|
|
#2281 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bydgoskie Panny Młode
Pogoda na razie jest super, a to, że chłodno to drugorzędna sprawa.
Chyba czas na życzenia, co? ![]() ![]() ![]()
|
|
#2282 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
żeby tak się nie stało.Cytat:
ślicznie---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- judith oby spełniły się wszystkie Wasze wspólne marzenia i żeby ten dzień był wyjątkowym początkiem cudownego życia we dwoje
|
|
|
#2283 |
|
Zakorzenienie
|
Ja również życzę Tobie Judith oraz Twojemu Mężowi wszystkiego co najlepsze!! Oby całe Wasze życie było tak radosne jak dzisiejszy dzień. Niech zawsze świeci Wam słonko, a jeśli zdarzą się czarne chmury, to niech wzmocnią, a nie dzielą!! Buźka
![]() Wasze zdrowie |
|
|
|
|
#2284 |
|
Rozeznanie
|
judith, ode mnie również najlepsze życzenia, bądźcie szczęśliwi na tej nowej drodze życia.
Tak wracając do tych drugich fotek jakie wrzuciłam, dziewczyny, co w ogóle myślicie o tego typu ozdobach na szyję jak na zdjęciu w sepii? |
|
|
|
|
#2285 |
|
Zakorzenienie
|
ja osobiście wolałabym jakiś delikatny łańcuszek z zawieszką, albo jakieś koraliki. Taka zawieszka jaką pokazałaś nie za bardzo mi się podoba, bo skraca szyję. A Tobie jaki rodzaj biżuterii się podoba?
|
|
|
|
|
#2286 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2288 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To pewnie też zalezy od rodzaju bransoletki i sukienki, podpytam chyba o to panią Mirkę przy najbliższej okazji.
|
|
|
|
|
|
#2289 |
|
Zadomowienie
|
Ja też jestem za czymś skromnym. Wydaje mi się też, że do Twojej sukni taka ozdoba nie pasuje. Ja z biżuterią miałam największy problem bo się na niej nie znam, więc może się mylę.
|
|
#2290 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2291 |
|
Zadomowienie
|
Ja kupiłam chyba 3 komplety biżuterii do ślubu bo nie mogłam się zdecydować
Nie wiedziałam co będzie pasowało. Ostatecznie popraosiłam w salonie (jak kiecke odbierałam) o pomoc i wziełam to co mi kobitka doradziła
|
|
#2292 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2293 |
|
Zakorzenienie
|
Tenebre - też mi się wydaje że coś delikatniejszego, bo samo bolerko koronkowe jest bogate
![]() Dziewczyny, mam pytanie. My jutro idziemy pierwszy raz do księdza, spisać protokół. Wiem, ze musimy wziąć wszystko ze sobą, tylko nie wiemy czy płacić teraz całość, czy część a w dzień ślubu resztę. Czy coś dodatkowo za zapowiedzi... nie mam pojęcia. Chcemy dać około 400 zł. nie wiem czy to dużo czy mało, ksiądz nie powiedział nic jak pytaliśmy. Powiedział tylko że jeśli chcemy żeby msza była w naszej intencji, to dać na intencję ile chcemy, bo na kościół się przyda. I teraz nie wiemy kiedy dać
|
|
|
|
|
#2294 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do tych opłat to nam też ksiądz właśnie nie chciał dokładnie podać sumy więc też się z TŻ zastanawiamy ile ostatecznie na to wszystko przeznaczyć... Powiedział nam tylko, że na 3 miesiące przed będziemy o kosztach rozmawiać, więc nic nie wiem dokładnie kiedy i ile. |
|
|
|
|
|
#2295 |
|
Zakorzenienie
|
My spisaliśmy protokół trzy miesiące przed ślubem, bo wtedy byliśmy ostatni raz na Śląsku przed ślubem. Na msze daliśmy 400zł(mama zapłaciła ok dwóch tygodni przed). A za zapowiedzi w Bydgoszczy płaciliśmy już przy odbieraniu tego zaświadczenia - 20zł
|
|
|
|
|
#2296 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2297 |
|
Zakorzenienie
|
A ile sie płaci za odpis od chrztu, bierznowania? I jeszcze ile trzeba dać księdzu z mojej parafii żeby dał mi pozwolenie na ślub w innym kościele? Dzięki dziewczyny z góry za odpowiedz, niedługo czeka mnie bieganie po parafiach
wolę wiedzieć na jakie kwoty mam być przygotowana.
|
|
|
#2298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dalej nie pomogę
|
|
|
#2299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2300 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie z odpisami nie ma problemu bo wszystko jest w parafii z racji, że do niej należę, gorzej z TŻ, ale jakoś te dokumenty wyciągniemy. Cieszę się, że uważacie iż dla księdza około 400zł to odpowiednia kwota lub nawet za dużo, bo TŻ wymyślił, że pewnie wypada jeszcze więcej a tak będę miała na niego jakiś argument.
|
|
|
|
|
|
#2301 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za podpowiedzi, niestety nawet nie mogłam wejść przeczytać. Ale nie daliśmy dzisiaj nic, damy przed ślubem, albo na ostatnim spotkaniu. W ogóle to się zdziwiłam, bo przygotowałam się na długie siedzenie, a tu ksiądz kilka pytań zadał i powiedział że pierwsza część protokołu za nami, druga za dwa tygodnie, i będzie bardzo osobista... no i śmiesznie bo pytał się nas o poradnictwo rodzinne, czy chcemy czy nie. ale sam mówi: "wiecie, w dzisiejszych czasach to wiadomo jak to jest, więc może podarujecie sobie to poradnictwo? Bo ja bym musiał dzwonić do Pani, prosić żeby przyjechała.... no chyba że bardzo chcecie to zadzwonię. " hihi, a my z TŻ wielkie oczy i mówimy że nieeee
chcieliśmy dać na zapowiedzi, ale nie chciał wziąć... powiedział że jak chcemy dać na mszę to będzie wszystko razem. Judith mężatko.... spełnienia marzeń i samych wspaniałych chwil życzę
|
|
|
|
|
#2302 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też bym tak chciała z tym poradnictwem...
|
|
|
|
|
|
#2303 |
|
Zakorzenienie
|
Mój proboszcz też nie wymagał od nas nauk przedmałżeńskich ani poradnictwa rodzinnego. Stwierdził, że to wszystko jest sprawa sumienia, czy chcemy, czy nie. Kartek do spowiedzi też nie mieliśmy.
A ta bardziej osobista część protokołu to będzie pewnie rozmowa z każdym z Was z osobna i pytania typu: "czy jesteście dopasowani seksualnie" Ja nie miałam czegoś takiego, ale znajomi owszem i nieźle musieli kombinować, by przejść pozytywnie ten wywiad
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2306 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2307 |
|
Rozeznanie
|
ja tez juz jestem po, wszystko sie udalo, oczywiscie tradycyjnie wszystko minelo nam niesamowicie szybko, zespol byl rewelacyjny, przetanczylam wszystkie kawalki pomimo iz nie tancze ale grali tak cudownie ze nie bylo opcji aby siedziec;
po weselu zostalo nam duzo jedzenia wiec rozdawalismy nastepnego dnia gosciom mieso, ryby i ciasta oraz tort - na marginesie tort od sowy byl przepyszny, na nastepny dzien niektorzy goscie jedli go na sniadanie jedyne co bym zmienila to wejscie i wyjscie z kosciola, tak nas ponioslo ze zrobilismy to w ekspresowym tempie no i moj bukiet ktory w kosciele zaczal sie sam tuningowac, odpadly glowki dwoch malych rozyczekswiadkowa sie nei spisala, w kosciele nie pomagala mi z trenem, a przy wyjsciu z kosciola dala mi moja torebke bo ona nie bedzie jej nosic - zenada poprostu ale ogolnie impreza bardzo sie udala w poniedzialek mielismy sesje w trojmiescie i chodzilismy po klifach, generalnie bylo bardzo ekstremalnie ale cieszymy sie ze zrobilismy to w poniedzialek bo wczoraj i dzisiaj pogoda bardzo sie popsula - dzisiaj jak wracalismy do domu to na drodze usuwalismy drzewo ktore spadlo i zatarasowalo ruch, padal grad, wialo i generalnie bylo masakrycznie
Edytowane przez judith8 Czas edycji: 2009-10-19 o 22:28 |
|
|
|
|
#2308 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Świadkową może pozostawię bez komentarza, ale cieszę się, że poza tym wszystko Wam się udało. ![]() W ogóle to piękna z Ciebie Panna Młoda. |
|
|
|
|
|
#2309 |
|
Zakorzenienie
|
Judith, pięknie wyglądaliście mówię z ręką na sercu!!gdybym nie wiedziała, że macie slub w padzierniku, pomyślałabym, że to....sierpień
Słonko Wam ładnie świeciło po wyjściu z kościoła.Witaj wśród mężatek Co do świadkowej - moja (starsza siostra) do końca też nie stanęła na wysokości zadania... Z długim welonem musiałam radzić sobie sama. No ale cóż.. Kłócić się z tego powodu z nią nie będę. |
|
|
|
|
#2310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdy nie jest idealnie, ale co tam, najważniejsze, że jesteście szczęśliwi Gratulacje
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:38.

żeby tak się nie stało.
na tym w sepii kumpela mi na próbę domontowała ozdóbkę na szyję.
ślicznie

Nie wiedziałam co będzie pasowało. Ostatecznie popraosiłam w salonie (jak kiecke odbierałam) o pomoc i wziełam to co mi kobitka doradziła