|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
My w weekend chyba pójdziemy do kina.Tż dostał bilety z pracy,powiedział żebym wybrała film.Chciałabym pójść na "Pod mocnym aniołem".Już rozmawiałam z mamą czy zostanie z Domisiem.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2252 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
Oj zazdroszczę, czekalam na ten film, chociaz Smarzowski mnie zawsze "rozwali".
#2253 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Wszystkiego najlepszego ![]() Cytat:
![]() Odpoczywaj jak najwięcej ![]() Ty pisałaś kiedyś o butelce do picia ze słomką. Jaka to była? Cytat:
![]() A jakie to rozkładanki ze zwierzątkami? Bo nasza księga dźwięków jest w częściach, ale Olek ją "ogląda" kilka razy dziennie Staraczki kochane, tak bardzo bym chciała wam pomóc, ale mogę tylko dobrym słowem wspierać. Chociaż czasem nawet słów braknie... Kubek udało się dzisiaj złapać siuski. Nie wiem czy woda pomogła, czy octenisept ale poszło szybko i sprawnie ![]()
![]() |
#2254 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2255 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy przy Kp też macie taki apetyt?Ja ostatnio bym cały czas jadła
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byliśmy dzisiaj z Olkiem u dermatologa, bo coś nie fajnego mu się zrobiło na ramieniu. Pomijam fakt, że niczego się nie dowiedzieliśmy. Babka była zdziwiona, że "tak długo" karmię. Wkurzyłam mnie tym tekstem
![]() |
#2257 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Agatka - najlepszego! spełnienia marzeń!!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2258 |
Zakorzenienie
|
Pani Ty kiedyś jeszcze coś pisałaś o jakiś książeczka z pukaniem
![]()
#2259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- a ta Czereśniowa jakie ma kartki? zwykłe czy sztywne? Edytowane przez moni_ka.g Czas edycji: 2014-02-05 o 20:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2260 |
Zakorzenienie
|
Monika, Maga dziękuję
![]()
#2261 |
Zakorzenienie
|
byliśmy dziś na szczepieniu, 2 dawka pneumo. płaczu było sporo, jak to przy wizycie w przychodni, a przy samym szczepieniu to już w ogóle szlochy.... kurcze, tak mi go szkoda, tak strasznie się wszystkiego boi
![]() no i..... przystopował z wagą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2262 |
Zakorzenienie
|
Monika dziękuje.
Chciałam dzisiaj Olkowi zamówić książki ale wisi przy cycusiu jak noworodek ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Monika my też mieliśmy taki etap że wizyty u lekarza to był koszmar. A ddzisiaj Olek się śmiał, wszystko chciał łapać i mi zwiewal na ziemię. Oby tak już zostało. U was też się zmieni ![]()
#2263 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Alfie też tak doHtór rzucił... Alfa, ile wtedy Wiki miał? rozkładanki - harmonijki np. "Na spacerze" , "Ptaki", "Zwierzęta leśne" z wydawnictwa Skrzat. Z serii: moje pierwsze słowa: "Na podwórku", z tej serii mamy też "Idziemy do Zoo" - nie ma posiłku bez nakarmienia wszystkich zwierzątek ![]() ![]() te z Poszukaj i znajdź: http://www.wydawnictwoolesiejuk.pl/katalog/396324/ a Duplo? mamy te: http://klockowo.pl/opis/4387643/1052...ego-duplo.html http://klockowo.pl/opis/3779692/1050...ego-duplo.html http://klockowo.pl/opis/2953238/6158...ego-duplo.html ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- sztywniackie ![]() ![]() ![]() koniec na razie ze szczepieniami? Cytat:
![]() ![]() aa, pytałyście kto wygrał na spacerze. tym razem ja. ale moralnym zwycięzcą był Torres ![]() (spacer-koszmar: on się drze, wywala z wózka gumową kaczkę, którą musieliśmy wziąć na spacer, ja zbieram kaczkę, trzymam mu czapkę, on wyje bo nie chce czapki, ale chce kaczkę, kaczki nie ma bo wywalił; szukam kaczki gadając na cały regulator Brzechwę, on w tym czasie zdejmuje czapkę...)
![]() ![]() |
![]() |
#2264 | ||||||||
Zakorzenienie
|
HEJ!!!!!!!!!
