Nasze codzienne jadłospisy cz. XX - OCENA JADŁOSPISÓW - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-24, 20:54   #2251
marteczkowo
Raczkowanie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XX - OCENA JADŁOSPISÓW

Hej dziewczynki witam po przerwie, dzisiaj pierwszy dzień na swoich "śmieciach" dziś jeszcze bez jadłospisu, bo był taki resztkowy, z tego co zastałam w lodówce aczkolwiek starałam się natomiast urlop niestety, grzesznym był i to mocno

a na włoski ja polecam wcierkę z joanny "rzepa" kuracja wzmacniająca. Uratowała mnie po silnych hormonach, kiedy ponad połowa włosów wyleciała mi z głowy. I szampon pobudzający wzrost włosów z l'biotica zauważyłam też, że swego czasu jedząc duże ilości pestek dyni poprawiłam mocno kondycję włosów. A tak BTW baby hair świadczą o tym, że nowe, świeżutkie włoski rosną, więc nie jest tak źle
marteczkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 21:06   #2252
n_eptun
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marteczkowo Pokaż wiadomość

a na włoski ja polecam wcierkę z joanny "rzepa" kuracja wzmacniająca. Uratowała mnie po silnych hormonach, kiedy ponad połowa włosów wyleciała mi z głowy. I szampon pobudzający wzrost włosów z l'biotica zauważyłam też, że swego czasu jedząc duże ilości pestek dyni poprawiłam mocno kondycję włosów. A tak BTW baby hair świadczą o tym, że nowe, świeżutkie włoski rosną, więc nie jest tak źle
Też polecam wcierkę z Joanny! Śmierdzi jak nie wiem, ale warto

A potem zaczniesz akceptować swoje porażki i znosić je z podniesioną głową, otwartymi oczami i wdziękiem osoby dorosłej, a nie żalem i gniewem dziecka.
n_eptun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 21:51   #2253
bialaczekoladka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fusiacola Pokaż wiadomość
[/COLOR]
zastanawiam się teraz czy jest sens przerywać terapię tamtymi tabletkami, żeby przerzucić się na revalid tylko wtedy jakby zaczynam od początku...

Nie przerywaj tylko kontynuj Revalidem poprostu. Ja bym tak zrobiła
bialaczekoladka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 22:21   #2254
Abigal
Raczkowanie

GG do Abigal

Cytat:
Napisane przez dezett Pokaż wiadomość
Szybkie pytanie: widziałam w sklepie różne rodzaje siemienia. Całe, mielone, jakiś proszek, wersje otluszczona. ... kompletnie nie wiedziałam które kupić tak aby do sypać to chyba lepiej kupić mielone ziarna lnu?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Dziekuje u mnie to na pewno stres.
A czy zbyt duża ilość mięsa w diecie tez może wpływać na to?

A co oznacza zbyt duża ilość mięsa? I jaki wpływ miałaby ona mieć na wypadanie włosów??
Abigal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 07:16   #2255
carmen4400
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez n_eptun Pokaż wiadomość
Też polecam wcierkę z Joanny! Śmierdzi jak nie wiem, ale warto

a u mnie efektów nie było ale u mnie to chyba jakies sezonowe wypadanie bylo bo jest ok
carmen4400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 09:22   #2256
dezett
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Abigal Pokaż wiadomość
A co oznacza zbyt duża ilość mięsa? I jaki wpływ miałaby ona mieć na wypadanie włosów??

Pol piersi tj 125g/
duży filet ryby 200g
100g miesa lubryby wędzonej
2 jajka.

W ciągu dnia.

poza schemat.
dezett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 12:55   #2257
agnieszka16
Zadomowienie

Hej, wrzucam swoje solidne U, nie obraziłabym się za 1,5-2kg na plusie. Jadę niedługo na plażowy urlop i przydałoby się trochę zwiększyć biust do bikini (ah gdyby to było takie proste i można było wybrać miejsce gromadzenia tkanki tłuszczowej )

Śniadanie: 2 tosty francuskie z chleba orkiszowego ze słonecznikiem, z sokiem, skórką i cząstkami pomarańczy i cynamonem. plaster półtłustego wiejskiego twarogu z łyżką miodu akacjowego, mocne cappuccino

II śniadanie: sałatka z kaszy pęczak, szpinaku, bobu, awokado, pomidorów, oliwek i jajka w koszulce. 3 morele. gałka lodów malinowych.

40 min ćwiczeń na steperze, 30 min ćwiczeń na brzuch i talię (planki, skośne planki z lekkim obciążeniem, pompki)

Obiad: krewetki w sosie słodko-kwaśnym, z papryką, bakłażanem i pomidorami, ciemny ryż. sałata rzymska z pomidorami i młodą cebulką

podwieczorek: jogurt grecki zmiksowany z mrożonym bananem, z malinami, migdałami i 2 kostkami ciemnej czekolady

kolacja: kanapka z bułki żytniej z wędzonym halibutem, sałatą, ogórkiem zielonym, rzeżuchą i koperkiem.

Edytowane przez agnieszka16
Czas edycji: 2014-07-25 o 12:57
agnieszka16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 15:18   #2258
akot80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
r
  1. parówka na zimno (taka grubsza) , kromka razowca z serem Gouda, szynką, pomidorem
  2. kromka jak wyżej + jabłko, 2 ogórki małosolne
  3. 2 kawałki pizzy , niestety + kabanos..........
  4. kromka razowca ze szprotami i masłem (spora porcja)
2 lampki wina białego.

Jak zwykle

"Niech pożywienie będzie Twoim lekarstwem..."
akot80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 17:37   #2259
fusiacola
Wtajemniczenie

wczorajsza R:

1) omlet z 2 jaj, mąki żytniej razowej, 2 łyżek siemienia, farsz ze szpinaku przesmażonego na oliwie i trochę fety+ sok pomidorowy

2) domowy sernik bez ciasta, podany z malinami i garścią nerkowców + kawa z mlekiem

3) chłodnik z botwinki na jogurcie greckim z gotowanym jajkiem i koperkiem

4) tilapia panierowana w orzechach i smażona na rzepakowym, ziemniaki z koperkiem, surówka z selera, jabłka, kiełków i sałaty lodowej, kompot z agrestu (bez cukru)

5) sałatka z pomidora, papryki, sałaty lodowej, 3 kulek mini mozarelli, czarnych oliwek, sezamu i oliwy, spory kawałek chleba czystoziarnistego

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Cytat:
Napisane przez bialaczekoladka Pokaż wiadomość

Nie przerywaj tylko kontynuj Revalidem poprostu. Ja bym tak zrobiła
tylko, że gdy odstawię tamte to będzie to samo jakbym przerwała kuracje, bo te tabletki mają różne składy i działają na różnych obszarach.

fusiacola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 20:00   #2260
puppy lion
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez fusiacola Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny fakt włosów nie podcinałam od zeszłej wiosny, bo zapuszczam, mam bardzo długie. Słyszałam, że jest sposób na odciążenie cebulek, ale włosy trzeba wówczas podciąć konkretnie, a nie tylko końce. Mi nawet się nie rozdwajają, są lśniące i wyglądają na mocne nie stosuje wcierek, odżywki dalej od skóry głowy. Najgorsze jest to, że nie wypadały mi w ogóle i zaczęło się to z dnia na dzień! a teraz przy każdym myciu, każdym czesaniu jestem uboższa o kilkadziesiąt włosów nie zmieniłam nic i nie bardzo wiem co może być przyczyną, no chyba, że ten stres. Ale kto by się nie stresował jakby mu włosy wychodziły garściami dodam, że paznokcie mam bardzo mocne więc niedoborów witamin chyba nie mam, bo oprócz diety brałam od dawna bellissę, ostatnio skrzyp+witaminy... a dzień po tym jak zauważyłam wypadanie to kupiłam vitapil i szampon vichy na wypadanie. Ervisha jak możesz to podeślij proszę nazwę tych drożdzowych tabletek, poczytam czy można stosować razem z tym co obecnie biorę. Jakby, któraś z Was miała pomysł co można byłoby jeszcze dodatkowo jeść aby wzmocnić cebulki to niech da znać kupię na pewno sporą paczkę siemienia i 2 łyżki świeżo prażonego będę dokładać do śniadania.
Miałam podobny problem i polecam Revalid + picie skrzypokrzywy codziennie + wcierka Jantar. Nie dość, że zahamowało moje długotrwałe intensywne (stres, zaburzenia odżywiania itd.) wypadanie włosów to jeszcze mam mnóstwo baby hair, nawet fryzjerka się zdziwiła
puppy lion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-26, 15:25   #2261
fusiacola
Wtajemniczenie

