Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz. II - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: tytuł III części
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! 1 2,70%
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! 0 0%
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! 3 8,11%
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! 6 16,22%
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. 2 5,41%
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. 7 18,92%
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! 1 2,70%
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. 3 8,11%
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. 0 0%
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. 3 8,11%
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. 11 29,73%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-03, 05:46   #2251
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Hej Pocytowałam już i nadrobiłam i ze złości usunełam post przez przypadek. Wlazł mi do domu jakiś naciągacz i wyciągnął ode mnie subskrycje jakiejś gazety i 6 dolców. Niby nic, ale doczytałam w necie opinie, że później mega problem z tą subskrycją żeby odkręcić i ciągle wysyłają rachunki i napastują telefonami nawet kilka razy dziennie.. Kuźwa, nie wiem jak mnie mógł ten koleś tak otłumanić jakąś głupią historią - po prostu nie wiem.. Aż się popłakałam ze złości na siebie że jestem takim debilem. Ehh, mam nadzieję, że jakoś to odkręce - albo mój TZ, jak zwykle musi naprawiać po mnie takie rzeczy..

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Mojej Lilce cos sie po przestawialo..o 3 juz nie spala.Pobudzona i marudna strasznie byla.dopiero teraz udalo sie ja ululac..oczy pieka wiec trzeba leciec spac.do juterka dziewczyneczki!

---------- Dopisano o 04:35 ---------- Poprzedni post napisano o 04:30 ----------

a wogole to Lila urodzila sie z ciemnymi wloskami a teraz sie okazuje ze zrobily jej sie rudesmiesznie bo ja jak i moj Tz takowych nie mamy
Rude dziewczynki są śliczne Mój TZ jest rudy, ale póki co Pola dalej ma ciemne włoski jak ja - ciekawe czy się zmieni
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 06:47   #2252
agaabuu
Raczkowanie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Cześć dziewczyny....byłam ostatnio z Antosią u pediatry bo zauważyłam u niej w pępku taką małą czerwoną narośl no i jeszcze miałam podejrzenia co do przepukliny pępkowe. Okazało się, że ta narośl to jest ziarniniak...dostaliśmy maść do smarowania Neomycyne i jak za tydzień się nie poprawi do skierowanie do chirurga na usunięcie tego. Miała może któraś z Was z tym do czynienia? Martwie się o tą moją kruszynkę. Wczoraj znowu męczyły ją te zębiska i nie mogliśmy jej uśpić...na rękach zasypiała a po odłożeniu do łóżeczka oczy jak 5 zl i płacz. Zasnęła po 23 a o 3 wstała na szamkę, potem znowu 0 6. Teraz śpi może jakieś 2 godz spokoju będę miała
Stary 2013-12-03, 06:58   #2253
kaska87
Zakorzenienie

hejo
wczoraj zalatany dzień był nie miałam kiedy wejść

w dodatku wczoraj wywaliłam 800zł, małż się śmiał, że sobie kasting na męża robię wsród kurierów, bo sobie kilku "nazapraszałam" m.in z paczką z apteki gemini (200zł poszło)

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 07:07   #2254
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość

A to jest mus, jeśli rodzice mają wadę wzroku? Bo my mamy, tzn. ja mam duuużą, a mój A. symboliczną
ja chodze jak 3 lata skoncza. widze ze widza ale wole skontrolowac bo genetycznie mam uwarunkowana wade (miala babcia, ma mama, mam ja, ma artur...). wczesniej sie nie dogadaja z okulistka

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 07:22   #2255
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
a wogole to Lila urodzila sie z ciemnymi wloskami a teraz sie okazuje ze zrobily jej sie rudesmiesznie bo ja jak i moj Tz takowych nie mamy
Szymuś to też rudzik, po tatusiu TŻ ma ciemne rude włosy, a Szymek to w zależności od światła i od tego co ma ubrane. Od tylu zaczynają mu jaśnieć i takie aż białe w niektórych miejscach się robią. Ciekawe jakie będą

A w ogóle to taka historia Jak byłam mała, to przywiesilam sobie na tablicy wielka kartę z napisem "nigdy nie będę mieć rudego męża", a teraz mam i rudawego męża i rudawego synka skarby moje dwa

Mój synuś pominął dziś jedzenie o 24. Obudził się tylko na chwilę, przytuliłam go, dałam smoka i spał dalej aż do 3:30, bo go brzuszek bolał. Zaliczyliśmy więc tylko jedno nocne karmienie przed 4, a zasnął koło 21. Niesamowite Tak to może być!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 07:47   #2256
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Mojej Lilce cos sie po przestawialo..o 3 juz nie spala.Pobudzona i marudna strasznie byla.dopiero teraz udalo sie ja ululac..oczy pieka wiec trzeba leciec spac.do juterka dziewczyneczki!

---------- Dopisano o 04:35 ---------- Poprzedni post napisano o 04:30 ----------

Amelka tez ruda w swietle blanka tez tak chwilowo miala a teraz blondi. No ale ja sie spodziewalam bo ja szatynka a tz ciemny blondyn i dziewczyny po nim maja kolor tak jak i kolor oczu.

To ja sobie tego okuliste chyba odpuszczę. Z blanka bylam jak miala 3 miesiace ale dlatego ze pediatra stwierdzil ze ma mniejsze oczko. No ale samo badanie masakra. 3 osoby do trzymania bylo mało.

My dzis do kardiologa idziemy na kontrolę. Trzymajcie kciuki zeby dziurka sie zmniejszyła lub Się nie powiekszyla wraz ze wzrostem

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2013-12-03 o 07:48
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 07:52   #2257
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
niee

ja mam taki zestaw tylko aventu a jestem kp
i mnie sie mega przydaje
w sterylizatorze sterylizuje tez laktatory; butelek mam 8 aventu i jedna tt uzywam okolo 5 - bo w butelkach tez przechowuje odciagniete mleko
jak planuje odciagac to jest to bomba sprawa
ja mlodemu podaje mleko z butlo max 2 razy dziennie plus czasem herbatka

po 4 minutach zaczyna sie rzucac przy cycku
wiec jeszcze zawsze probuje i zmieniam cycka
znow je chwile i sie rzuca
czasem wracam do pierwszego
nie wiem czmeu tak sie zrobilo; bo wczesniej jadl tylko z jednego przed okolo 10-16 minut; a teraz cyrki odstawia
Moj ma tak samo ale zmiana piersi nie pomaga. Stwierdzilam ze po prostu teraz szybciej sie najada bo bardziej wydajnie ssie. Przybral w tym tygodniu w granicach normy wiec poki co nie przystawiam go na sile jak zaczyna swirowac.

Bajka
Stary 2013-12-03, 08:02   #2258
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hejo

w dodatku wczoraj wywaliłam 800zł, małż się śmiał, że sobie kasting na męża robię wsród kurierów, bo sobie kilku "nazapraszałam" m.in z paczką z apteki gemini (200zł poszło)
hehe u mnie też przynajmniej 1 raz w tygodniu pojawia się kurier. Wczoraj był z siódemki, jeszcze mnie odwiedzi 3 razy w tym tygodniu a w przyszłym pewnie przyjdą zabawki dla dzieciaków pod choinkę, ciekawe czy też siódemką współczuję mu wychodzenia na 3 piętro
Stary 2013-12-03, 08:14   #2259
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Amelka tez ruda w swietle blanka tez tak chwilowo miala a teraz blondi. No ale ja sie spodziewalam bo ja szatynka a tz ciemny blondyn i dziewczyny po nim maja kolor tak jak i kolor oczu.

To ja sobie tego okuliste chyba odpuszczę. Z blanka bylam jak miala 3 miesiace ale dlatego ze pediatra stwierdzil ze ma mniejsze oczko. No ale samo badanie masakra. 3 osoby do trzymania bylo mało.

