Lutówki 2017 ❤ cz. III - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-22, 20:51   #2251
Fantazja_
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. III

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Ale co chciałaś osiągnąć? Ono się pewnie rozruszalo tylko tego nie czujesz... Nagle nie zrobiło się Supermanem z super siła ) nie martw się!

Byłam na aquafitnesss...mam mowę koleżanki emerytki ale było spoko, Pani dostosowala dla mnie ćwiczenia różne żebym sobie krzywdy nie zrobiła fajnie, będę chodzić...

ale super, też mam zamiar chodzić chociaż na basen...wypatrywałam zajęcia ale nic nie znalazłam
Fantazja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-22, 21:07   #2252
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:

Byłam na aquafitnesss...mam mowę koleżanki emerytki ale było spoko, Pani dostosowala dla mnie ćwiczenia różne żebym sobie krzywdy nie zrobiła fajnie, będę chodzić...
Chodziłam na taki aqua aerobic zanim zaszłam w ciążę. Basen był w hotelu niedaleko mojego domu, chyba 15 osób maks mogło być. Też zdecydowanie zaniżałam średnią wieku, ale atmosfera była super i ja się od razu lepiej czułam. Mogłabym codziennie na to chodzić, ale basen zamknął działalność
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-22, 21:35   #2253
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
no możliwe. ta moja szwagierka o której tu kiedyś pisałam, co przytyła 30 kg w ciąży, jadła codziennie olbrzymie ilości owoców i mówiła mi, że lekarz jej powiedział, że wyhodowała sobie dziecko, bo jej syn się urodził ze zwałami tłuszczu, 4,5 kg. a teraz jest chudziaczek
a w ogole to winogrona i banany są na czarnej liście u chyba każdego dietetyka
Mi ostatnio położna powiedziała, że mam unikac winogron i bananow. Warzywa bez ograniczeń.

14/40

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-22, 21:52   #2254
Opiumalfa
Zakorzenienie

Ktora z was ma jeszcze regularne twardnienia brzucha/macicy bo już sie zgubiłam?
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-22, 21:53   #2255
mariea
Zakorzenienie

ja. z rana to prawie codziennie
Stary 2016-09-22, 21:54   #2256
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Ktora z was ma jeszcze regularne twardnienia brzucha/macicy bo już sie zgubiłam?
Mi codziennie jak chodzę twardnieje brzuch, ale nie wiem czy to dobrze, czy źle
Stary 2016-09-22, 22:03   #2257
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
Mi ostatnio położna powiedziała, że mam unikac winogron i bananow. Warzywa bez ograniczeń.

14/40

a czemu? przez cukier? chyba nie szkodzą?

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

a właśnie dziś w sejmie była dyskusja odnośnie ustawy antyaborcyjnej....ciekawe jak się to skończy. Więzienie dla matki/lekarza, która będzie musiała usunąć np. przez ciążę pozamaciczną? chore....
Fantazja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-22, 22:05   #2258
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fantazja_ Pokaż wiadomość
Tak, akurat te dwa owoce bardzo podnoszą poziom cukru w organizmie.
Stary 2016-09-22, 22:07   #2259
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie, ze nie szkodza (no chyba,że ciężarnama cukrzyce), ale jak sie nie chce wiecej niz 10 kg przytyc to lepiej ich nie nadużywać.

14/40

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

a właśnie dziś w sejmie była dyskusja odnośnie ustawy antyaborcyjnej....ciekawe jak się to skończy. Więzienie dla matki/lekarza, która będzie musiała usunąć np. przez ciążę pozamaciczną? chore....
Moim zdaniem, aborcja powinna być legalna.

14/40

Paulina

Edytowane przez Lilotka
Czas edycji: 2016-09-22 o 22:08
Stary 2016-09-22, 22:21   #2260
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
ja. z rana to prawie codziennie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Mi codziennie jak chodzę twardnieje brzuch, ale nie wiem czy to dobrze, czy źle

Bo ja sie zaczynam martwić. Niby w poniedziałek na wizycie powiedziałam lekarzowi ze mnie to bardzo martwi to stwierdził ze na razie to nic groźnego. Jak by były regularne te skurcze lub bolesne to wtedy mam jechać na pogotowie a tak to duzo odpoczywać, nie ćwiczyć i nie dźwigać. Ale mi ten brzuch twardnieje bez zależności czy leżę czy siedzę czy chodzę. I to zazwyczaj jest twardy tylko miejscami a nie cały brzuch ale jest to bardzo niekomfortowe. Jestem dziś 19+3.
Nie wiem czy jak bym sie pojawiła w szpitalu to by mnie nie wyśmiali. W sobotę mam ostatnie zlecenie w tym sezonie i już sie boje co to bedzie.
Stary 2016-09-22, 22:29   #2261
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Bo ja sie zaczynam martwić. Niby w poniedziałek na wizycie powiedziałam lekarzowi ze mnie to bardzo martwi to stwierdził ze na razie to nic groźnego. Jak by były regularne te skurcze lub bolesne to wtedy mam jechać na pogotowie a tak to duzo odpoczywać, nie ćwiczyć i nie dźwigać. Ale mi ten brzuch twardnieje bez zależności czy leżę czy siedzę czy chodzę. I to zazwyczaj jest twardy tylko miejscami a nie cały brzuch ale jest to bardzo niekomfortowe. Jestem dziś 19+3.
Nie wiem czy jak bym sie pojawiła w szpitalu to by mnie nie wyśmiali. W sobotę mam ostatnie zlecenie w tym sezonie i już sie boje co to bedzie.
Muszę we wtorek porozmawiać o tym z lekarką. Bo patrząc na to, że mam twardy brzuch jak chodzę, to cały czas bym była na skurczu? Nie no nie wiem też co myśleć… Ale bolesne, tzn. bolałby mnie cały brzuch, czy tylko w jednym miejscu?
Stary 2016-09-22, 22:39   #2262
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Muszę we wtorek porozmawiać o tym z lekarką. Bo patrząc na to, że mam twardy brzuch jak chodzę, to cały czas bym była na skurczu? Nie no nie wiem też co myśleć… Ale bolesne, tzn. bolałby mnie cały brzuch, czy tylko w jednym miejscu?

Ja myśle ze bol to ma być bol skurczu. Nie wiem jak to opisać bo ja go odpukać nie mam. Po prostu czuje ze sie robi miejsce twarde ale to nie boli. Miałaś skurcze jelit kiedyś? Myśle ze o podobny bol chodzi.
Stary 2016-09-22, 22:48   #2263
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Ja myśle ze bol to ma być bol skurczu. Nie wiem jak to opisać bo ja go odpukać nie mam. Po prostu czuje ze sie robi miejsce twarde ale to nie boli. Miałaś skurcze jelit kiedyś? Myśle ze o podobny bol chodzi.
To na szczęście tak nie mam. Dzisiaj mnie tylko podbrzusze bolało, ale tak bardzo nisko, jak na okres. Mam nadzieję, że to też nic złego, oby się po prostu wszystko rozciągało.
Stary 2016-09-22, 22:50   #2264
Opiumalfa
Zakorzenienie

Ja tez mam bóle czasami ale one nie sa związane z tymi twardnieniami. Bardziej właśnie takie na rozciąganie.
Stary 2016-09-22, 22:59   #2265
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez mam bóle czasami ale one nie sa związane z tymi twardnieniami. Bardziej właśnie takie na rozciąganie.
Teraz przynajmniej mogę spać spokojnie, bo się trochę denerwowałam…
Stary 2016-09-23, 06:37   #2266
axn22
Zakorzenienie

Mnie ostatnio też coś częściej boli podbrzusze... nie mocno ale jednak boli... I oczywiście wtedy zaczynam sie stresować bo ostatnie usg było już ponad miesiąc temu a kolejne mam 5.10 No ale, jakoś wytrzymam. Wiadomo, że musi czasem poboleć więc staram się nie panikować ale czasem ciężko wyłączyć myślenie "a co jeśli"

Chwilę po 7 przyszedł do mnie kurier z zalando bo wie, że 7.15 wychodzę do pracy. Stwierdził, że zdąży PRZED Przyniósł mi śniegowce. Chciałam jedne zobaczyć bo akurat nasunął mi się kupon zniżkowy 20% i chyba je zostawię. Mają i zamek i sznurówki. Poluźniłam sznurówki i stopa wchodzi bez problemu na luzie, na szerokość jest zapas... Powinny być ok nawet jak spuchne

Edytowane przez axn22
Czas edycji: 2016-09-23 o 06:39
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 06:49   #2267
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Mnie ostatnio też coś częściej boli podbrzusze... nie mocno ale jednak boli... I oczywiście wtedy zaczynam sie stresować bo ostatnie usg było już ponad miesiąc temu a kolejne mam 5.10 No ale, jakoś wytrzymam. Wiadomo, że musi czasem poboleć więc staram się nie panikować ale czasem ciężko wyłączyć myślenie "a co jeśli"

Chwilę po 7 przyszedł do mnie kurier z zalando bo wie, że 7.15 wychodzę do pracy. Stwierdził, że zdąży PRZED Przyniósł mi śniegowce. Chciałam jedne zobaczyć bo akurat nasunął mi się kupon zniżkowy 20% i chyba je zostawię. Mają i zamek i sznurówki. Poluźniłam sznurówki i stopa wchodzi bez problemu na luzie, na szerokość jest zapas... Powinny być ok nawet jak spuchne
ja mam takie uczucie jakbym miała nadwyrężone podbrzusze... nie jest to taki stricte ból. wczoraj w nocy miałam atak paniki, że dziecka nie czuje, TZ juz chcial do szpitala mnie wiezc, ale w końcu nie pojechaliśmy. już czekam na jutro...
ciekawe czy wszyscy kurierzy fedexu co jeżdza z zalando są tacy sympatyczni. ja bardzo lubię tego co ma mój rewir. jak mnie nie ma w domu, a wiadomo że w środku ciuszki, to dzwoni i pyta czy przez płot może przerzucić ciepła zima Cię w śniegowcach czeka
Stary 2016-09-23, 06:57   #2268
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam takie uczucie jakbym miała nadwyrężone podbrzusze... nie jest to taki stricte ból. wczoraj w nocy miałam atak paniki, że dziecka nie czuje, TZ juz chcial do szpitala mnie wiezc, ale w końcu nie pojechaliśmy. już czekam na jutro...
ciekawe czy wszyscy kurierzy fedexu co jeżdza z zalando są tacy sympatyczni. ja bardzo lubię tego co ma mój rewir. jak mnie nie ma w domu, a wiadomo że w środku ciuszki, to dzwoni i pyta czy przez płot może przerzucić ciepła zima Cię w śniegowcach czeka
Ja ostatnio też praktycznie nie czuję ale dla mnie jeszcze wcześnie. Dwa dni czułam na razie. Mnie to wszystko w jelitach ciągle bulgocze więc może nawet czuję i nie zauważam? Mam łożysko z przodu więc na pewne i częste ruchy jeszcze sobie poczekam

A co do kurierów to dla mnie Fedex to jedyna firma, w której są mili, uprzejmi i sympatyczni kurierzy i to wszyscy bez wyjątku z tych na których trafiłam. O siódemce się wole nie wypowiadać... UPS/DPD zależy na kogo się trafi, bywa różnie. W Fedexie NIGDY nie miałam żadnej nieprzyjemnej sytuacji.
Stary 2016-09-23, 07:02   #2269
justkonev
Zakorzenienie

Za godzine mam połówkowe, prosze o kciuki
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-23, 07:04   #2270
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
A co do kurierów to dla mnie Fedex to jedyna firma, w której są mili, uprzejmi i sympatyczni kurierzy i to wszyscy bez wyjątku z tych na których trafiłam. O siódemce się wole nie wypowiadać... UPS/DPD zależy na kogo się trafi, bywa różnie. W Fedexie NIGDY nie miałam żadnej nieprzyjemnej sytuacji.
z kurierem siódemki to miałam taką sytuację, że paczka powędrowała na magazyn z adnotacją, że nie ma takiego numeru domu musiałam jechać kawał odbierać paczkę, bo jemu nie chciało się zajeżdżać do mnie. oczywiście zrobił to z lenistwa, bo mieszkam przy głównej drodze we wsi, nawet nie bocznej, a na płocie jak byk wisi numer także chyba specjalna rekrutacja jest na całą Polskę do siódemki, że przyjmujemy tylko buców, skoro Ty będąc z innego zakątka PL też masz niemiłe doświadczenia

Co do ruchów dziecka, to już wczoraj kombinowałam czy do gabinetu weterynarza nie podjechać gdzie pracuje przyjaciółka mojej siostry żeby mi usg nie zrobiła. Mi by stykło jakbym tylko zobaczyła czy dziecko się rusza ale TZ tutaj był stanowczy

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
czymam i prędko dawaj znać
Stary 2016-09-23, 07:16   #2271
__malaMi__
Zadomowienie

Mariea się martwi i mnie wczoraj też dopadło. Że jutro 17tc, a ja jak w ciaży nie wyglądam, nic nie czuję (wiem za wcześniej), nie mam nawet tej twardej klulki -macicy, o ktorej pisałyście chyba na tym etapie.
Mdłości praktycznie przeszły i zaczynam świrować.
Mąź mi kazał wcześniej wizytę przełozyć o 3 dni i całe szczęście, bo przez tydzień bym oszałała, a tak to "tylko" do wtorku bedę panikować...

Cytat:
MałaMi - jest rozpatrywane. dałam dziewczynom 2 doby, zeby kazda miala szanse sie wypowiedziec
ok, dzięki, myslałam, ze moze nie wysłałam, bo mi nie zapisało w wysłanych

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Cytat:
taaa a za chwilę opublikują badania odnośnie oddziaływania nospy...
Cytat:
Napisane przez ewemis Pokaż wiadomość
Są już badania odnośnie nospy, i nawet nazwa "ponospowe dzieci" stosowana przez fizjoterapeutów i logopedów dla dzieci urodzonych z niskim napięciem mięśniowym, niby przez zażywanie nospy. Jakoś tak, mam nadzieje że nic nie pokiełbasiłam.
słyszałam o tym apapie, o nospie już kiedyś. W ogóle nospe to w innych krajach nie zaleca się tak jak u nas, u nas to trochę jak cukierki niektórzy zalecają.

Cytat:
Napisane przez ValancyStirling Pokaż wiadomość
Ja już po połówkowym wszystko w porządku:jupi : nie ma oznak ZD, serducho zdrowe dzieciątko waży już 270g
Napatrzyłam się jak głupia bo usg trwało prawie 50min sprawdzano wszystko włącznie z tym czy nie ma tzw.stopy sandalowej.
Na 90% dziewczynka, mariea proszę o uaktualnienie na liście jak Ci net zadziała
Czy u Was też na koniec miałyście jeszcze usg transwaginalne w celu określenia długości szyjki?
gratulacje!

Cytat:
Napisane przez agniecha828 Pokaż wiadomość

Macie problem z zaparciami? Ja umieram od czasu weseladzis zaczelam brac jakis syrop ale jeszcze nie dziala. Tak mi zle

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
mi narazie przeszło, wręcz w odwrotną stronę
2 razy wspomogłam się czopkiem, nic miłego, ale szybki efekt...

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość

Mnie za to od wczoraj męczy okropna zgaga 😐

też wczoraj miałam już w łóżku leżałam, na szczęście przeszło samo

Cytat:

nienawidzę brać coś przez kuriera. Kiedyś dzwonili dostarczali w różnych godzinach. Teraz jeżdzą wtedy kiedy człowiek w pracy i tylko wtedy. W dodatku miałam już takie przejścia, ze kurier to dla mnie ostateczność. Raz mi pajac zostawił paczkę warta 500 zł po drzwiami na korytarzu. I podpisał się za mnie

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Cytat:

ogromne kciuki!! będzie dobrze!
Stary 2016-09-23, 07:17   #2272
mariea
Zakorzenienie

Mała Mi... uświadomiłaś mi właśnie, że nie wymiotuje od 4 dni
Stary 2016-09-23, 07:24   #2273
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
Kciuki!

zuzkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 07:27   #2274
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Kciukiiiiii
Stary 2016-09-23, 07:28   #2275
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Kciuki. 😙

15/40

Paulina
Stary 2016-09-23, 07:33   #2276
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
A magnez bierzesz?
Stary 2016-09-23, 07:33   #2277
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
Mała Mi... uświadomiłaś mi właśnie, że nie wymiotuje od 4 dni

no masz, jeszcze tym sie bedziesz martwic. Musimy sie ogarnąć, został ci jeden dzień do wizyty musi być dobrze!
Ja pewnie do wtorku będę wam biadolić
Stary 2016-09-23, 07:36   #2278
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
W dodatku miałam już takie przejścia, ze kurier to dla mnie ostateczność. Raz mi pajac zostawił paczkę warta 500 zł po drzwiami na korytarzu. I podpisał się za mnie ogromne kciuki!! będzie dobrze!
Masakra! Z 7 to ja o malo pare razy nie trafiłam do sądu już Raz mi paczka "Zaginela" i została dostarczona po prawie 2 tyg bo im sie zgubila na magazynie, innym razem kurier zostawil bez pytania czy dzwonienia paczke u sąsiadów... tylko nie wiedział już potem jakich i gdzie (musiał się wrócić) , innym razem wrzeszczał na mnie że mnie nie ma w domu a on MUSI ją dostarczyć o 12 BO TAK i NIE przyjedzie inaczej, albo dzwoni z tekstem "JEST PANI?" bez zadnego dzien dobry czy cos, po czym jak mowie ze w pracy jestem to rzuca słuchawką... albo jeden mi nawrzeszczał ze on dzwonic nie bedzie bo to jego prywatny tel i mam byc jak on jest i juz albo nie dostane paczki... a ileż razy paczka wróciła do sortowni bez żadnego awizo wmawiając mi ze bylo a potem ja czekam i czekam i nikt nie przychodzi... jezu jak ja kocham siodemke... kilku kurierów po moich interwencjach już straciło pracę i ani odrobiny wyrzutów sumienia nie miałam w związku z tym...

Cytat:
!!

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
Ja pewnie do wtorku będę wam biadolić
A ja do 5.10

Edytowane przez axn22
Czas edycji: 2016-09-23 o 07:40
Stary 2016-09-23, 07:36   #2279
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

ValancyStirling gratulecje wizyty

justkonev wielkie kciuki za Twoją wizytę

A ja się witam w szóstym miesiącu. Oficjalnie ogłaszam stan paniki, że nie wyrobię się z przygotowaniami
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 07:37   #2280
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Witam z rana
Córka w przedszkolu, wstawiłam pranie i usiadłam na chwile do laptopa.
Dziś nawet lepiej się czuje, spojenie tak nie ciągnie, może któryś z bąbli zmienił pozycje, wczoraj było strasznie, chodziłam jak kaczka
Muszę się zabrać za sprzątanie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości