|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dumne z nas wrześniowe mamy, nasze szczęścia są już z nami. Wrześniówki 2014
Meta ja szukam wlasnie jakiegos prywatnego pediatry bo tez mam dosyc...
Paulina a ja nie znosze dzielic sie opłatkiem... i w ogole święta są dla mnie sztuczne ech w ogole nie jestem chrzescijanką i dziwnie sie czuje jak ide do tesciow na wigilie czy wielkanoc ... Ekaterina a i tez mam wrazenie ze niektorzy traktuja dziecko jak zabawkę wlasnie, tesciowa ostatnio przyszla i na rece go wziela...wrrr a my z Tztem źli bo prosilismy by nie przychodzili wieczorami,ja juz wykąpana itp a oni po 19 do nas wpadli,no kurde caly dzien byl! i tesciowa" zjedzcie sobie spokojnie ja go ponosze" a tz ze nie i go wzial sam na rece od niej bo u niej plakal wrrr tez mnie to wkurza
13.09.2014 Szymonek jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm) Edytowane przez małaPaulina Czas edycji: 2014-10-29 o 21:11 |
|
|
|
#2252 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dumne z nas wrześniowe mamy, nasze szczęścia są już z nami. Wrześniówki 2014
Ostatnio tz.do swojej matki wypalil.. ona mowi "daj mi go ja go nakarmie" a on do niej po chamsku "niee!! "I az zdebiala... ale ona to ma do siebie ze siostrze by go dala rece,corce a my wracamy do domu a dzieciak zachowuje sie strasznie caly wieczor,bo jest rozchwiany przez nie... i wkurza mnie jak tz siostra gada do niego "ty grubasie" albo"brzydalu"..wiem ze to niby zarty ale to jest moje dziecko i jest najpiekniejsze dla mnie.. tak samo gowniara co mnie widzi pyta kiedy ide do pracy i ze tz mial jej wziac telefon a nie mi,bo on zazartowal ze jej kupil a to byl dla mnie i sie napalila... jak tu sie nie wsciekac? na sama mysl zepsulam sobie humor...
Wysłane z mojego HUAWEI Y530-U00
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#2253 |
|
Zadomowienie
|
Poczytałam tej metodzie Karpa i okazało się, że neiświadomie była u nas stosowana prawie od samego początku
Chyba działaliśmy z Tżtem instynktownie wkładając młodą w woombie, kładąc na boczku z główką odchyloną, włączając dźwięk suszaarki i dając smoka Dzieciaki mamy świetne na wątku Biedronka wymiata, jęzorek Justka mnie rozbroił ![]() Doris strasznie wyglądają te szelki ALe jeżeli ma pomóc... Ja sama jak byłam mała, miałam jakieś wałki między nóżkami, bo problemy z bioderkami były...Moja niunia już śpi, ale strasznie niespokojnie... Pojękuje co trochę ![]() Strasznie mi jej szkoda... Oj, ja już na szczepienia nie idę! Niech tatuś się wykaże następny raz! a i strasznie podobają mi się płaszcze, które tu pokazywałyście. Mimo iż różne style, to wszystkie mi się podobają ![]() Jutro kolejny dzień pełen wrażeń dla mojego dziubdziusia, bo usg bioderek nas czeka, a później jakieś zakupy, bo i matka i córka nie mają w czym wystąpić na chrzcie...
|
|
#2254 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my mamy szczepienie w piatek i tez przezywam![]() Super, ze smok dziala! innych nie chciala ssac? Nam tesc wyslal wczoraj z Kanady kurierem, pewnie beda niedlugo oby sie chociaz te sprawdzily...Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
U nas ostatnio byla ta akcja z krzyuszeniem i zadzwonilismy na izbe i kazali przyjechac, ale powiedzielisny, ze mala ma 6 tyg i nie chcemy jechac gdzie jest kolejka dzieci chorych, zrozumieli- przyjechala lekarka do nas. I to na nfz! Wow! Slodziak !Nastepny slodziak! Aaaa fajne mamy dzieciaczki ![]() Cytat:
ma byc sloneczko jak dzis. U nas juz lepiej. Smaruje plesniawy aphtinem. Zdarza jej sie jeszcze przelykac sline z trudem i glosno. O ktorej spacerujesz?Cytat:
ja mialam czytaka w uchu jak bylam dzieckiem. Bol niesamowity
|
||||||
|
|
|
#2255 |
|
Zadomowienie
|
Carola Młoda moja każdego smoka sobie ciumka, ale każdy też jej wypada i trzeba jej przytrzymać pieluszką
Tylko oczywiście smoka trzeba jej przytrzymać...MałaPaulina ty kiedyś zamawiałaś hulahop z jakimiś wypustkami... Mogłabyś podrzucić linka, albo coś? Używałaś już go? Mam zamiar sobie zamówi, znalazłam jakieś z wypustkami magnetycznymi (cokolwiek to znaczy) i liczę na to, że po tym mój flaczek w cudowny sposób zniknie
|
|
#2256 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2257 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam cos dla nas
|
|
|
|
#2258 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) jest bardzo podobny kształtem do brodawki, więc może Antośka załapie ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------
|
|
|
#2259 |
|
Zakorzenienie
|
Karola,uhuhu to jak na nfz przyjechala to szacun! W tym kraju to chyba wszystko trzeba prywatnie...ale jutro idzie do nowej pani doktor wiec mysle ze bede zadowolona. Przychodnia nowa.troche specjalistow jest i ogolem pediatrka ma fajne podejscie do wielu spraw. A ta poprzednia to rupiec przed 70 ktory na grype zapisuje antybiotyk...
Wysłane z mojego HUAWEI Y530-U00
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#2260 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nawilżacz mam pierwszy lepszy - jak się katarek zaczął to tż w przerwie na lunch kupował w galmoku. nazywa się Konfor ![]() Na której izbie przyjęć takie cuda? Na wózking planuję jutro 12-13 ruszyć. Napisałam ci na priv mój nr kom to się odzywajcie jak będziecie ruszać. Biedna Antosia! Trzymamy kciuki żeby sobie pleśniawy poszły wreszcie ![]() Dzizas Metka masakra! współczuję ogromniaście
|
|
#2261 |
|
Wtajemniczenie
|
martyna http://allegro.pl/h02-hula-hop-odchu...703688575.html
ja te magnesy musialam wyjać bo strasznie hałasowaly i nie da rady cwiczyc tak przy śpiacym dziecku a ja nie mam drugiego pokoju by wyjsc...no i wtedy jest naprawde ciezkie haha
|
#2262 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze gdzies przegapiłam tego posta
bidulka (, ale to dla jej dobra: **bardzo duży ma problem z bioderkami że te szelki są konieczne?
|
#2263 |
|
Wtajemniczenie
|
mojej kolezanki synek nosil te szelki, bo był w brzuszku ułozony posladkowo , a pod koniec na usg to wręcz siedział
![]() śmieszne zdjęcia usg ma kobitka noa ale dzieciaczek szelki nosił
|
|
#2264 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W nocy wstaje o 3 i o 6. Dziś w nocy spróbuje podać 160 ml bo 130 ml. Zjada w 3 minuty i dalej ciagnie. Ja dopajam woda przed karnieniem, ale jest to raczej zmuszanie bo Miki nigdy nie chce pić- może dlatego że je też moje mleko. ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Widzę że poruszacie temat świat. Ja ich niecierpie. Ogólnie nie lubię spotkań rodzinnych bleee... Tz odwrotnie lubi spedy rodzinne... A my jutro do laryngologa z noskiem
23.08.2014 MIKOŁAJEK 21.08.2017 TYMEK 15.02.2020 MAŁY KTOŚ Edytowane przez ania9106 Czas edycji: 2014-10-29 o 22:49 |
|
|
|
|
#2265 |
|
Wtajemniczenie
|
świeta święta
nie lubie wielkanocy , ale boze narodzenie uwielbiam ! a gdy jeszcze lezy śnieg
|
|
#2266 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Myslalam, ze zostanę zlinczowana za to ze nie lubię świat, a tu takie zaskoczenie, ze jest nas wiecej... Ja lubię spotkania rodzinne, ale tylko mojej rodziny, bo nie jest sztywno, każdy czuje sie swobodnie, a rodzinne eventy ze str tzta są nadęte, patetyczne, wszyscy maja dziwne, sztuczne uśmiechy poprzyklejane do twarzy... Nie lubię dzielenia opłatkiem, nigdy nie wiem co mowić, połowa płacze, druga cos duka... Moze jak bede miała swój własny kąt/dom i nie bede musiała oglądać w tym czasie nikogo niechcianego to moje podejście sie zmieni...
|
|
|
#2267 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za usgMy chrzciny robimy 27 grudnia u tez nie wiem w co sie ubrac :sciana:
|
|
|
#2268 |
|
Zadomowienie
|
My robimy w 2 dzien swiat i nie wiem w co ubrac mala, ja to cos wymysle dla siebie.... Nie lubie typowych ubranek do chrztu, sa drogie i sa na raz. A poza tym juz mysle jak tu dziecko wytrzyma ponad godz w kosciele... I to zima i zomny kosciol...
|
|
|
|
#2269 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też nie wiem co zaloze. Marzy mi się super kiecka rozkloszowana ale nie wiem czy poprawi mi się figura w tak krótkim czasie (
|
|
#2270 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tiulowa rozkloszowana spodnica![]() A Ty sie nie zamartwiaj, do swiat jeszcze troche ! Masz na oku jakas spodnice? |
|
|
|
|
#2271 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, ale powiem Ci że też myślałam o tiulowej spodnicy:p
|
|
#2272 |
|
Zakorzenienie
|
Karmimy
![]() Moja teściowa chciała chrzest Mariki w święta i to w pl, ale się nie daliśmy będzie na wiosnę w de, ale kiedy to nie wiem, teraz lepiej nie bo mi się rodzice z tesciami pozabijaja ![]() Najlepiej to bym zrobiła po cichu i z głowy ale wtedy to się na mnie obraża ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2273 |
|
Zadomowienie
|
U nas tez karmienie. Od 20 do teraz spala. Ale mamy lekka goraczke
Mala dostala kropelki i oklad na czółko... oby pomoglo...![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2274 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
My tez w święta chcemy chrzest... I zastanawiam sie w co małego ubrać...ale kupie mu chyba taki komplet w H&M białe body z muszka i czarne spodenki i tak bedzie w kombinezonie i nie bedzie widać w co jest ubrany... no a ja to faktycznie nie wiem w co mam sie ubrać, chyba w jakis wór, bo galerii to nie ma sukienek na mnie, ale moze do innego miasta sie wybiorę...http://m.hm.com/pl/product/30172?art...ILL_LIFE_FRONT Ewentualnie to, ale sama nie wiem... http://m.hm.com/pl/product/29109?art...ILL_LIFE_FRONT LATTE PRZYPOMNIAŁO MI SIE ZE TY SIE PYTAŁAŚ CZY WE WZORCOWNI JAKIES PRZECENY... Powiem Ci ze w sumie to nie wiem, nie zwróciłam uwagi tak dokładnie, na płaszcze i kurtki w Reserved, a wiecej nie wiem...️
|
|
|
#2275 |
|
Raczkowanie
|
My też się karmimy
obecnie syn wojuje
|
|
|
|
#2276 | |
|
Konto usunięte
|
Karmimy
Czytam Was regularnie Aneta-byłam wczoraj po ta sama matę ale kurde juz nie było w sklepie i moze dzisiaj do drugiego podjedziemy aktualnie maja na nia dobra cenę jak na De bo kosztuje 49euro Pisałyście o świętach...tez nie lubię...ale ich czas wróci dzięki malutkiej tylko jeszcze nie w tym roku bo święta jak juz pisałam niedawno z teściami... Musze sie zarejestrować do ginekologa bo w poniedziałek minęło 6 tyg Walczymy z katarkiem siedzącym gdzies gleboko...byłyśmy u lekarza i mamy kropelki a ja zamówiłam z Pl Katarek do odkurzacza...tutaj tez jest dostępny ale tylko na dwóch stronach internetowych i wychodzi drożej niz z Pl apteki z przesyłka odwiedzilismy tutaj chyba 10 aptek w poszukiwaniach to patrzyli na nas jak na chorych jak mówiliśmy, ze do odkurzacza W koncu tez zrobiłam termin w konsulacie i wyrobimy małej roczny paszport zeby pojechać do Pl wiec jeszcze w listopadzie odwiedzę mamę Cytat:
Spoko...nasz slub bez żadnych świadków tylko chwile budził kontrowersje takze chrzciny w ciszy tez u Was przejdą Dziewczyny pytanie... Czy kąpiąc maluszka włączacie jakies dodatkowe grzanie na niego? Poza kaloryferem? Bo tutaj w sklepach pojawiły sie takie lampy nad przewijaki i w ogole do dogrzewania podczas przewijania np i sie zastanawiam czy to potrzebne? Np jak po kąpieli robię masaż z oliwka...przyznam szczerze, ze teraz jak jej robię taki masaż to obok kładę suszarkę i tez sie tym nagrzewa ale nie wiem czy zrezygnować z tego w ogole czy zakupić taka lampę? W domu mamy w sumie 22-24 stopnie ale polozna mi panikowała, ze taka lampa do dogrzewania jest prawie konieczna...Dziewczyny śliczne te nasze wątkowe maluszki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2278 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2279 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W nocy jak karmie i przewijam też włączam , bo kurcze ttakie tu ogrzewanie że w środku nocy do ok 6 tej rano mimo grzejników na full one sa zimne i ponownie grzeja nad ranem ![]() Lamp nie kupuje ![]() Karmimy ![]() Sent from my MT11i using Wizaz Forum mobile app
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:08.

Chyba działaliśmy z Tżtem instynktownie wkładając młodą w woombie, kładąc na boczku z główką odchyloną, włączając dźwięk suszaarki i dając smoka
Biedronka wymiata, 
ALe jeżeli ma pomóc... Ja sama jak byłam mała, miałam jakieś wałki między nóżkami, bo problemy z bioderkami były...
27.07.2013 Ślub

oby sie chociaz te sprawdzily...

za usg