AGATKO!!!!!!!!!!! wszystkiego naj naj najlepszego!!!!!!!!!!!!!! !!! ![]() Cytat:
WADERKA! dobrze ze Cie już dziewczyny postawily do pionu!!!!!!!!!!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2265 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
na koniec zobaczył misia na drzwiach i wszystko minęło, ale jak odwrócilismy się powiedzieć do widzenia to zaczął szlochać od nowa. czekam na poprawe u nas... Cytat:
jak sztywne kartki to przejdą, zwykły papier - masakra. J. jak zobaczy gazetkę jakąś to szarpie, gniecie, wydziera i wywala. jego drugie imię to demolka (swoją drogą to przestaje być zabawne). kolejne jak skończy rok, to nieszczęsne mmr chyba ![]() no wiesz... 5 porcji dziennie po 200-250ml... ma podstawy do takiej wagi.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2266 |
Zakorzenienie
|
witam
agatko wszystkiego najlepszego ![]() monika u nas podobny problem w przychodni ![]() ![]() panika a ja ciągle przed oczami mam grzecznego T w wózku ![]() waderko ![]() izuś zazdroszczę wypadu do kina, a apetyt był duży ![]() lucy brawo dla Emi.. ja ciągle uwierzyć nie mogę kiedy te nasze dzieci tak urosły... tyle się nauczyły ![]() anitko chyba tylko ja z tych która cierpi na brak śniegu ![]() ![]()
#2267 |
Zakorzenienie
|
Tiaaa Wiktorek miał 8 miesięcy jak mi doktor powiedział "czemu tak długi i czy mnie na jedzenia dla dziecka nie stać" prostak jeden :P
Dla wielu lekarzy długo to znaczy więcej niż 6 miesięcy, a moje 14 karmienia wywołuje szok u internistów - heh jakby to jakiś rekord i osiągnięcie było phii ---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:49 ---------- Poszukuję zwierzątek dla Wiktorka, wiecie takich figurek gumowych czy plastikowych, bezpiecznych dla jego wieku, znacie coś? Uwielbia kurki, koniki itp ![]()
#2268 | |||
Zadomowienie
|
Berbie
![]() Rena-super by było gdyby badania cos wyjaśniły ![]() Wadera- juz Cie dziewczyny 'pogonily' i ... dobrze ![]() ![]() Cytat:
![]() Jem, jak tylko mam chwile. Ale juz nie tyje, tylko spadam (na szczęście) z wagi. Mam -3 kg w porównaniu z waga sprzed ciąży ![]() Aaa... dalej rozszerzamy diete, bezboleśnie poki co. ![]() Suszona śliwka przeszła nawet. Cytat:
![]() Co do zdziwienia LEKARZA- bez komentarza ![]() Hmmm.. A moze jednak...to chyba starszych i nie-pediatrów dziwi najbardziej Fajnie, ze sie z siuśkami ; ) udało. Cytat:
Moj podobnie 'ma'. Podczas badania histeria. Przy szczepieniu płacz. Na szczęście na rękach szybko sie uspokaja. Rozumiem tez szczęście z przystopowania z kg ![]() Pani, dzieki za wspomnienie o Czeresniowej. Fajna pozycja sie wydaje ![]() Mam jutro do odbioru w Merlinie ![]() ![]() Współczuje spaceru. Ja, ostatnie dwa dni, na wszelki wypadek szlam w 'szczere pole' a nie w cywilizowane miejsca. Nie krzyczał jednak, tylko grzecznie spał kub sie na mnie zmulonym wzrokiem patrzył ![]() Pogoda piękna, mogłabym łazić godzinami... PRzedwczoraj był dzien koszmar:cyc i marudzenie głownie. A wczoraj... Anioł nie dziecko. Cycek chwila, pozniej zabawa i drzemki(!). Szok. Spał w dzien, 30 min, 60 i 10. Ile to szczęścia dla matki ![]() Ktore dziecko jest 'prawdziwe' i moje? ![]() Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-02-06 o 06:30 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2269 |
Konto usunięte
|
Agatko spóźnione 100 lat
![]() dziś w nocy nie mogłam spać - czuje się jak zombie, ale muszę się pochwalić, że w piątek mam rozmowę o pracę ![]() Edytowane przez 201704210903 Czas edycji: 2014-02-06 o 05:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2270 |
Zakorzenienie
|
Esia , Natalia, Melbi dziękuję
![]() ![]() Esia no póki co to mi urządzać nie pozwalają, bo ja bym najchętniej już wszystko wybrała ![]() ![]()
#2271 |
Raczkowanie
|
Hello
Mleb to juz zaciskam kciuki za rozmowe. Kubeczku u Ciebie tak slicznie? ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Waderko nie poddawaj sie. Ale rozumiem Twoje obawy i lęki. Kochana mamy tutaj takie przykłady że i nam się uda. Jeszcz troszke wytrwalosci. Trzymaj sie kochana. ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Agatko a kto Cie tak zatrzymuje i dlaczego?
#2272 | |||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() zacierają się różnice między dziećmi... mam nadzieję, że mój Klocek (niziutki jest) już przystopuje ![]() bo to pozorant. i oszust... i tylko mnie nie lubi. cały czas mam bulwers za ten tekst. ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() wyssysa Cię ssawka mała ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() o Czereśniowej wspomniała koleżanka na wątku mamusiowym. też wydawało mi się, że T. za mały, bo to jednak wiele detali. ale poszłam do mojej ulubionej księgarni i się zakochałam. on też - zegarki, papugi do pokazywania ![]() ja się wstydzę. po prostu. powinnam go jakoś opanować. duży już jest. Masz piękne plenery ![]() ![]() ![]() tylko? aa! Twój dzidziuś też tylko je? i nie śpi? kto???? M. i kto? rodzice?
![]() ![]() |
![]() |
#2273 |
Konto usunięte
|
Cześć Dziewczyny...
Przepraszam, nie odniosę się do żadnych postów. Ale przeczytałam wszystko wczoraj wieczorem i dzisiaj rano. Mam totalny spadek formy, niezwiązany z dzieckiem. Po prostu ja tak mam jak już jest za długo zima. Niezimowe dziecko ze mnie. Dodatkowo - Artuś ząbkuje, wymaga 100% uwagi, każdy posiłek to dla mnie stres, czy zje czy nie. Wczoraj była moja mama z niezapowiedzianą wizytą, akurat się wkurzyłam, bo nic nie posprzątane. Potem przyszła jakaś babka ze wspólnoty, ale to załatwiła sprawę z mężem. Potem weszła (na szczęście tylko do przedpokoju) teściowa i komentowała sprawę wspólnoty z mężem w decybelach przekraczających MOJĄ normę. W efekcie Artur poszedł na drzemkę o 19.30, wstał o 20, bujaliśmy się do 23.20 i gdy już usnął, mój (tu wstaw dowolny, niewybredny epitet) mąż puścił wodę w łazience graniczącej z pokoikiem i Artuś się obudził i tak rozwył, że nie umiałam go dobre 10 minut uspokoić... Poza tym brakuje mi sił, wczoraj nie chciało mi się już spacerować. Codziennie przekładam obowiązki domowe, powoli nie mam w czym chodzić, bo mam już tyle prania. A jak mam chwilę, to siedzę na kompie ![]() Na szczęście (choć po wczorajszej akcji to już sama nie wiem ![]() A nie chcę, żeby mój stan przełożył się na Artka. Tzn. oczywiście dla niego staram się być na 100%, ale czasami nie mam już siły pokazywać obrazków w książce, czasami włożę do łóżeczka i puszczę karuzelkę... No to się wyżaliłam, sory ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2274 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45007604]
Poza tym brakuje mi sił, wczoraj nie chciało mi się już spacerować. Codziennie przekładam obowiązki domowe, powoli nie mam w czym chodzić, bo mam już tyle prania. (...) ale czasami nie mam już siły pokazywać obrazków w książce, czasami włożę do łóżeczka i puszczę karuzelkę... [/QUOTE]Dobra, wczoraj się rozhulalam przy Waderce, teraz łatwiej już chwycić za toporek... aaaa!!! Kobietooooo! masz prawo do zmęczenia, do niewyrabiania, do frustracji, ale do autoagresji - NIE. Masz prawo włożyć A. do łóżeczka (tylko się cieszyć, że rajcuje go karuzelka ![]() A. ma prawo do pobycia sam ze sobą ![]() T. musi mieć mnie w zasięgu wzroku. no musi. NIC nie robię w dzień. siedzę przy kanapie, piszę z Wami. Jak śpi to robię sobie obiad, odwalam ciche sprzątanie lub się byczę z książką. i nikt, i nic nie zmusi mnie bym w tym czasie robiła coś "konstruktywnego". Jak chłop wraca z pracy to ogarniam. Tyś typowa ślUnzaczka, z mocnymi korzeniami pedantycznymi ![]() ![]()
![]() |
#2275 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2276 |
Konto usunięte
|
Pani dziękuję
![]() Po prostu mam wrażenie, że wszyscy się bawią z dziećmi cały czas, czytają im książki (TO jest właśnie moje wyobrażenie sprzed porodu....), a ja teraz nie mam siły ruszyć palcem (tak a propos frustracji, gdy wyobrażenia spotykają się z rzeczywistością). Dzisiaj nie idę na spacer, nie mam siły, na dworze włóczę nogami. Posprzątam cokolwiek, zrobię wreszcie obiad inny niż mrożonki, umyję włosy. Wow, nie ma to jak ambitne plany ![]() Ale muszę też pochwalić Artka. W sumie przy tym całym ząbkowaniu i tak jest dzielny. I zaczyna mówić ma-ma-ma-ma ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2277 |
Zakorzenienie
|
Maga Ja polecam te kubki z Canpolu;
http://allegro.pl/bidon-kubek-niekap...917622386.html http://canpolbabies.com/pl/produkty/...group:2/page:1 Moje koleżanki miały inne droższe, ale się kiepsko sprawdzają, bo picie ucieka bokami. Jana Trzymamy kciuki za wizytę ![]() Perse Oby TŻ odciążył Cię w obowiązkach nad A. Bo jak nie to ![]() Barbie Jak się czujesz? Kiedy was wypiszą ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2278 |
Wtajemniczenie
|
Paniczka Ty to potrafisz podbudowac
![]() Perse naprawde nie jestes sama z takimi problemami, jak napisala Paniczka fajnie ze Artek interesuje sie karuzela w lozeczku, u nas nie ma szans, dobrze ze jeden kibelek mam tak ze jak otworze na osciesz drzwi to widze Tosie w lozeczku a ona mnie, inaczej bylby wrzask i histeria, raz jak ja wzielam do kbielka (mus) to zaczela mi na kolana wlazic ![]() Paniczka fajne te ksiazeczki i tanie, a Duplo robi wrazenie ale narazie nie na moja kieszen ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- a miala Ktoras z Was bidon pstryczek z TT? planuje go zakupic...Toska chodzi ciagle z butla wody zeby wypic co do dna musi glowa strasznie do tylu przechylac przy bidonie by tak nie bylo... ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Perse ja juz 5 dzien przekladam prasowanie bo Tosia chodzi ostatnio o 22 spac i potem juz nie mam sily na prasowanie...
#2279 | ||
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45008124]
Po prostu mam wrażenie, że wszyscy się bawią z dziećmi cały czas, czytają im książki [/QUOTE]tja. jasne. jak mają sztab rodziny do pomocy i zmieniają się przy dziecku, to pewnie wykonalne... są oczywiście różniaste dzieci - takie które się sobą zajmują, i takie którymi trzeba się zajmować. też chyba dzieci środkowe (którymi trochę trzeba się zajmować i które się sobą zajmują) mają różne dni-fazy. czasem się da, czasem nie. i tyle. Artuś nie wygląda na zaniedbanego intelektualnie ani emocjonalnie - wręcz przeciwnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i za ma-ma-ma ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() T. wstaje przy wannie i pańskim gestem pozdrawia swoich przyjaciół z kąpieli lub programuje pralkę. Nędza straszna z tym kibelkiem. ale matka też człowiek i czasem musi ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a stabilnie siedzi?
![]() ![]() |
![]() |
#2280 |
Zakorzenienie
|
Perse ja tylko powiem że jak dla mnie jesteś mamusią idealną
![]() ![]() ![]() Berbie daj znać co u Ciebie... Jestem po badaniach w labie. Jutro ginekolog... Znowu... Iza fajnie że macie znowu wychodne ![]() Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:30.