dziękuje wszystkim za rady

wczorajsza R:

1) grahamka z masłem, białym serem, miodem i płatkami migdałów+ kawa z mlekiem, 2 spore "ciastka" (siemie, słonecznik, płatki owsiane, sezam, płatki gryczane, mielony mak, siekane orzechy laskowe, żurawina, masło orzechowe sante, mleko, drożdże)

50 min skakanki
2) szklanka czarnej morwy zalana galaretką malinową

3) filet z kaczki duszony na rzepakowym z marchewką, ziemniakami, burakami, selerem, cukinią, czosnkiem i zielonym groszkiem

4) chłodnik ze szczawiu na jogurcie greckim, z gotowanym jajkiem i kaszą jaglaną

5) 3 "ciastka", szklanka soku pomarańczowego

Stary 2014-07-27, 07:31   #2262
fusiacola
Wtajemniczenie

wczorajsza R:

1) owsianka na jogurcie naturalnym z selerem, rodzynkami i jabłkiem + kawa z mlekiem x2, 3 "ciastka"

2) makrela wędzona, sałatka z pekińskiej, marynowanej papryki, czerwonej cebulki i pomidora; kromka żytniego

30 min biegania

3) makaron pełnoziarnisty z białym serem, morelami przesmażonymi krótko na oliwie z brązowym cukrem i płatkami migdałów

4) galaretka z kurczakiem, kukurydzą i marchewką + sok vega śródziemnomorski ogród

Stary 2014-07-27, 08:31   #2263
dezett
Zadomowienie

N_eptun niestety chyba dalej nie działają ci wiadomości pw na wizażu. Może spróbuj na nail a?

poza schemat.
Stary 2014-07-27, 09:12   #2264
Sapphiere_Alice
Raczkowanie

Hej, dziewczyny, pomogłaby mi któraś w ocenie ,czy mój jadłospis jest prawidłowy? Na wstępie dodam ,że bardzo ciężko mi było ułożyć tą 'dietę' ,ponieważ mam alergię na mąkę pszenną, żytnią ,mleko, sery, nie toleruję glutenu i mam również zapalenie żołądka ,oraz mikroskopowe jelit. W planie uwzględniłam to na co jak na razie z obserwacji mój organizm dobrze reaguje. Proszę o ocene, od razu daję na cały tydzień

1 dzień.
Śniadanie: chleb bezglutenowy domowy z szynką naturalną.
2 śniadanie: banan ubity na papkę (aby ułatwić żołądkowi trawienie)
Obiad: ziemniaki z koperkiem, gotowana pierś z kurczaka, surówka z marchewki ,jabłka i odrobiny cukru.
Kolacja: chleb bezglutenowy domowy z szynką naturalną.

2 dzień.
Śniadanie: chleb bezglutenowy z szynką naturalną.
2 śniadanie: banan ubity na papkę.
Obiad: Kluski śląskie z cukrem.
Kolacja: chleb bezglutenowy z szynką naturalną.

3 dzień.
Śniadanie: Kasza jaglana z żurawiną, rodzynkami, bananem ubitym na papkę i cynamonem.
Obiad: ziemniaki, łosoś gotowany, surówka z marchewki i jabłka.
Kolacja: 2 jajka na miękko z szynką.

4 dzień
Śniadanie: Chleb bezglutenowy z szynką naturalną.
2 śniadanie: Banan ubity na papkę.
Obiad: ryż z masłem i cynamonem, oraz odrobiną cukru.
Kolacja: chleb bezglutenowy z szynką naturalną.

