Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7 - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-01, 13:43   #2251
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7

Hejka, jak znosicie upały.. wczoraj u nas popadało i było burzowo...

Jutro jedziemy na wodę.. w sobotę do parku wodnego.. mam cheć na odpoczynek i to długi.. planuje urlop i nie wiem jak z wyjazdem gdzieś dalej może się uda, ostatnio sporo stresujących chwil z mężem mieliśmy.. a i dziecko chcę do wody, może się bawić całymi dniami.

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

my po spacerze/zakupach. u nas pochmurno. i od razu wszystkie dzieciaki pod dwoma kocami, a trzeci w zapasie w koszu wózka

a i mamy pierwszą trójkę dolną
Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
A na dwór ze stanem podgorączkowym nie wychodzić?

Mikołaj ciagle woła da da da da i chce na dwór yhhh.
U nas jest akcja na dwór od pierwszych chwil.. jeszcze sie nie obudzi dobrze a juz kombinuje jakby pojsc heh.

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Hej
Melduje sie z Krainy Wielkich Jezior Mazurskich. Dojechalismy szczesliwie. Janek w podrozy nawet raz nie jeknal. W szoku bylam jak dzielnie to zniosl. Takze teraz 11 dni sie bedziemy urlopowac.

Tasia, jak jeszcze nie urodzilas to mocne. Krzys kochany ja tez jestem w szoku ile nasze dzieciaczki juz rozumieja.

Kasia,

Dragusia, za zabka

Pani, tak sobie sacze teraz winko i mysle ze nie poszalas kobieto, nie zdazylas Torresa odstawic od cyca a juz kolejny odwyk na dlugie miesiace cie czeka Pije Twoje zdrowie i fasolki

Mazurskie buziaki posylam Wam
)) Udanego urlopu

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Oliwka szczęśliwego powrotu
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 13:49   #2252
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
co to za zboze?
Mdlosci wspolczuje, a w tej ciazy bedziesz rowniez na tej diecie cukrzycowej?
rozwaliłaś mnie tym zbożem. nie mam pojęcia. zapytam sąsiada, obiecuję, co to jest. bo Michał to jeszcze kiepsko z mową. ale na pewno wie

lepiej się już czujesz???? uważaj na siebie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Ja tam popiłam przez 3 miesiące ale głownie piwkooooo ukochane. Teraz pozostaje Bavaria 0% czasami....
dla mnie 0% to oszustwo na systemie mnie się wódy chce. martini... tudzież drineczka... no lampkę winka...

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
wczoraj nastąpiła zmiana fotelika .

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
też za tą bidulę wypij

[QUOTE=BYou;47542997

Na obiad serwuję pierogi[/QUOTE]jesteś wybitnie pracowita taka Ślązaczka z moich snów i wyobrażeń

Tasiunia, trzymam za Was kciuki

Byłam u gina. Ciąża odpowiada swojemu wiekowi. Emocje, boshe, jakie emocje

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 15:03   #2253
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Rano wizaz nie dzialal,wiec nie moglam napisac.

Moderna tak luszczy sie ta skorka na fragmencie wargi, przy zamknietej buzi tego nie widac,jak otworzy to dopiero.
Uwazsj na slonce.

Eluska ale ma ta date napisana obok podpisu, czy nie, bo jak nie ma to nie zdzialasz nic.

Panika to na kiedy termin masz?

BYou alez pracowite kobitki jestescie!
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 15:09   #2254
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
wina dziecka - a raczej wychowania czyli rodziców. u nas nigdy sytuacji takiej nie było ...starsze dzieci dbaja o młodsze ,pilnują aby inni byli sprawiedliwi dla wszystkich ( jak N cos dostaje to pyta czy dla rodzeństwa tez jest...). a 3,5 latka to już rozumna dziewczynka powinna wiedzieć ze taki maluszek nie do końca wie i rozumie .
teoretyzuję, bo J. za mały na takie konkrety, ale.. to nie jest trochę tak, że możesz nauczyć dzielić się jak masz to na codzień? w sensie, że dziecko ma rodzeństwo? bo tak sobie myślę.. jak nauczyć małego jedynaka, który jeszcze takich rzeczy nie rozumie? można mu tłumaczyć raz na jakiś czas na placu zabaw, kiedy ma kontakt z dziećmi, ale to mimo wszystko mało takich sytuacji wychodzi. J. dzieląc się ze mną daje mi tyci tyci okruszki z dużej bułki np i jest z siebie dumny

Cytat:
A ja sie pochwale (NIE nie jestem w ciąży pomimo tutejszej mody )

wczoraj nastąpiła zmiana fotelika . na ten drugi -od 13 do 18 (chyba) .
Tak ,tak bo R do tej chwili jeździł w tym pierwszym jeszcze
nawet czasem jak padł podczas jazdy to go zaniosłam w nim do domu (jako niemowlaczka ) . i tak!!! mieścił sie, pomimo 86 cm i 10,300 wagi
A wiec ...łoooo jaki zadowolony ze przodem ,ze auta widzi droge normalnie zaczarowany
my też wczoraj zmieniliśmy

nie pisałam, bo myślałam, że tylko J. jeszcze jeździł w tym pierwszym, on raczej nie ma jeszcze takiego wzrostu jak Roszek, ale wagę na pewno ma większą i też się mieścił tak szczerze, to na prawdę nie rozumiem rodziców mówiących, że 8/9 miesięczne dziecko, ok 9 kg nie mieści się już, a baaaardzo często spotykam takie opinie. znajomi w głowę się pukali jak słyszeli, że J. w 0-13 jeszcze teraz będą się pukać jeszcze bardziej, ale co mi tam

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
baaaardzo się cieszę!
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 15:13   #2255
Luna0
Zakorzenienie

Dragusia wszystkie 3 latki jakie znam tak robią-niestety
Moja siostrzenica przychodzi do Kamila się bawić, ma starsza siostre itp. a jak on chce kopnąć jej piłkę to afera, chociaż nie aż taka jak niektóre dzieci. Mojej koleżanki córa to spazmów dostaje
(co do rodzeństwa to spoko, nie ma takich afer tylko między innymi dziećmi)

Pani haha świetny Michaś
aaaa jest dzidzia potwierdzona

Moderna Marcelowi napewno nic nie jest, Kamil 10h biega na upale i jest ok, ale czapka nawet na sekunde z głowy nie schodzi. Gorzej ze mną, bo ja już wtedy majacze (bez czapki oczywiście)

Demeter to już brak wychowania, bo 9-latek powinien rozumieć że to małe dziecko i nawet nie tyle co się dzielić, ale powinien mu oddać

Nestelle super to "pochwalcie się Roszkiem" mądra z Ciebie kobieta!

Trolla racja!
u nas w piaskownicy często podchodzi mały dzieciaczek i rodzic mówi że nie wolno ruszać-dla takich szacun, a ja wtedy mówię "Kamilek daj chłopczykowi łopatkę, grabki czy coś tam" i nawet jak Kamil nie usłyszy to ktoś już wie że mi to nie przeszkadza byle by mojemu z ręki nie wyrywano

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Monika to ja jestem taką znajomą, ale wiesz Kamil wyrośnięty dziewczyny mówiły że jak głowa wystaje to nie wozić więc nie woziłam i kupiłam nowy. Ale jak dziecko normalne wzrostowo to też bym się nie śpieszyła
Swoją drogą kupiłam fotelik 9-25kg i jestem bardzo bardzo zadowolona

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 15:15   #2256
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

wczoraj nastąpiła druga próba samodzielnego chodzenia... w sklepie, między fotelikami samochodowymi. dziś w domu od rana ćwiczył: wstawał bez podpierania się, chodził, upadał, wstawał, itd. w szpitalu znowu chodził, pierwszy raz w bucikach (wcześniej w butach to tylko za rękę), poszedł do rehabilitantki się pokazać (trafił tam przypadkiem bo drzwi otwarte były, ale co tam). chodził i chodził, rehabilitantka zadowolona trochę jedną nogę bardziej krzywi, ale jak na sam początek chodzenia nie jest źle, obserwować.

ps. oczywiście chodzi w przeciwnym kierunku, a jak zagrodzę mu drogę to wrzeszczy
Stary 2014-08-01, 15:17   #2257
Moderna
Zakorzenienie

Panika wspaniale wiesci emocje jak przy T. Czy jeszzce wieksze?

Zapytaj zapytaj, a z Michala jz taki gospodarz, ze na bank by wiedzial, ba.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-01, 15:21   #2258
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Monika to ja jestem taką znajomą, ale wiesz Kamil wyrośnięty dziewczyny mówiły że jak głowa wystaje to nie wozić więc nie woziłam i kupiłam nowy. Ale jak dziecko normalne wzrostowo to też bym się nie śpieszyła
Swoją drogą kupiłam fotelik 9-25kg i jestem bardzo bardzo zadowolona
pewnie jeszcze zależy jaki fotelik, te z wózków 3w1 są z reguły mniejsze i do 9 kg, ale z maxi cosi do 13 kg ciężko tak szybko wyrosnąć. Kamil jest bardzo duży, ale nie oszukujmy się, większość dzieci nie ma tak dużego wzrostu, a też "wyrastają" już z fotelika. J. na roczek był wzrostu 8 m-cy starszego kuzyna, który "wyrósł" ze swojego fotelika ok 8-9 m-ca właśnie, możliwe? nie sądzę... chyba, że wyrósł = wystają nogi, to z takim podejściem prędzej..
Stary 2014-08-01, 15:26   #2259
Moderna
Zakorzenienie

Panika u mnie juz lepiej, lekko boli jeszce glowa i zoladek, ale funkcjonuje normalnie w przeciwienstwie do mojego meza
Stary 2014-08-01, 15:58   #2260
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Kiedy jest dobry moment na przesadzenie dziecka na nakładkę na toaletę zamiast nocnika Chciałam już przesadzić J., ale jakąś dużą tą nakładkę mamy i trochę wpadał do środka, nie podobało mu się, na dodatek nie sięgał nogami do stołka, więc zły moment wybrałam chyba (albo za dużą nakładkę, one mają jakieś rozmiary?)
Stary 2014-08-01, 16:47   #2261
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Trolla ja widzę też u nas mamy z małą torebunią i dzieckiem idące na plac zabaw...a potem sępienie o chusteczki mokre, pampa, przekąski. O zabawkach nie wspominając.
że co??? proszą o chusteczki , pampersa czy coś do jedzenia masakra!!!

Cytat:
My o 16 wyjezdzamy na wesele ... a ja nadal nic ,włosów nie umyłam , nawet nie sprawdziłam czy mam w czym isc dzieci w piżamach ..
i co dałaś radę ?

Cytat:
czyli kiedy termin

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Kiedy jest dobry moment na przesadzenie dziecka na nakładkę na toaletę zamiast nocnika Chciałam już przesadzić J., ale jakąś dużą tą nakładkę mamy i trochę wpadał do środka, nie podobało mu się, na dodatek nie sięgał nogami do stołka, więc zły moment wybrałam chyba (albo za dużą nakładkę, one mają jakieś rozmiary?)
mówisz że wpada? hm... bo też już o tym myślałam

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 18:03   #2262
trolla2405
Rozeznanie

a my jak zwykle nadajemy z piaskownicy

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

my narazie pracujemy nad nocnikiem.przerzucilismy sie na wiekszy.bo obecny był typowo kobiecy i czasem wychodziło panoramicznie za. Do nakładki długa droga.jakos bezpieczniej na nocniku,nizej.
Stary 2014-08-01, 18:19   #2263
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
w przeciwienstwie do mojego meza
facceeciii

Dopytałam o żbóż PSZENICA. co się ze mnie naśmiali... że na wsi chowana a nic a nic się nie zna...

a termin 26 marca 2015.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 19:58   #2264
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
facceeciii

Dopytałam o żbóż PSZENICA. co się ze mnie naśmiali... że na wsi chowana a nic a nic się nie zna...

a termin 26 marca 2015.
Termin fajowy
Stary 2014-08-01, 20:16   #2265
BYou
MBZ♥

Pani super termin
W emocje i (nerwy wierzę ale trzymamy się jedynej prawdy najprawdziwszej: dzieć rośnie zdrowo i ma się dobrze

Moderna, teraz na Niego przeszło? A Marssell ok?

Monika my zmienialiśmy fotelik-maxi cosi pebble w lutym bo Zosi wystawała główka-nawet wysyłałam Modernie zdjęcietakże jestem w stanie uwierzyć, że dziecko może z niego wyrosnąć wcześniej
Nie wiem czy są różne romiazry nakładek:/my na razie pozostajemy przy nocniku

Dragusiu no zdarza się chyba muszę z mniejszą torbą chodzić

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 20:26   #2266
Luna0
Zakorzenienie

Monika zgadzam się z Tobą, zauważyłam że znajomi mają tendencje do "wydaraslania" dziecka na siłę. Moja kuzynka przesadzila swojego syna jak miał 7 miesięcy...
Super że Jakub się tak rozkrecil dziś pstrykaj mu foty

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 20:40   #2267
Moderna
Zakorzenienie

Panika to teraz oficjalnie szczesliwych 9 miesiecy

Hehe.. Przynjamniej bylo wesolo
Ahh pszenica to jest, ja jako dziecko duzo wiecej wiedzialam niz teraz, rozrozniac gatunki drzew, grzybow, roslin - teraz jestem noga, z Marsselim bedziemy odswiezac wiedze przyrodnicza

BYou my oboje od wczoraj "chorzy", tylko on delikatniejszy i bardziej przezywa
M. zdrowiutki,zawsze staram sie go chronic przed sloncem, kapelusz caly czas, krem przeciwsloneczny, duzo cienia mnie zlapalo i meza, bo nie mielismy okrycia na glowe.

Tak,tak..zdjecie widzialam, wiec wierze, ze to mozliwe

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Monika super, ze Jakub dal pokaz swoich umiejetnosci

Jakis czas temu czytalam artykul, ze dzieci, ktore pozniej zaczynaja chodzic (jak rowniez i inne umiejetnosci) sa tez bardziej gotowe na to i bardzo szybko nadrabiaja, gdzie w krotkim czasie nie widac roznicy miedzy dziecmi.

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-08-01 o 20:42
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 20:44   #2268
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Panika termin fajowy.
No i Michalek jaki Pomocnik

Byou - takzd dla twojego pomocnika .

No i ja takze jak Nestelle - nie jestem w ciazy - a co sie bede - dostalam @ musialam sie godzine wczesniej zwolnic z pracy - bom nie miala nic przeciwbolowego - trafilam na prawie usypianie Milusia - prysznic wziety i leeeeze i ogladam "chirurgow" ..... A jutro trzeba wstac.

Oczywiscie mialam cos pisac i wylecialo z glowy.

Wiec Milego Weekendu wam Zycze

Kocham Cie Emilianku <3.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 21:31   #2269
klementyna1
Zakorzenienie

Pani cudny rolnik postepowy
Byou Ja mimo wzmozonych sił nawet nalesników nie mogłam usmazy.bo Kciągle do kuchenki łapki pchał...Roszpunka na prawdę cudna, że mozesz z nią piec itp
Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Hej
Nadal w dwupaku
M
Dobra, nie narzekam; dam radę Potem i tak będzie ciężej
3majcie się kochanienkie

Cytat:
A ja dostalam jakiegos lekkiego udaru slonecznego, mdlosci, wymioty, podwyzszona temperatura ehhh.. Maz mnie przegonil prawie 5 godzin na plazy, a dla mnie optymalnie tojest 2, max.3 godzinki dobrze, ze malemu nic nie jest, ale on mial caly czas czapke na glowie, w przeciwienstwie do mnie
nonono uważaj na siebie ze Słonkiem nie ma żartów!

Cytat:
Hej!

Udanego urlopu w takim razie

Pani, odbijemy sobie jak pozostałe planujące będą ciążować i karmić
Ja tam popiłam przez 3 miesiące ale głownie piwkooooo ukochane. Teraz pozostaje Bavaria 0% czasami...

Oj to zdrówka

O tak dzieciaki już się nie najadają jak kiedyś tym mlekiem rano. Dla mnie to mleko to tak 15 minut wiecej leżenia jak on pije Po godzince szykuję sniadanko.
Aha dzieki to moze rzeczywiscie wystarczy zaswiadczenie bo ja zatrudniona jestem.
Mysle, że malego damy w nastepnym roku do złobka, w okolicy 2 urodzin tak na 5h jak TŻ pracuje. Zależy mi, żeby miał kontakt z rówieśnikami jednak...Bede musiała w nowym roku popytać jak to wyglada u nas.
A wiecie znajoma teraz daje corke do prywatnego i placi 800 zł miesiecznie co dla mnie jest kosmosem jakimś

Dragusiu, moj K bawił sie z 9 latkiem i ten sie obraził, bo mu Kubcio zabierał klamerki Ale to ewidentnie kwestia wychowania (a raczej jego braku).
u nas czesdne 650 + wyzywienie 10,50 dziennie Na poczatku myslalam, ze czesne jak w przedszkolu +jakis upust dla pracownika to by było z 300zł może+jedzeniie to bym jeszcze sie zastanawiała, ale 3/4 wypłaty na złobek :Mdleje: A to dlatego, że dotacje z UM sa od 2.5 latków...
Cytat:
u nas pod blokiem remont- mały gorzej niż inżynier kontraktu nadzoruje, dobrze ze sie prawie skończył bo juz mam dość siedzenia z nim na balkonie bo lekko cięzki się bąk robi

faktycznie z grubej rury. gratuluję SZOK

Cytat:
A ja sie pochwale (NIE nie jestem w ciąży pomimo tutejszej mody )

wczoraj nastąpiła zmiana fotelika . na ten drugi -od 13 do 18 (chyba) .
Tak ,tak bo R do tej chwili jeździł w tym pierwszym jeszcze
nawet czasem jak padł podczas jazdy to go zaniosłam w nim do domu (jako niemowlaczka ) . i tak!!! mieścił sie, pomimo 86 cm i 10,300 wagi
A wiec ...łoooo jaki zadowolony ze przodem ,ze auta widzi droge normalnie zaczarowany
Poszalał ROszysko
Cytat:
A
Niektorzy rodzice zbyt szybko zmieniaja go na ten kolejny
Ja na przykładK miał 6 miesięcy, ale co zrobić jak założyłam mu kurtkę (o kombinezonie nie wspomnę) to się nie mieściuł w siedzisku
Cytat:
300 ml to dopiero woda, jeszcze kaszka do tego, chociaz nie zawsze wszytko ale czesto

p
aaaa klementyna jak bieganie?
ooo jedyna dba o moje kilogramy, kochana
Biegam!! Teraz juz wiem, jakie błedy popełniałam na poczatku- zbyt szybko i zbyt krótko (wtedy 1,5-2km) teraz staram sie ok 30minut truchtac i che stopniowo zwiększać. Jeśc jem ile jadłam, tyle, ze nie wiem jak chipsy i batoniki smakują;pAle nalesniki, loda codziennie wsunę;p Spadło mi na razie tylko 1,5-2kg (prawie 3 tygodnie), ale od tygodnia dopiero biegam tak dluzej;p nie wiem ile km bo endomendo łapie satelite 500 metrów przed domem i podbudowuje mnie wiadomoscia, ze spaliłam 32 kalorie ;D Staram sie co 1-2 dni ruszyc tyłek i codziennie 90 półbrzuszków. Opona od stara zmieniła sie w opone od terenówki więc powoli...
ide czytac dalej...
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-01, 21:46   #2270
klementyna1
Zakorzenienie

NAdrabiam dalej
Cytat:
rozwaliłaś mnie tym zbożem. nie mam pojęcia. zapytam sąsiada, obiecuję, co to jest. bo Michał to jeszcze kiepsko z mową. ale na pewno wie

dla mnie 0% to oszustwo na systemie mnie się wódy chce. martini... tudzież drineczka... no lampkę winka...

Na mój gust i kaprawe oko to pszenica
Ja coedziennie kupuje radlera i cxodziennie szkoda mi moich spalonych kalorii na bieganiou, zeby wypic;p i i mam juz zapas w lodóce, ale co rtam ide se walne ejdnego za: chodzenie JAkuba i rozrost fasolinki Panikowej;p

Cytat:
teoretyzuję, bo J. za mały na takie konkrety, ale.. to nie jest trochę tak, że możesz nauczyć dzielić się jak masz to na codzień? w sensie, że dziecko ma rodzeństwo? bo tak sobie myślę.. jak nauczyć małego jedynaka, który jeszcze takich rzeczy nie rozumie? można mu tłumaczyć raz na jakiś czas na placu zabaw, kiedy ma kontakt z dziećmi, ale to mimo wszystko mało takich sytuacji wychodzi. J. dzieląc się ze mną daje mi tyci tyci okruszki z dużej bułki np i jest z siebie dumny

!
Ciekawe jak z innymi i z zabawkami, ale K. dzieli się, pcha nam na siłe do buzi jak ma ciastko czy borówki nawet jak myje zeby to szczoteczkę swoją mi w usta wpycha (sugestia jakas czy co?;p),a do piaskownicy jak trollowi sasiedzi jakos nie bralismy jeszcze zabawek, bo plac mamy daleko i zazwyczaj wstepujemy po dordze z zakupów, poza tym K. do niedawna nie umiał sie bawic jeszcze zabawkami piachowymi, ale juz spakowałam w reklamówkę zestaw piaskowy i będe sie dzielić trolla- obiecuje;p Chrupkami czy paluszkami zawsze sie dzielę;D
Cytat:
wczoraj nastąpiła druga próba samodzielnego chodzenia... w sklepie, między fotelikami samochodowymi. dziś w domu od rana ćwiczył: wstawał bez podpierania się, chodził, upadał, wstawał, itd. w szpitalu znowu chodził, pierwszy raz w bucikach (wcześniej w butach to tylko za rękę), poszedł do rehabilitantki się pokazać (trafił tam przypadkiem bo drzwi otwarte były, ale co tam). chodził i chodził, rehabilitantka zadowolona trochę jedną nogę bardziej krzywi, ale jak na sam początek chodzenia nie jest źle, obserwować.

ps. oczywiście chodzi w przeciwnym kierunku, a jak zagrodzę mu drogę to wrzeszczy

pogrubione- a bedzie jeszcze gorzej;p Mój zawsze chce iśc w przeciwnym kierunku niz ja;p
Cytat:
a my jak zwykle nadajemy z piaskownicy

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

my narazie pracujemy nad nocnikiem.przerzucilismy sie na wiekszy.bo obecny był typowo kobiecy i czasem wychodziło panoramicznie za. Do nakładki długa droga.jakos bezpieczniej na nocniku,nizej.
O czym Wy mowicie? Jaki nocnik, jakie sedesy?
Cytat:
facceeciii

a termin 26 marca 2015.
wiedziałam;p
Fajny termin Czyli nie bedzie bliźniaków;p
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 22:23   #2271
Tasia34
Wtajemniczenie

Dziewczynki, dziękuję za słowa pocieszenia i wsparcie

Dziś lepsza pogoda, zrobiłam 2 prania i dobry obiad A o 17 postaliśmy na balkonie

Było pytanie o mm - Krzyś pije Hippa 3 (już następne będzie 4), dwa razy dziennie kubek ok. 220-230 ml. Mam wrażenie, że i więcej by wydudlił

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Tasia no to trzymamy kciuki!! Ale jakis dziwny ten lekarz
E, nie. Najlepszy lekarz, jakiego znam I do tej pory zawsze okazywało się, że miał rację - najpierw operacja, potem prowadzenie 1. ciąży i cc, teraz prowadzi kolejną. Ufam mu bardzo i rozumiem, że chce jak najlepiej dla dziecka, im później, tym lepiej; a skoro u mnie nic się nie zaczyna, to chce czekać Zresztą w poniedziałek kolejna wizyta. Choć zawsze mogę zacząć rodzić w weekend (jak to często bywa )

Cytat:
ohohoho Ani się nie śpieszy. A Jaka duża już jest? Życzę rozpakowania bo wiem coś o czekaniu aż wyjdzie i o braku skurczy haha. i podziwiam że dajesz rade wszystko ogarnąć. ja bym chyba Florka nie miała jak nakarmić cyckiem bo byśmy się razem na łózku nie zmieścili
No właśnie nie wiem, jak duża... Podczas usg w niedzielę spytał tylko, ile miał Krzyś i powiedział, że Ania będzie miała podobną wagę. Nie dopytałam, bo się zaaferowałam, że jeszcze nie będzie cc
Ale musi mieć ponad 3000gr, skoro tak stwierdził

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
Kciukasy... u mnie na ktg tez nie wychodzilo niz w srode.. a w piatek w nocy odeszly mi wody... ah wspomnienia... ")
Tiaaa....

Cytat:
jeju jak ty siksa jestes. czuję się takaaaaa stara, Kasia ty tez 4 lata młodsza ode mnie buuuuu ja juz z trzecim nie zdarzę, nie wytrzymam nerwowo w domu zeby miec nastepne juz, siedze juz 4,5 roku, chce zeby maly najwczesenije poszedł do przedszkola za rok, potem chciałam isc do pracy na jakis czas to trzecie za 3 lata najwczesniej by było to już by było z 35 wiosen na liczniku. o finansach nie wspomne.....
Ty mnie nie denerwuj Ja miałam Krzysia w wieku 35, teraz drugie w wieku 36 lat To Ty trzecie możesz spokojnie mieć przy 35 wiosnach O finansach też nie wspominam

Cytat:
Ojej to nieciekawie tak czekać i czekać...Ale jestes już tak blisko, już niedługo będziesz się cieszyć córeczką w domu
Kupujesz coś Krzysiowi 'od siostry' ? Ja ostatnio o tym czytałam i niby mamy małe dzieci, ale jednak dość rozumne i my kupimy na pewno coś dla Kubcia, jak wrócimy z maluchem do domu Przy okazji przez chwile się zajmie nową zabawką
A wiesz, fajny pomysł! Tylko co Mu kupić Już tyle zabawek ma, pluszaków podostawał od groma... Z czego się ucieszy

Też myślimy nad przedszkolem, ale dopiero za rok, jak będzie mi się macierzyński kończył. Ale wtedy K. będzie miał 2,5 roku, a do państwowego od 3 przyjmują... A prywatne 1000 zł najtaniej Może jeszcze coś się pozmienia do tego czasu, w sumie nie lubię planować na tak długo

I wczoraj zapomniałam - Agateczko, strasznie się cieszę z postępów Bartusia!!!

Jeszcze jedno - Krzyś uwielbia piosenki z jednej playlisty na YT. Fajne pioseneczki, kolorowe animowanki. Ale co kilka utworów przetykane reklamami (wcale nie skierowanymi do dzieci...). W każdym razie jest jedna reklama, która Go autentycznie przeraża! Zaczyna płakać, krzyczeć, trząść się, leci do mnie i się wspina, coś strasznego! Nie wiem czego to reklama, bo zawsze rzucam się do kompa i ją wyłączam (zresztą wszystkie staram się od razu wyłączać), ale jest jakiś budzik i wokół niego pełzają ubrania. Kojarzycie może? Nigdy niczego się nie bał, a co dopiero tak!!!
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 22:25   #2272
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Klementyna - te ceny co podalas to w ktorym zlobku? U was? Bo widzialam szyld ze i zlobek bedzie, to od wrzesnia czy jak? Mozesz na pw napisac.

A to co pisalam o wyrastaniu z fotelikow to chodzilo mi o to ze czesto dzieci gabarytowo mniejsze i lzejsze od J. niby sie nie miescily i jakos ciezko mi to sobie wyobrazic patrzac na te dzieci. W zimie rzeczywiscie ciezko bylo w grubych ciuchach ledwo dawalismy rade ale juz wiosna bylo latwiej.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-08-01, 22:33   #2273
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Tasiunia, trzymam za Was kciuki

A co z tą betą? Było coś widać podwójnie?

Cytat:

Oj to brawa!!!
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png

Edytowane przez Tasia34
Czas edycji: 2014-08-01 o 22:36
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 01:24   #2274
nestelle
Zakorzenienie

Dziewczyny, właśnie wróciliśmy z wesela.....Mój najmłodszy teraz się.... Kąpie!!!! jest prawie 1 w nocy!Przetanczyl całe weselenormalnie dylał zawodowo, a uśmiech non stop.i nie spał cały dzień!!!!!!!!!!
Czekam teraz aż tatuś umyje dziecia a ja robie kolacje.....(dobrze ze starszaki się same obsługują ...)
A R jak wrócił do domu to....dalej tańczył

---------- Dopisano o 02:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ----------

Cytat:
Dobra jesteśOPANOWANA
taaaa bardzo . jak o 15 kapnęłam się ze uzyłam złego olejku do włosów i zatłuściłam je tak jakbym przez miesiąc nie myła jak sobie przypomniałam ze i N musi umyc włosy i wysuszyć (ma dłuuuuuugie),jak podczas prasowania koszuli Tzta zauważyłam plamy(nowa koszula . jedyna biała z krótkim )jak zgubił się jeden bucik R byłam bardzo ,bardzo "opanowana".z predkoscią swiatła biegałam
Cytat:
bo Michał to jeszcze kiepsko z mową. ale na pewno wie
Cytat:

1.
2.
Cytat:

my też wczoraj zmieniliśmy

nie pisałam, bo myślałam, że tylko J. jeszcze jeździł w tym pierwszym, on raczej nie ma jeszcze takiego wzrostu jak Roszek, ale wagę na pewno ma większą i też się mieścił tak szczerze, to na prawdę nie rozumiem rodziców mówiących, że 8/9 miesięczne dziecko, ok 9 kg nie mieści się już, a baaaardzo często spotykam takie opinie. znajomi w głowę się pukali jak słyszeli, że J. w 0-13 jeszcze teraz będą się pukać jeszcze bardziej, ale co mi tam
1.na pewno ma bardzo duzy wpływ na kontakty ,na zachowania się wobec innych dzieci jeśli same wychowują się z rodzeństwem .ale mysle ze w pojedynke tez można dużo zdziałać .tłumaczyć i pokazywać . w końcu mój J tez kiedyś był jedynakiem.
2.hehe to za fotelik nr 2 !
Masz racje -rodzice za szybko zmieniają .I tak jak Tobie nie chodzi mi o dzieci naprawdę duże ,wysokie ,"szersze",ale często maluszki wg rodziców są ogromne . Zresztą często słysze rodziców wydających szczególnie opinie o chłopcach,ze tacy duzi ,ogromni ,wielcy ,potężni .oczywiście za tatą .a ja widze normalnego chłopca ani ogromnego ,ani potężnego .
Cytat:

ale jednak !!!!! czyli umie ,czyli chce !tylko czasem mu się nie chce
Cytat:
łłło tu nie pomoge .moje dzieci w pieluchę sikały do 2,5 lat .
Cytat:
i co dałaś radę ?
no ba!
Cytat:

a termin 26 marca 2015.
fajny termin
Kasiu
Tasiu

Edytowane przez nestelle
Czas edycji: 2014-08-02 o 01:27
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 08:40   #2275
achna79
Rozeznanie

Dzień doberek

Cytat:

Mój Żniwiarz
pomagał wytrwale

Ale czad hyhy

Cytat:
oby szybko wyszły .
37 stopni to jeszcze nic takiego ,nawet nie stan podgorączkowy ....

ja bym wyszła (jeśli pogoda pozwala ,no i zależy od stanu dziecka)
No no tylko, że to pierwszy taki skok temperatury u Mikołaja. Dlatego jestem zielona w tych sprawach i wolę dopytać
Wychodzimy. Pod wieczór na około godzinkę, pobiega, kąpiel i do spania.

Cytat:
Mdlosci wspolczuje, a w tej ciazy bedziesz rowniez na tej diecie cukrzycowej?

A ja dostalam jakiegos lekkiego udaru slonecznego, mdlosci, wymioty, podwyzszona temperatura ehhh.. Maz mnie przegonil prawie 5 godzin na plazy, a dla mnie optymalnie tojest 2, max.3 godzinki dobrze, ze malemu nic nie jest, ale on mial caly czas czapke na glowie, w przeciwienstwie do mnie

O jeny cukrzyca wszystko wróciło Właśnie Pani? Jak? Pewnie już teraz dadzą Ci skierowanie na glukozę?? W sumie przydałaby mi się taka dieta ale jak nie mam bata nad sobą to strasznie ciężko się zmusić.

Ojej, udar to dziadostwo, dobrze, że już jest lepiej Koniecznie musicie sobie kapelutki kupić.

Cytat:

wina dziecka - a raczej wychowania czyli rodziców. u nas nigdy sytuacji takiej nie było ...starsze dzieci dbaja o młodsze ,pilnują aby inni byli sprawiedliwi dla wszystkich ( jak N cos dostaje to pyta czy dla rodzeństwa tez jest...). a 3,5 latka to już rozumna dziewczynka powinna wiedzieć ze taki maluszek nie do końca wie i rozumie .

Cytat:
Achna ja przy spadku goraczki, w stanie podgoraczkowym, dobrym samopoczuciu dziecka wychodzilam, nawet lekarz mowil, ze mozna.
Dzięki

Cytat:
Robi zapasy na zimę czyli ogórki, pomidorki i inne takieprzy pomocy mojej Roszpunkikolejny raz się przekonuję jaka jest Cudnajak wszystko rozumieachhh

Achna jak Mikołaj?

Z czym pierogi??

I zapasy ja bym bardzo chciała ale jeszcze bardziej mi się robić nie chce Na razie zrobiłam sok z kwiatów czarnego bzu ..... bleeee co za paskudztwo Ale ponoć wzmacniający i w ogóle same ochy o achy

Mikołaj męczy się dalej. Temperatura skacze ale 38 nie przekracza. Maruder straszny ale dajemy radę, mimo wszystko często się uśmiecha. Dziąsła czerwone i napuchnięte. Nie chcą się paskudy wykluć. Nie idzie mu umyć ząbków w ogóle. Ile taki stan może trwać? I czy jak nie przekroczy temperatura tych 38 stopni to iść do lekarza?? Bo w sumie co on poradzi? Jedynie może tylko potwierdzić czy to faktycznie zęby czy też nie. Sama nie wiem.
Szkoda, że nasze maluszki muszą się tak męczyć

Cytat:

My o 16 wyjezdzamy na wesele ... a ja nadal nic ,włosów nie umyłam , nawet nie sprawdziłam czy mam w czym isc dzieci w piżamach ..

Stalowe nerwy

Cytat:

Stary 2014-08-02, 08:57   #2276
despa
Zakorzenienie

GG do despa

My wyruszamy wlasnie w trase, moj chlop jest pierdyliard razy gorszy od najbardziej slamazarnej baby, fryzjer przed wyjazdem, rozterki czy on aby sie nie spoci jak bedzie goraco itp....skutek taki ze my gotowe od 8:30 a ten ciptok nie. Mam nadzieje ze go dzis nie zabije.
Jeszcze do tego mnie bandzioch pobolewa jak dostane @ na weselu to sie pochlastam.

No i wreszcie trafilam na konkretna fryzjerke i bob jest bobem, dobrze scietym, wreszcie dovrze scieniowane, farba chwycila ladnie wiec juz jest fajny blond.
Stary 2014-08-02, 10:56   #2277
kasia86bgo
Zakorzenienie

Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7

Booooshe
Myslalam ze zejde na zawal serca dzis. Wchodze do pracy - a tam SYF NA SYFEM - chlopina ktory sprzata nam cala kuchnie ( dezyfekuje i takie tam inne ) NIE PRZYSZEDL do pracy ....!!!
No i co trza bylo zakasac rekawy i MYC to samemu :-/ otworzyslismy dopiero o 10.30 - poltora godziny opoznienia - a zaczelismy od 8.30 ale szefunio tez przyszedl i pomagal.
Nooo takie mam nadal nerwy - bo my nie mogkismy uzyc jedego srodka do czyszczenia Tego Najwazniejszego na Grilla bo to trza w masce robic i min 30min ma pozniej stac ta czesc w wodzie :-/ wiec ino tak plynem do naczyc

Ogolnje umieram dalej @ :-/ kto to w ogol wymyslil ze my musismy miec Takie Cus :-(...?

Kocham Cie Emilianku

Edytowane przez kasia86bgo
Czas edycji: 2014-08-02 o 10:57
Stary 2014-08-02, 11:35   #2278
maria28
Kniaginia

Witam

U nas mleko jest raz dziennie. Na noc. Może za mało, hmm.
Tym bardziej, że ostatnio Róża woli zjeść dorosłą kolację i tego mleka pija mniej niż 100ml.

Cytat:
Hej!

A wiecie znajoma teraz daje corke do prywatnego i placi 800 zł miesiecznie co dla mnie jest kosmosem jakimś
Kosmos, że dużo?
Ceny prywatnych żłobków w stolicy wprawiają w ból głowy
Więc boli, ale się płaci, cóż robić.

Cytat:
mnie się wódy chce.

1.

2.
I zazdroszczę tego uczucia na początku

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
My wyruszamy wlasnie w trase, moj chlop jest pierdyliard razy gorszy od najbardziej slamazarnej baby, fryzjer przed wyjazdem, rozterki czy on aby sie nie spoci jak bedzie goraco itp....skutek taki ze my gotowe od 8:30 a ten ciptok nie. Mam nadzieje ze go dzis nie zabije.
Jakoś mnie to rozbawiło.

Tu na wątku tak ciążowo.

Ze ja aż test kupiłam, jutro zrobię, bo TŻ prosił.:h ahaha:

A tak serio.
Mam mdłości, wymioty, zębów myć nie mogę.
Ale spoko. Obawiam się, że to stresy z pracy wyłażą.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 12:41   #2279
achna79
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Tu na wątku tak ciążowo.

Ze ja aż test kupiłam, jutro zrobię, bo TŻ prosił.:h ahaha:

A tak serio.
Mam mdłości, wymioty, zębów myć nie mogę.
Ale spoko. Obawiam się, że to stresy z pracy wyłażą.

Jejaa to ja trzymam
Stary 2014-08-02, 15:08   #2280
kasia86bgo
Zakorzenienie

Maria - ode mnie tez a chcialabys ... ...??

Noooo W KONCU koniec na dzis
Boshe nie wiem gdzie ludzie mieszcza te zarcie od 12.30 ruch taki byl zem lewdo stojem - wrocilam z przerwy moze mialam 15min "luzu" a nas do 14 tylko 3 ....!!!
Wiec sobie nawet nie wyobrazajcie jak zapierniczalam - jakbym hakis motorek w miala .
No to dosyc przechwalek
Ide na zakupy i z Milusiem sie Bawic ;-)

Kocham Cie Emilianku <3.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości