![]() |
#2281 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
Cytat:
Gratulacje ![]() Dziewczyny jakich pieluch używacie? Teraz kupiłam dwójki pampers te same które były za grosz w rossmanie ![]() I oczywiście witam się z karmienia ![]() Bursztynku a da się to rozmasowac? Może zimny okład po karmieniu a ciepły przed? Ja miałam zapalenie i u mnie objawiło się to wysoka gorączka 39stopni Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2282 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A miałaś zgrubienie w tym miejscu gdzie zapalenie bo ja nic tam nie czuję. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2283 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Bierz przeciwgoraczkowe, ale może skończyć się na antybiotyku Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 04:51 ---------- Poprzedni post napisano o 04:40 ---------- Mi zaczął się nawał pokarmu, a Mały średnio chce jeść... nie zwracałan uwagi, ale na pewno nie mamy 3 h przerwy tylko dłuższe. Obudzić do karmienia go nie idzie bo on jak nie chce to nie chce... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2284 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie miałam, ale zaczerwienienie u góry piersi od wew strony. Zgrubienia miałam przy nawale i zastojach, które mnie regularnie męczą ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ---------- Cytat:
Zmiana pieluszki czy przebranie nie wybudza? Ja na początku w 3dobę jak miałam nawał to wybudzalam i co 2h bo inaczej musiałabym użyć laktatora. Pamietam, że nie było łatwo tego szkraba wybudzić ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2285 | ||||
Zadomowienie
|
MałaGosia, gratulacje! To na się po cichu i szybciorkiem rozpakowałaś
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Witam! Piękny dzień się zapowiada, planuję pierwszy spacer sam na sam z Prezesem. Jakoś muszę sobie poradzić z wózkiem, wczoraj próbowałam - tż wziął małego, ja wciągnęłam na piętro wózek. Nie powiem - kręgosłup dostał trochę, ale mam to gdzieś, nie zniosę już tej niewoli. P.s. przyszło wczoraj zamówienie z Gemini - uwielbiam ich ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2286 |
Zakorzenienie
|
Bursztynku to może zapalenie. Widzę,że musimy cały czas uważać na piersi...
Summer super,że delicol pomaga. Emma jak to za grosz? My mamy dady,ale zamówiłam teraz na gemini 2 pampers. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2287 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() U nas również synek rośnie jak na drożdżach - w tydzień 300g ![]() współczuje kolek u maleństw ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Paracetamol na zmianę z ibuprofen I okłady z liści białej kapusty na piersi. 2 dni i po sprawie u mnie. Chociaż zapach tej kapusty to dla mnie była masakra ledwo do przeżycia.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2289 |
Raczkowanie
|
Gosia - ogromne gratulacje
![]() ![]() 'Dwupaczki' nie denerwujcie się na zapas ![]() ![]() ![]() Norka- ale Ty łupy znowu upolowałaś, zwlaszcza ten bodziak ![]() ![]() Bursztynku nie bagatelizuj tego bólu i stwardnienia w piersi. Mi się zaczął robić zastój i właśnie pierwszym objawem było gorsze samopoczucie i objawy jak na grypę ![]() ![]() Emma - z pieluch my używamy babmusowych z rossmana (takie biodegradowalne)-są naprawdę fajne ale strasznie drogo wychodzą ![]() ![]() Jeśli mogę zapytać : jak długo leczyłaś zapalenie i kiedy unormowała Ci sie laktacja? Odciągałaś wtedy pokarm laktatorem czy jak to było? Bo ja po zastoju trochę się pogubiłam i ciągle muszę coś sobie odciągać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2290 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2291 | |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Wysłałam tż do apteki i po kapustę. Faktycznie jest w tym miejscu pierś zaczerwieniona. Mam nadzieję że leki pomogą. Czuję się jak by mnie coś przejechało i jak na złość młoda w nocy budziła się co chwilę do cycka. Boziu czemu faceci nie mogą karmić piersią? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2292 |
Zadomowienie
|
Co do pieluch- my narazie pampersy zielone, ale my dużo na tetrze jedziemy i innych wielopieluchach. U dzieci w pracy najczęściej widziałam dady z biedronki i chyba tez się na nie przerzucimy choć chciałabym przejść zupełnie na wielo tylko narazie testuje co nam pasuje. My jesteśmy po wczorajszym dniu i nocy prawie bez snu. To ze dzień- ok, ale nocy nigdy takiej nie było. Ale zaraz ruszamy na wieś, jak tylko nie będzie deszczu to cały dzień na powietrzu wiec może będzie lepszy sen i ja tez odespie.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmieniłam jak czułam, że liść jest bardzo ciepły i mokry. My używamy pampersow. Pasują nam a mamy duży zapas z odwiedzin ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2294 |
Zakorzenienie
|
My aktualnie mamy pieluchy z lupilu, wcześniej mieliśmy dady i pampersy. Zostajemy przy dadach i lupilu, w zależności które będą w promocji.
Od wczoraj robią nam rowy, pogłębiają i wymieniają przepływy pod wjazdami. Pytaliśmy czy dadzą znać zanim nam rozkopią wjazd to twierdzili, że ktoś z godzinę wcześniej przyjdzie powiedzieć ale, żebyśmy się nastawili na utrudnienia w poniedziałek. Dzisiaj uszykowałam się z Ewką, żeby jechać na zakupy, a tu chwilę przed wyjściem podjechała koparka i zaczęli rewolucję więc jesteśmy uwięzieni na kilka godzin. Całe szczęście, że to mało pilne zakupy, a mama od rana zdążyła pojechać do lekarza. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2295 |
Zadomowienie
|
Hej. My po wizycie położnej. Mały ma dużą żółtaczkę. No i wspominała coś o dokarmianiu żeby wypłukać o nie! Po co skoro on od wczoraj przybrał 100gram? Je co 5h ale przybiera. Dalam go teraz na zewnątrz trochę był na słoneczku a teraz śpi w cieniu. Mam go w krótkich rekawkach
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też bym nie dokarmiala... Tylko wiecie przystawiala do piersi.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2297 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Powiem Wam, że pora letnia na dzidziusia jest idealna! ubiera się leciutko, tak jak tu to wystawiam przed dom i może spać od rana do wieczora Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2298 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2299 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gorsze są zastoje/ zatkane kanaliki, tutaj nie za każdym razem synek sobie z tym poradzi i wtedy ratuję się laktatorem. Są to widoczne zgrubienia na piersi, bolesne, ( oczywiście poza nawałem) ale nie towarzyszą temu żadne inne objawy. A wydaje mi się, że nie mam jeszcze unormowanej laktacji ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2300 |
Wtajemniczenie
|
My dzisiaj byliśmy na sesji noworodkowej, nie mogę się już doczekać zdjęć!
![]() Położna miała przyjść w ponued, ialek, nagle dzwoni bo ona jest pod klatka :/ jak ja czegoś takiego nie lubię.. No ale dobra przyszła, zrobiła swoje i poszła.. Jeszcze tylko 4 wizyty... Co do pampersow to też narazie używam pampers ale premium carte bo te zielone są dla mnie średnie ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Camelitos Czas edycji: 2018-07-27 o 13:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2301 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2302 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak te premium są super ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
Ale z każdym tygodniem będzie coraz lepiej ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2303 |
Zakorzenienie
|
Regularkate, Monia, Norka to ktora sie pisze dzis na porodowke???
Regular jestes nadal w szpitalu? Wywołuja??? Szef mężowi mówił ze jego żona pracowała jako położna w Paryżu i na pełnie wszystkie położne zawsze zmieniały zmiany bo był największy ruch, i strasznie duzo pracy. W Polsce tez na pełnie najwiecej porodów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2305 |
Zakorzenienie
|
W dniu gdy młoda się urodziła jako pierwsza urodziło się jeszcze 11 maluchów
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2306 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2307 |
Zakorzenienie
|
Oszaleję.... Idze zaczął troszkę brzydko pachnieć pępek. Byliśmy już u lekarza, niby to od temperatur i mam czyścić, czyścić i jeszcze raz czyścić. Cała się trzęsę, bo już Wam pisałam, że z synem mieliśmy zapalenie pępka.
Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2308 |
Zadomowienie
|
U mnie w ruch pójdzie smok. Mały pcha kciuki i ciągnie pomimo że pojedzony
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2309 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2310 |
Wtajemniczenie
|
Gosia gratuluje
![]() ![]() ![]() Emma u nas nie sprawdzily sie premium care- ta siatka przykleja sie Kropkowi do posladkow niezaleznie od tego czy nasmarowalam pupe czy nie i niezaleznie od zawartosci pieluchy.. U nas dada 2 juz są na styk, pampers 2 sa akuratne. Na zapalenie polecam kapuste, ibuprofen i czeste przystawianie. Teraz to Kropek ma juz taki ciąg, że jak mam twarde miejsce i go przystawiam, to czuje jak z tego miejsca odciaga sie mleko ![]() Ide dzisiaj do gin bo ona od przyszlego tygodnia idzie na miesieczny urlop. A połóg konczy mi sie teoretycznie za tydzien... masakra jak to szybko minelo... Dziewczyny czy krople delicol mogą miec jakies skutki uboczne? Jezeli zastosuje je a np. Kropek ich nie potrzebowal? Mam troche obawy przed podaniem tego Kropkowi... ale ostatnio jest taki placz i lament przy karmieniu, skreca sie, wrzeszczy a potem ulewa dosc mocno... czasem nawet jeszcze podczas jedzenia... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:49.