5 dzień
Śniadanie: Chleb bezglutenowy z szynką naturalną.
Obiad: kasza jaglana z żurawiną, rodzynkami, bananem i cynamonem.
Kolacja: 2 jajka na miękko, lub chleb bezglutenowy z szynką.

6 dzień
Śniadanie: 2 jajka na miękko z szynką naturalną.
Obiad: ziemniaki, gotowana pierś ,lub pałki z kurczaka, surówka z marchewki i jabłka. Albo ziemniaki, gotowany mintaj i surówka z marchewki i jabłka.
Kolacja: chleb ,lub jajka na miękko.

7 dzień
Śniadanie: chleb bezglutenowy z szynką naturalną (czasami z dodatkową sałatą lodową, ale rzadko)
Obiad: domowy rosół z selerem, marchewką, odrobiną gotowanej cebuli, pietruszką i makaronem bezglutenowym.
Kolacja: chleb bezglutenowy ,lub jajka na miękko.

Będę wdzięczna za wszelkie rady Myślę nad wprowadzeniem sałatki z sałaty lodowej, pomidorów, oraz oleju rzepakowego, ale ostatnio pomidory niezbyt dobrze przyjęłam ,stąd planuję pousuwać z nich pestki i znów eksperymentować. Co myślicie o takim jadłospisie? Próbowałam również wprowadzić kalafior i brokuł ,ale niestety miałam po nich ogromne bóle żołądka i wzdęcia ;/

Zapuszczam naturalne włosy ;p

Wprowadzam wiele zmian!

Edytowane przez Sapphiere_Alice
Czas edycji: 2014-07-27 o 11:50
Sapphiere_Alice jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-27, 11:56   #2265
n_eptun
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dezett Pokaż wiadomość
N_eptun niestety chyba dalej nie działają ci wiadomości pw na wizażu. Może spróbuj na nail a?

Oo, nie pomyślałam o mailu

Lecę pisać

A potem zaczniesz akceptować swoje porażki i znosić je z podniesioną głową, otwartymi oczami i wdziękiem osoby dorosłej, a nie żalem i gniewem dziecka.
Stary 2014-07-27, 11:58   #2266
dezett
Zadomowienie

Cytat:
Oo, nie pomyślałam o mailu

Lecę pisać
Dziękuję bo w zasadzie nic nie dostałam od ciebie od wczoraj po komentarzem dot linku serdeczne dzięki!

poza schemat.
Stary 2014-07-27, 17:47   #2267
cukiniowa
Przyczajenie

hej
moje jadłospisy do oceny (powoli w stronę paleo - dużo tłuszczu warzyw i mięsa/ryb + wykluczenie zbóż i nabiału itd) - mam duże problemy ze zdrowiem (ciągle różne infekcje i zapalenia + chory żołądek - silny refluks) + niedowaga kilka kg
daję z 5 dni:

23 lipiec:
1 - filet z piersi kurczaka grillowany na oliwie z bazylią i oregano + cała papryka i cała cukinia duszone na oliwie z bazylią i oregano + łyżka oliwy
2 - sałatka: pomidor + pół ogórka duszone z natką pietruszki + całe awokado + 2 duże plastry dobrej polędwicy z kurcząt
3 - banan
4 - dzwonko łososia grillowane z ziołami prowansalskimi + duuużo brokułów z łyżką oliwy i majerankiem + sól morska
5 - brukselki (miseczka) z łyżką oliwy i majerankiem + 2 plastry dobrej polędwicy z kurcząt
+ w ciągu dnia 2 surowe marchewki

24 lipiec:
1 - filet z piersi kurczaka gotowany + gotowana marchew i cała cukinia + sałata masłowa + ponad 2 łyżeczki oleju kokosowego + borówki
2 - banan
3 - sałatka: pomidor pół ogórka + sałata masłowa + pół awokado + 2 duże plastry dobrej szynki wieprzowej
4 - ziemniaki gotowane posypane ziołami prowansalskimi + resztka marchewki gotowanej z rana + miseczka szpinaku ze śmiętaną 12 % (4 łyżeczki) i bazylią
+ marchew surowa
5 - filet z dorsza grillowany + duuuużo brokułów znów z majerankiem + pomidor z bazylią + ponad 3 łyżeczki oleju kokosowego + maliny

25 lipiec:
1 -mala miseczka borowek + filet z kurczaka grillowany + 2 pomidory + pol ogorka grillowanego + salata maslowa + bazylia suszona i sol morska + 2 lyzki oleju kokosowego
2 - mala miseczka borowek salatka: reszta piersi kurczaka grillowanej (razem bylo 230 wraz ze sniadaniem-waga surowego) + pol ogorka i pomidor + pol awokado z natka pietruszki i koperkiem swiezym + salata maslowa i sol morska
+ marchew surowa
+ 2 morele swieze
3 - puszka sardynek graal(80 g -masa ryby) w oleju slonecznikowym ale je przeplukalam zeby zmyc ten olej (zjadlam z kregoslupami) + pol cukinii i pol papryki grillowane + bazylia swieza i koperek swiezy + sol morska + salata maslowa i lyzeczka masla oselkowego
4 - pol koszyczka malin + 4 lyzki wiorek kokosowych
5 - filet z dorsza grillowany + ok 200 g fasolki szparagowej zielonej + duzy ziemniak + bazylia swieza i koperek swiezy i sol morska + 2 lyzki oleju kokosowego

26 lipiec:
1 - miseczka mala borowek + filet z dorsza grillowany warzywa grillowane (4 male ogorki i 2 pomidory) z natka pietruszki i sola morska + salata maslowa swiezy koperek i swieza bazylia + 3 lyzki oleju kokosowego
+ 1 marchew surowa
2 - wolowina duszona z cebulka w oliwie (jakies 120 g miesa - waga surowego) + miska burakow gotowanych (300g) + sol morska swiezy koperek i swieza bazylia + ziemniaki gotowane 2 duze
3- maliny + banan + 3 łyzki słonecznika
4- fasolka szparagowa zielona gotowana (ponas 200g) + ziemniaki dwa gotowane + swiezy koperek + pol kubka smietany (albo nawet ponad 100g)

dzisiaj:
1- miseczka truskawek+garsc borowek, do tego jajecznica z 2 jaj na teflonie z pomidorem + cale awokado+ 2 swieze ogorki+salata maslowa,swiezy koperek i sol morska
+ marchew surowa
2- wołowina duszona z cebulką na oliwe(ok 120 g-waga surowego) + szpinak gotowany (ponad 200g) + ziemniaki gotowane (dużo) + koperek świeży i sól morska+ marchew surowa
3- banan + miska truskawek + 4 łyżki wiórek kokosowych
4- będzie: tuńczyk w sosie własnym z puszki + duszona cukinia i papryka z natką pietruszki + gotowana marchewka +świeży koperek i świeża bazylia + 3 łyżki oleju kokosowego

i jak?

Edytowane przez cukiniowa
Czas edycji: 2014-07-27 o 20:03
cukiniowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-27, 18:07   #2268
Immoral
Rozeznanie

Cukiniowa, a to ma byc U czy P ze względu na niedowage??
Immoral jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-27, 19:01   #2269
cukiniowa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Immoral Pokaż wiadomość
Cukiniowa, a to ma byc U czy P ze względu na niedowage??

powoli w stronę P
choć na 1 miejscu żeby organizm lepiej funkcjonował
najważniejsze jest samopoczucie- ale dzisiaj jest strasznie (silne bóle brzucha i inne atrakcje)
+ silna zgaga

nie wiem już co źle robię
Stary 2014-07-27, 19:07   #2270
akot80
Zadomowienie

cukiniowa, od dawna jesteś na tej diecie?