My dzis do kardiologa idziemy na kontrolę. Trzymajcie kciuki zeby dziurka sie zmniejszyła lub Się nie powiekszyla wraz ze wzrostem

No u Nas całe szczęście obyło się bez płaczuW trakcie zakraplan(a były 3)smacznie sobie spała.A podczas badania grzeczniutka jak nigdy.
My musimy się zgłosoc do kontroli jak skonczy roczek.Póki co ma w obu oczkach +4.

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
To tak jak u nas mamy kilku specjalistow a bajgoeszeze wwawie ciezko z terminami ta i sie wogole dodzwonc nieda a tz mial Filipa dolaczyc do luxmedu i zapomnial a terminy panstwowo jak juz udalo sie dodzwonic to np luty 17.. wiec pojde prywatnie a pozniej na potwierdzenie panstwowo..

A co do paznokcia to Filip ma zaczerwienione duze paluchy na koncu i dr w szpitalu kazala nam smarowac rivanolium. Tez mi sie wydaje ze od paznokcia..

Wogole obcinacie u stop paznokcie? Bo w sumie jak wzrasta to ja i tak mu ksztaltu anic nic tam niezrobie bo sie boje. Wiec tylko ciut z dlugosci obcinam nadlamane po skarpetkach.

Filip tez ma takie rudawe a mial ciemne.. ja to widze ze bedzie blondyn ja za malolata mialam biale wlosy.
Czyli jak mam wrodzona wade wzroku to powinnam isc jeszcze do okulisty?? To mam juz ortopede, neurologa, laryngologa, u rehabilitanta bylam to jeszcze okuliste mam sobie dopisac?! Ehh..
Mij sie nieprzekreca z pleckow na brzuch. Czasem z brzucha na plecy.

---------- Dopisano o 05:59 ---------- Poprzedni post napisano o 05:56 ----------

Tak mi mlodziez o tz sie rozwalili w lozku ze mam miejsce w nogach..

Czy Wasze maluszki tez tak sie wierca w swoich lozeczkach ze wala.o barierki?
Jeśli we w niektórych regionach Polski tego nie zalecają to najwidoczniej wizyta tam nie jest konieczna chyba ze Cię coś niepokoi.Najlepiej podpytac pediatrę

Co do walenia o barierki to nie zaobserwowałam bo Lila spi ze mnąSpi grzecznie.Jedynie co to rozkopuje się

Edytowane przez policzanka
Czas edycji: 2013-12-03 o 08:19
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 08:34   #2260
MsLullaby
Zakorzenienie

K.

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 08:38   #2261
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Hej Pocytowałam już i nadrobiłam i ze złości usunełam post przez przypadek. Wlazł mi do domu jakiś naciągacz i wyciągnął ode mnie subskrycje jakiejś gazety i 6 dolców. Niby nic, ale doczytałam w necie opinie, że później mega problem z tą subskrycją żeby odkręcić i ciągle wysyłają rachunki i napastują telefonami nawet kilka razy dziennie.. Kuźwa, nie wiem jak mnie mógł ten koleś tak otłumanić jakąś głupią historią - po prostu nie wiem.. Aż się popłakałam ze złości na siebie że jestem takim debilem. Ehh, mam nadzieję, że jakoś to odkręce - albo mój TZ, jak zwykle musi naprawiać po mnie takie rzeczy..

Rude dziewczynki są śliczne Mój TZ jest rudy, ale póki co Pola dalej ma ciemne włoski jak ja - ciekawe czy się zmieni
noe przejmij.sie
pare dni temu pisalam jak sie dalam wrobic durna w chemie niemiecka
a nigdy w zyxiu nikomu sie nie udalo mnie wkrecic wiec przyszla kryska na matyska.

Moj Maciej tez kreci sie po kolysce tak ze wali.glowa w barierki albo wsadzi sovie reke pomiedzy i nie umie wyjac itp
juz mu zrobilam zabezpieczenia zkocykow

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-03, 08:46   #2262
policzanka
Wtajemniczenie

Bajko mocne kciuki za wizyte!!!
Stary 2013-12-03, 08:56   #2263
butterfly20
Zakorzenienie

Helloł Moja Tusia dała mi się wyspać

Martwię się o tę miją koleżankę...wieczorem smsowałyśmy,jest totalnie podłamana,płacze i mówi,że jak dzisiaj nic nie ruszy to się wypisuje na żądanie.
Z nią to było tak,że od początku baaaardzo się bała szpitala,liczyła na cc,ale nie miała wskazań.i ciągle wypierała myśl o porodzie, zarzekała się,że nie urodzi przed termiem i co?przenosiła.nawet jej gin mówiła,że to przez psychikę boję się,że prowokacja nic nie da i się będzie męczyć.

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
nie ma sprawy
tylko bez guru proszę

aaa, Adaś wychodzi do domu
suuupeeer:jup i:

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Uwielbiam to

Nie pamiętam już dlaczego poszliśmy. Chyba ze względu na nasze wady. Ja mam dużą, Małż małą.
Póki widzę, że Miłosz wodzi wzrokiem za przedmiotem to na badanie nie pójdę, dość mi stresów.

u nas z kolei ja mam dużą wadę,a mąż jeszcze większą.jak byłyśmy u okulistki to pytałam ją o genetykę i mówiła,że nie koniecznie Tusia to odziedziczyła,mamy obserwować.jeśli zauważymy coś niepokojącego po roku-półtorej to przyjść,a jak nie to w okolicach 3 rż

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 09:07   #2264
pszczoua
Zakorzenienie

Moj Julek tez co chwile obija czyms o boki lozeczka ale jest to raczej dla niego bezbolesne bo mam ochraniacze. A co do rozkopywania sie to znam ten bol. Zamowilam mu spiworek bo jakkolwiek go nie zawine bardzo czesto budzi sie rozkopany. W szafie lezy tez kolderka i zastanawiam sie nad uzyciem jej i podkladanien bokow pod materac ale poki co sprobujemy spiworka. Swoja droga od kiedy mozna klasc dziecko pod kolderka? 6 ms?
Stary 2013-12-03, 09:12   #2265
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Moj Julek tez co chwile obija czyms o boki lozeczka ale jest to raczej dla niego bezbolesne bo mam ochraniacze. A co do rozkopywania sie to znam ten bol. Zamowilam mu spiworek bo jakkolwiek go nie zawine bardzo czesto budzi sie rozkopany. W szafie lezy tez kolderka i zastanawiam sie nad uzyciem jej i podkladanien bokow pod materac ale poki co sprobujemy spiworka. Swoja droga od kiedy mozna klasc dziecko pod kolderka? 6 ms?
Ja juz klade, bo spiworka on nie cierpi a pod kocykami za zimno w nocy. Rozek tolerowal przez pierwsze 2 tygodnie zycie tylko.

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 09:22   #2266
kaska87
Zakorzenienie

odnośnie obijania się o łóżeczko już rozwinęłam ochronkę na całe łóżeczko bo zabawa z karuzelką skończyła się tak

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-12-03 o 09:23
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 09:25   #2267
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Często te dziurki zarastają więc i u Was tak będzie
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 09:27   #2268
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
odnośnie obijania się o łóżeczko już rozwinęłam ochronkę na całe łóżeczko bo zabawa z karuzelką skończyła się tak
haha-kochany Miki

Ja będą w ciąży zaopatrzyłam w 5 spiworkow a co do czego Lilcia nie cierpi w nich spac
Stary 2013-12-03, 09:42   #2269
tassia
Zakorzenienie

maciek spi w spiworku i pod kocykiem
cienkie te spiworki co mam
a ja sama pod koldra marzne

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 09:49   #2270
policzanka
Wtajemniczenie

Ja tez strasznie marzne.Juz niedlugo będe musiała wyciągnąć swojego muflona
Lilki poszwa jest w trakcie szycia.Jak się zrobi to przerzucimy się z kocyka na kołderke
Stary 2013-12-03, 10:29   #2271
pszczoua
Zakorzenienie

W taki dzien jak dzis zawsze mam watpliwosci czy isc na spacer czy lepiej werandowac... Niby slonce i 2 stopnie powyzej zera ale wiatr porywisty 20 km/h...

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Dobra ide... Az takiej wichury nie ma... T pewnie znow bedzie gadac
Stary 2013-12-03, 10:41   #2272
rusałka_1
Zakorzenienie

cześć

my już po labolatorium. Chyba będziemy musieli powtarzać mocz bo nie za bardzo udało mi się go pobrać;/
a małemu pobierali dwie probówki z dwóch paluszków. Był mega dzielny mój Jasiulek kochany pielęgniarka była bardzo zestresowana i jedną z probówek upuściła na podłogę i trzeba było kłuć małego jeszcze raz.
wyniki dzis po południu, mam nadzieje ze nie ma infekcji

matal, misia mam nadzieję że po ciężkiej nocy dziś dzieciaczki dają Wam odpocząć!

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Rusałko, wszystko na pewno będzie dobrze, ale faktycznie lepiej sprawdzić co i jak i w razie czego podjąć odpowiednie leczenie. Ja też się na każdym kroku martwię o Szymonka, a tymbardziej po tej akcji z opryszczka ciotki :/ Prawda jest taka, że już zawsze będziemy się martwić o nasze Skarby... Czy teraz jak są małe, czy nawet jak będą starsze a nawet i dorosłe.

Jutro mamy szczepienie. Oby poszło sprawnie i bez dużych krzyków, no i żeby poźniej nic złego się nie działo

dokładnie.
nawet nie wiedziałam że można tak bardzo się o kogoś martwić, troszczyć. Moje serce rozdzierane jest na milion kawałków, kiedy widzę jak moje dziecko płacze z bólu i oddałabym wszystko żeby tylko był zdrowy i szczęśliwy

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość

nie przejmuj się mam nadzieję że uda się to jakoś odkręcić!

Cytat:
Napisane przez agaabuu Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny....byłam ostatnio z Antosią u pediatry bo zauważyłam u niej w pępku taką małą czerwoną narośl no i jeszcze miałam podejrzenia co do przepukliny pępkowe. Okazało się, że ta narośl to jest ziarniniak...dostaliśmy maść do smarowania Neomycyne i jak za tydzień się nie poprawi do skierowanie do chirurga na usunięcie tego. Miała może któraś z Was z tym do czynienia? Martwie się o tą moją kruszynkę. Wczoraj znowu męczyły ją te zębiska i nie mogliśmy jej uśpić...na rękach zasypiała a po odłożeniu do łóżeczka oczy jak 5 zl i płacz. Zasnęła po 23 a o 3 wstała na szamkę, potem znowu 0 6. Teraz śpi może jakieś 2 godz spokoju będę miała

nie wiem nic o takim ziarniaku al trzymam kciuki żeby szybko przeszło.
Cytat:
hejo

i ty mówiłaś że jesteś "żydkiem"

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Szymuś to też rudzik, po tatusiu TŻ ma ciemne rude włosy, a Szymek to w zależności od światła i od tego co ma ubrane. Od tylu zaczynają mu jaśnieć i takie aż białe w niektórych miejscach się robią. Ciekawe jakie będą

A w ogóle to taka historia Jak byłam mała, to przywiesilam sobie na tablicy wielka kartę z napisem "nigdy nie będę mieć rudego męża", a teraz mam i rudawego męża i rudawego synka skarby moje dwa
haha to ja miałam odwrotnie mi kiedyś bardzo podobali się rudzi chłopcy (w jednym dłuuugo się podkochiwałam) i myślałam wtedy że kiedyś będę mieć takiego małego rudzielca.

Cytat:

będzie dobrze

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 10:49   #2273
misia332
Zakorzenienie

Motyl ja miałam pacjentkę, powiedziała, że rodzić nie bedzie i tyle. Robili cięcie bo 3 kroplówki nic nie dały.

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:
haha-kochany Miki

Ja będą w ciąży zaopatrzyłam w 5 spiworkow a co do czego Lilcia nie cierpi w nich spac
a masz może jakiś polarkowy ??
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 10:59   #2274
logoasia
Zakorzenienie

hej mamusie
cały czas was podczytujemy, ale ciągle cos
bylismy wczoraj u pediatry, mialo byc szczepienie, ale odsunęliśmy bo Marcin ostatnio trochę pokasłuje w nocy. Poza tym wyszło mu jakieś uczulenie, jestem teraz na diecie jałowej bo już nie mam pomysłu co to mogło być, z tego wszystkiego jeszcze z ciemieniuchą walczymy.
A z nowości to niestety dostaliśmy skierowanie do wczesnej interwencji, Marcin układa się w lit C, prawy boczek ma za bardzo napięty. Dziś dzwoniłam do osrodka i powiedzieli ze terminy za 3mc i oczywiście skierowanie do nefrologa ze względu na naszą nereczkę
Wrzucę niebawem kilka zdjęć swojej kluseczki ma 7 tygodni i waży już 5,5kg
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 11:22   #2275
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Motyl ja miałam pacjentkę, powiedziała, że rodzić nie bedzie i tyle. Robili cięcie bo 3 kroplówki nic nie dały.

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

a masz może jakiś polarkowy ??
Dwa polarkowe na długi rękaw,dwa welurowe na ramiączkach(w srodku standardowe poszycie) i dwa z jakiegos innego materiału-czyli jednak mam 6 nie 5Polarkowe juz zarezerwowane dla styczniowego dzidziusia

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
hej mamusie
cały czas was podczytujemy, ale ciągle cos
bylismy wczoraj u pediatry, mialo byc szczepienie, ale odsunęliśmy bo Marcin ostatnio trochę pokasłuje w nocy. Poza tym wyszło mu jakieś uczulenie, jestem teraz na diecie jałowej bo już nie mam pomysłu co to mogło być, z tego wszystkiego jeszcze z ciemieniuchą walczymy.
A z nowości to niestety dostaliśmy skierowanie do wczesnej interwencji, Marcin układa się w lit C, prawy boczek ma za bardzo napięty. Dziś dzwoniłam do osrodka i powiedzieli ze terminy za 3mc i oczywiście skierowanie do nefrologa ze względu na naszą nereczkę
Wrzucę niebawem kilka zdjęć swojej kluseczki ma 7 tygodni i waży już 5,5kg
Hej Logoasiu!Zdrówka dla Marcinka!i nie przejmuj się.Ja tez duzo sie nie udzielam.W koncu mamy juz co do roboty
Stary 2013-12-03, 11:31   #2276
bojatoja
Zakorzenienie

hej
Cytat:
A ja właśnie nie zaopatrzyłam się przed porodem w zaden śpiworek i miesiąc po porodzie kupiłam 2. Teraz muszę kupić kolejne, bo wyrasta.
Nie wyobrażam sobie nie mieć śpiworka Fajnie bo przynajmniej nie rozkopuje się, ja nie muszę sprawdzać czy przykryty czy nie, wygoda
Ale nie każde dzieci lubią.
Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
my już po labolatorium. Chyba będziemy musieli powtarzać mocz bo nie za bardzo udało mi się go pobrać;/
a małemu pobierali dwie probówki z dwóch paluszków. Był mega dzielny mój Jasiulek kochany pielęgniarka była bardzo zestresowana i jedną z probówek upuściła na podłogę i trzeba było kłuć małego jeszcze raz.
wyniki dzis po południu, mam nadzieje ze nie ma infekcji
Trzymam kciuki, żeby nie było infekcji
A co do pobierania moczu, to jest ciężko
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 11:41   #2277
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
hej

A ja właśnie nie zaopatrzyłam się przed porodem w zaden śpiworek i miesiąc po porodzie kupiłam 2. Teraz muszę kupić kolejne, bo wyrasta.
Nie wyobrażam sobie nie mieć śpiworka Fajnie bo przynajmniej nie rozkopuje się, ja nie muszę sprawdzać czy przykryty czy nie, wygoda
Ale nie każde dzieci lubią.

Trzymam kciuki, żeby nie było infekcji
A co do pobierania moczu, to jest ciężko

No ja tez kupiłam rozne rozmiary.Jeden to nawet na 90cm jestpolarkowe maja 62 i już sa małe..
Stary 2013-12-03, 12:04   #2278
kropla_deszczu
Zadomowienie

Czesc dziewczyny!

Przepraszam, że tak mało się ostatnio udzielam. Ale nie mam za bardzo jak mój mąż ostatnio ciągle pracuje całymi dniami. Mała coś mi się rozchorowala, od środy kaszle i smarka, ostatnie 6 nocy mam praktycznie nieprzespane, bo na każde jej kaszlniecie się budzę. Poza tym teraz śpi bardzo niespokojnie. A jakby tego wszystkiego było jeszcze mało to zasypia dopiero o północy jestem padnieta, że strony TZta pomocy brak bo go zwyczajnie nie ma w domu. Ja niewyspana, cały dzień się mała zajmuje. Masakra! Niech to chorobsko już idzie precz byliśmy już 3 razy u lekarza, co drugi dzień wizyta. Od soboty antybiotyk podajemy-niby zapalenie gardła. Na domiar złego byliśmy wczoraj u kontroli i pani doktor stwierdziła, że chyba na płuca zeszło dostaliśmy skierowanie do szpitala....z podejrzeniem zapalenia płuc zrobili malej wszystkie badania i są zmiany na płucach ale niby zbyt małe żeby hospitalizowac. Kazali nam dalej podawać antybiotyk i chodzić do kontroli. Także jutro znowu do lekarza poza tym mamy młodą jak najczęściej w pionie nosić, albo na brzuchu kłaść. A że ona nie cierpi leżeć na brzuchu to Mama musi nosić, ręce mi już usychaja bo już prawie 6 kg Ala waży a nie wspomne już o tym, że mało sypiam to i ledwie na nogach stoję. Mam co prawda chustę i mała lubi w niej siedzieć, ale odkąd jest chora to 5 minut posiedzi i wyje

No poza tym to i ja i TZ też jesteśmy chorzy mała zarazila się chyba w przychodni bo w poniedziałek byliśmy u okulisty, a od środy się smarka. Oslanialam ja jak mogłam, była zawinięta w kocyk, ale w każdym kącie ktoś kaszlal mam wrażenie, że to trochę moja wina że niewystarczająco ja ochronilam.

A u okulisty też niezły cyrk Jak na pierwszej wizycie było super, tak teraz się Ala darla w nieboglosy. W 4 osoby ja trzymalismy i tak to nic nie dało dlatego dostaliśmy skierowanie na cito do Chorzowa. I nie zgadniecie co dzwonię tam chcę nas zarejestrować, mówię że to pilne....a pani mi mówi, ze termin na październik no ale spoko w Katowicach na szczęście takie dzieci bez kolejki przyjmują, więc tam pojedziemy.

Przepraszam, że tak tylko o nas. Ale na prawdę nie nam siły nadrabiać.

- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 12:11   #2279
inezka92
Raczkowanie

Cytat:

moja tez urodzila sie z ciemnymi, teraz ma blond, ale pod swiatlo wygladaja jak rude

Cytat:
No u Nas całe szczęście obyło się bez płaczuW trakcie zakraplan(a były 3)smacznie sobie spała.A podczas badania grzeczniutka jak nigdy.
My musimy się zgłosoc do kontroli jak skonczy roczek.Póki co ma w obu oczkach +4.
ojej ja bylam juz ze dwa razy i za kazdym razem plakalam razem z dzieckiem, to badanie jest okropne, dobrze, ze na kolejne mamy sie zglosic jak bedzie miala juz rok to moze takiej histerii nie bedzie...

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
że co moje dziecko spi od samego poczatku pod kolderka. chociaz nie, z jakies dwa miesiace spala w rozku i pod kocykiem, a tak to koldra, nie slyszalam o czyms takim, ze od szostego miesiaca

Edytowane przez inezka92
Czas edycji: 2013-12-03 o 12:20
inezka92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 12:28   #2280
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny!

Przepraszam, że tak mało się ostatnio udzielam. Ale nie mam za bardzo jak mój mąż ostatnio ciągle pracuje całymi dniami. Mała coś mi się rozchorowala, od środy kaszle i smarka, ostatnie 6 nocy mam praktycznie nieprzespane, bo na każde jej kaszlniecie się budzę. Poza tym teraz śpi bardzo niespokojnie. A jakby tego wszystkiego było jeszcze mało to zasypia dopiero o północy jestem padnieta, że strony TZta pomocy brak bo go zwyczajnie nie ma w domu. Ja niewyspana, cały dzień się mała zajmuje. Masakra! Niech to chorobsko już idzie precz byliśmy już 3 razy u lekarza, co drugi dzień wizyta. Od soboty antybiotyk podajemy-niby zapalenie gardła. Na domiar złego byliśmy wczoraj u kontroli i pani doktor stwierdziła, że chyba na płuca zeszło dostaliśmy skierowanie do szpitala....z podejrzeniem zapalenia płuc zrobili malej wszystkie badania i są zmiany na płucach ale niby zbyt małe żeby hospitalizowac. Kazali nam dalej podawać antybiotyk i chodzić do kontroli. Także jutro znowu do lekarza poza tym mamy młodą jak najczęściej w pionie nosić, albo na brzuchu kłaść. A że ona nie cierpi leżeć na brzuchu to Mama musi nosić, ręce mi już usychaja bo już prawie 6 kg Ala waży a nie wspomne już o tym, że mało sypiam to i ledwie na nogach stoję. Mam co prawda chustę i mała lubi w niej siedzieć, ale odkąd jest chora to 5 minut posiedzi i wyje

No poza tym to i ja i TZ też jesteśmy chorzy mała zarazila się chyba w przychodni bo w poniedziałek byliśmy u okulisty, a od środy się smarka. Oslanialam ja jak mogłam, była zawinięta w kocyk, ale w każdym kącie ktoś kaszlal mam wrażenie, że to trochę moja wina że niewystarczająco ja ochronilam.

A u okulisty też niezły cyrk Jak na pierwszej wizycie było super, tak teraz się Ala darla w nieboglosy. W 4 osoby ja trzymalismy i tak to nic nie dało dlatego dostaliśmy skierowanie na cito do Chorzowa. I nie zgadniecie co dzwonię tam chcę nas zarejestrować, mówię że to pilne....a pani mi mówi, ze termin na październik no ale spoko w Katowicach na szczęście takie dzieci bez kolejki przyjmują, więc tam pojedziemy.

Przepraszam, że tak tylko o nas. Ale na prawdę nie nam siły nadrabiać.

oj niedobrze niech malutka wam szybko zdrowieje, a ty mamusiu odpoczywaj kiedy możesz. domyślam się jaki stres to musi być dla was, ja trzęsę portami na każde chrząknięcie trzymajcie się dzielnie
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości