|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku!
Ja się kiedys pytam M-
-znasz takiego Marcina X? - ten co grał u nas w klubie? - tak. Ten. Zeni sie w ta sobotę z taka Sylwia X tez z jego miejscowości - A skąd ją znasz? - z poczekalni od ginekologa A M sie tylko zaczął śmiać i mowi- no ciekawe miejsce na nawiązywanie znajomość 😊 |
|
|
|
#2252 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
![]() Marcia jaki słodki podpis masz
|
|
#2253 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może już weszła do gabinetu i dzidziusia podgląda? |
|
|
|
|
#2254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pojawienie się dziecka to czekam jak na zbawienie, będę ja, mąż, mama do pomocy. Będzie ok. A jeszcze wczoraj moja położna mi mówi, że o każdej porze dnia i nocy mogę do niej walić jak w dym. Se myślę, no spoko. To luz ![]() Ale..w tej ciąży mam wiecznie coś, czekam na wizyty u kardiologa i okulisty, zobaczymy jaki będę mieć zalecany poród..a tu po drodze jeszcze te cukry mi doszły Zaczynam się bać, co na koniec jeszcze wyjdzie? Tej końcówki sie boję..O no. No właśnie. O to to.
|
|
#2255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na mnie też patrzy rodzina jak na ufola, jedynie mam kuzynki co chowają jak ja to jest nić porozumienia. Moja pije głównie wodę, jak ugotuję to kompot. Jak mam z czego to i sok domowy zrobię, a jak nie to czasem kupuję te soki ze Słonecznej Tłoczni, one są 100% naturalne. I np. jak idzie do moich rodziców to zawsze ma picie w bidonie, a mój tata i tak jej wciska jakieś Kubusie i Leonki. Czytam mu składy, próbuję przetłumaczyć, ale nie dociera no...Mówi,że przecież jej nie zaszkodzi, a ja mu mówie,że dałam jej zdrowe picie, to po co jej wciska to swoje...ech... Niebawem się przenosimy do rodziców na czas remontu, może to nawet miesiąc być...będę dostawać pier...ca...
|
|
#2256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2257 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2258 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co masz z oczami? Nie masz wpływu na to co będzie, najwazniejsze,że jesteś pod dobrą opieką lekarską, dasz radę ![]() A co do noworodków to jeeeeju, naprawdę z takimi to ma się kupe czasu na wszystko ( o ile oczywiście nie wiszą non stop na piersi i nie mają kolek). Ja się zawsze śmiałam,że natura to tak obmyśliła,żebyśmy mogli stopniowo się przyzwyczajać do coraz to nowych obowiązków. W sumie dopiero jak dzieć zaczyna stawać i raczkować to jest gorzej z czasem na zrobienie czegoś w domu, bo trzeba mieć ciągle na oku. A jak jeszcze dużo śpią, leżą i bawią się jakimiś zabawkami, albo po prostu na nie patrzą, to naprawdę- wakacje ![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
A ja szczerze mówiąc jestem właśnie na etapie wymyślania prezentów, bo ja zawsze kupuję wcześniej
|
|
#2260 | |
|
Zakorzenienie
|
To ja poproszę aby szybko
![]() Cytat:
Ale mam złość na los, że nie dość, że kazał mi się tyle starać, to jeszcze nie mogę leżeć, pachnieć i się cieszyć ciążą. Mi się jeszcze marzyły spacery, pływanie, spotkania z koleżankami na co nigdy czasu nie miałam. a gó.. z tego wyszło
|
|
#2261 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, teściowa już wyuczona przez nas, nie da jej nic, dopóki nas nie spyta Ja ogólnie gotować nie lubię, ale przetwory uwielbiam robić . Potrafiłam wstać o 5 rano i dużo zrobić przed pracą, jak miałam na 12-tą, kierownik się dziwił, że przychodziłam z rękami pociętymi albo zabarwionymi . Z drugiej strony mówił, że podziwia |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Motyl niestety nie dane mi bylo doświadczać takich wakacji. Mikolaj malo spal w ciagu dnia, co chwile robienie po 30-60 ml mleka...trzymanie na rękach bo marudzil na leżąco i ulewał.... |
|
|
|
|
#2263 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Słuchałam już "last christmas", ale tylko raz, żeby mi się nie przejadło do świąt
|
|
|
|
|
#2264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Noo to fakt, takie już łażące to potrafi być kawał diabła
|
|
#2265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie od początku był lajcik, mała bezproblemowo cycowa, w nocy owszem się budziła, ale zjadła i spała dalej. Kolki nas ominęły. No naprawdę, było ok. Nie trudno być zadowoloną mamą kiedy ma się takiego szkraba. Dlatego nastawiam się,że teraz los może mi przycedzić, coby było sprawiedliwie
|
|
#2266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nieodgadnione jakie się nam dziecko trafi.
|
|
#2267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
owszem sam początek noworodkowy przy jednym dziecku nawet jak dużo na piersi wisi da się ogarnąć, ale jak dostanie się dziecko mało śpiące i robiące awanture bo mamę straciło z widoku i to wieku 3-4 miesięcy to robi się wesoło mało tego w okolicy 5 miesiące zaczyna się turlanie i pełzanie, mojej wystarczył moment, aby się przez całą kuchnie przeturlać, więc już wtedy trzeba było mieć oczy dookoła głowy. U nas mata była dobra tylko jak mama też pod nią leżała, lub przynajmniej obok, a leżaczek to tak na 15 min chyba, że się ciasto jakieś piekło, to widok piekarnika mi hipnotyzował dziecko na 30-40 min (co ja się wtedy napiekłam Edytowane przez figa84 Czas edycji: 2015-11-04 o 11:52 |
|
|
|
|
#2268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2269 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Moja akurat mało spała w ciągu dnia, ale sobie leżała grzecznie, wszystko w domu miałam z nia porobione i czas dla siebie i na naukę. Oczywiście pierwszy mc to głównie robiłam za dojarkę , aż pupa drętwiała od siedzenia czasem przez 45 min. i karmienia.Śmiać mi się chce, jak czasem któraś mówi, że jej dziecko śpi "tylko" 2-3 godz. i co ona może w tym czasie zrobić? ludzie kochani, ile ja bym dała, żeby teraz tak moje spało
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2270 |
|
Zakorzenienie
|
a w ogóle proszę mi nie przypominać, że to już 3 trymestr
![]() ja nadal żyję w przekonaniu, że zdąże wszystko ogarnąć w okresie Edytowane przez figa84 Czas edycji: 2015-11-04 o 11:55 |
|
|
|
#2271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama mam wysokie ciśnienie postępujące w jaskrę, byłam 3 razy na badaniach w tej ciąży i za każdym razem sporo przekroczony górny próg... Jest jeszcze gorzej niż w poprzedniej ciąży. W dodatku zwyrodnienie siatkówki. I lekarka mówiła poprzednio i teraz,że w życiu nie pozwoliłaby mi na poród sn... Także nie chcę Cię nastawiać, ale naprawdę, jeśli badanie ciśnienia i badanie dna oka nie wychodzą dobrze, to nie ma co ryzykować. Dziecko ma mieć sprawną mamę, a nie ślepą...
|
|
#2272 |
|
Zakorzenienie
|
Mikołaj kolek nie miał tylko pojeść sobie na początku nie umiał i tak co chwile bylo robienie mleka, karmienie itd. Po zmianie smoczka i zrobieniu dziurki po przeciwnej stronie rozszczepu bylo ok...w szpitalu zrobili po środku...jak bym skapowała na początku ze to o to chodzi to może by bylo inaczej...
|
|
|
|
#2273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No widzie, napisałam z mojego doświadczenia, ale tak naprawdę żadna z nas nie wie jakie będą te nasze szkraby. Najważniejsze,żey zdrowe
|
|
#2274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeszłam dwa kryzysy laktacyjne, kiedy to po prostu nie wychodziłam z łóżka tylko ciągle młodą przystawiałam i udało się to wszystko ciągnąć dalej. I wiszenie na cycu 45 minut mi niestraszne, brałam książkę i czytałam, relaks. Ogólnie całe kp to dla mnie super sprawa i nigdy się nie spinałam, a samo wychodziło. Boję się tylko,że teraz z dwójką dzieci nie będę mogła tak leżeż i karmić...
|
|
#2276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobaczymy ile się uda.Kurcze święta to słabawy czas na zakupy on line, a ja tak właśnie z allegro muszę pokupować.
26.01.2016 Witaj synku 04.09.2019 Drugie szczęście Edytowane przez Lucy31 Czas edycji: 2015-11-04 o 12:01 |
|
|
|
|
#2277 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też już straszą brałam do kuchni, sadzałam w foteliku- bujaczku i gadałam do niej. W ogóle cały czas z nią rozmawiałam, bo jestem towarzyska a jak mąż był w pracy, nie miałam do kogo ust otworzyć. Nic dziwnego, ze szybko zaczęła mówić i bardzo ładnie a teraz uwagi ze szkoły przynosi za gadanie .Moja szybko zaczęła siadać, wstawać i chodzić, ale na szczęście nie broiła, lubiła szufladę z akcesoriami kuchennymi, szafkę z garnkami i komodę ze swoimi ubraniami, ale los oszczędził mi dziecka, które wszystko bierze do buzi i dotyka . Kwiaty stojące na podłodze miałam nietknięte. Jedynie co- wszędzie wlazła, łącznie z parapetami .
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2279 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale nie ma co przesadzać, bo potem rzeczywiście będzie ciężko jak gdzies usłyszymy Przypomniał mi się mój dzisiejszy sen, jak zwykle beznadziejny. Śniło mi się, że przyszedł do mnie do domu jakiś lekarz ginekolog i ja z moją mamą zaczęłyśmy z nim gadać o porodzie a on powiedział, że jak poród to tylko cesarskie cięcie. Ludzie o tym nie mówią, ale cesarka jest bardziej bezpieczna i szybka i w ogóle. I potem ja mówię do niego, "jak to załatwić, żeby mi pan tą cesarkę zrobił" a on, że jak mu dam 2 tys. to bez problemu, to powiedziałam, że się zastanowię
|
|
|
|
|
#2280 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie zazdroszczę ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
. Gorzej to było z nerwów na takie gadanie, a nie pokarm za chudy czy owaki, ale co matka pierwszego dziecka się zna .---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
. Piękne Dobre te sny są teraz w ciąży
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:20.

) 

Zaczynam się bać, co na koniec jeszcze wyjdzie?
Tej końcówki sie boję..
.
, teściowa już wyuczona przez nas, nie da jej nic, dopóki nas nie spyta

.

.
nie zazdroszczę
.
. Piękne