|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy WRZEŚNIOWYCH szczęść 2016 - epizod IV (a semestr już III :)
Cytat:
Niakini - to da się zacząć rodzić mając pesar? Wydawało mi się, że nie. --- Boże, jak to moje dziecko czkawka męczy. A mnie przy okazji też, bo takie czkawkowe postukiwanie z brzucha jest lekko irytujące. Za bardzo mi się ze skurczami kojarzy Szkoda, że nie mogę jej jakoś z nią pomóc.
|
|
|
#2222 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2223 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny które kupiły Roan Bassa albo Baby Design Husky czy możecie mi pomóc? Czy możecie mi napisać jakie macie samochody, bo zakładam że sprawdzałyście czy się w ich bagażniku zmieszczą te wózki. Mamy okazję kupić po okazyjne cenie samochód tylko, że nie wiemy czy jak kupimy któryś z tych wózków to czy nam się zmieści do bagażnika. Mój mąż stwierdził, że czarno to widzi. Może jakbyście mi napisały jakie wy macie auta, to by mu pomogło oszacować gabarytowo czy by weszło. No chyba że któraś z wrześniówek ma Seata Leona i mogłaby mi podać wymiary jego bagażnika, bo wszędzie podawana jest tylko pojemność w litrach a ja tam akwarium przewozić nie chcę :P
|
|
|
|
#2224 |
|
Zadomowienie
|
Baby design po zdjęciu kółek mieści się do bagażnika dachowego. Tak wymierzył mój mąż
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2225 |
|
Wtajemniczenie
|
Beti jakie to prawdziwe i u mnie 😊
|
#2226 |
|
Rozeznanie
|
Co robi Beti w 29 tyg ciąży......
Gra w kręgle ahaha
|
|
|
|
#2227 |
|
Wtajemniczenie
|
Weselna przykra sprawa... Twoje obiady restauracyjne!!! U mnie jak u Anna86 najlepiej ziemniaki i kotlety...a ja makarony lubię wykwintne rzeczy robisz u nas obiad na dwa trzy dni nie chciało by mi się codziennie przy garach stać...
Majalenka ja będę mieć laktator od przyjaciółki wyparze i będzie git Niki zaciska nogi Milako i jaki pojazd wybrałaś😊 ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Chrapa zdrowia dla mamy Polta jak dla mnie za wcześnie na zabawki przyjdzie na to czas powygrzebuje Patrykowe 😊 Weselna ja poproszę piny 😄 ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Monti Brawa za zakupy kiedy masz następne usg? Kasia,Charlie jak samopoczucie ☺?
|
#2228 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2229 |
|
Raczkowanie
|
Też mnie to zastanawia...rozmawiałam o tym ze swoim lekarzem i twierdzi, że to niemożliwe, bo w takich sytuacjach pacjentke kładzie się na oddział, bo w razie porodu dziecko nie ma szans, a tak to działają odrazu. Teraz jest najgorszy okres, trzeba przeczekać do końca 32 tyg, a potem jest już bezpieczniej dla dzidziusia
|
|
|
|
#2230 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Lez plackiem i wstawaj tylko na siku. Tak mozna sporo czasu przeciagnac nawet z gladka szyjka. Dziwne ze nie skieorwal cie do szpitala... Cytat:
|
||||
|
|
|
#2231 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dogadują się całkiem dobrze, wiadomo zdarzają się szturchańce, małe bójki i dogadywanie ale jeden za drugim by w ogień poszedł. ******** Po wizycie. Mała lala ma już 1675 gram! Urosła pół kg w dwa tyg! To ciągle ok 20 centyl, ale przyrost jak najbardziej jest ok. Będzie chudzinka po prostu ![]() Miałam również robione KTG, też wszystko oki. Leżałam pół godziny z tym przypiętym do brzucha i słuchałam serducha i kopniaków małej Za dwa tyg kolejna wizyta, wszystko to samo co dziś. Najważniejsze to sprawdzić Dopplera. Tylko że mojej ginki nie będzie, więc do Niemki pójdę. Szyjka nadal ponad 5 cm
|
|
#2232 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze zwazylam się przez miesiąc przytyłam kilo aż się sama dziwię że tak stanęło.. I myślę czy mała rośnie prawidłowo... 😓usg dopiero 14...
|
#2233 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedynie bujaczek mieliśmy z Fisher Price ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
kawał chłopa ![]() Nogi zaciskaj, wcześniej jak wrzesień się nie rozpakowujemy Cytat:
Wiecie co, wściekłam się! Dzisiaj chciałam odpalić naszą nianię i okazało się, że nie działa
|
|||||||
|
|
|
#2234 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A z obiadami...powiem Wam tak. To jest wersja minimum kiedy uznałam, że spróbuję gotować prościej, żeby zaoszczędzić. Wiecie, co było wcześniej? Np. Pierś z kurczaka pieczona z ryżem i warzywami Łosoś w migdałach z ziemniakami i brokułami Gulasz z kaszą gryczaną i ogórkami kiszonymi Pierogi ruskie kupne Ryba pieczona w ziołach z puree z ziemniaków i marchewki Spaghetti po bolońsku ...i na niedzielę powinny być roladki z kurczaka, ale mąż się buntował i zamawiał pizzę ![]() A i tak to powyższe to jest pomysł dietetyk, jak uprościć moją kuchnię, żeby moja dieta była kompatybilna z potrzebami męża. Bo jeszcze wcześniej to były np... Polędwiczki wieprzowe w sosie z gorgonzoli i szpinaku z ziemniakami Roladka z łososia w cieście francuskim z imbirowym ryżem Paella z kurczakiem i szynką hiszpańską Tagiatelle z tuńczykiem i szpinakiem... ..i tego typu opowieści, ale to jak chodziłam na siłownię. Mąż natomiast tęskni za moimi łazankami i fasolką po bretońsku oraz pierogami. Czyli za wszystkim, co się stoi i robi godzinami, je się 4 minuty i w dodatku pakuje niewiele na talerz a tuczy niemiłosiernie Chciałabym, nawet kosztem robienia dwóch różnych obiadów, wrócić do diety od dietetyk, ale póki co jem "na czuja" i staram się podbić masę Żabki. Idzie mi pół kilo na tydzień. Mam nadzieję, że najwięcej w nią właśnie, bo malizna powinna ważyć z 1500-1600 teraz. P.S.Aha - i przy okazji usłyszałam dziś od matki, że waga Żabki to wina tego, że nic nie jem (no tak, te 9kg to z powietrza przecież) a od siostry na widok mojego 7miesięcznego brzucha, że jakaś taka rozdęta jestem. Zastanawiam się od której zacząć
Edytowane przez weselna01 Czas edycji: 2016-07-05 o 18:53 |
|
|
|
|
#2235 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mała sporo urosła od ostatniej wizyty, super!! ![]() A Twoja szyjka godna pozazdroszczenia... ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2236 |
|
Zadomowienie
|
No to moja mama powinna sobie przytyć z Twoją piątkę.
|
#2237 |
|
Zadomowienie
|
3...2...1...zaraz zobaczy działanie autokorekty
![]() I tak właśnie pomyślałam: "No dosłownie jak mama Słowikowej". I każda ciotka co mnie widziała to znak krzyża i sałatka na stół ![]() ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Przeczytałam artykuł w WO o tym jak panowie postrzegają ciążę. Wyciągnęłam z tego wielce budujące wnioski. Np. -nie komplikują sobie życia zbyt dużą ilością myślenia, -zwracają uwagę, że ciąża to jedno, ale poza nią i dzieckiem jest też cała reszta życia, -szanują partnerkę za ilość jej pracy i wzbudza w nich respekt, że tyle zdrowotnie przechodzi przez ciążę, ale nie dają przez to fory na zasadzie "...a teraz siąść, pogrążyć się w pieluchach i koniec", bardziej oczekują konkretnych wskazówek co mogą zrobić, żeby dalej poza byciem rodzicami być też parą i mieć czas dla samych siebie, -jak się im powie co, to to robią, byleby to było krótkie i konkretne a nie pełne żali i pretensji. Co o tym sądzicie? Zwłaszcza matki rodzące po raz kolejny?
|
|
#2238 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tak jak mówi lekarz - w razie czego, to już lekarze sobie spokojnie daja radę z takimi wczesniakami.Pamiętaj tylko, że jakby coś się zaczynało dziać, to szybciorem do szpitala, bo nie zawsze ten pessar sam spada jak się zacznie akcja i lekarze muszą go zdjąć. Cytat:
Cytat:
|
|
#2239 |
|
Zakorzenienie
|
Miczka ja mam 11.07 mam nadzieje, ze moj synuś przytył :/ bede spokojna wtedy
Natka tak , największe zakupy z głowy. Cieszę sie bardzo wózek wybrałaś? Słowikowa ale ładna waga juz!
|
#2240 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Moze idzcie na kompromis i raz w tygodniu gotuj cos z jego listy niezdrowych rzeczy. Teraz nie musisz uwazac az tak na jedzenie, szczególnie, ze tuczysz Zabke.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mierzyliśmy i sprawdzaliśmy czy wejdzie nam stelaż do bagażnika. Wejdzie. Jeżdżę Oplem Astrą III Heatchback. Gondolkę muszę już mieć na siedzeniu, ale wejdzie reszta moich standardowych rzeczy ze stelażem, które wożę. Weselna : rzeczywiście dobry pomysł koleżanki wątkowej Niech ma też jakąś radość chłopak np. schabowego i fasolkę po bretońsku Ja uwielbiam ![]() Pierogi możesz zrobić w większej ilości i zamrozić wtedy te godziny nie takie straszne, a co jakiś czas wyciągniesz na obiad
Edytowane przez asiaczek87 Czas edycji: 2016-07-05 o 21:46 |
|
|
|
|
#2242 |
|
Zadomowienie
|
Roan Bass tez wejdzie do Hondy Accord VII (sedan).
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
18.09.201510.09.2016- Córka Lena 08.01.2019- Syna Janek Edytowane przez slowikowa25 Czas edycji: 2016-07-05 o 20:40 |
|
|
|
#2243 | ||
|
Zakorzenienie
|
no właśnie sprawdziłam ten laktator, co prawda on był w ogóle nieużywany, ale termin ważności minął, więc idzie do kosza. Nawet nie wiedziałam, że takie rzeczy mają terminy ważności.
Cytat:
Cytat:
a prenatalne 19.07 tj. wtorek i dzisiaj spostrzegłam, że mnie ominie szkoła rodzenia a dokładnie temat karmienie naturalne ![]() dzisiaj byliśmy w szkole rodzenia i bardzo mi sie podobało najpierw mówili o zamrażaniu krwi pępowinowej- fajna sprawa, ale drogo to wychodzi a później było o porodzie naturalnym, pokazywali filmik z porodu i wzruszyłam się jak jakaś głupia musiałam powstrzymać łzy. Ale zajęcia były fajne, położna dokładnie opowiadała, pokazywała pozycje, ćwiczenia, jak dziecko się obraca, naprawdę dzisiejsze 2 h były ciekawe i już żałuję, że mnie nie będzie za dwa tygodnie, bo będzie ta sama kobitka.
|
||
|
|
|
#2244 |
|
Wtajemniczenie
|
Majalenka o kurde nie wiedziałam że jest coś takiego jak data ważności laktatora
![]() Polta,Natka dziękuję Natka mąż da radę zrobić coś z niania?? Monti kciuki i za obrót leosia! Weselna tak jak dziewczyny piszą rób mu czasem te pierogi lub schaboszczaka będzie content
|
#2245 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Byłam u szwagierki więc mi się dzień rozweselil trochę ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Dziewczyny gratuluję udanych wizyt ☺ NIKI zaciskaj i bądź jak najdłużej ciężarówka ☺ Slowikowa Twoja Lenka to chyba będzie modelka😊 Beti ja mam siostrę 18-letnia i wiem co mama przeżywa przy jej lenistwie, ktore trwa i trwa. A jakiekolwiek uwagi kończą się kłótnia... mam nadzieję ze jak przyjedzie do mnie teraz na wakacje to dam jej mała szkołę!! Piotruś sie tak wypina ze znów mnie boli cały brzuch ;/ Cherrie masz rację ze na wątku mamy często zbiorowe objawy 😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2246 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj doznałam kilku skurczy średnio bolesnych. Chyba macica przygotowuje się do swojej przyszłej roli
|
#2247 |
|
Zadomowienie
|
Ech, Weselna chłopu to się po prostu w d... przewraca :P zrób mu raz w tygodniu tego schabowego i niech nie marudzi. U nas na szczęście jesteśmy zgodni jeśli chodzi o różnorodność, ale poza weekendami to nie gotujemy na jeden dzień, tylko od razu na kilka. u Ciebie nic wybitnie szalonego nie widzę, no może "Roladka z łososia w cieście francuskim z imbirowym ryżem", ale ja po prostu nie ogarniam rzeczy w cieście^^'
Po dzisiejszym USG jestem zadowolona - młody zdrowy, chudy i długi, ale jak lekarz popatrzył na mnie i na mojego Tż to stwierdził "a jaki niby miałby być?". 1380 gramów waży, zobaczymy co będzie dalej. Ale sam lekarz (kuzynka mi go poleciła) trochę wkurzający - a w którym pani jest tygodniu? a to źle liczone na pewno! a to pierwsze usg to było beznadziejnie opisane, trzeba było zmienić lekarza! itd. itp. A wyszło na to, że tydzień mam jednak policzony dobrze i gdyby koleś słuchał co się do niego mówi, to mniej by się pienił trochę nerwów miałam, aż Tż się na mnie patrzył ze współczuciem i próbował mnie uspokajać... ale trzeba przyznać, fachowiec niezły, jak już przeszedł do badania to wszystko super dokładnie pokazywał i opisywał, na wszystkie pytania odpowiedział wyczerpująco. Dobrze, że się w miarę nastawiłam psychicznie, że koleś jest taki... specyficzny
bo nie ma za małych lub za dużych piersi Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
|
|
#2248 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie odkryłam że u mnie to już 8 miesiąc!
|
|
|
|
#2249 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do laktatora to u nas położna na SR mówiła, że po kimś bliskim i zaufanym można jak najbardziej mieć. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z początku Dzieć i tak nie będzie nimi zainteresowany ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Znaczy się, że z Ciebie dzieć podjada ![]() Cytat:
|
|
|
#2250 |
|
Zadomowienie
|
Weselna ugotuj sobie a chlopu kup w garmazerce pierogi, fasolke po bretonsku, kopytka oraz lazanki. Jak nauczy sie garmazerkowwego menu na pamiec to przestanie krecic nosem. Moj tz na szczescie je wszystko co zrobie i nigdy nie narzeka a jeszcze synowi tlumaczy jedz bo to mama robila, a mama zawsze gotuje pyszne rzeczy
![]() Nie zalujcie dzieci gdy maja czkawke w brzuchu To super wplywa na nie bo cwicza pluca do przyszlego oddychania. To taka zdrowa czkawka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:31.

Szkoda, że nie mogę jej jakoś z nią pomóc.

Jak przez kilka miesięcy nie mialam pracy, to nie bylo przez to żadnego problemu z ubezpieczeniem mnie przez męża
dobrze by było jakbym przez cały lipiec się bardzo ograniczyła ze wszystkim żeby nie wywołać porodu żeby maluch jeszcze siedział w brzuszku, ale jakby chciał wyjść na świat to podobno mu już nic nie grozi, ale najlepiej by było jakbym wytrzymała do sierpnia, i nie jest ułożony główką w dół tylko ma główkę koło mojego prawego żebra i to skutkuje tym, że będę mieć cesarkę chyba, że dziecko się jeszcze obróci
Za dwa tyg kolejna wizyta, wszystko to samo co dziś. Najważniejsze to sprawdzić Dopplera. Tylko że mojej ginki nie będzie, więc do Niemki pójdę. Szyjka nadal ponad 5 cm
18.09.2015

Ale tak jak mówi lekarz - w razie czego, to już lekarze sobie spokojnie daja radę z takimi wczesniakami.
Ja uwielbiam 
a później było o porodzie naturalnym, pokazywali filmik z porodu i wzruszyłam się jak jakaś głupia
w poniedziałek zapytam mojego lekarza prowadzącego, bo on w tym szpitalu pracuje