|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
0 | 0% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
|
1 | 1,75% |
| Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
|
0 | 0% |
| Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
|
16 | 28,07% |
| Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
|
1 | 1,75% |
| Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
|
29 | 50,88% |
| Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
|
1 | 1,75% |
| Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
|
8 | 14,04% |
| Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
Jaś cudny w tym beciku,takie kochane zawiniątko Macie dużą pomoc,to ważne.Oby małemu szybko przeszły dolegliwości. Czekamy na Twój opis porodu |
|
|
|
|
#2252 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
To byłby pewnie okazjonalny kubek za tydzieńA może też to moje twardnienie spoowdowane jest ilością wód ? a mówiłaś że nie lubisz ananasa ![]() Cytat:
Czyli Angie też sobie poleży,oby jak najdłużej! |
||
|
|
|
#2253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2254 |
|
Zadomowienie
|
skąd ja go teraz wezmę?!?! Jak mogłyście mi to zrobić!!!!!Domi, Jaśko jest śliczny
|
|
|
|
#2255 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Przeprowadzacie się "na swoje"? Ja tak średnio raz do roku tracę głos,pamiętam jak jeździłam z teściową po rodzince i zapraszałam na nasze wesele.Straciłam głos ,trzymało mnie z tydzień czasu. Nawet jedna ciotka leczyła mnie lodami,ale nie pomogło. Przynajmniej nie musiałam dużo gadać a i tak nikt nie słyszał
|
|||
|
|
|
#2256 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za tydzień![]() Też bym zjadła jakąś sałatkę Cytat:
Bo mnie też malęnstwo moje nie budzi w nocy, może śpi razem z mamusią, i tak jej zostanie?![]() Aaalee rodzinka sobie wymyśliła! Ja nie wiem jak oni mogli w ogóle wpaść na taki pomysł?!Przecież jesteście rodziną Cytat:
Cytat:
za tydzień!!Biedactwo..odpoczywaj jak najwięcej, już niedużo zostało Cytat:
Miałam malować paznokcie, ale chyba przejadę tylko bezbarwnym, bo samo zmycie lakieru z nich okazało się mega wyzwaniem.. ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
![]() Kociak pozdrów serdecznie Angie od nas już niewiele jej zostało, trzymam kciuki za jej dobre samopoczucie, i oby była jak najdłużej w dwupaku! |
||||||
|
|
|
#2257 |
|
Wtajemniczenie
|
colorady rozumiem cie dokladnie bo nasze w tym samym wieku,ale dobrze ze ma ci kto pomoc,bo wiesz ja z mama mieszkam ale ona ciagle pracuje a z ojcem mam zle stosunki i mamy praktycznie swoja czesc domu wiec ciezko to jakos pogodzic zeby mala podrzucac...ale na szczecie czuje sie ok,tylko jak bede w szpitalui rodzic to maz bedzie musial wziasc wolne...ehhhh dniowki beda uciekac trzeba odlozyc kasy ,wyprawka prawie gotowa wiec trzeba przystopowac z zakupami ...Lene w ciuchy na zime tez zaopatrzylam...
A TAK POZA TYM WITAM W 8MIESIACU WKRACZAMY W 32 TYDZIEN ![]() dzis na lumpeksie kupilam znow 2 spiworki po okazyjnej cenie ...oj nie wiem po co mi az 3
w oczekiwaniu na corenke Edytowane przez malinka123108 Czas edycji: 2013-09-24 o 11:58 |
|
|
|
#2258 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do opieki po porodzie, też nie wiem jak to będzie. Mąż pracuje na umowę zlecenie, więc jako takiego urlopu to nie ma żadnego. Ale mam nadzieję, że ugada się z szefową, że po moim powrocie ze szpitala, to będzie mógł z domu pracować, albo chociaż do biura chodzić tylko na kilka godzin dziennie, a resztę w domu robić. Lecę na zakupy. A tak mi się z domu nie chce wychodzić... Pogoda przygnębiająca.
|
|
#2259 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny,dziekuje za slowa wsparcia
wymordowalam sie przy prasowaniu i juz sie bardziej ogarnelam,nie ma co...trzeba isc do przodu,a nie gdybac co do malzona mojego to jedzie wieczorem dopiero,wiec po pracy bedziemy mieli jeszcze chwile,no ale na noc juz sama,chociaz licze po cichu,ze moze bedzie mogl jechac z samego rana-zobaczymyDomi kazdy Twoj wpis poprawia humor,trzymajcie sie dzielnie i zdrowo,buziaki dla Jaska ![]() ide troche polezec i nie robic nic |
|
|
|
#2260 |
|
Zadomowienie
|
hej
u nas pogoda sie poprawiła to zaraz pralka poszła w ruch heheehheh mój synuś od wczoraj zasmarkany niechce sobie dać sciągać katarku dobrze, że umie smarkać w chusteczke to ujdzie....psikać do noska tez nie da a inhalacje hmmmmm tak w połowie. Teraz spi to ja lece na podwórko pranie powiesić. Kurcze zaczyna mi kaszleć mam nadzieje, że to z kataru a jak nie to dr nas czeka
|
#2261 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() za tydzień Pochwal się kombinezonikiem
|
|
|
|
|
#2262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale od 4:30 do 9:20 dał nam pospać |
|
|
|
|
#2263 |
|
Wtajemniczenie
|
A u nas pogoda śliczna, nawet wstawiłam dzisiaj ostatnie pranie- kombinezony małej i kurteczki takie na 62-68, niby 0-3 msc ale jakieś duże, kurcze ja to się zastanawiam czy mam kupić kombinezon taki zimowy na 56 czy nie, bo mam na 62 i 68. Mała ma sie urodzić w połowie października teoretycznie i nie wiem czy będzie już zima, czy dopiero w listopadzie grudniu spadnie śnieg a wtedy mała nie wiem czy się zmieści w 56 kombinezon
|
#2264 |
|
Rozeznanie
|
Witam się w 31 tygodniu!!! Jeszcze tylko 9.
Za nowe tygodnie i wizyty ![]() :pi jemy:Domi synuś w tym rożku przesłodki. U mnie wieje wiatr, ale wygląda też słońce. Wczoraj byłam u ciotki i dostałam trzy szt. spodni ciążowych i staniki do karmienia po jej córce. Będę wyglądać jak człowiek. I już dalej mój mózg zapomniał co miałam dalej napisać
|
#2265 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie no chciałam Cię jeszcze zapytać czy jak go karmisz to mu dajesz cycucha np jakoś na 15-20 min czy cmoka go sobie i cmoka i zastępuje sobie nim smoczka. No chodzi mi o to czy pozwalasz mu go traktować jako uspokajacz czy tylko do karmienia i koniec. Dobra dobra może głupie pytanie, ale jakoś tak mi wpadło do głowy
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2266 |
|
Rozeznanie
|
maomami wg mnie zakup kombinezonu na 56 jest bez sensu. Skoro masz na 62 to wystarczy. Ja rodząc pod koniec listopada, gdzie prawdopodobnie będzie zima, planuję kupić kombinezon na 62.
|
#2267 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2268 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do babci, ni mnie ręce na takie gadanie opadają. Przecież Wy już jesteście osobną rodziną, macie swoje życie. Doskonale Cię rozumiem, ze nie chcesz mężowi zabrać możliwości bycia z Wami w tych pierwszych dniach. Mój mąż sam stwierdził, że jak mała się urodzi to siedzi z nami w Krakowie mimo, że teraz jesteśmy trochę w rozjazdach czasem. Cytat:
mam już prawie wszystko do szpitalnej torby chociaż chyba to jeszcze wcześnie, najwyżej pojadę na porodówkę z reklamówką jak Domi ![]()
|
||
|
|
|
#2269 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2270 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak już się uda to jest płacz ![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2271 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2272 |
|
Zakorzenienie
|
Ahaa... Miałam Wam pisać że choć u mnie w szpitalu położne są niezwykle miłe to jednak gdybym miała rodzić jeszcze raz to napewno nie tam. Dawały mi dziecko na cały dzień (zabierały tylko na antybiotyk) i NIKT nie przyszedł ani razu żeby się zainteresować czy wszystko w porządku, NIKT nie wytłumaczył jak zajmować się takim maluszkiem, jak przebierać, jak karmić... Wszystko pokazywała mi mama, gdyby nie ona to do tej pory bałabym się chociażby podejść do Jaśka żeby mu krzywdy nie zrobić.
Poza tym jestem przerażona ilością nakłuć mojego syna. Wszystkie paluszki u rąk i u nóg ma pokłute, 4 ślady na rączce, 1 na zgięciu ręki i 10 na główce (w ten sposób podawali mu antybiotyk )Jeśli tego wszystkiego byłoby mało mogę dodać że NIKT nie informował co dzieje się lub będzie działo się z moim synem, jakie będzie miał badania, co będą mu robić, kiedy, dlaczego i na ile mi go zabiorą... Przychodzili zabierali i oddawali po jakimś czasie bez tłumaczenia czegokolwiek. Zapytałam o problemy z brzuszkiem w piątek to dopiero wczoraj przy wypisie usłyszałam że ma tak po antybiotyku Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-09-24 o 12:46 |
|
|
|
#2273 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Praca po 12 h albo na 2 etaty,zobaczymy.... Będziemy razem się wspierać ![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2274 |
|
Wtajemniczenie
|
Udało mi się wylicytować laktator
|
|
|
|
#2275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale pięknie słoneczko świeci Dostałam Powera pudeł ubywa Mężul rozkręcił szafę żeby ja przenieść do innego pokoju i właśnie juz ją skecił więc lecę układać. A maluchowi odpowiada bujanko bo śpi
|
|
|
|
|
#2276 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa i jeszcze jedno, jak już urodził się Jaś zapytałam która jest godzina, pani powiedziała mi że urodził się o 16:50, oczywiście okazało się że wprowadziła mnie w błąd... Cesarka zaczęła się o 16:50 a Jaś urodził się o 17:05.
Pytałyście się mnie czy jest traktowany jak wcześniak, na początku niby nie był - "Bo to zdrowy silny chłopiec i wcale się tak wcześnie nie urodził". Później o co bym nie pytała to słyszałam "tak będzie bo to wcześniak" |
|
|
|
#2277 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13..
Cytat:
Myślę że nie ma co się bać zzo a jedynie zwrócić uwagę na to czy anestezjolog wykonujący zabieg faktycznie potrafi go wykonać.. Wiem że w szpitalach mają wielu anestezjologów i ciężko byłoby zaczerpnąć opinii na temat każdego ale gdybym wiedziała że spotka mnie coś takiego to na pewno nie dałabym się podziurawić byle komu.. Jeśli spartoli pierwsze wkłucie to już możecie mieć obawy że następne też nie wyjdzie i wtedy moim zdaniem lepiej podziękować za znieczulenie bo ból towarzyszący wkłuciom tylko osłabia i odbiera siły a co najważniejsze nieudany zabieg jak widać może źle wpłynąć na maluszka. Powodzenia i samych udanych porodów!
|
|
|
#2278 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2279 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
przecież powinni informować co robią a przede wszystkim powinnaś na to zgodę wyrazić.
|
|||
|
|
|
#2280 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:24.

.
. 

a mnie trafia
Jakoś musze dac radę go donosić,bo to dopiero 34 tc.