Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :) - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-07-27, 04:17   #2281
emma90
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Dziękuję Wam !!! Tym samym trzymam kciuki za prężne dalsze rozpakowywanie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Gratulacje

Dziewczyny jakich pieluch używacie? Teraz kupiłam dwójki pampers te same które były za grosz w rossmanie ale mamy też Dady dla porównania
I oczywiście witam się z karmienia

Bursztynku a da się to rozmasowac? Może zimny okład po karmieniu a ciepły przed? Ja miałam zapalenie i u mnie objawiło się to wysoka gorączka 39stopni

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-27, 04:43   #2282
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
Gratulacje

Dziewczyny jakich pieluch używacie? Teraz kupiłam dwójki pampers te same które były za grosz w rossmanie ale mamy też Dady dla porównania

Bursztynku a da się to rozmasowac? Może zimny okład po karmieniu a ciepły przed? Ja miałam zapalenie i u mnie objawiło się to wysoka gorączka 39stopni

Właśnie mam podwyższoną temperaturę, właściwie takie dolegliwości jak przy przeziębieniu. Dreszcze, poty, ból kości itp. I nie wiem czy to zbieg okoliczności czy to od tej piersi.

A miałaś zgrubienie w tym miejscu gdzie zapalenie bo ja nic tam nie czuję.

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-27, 05:51   #2283
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Właśnie mam podwyższoną temperaturę, właściwie takie dolegliwości jak przy przeziębieniu. Dreszcze, poty, ból kości itp. I nie wiem czy to zbieg okoliczności czy to od tej piersi.

wygląda na zawianie, chociaż niby ludzie mówią, że nie ma czegoś takiego.

Bierz przeciwgoraczkowe, ale może skończyć się na antybiotyku

---------- Dopisano o 04:51 ---------- Poprzedni post napisano o 04:40 ----------

Mi zaczął się nawał pokarmu, a Mały średnio chce jeść... nie zwracałan uwagi, ale na pewno nie mamy 3 h przerwy tylko dłuższe. Obudzić do karmienia go nie idzie bo on jak nie chce to nie chce...

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-27, 06:00   #2284
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie miałam, ale zaczerwienienie u góry piersi od wew strony. Zgrubienia miałam przy nawale i zastojach, które mnie regularnie męczą Weź ibuprofem bo on działa przeciwzapalnie, a jak to nie pomoże to antybiotyk, ale dają taki przy którym można karmić mi po antybiotyku szybko dolegliwości zeszły ale trzeba było brać całe opakowanie.

---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ----------

Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 04:51 ---------- Poprzedni post napisano o 04:40 ----------

Mi zaczął się nawał pokarmu, a Mały średnio chce jeść... nie zwracałan uwagi, ale na pewno nie mamy 3 h przerwy tylko dłuższe. Obudzić do karmienia go nie idzie bo on jak nie chce to nie chce...

Zmiana pieluszki czy przebranie nie wybudza? Ja na początku w 3dobę jak miałam nawał to wybudzalam i co 2h bo inaczej musiałabym użyć laktatora. Pamietam, że nie było łatwo tego szkraba wybudzić ale jakoś w końcu się udawało

Stary 2018-07-27, 06:39   #2285
summer_overture
Zadomowienie

MałaGosia, gratulacje! To na się po cichu i szybciorkiem rozpakowałaś Prosimy o więcej szczegółów!

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
Witam się i ja.. Jestem kłębkiem nerwów..
Mały calutką noc marudził ani nie jadł zbyt dużo ani nie spał tylko marudził. Rano przytrafiły się solidne wymioty, byłam zdziwiona i ciśnieniem z jaki one wypadły i ilością... Po wymiotach ogromny płacz małego spowodował że i ja pękłam i płakałam razem z nim. Ogarnęła mnie panika, męża w tym czasie nie było. Dałam cyca ale pociągnął kilka razy i nie chciał.. Mąż wrócił sprawdził temperaturę i pokazywało przeszło 38stopni. Ogarnęła nas panika i pojechaliśmy do przychodni, oczywiście sterta papierów do wypełnienia ale przyjęli nas od razu. Maly został zważony i jesteśmy przeszczesliwi bo waży już 2900g. Jesteśmy tydzień po wypisie że szpitala i mały przybrał 220g więc chyba nie źle? Na wizycie nic się nie dowiedziałam ciekawego, nawet nie miał zmierzonej temperatury. Tylko został osłuchany i podotykany, podobno lekko wzdety brzuch. Podobno wymioty czasem się zdarzają u takich maluszków i jeśli zdarzyły się raz to mamy nie panikowac. Ale jakoś nic mnie nie uspokoiła ta wizyta, kazano nam podawać Espumisan łyżeczką. Maly zjadł teraz śpi a ja siedzę i się martwię. Chyba mnie to wszystko przerasta...

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam, pewnie szalałaś z nerwów, to zawsze jest przerażające, kiedy dziecko cierpi... Życzę wa dużo spokoju i pogody ducha, będzie wam to potrzebne

Cytat:
Gratulacje

Emmo, u nas przetestowane już prawie wszystkie - najgorsze i w ogóle nie warte uwagi są wg nie Babydream, to sprawiło też, że nie miałam ochoty już testować tych bambusowych... Z kolei lidlowe, Dady i Pampersy są u mnie na równi fajne. Obecnie mam pampersy, ale lubię też lidlowe. Ostatecznie Dady, ale tylko dlatego, że słyszałam, że są nasączane czymś niefajnym. Ponieważ nie wiem ile w tym prawdy, to nie będę ich hejtować, a jedynie z uwagą obserwuję Lupilu jak dla mnie równie dobre, co Pampers, tylko dużo tańsze (chyba, bo w sumie nadal się nie orientuję w cenach pieluch )

Cytat:

Bursztynku, koniecznie weź coś przeciwzapalnego, choćby głupi ibuprom, tj. pisała Emma. Chociaż wcale nie takie głupi - zadziała szybko i skutecznie, a przede wszystkim jest bezpieczny...

Cytat:

Pozytywna, widzę, że ten schemat pojawia się u prawie wszystkich z nas - pierwsze doby, dzieci nie chcą jeść, są ospałe itp. Nie przejmuj się - mój mały słabo przybierał, położna kazała wybudzać, co było niemożliwe do zrealizowania aż w końcu, po chyba 6-7 dniach, załapał. I wczoraj ważył już 4450 myślę, że trzeba wagę obserwować i jeśli nie dzieje się nic niepokojącego, to nie traktuj tego wybudzania super poważnie - nasz był miziany, kąpany, łaskotany itd. i nic nie działało, więc sobie odpuściłam karmienie na siłę

Witam! Piękny dzień się zapowiada, planuję pierwszy spacer sam na sam z Prezesem. Jakoś muszę sobie poradzić z wózkiem, wczoraj próbowałam - tż wziął małego, ja wciągnęłam na piętro wózek. Nie powiem - kręgosłup dostał trochę, ale mam to gdzieś, nie zniosę już tej niewoli.
P.s. przyszło wczoraj zamówienie z Gemini - uwielbiam ich Są błyskawiczni. Enzym laktazy chyba działa, a smoczek mam zdecydowanie ma działanie antykolkowe mój ukochany w końcu przespał noc jak aniołek i nawet jeść nie chciał! Nad ranem za to wróciły kolki, bo głupia mać nie podała delicolu przed porannym karmieniem

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-27, 07:10   #2286
pola25
Zakorzenienie

Bursztynku to może zapalenie. Widzę,że musimy cały czas uważać na piersi...

Summer super,że delicol pomaga.

Emma jak to za grosz? My mamy dady,ale zamówiłam teraz na gemini 2 pampers.
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-27, 08:17   #2287
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Bursztynku to może zapalenie. Widzę,że musimy cały czas uważać na piersi...

Summer super,że delicol pomaga.

Emma jak to za grosz? My mamy dady,ale zamówiłam teraz na gemini 2 pampers.
były takie do odbioru po 34tc w rossmannie z kartą rossnę - jedynki pampers. U nas się sprawdziły i moim zdaniem w porównaniu do Dady są bardziej chłonne i też je zamówiłam w Gemini tylko, że już dwójeczki

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
MałaGosia, gratulacje! To na się po cichu i szybciorkiem rozpakowałaś Prosimy o więcej szczegółów!

Sandam, pewnie szalałaś z nerwów, to zawsze jest przerażające, kiedy dziecko cierpi... Życzę wa dużo spokoju i pogody ducha, będzie wam to potrzebne

Emmo, u nas przetestowane już prawie wszystkie - najgorsze i w ogóle nie warte uwagi są wg nie Babydream, to sprawiło też, że nie miałam ochoty już testować tych bambusowych... Z kolei lidlowe, Dady i Pampersy są u mnie na równi fajne. Obecnie mam pampersy, ale lubię też lidlowe. Ostatecznie Dady, ale tylko dlatego, że słyszałam, że są nasączane czymś niefajnym. Ponieważ nie wiem ile w tym prawdy, to nie będę ich hejtować, a jedynie z uwagą obserwuję Lupilu jak dla mnie równie dobre, co Pampers, tylko dużo tańsze (chyba, bo w sumie nadal się nie orientuję w cenach pieluch )

Bursztynku, koniecznie weź coś przeciwzapalnego, choćby głupi ibuprom, tj. pisała Emma. Chociaż wcale nie takie głupi - zadziała szybko i skutecznie, a przede wszystkim jest bezpieczny...

Pozytywna, widzę, że ten schemat pojawia się u prawie wszystkich z nas - pierwsze doby, dzieci nie chcą jeść, są ospałe itp. Nie przejmuj się - mój mały słabo przybierał, położna kazała wybudzać, co było niemożliwe do zrealizowania aż w końcu, po chyba 6-7 dniach, załapał. I wczoraj ważył już 4450 myślę, że trzeba wagę obserwować i jeśli nie dzieje się nic niepokojącego, to nie traktuj tego wybudzania super poważnie - nasz był miziany, kąpany, łaskotany itd. i nic nie działało, więc sobie odpuściłam karmienie na siłę

Witam! Piękny dzień się zapowiada, planuję pierwszy spacer sam na sam z Prezesem. Jakoś muszę sobie poradzić z wózkiem, wczoraj próbowałam - tż wziął małego, ja wciągnęłam na piętro wózek. Nie powiem - kręgosłup dostał trochę, ale mam to gdzieś, nie zniosę już tej niewoli.
P.s. przyszło wczoraj zamówienie z Gemini - uwielbiam ich Są błyskawiczni. Enzym laktazy chyba działa, a smoczek mam zdecydowanie ma działanie antykolkowe mój ukochany w końcu przespał noc jak aniołek i nawet jeść nie chciał! Nad ranem za to wróciły kolki, bo głupia mać nie podała delicolu przed porannym karmieniem
uważaj na dźwiganie w połogu, nie powinnyśmy podnosić nic cięższego niż dziecko stąd ja jeszcze się wstrzymuję ze spacerem w pojedynkę, bo jednak za każdym razem muszę mieć jakiegoś wózkowego ze sobą

U nas również synek rośnie jak na drożdżach - w tydzień 300g
współczuje kolek u maleństw u nas jak na razie brak brzuszkowych problemów, choć mnie mama straszy, że to wszystko przed nami

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-07-27, 08:18   #2288
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie tak wyglądało zapalenie piersi.

Paracetamol na zmianę z ibuprofen
I okłady z liści białej kapusty na piersi.
2 dni i po sprawie u mnie. Chociaż zapach tej kapusty to dla mnie była masakra ledwo do przeżycia..

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-27, 08:18   #2289
RudyKotBialyKot
Raczkowanie

Gosia - ogromne gratulacje

'Dwupaczki' nie denerwujcie się na zapas urodzić i tak zdarzycie a teraz możecie jeszcze sie cieszyć np. ruchami maleństw w brzuchu wiem jak stresujące jest czekanie na rozpoczęcie jakiejkolwiek akcji albo na decyzję lekarzy ale naprawdę cieszcie się ostatnimi ciążowymi dniami

Norka- ale Ty łupy znowu upolowałaś, zwlaszcza ten bodziak no i laktator- za taką kasę to super sprawa

Bursztynku nie bagatelizuj tego bólu i stwardnienia w piersi. Mi się zaczął robić zastój i właśnie pierwszym objawem było gorsze samopoczucie i objawy jak na grypę teraz już zastój poszedł precz,żeby go wymasować to brałam ciepły prysznic i wtedy masowałam pierś - bolało jak cholera ale Młoda nie dawała sobie z tym rady więc musiałam wytrzymać

Emma - z pieluch my używamy babmusowych z rossmana (takie biodegradowalne)-są naprawdę fajne ale strasznie drogo wychodzą mieliśmy paczkę pampersów - które moim zdaniem były beznadziejne i starsznie w nich śmierdział ten wkład 🤯 z innymi nie mam narazie doświadczenia a w dzień używamy troche tetry jako wielo pielo .
Jeśli mogę zapytać : jak długo leczyłaś zapalenie i kiedy unormowała Ci sie laktacja? Odciągałaś wtedy pokarm laktatorem czy jak to było? Bo ja po zastoju trochę się pogubiłam i ciągle muszę coś sobie odciągać

RudyKotBialyKot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-27, 08:23   #2290
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Gratulacje

Emma my używamy tylko pampersów. Mamy dość spore zapasy z prezentów, długo nie będę kupować na razie nie mam zamiaru próbować innych, póki te się sprawdzaja i żadnych odparzeń nie ma.

Stary 2018-07-27, 09:59   #2291
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny
Wysłałam tż do apteki i po kapustę. Faktycznie jest w tym miejscu pierś zaczerwieniona. Mam nadzieję że leki pomogą.
Czuję się jak by mnie coś przejechało i jak na złość młoda w nocy budziła się co chwilę do cycka.
Boziu czemu faceci nie mogą karmić piersią?

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
U mnie tak wyglądało zapalenie piersi.

Paracetamol na zmianę z ibuprofen
I okłady z liści białej kapusty na piersi.
2 dni i po sprawie u mnie. Chociaż zapach tej kapusty to dla mnie była masakra ledwo do przeżycia..

Jak robiłaś te okłady? Co ile wymienialas te liście?

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-27, 10:06   #2292
aniama6
Zadomowienie

Co do pieluch- my narazie pampersy zielone, ale my dużo na tetrze jedziemy i innych wielopieluchach. U dzieci w pracy najczęściej widziałam dady z biedronki i chyba tez się na nie przerzucimy choć chciałabym przejść zupełnie na wielo tylko narazie testuje co nam pasuje. My jesteśmy po wczorajszym dniu i nocy prawie bez snu. To ze dzień- ok, ale nocy nigdy takiej nie było. Ale zaraz ruszamy na wieś, jak tylko nie będzie deszczu to cały dzień na powietrzu wiec może będzie lepszy sen i ja tez odespie.

aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-27, 10:59   #2293
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny
Wysłałam tż do apteki i po kapustę. Faktycznie jest w tym miejscu pierś zaczerwieniona. Mam nadzieję że leki pomogą.
Czuję się jak by mnie coś przejechało i jak na złość młoda w nocy budziła się co chwilę do cycka.
Boziu czemu faceci nie mogą karmić piersią?

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Jak robiłaś te okłady? Co ile wymienialas te liście?

Liście do lodówki na chwilę, potem zrobiłam w liściach kilka dziur widelcem i wkładalam po liściu, albo dwóch do stanika aby liść obejmował cała piers.
Zmieniłam jak czułam, że liść jest bardzo ciepły i mokry.

My używamy pampersow.
Pasują nam a mamy duży zapas z odwiedzin

Stary 2018-07-27, 11:01   #2294
madziara889
Zakorzenienie

My aktualnie mamy pieluchy z lupilu, wcześniej mieliśmy dady i pampersy. Zostajemy przy dadach i lupilu, w zależności które będą w promocji.

Od wczoraj robią nam rowy, pogłębiają i wymieniają przepływy pod wjazdami. Pytaliśmy czy dadzą znać zanim nam rozkopią wjazd to twierdzili, że ktoś z godzinę wcześniej przyjdzie powiedzieć ale, żebyśmy się nastawili na utrudnienia w poniedziałek. Dzisiaj uszykowałam się z Ewką, żeby jechać na zakupy, a tu chwilę przed wyjściem podjechała koparka i zaczęli rewolucję więc jesteśmy uwięzieni na kilka godzin. Całe szczęście, że to mało pilne zakupy, a mama od rana zdążyła pojechać do lekarza.

madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-27, 11:37   #2295
pozytywnaj
Zadomowienie

Hej. My po wizycie położnej. Mały ma dużą żółtaczkę. No i wspominała coś o dokarmianiu żeby wypłukać o nie! Po co skoro on od wczoraj przybrał 100gram? Je co 5h ale przybiera. Dalam go teraz na zewnątrz trochę był na słoneczku a teraz śpi w cieniu. Mam go w krótkich rekawkach

Stary 2018-07-27, 11:40   #2296
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Hej. My po wizycie położnej. Mały ma dużą żółtaczkę. No i wspominała coś o dokarmianiu żeby wypłukać o nie! Po co skoro on od wczoraj przybrał 100gram? Je co 5h ale przybiera. Dalam go teraz na zewnątrz trochę był na słoneczku a teraz śpi w cieniu. Mam go w krótkich rekawkach

100g w jeden dzień? Wow!
Też bym nie dokarmiala... Tylko wiecie przystawiala do piersi..

Stary 2018-07-27, 11:48   #2297
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
100g w jeden dzień? Wow!
Też bym nie dokarmiala... Tylko wiecie przystawiala do piersi..

zeby tylko się dał to będę próbowała.

Powiem Wam, że pora letnia na dzidziusia jest idealna! ubiera się leciutko, tak jak tu to wystawiam przed dom i może spać od rana do wieczora

Stary 2018-07-27, 12:43   #2298
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:

Jakie dokarmianie? Wystarczy do piersi przystawic częściej i tyle.. Boże te położne mnie tak rozwalaja że szok..

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-27, 12:55   #2299
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez RudyKotBialyKot Pokaż wiadomość
Gosia - ogromne gratulacje

'Dwupaczki' nie denerwujcie się na zapas urodzić i tak zdarzycie a teraz możecie jeszcze sie cieszyć np. ruchami maleństw w brzuchu wiem jak stresujące jest czekanie na rozpoczęcie jakiejkolwiek akcji albo na decyzję lekarzy ale naprawdę cieszcie się ostatnimi ciążowymi dniami

Norka- ale Ty łupy znowu upolowałaś, zwlaszcza ten bodziak no i laktator- za taką kasę to super sprawa

Bursztynku nie bagatelizuj tego bólu i stwardnienia w piersi. Mi się zaczął robić zastój i właśnie pierwszym objawem było gorsze samopoczucie i objawy jak na grypę teraz już zastój poszedł precz,żeby go wymasować to brałam ciepły prysznic i wtedy masowałam pierś - bolało jak cholera ale Młoda nie dawała sobie z tym rady więc musiałam wytrzymać

Emma - z pieluch my używamy babmusowych z rossmana (takie biodegradowalne)-są naprawdę fajne ale strasznie drogo wychodzą mieliśmy paczkę pampersów - które moim zdaniem były beznadziejne i starsznie w nich śmierdział ten wkład 🤯 z innymi nie mam narazie doświadczenia a w dzień używamy troche tetry jako wielo pielo .
Jeśli mogę zapytać : jak długo leczyłaś zapalenie i kiedy unormowała Ci sie laktacja? Odciągałaś wtedy pokarm laktatorem czy jak to było? Bo ja po zastoju trochę się pogubiłam i ciągle muszę coś sobie odciągać

W czasie zapalenia tylko często przystawiałam do piersi, ale zostałam zdiagnozowana przez ginekologa w czasie zdjęcia szwów, więc od razu dostałam antybiotyk po którym gorączka i bóle mięsi minęły. Ale trzeba było brać go tydzień aby dokończyć kurację.
Gorsze są zastoje/ zatkane kanaliki, tutaj nie za każdym razem synek sobie z tym poradzi i wtedy ratuję się laktatorem. Są to widoczne zgrubienia na piersi, bolesne, ( oczywiście poza nawałem) ale nie towarzyszą temu żadne inne objawy.
A wydaje mi się, że nie mam jeszcze unormowanej laktacji choć już jest dużo lepiej niż było podobno unormowuje się dopiero po 6tyg

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
zeby tylko się dał to będę próbowała.

Powiem Wam, że pora letnia na dzidziusia jest idealna! ubiera się leciutko, tak jak tu to wystawiam przed dom i może spać od rana do wieczora

jak poziom bilirubiny jest zawyżony dzieci mogą być ospałe stąd ciężej je dobudzić karm go piersią jak często się da i to na pewno pomoże wystawianie do światła dziennego też jest istotne

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-07-27, 13:07   #2300
Camelitos
Wtajemniczenie

My dzisiaj byliśmy na sesji noworodkowej, nie mogę się już doczekać zdjęć!

Położna miała przyjść w ponued, ialek, nagle dzwoni bo ona jest pod klatka :/ jak ja czegoś takiego nie lubię.. No ale dobra przyszła, zrobiła swoje i poszła.. Jeszcze tylko 4 wizyty...

Co do pampersow to też narazie używam pampers ale premium carte bo te zielone są dla mnie średnie

Edytowane przez Camelitos
Czas edycji: 2018-07-27 o 13:23
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-27, 13:33   #2301
RudyKotBialyKot
Raczkowanie

Cytat:
W czasie zapalenia tylko często przystawiałam do piersi, ale zostałam zdiagnozowana przez ginekologa w czasie zdjęcia szwów, więc od razu dostałam antybiotyk po którym gorączka i bóle mięsi minęły. Ale trzeba było brać go tydzień aby dokończyć kurację.
Gorsze są zastoje/ zatkane kanaliki, tutaj nie za każdym razem synek sobie z tym poradzi i wtedy ratuję się laktatorem. Są to widoczne zgrubienia na piersi, bolesne, ( oczywiście poza nawałem) ale nie towarzyszą temu żadne inne objawy.
A wydaje mi się, że nie mam jeszcze unormowanej laktacji choć już jest dużo lepiej niż było podobno unormowuje się dopiero po 6tyg

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

jak poziom bilirubiny jest zawyżony dzieci mogą być ospałe stąd ciężej je dobudzić karm go piersią jak często się da i to na pewno pomoże wystawianie do światła dziennego też jest istotne
Emma dzięki za odpowiedz no właśnie ja się nabawiłam zastoju ale udało mi się go rozmasować i odciagnąć laktatorem i nie doszło do zapalenia piersi. Obecnie mam tak dużo pokarmu, że Kluska nie daje rady zjeść wszystkiego więc w obawie przed kolejnym zastojem odciągam resztę laktatorem-nie wiem czy dobrze robię ale mam wrażenie że wpadłam w takie błędne koło odciągania i nadprodukcji 6 tygodni nq stabilizację laktacji toż to wieczność a dodatkowo Duśka użarła mnie w sutka aż do krwi

Stary 2018-07-27, 13:41   #2302
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
My dzisiaj byliśmy na sesji noworodkowej, nie mogę się już doczekać zdjęć!

Położna miała przyjść w ponued, ialek, nagle dzwoni bo ona jest pod klatka :/ jak ja czegoś takiego nie lubię.. No ale dobra przyszła, zrobiła swoje i poszła.. Jeszcze tylko 4 wizyty...

Co do pampersow to też narazie używam pampers ale premium carte bo te zielone są dla mnie średnie

Tak te premium są super

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
Napisane przez RudyKotBialyKot Pokaż wiadomość
Emma dzięki za odpowiedz no właśnie ja się nabawiłam zastoju ale udało mi się go rozmasować i odciagnąć laktatorem i nie doszło do zapalenia piersi. Obecnie mam tak dużo pokarmu, że Kluska nie daje rady zjeść wszystkiego więc w obawie przed kolejnym zastojem odciągam resztę laktatorem-nie wiem czy dobrze robię ale mam wrażenie że wpadłam w takie błędne koło odciągania i nadprodukcji 6 tygodni nq stabilizację laktacji toż to wieczność a dodatkowo Duśka użarła mnie w sutka aż do krwi

Ale z każdym tygodniem będzie coraz lepiej to staraj się odciągać po woli coraz mniej, bo tak jak piszesz, piersi myślą, że aż tyle mleka je maleńka stopniowo zmniejszaj ilość i najlepiej często przystawiaj córkę

Stary 2018-07-27, 13:53   #2303
KarolinaK
Zakorzenienie

Regularkate, Monia, Norka to ktora sie pisze dzis na porodowke???
Regular jestes nadal w szpitalu? Wywołuja???

Szef mężowi mówił ze jego żona pracowała jako położna w Paryżu i na pełnie wszystkie położne zawsze zmieniały zmiany bo był największy ruch, i strasznie duzo pracy. W Polsce tez na pełnie najwiecej porodów
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-07-27, 14:05   #2304
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Regularkate, Monia, Norka to ktora sie pisze dzis na porodowke???
Regular jestes nadal w szpitalu? Wywołuja???

Szef mężowi mówił ze jego żona pracowała jako położna w Paryżu i na pełnie wszystkie położne zawsze zmieniały zmiany bo był największy ruch, i strasznie duzo pracy. W Polsce tez na pełnie najwiecej porodów
U mnie położne szykują się dziś i jutro na szturm porodówki właśnie

Stary 2018-07-27, 14:09   #2305
xXBlankaXx
Zakorzenienie

W dniu gdy młoda się urodziła jako pierwsza urodziło się jeszcze 11 maluchów położne nie wiedziały jak się nazywają

Stary 2018-07-27, 14:10   #2306
RudyKotBialyKot
Raczkowanie

Cytat:
Tak te premium są super

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Ale z każdym tygodniem będzie coraz lepiej to staraj się odciągać po woli coraz mniej, bo tak jak piszesz, piersi myślą, że aż tyle mleka je maleńka stopniowo zmniejszaj ilość i najlepiej często przystawiaj córkę

Taki mam plan oby zastoje i zapalenia nas omijały

Stary 2018-07-27, 14:26   #2307
asiaczek
Zakorzenienie

Oszaleję.... Idze zaczął troszkę brzydko pachnieć pępek. Byliśmy już u lekarza, niby to od temperatur i mam czyścić, czyścić i jeszcze raz czyścić. Cała się trzęsę, bo już Wam pisałam, że z synem mieliśmy zapalenie pępka.

Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-07-27, 15:10   #2308
pozytywnaj
Zadomowienie

U mnie w ruch pójdzie smok. Mały pcha kciuki i ciągnie pomimo że pojedzony

Stary 2018-07-27, 15:45   #2309
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
W dniu gdy młoda się urodziła jako pierwsza urodziło się jeszcze 11 maluchów położne nie wiedziały jak się nazywają

U nas 03.07 każdy poród kończył się cc był taki tłok, ja czekałam od rana do 14:00 mimo, że miałam mieć dużo wcześniej, bo co chwilę nagłe akcje z porodówki szły później na sali i korytarzach rozmawiałam z dziewczynami, że to jakiś fenomen

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Oszaleję.... Idze zaczął troszkę brzydko pachnieć pępek. Byliśmy już u lekarza, niby to od temperatur i mam czyścić, czyścić i jeszcze raz czyścić. Cała się trzęsę, bo już Wam pisałam, że z synem mieliśmy zapalenie pępka.

Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
odpadł już kikut? nam jeszcze tydzień po odpadnięciu podkrwawiał , ale wygląda ok

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Cytat:
U mnie w ruch pójdzie smok. Mały pcha kciuki i ciągnie pomimo że pojedzony

też używamy nie codziennie, ale kiedy się bardzo piekli owszem i działa
Stary 2018-07-27, 15:49   #2310
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Gosia gratuluje

Emma u nas nie sprawdzily sie premium care- ta siatka przykleja sie Kropkowi do posladkow niezaleznie od tego czy nasmarowalam pupe czy nie i niezaleznie od zawartosci pieluchy..
U nas dada 2 juz są na styk, pampers 2 sa akuratne.

Na zapalenie polecam kapuste, ibuprofen i czeste przystawianie. Teraz to Kropek ma juz taki ciąg, że jak mam twarde miejsce i go przystawiam, to czuje jak z tego miejsca odciaga sie mleko

Ide dzisiaj do gin bo ona od przyszlego tygodnia idzie na miesieczny urlop. A połóg konczy mi sie teoretycznie za tydzien... masakra jak to szybko minelo...

Dziewczyny czy krople delicol mogą miec jakies skutki uboczne? Jezeli zastosuje je a np. Kropek ich nie potrzebowal? Mam troche obawy przed podaniem tego Kropkowi... ale ostatnio jest taki placz i lament przy karmieniu, skreca sie, wrzeszczy a potem ulewa dosc mocno... czasem nawet jeszcze podczas jedzenia...

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości