|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy WRZEŚNIOWYCH szczęść 2016 - epizod IV (a semestr już III :)
Śmiech był że wyniosłam jedną ze sobą. Ale pan za barem mało zza baru nie wypadł jak zobaczył że gram. Gratuluje wam udanych wizyt dziewczyny. Impreza córki się udała. Co lepsze na koniec podziękowała mi nawet i wszystko posprzątała. Ma szczęście. Mój lokator w brzuchu dziś wariacje ma i mój brzuch lata dosłownie. Spokojnie mogę znaleźć piętkę i tyłek. Chyba zaraz zarobi klapsa jak się nie uspokoi hihi. |
|
|
|
#2252 | |
|
Rozeznanie
|
Mamy WRZEŚNIOWYCH szczęść 2016 - epizod IV (a semestr już III :)
Pisałam odpowiedz i cała mi gdzies zjadło :/
Nikaniki: lez i zaciskaj nogi! Trzymam kciuki, zeby maluszek jak najdłużej wytrzymał pod Twoim serduszkiem. Weselna: jej, ja bardzo chetnie na Twoje obiadki bym przychodzila. Aż mi ślinka pociekla! Slowikowa: gratki z okazji wizyty! Jaka mała juz duża! Szok Maaadzialena: potwierdzam, Niepolomice bardzo przyjemne! Pojechaliśmy stamtąd nad zalew... Nazwa jakaś dziwna, związana z bobrami (?), ale cuuuudnie! Chill out! Miczka: a juz mnie trafia z tymi wozkami. Byłam prawie pewna, ze biorę Mutsy, ale jednak kupuje x-landera, a pozniej dokupie lżejsza parasolkę do jazdy po mieście. X-move spacerowka na nasze wycieczki wiejsko-gorsko-leśne, parasolka jak wyrośnie z gondoli do Krakowa. Intensywny dzien za mna. Teraz do spania, a jutro relaks w mieszkaniu i chyba wycieczka do Ikei. Może wyciągnę męża do Mocaka, dawno nie byłam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Beti, jak po urodzinach cory? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Cytat:
Ja momentalnie płacze, gdy wyczuwam nóżki mlodej pod zebrami. Nawet nie z bólu, co wzruszenia, bo teraz juz w końcu wiem, ze jest tam mały dzieciaczek, taki prawdziwy, a nie tylko na usg. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2253 |
|
Zadomowienie
|
Witam się nocnie😆
Wczoraj poczułam pierwszą czkawke u synka. Aż mi bylo gi żal ale skoro to ma ćwiczyć płuca to niech czka ile chce ☺ Wraz z 8 miesiącem przyszła bezsenność i jakiś niepokój. Nie mogę się ułożyć. Burza długo była i mnie rozpraszają. A potem snilam ze rodze ( kolejna noc ze snem porodowym) a ja nie mam torby spakowanej. I tak leżę i myślę co do niej zapakuje. Słodkich snów wrzesnioweczki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2254 |
|
Zakorzenienie
|
Tez cierpię na bezsenność, czuwam od 4 ... Ehhhhh :/ a dzisiaj ciezki dzien w pracy - specjalnie położyłam sie wcześniej no i masz. :/
Zawsze byłam śpiochem spanie do 10.00 to moja specjalność a teraz
|
#2255 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2256 |
|
Zadomowienie
|
Ja zasnelam i od 6 znów nie śpię...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2257 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry,
dziękuję za pomoc z autem, w necie znalazłam zdjęcia gdzie wrzucili 2 wózki do bagażnika, więc zakładam że jeden się zmieści http://www.jedz-bezpiecznie.pl/Testy...y,20140530.phpJa dzisiaj mam wizytę u gina popołudniu, mam nadzieję, że wszystko z szyjką będzie bez zmian. W sumie to coraz bardziej nieprzyjemne te badania, nie wiem czy u Was też, ale ostatnio jak mnie badał to mnie bolało i później 2 dni plamiłam. Dobrze, że o 11 przychodzi do mnie koleżanka, to trochę się rozerwę i nie będę myśleć o wizycie. |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2258 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Wczoraj bardzo szybko padłam, bzdury mi się niesamowite śniły. M.in śniło mi się, że urodziłam, ale nie pokazali nam odrazu płci dziecka i dopiero jak byliśmy na spacerze to ściągaliśmy pampersa, żeby zobaczyć co tam ma I był chłopczyk ![]() Później śniło mi się, że wychowawczyni z przedszkola syna zamknęła nas w budynku i terroryzowała. Kazała pozamykać wszystkie okna i straszyła kałchem Cytat:
Jeszcze nie, ale dzisiaj w końcu jedziemy do sklepu podjąć ostateczną decyzję Cytat:
Będzie próbował coś przy niej pomajstrować Kurcze a już się cieszyłam, że taki wydatek nam odpadł z wyprawki ![]() Cytat:
Cytat:
Cieszę się, że urodzinki córy się udały. I bardzo miło, że doceniła Twoje zaangażowanie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#2259 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Optymistka dobrze chłop dziecku tłumaczy Beti czyli jednak młodzież potrafi docenić zaangażowanie rodzica ![]() Ja dzisiaj zaczynam 32 tydzień czyli zdaje się 8 miesiąc 62 dni do mety
|
#2260 |
|
Zadomowienie
|
Zgadnijcie kto wstał o 5:30 żeby na 6:30 być pierwszą w kolejce do ginekologa na NFZ, bo rejestracja jest od 7:45,przesiedział 40 minut zaniepokojony, że wszędzie się formują kolejki tylko nie tu - zanim dostrzegł karteczkę, że do ósmego lipca lekarz jest gdzie?
Oczywiście, że na urlopie. Pozwólcie, że się nie wypowiem, bo nie wiem teraz co robić. Wszyscy na NFZ jak dzwonie - są na urlopach. Ten będzie dopiero za tydzień. Wizytę kontrolną miałam zrobić dzisiaj. Mój lekarz drze 200zł bez względu na to ile razy w tym miesiącu zrobi mi badanie. Inni 150zł. Wydałam już 400zł na dwa spotkania w tym miesiącu i nie chcę wydawać kolejnych 150-200zł.
|
|
#2261 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to nieźle... Współczuję tego wstawania i czekania rano. Ale fakt wszyscy lekarze w lipcu się pchają na urlopy a Ty człowieku kombinuj ...
|
|
#2262 |
|
Zakorzenienie
|
Weselna : W certusie na Dąbrowskiego jest facet ginekolog. Doktor. Przyjmuje na NFZ. Ale średni. Jeśli zależy Ci po prostu na kontroli możesz iść do niego
wiem, że nie wyjechał
Edytowane przez asiaczek87 Czas edycji: 2016-07-06 o 08:06 |
|
|
|
#2263 |
|
Zakorzenienie
|
Weselna no masz :sciana:
Na pocieszenie to i moja poprzednia prywatna ciagle sie urlopowała i zapominala o pacjentkach. Moj nowy tez sobie życzy mnie widzieć co 2 tyg Czy któraś z was tez tak czesto chodzi?
|
#2264 |
|
Rozeznanie
|
WESELNA no ja pier......
Co za pech. Mam nadzieje że kogoś znajdziesz mimo sezonu urlopowego. |
|
|
|
#2265 |
|
Czerwcówka&Wrześniówka :)
|
Witam
![]() Ja dziś noc w miarę, o ile 4 godziny snu są w miarę ![]() Nika współczuję. Leż kobieto i się nie ruszaj. Oby do sierpnia. Beti fajnie, że urodzinki się udały i że córka w końcu doceniła starania. weselna no to wyszło z tym lekarzem ;/ Słowikowa gratki po wizycie i super, że mała rośnie prawidłowo. Mnie wczoraj mój mąż zszokował. Mówię mu, że ja torbę do szpitala będę w w połowie sierpnia pakować, A on "Tak późno? Teraz pakuj". Pierwszy raz dla niego za późno :P I koniec wolności. Rodzice wrócili
|
#2266 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja będę do końca już chodzić co dwa tygodnie. Ale gdyby coś to mam przyjść od razu. |
|
|
|
|
#2267 |
|
Zakorzenienie
|
ja też już będę mieć co 2 tygodnie
---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- pomimo, że wyłam całe 18 minut film dał mi nadzieje ![]() https://www.youtube.com/watch?v=DfK_pjbxhlY
|
#2268 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Weselna - ale pech! Mam dwóch ginekologów - do jednego chodzę co miesiąc i to niby mój prowadzący, który odbiera wszystkie telefony itp. Drugi pracuje w Medicoverze i mam wrażenie, że jest dużo lepszy, najchętniej widziałby mnie też co dwa tygodnie. Jest bardzo dokładny - chyba nawet za bardzo. Gdyby nie to, że mam go z Medicoveru i nie mam do niego komórki, to pewnie chodziłabym tylko do niego. |
|
|
|
#2269 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa, no to ok.
coś mi świtało, że 5 lat temu pod koniec ciąży tez co 2 tyg się z nim widziałam. Ale nie byłam pewna czy już teraz.
|
#2270 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A poprosiłaś go o numer telefonu? Mój luxmedowy bez problemu dał mi wizytówkę i zawsze jest pod telefonem
bo nie ma za małych lub za dużych piersi Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
|
|
|
#2271 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się dzisiaj wzruszyłam, bo starszak rano przyszedł, pocałował brzuch, przywitał się z braciszkiem i maluszek zaczął się ruszać ![]() Cytat:
![]() Moja torba też w rozsypce... Cytat:
dużo siły na dzisiaj!Cytat:
za wizytę. Masz rację, koleżanka trochę odgoni Twoje myśli ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#2272 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2273 |
|
Zakorzenienie
|
Natka pytałąś w klubie o laktator, ja kupiłam w końcu tomme tippe ten co 5 lat temu
bałam się ryzykowac innym chociaż chciałam lovi, ale skoro ten się sprawdzał i nic mnie bolało w czasie odciągania to brałam
|
#2274 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co kupujecie w Ikei?
|
||
|
|
|
#2275 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki możecie mi powiedzieć jakie te materace są polecane bo już zgłupiałam?!
przy synku mam latekstowy ale tutaj czytalam, że on uczula... w sumie u nas nie ma to związku, ale .... mówiłyście że gryka nie bo robaki? a kokos jak się zaleje to śmierdzi? jakie są najlepsze? weszłam na stronkę a tam milion kombinacji brakuje jeszcze diamentowych ![]() doradzcie jakie macie!!!
|
#2276 |
|
Raczkowanie
|
Druga sierpniówka jest na porodówce, już sobie wyobrażam jaki popłoch będzie u nas za miesiąc. Ja tylko nie chcę być pierwsza!
|
|
|
|
#2277 |
|
Zadomowienie
|
Montii dużo artykułów przeczytałam o materacykach, zawsze polecali lateksowy.
Ja tez od wizyty w 31 tc juz na wizyty musze chodzić co 2 tyg ![]() Weselna ale bym się wkur...... i co zrobiłaś, poszłaś do innego? Wspolczuje Wam problemów ze spaniem, ja mimo że zostałam do tej pory obudzona z 5 razy dalej bym spala, no ale czas wstawać bo siostrzence się nudzą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2278 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Spróbuj, może się uda ![]() Heh, też trzeba się będzie wybrać do Ikei, ale odkładam to na sam koniec... Pewnie wyślę Tżta z gotową listą i tyle a na razie torbę do szpitala czas ogarnąć, chociaż u mnie zapowiada się że spokojnie do wrzesnia dociągnę^^
bo nie ma za małych lub za dużych piersi Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
|
|
|
#2279 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie ostatnio też bolało... Cytat:
ale się wzruszyłam ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- http://www.planujemydziecko.pl/index...rod-naturalny2 widziałyście to?! |
||
|
|
|
#2280 |
|
Zakorzenienie
|
ej majlenka to nie fer
już jedno dziecko rodziłam i dobrze mi się żyło z myślą, że nie wiem jak to wygląda od drugiej strony
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:56.

hahahahahha

I był chłopczyk
trochę nerwów miałam, aż Tż się na mnie patrzył ze współczuciem i próbował mnie uspokajać... ale trzeba przyznać, fachowiec niezły, jak już przeszedł do badania to wszystko super dokładnie pokazywał i opisywał, na wszystkie pytania odpowiedział wyczerpująco. Dobrze, że się w miarę nastawiłam psychicznie, że koleś jest taki... specyficzny
62 dni do mety 

dużo siły na dzisiaj!
za wizytę. Masz rację, koleżanka trochę odgoni Twoje myśli 
18.09.2015
a na razie torbę do szpitala czas ogarnąć, chociaż u mnie zapowiada się że spokojnie do wrzesnia dociągnę^^