Pulchne plotkują, czesem dietkują i nadzieje mają, że w 5. części sadło pokonają! - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-20, 16:51   #2251
SzaraMyszka90
Rozeznanie

Dot.: Pulchne plotkują, czesem dietkują i nadzieje mają, że w 5. części sadło pokonaj

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Może od zeszłej soboty zacznijmy.
Pozwoliłam sobie dopisac różne fitnessy bo ja mieszam co się da i nie będę wyszczególniala, skalpel tez rzadko robię sam.
A te wymiary to aktualne czy z początków odchudzania?

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Już doczytałam o wymiarach uzupełnię jutro bo w pracy mam.
To zaraz zmienie daty
Masz notatki ze swoich pomiarów w pracy?
Stary 2014-11-20, 16:59   #2252
tamlin111
Zakorzenienie

Dot.: Pulchne plotkują, czesem dietkują i nadzieje mają, że w 5. części sadło pokonaj

Cytat:
Napisane przez SzaraMyszka90 Pokaż wiadomość
Masz notatki ze swoich pomiarów w pracy?
Tak, co w tym dziwnego. Mam tam tabelkę swoją i wpisuję. Tam mam zawsze czas aby uzupełnić, w domu różnie bywa.
Stary 2014-11-20, 17:03   #2253
SzaraMyszka90
Rozeznanie

Cytat:
Tak, co w tym dziwnego. Mam tam tabelkę swoją i wpisuję. Tam mam zawsze czas aby uzupełnić, w domu różnie bywa.
Jak będę miała dzieci to pewnie tez bede miala wiecej czasu dla siebie w pracy

Daty zmienione Jak się gdzies pomylilam to prosze zglaszac albo poprawiac

Lece na spacer z psem A potem pewnie ewka Moze dzis dla odmiany skalpel 2;P

co się kryje pod rozne fitnessy w Twoim przypadku??

Edytowane przez SzaraMyszka90
Czas edycji: 2014-11-20 o 17:06
SzaraMyszka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 17:07   #2254
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Jak będę miała dzieci to pewnie tez bede miala wiecej czasu dla siebie w pracy
Ja chodzę tam odpoczywać, a że sama sobie szefuję to już w ogóle luzik

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Cytat:

co się kryje pod rozne fitnessy w Twoim przypadku??
Ewka, Mel B, Tiffany, Fitnes Blender, 8 minut, agrafka, body shape i co mi tam akurat w oko wpadnie na yt
Stary 2014-11-20, 17:15   #2255
SzaraMyszka90
Rozeznanie

Cytat:
Ja chodzę tam odpoczywać, a że sama sobie szefuję to już w ogóle luzik

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Ewka, Mel B, Tiffany, Fitnes Blender, 8 minut, agrafka, body shape i co mi tam akurat w oko wpadnie na yt
Cwiczysz tez w pracy?

uwierzycie ze ta pupa urodziła się w 1967?:P
Stary 2014-11-20, 18:28   #2256
tamlin111
Zakorzenienie

Mysza nie dam rady w pracy ćwiczyć Ryzyko, że klient wejdzie jest duże Ale nie raz na rowerze jeździłam w czasie pracy.

Pupa boska i nie wygląda na swoje lata
Stary 2014-11-20, 18:37   #2257
patisia123
Zakorzenienie

jak ja lubię takie tabeleczki, aż wyzwanie podejmę do świąt?
patisia123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 18:40   #2258
tamlin111
Zakorzenienie

Patisiu ale wyzwanie jakie?
Stary 2014-11-20, 18:42   #2259
patisia123
Zakorzenienie

Cytat:
Patisiu ale wyzwanie jakie?
ćwiczyć będę i wymiary podam
Stary 2014-11-20, 18:45   #2260
tamlin111
Zakorzenienie

Super, popieram każde ćwiczeniowe wyzwanie
Stary 2014-11-20, 18:48   #2261
patisia123
Zakorzenienie

no i zachęcam resztę dziewczyn do ćwiczeń i zapisywania tego w tabelce
wtedy motywacja większa
Stary 2014-11-20, 18:51   #2262
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patisia123 Pokaż wiadomość
no i zachęcam resztę dziewczyn do ćwiczeń i zapisywania tego w tabelce
wtedy motywacja większa
Tak, tak, ja też namawiam
Stary 2014-11-20, 19:27   #2263
swinka94
Zadomowienie

To ja będę czarną owca bo zawsze zapominam zapisywać
Jeszcze tylko spotkanie koła naukowego, jutro jedne zajęcia i uderzam na wrocław. A dziś wieczorem relaks z TZ, ma mi zrobić masaż

Jeśli udało Ci się przetrwać nawet jeden epizod dużej depresji - jesteś niebezpieczny i możesz wszystko.
swinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 19:43   #2264
SzaraMyszka90
Rozeznanie

Skalpel zrobiony i zapisany Dziś cwiczylam z mama

Zastanawiam się czy ta tabelka aktywnosci nie powinna byc w formie kalendarza
Jezeli bedzie spore zainteresowanie ta tabelka to dopracuje to jeszcze. Na moje potrzeby to starczy
Z tego co czytam ostatnio regularnie cwiczy głownie Nasza tamlin111
Reszta się nie chwali ;D

swinka jakas imprezka we wroclawiu się szykuje? i co to za kolo naukowe? jesli to nie tajemnica

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Cytat:
Napisane przez swinka94 Pokaż wiadomość
To ja będę czarną owca bo zawsze zapominam zapisywać
Chyba czarną świnką

patisia123 Twój założony cel jest na wyciągnięciu ręki Ile masz lat?

Edytowane przez SzaraMyszka90
Czas edycji: 2014-11-20 o 19:52
SzaraMyszka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 20:02   #2265
patisia123
Zakorzenienie

21 lat
Stary 2014-11-20, 20:22   #2266
SzaraMyszka90
Rozeznanie

Młodziutka i szczuplutka Myślałaś coś nad rzeźbą?
Stary 2014-11-20, 20:38   #2267
nadiaaa171
Zakorzenienie

Hej . Nie dałam rady was nadrobić. Skonczyl mi sie limit neta i wejscie tu graniczy z cudem moze jutro jakis pakiet na tel wykupie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

.95..89..85..80....75 :... 73.. 71.:..69

.." i wyciągnęła do mnie malutka rączkę..i siłę mi dała niespotykaną, i miłość największą, bezinteresowną.."
nadiaaa171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 23:30   #2268
patisia123
Zakorzenienie

Cytat:
Młodziutka i szczuplutka Myślałaś coś nad rzeźbą?
eh, tak szczerze to nie jestem całkiem zadowolona z tego jak wygląda moje ciało.
nad rzeźbą myślałam ostatnio przez chwilę, kolega zaproponował mi wspólne chodzenie na siłownię, sam mocno zajarał się tematem ćwiczeń, ogólnie masę robi i z wielkim podnieceniem mi opowiadał o siłowni w domu rzeźby raczej nie ogarnę, z ćwiczeniami u mnie raczej miłości nie ma , chociaż jak się wciągnę to jest super i odlot totalny, miło w lustro spojrzeć

Edytowane przez patisia123
Czas edycji: 2014-11-21 o 03:44
Stary 2014-11-21, 03:26   #2269
martolina1982
Zakorzenienie

hej. U mnie malo tematycznie. Kolejna nocka nieprzespana, tak mnie boli. Jeszcze zrobila mi sie grzybica od antybiotyku to juz w ogole zione ogniem. Nie chce ladowac za duzo lekow, bo i tak mam konska dawke antybiotyku,wiec juz nie biore nic na goraczke i chodze z goraczka. Jestem pomalu wykonczona

04.05.2017 start!
martolina1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 07:19   #2270
insane_p
Zadomowienie

Martuś, trzymaj sie wszystkie nieszczęścia na Ciebie spadają ale gdzies sie to musi odwrócić!

-13,0 kg
18,4 kg to go.
insane_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 08:58   #2271
martolina1982
Zakorzenienie

Hej juz dzieci rozwiezione i znow z lozka pisze.

insane ja stekam a miw koncu minie. Jesli ty czujesz sie tak caly czas, przez te zatoki swoje,to wspolczuje.

na wadze dzis 84,3.

04.05.2017 start!
martolina1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 09:11   #2272
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Nie są na tyle duże aby nie szło ich wysikać A to to już masakra i ból nieziemski. Raz to jak urodziłam kamień to zemdlałam jak ból puścił, drugim razem karetka mnie zabrała do szpitala.
Z do skoku czytam i pewnie odp.z opóźnieniem niezłym. ..ale Tam linku kup w aptece Debelizyne to preparat który rozpuszcza się w wodzie pije i on bardzo oczyszcza nerki ja miałam piasek w nerkach i jedna kuracja wystarczyła żeby się pozbyć. Do tego na nerki polecana jest pokrzywa i ogólnie bardzo dobrze działa wiec jeśli ci nie przeszkadza jen smak to pij zielsko ( tylko ono działa na nerki)
A przy okazji pokrzywa polecana jest na włosy i paznokcie. ...ja dziś na komendzie właśnie czekam na złożenie zeznań w spr.mojego rozjechania pieszego wakacje

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 09:14   #2273
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
eh, tak szczerze to nie jestem całkiem zadowolona z tego jak wygląda moje ciało.
nad rzeźbą myślałam ostatnio przez chwilę, kolega zaproponował mi wspólne chodzenie na siłownię, sam mocno zajarał się tematem ćwiczeń, ogólnie masę robi i z wielkim podnieceniem mi opowiadał o siłowni w domu rzeźby raczej nie ogarnę, z ćwiczeniami u mnie raczej miłości nie ma , chociaż jak się wciągnę to jest super i odlot totalny, miło w lustro spojrzeć
Fajna propozycja, ja bym skorzystała jakbym możliwość miała

Cytat:
Napisane przez martolina1982 Pokaż wiadomość
hej. U mnie malo tematycznie. Kolejna nocka nieprzespana, tak mnie boli. Jeszcze zrobila mi sie grzybica od antybiotyku to juz w ogole zione ogniem. Nie chce ladowac za duzo lekow, bo i tak mam konska dawke antybiotyku,wiec juz nie biore nic na goraczke i chodze z goraczka. Jestem pomalu wykonczona
Biedactwo. Ale Martuś bierz coś od gorączki, bo te leki najczęściej sa też przeciwzapalne a to Ci się przyda. Chodząc z gorączką jeszcze bardziej się osłabiasz i nie pomagasz sobie.

Cytat:
Napisane przez martolina1982 Pokaż wiadomość
na wadze dzis 84,3.
Choć taki miły dodatek

Dobry.

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość
Z do skoku czytam i pewnie odp.z opóźnieniem niezłym. ..ale Tam linku kup w aptece Debelizyne to preparat który rozpuszcza się w wodzie pije i on bardzo oczyszcza nerki ja miałam piasek w nerkach i jedna kuracja wystarczyła żeby się pozbyć. Do tego na nerki polecana jest pokrzywa i ogólnie bardzo dobrze działa wiec jeśli ci nie przeszkadza jen smak to pij zielsko ( tylko ono działa na nerki)
A przy okazji pokrzywa polecana jest na włosy i paznokcie. ...ja dziś na komendzie właśnie czekam na złożenie zeznań w spr.mojego rozjechania pieszego wakacje
Pokrzywy spróbuję Ale ten preparat to na razie nie, musze na usg iść i zobaczę co tam z ta nerką aktualnie się dzieje. Sama nie będę ingerować z lekami.
Ale mają tempo z tym zeznaniem. Od razu nie składałaś?
Stary 2014-11-21, 09:27   #2274
patisia123
Zakorzenienie

mi po pokrzywie włosy rosną jak szalone <3
jak ktoś ma problemy z zatrzymywaniem wody w organizmie to też polecam
Stary 2014-11-21, 10:43   #2275
tamlin111
Zakorzenienie

A gdzie Creature tak w ogóle????
Stary 2014-11-21, 10:45   #2276
HaGie
Zadomowienie

Hej, ja dziś trochę niewyspana, dziecko mi sie obudziło w nocy z płaczem, że ją kolana bolą, w sumie to sama nie potrafiła sprecyzować dokładnie, bo raz mówiła, że bolą, a raz, że swędzą Dziewczyny, któreś z Waszych dzieciaczków tak miało? Dodam, że rano jak wstała, to nic nie wspomina, żeby ją cokolwiek bolało...

Zaraz biorę sie za ciasto, bo po szkole jedziemy do moich rodziców na weekend, mój tata wczoraj miała 60 urodziny, więc mu ciacho upiekę... Chociaż wczoraj olezanka powiedziała mi, że i tak mi to ciasto nie wyjdzie, bo nie powinno się piec ciast, kiedy się ma @. Pierwsze słyszę, zabobony jakieś, czy co Chociaż prawdę mówiąc, to mi większość ciast nie wychodzi tak, jak na obrazkach

Tamlin mam jeszcze pytanie odnośnie Twojego przepisu na ciasto ze śliwkami - jeżeli daję wszystkich składników podwójną porcję, to czas pieczenia też powinnam jakoś wydłużyć/podwoić

Martolina zdrowiej szybciutko jedyny plus tej choroby, to że waga spada

Hehe ale się uśmiałam, zerknęłam w tabelkę i nie mam tam zaznaczone, jaki cel chcę osiągnąć i w związku z tym w miejscuu "ile zostało do celu" u mnie jest 90kg, hehe czyli jak zniknę, to znaczy, że cel został osiągnięty zaraz to uzupełnię

99-->96
-->66
HaGie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 10:49   #2277
swinka94
Zadomowienie

Myszko a więc będę czarną świnką
Do Wrocławia jadę, a raczej lecę bo jakiś czas temu była promocja na bilety lotnicze. Godzinka z wawy i jestem na miejscu, za 19zł Będę tam u koleżanki z liceum, niestety ona pracuje i w sobotę i w niedzielę więc trochę będę skazana sama na siebie. Ale ja w sumie lubię sama zwiedzać, mogę wtedy chodzić gdzie mi pasuje i swoim tempem. Mam zamiar pójść m.in. do tego słynnego Afrykarium. Oprócz tego w niedzielę jestem umówiona z jedną kobitką na wywiad (do pracy badawczej o żywieniu dzieci).
A kołem się pochwalę, w końcu to moje dziecko (zostałam prezeską) Jest to Interdyscyplinarne Koło Naukowe Globalnego Południa (czyli tzw. Trzeciego Świata). W tym roku zajmujemy się głównie Ameryką Łacińską i Południową, w grudniu robimy konferencję naukową, potem różne spotkania a w maju lub czerwcu wyjazd prawdopodobnie do Meksyku lub Boliwii). Także ogólnie rzecz biorąc, prężnie działamy

A co do tej gorączki to ja się nie zgadzam z Tamlin. Moim zdaniem nie powinno się sztucznie zbijać, gorączka jest objawem tego, że organizm walczy z chorobą i trzeba mu na to pozwolić. Nie mówię oczywiście o skrajnych sytuacjach np. 40 stopni albo gorączce u dzieci. Ale druga kwestia jest taka, że organizm który dostaje antybiotyk jest tak wyniszczony, że raczej sobie sam z chorobą nie poradzi. Więc jak już bierzesz antybiotyk to w sumie na jedno wyjdzie, czy weźmiesz też coś od gorączki czy nie. W każdym razie zdrowiej Martusia

Patisia ja piję pokrzywę i rzeczywiście pomaga i w ogóle, ale to sikanie...

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
Napisane przez HaGie Pokaż wiadomość

Zaraz biorę sie za ciasto, bo po szkole jedziemy do moich rodziców na weekend, mój tata wczoraj miała 60 urodziny, więc mu ciacho upiekę... Chociaż wczoraj olezanka powiedziała mi, że i tak mi to ciasto nie wyjdzie, bo nie powinno się piec ciast, kiedy się ma @. Pierwsze słyszę, zabobony jakieś, czy co Chociaż prawdę mówiąc, to mi większość ciast nie wychodzi tak, jak na obrazkach

Tamlin mam jeszcze pytanie odnośnie Twojego przepisu na ciasto ze śliwkami - jeżeli daję wszystkich składników podwójną porcję, to czas pieczenia też powinnam jakoś wydłużyć/podwoić

Martolina zdrowiej szybciutko jedyny plus tej choroby, to że waga spada

Hehe ale się uśmiałam, zerknęłam w tabelkę i nie mam tam zaznaczone, jaki cel chcę osiągnąć i w związku z tym w miejscuu "ile zostało do celu" u mnie jest 90kg, hehe czyli jak zniknę, to znaczy, że cel został osiągnięty zaraz to uzupełnię
Ja o tym okresie słyszałam, ale robiłam ciasta i mi wychdoziły. Chociaż mi zawsze wychodzą U mnie w domu jest taki przesąd z ogórkami kiszonymi i u nas się to sprawdza.
A co do czasu pieczenia to też zależy czy będzie grubsze, czy wylejesz na większą blachę. Ogólnie i tak przecież trzeba sprawdzać, więc po prostu obserwuj.

Jeśli udało Ci się przetrwać nawet jeden epizod dużej depresji - jesteś niebezpieczny i możesz wszystko.
swinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 10:53   #2278
tamlin111
Zakorzenienie

Gorączke powyżej 38,5 trzeba zbijac , bo organizm sobie sam nie radzi. Tak mnie uczono i tego się trzymam.

Cytat:
Napisane przez HaGie Pokaż wiadomość
Hej, ja dziś trochę niewyspana, dziecko mi sie obudziło w nocy z płaczem, że ją kolana bolą, w sumie to sama nie potrafiła sprecyzować dokładnie, bo raz mówiła, że bolą, a raz, że swędzą Dziewczyny, któreś z Waszych dzieciaczków tak miało? Dodam, że rano jak wstała, to nic nie wspomina, żeby ją cokolwiek bolało...

Pieke tyle samo co w przpisie, sprawdzam patyczkiem i jeśli klejący to zostawiam na jeszcze. Sztywno się nie trzymam czasu.
A co do bóli to Paula takie miała, kolana i piszczele ją bolały. Miała ponad 3 lata wtedy, latałam od pediatry do ortopedy. Były to bóle wzrostowe. Szybko rosła wówczas i stąd się brały. Ona to po nocach wyła, do łazienki dojść nie raz nie mogła, ale w dzień było ok. Teraz zaczyna tez coś jęczeć ale w okolicy biodra ja pobolewa. Jak nie przestanie to pójdziemy do ortopedy na usg.
Stary 2014-11-21, 10:57   #2279
patisia123
Zakorzenienie

Cytat:
A gdzie Creature tak w ogóle????
mam nadzieję, że nie żre
Stary 2014-11-21, 11:25   #2280
HaGie
Zadomowienie

Cytat:
Gorączke powyżej 38,5 trzeba zbijac , bo organizm sobie sam nie radzi. Tak mnie uczono i tego się trzymam.

Pieke tyle samo co w przpisie, sprawdzam patyczkiem i jeśli klejący to zostawiam na jeszcze. Sztywno się nie trzymam czasu.
A co do bóli to Paula takie miała, kolana i piszczele ją bolały. Miała ponad 3 lata wtedy, latałam od pediatry do ortopedy. Były to bóle wzrostowe. Szybko rosła wówczas i stąd się brały. Ona to po nocach wyła, do łazienki dojść nie raz nie mogła, ale w dzień było ok. Teraz zaczyna tez coś jęczeć ale w okolicy biodra ja pobolewa. Jak nie przestanie to pójdziemy do ortopedy na usg.
No właśnie mi też przyszło do głowy, że to mogą być te skoki wzrostu, no zobaczymy, czy to się będzie powtarzać... za 3 tygodnie mam umówioną wizytę w PL u pediatry, to ją zapytam, bo do tutejszego lekarza nie mam po co iść, bo i tak powie, żeby dawać paracetamol

No z tym ciastem zobaczymy, co mi wyjdzie

Cytat:
mam nadzieję, że nie żre
Pewnie nie, bo chyba choruje

99-->96
-->66
HaGie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości