycie, w koncu jestem oficjalnie w ciazy w Norwegii ![]() ![]() ![]() ![]() mama teraz jest u nas, ale w sumie od 3ech tygodni nie bylismy z Tz sami i troche juz mi sie teskni za nasza *samotnoscia* a no i w pracy mam problem, bo moja szefowa wyjezdza na tydzien do siebie do tajlandii i chce mnie sama zostawic, a ja sie boje, bo zwyczajnie nie chce dzwigac, a w kafejce zawsze cos takiego sie znajdzie, ze trzeba bedzie podzwigac, czy stac dluzej na nogach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2254 | ||||||
Wtajemniczenie
|
ja pierniczę , czy Wy zdajecie sobiee sprawę, ile stron dziś natłukłyście ?
![]() a do wieczora jeszcze trochę! mislam zajecie przez godzinę ![]() OK, piszę co następuje: pomarańczko te sny to juz chyba jakas norma. Bedziemy przezywac i co uspokimy stres za dnia to nocą się odbije i wyśni;/ oby nie no ale kurcze mi codziennie cos sie nieprzyjemnego sni. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Witaj ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() santoooom "przytul: ja ci niegdyś po Twojej ostatniej wizycie takiego dziekczynnego posta napisalam o tym jaka jestes dla mnie nadzieją a ty wyfrunelas... ![]() ![]() _________________________ ______ co do mojej wczorajszej wizyty - poszlam, przypomnialam ze bylam w szpitalu z powodu pojenynczego plamienia i ze teraz minely dwa tyg odkad wyszlam i ze bylo czysto tylko raz mialam w sobote podobne plamienie jak za 1 razem. I on do mnie znowu, czy zgadzam sie na szpital... Normalnie gościu widzi ze nie wytrzymuje w szpitalu, ze nic mi nie zrobili konkretnego jak lezalam uprzednio 9 dni, i teraz znowu ? po co? lezeci brac duphaston jak to samo robie w domu w milej atmosferze, z laptopikiem ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-10-02 o 16:08 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2255 |
Zakorzenienie
|
w przypadku fety i innych *soft* serow chodzi wylacznie o to, zeby byly robione z pasteryzowanego mleka, zeby nie zarazic sie listerioza. inaczej, wg tego, ze nie mozna jesc serow to rowniez nie moznaby bylo pic mleka. a sery w sklepach sa wylacznie z pasteryzowanego mleka, no chyba, ze sie kupuje juz totalnie na wypasie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2256 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2257 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wieprzowiny tu nie uswiadcze, ale za to pokochalam jagniecine. Bardzo brakuje mi jednak naszego rodzimego, pysznego twarogu w kostkach... Dziewczyny, a czy podczas ciazy wspomagacie intymna flore bakteryjna np Lacibiosem, Lactovaginalem, albo Ecovagiem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2258 |
Zakorzenienie
|
sylwia mi lekarz kazal miec zawsze w pogotowiu invag. kilka dni temu po przutulankach, troche cos mnie tam zaczelo podszczypywac, chociaz sama pewna do konca nie bylam czy szczypie czy to tylko moja glowa, ale na wszelki wypadek zaczelam tygodniowa kuracje wlasnie in vagiem. mysle, ze to nie szkodzi, bo to bakterie ktore naturalnie wystepuja u nas w broszce, wiec mam jeszcze 2op w lodowce
![]() ooo, o jagniecinie to nie pogadam, bo smierdzi mi to mieso ![]() ![]() ale Ty rzeczywiscie jesli nie masz pewnosci co do pasteryzacji mleka z ktorego sa robione sery, to moze nie ryzykuj... a przypomnij mi jeszcze gdzie dokladnie mieszkasz? |
![]() ![]() |
![]() |
#2259 |
Wtajemniczenie
|
W Bahrajnie, malutkie krolestwo miedzy Arabia Saudyjska a Katarem.
---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Dzieki Bogu ktos z PL przywiozl mi Ecovag. Tutaj nie slyszano o takich cudach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2260 |
404 Not Found
|
Ale Cię wywiało w świat!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2261 |
Wtajemniczenie
|
To taki "mniejszy Dubaj", choc fakt, ze rzadzi tu islam, moze wydawac sie przerazajacy.
Moj TZ dostal tu kontrakt no i tak sobie zyjemy ![]() Zyje sie dobrze, ale nieco inaczej niz w Europie. Jesli chodzi o zakupy, jest Carrefour, Geant i wszystko to, co znamy z Europy. Ceny niektorych produktow wyzsze, niektorych nizsze niz w PL. Acha, za poziom beta HCG placilam np 160 zl w przeliczeniu :/ Nieco osobliwe jest tu dzialanie aptek. Antybiotyki oraz leki, ktore powinny byc na recepte, dostaje sie od farmaceuty prosto do reki bez zadnego badania. Dzis bylam swiadkiem, jak matka powiedziala ze chce dla dziecka antybiotyk bo ma katar i goraczke, aptekarz zapytal tylko o wiek dziecka (dziecka nie widzac na oczy), no i kazal dawkowac jak na ulotce. Dziecko w domu, bez zadnego badania / osluchania dostanie antybiotyk! To tu normalka. Apteka to instytucja zastepujaca lekarza i szpital (!!!) |
![]() ![]() |
![]() |
#2262 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A wiecie jak jest u mnie? Ja potrzebuję bardzo dużo miejsca do spania, muszę być rozwalona, bardzo się wiercę i przewalam przez sen. Moja mama mówiła, że to dlatego, że w brzuchu miałam bardzo dużo miejsca i też tak się przewalałam, bo ona miała te powłoki ponaciągane po moim rodzeństwie - bliźniakach, a ja już sama tyle miejsca nie potrzebowałam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ale Was tam wywiało daleko ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2263 | |||||||
Zakorzenienie
|
No ledwo nadrobić idzie ;p
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ta tania feta jest nieszkodliwa ![]() Ktoś tu podpowiedział o makaronie z twarogiem, chyba zmieniłam plany na jutrzejszy obiad ![]() My za to mamy fazę na deserek żłobkowy całą rodziną: kisiel z bitąśmietaną i owocami ![]()
![]() |
#2264 | ||
Zakorzenienie
|
Hope, najwyższa pora zmienić lekarza!
![]() ![]() ![]() A za to przerwane leczenie nadżerki to masz ode mnie ![]() Santom, koniecznie musisz mieć pomoc! Myślę, że szefowa zrozumie (z tego co pamiętam, to na początku nawet Ci na rękę poszła z godzinami z mniejszym ruchem).
![]() ![]() |
![]() |
#2265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Lubię makaron z twarogiem też ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Aaa dziewczyny podrzucam Wam taką stronkę http://babystrology.com/tickers/ Ja przy Hani codziennie wchodziłam i patrzyłam jak się zmienia z tygodnia na tydzień ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2266 | |||
Rozeznanie
|
wkoncu udało mi sie nadrobic was
Cytat:
![]() Ja pracowałam na umowę zlecenie do 4mc (pierwszej ciąży) potem mi nie przedłużyli umowy. Nie miałam odciąganych składek chorobowych więc nie miałam co liczyć na nic. Nie miałam minimalnego wynagrodzenia więc nie mogłam też liczyć na zasiłek z PUP. Teraz jestem na bezrobotnym.[/QUOTE] ja tez bezrobotna Cytat:
![]() Cytat:
![]() ktoras tu pisala o snach i budzeniu sie w srodku nocy tez tak mam
![]() |
#2267 |
Raczkowanie
|
Aldrin, Kasiab91 witajcie
![]() dziewczyny mam pytanie, czy ktoras z was meczy zgaga? Jak tak to macie na nia jakis sposob? Ja juz czasami normalnie nie moge ![]() A co do snow to ja tez miewam ich ostatnio wiecej, sa dziwne oczywiscie zwiazane ze ciaza i wiekszosc niestety nieprzyjemna. Edytowane przez agus7ia Czas edycji: 2013-10-02 o 17:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#2268 |
Zakorzenienie
|
nie wiem co to zgaga, ale jeśli to takie uczucie jakby ci się cofało powietrzem, to chyba mam dziś pierwszy dzień...ble..
![]()
#2269 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
kasia no to ciesze sie ze jestes po mojej mysli za konsultacja kim innym ![]() a ja mam lopot z suchoscia dloni, wogole mi sie nie pocą i w efekcie miewam takie dolegliwosci jak Ty. pomagają Ci jakieś kremy? wizyta o 20:50 ![]()
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-10-02 o 18:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2270 |
Zakorzenienie
|
Witajcie mamusie i ciocie!! Dziś lekarz potwierdził moją 7 tygodniową ciążę więc w końcu chciałabym dołączyć do was, a podczytywałam was od samiuśkiego początku z nadzieją że to będzie również mój wątek.
Nazywam się Karolina, mam 27 lat i to moja druga ciąża, pierwszą niestety w czerwcu samoistnie #. Teraz lekarz powiedział że wszystko w jak najlepszym porządku, wg usg dzieciątko ma 1 cm! ciąża nieco starsza niż wg OM, więc postanowiłam że będę patrzeć na usg i TP wychodzi na 20 maja ![]()
#2271 |
Raczkowanie
|
Carolyna86 witaj i gratuluje. Termin masz o tydzien wczesniejszy niz ja, bo mi lekarz wyliczyl na 27 maja. Z tym, ze moja ciaza jest o tydzien mlodsza z usg niz wynika z terminu OM
|
![]() ![]() |
![]() |
#2272 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2273 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2274 |
Wtajemniczenie
|
Rosniemy w sile, coraz wiecej nas
![]() Witam nowe Mamusie! |
![]() ![]() |
![]() |
#2275 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiedz jak najszybciej żeby na ciebie nie spadły jakieś cieżkie obowiązki. Mamy podobne terminy porodu. U mnie 30 kwiecień. Chociaż z usg wynika 3 maj ![]() Cytat:
Ja nie używam niczego poza płynem do higieny intymnej - i to jak nie zapomnę ![]() Cytat:
Może powinnaś zmienić lekarza ? Cytat:
Kurcze, ale miejsce... Co cię tam zaniosło??? maam koleżankę w kuwejcie... Podobno inny świat! Cytat:
Fajnie z Cytat:
Fajnie z Cytat:
Cytat:
Fajnie że do nas dołączyłaś... 3 mamy za was kciuki... Na pewno będzie ok.
![]() |
#2276 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() malo mam z czerwca sie dopisuje ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2277 | |||||
Zakorzenienie
|
I ja
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2278 | ||
Zadomowienie
|
Ja też wolałabym cesarkę. Boję się, że nie wytrzymam bólu i że coś będzie nie tak. Prywatnie cesarka kosztuje u nas w klinice 2 tysiące. Chyba będę musiała wziąć mini pozyczkę z banku
![]() Cytat:
A i tak się cieszę, bo od 3 dni nie odczywam już ciągłych mdłości. To dopiero był koszmar. Musiałam wstawać w nocy żeby coś zjeść na siłę żeby nie wymiotować "niczym". Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2279 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2280 |
Zadomowienie
|
Witam się późnym wieczorem :-*
Wybaczcie braku mojego udziału w wątku, ale studia mi się zaczęły, rano wychodzę a jak wracam po południu to śpię aż do samego rana ![]() Hah i wiem od czego miałam te potworne mdłości, bo zastanawiałam się od czego mnie tak trzymają całe dnie i zaczęłam myśleć, może to witaminy i wiecie co sprawdziłam i rzeczywiście nie wzięłam ich i mdłości zniknęły, teraz biorę je jak przebudzam się wieczorami, noce przesypiam a za dnia mam przynajmniej spokój. ;-) Zazdroszczę mamą, które już mają doświadczenie ;-) mam nadzieję,że dane mi będzie karmienie piersią i SN ![]() A jak tam u Was ? Ciążowe objawy powoli przechodzą, czy dalej dają się ze znaki? ;-) I gratuluję pierwszych widocznych juz zaokrąglonych brzuszków :-* Życzę Wam zdrówka, żeby choróbska się Was nie łapały w tę wstrętną pogodę ;-) No i oczywiście trzymam ![]() Ja również mam termin na 19 maja ale mam nadzieję, że dociągnę do 20 , żeby mojej mamie taki urodzinowy prezent sprawić ![]() I witam nowe mamusie ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Pod moim sercem, inne bije serce. Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane." 41-przeterminowana- Edytowane przez Seleniti Czas edycji: 2013-10-02 o 19:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:48.