|
|
#2251 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie listopadowe 2015
Cytat:
ciekawe kiedy u mojej sie pojawi. Narazie nic nie widac. Za to ręce non stop w buzi.fajnie, oby tak dalej. Cytat:
moja tez brokuly zajadala ze smakiem i ja tez lubie Cytat:
wow, fajnie spala zawsze tak? My mamy juz raczej staly rytm nocek. Kapiel przed 20 pozniej jedzenie i krotko po karmieniu spanie do okolo 23-24 i od razu spanie, pozniej kolo 4 znow butla i do 8 spimy.Cytat:
Moja chodzi juz w 74....mam w domu cale pudlo ubranek. Mimo, ze polowe juz sprzedalam to jeszcze zostalo bardzo duzo i na biezaco odkladam. Wogóle to mam wychodne dzis. Maz jutro przyjezdza, mala zostaje z babcia a ja wychodze i nie wiem kiedy wroce hah. Spotykam sie z kolezanka z liceum. 10 lat sie nie widzialysmy. Zrobimy rundke po miescie. Pierwszy raz od poltorej roku gdzies wyjde
|
||||
|
|
|
|
#2252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio zdarzyło się 2 razy pod rząd, że o 3:30 się budziła na cyca, ale już wróciła do stałego rytmu. Przy czym ta pobudka o 6 to też tylko na karmienie, o 7 zasnęła i spała do 10:20 no ale żeby nie było za pięknie chodzi spać dość późno, chciałabym żeby spała już o 20 jak Twoja.a co robicie z ciuszkami, które są już za małe? Ja ciągle nie wiem czy trzymać dla kolejnego maluszka, bo dopiero za jakieś 5 lat bym chciała drugie, czy sprzedać na olx. "Pożyczyć" nie mam komu, bo u mnie w rodzinie nie ma żadnej pary w wieku rozrodczym zazdroszczę wychodnego ja już raz byłam po porodzie, ale tylko do 12, a mała cały wieczór przeryczała i nawet nie zjadła mojego mleka z butelki
|
|
|
|
#2253 |
|
Zakorzenienie
|
A moze sprobuj wczesniej klasc, w koncu bedzie musiala sie przestawić. Ja tez tak mialam na poczatku ale siedziałam z nim od 20 w ciemnym pokoju, karmilam i usypialam. Przez miesiac zasypial po 22 a nagle pięknego dnia zasnal przed 21 i tak zostalo
![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Z ciuszkami mam o tyle komfortowa sytuację ze to ja mam większość pozyczone lub oddane dla mnie po rodzinie i znajomych ale ostatnio mam potrzebe mu cos kupowac dziś kupilam trampeczki na swieta takie eleganckie, beda pasowac do pozyczonego stroju no i przyszla kurteczka z allegro na wiosne, z gapa uzywana za 14zl. Zaluje ze nie mam czasy chodzic po lumpeksach, tam dla dzieci sa perelki czasem. No a to co dostalam trzymam dla kolejnego bobka lub dla mojej siostry
|
|
#2254 |
|
Zakorzenienie
|
novakia, już właśnie kilka razy próbowałam usypiać wcześniej, ale to wyglądało tak, że budziła się po pół godziny - po prostu dla niej wcześniejsze spanie liczy się jak drzemka, a nie odpoczynek nocny
a też zawsze wyciszam, karmię już w sypialni przy delikatnym świetle.A za ile planujesz kolejnego maluszka jeśli można wiedzieć? Ja po prostu wątpię czy za 5 lat te ubranka jeszczce będą się do czegoś nadawały, a jakby mi się trafił synek to już w ogóle. A moja siostra w tym roku pisze maturę więc mam nadzieję, że jeszcze długo swoich dzieci nie będzie miała
|
|
|
#2255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja planuje gdzies za 1,5 roku. Musze poczekac az dostane w pracy umowe na stale a to bedzie wrzesien 2017, mam tez nadzieje ze uda sie szybciej niz z Grzesiem (rok...) bo latka leca ![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Moja siora rok po slubie wiec moze zaraz ubranka dalej pojda w ruch sporo mam uniwersalnych a po domu moze chodzic nawet dziewczynka w granacie, co tam!
|
|
|
#2256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba że będę próbować codziennie kłaść o kilka minut wcześniej i tak stopniowo może jakoś się przyzwyczai ![]() a to dość szybko planujecie ja mam rocznikowo 28 i czuję się bardzo młodo jak na mamę, zresztą koleżanki mam same starsze i wszystkie bezdzietne. dziewczynka w granacie jak najbardziej (mój ulubiony kolor
|
|
|
|
#2257 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wczwsniej do 23-24 lezala z nami na lozku i nie spala.Chyba sie dzis opije haha, juz dlugo nie bede miec takiej okazji :-D dopiero na Boze Narodzenie chyba. Ja ciuchy sprzedaje na grupach na fb lub olx. No i inne rzeczy, nosidła itp.nie wiem czy bedziemy planoqac kolejne dziecko. Narazie nie ma warunkow. Chcialabym zeby mala miala rodzenstwo ale nic na sile. Mialam zostawiac ciuchy jakby co ale nie ma sensu. |
|
|
|
|
|
#2258 |
|
Zakorzenienie
|
Ja za małe ciuszki chowam i trzymam dla następnego bobasa
Planuję za jakieś 4 lata mieć drugie. Nie wydaję mi się, żeby ciuchy za 4 lata były nie do użycia - niby czemu, dlatego że będą leżeć w kartonie? Ja mam pare ciuchów dla małej od sióstr Tżta, ich córki mają teraz 7 lat, więc ciuchy są sprzed 7 lat i wiele jest w dobrym stanie
|
|
|
#2259 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Od warzywek więcej nie przybierze, ale zawsze to witaminki, nowe smaki, a wprowadzasz bardzo ostrożnie, pojedynczo, więc jak nic się nie dzieje, to moim zdaniem ok. Pediatra zna przecież Waszą sytuację i chyba nie zaleciłaby czegoś, co mogłoby Wam wyrządzić krzywdę. Ja tak samo warzywka wprowadzam pojedynczo, np. 3 dni sama marchewka, a jak nic się nie dzieje, to czwartego dnia sama dynia. I znowu 3 dni podaję dynię i czwartego dnia kolejna nowość osobno. Ze starszą córeczką też tak robiłam i rzeczywiście długo to zajmuje, ledwo się wtedy z glutenem wyrobiłam, żeby podać przed skończonym szóstym miesiącem, ale ostatecznie wszystko było z jej dietą ok
|
|
|
|
|
|
#2260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my dostaliśmy od wujka męża ciuchy po jego 7letniej córce do przejrzenia i niestety mało co z tego sobie zostawiłam, bo mi się nie podobały. Chyba zrobię tak, że zostawię sobie takie najładniejsze a resztę sprzedam
|
|
|
|
#2261 |
|
Rozeznanie
|
Ja mojej dawalam przez 1,5 tyg pojedyncze warzywa, pozniej juz laczone. I po 2 tygodniach owoce. Nie robilam przerw, noc sie nie dzieje. Jedynie na policzkach ma krostki, ale podejrzewam, ze to od kaszy manny. 31 idziemy na szczepienie wiec zapytam.
|
|
|
|
|
#2262 |
|
Zakorzenienie
|
PEACHELLA z tego co pamiętam to Twoja już prawie 8kg waży a moja jeszcze do 6 nie dobiła a w 74 zaczyna chodzić. Chyba długi chudzielec będzie.
Ja ciuszki odkładam w takie foliowe torby i narazie leżą na szafie. Będą albo dla mojej siostry albo kiedyś dla nas, chociaż po moich przejściach z Lilka zarzekałam się, że nie chcę więcej dzieci, także czas pokaże. AGATKA dzięki za pocieszenie ![]() Ja wprowadzam dokładnie tak jak Ty, czyli pojedynczo po kilka dni warzywa. Dopiero w niedzielę dam pierwszy miks warzyw, a za niedługo gluten, żeby zdążyć przed 6 miesiącem. |
|
|
|
|
#2263 |
|
Zadomowienie
|
Ukrajinka mam takie majtki specjalne na Basen. Z neoprenu i polar w środku.
Le tam czteroletnie ciuszki. Mi teściowa Przywiozła ciuchy po mężu! 36 lat! |
|
|
|
|
#2264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja planuje 3 dzieci, wiec bede trzymac, moze sie dziołszka trafi jeszcze ale chłopiec tez sie marzy
|
|
|
|
#2265 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w tym roku 30, czuje sie na 25 co nie zmienia faktu ze jestem stara, chcialam miec wczesniej dzieci ale wyszlo jak wyszlo. Chciałam tez zeby roznica miedzy nimi byla z 5 lat ale nie mam na to czasu do 3 bedzieOk jak sie uda. Maly bedzie już dosyc samodzielny, moze do przedszkola pojdzie. Nie wyobrazam sobie miec rok po roku zawsze chciałam miec 3 dzieci ale zycie weryfikuje maly nawet grzeczny a i tak tyle czasu i pracy wymaga... Co do ciuszkow to ja mam schodzone przez 3 dzieci w rodzinie i sa ok. Tez nie wszystkie mi sie podobaja ale coz, nie bede gardzic ![]() Cytat:
|
|
|
#2266 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
e 30tka to nowa 20tka mam wrażenie chyba żartujesz z tą starością ![]() ja też chciałam trójkę i też mi już przeszło, raczej bym nie wyrobiła psychicznie
|
|
|
|
#2267 |
|
Zakorzenienie
|
No stara glownie w kontekscie posiadania dzieci bo poza tym to spoko
choc moj lekarz mowi ze jestem jeszcze mloda i rodzic dzieci rodzic bo mi dobrze idzie!
|
|
#2268 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ciuszki sprzedaje, bo nie mam gdzie ich trzymać w mieszkaniu, a piwnicy nie mamy. W ogóle to nie wiem czy będziemy mieć jeszcze jedno dziecko. Niby zawsze chcieliśmy dwójkę, ale jak tak dalej się będziemy "dogadywać" to na pewno nie będziemy mieć więcej dzieci...
|
|
#2269 |
|
Zakorzenienie
|
Haha a przypomnialo mi sie jak pojechalam rodzic i lekarka przy przyjeciu pyta ile mam lat,a ja jej na to 28. A potem miedzy skurczami chwila namyslu - przeciez mam 29! I wpisali mi w ksiazeczce dziecka 28... Choc z peselu przeciez wynika co innego
bylam w ciazy bylam w szoku :p
|
|
#2270 |
|
Zadomowienie
|
Nie no weźcie, powiedziałam żeby je Wzięła z powrotem.
Ja mam 33 lata w tym roku, dziecko jeszcze jedno planuje tak za 2. Tez chciałam szybciej no ale cóż.....A czuje się ma 25 max. |
|
|
|
|
#2271 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jakoś nie mogę się oswoić z myślą, że już mam tyle lat ![]() młoda śpi od godziny
|
|
|
|
#2272 |
|
Zakorzenienie
|
A moj dzis o 20 padl i spi mimo iz opuscil drzemke! Sa i dobre dni
|
|
#2273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja od zawsze chciałam mieć trójkę
|
|
|
|
#2274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2276 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2277 |
|
Zadomowienie
|
Ojej poznanianka wspolczuje takiej sytuacji:-* najgorsze ze najbardziej cierpi na tym dxiecko. Musicie sie jajos porozumiec.
Wczoraj mala zasnela kika minut po 19 i spala do 4. W sumie to sama ja obudzilam bo myslalam ze mi cyc peknie. Na polspiocha zjadla i dalej spals do 6.30. Pobawila sie 1,5 godziny i od 8 znowu drzemka Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2278 |
|
Zakorzenienie
|
POZNANIANKA przy dziecku niestety bywają stresowe sytuacje, zwłaszcza jak coś mu dolega i atmosfera robi się napięta, bo chce się pomóc a do końca nie wiadomo czy się zrobi dobrze czy nie.
U nas dużo spięć wynika z tego, że ja się stresuję jak mala nie je i czasem się to na mężu odbija. Grunt to rozmowa i wyjaśnienie skąd się biorą takie a nie inne emocje u nas. Moja się już wycwaniła. Kiedyś w nocy jak spala z piersią w buzi, to jak jej poleciało to pila, teraz jak już nie chce pić, to wypluwa pierś, zaciska usta i koniec. Przybiera mi po 80-90g. tygodniowo
|
|
|
|
|
#2279 |
|
Zakorzenienie
|
A u nas koncert od rana, sam nie wie o co mu chodzi, trace cierpliwosc
|
|
#2280 |
|
Zadomowienie
|
Olilina to jest całkiem dobry wynik.
Jak tam nastroje wielkanocne? Życzę wam spokojnych świat, rodzinnych, ciepłych i dających chwile oddechu od codzienności 😘 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:35.

ciekawe kiedy u mojej sie pojawi. Narazie nic nie widac. Za to ręce non stop w buzi.

no ale żeby nie było za pięknie chodzi spać dość późno, chciałabym żeby spała już o 20 jak Twoja.
ja już raz byłam po porodzie, ale tylko do 12, a mała cały wieczór przeryczała i nawet nie zjadła mojego mleka z butelki
a też zawsze wyciszam, karmię już w sypialni przy delikatnym świetle.

my dostaliśmy od wujka męża ciuchy po jego 7letniej córce do przejrzenia i niestety mało co z tego sobie zostawiłam, bo mi się nie podobały. 

zawsze chciałam miec 3 dzieci ale zycie weryfikuje
Nasz ślub 16.08.2014