Stary 2014-07-27, 19:24   #2271
cukiniowa
Przyczajenie

nie nie ja ciągle mam inne diety co lekarz to inne zalecenia
kilka dietetyków ale teraz mam nadzieję już trafiłam na dobrą osobę
właśnie od tych 5 dni dopiero

ale chyba wołowina + wiórki kokosowe mi nie służą normalnie czuję się jak przy zatruciu! bóle zgaga i wc
aaaa :P
Stary 2014-07-27, 19:33   #2272
n_eptun
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cukiniowa Pokaż wiadomość
nie nie ja ciągle mam inne diety co lekarz to inne zalecenia
kilka dietetyków ale teraz mam nadzieję już trafiłam na dobrą osobę
właśnie od tych 5 dni dopiero

ale chyba wołowina + wiórki kokosowe mi nie służą normalnie czuję się jak przy zatruciu! bóle zgaga i wc
aaaa :P
Hm, ciekawe. Z reguły lekarze odradzają takie diety... A jak samopoczucie psychiczne? Nie jesteś głodna,nie masz ochoty na czekoladę itp?

Stary 2014-07-27, 19:43   #2273
akot80
Zadomowienie

Jak dla mnie Twoja dieta jest nadal ciężkostrawna (nie tylko przez wiórki kokosowe). Poza tym 5 dni to za krótko, by oczekiwać poprawy. Od jak dawna nie jesz glutenu?

Stary 2014-07-27, 19:43   #2274
Immoral
Rozeznanie

Hm, według mnie wyglada to w sumie dobrze tylko to jest U, a nie P. Skoro dopiero 5 dni to wszystko przed tobą tj. Próbowanie nowych warzyw, mięs, organów etc.
Może dodaj jakies suszone owoce, gorzka czekoladę.
A problemy trawienne na początku to normalna reakcja, poczekaj jeszcze pare dni, najwyżej odstaw i obserwuj.
Stary 2014-07-27, 19:49   #2275
n_eptun
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Immoral Pokaż wiadomość
Hm, według mnie wyglada to w sumie dobrze tylko to jest U, a nie P. Skoro dopiero 5 dni to wszystko przed tobą tj. Próbowanie nowych warzyw, mięs, organów etc.
Może dodaj jakies suszone owoce, gorzka czekoladę.
A problemy trawienne na początku to normalna reakcja, poczekaj jeszcze pare dni, najwyżej odstaw i obserwuj.
Czekolada chyba nie bardzo ba paleo? Chyba że karob/surowe kakao?

Stary 2014-07-27, 19:58   #2276
Immoral
Rozeznanie

Cytat:
Czekolada chyba nie bardzo ba paleo? Chyba że karob/surowe kakao?

Czekolada gorzka (powyżej 70%) jest jak najbardziej paleo.

W sumie to tez zależy jaka wersje sie paleo wybiera (zawsze mozna zrobic domowa), ale ta najbardziej popularna uznaje czekoladę gorzka.
Stary 2014-07-27, 19:59   #2277
cukiniowa
Przyczajenie

tak wiórki kokosowe mi bardzo nie służą
za dużo blonnika więc je odstawię
ale olej kokosowy ok
i ta wołowina coś nie ten
wołowina i te wiórki dzisiaj mnie chyba nieźle pomęczą

czuję że dzisiaj nocka będzie z głowy
Stary 2014-07-28, 09:21   #2278
agaczini
Zadomowienie

dzisiejszy jadłospis R

I - 2 kromki chleba żytniego, z masłem, filetem z indyka i papryką czerwoną

II - miseczka leczo z kabaczka, cukinii, pomidorów, papryki i kiełbasy z piersi kurczaka

III - serek wiejski, szklanka soku wielowarzywnego

IV - kotlet z piersi kurczaka smażonej, makaron pszenny z natką pietruszki, parmezanem i papryką

Edytowane przez agaczini
Czas edycji: 2014-07-28 o 16:10
agaczini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 15:49   #2279
akot80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agaczini Pokaż wiadomość
dzisiejszy jadłospis R

I - 2 kromki chleba żytniego, z masłem, filetem z indyka i papryką czerwoną

II - miseczka leczo z kabaczka, cukinii, pomidorów, papryki i kiełbasy z piersi kurczaka

III - serek wiejski, szklanka soku wielowarzywnego

IV - 2 jajka sadzone, kalafior
Moim skromnym zdaniem: mało.

Stary 2014-07-28, 16:11   #2280
agaczini
Zadomowienie

trochę zmieniłam ostatnie danie

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości