![]() |
#2281 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy majowe 2017 cz. III
Melka, wydaje mi się, że jeśli Ci zmierzy na usg, to okaże co najwyżej dłuższa właśnie, tak więc takie badanie może Cię uspokoić. Może się okazać, że ta część szyjki, której lekarz nie wyczuwa palcem jest bardzo długa. Tak mi się przynajmniej, po lekturze tych opisów, wydaje. Poprosiłabym jednak na następnej wizycie lekarza o takie usg.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2282 |
Zadomowienie
|
Mi ginekolog długość szyjki bada przez usg dopochwowe
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2283 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Glassball Czas edycji: 2017-01-12 o 21:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2284 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2285 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
i nie wymiotują przy tym? tylko połykają coś? diagnozuje się w sumie tylko poprzez wywiad, robią rtg płuc żeby zobaczyć czy są jakieś zmiany. Takie alergiczne objawy można pomylić jeszcze z odruchem wymiotnym przy kłaczkach albo może być to też zarobaczenie albo po prostu zapalenie oskrzeli czy płuc. Przy zarobaczeniu bywa że jakieś cysty się umiejscawiają w płucach i wtedy tez mogą być takie objawy. U nas kot miał zmiany zapalne w oskrzelach, tabletka na robaki nie pomogła, antybiotyk na zapalenie oskrzeli nie wyeliminował objawów duszności i kaszlu. Najpierw było podejrzenie że alergia pokarmowa, potem lekarka zleciła te badania na alergie z powietrza i wylazło że ma. No itak jakoś metodą prób i błędów doszliśmy do obecnego postępowania ![]() Gdyby Twój lekarz chciał dawać na robaki coś to chyba lepiej żeby teraz Melka nie dostawała, ale to pewnie sama do tego dojdziesz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona tak kaszle właśnie, wyciąga szyję, ale trwa to krócej, jakby jej właśnie coś utknęło. Zarobaczona być nie powinna, bo z kupkami też przeszliśmy swoje. Miała luźne kupki z krwią i śluzem, wet ją najpierw odrobaczał jak głupi, bo pewnie robaki, potem stwierdził, że potrzebna karma dietetyczna. Sama jej kupkę oddałam do badania, nic nie wyszło. Jak się w końcu poddał to nas wysłał to kliniki do Katowic, tam wystarczyły dwie wizyty - na jednej pobranie wymazu z dupala i wysłanie do sanepidu razem z kupalem, potem z wynikami nawet bez kota po receptę. Wyszły streptokoki, miesiąc antybiotyku i spokój do dziś, kupki śliczne. W październiku obie były odrobaczane dwa razy.
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2287 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie martw się bo jakby nawet wyszło że to alergiczne to jest wiele sposobów żeby pomóc takiemu kociakowi. Dla nas najważniejsze było to zeby nie faszerować sterydami w tabletkach. I dzięki wielkie póki co sie udaje (odpukać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2289 |
Zakorzenienie
|
Ja tak samo, zawsze jak mamy wizyte to jestem podjrana i caly dzien chodze pozniej zmeczona... dobranoc!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2290 |
Rozeznanie
|
Też mam termin na 1.05, a trzeci trymestr i 7 miesiąc zaczyna się od 27t0d?
No mi badał na fotelu i straszny ból odczuwam w związku z tym skracaniem się podczas tego badania... No i później usg wewnętrzne. Szyjka rozwarta lejkowato :/ nie wygląda to za ciekawie. Straszna noc za mną, głowa pęka i muszę się spakować do szpitala.. Luteina 50 więc wychodzi ze mam dawkę 3 razy po 100. No i odnośnie tego, czy dziś, czy w niedziele do szpitala to chodziło o to, że w niedzielę mój lekarz ma dyżur od 8 rano i on chciał mnie przyjąć, ale mówił, że gdyby te skurcze były intensywne to mam się pojawić szybciej. Dziewczyny? Mam tam chodzić w piżamie czy leginsy i koszulka? Nigdy nie byłam na ginekologicznym i w dodatku w ciąży.. Nie wiem jak to tam? Chociaż jak mam ciągle leżeć to chyba piżamka.. Nie ufam temu szpitalowi, do którego mam iść. Rodzic tam na pewno nie będę, nawet pod uwagę tego nie biorę. Dziękuję za ten wpis z fb, trochę się uspokoiłam ale jakieś głupie uczucie mam, że się coś kończy. Tak się cieszyłam na dzidzi, już mówiłam, kiedy drugie .. A teraz mam taki lęk do drugiej ciąży... :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2291 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2292 |
Zakorzenienie
|
Mohnka, ja mam mega wątpliwości co do Twojego lekarza, tzn. chodzi mi o to, że jeżeli już były podejrzenia że szyjka się skraca nie podał Ci luteiny, ona nie szkodzi, może jedynie pomóc a on czekał z założonymi rękami 2 tygodnie żeby szyjka się jeszcze bardziej skróciła a teraz będzie od razu pessar zakladal a luteine dal bo wymusiłaś to na nim... Coś mi tu nie gra... Co do stroju w szpitalu to myślę że wygodne legginsy, koszulka t-shirt powinno być ok. Będziesz się na pewno czuła lepiej niż całe dnie w koszuli nocnej. Ja po przebudzeniu składałam sobie kołdrę, zakładałam skarpetki i leżałam na łóżku, nie pod kołdrą. Wszystko też zależy od tego w czym Tobie będzie wygodnie
![]() Wysłane z Lumia za pomocą Tapatalk
#2293 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Różne źródła mówią inaczej. Ja sobie zaczynam nowy miesiąc co za tym idzie, trymestr liczę od dnia każdego kolejnego miesiąca który jest dniem mojego porodu, jakoś mi tak łatwiej ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2295 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Moje dziecko właśnie mi powiedzialo: mamusiu dzisiaj nie wstajemy, dzisiaj leżymy ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Glassball Czas edycji: 2017-01-13 o 07:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2296 |
Zakorzenienie
|
Kiwaczka - a używałaś tych biustonoszy? dają radę?
![]() Używacie może ciśnieniomierzy elektronicznych? Polecacie jakiś? Muszę babci zakupić - do 22 siedziała na IP i podawali jej różne leki póki jej ciśnienie do 140 nie zbili i odesłali do domu. Melka - nie martw się się tą szyjką - też mi się trochę lampka czujności w głowie włączyła, ale zobaczysz, że w maju będziemy marzyły, żeby szyjka się skracała, a dzieci już wyszły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2297 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2298 |
Wtajemniczenie
ski
|
Decorail, chodze cały czas w biustonoszu sportowym ale już je mam za małe ;-) z pepco nigdy nie miałam więc podjade i zobacze czy są co warte. Choć przed samym porodem i tak cycki urosną od pokarmu więc nawet jakby były na chwile to może jeden kupie na teraz
![]() ![]() |
![]() |
#2299 |
Rozeznanie
|
A mały jak fika po brzuchu to mam lęk że jeszcze bardziej się szyjka otworzy i nawet nie cieszą mnie te ruchy.. Bo wydają mi się one szkodliwe w tym wszystkim...
![]() ![]() |
![]() |
#2300 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2301 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro mają być w lidlu. Na pewno nie kupuj nadgarstkowego, bardzo przekłamują wyniki. Najlepszy naramienny. A ten lidlowski ma 3 lata gwarancji chyba ma i dobrą cenę ![]() ![]()
![]() |
#2302 |
Zakorzenienie
|
Kiwaczka - może podjadę do Pepco, bo on niektórych biustonoszy to już mam odciski na cyckach
![]() Mohnka - hej, hej, nie zamartwiamy się - statystki mówią same za siebie - marne masz szanse na poród przedwczesny, kochana ![]() ![]() Ania - dzięki za genialną podpowiedź! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2303 |
Zakorzenienie
|
Decorail
![]() ![]() ![]() Wysłane z Lumia za pomocą Tapatalk
![]() |
#2304 |
Rozeznanie
|
Mohnka widzę że Cię trzeba ustawić do pionu. Nie gadaj bzdur. Donosisz ciążę tylko bierz tą luteinę i grzecznie leż w łóżku. I nie myśl ze będzie źle tylko dobrze. Dobra nastawienie też jest bardzo ważne. Musisz wierzyć w siebie i swojego maluszka
Decorail bardzo dobre są naramienne elektroniczne omrona ciśnieniomierze. Ja kupiłam na allegro na pewno poniżej 100 zł dałam Co można na przeziębienie/wzmocnienie organizmu przy cukrzycy? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2305 |
Konto usunięte
|
Brrrrry, jest tak zimno ze chyba nie wstanę z lozka do pracy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2306 |
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Mohnka u mnie na ginekologicznym wszystkie kobiety w piżamach lub koszulach nocnych i szlafrokach po oddziale pomykały ![]() ![]() Trzeci trymestr od 27t0d ![]()
![]() |
#2307 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mohnka nie myśl tak proszę, wszystko musi byc dobrze. Skracanie szyjki to duży stres i ryzyko jednak są sposoby na walkę z tym, Ty musisz w to wierzyć. To co dzieje się w naszej głowie ma wpływ na nas, nie daj odczuć dzidziusiowi swojemu ze coś jest nie tak. Nie sposób się nie martwić ale czarne myśli odganiaj. Masz teraz leki, leżysz sobie, w niedziele szpital, będzie wszystko dobrze zobaczysz. Na oddziale rożnie dziewczyny chodzą, ja miałam dres na dzień i koszulkę na noc, większość dziewczyn chodzi w koszulkach cały dzień. To kwestia Twojej wygody i samopoczucia. Ja wolałam się przebrać bo jakoś tak nie lubię w piżamie cały dzień siedzieć. Tez miałam leżeć. Także jak Ci wygodnie kochana. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2308 |
Wtajemniczenie
ski
|
Ja jak leżałam w szpitalu niedawno to wszystkie Panie wraz ze mną były w pizamkach. Wygodniej nam było a jak przyszly badania to nie trzeba było się rozbierać
![]() Ja swój termometr elektroniczny kupiłam w Naturze za ok 10zł i bardzo sobie go chwale. Temperature pokazuje identyczną jak droższy ktory rodzice kupili więc mnie się opłaciło :-D Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2309 |
Zakorzenienie
|
Mohnka, skoncz z czarnymi myslami, bo stresujesz maluszka! Wyobraz sobie jak sie biedaczek musi czuc, taki zdezorientowany, bo mama nagle nieszczesliwa i nie ciesza jej jego ruchy. Pewnie ssie kciuka ze smutku :-(. Spokoj mi tam, slowo harcerza od Majówek, ze wszystko bedzie OK!!! Nie czytaj juz internetow! Wez ze soba jakas pozytywna ksiazke, zabraniam Ci zaglebiac sie w negatywnych sprawach! Pusc maluszkowi mozarta-zazwyczaj sie uspokajaja. I rozmawiaj z nim i zaufaj swojemu ciału.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2310 |
Wtajemniczenie
|
Do wszystkich dziewczyn, które pytały o filmy - wczoraj obejrzałam film Dzień Matki i polecam. Lekka i przyjemna komedia z fajnymi aktorami
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:59.