![]() |
#2251 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
Hejka, jak znosicie upały.. wczoraj u nas popadało i było burzowo...
Jutro jedziemy na wodę.. w sobotę do parku wodnego.. mam cheć na odpoczynek i to długi.. planuje urlop i nie wiem jak z wyjazdem gdzieś dalej może się uda, ostatnio sporo stresujących chwil z mężem mieliśmy.. a i dziecko chcę do wody, może się bawić całymi dniami. ![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Oliwka szczęśliwego powrotu ![]() ![]()
![]() |
#2252 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lepiej się już czujesz???? uważaj na siebie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [QUOTE=BYou;47542997 Na obiad serwuję pierogi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tasiunia, trzymam za Was kciuki ![]() Byłam u gina. Ciąża odpowiada swojemu wiekowi. Emocje, boshe, jakie emocje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2253 |
Zakorzenienie
|
Rano wizaz nie dzialal,wiec nie moglam napisac.
Moderna tak luszczy sie ta skorka na fragmencie wargi, przy zamknietej buzi tego nie widac,jak otworzy to dopiero. Uwazsj na slonce. Eluska ale ma ta date napisana obok podpisu, czy nie, bo jak nie ma to nie zdzialasz nic. Panika to na kiedy termin masz? BYou alez pracowite kobitki jestescie!
#2254 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie pisałam, bo myślałam, że tylko J. jeszcze jeździł w tym pierwszym, on raczej nie ma jeszcze takiego wzrostu jak Roszek, ale wagę na pewno ma większą i też się mieścił ![]() ![]() ![]() baaaardzo się cieszę! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2255 |
Zakorzenienie
|
Dragusia wszystkie 3 latki jakie znam tak robią-niestety
![]() Moja siostrzenica przychodzi do Kamila się bawić, ma starsza siostre itp. a jak on chce kopnąć jej piłkę to afera, chociaż nie aż taka jak niektóre dzieci. Mojej koleżanki córa to spazmów dostaje (co do rodzeństwa to spoko, nie ma takich afer tylko między innymi dziećmi) Pani haha świetny Michaś ![]() aaaa jest dzidzia potwierdzona ![]() ![]() Moderna Marcelowi napewno nic nie jest, Kamil 10h biega na upale i jest ok, ale czapka nawet na sekunde z głowy nie schodzi. Gorzej ze mną, bo ja już wtedy majacze (bez czapki oczywiście) ![]() Demeter to już brak wychowania, bo 9-latek powinien rozumieć że to małe dziecko i nawet nie tyle co się dzielić, ale powinien mu oddać ![]() Nestelle super to "pochwalcie się Roszkiem" ![]() Trolla racja! u nas w piaskownicy często podchodzi mały dzieciaczek i rodzic mówi że nie wolno ruszać-dla takich szacun, a ja wtedy mówię "Kamilek daj chłopczykowi łopatkę, grabki czy coś tam" i nawet jak Kamil nie usłyszy to ktoś już wie że mi to nie przeszkadza byle by mojemu z ręki nie wyrywano ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Monika to ja jestem taką znajomą, ale wiesz Kamil wyrośnięty ![]() Swoją drogą kupiłam fotelik 9-25kg i jestem bardzo bardzo zadowolona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2256 |
Zakorzenienie
|
wczoraj nastąpiła druga próba samodzielnego chodzenia... w sklepie, między fotelikami samochodowymi. dziś w domu od rana ćwiczył: wstawał bez podpierania się, chodził, upadał, wstawał, itd. w szpitalu znowu chodził, pierwszy raz w bucikach (wcześniej w butach to tylko za rękę), poszedł do rehabilitantki się pokazać (trafił tam przypadkiem bo drzwi otwarte były, ale co tam). chodził i chodził, rehabilitantka zadowolona
![]() ps. oczywiście chodzi w przeciwnym kierunku, a jak zagrodzę mu drogę to wrzeszczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2257 |
Zakorzenienie
|
Panika wspaniale wiesci
![]() Zapytaj zapytaj, a z Michala jz taki gospodarz, ze na bank by wiedzial, ba. ![]()
![]() |
#2258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2259 |
Zakorzenienie
|
Panika u mnie juz lepiej, lekko boli jeszce glowa i zoladek, ale funkcjonuje normalnie
![]() ![]()
#2260 |
Zakorzenienie
|
Kiedy jest dobry moment na przesadzenie dziecka na nakładkę na toaletę zamiast nocnika
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2261 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2262 |
Rozeznanie
|
a my jak zwykle nadajemy z piaskownicy
![]() ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- my narazie pracujemy nad nocnikiem.przerzucilismy sie na wiekszy.bo obecny był typowo kobiecy i czasem wychodziło panoramicznie za. Do nakładki długa droga.jakos bezpieczniej na nocniku,nizej.
#2263 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Dopytałam o żbóż ![]() ![]() a termin 26 marca 2015.
![]() |
#2264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2265 |
MBZ♥
|
Pani super termin
![]() ![]() W emocje i (nerwy wierzę ![]() ![]() Moderna, teraz na Niego przeszło? A Marssell ok? ![]() Monika my zmienialiśmy fotelik-maxi cosi pebble w lutym bo Zosi wystawała główka-nawet wysyłałam Modernie zdjęcie ![]() ![]() Nie wiem czy są różne romiazry nakładek:/my na razie pozostajemy przy nocniku ![]() Dragusiu no zdarza się ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2266 |
Zakorzenienie
|
Monika zgadzam się z Tobą, zauważyłam że znajomi mają tendencje do "wydaraslania" dziecka na siłę. Moja kuzynka przesadzila swojego syna jak miał 7 miesięcy...
Super że Jakub się tak rozkrecil dziś ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2267 |
Zakorzenienie
|
Panika to teraz oficjalnie szczesliwych 9 miesiecy
![]() Hehe.. Przynjamniej bylo wesolo ![]() Ahh pszenica to jest, ja jako dziecko duzo wiecej wiedzialam niz teraz, rozrozniac gatunki drzew, grzybow, roslin - teraz jestem noga, z Marsselim bedziemy odswiezac wiedze przyrodnicza ![]() BYou my oboje od wczoraj "chorzy", tylko on delikatniejszy i bardziej przezywa ![]() ![]() M. zdrowiutki,zawsze staram sie go chronic przed sloncem, kapelusz caly czas, krem przeciwsloneczny, duzo cienia ![]() Tak,tak..zdjecie widzialam, wiec wierze, ze to mozliwe ![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Monika super, ze Jakub dal pokaz swoich umiejetnosci ![]() Jakis czas temu czytalam artykul, ze dzieci, ktore pozniej zaczynaja chodzic (jak rowniez i inne umiejetnosci) sa tez bardziej gotowe na to i bardzo szybko nadrabiaja, gdzie w krotkim czasie nie widac roznicy miedzy dziecmi.
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-08-01 o 20:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#2268 |
Zakorzenienie
|
Panika
![]() No i Michalek jaki Pomocnik ![]() Byou - ![]() ![]() No i ja takze jak Nestelle - nie jestem w ciazy - a co sie bede - dostalam @ musialam sie godzine wczesniej zwolnic z pracy - bom nie miala nic przeciwbolowego - trafilam na prawie usypianie Milusia - prysznic wziety i leeeeze i ogladam "chirurgow" ..... A jutro trzeba wstac. Oczywiscie mialam cos pisac i wylecialo z glowy. Wiec Milego Weekendu wam Zycze ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#2269 | ||||||
Zakorzenienie
|
Pani cudny rolnik postepowy
Byou Ja mimo wzmozonych sił nawet nalesników nie mogłam usmazy.bo Kciągle do kuchenki łapki pchał...Roszpunka na prawdę cudna, że mozesz z nią piec itp Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja na przykład ![]() ![]() Cytat:
![]() Biegam!! Teraz juz wiem, jakie błedy popełniałam na poczatku- zbyt szybko i zbyt krótko (wtedy 1,5-2km) teraz staram sie ok 30minut truchtac i che stopniowo zwiększać. Jeśc jem ile jadłam, tyle, ze nie wiem jak chipsy i batoniki smakują;pAle nalesniki, loda codziennie wsunę;p Spadło mi na razie tylko 1,5-2kg (prawie 3 tygodnie), ale od tygodnia dopiero biegam tak dluzej;p nie wiem ile km bo endomendo łapie satelite 500 metrów przed domem i podbudowuje mnie wiadomoscia, ze spaliłam 32 kalorie ;D Staram sie co 1-2 dni ruszyc tyłek i codziennie 90 półbrzuszków. Opona od stara zmieniła sie w opone od terenówki więc powoli... ![]() ide czytac dalej... |
||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2270 | |||||
Zakorzenienie
|
NAdrabiam dalej
Cytat:
![]() Ja coedziennie kupuje radlera i cxodziennie szkoda mi moich spalonych kalorii na bieganiou, zeby wypic;p i i mam juz zapas w lodóce, ale co rtam ide se walne ejdnego za: chodzenie JAkuba i rozrost fasolinki Panikowej;p Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() pogrubione- a bedzie jeszcze gorzej;p Mój zawsze chce iśc w przeciwnym kierunku niz ja;p Cytat:
![]() Cytat:
Fajny termin ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2271 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki, dziękuję za słowa pocieszenia i wsparcie
![]() ![]() ![]() ![]() Dziś lepsza pogoda, zrobiłam 2 prania i dobry obiad ![]() ![]() Było pytanie o mm - Krzyś pije Hippa 3 (już następne będzie 4), dwa razy dziennie kubek ok. 220-230 ml. Mam wrażenie, że i więcej by wydudlił ![]() E, nie. Najlepszy lekarz, jakiego znam ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale musi mieć ponad 3000gr, skoro tak stwierdził ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Też myślimy nad przedszkolem, ale dopiero za rok, jak będzie mi się macierzyński kończył. Ale wtedy K. będzie miał 2,5 roku, a do państwowego od 3 przyjmują... A prywatne 1000 zł najtaniej ![]() ![]() I wczoraj zapomniałam - Agateczko, strasznie się cieszę z postępów Bartusia!!! ![]() ![]() ![]() Jeszcze jedno - Krzyś uwielbia piosenki z jednej playlisty na YT. Fajne pioseneczki, kolorowe animowanki. Ale co kilka utworów przetykane reklamami (wcale nie skierowanymi do dzieci...). W każdym razie jest jedna reklama, która Go autentycznie przeraża! Zaczyna płakać, krzyczeć, trząść się, leci do mnie i się wspina, coś strasznego! Nie wiem czego to reklama, bo zawsze rzucam się do kompa i ją wyłączam (zresztą wszystkie staram się od razu wyłączać), ale jest jakiś budzik i wokół niego pełzają ubrania. Kojarzycie może? Nigdy niczego się nie bał, a co dopiero tak!!!
![]() |
#2272 |
Zakorzenienie
|
Klementyna - te ceny co podalas to w ktorym zlobku? U was? Bo widzialam szyld ze i zlobek bedzie, to od wrzesnia czy jak? Mozesz na pw napisac.
A to co pisalam o wyrastaniu z fotelikow to chodzilo mi o to ze czesto dzieci gabarytowo mniejsze i lzejsze od J. niby sie nie miescily i jakos ciezko mi to sobie wyobrazic patrzac na te dzieci. W zimie rzeczywiscie ciezko bylo w grubych ciuchach ledwo dawalismy rade ale juz wiosna bylo latwiej. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2273 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
Krzyś ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64752.png I love You more than yesterday, but not as much as tomorrow Ania ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png Edytowane przez Tasia34 Czas edycji: 2014-08-01 o 22:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2274 | ||||
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, właśnie wróciliśmy z wesela.....Mój najmłodszy teraz się.... Kąpie
![]() ![]() ![]() ![]() Czekam teraz aż tatuś umyje dziecia a ja robie kolacje.....(dobrze ze starszaki się same obsługują ...) A R jak wrócił do domu to....dalej tańczył ![]() ---------- Dopisano o 02:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ---------- taaaa bardzo . jak o 15 kapnęłam się ze uzyłam złego olejku do włosów i zatłuściłam je tak jakbym przez miesiąc nie myła ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
1. ![]() 2. ![]() Cytat:
![]() 2.hehe to ![]() Masz racje -rodzice za szybko zmieniają .I tak jak Tobie nie chodzi mi o dzieci naprawdę duże ,wysokie ,"szersze",ale często maluszki wg rodziców są ogromne ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() no ba! ![]() fajny termin ![]() Kasiu ![]() Tasiu
![]()
J . N . R ![]() Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2014-08-02 o 01:27 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2275 | |||||||
Rozeznanie
|
Dzień doberek
![]() Ale czad hyhy ![]() Cytat:
![]() ![]() Wychodzimy. Pod wieczór na około godzinkę, pobiega, kąpiel i do spania. Cytat:
O jeny cukrzyca ![]() ![]() ![]() Ojej, udar to dziadostwo, dobrze, że już jest lepiej ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Z czym pierogi?? ![]() I zapasy ![]() ![]() ![]() ![]() Mikołaj męczy się dalej. Temperatura skacze ale 38 nie przekracza. Maruder straszny ale dajemy radę, mimo wszystko często się uśmiecha. Dziąsła czerwone i napuchnięte. Nie chcą się paskudy wykluć. Nie idzie mu umyć ząbków w ogóle. Ile taki stan może trwać? I czy jak nie przekroczy temperatura tych 38 stopni to iść do lekarza?? Bo w sumie co on poradzi? Jedynie może tylko potwierdzić czy to faktycznie zęby czy też nie. Sama nie wiem. Szkoda, że nasze maluszki muszą się tak męczyć ![]() Cytat:
Stalowe nerwy ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2276 |
Zakorzenienie
|
My wyruszamy wlasnie w trase, moj chlop jest pierdyliard razy gorszy od najbardziej slamazarnej baby, fryzjer przed wyjazdem, rozterki czy on aby sie nie spoci jak bedzie goraco itp....skutek taki ze my gotowe od 8:30 a ten ciptok nie. Mam nadzieje ze go dzis nie zabije.
Jeszcze do tego mnie bandzioch pobolewa jak dostane @ na weselu to sie pochlastam. No i wreszcie trafilam na konkretna fryzjerke i bob jest bobem, dobrze scietym, wreszcie dovrze scieniowane, farba chwycila ladnie wiec juz jest fajny blond.
#2277 |
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
Booooshe
Myslalam ze zejde na zawal serca dzis. Wchodze do pracy - a tam SYF NA SYFEM - chlopina ktory sprzata nam cala kuchnie ( dezyfekuje i takie tam inne ) NIE PRZYSZEDL do pracy ![]() No i co trza bylo zakasac rekawy i MYC to samemu :-/ otworzyslismy dopiero o 10.30 - poltora godziny opoznienia - a zaczelismy od 8.30 ale szefunio tez przyszedl i pomagal. Nooo takie mam nadal nerwy - bo my nie mogkismy uzyc jedego srodka do czyszczenia Tego Najwazniejszego na Grilla bo to trza w masce robic i min 30min ma pozniej stac ta czesc w wodzie :-/ wiec ino tak plynem do naczyc ![]() Ogolnje umieram dalej @ :-/ kto to w ogol wymyslil ze my musismy miec Takie Cus :-(...? Kocham Cie Emilianku Edytowane przez kasia86bgo Czas edycji: 2014-08-02 o 10:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#2278 | |||
Kniaginia
|
Witam
![]() U nas mleko jest raz dziennie. Na noc. Może za mało, hmm. Tym bardziej, że ostatnio Róża woli zjeść dorosłą kolację i tego mleka pija mniej niż 100ml. Cytat:
Ceny prywatnych żłobków w stolicy wprawiają w ból głowy ![]() Więc boli, ale się płaci, cóż robić. Cytat:
![]() 2. ![]() I zazdroszczę tego uczucia na początku ![]() Cytat:
![]() Tu na wątku tak ciążowo. Ze ja aż test kupiłam, jutro zrobię, bo TŻ prosił. ![]() ![]() A tak serio. Mam mdłości, wymioty, zębów myć nie mogę. Ale spoko. Obawiam się, że to stresy z pracy wyłażą. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2279 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jejaa to ja trzymam ![]() ![]()
![]() |
#2280 |
Zakorzenienie
|
Maria - ode mnie tez
![]() ![]() Noooo W KONCU koniec na dzis ![]() Boshe nie wiem gdzie ludzie mieszcza te zarcie ![]() Wiec sobie nawet nie wyobrazajcie jak zapierniczalam - jakbym hakis motorek w ![]() ![]() No to dosyc przechwalek ![]() Ide na zakupy i z Milusiem sie Bawic ;-) Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.