Mamusie kwietniowe 2016 - część II - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-17, 10:36   #2251
Agnessssa
Rozeznanie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II

Witam i ja się z rana Śniadanie zjedzone, ale ide próbować jakoś usnąć bo poszłam o 1 a wstałam 3.30 i tak koczowałam i z godzine jeszcze rano nici ze spania Zamówię chyba materacyk i pościel do łóżeczka bo troche kasy jeszcze mam to szkoda ją zmarnować na głupoty

Wczoraj zjadłam 3 paczki małe skitels, ale małż zakupił mi duże opakowanie akurat na dzisiejszy dzień

Edytowane przez Agnessssa
Czas edycji: 2015-11-17 o 10:37
Agnessssa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 10:46   #2252
beth007
Zadomowienie

Witam i ja

W nowym mieszkaniu czuje się źle... tak mi dziwnie
Śniadanko zjedzone, pies wyprowadzony na siusiu to teraz zaczynam leżenie tak dla odmiany...

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 10:48   #2253
madzia2409
Raczkowanie

Dziewczyny ile Wy macie siły. Ja to wstałam po 9, ogarnelam mieszkanie, zmywarka włączona, naleśniki zrobiłam i zjadłam. O włosy umylam i poszłam spowrotem do łóżka. Eh. I tyle z dnia. Tylko ze mam ochotę na te moje hot dogi domowe. A nie chce mi się jechać po parówki i bagietke do sklepu. Eh więc chyba frytki z piekarnika zrobię.

W ogóle macie też taki apetyt? Jakąś masakra z tym. Zjadłam dużo naleśników, banana i głodna jestem? ??? Eh. Mój brzuch to gigant. Jutro wizyta u gina, jestem ciekawa ile kg mi przybyło, bo na pewno skoczylam z wagą do góry.

Włosy

Pisalyscie o włosach.moje to masakra. Tak się przetluszczaja, ze na drugi dzień po myciu jest masakra. Poza tym, zawsze miałam suchą cerę, a teraz się przetluszcza. Eh. Nie wspomnę o wypryskach.

Aaaa mój brzuch sięga już dalej niż moje cycki. A wieczorem to już się pod biustem zaczyna. A to 5 miesiąc dopiero!!!!!
madzia2409 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 10:49   #2254
madziara889
Zakorzenienie

Ja powoli się ogarniam. Wixytę mam przed 15 ale chcciałam najpierw pochodzić po lumplach, może znajdę coś tż po domu, bo gamoń prawie wszystkie spodnie domowe podarł.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 10:52   #2255
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Lucy dzieki! Nie sprawdzalam jeszcze, jutro mam giną, tak chciałam wiedzieć czego sie spodziewać. Och boziu oby nie anemia, nie chce jeść żelaza po nim mi bylo tak niedobrze i mdlosci miałam, a ciekawe jest to ze żelazo mi wyszło normalne w krwi

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

RoseLady hemoglobina to 11,5 a hematokryt to 32,80
Hemoglobina 11,5 to wcale nie tak źle. Podobno poniżej 11 to już niska.

Tez idę w przyszłym tygodniu na morfologie. Mam nadzieje ze bardzo mi hemoglobina nie spadła. Zawsze miałam dość niska, jakoś ok 12. Ostatnio 12,1.

Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość
Witam i ja się z rana Śniadanie zjedzone, ale ide próbować jakoś usnąć bo poszłam o 1 a wstałam 3.30 i tak koczowałam i z godzine jeszcze rano nici ze spania Zamówię chyba materacyk i pościel do łóżeczka bo troche kasy jeszcze mam to szkoda ją zmarnować na głupoty

Wczoraj zjadłam 3 paczki małe skitels, ale małż zakupił mi duże opakowanie akurat na dzisiejszy dzień
Tez masz problem ze spaniem? Ja pół nocy szukałam wygodnej pozycji a później i tak obudziłam się przed 7 i leżałam do 9 prawie.
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 10:53   #2256
gocha_cz
Raczkowanie

Polinezyjka ja miałam hemoglobinę 11,4 i na ostatniej wizycie dostałam żelazo gin powiedział że mam brać żeby się w ostrzejszą anemię nie przerodziło, a też mi po tym żelazie niedobrze bleee

Jezuuuu oglądam te Wasze brzuszki i zazdroszczę figur ja to mam wrażenie że już mi nawet boczki urosły i , no ale apetyt mam taki że ciągle bym coś jadła

Zakupy jak zwykle super też mnie korci wybrać się do lumpka ale obiecałam mężowi że dziś siedze w domu i się regeneruje ehhh

pranie
mam zamiar prać w czymś typowo dla dzieci przynajmniej na początku a później zobaczymy

kciuki za wizyty
gocha_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 10:54   #2257
Agnessssa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość

Ja powoli się ogarniam. Wixytę mam przed 15 ale chcciałam najpierw pochodzić po lumplach, może znajdę coś tż po domu, bo gamoń prawie wszystkie spodnie domowe podarł.
Trzymam kciukasy

A co do lumpków mój raz jak poszedł to kupił za 12 zł z metką nówkę kurtkę i oryginalne wranglery za 8 zł w stanie idealnym i weź tu do lumpka czasem nie zajrzyj
Cytat:
Napisane przez lucy111

Tez masz problem ze spaniem? Ja pół nocy szukałam wygodnej pozycji a później i tak obudziłam się przed 7 i leżałam do 9 prawie.
Kiedyś już pisałam jak moja noc wygląda 3-4 razy się budze na psi psi i potem koczowanie i albo się uśnie albo nie, a rano to śpie jak zabita

Edytowane przez Agnessssa
Czas edycji: 2015-11-17 o 10:56
Agnessssa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-17, 10:57   #2258
velika
Winter is coming

ja też mam apetyt, ale przez cukier muszę się hamować. Jak się najem za mocno to mi rośnie ;/ A wczoraj najadłam się na wieczór marchewek i chlebka typu wasa i tak mnie wzdęło, że masakra. Więc nawet jakbym chciała to się nie objem, bo potem mi się kiepsko funkcjonuje.
Ja mam za tydzień iść na badania, oby wszystko wyszło ok. Poprzednią morfologię miałam chyba najlepszą w życiu

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 10:57   #2259
Polinezyjka
Zakorzenienie

Lucy dzieki! No właśnie a skoro teraz jest niska to mozna wnioskować ze bedzie spadać. Musze jeść więcej wolowiny bleeee jak mi doktorka brdzie chciała wcisnąć żelazo to ubłagam żeby nie i ze spróbuje jeść więcej mięcha.

Myślicie ze mozna pic sok z pokrzywy, tez ma dużo żelaza itp:P

Gocha_cz cholercia!!! Tego sie boje!! Ze mi będzie kazała żreć te tabletki a na sama myśl mi słabo ja straszne mdłości miałam po nich, ledwo co mogłam cos zjeść tylko zupy i owoce :|

No jutro się przekonam.

A Tobie nie jest niedobrze? Bo masz apetyt heh a dlugo to żelazo lykasz?
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 11:02   #2260
beth007
Zadomowienie

To ja przeciwnie do was bo apetyt na poziomie zero choć słodycze mogłabym garsciami wżerać

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 11:05   #2261
madziara889
Zakorzenienie

Ja się nie zdziwię jak przy następnej morfoligii wyjdzie mi anemia, to mój wróg od wielu lat, tabletki mało pomagały, dopiero zastrzyki stawialy mnie na nogi.

Apetyt mam raki sobie. Są dni, że zjem trzy małe posiłki i mi wtstarcza, a czasem pochłonęłabym wszystko.

Też będę prała w specjalnych proszkach, ich zapach jest boski Tylko nie wiem czy mocno różnią się składem.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-17, 11:05   #2262
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

witam sie i ja z moim apetytem od rana zjadlam 2 kromki chleba z dzemem truskawkowym a pomysl jest na dzisiaj taki zeby zrobic wafle z owym dżemem i nutella śliwkową domowej robotki, a na obiad pierogi i moze kapastka zasmazana mniam

byłam u lekarza po skierowanie na mocz i krew, chcialam tez na glukoze z obciazeniem i widze ze na kartce zaznaczyl glukoza - to to samo? o ile mi wiadomo to z obciazeniem sie 2 czy 3 razy pobiera krew, wiec dostalam tylko na 1 pobranie?
Stary 2015-11-17, 11:08   #2263
RoseLady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
moje też się średnio rusza. Coś posmyra, czasem mam wrażenie, że kopnie, ale nie wiem, czy to kopniak czy kotlet jak to mawia cloche
gosiaczek jak zwykle cudne te rzeczy
mój bebzon i ostatnie zakupy. Ja chcę już przeceny i znać płeć, żebym mogła kupować miliony rzeczy
ja tez czekam na przeceny , będzie szaleństwo

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Może nasze maluchy są senne przez tą pogodę i nic im się nie chce? Tak a propos to mi też się oczy same zamykają, a tu nic z tego, bo synek zrezygnował z drzemki w ciągu dnia. Wieczorem też prędko spać nie pójdę, bo jeszcze randka z TŻtem przez skype'a

Używacie wazy do zupy? Oglądam w necie, chciałabym kupić, ale nie wiem jaka wielkość dla 4 osób + ewentualnie 2 gości. Ktoś coś wie i doradzi?
ja czaję się na tupperwere księżycowa waza, ale ona nei jest taka jakaś elegancka, funkcjonalna jest, utrzymuje ciepło bardzo długo
RoseLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 11:24   #2264
NieIdealna82
Raczkowanie

Cześć
Moja hemo 13,3 i to bez żadnych wit.
Może warto spróbować diety typu kasza,szpinak,jajka,burak i,orzechy...wtedy obejdzie sie bez nie dobrego żelaza.
Co do włosów to zawsze miałam długie i mega gęste włosy,teraz też są do pasa i raz na dwa tygodnie traktuje je kilkoma jajami a czasami octem żeby spłukać.

Brzuszki piękne,ciuszki też i te kupne i uszyte w domu

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Powodzenia na wizytach !!!

Ja mam 1 grudnia.
NieIdealna82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 11:24   #2265
Polinezyjka
Zakorzenienie

Nieidealna jaka kasza? Właśnie musze troszkę bardziej przemyśleć i rozplanować dietę.

Zjadłam mandarynki i grejpfrut i maluch mnie cos stuka
21 tc córeczka
Stary 2015-11-17, 11:45   #2266
gocha_cz
Raczkowanie

Cytat:
Lucy dzieki! No właśnie a skoro teraz jest niska to mozna wnioskować ze bedzie spadać. Musze jeść więcej wolowiny bleeee jak mi doktorka brdzie chciała wcisnąć żelazo to ubłagam żeby nie i ze spróbuje jeść więcej mięcha.

Myślicie ze mozna pic sok z pokrzywy, tez ma dużo żelaza itp:P

Gocha_cz cholercia!!! Tego sie boje!! Ze mi będzie kazała żreć te tabletki a na sama myśl mi słabo ja straszne mdłości miałam po nich, ledwo co mogłam cos zjeść tylko zupy i owoce :|

No jutro się przekonam.

A Tobie nie jest niedobrze? Bo masz apetyt heh a dlugo to żelazo lykasz?
żelazo biorę dopiero od kilku dni ale już zauważyłam że mam jakieś mdłości, na szczęście nie przez cały dzień. gin na recepcie napisał tylko że 1 opakowanie a już nic o ilości tabletek nie było więc pani w aptece pyta jakie chce czy 30 tabletek czy 60, wziełam 30
no dietę to też powinnam bardziej przemyśleć...

tabaska25 ja mam już skierowanie na obciążenie glukozą i na skierowaniu mam zanaczone: Test obciążenia glukozą 3-pkt 75g (1 i 2h) a na badanie idę w połowie grudnia tak mi kazał
gocha_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 11:46   #2267
Sunmade
Raczkowanie

Cześć dziewczyny.

Ja mam problem z hemoglobiną od zawsze, a w ciąży juz całkiem. Był etap gdzie miałam nawet 8,5.
Jeśli chodzi o dietę to ja polecam soki z pietruszki, można dodać miód i cytryne dla lepszego smaku. Taki pomysł sprzedał mi wujek TZ który jest ginekologiem i zawsze to poleca ciężarnym z anemia. Ja raz dziennie pije taki miks i wyniki mam całkiem niezłe.

Ja miałam dużo stresu wczoraj bo ponad 24 godziny nie czułam ruchów, stawiała mi się macica i juz była panika. W końcu wczoraj wieczorem zaczęłam się zbierać na ip bo ile można i nagle jak się ubierałam mały zaczął szaleć. Zadzwoniłam wiec tylko do mojego gin co z tym stawianiem, kazał częściej no spe brać i zwiększyć magnez i zobaczymy. A synuś nadrabia i szaleje od samego rana.

Miałam być dziś na meczu Polska - Czechy, ale stwierdziłam ze jednak nie. Taka masowka już chyba nie dla mnie, jeszcze w taką pogodę.
Sunmade jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 11:48   #2268
akinomka03
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
Zbieram szczenę z podłogi... Jest CUDOWNA !

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Ja też Android. Może kiedyś ulepszą tą aplikację. Zdecydowanie mi wygodniej w telefonie

A wiecie może kiedy zaczynają się prawdziwe wyprzedaże? Nie wiem dlaczego, cały czas mi po głowie krąży 27 listopad a też bym chętnie odwiedziła Reserved. Bardzo mi się podobają te ubranka
jak pracowałam w odzieżówce w galerii to przeceny wchodziły juz w listopadzie ale takie mega duże to były zaraz po świętach (27 grudnia) pamietam jak raz na 6 do pracy miałyśmy zaraz po świętach żeby towar metkować

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
Hemoglobina 11,5 to wcale nie tak źle. Podobno poniżej 11 to już niska.

Tez idę w przyszłym tygodniu na morfologie. Mam nadzieje ze bardzo mi hemoglobina nie spadła. Zawsze miałam dość niska, jakoś ok 12. Ostatnio 12,1.

Ja też w tym tyg. musze morfologie i mocz zrobić na wizyte na przyszły tydzien i też boję sie że żelazo będe musiała bo wiecznie mam z tym problem.

Spanie
Widzę że nie jestem sama z problemem spania, dziś masakra co godz pobudka bo niewygodnie i biodra bolą aż do nóg promieniuje i o 3 juz taka zła byłam że wstałam i chodziłam po mieszkaniu miałam ta poduszkę kupować ale siostry znajoma ma mi przynieść do wyprobowania i ewentualnie odkupie od niej jak mi bedzie z nia lepiej spać.

Apetyt
Ja jak juz wcześniej pisałam mało jem tzn małe porcje i nie wszystko mi jeszcze podchodzi, np z mięsem mam dalej problem. Właśnie miałam pytać i zapominam czy te z Was które miały mdłości i wymioty to juz to całkiem Wam przeszło? Bo mi nie do końca, wczoraj zwymiotowałam całe śniadanie i juz cały dzień kiepsko sie czułam i niedobrze mi było i ogólnieto tak jeszcze z raz, dwa razy w tyg tak miewam że mam mdłości i nic mi do jedzenia nie podchodzi. Nie czuje sie tak jak przed ciążą że jadłam praktycznie wszystko.

Pisałam dziś z koleżanka która urodziła 3 tyg temu i chciała naturalnie a miała cc bo synek 3,900 kg i lekarze stwierdzile że ma wąska miednice i zadecydowali że od razu cc.
akinomka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 11:59   #2269
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez akinomka03 Pokaż wiadomość
jak pracowałam w odzieżówce w galerii to przeceny wchodziły juz w listopadzie ale takie mega duże to były zaraz po świętach (27 grudnia) pamietam jak raz na 6 do pracy miałyśmy zaraz po świętach żeby towar metkować
O widzisz ! To chyba 27 grudnia będzie Współczuję pracującym, ale ja na pewno tam się pojawię

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 12:01   #2270
Trisdom
Zadomowienie

Polinezyjka- masz tez niski hematokryt, wiec wyniki moga byc po prostu z rozcienczenia (wypilas np wiecej niz zwykle). Sok z pietruszki, buraki, kasza gryczana, meczmienna, owsianka, orzechy to wszystko wcinam wg zalecen dietetyka (siostra na szczescie), a i tak wynik ferrytyny dzis wyszedl duzo ponizej normy (zapasy żelaza), hemoglobine mam 12, ale żelazo mam brać całą ciążę będę się rodzinnej słuchać..

Gosia- żyrafka jest przecudna

Proszek- będę prać, tak jak poprzednio, w normalnym proszku bez płynu do płukania. Na dzieciowy przejdę w przypadku problemów skórnych u małego. Po 6 miesiącu zaczęłam dawać dzieciowy płyn do płukania- nigdy nic się u mojej Em nie diało i teraz też tak będę robić.
Stary 2015-11-17, 12:06   #2271
justyna_fli
Zadomowienie

Witam Niewyspana jestem strasznie, cala noc jakies glupoty mi sie snily... A w ogole to glupia jestem ze sobie ta wizyte umowilam na 17, bo mowie porobie sobie rzeczy na uczelni... A guzik, na niczym sie nie moge skupic A mialam opcje isc na 12 Tak wiec siedze na necie i efekt jest taki ze juz z rana zamowilam sobie ciuchy na Allegro, 100 zl peklo Ale jak patrze do szafy to mi slabo, wszystko mam szare albo czarne i chodze w 3 swetrach na krzyz non stop.
zelazo
Biedne jestescie z tym zelazem... Moj lekarz rodzinny w Polsce sie zawsze ze mnie smial ze mam morfologie jak chlop Zawsze zelazo w granicach 13-14. Ostatnio tez jak mialam pobierane w 12 tc to wyszlo 13 i ta polozna sie tak na mnie patrzy dziwnie i mowi, ze mam chyba dobra diete Teraz juz biore te witaminy dla ciezarnych i tam jest zelazo wiec chyba nie powinno spadac.
Dawidek 31.10.2018
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 12:07   #2272
Polinezyjka
Zakorzenienie

Gocha widzisz mi tak po tygodniu-dwóch od brania zaczelo się robic niedobrze, zawsze jakos od obiadu i juz tak bylo do końca dnia. Nie mogłam się na niczym skupić, koszmarne to bylo.

Sunmade ! Dzieki!!! To proste szybkie i smaczne dzieki dzieki!!

Trisdom dzieki! Juz sobie zapisuje co to jeść częściej :-*
21 tc córeczka
Stary 2015-11-17, 12:22   #2273
madzia2409
Raczkowanie

Akinomka, co do wymiotow. Jeszcze mi się zdarza. Średnio raz na tydzień. Nadal nie tykam się tego co pomidorowe. A zapach ogórka kwaszonego przyprawa mnie o wizytę w wc (ale zjeść mogę). Natomiast mięso. Pokochalam. Na jutro będą parówki (I to mus, bo mam taką chcice na nie ze zwaryjuje) . A może dzisiaj na kolację je zjem.
Eh. Wpierdzielilam właśnie małe trzy kromeczki chleba z serem i ogórkiem i majonezem i musztarda. I nadal jestem głodna

Macie jakieś zapychacze? Przecież ja zjem zaraz siebie. O albo kota

Eh.
madzia2409 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 12:29   #2274
margueri
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez salud Pokaż wiadomość
[/COLOR]
Zdrówka, oby szybciutko przeszło !

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
Ja mam wizyte za 6 dni...strasznie sie boje znowu...zeby nic sie nie okazało znow bedzie ok..., musi byc!
Będzie dobrze!!!

Cytat:
Cytat:
margueri

Malutka będzie wybierać a my eliminować hahah :/
Dogadamy się

Cytat:
Odebrałam wyniki, czy wiecie co oznacza za niska hemoglobina i hematokryt ? Resztę mam w normie
Anemia??? Sok z buraków chyba jest dobry, ale nie jestem pewna...

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Witam się z "rana" od 7 na nogach, mamie sie zrobil odprysk na hybrydzie i robilam od rana...ale za to wydalam 60 zl przed chwila w lumpku i odebralam laktator z poczty piekny dzien
Pochwal się zakupami I ja dziś odwiedziłam lumpek hi

Hej, byłam na badaniach, jutro dostanę wyniki...dziś powtórka z rozrywki, po zjedzeniu pół bułki, na dodatek suchej

M&B

"Małżeństwo to diament szlifowany całe życie"
A.R.

Rolki - przejechane ok 20 km (2/28(17))
margueri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 13:00   #2275
NieIdealna82
Raczkowanie

Polinezyjka
Kasza tak jak dziewczyny pisały i jeszcze jaglana też.O pietruszce zapomniałam i jeszcze inne produkty.Spróbować możesz..
Każdy organizm reaguje inaczej,jednemu wystarczy dobra dieta a drugi potrzebuje więcej..
NieIdealna82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 13:19   #2276
kropcia007
Wtajemniczenie

Mamusie kwietniowe 2016 - część II

Co do żelaza to jeśli jest niedokwaszony żołądek to nawet z dobrej diety żelazo sie nie wchłonie do komórek. Codziennie rano pije sok z cytryny na czczo by dokwasic żołądek . Żelazo mam wysokie ale ferrytyna niska a to z niej odczytuje sie czy żelazo trafia tam gdzie powinno czyli do komórek.

Wczoraj byłam u gina pobrał cytologię i standardowo skierowanie na mocz i motfo. Pobrał cytologię. Pytał o ruchy a w końcu od 4 dni wyraźnie je czuje
W patek połówka cant wait!
Dziś rano stwardniał mi brzuch na minutę wiec pewnie tak jak piszecie macica sie stawia. Czasem z rana tak mam jak leżę na prawej stronie. Dziś jak kichnęłam to zakuło mnie strasznie podbrzusze

Kwietniowa Mamusia - Maja

Edytowane przez kropcia007
Czas edycji: 2015-11-17 o 13:24
kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 13:22   #2277
Polinezyjka
Zakorzenienie

Kropcia czyli moge poprosić ginekolog o skierowanie na badanie ferrytyny? To wystarczy by sprawdzić ta kwasnosc żołądka?
21 tc córeczka
Stary 2015-11-17, 13:24   #2278
annihilate
Rozeznanie

Polinezyjka piszę głównie z komórki czasem z kompa tylko :P a mam Microsoft Lumia 535 to może dlatego ktoś je inaczej widzi niż ja spróbuj pisać tradycyjnie emotki a włosy coraz mniej leciały, teraz ciąża to już prawie w ogóle nie wypadają, zobaczymy jak będzie po

Pranie

Ja prałam w proszku takim co akurat używaliśmy nic go nie uczuliło na szczęście, ale prałam na programie baby protect chyba z podwójnym płukaniem teraz już dodaje mu płynu do płukania sensitve jakiś właśnie w pierwszej ciąży gdzieś przeczytałam, że gdy używamy proszku czy tam płynu dla dzieci to nasze ubrania też powinniśmy prać no bo też ma z nimi kontakt :P no i chyba na blogu Sroki jest porównanie proszków i płynów dla dzieci i te niektóre to jakoś specjalnie się nie różnią od tych "dorosłych" :P

Hemoglobina/żelazo

Ja te ciążę zaczynałam z hemoglobiną 12, a poprzednią to prawie 15 miałam :P ja biorę tabletki dla ciężarnych z żelazem właśnie bo mi gin powiedziała, że mam duże ryzyko anemii bo dziecko pewnie będzie duże.

A dziś byłam na morfologii to się dowiem jak tam z hemoglobiną stoję :P ale masakra była w tej przychodni bo jakieś dwie kolejki się porobiły i emerytki tego ogarnąć nie umiały. Nie wiem co to za problem się spytać kto jest ostatni, i się tej osoby pilnować :P

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 13:26   #2279
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Kropcia czyli moge poprosić ginekolog o skierowanie na badanie ferrytyny? To wystarczy by sprawdzić ta kwasnosc żołądka?

Nie nam pojęcia bo te badania robiłam prywatnie przed wizyta u dietetyk klinicznej
Niedokwaszony żołądek może sygnalizować zgaga ciężkość po zjedzeniu mięsa i pH moczu powyżej 5,5
Tak mówi mój tz a on robi dietetykę dietoterapie.

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 13:30   #2280
Polinezyjka
Zakorzenienie

Kropcia no niezłą macie wiedzę ok to obiecuje ze cos z tym zrobię! Ja troszku zaniedbalam branie tych witamin ech jakos tak miałam kilka razy mdlosci i mnie odepchnelo. Moze spróbuje inne witaminy.

Ach az sie boje tej jutrzejszej wizyty, byleby tego żelaza nie brać , moze sie zgodzi bym ten miesiąc popracowała nad dieta. Postaram sie przed posilkiem pól h pic wode z cytryna.

Ja nie mam zgagi, ale rzadko jem mieso wiec w sumie nie wiem jak z tym jego trawieniem mam, dlugo chyba trawie ale to takie usmażone, a mięso z tluszczem to chyba każdy dlugo trawi. Kupie dzis wołowinę i ją upiekę j zobaczymy :P
21 tc córeczka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości