![]() |
#2281 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007
ufff przestala mnie bolec piers...Nie wiem co to bylo
![]() ![]() A wczoraj wieczorem juz drugi raz mialam plamienie i znowu myslalam ze to miesiaczka.Ale chyba jednak jeszcze nie... Czy takie plamienia sa normalne? Katar powoli przechodzi ![]() ![]() ![]() bubbel - trzymam kciuki zwlaszcza za szczepienie. Zeby Nathaniel lepiej je zniosl niz moj Adas ostatnio ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My po obdzwonieniu basenów rezygnujemy z tego pomysłu - bo godziny to chyba jakiś debil (za przeproszeniem) ustalał - no chyba że biorą pod uwagę tylko bezrobotnych rodziców ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2283 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A gdzie bylas Prima jak Cie nie bylo, co ![]() kuseczko: czy Ty sie juz zdecydowalas na spacerowke, bo ja mam od wczoraj metlik w glowie, za duzy wybor ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2284 |
Zakorzenienie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6703696]
A gdzie bylas Prima jak Cie nie bylo, co ![]() [/quote] Ach, załapaliśmy jakiegoś wstrętnego wirusa - na wszystkie komputery ![]() ![]() ![]() ![]() Najgorsze jest to,że nie miałam zgranej ostatniej wersji pracy dyplomowej (co jakiś czas tż zrzuca wszystko z komputera na płyty, ale ostatnio tego nie robił już tak często) no i doopa. Z pamięci dopisywałam, co tam pamiętałam ![]() ![]() Piszecie, co po macierzyńskim - ja nie wiem ![]() Moja mama miała iść na emeryturę od kwietnia, ale nie rozwiązali jeszcze jej zakładu pracy (mieli to zrobić - wtedy ona moze iść na wcześniejsza emeryturę) i wtedy ja wróciłabym do pracy. Niestety - teraz nie mam pojęcia, co zrobić. Niania - po pierwsze nei chciałabym dawać Huberta komuś obcemu ![]() ![]() Pomyslałam, że po prostu wrócę po wakacjach do pracy, pogadam z dziewczyną, która mnie zastępuje, żeby popracowała do sierpnia. Niestety, ona powiedziała mi, że ma dosyć tej pracy i że odlicza dni do mojego powrotu i nie będzie tam pracować dłużej. No i teraz sama nic już nie wiem, a męczy mnie ta sytuacja bardzo... Ech, idę na śniadanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2285 |
Zakorzenienie
|
Nic mi nie wiadomo. Ale nie sadze zeby zabrali ten jedyny malenki basen dla dzieci i tam prowadzili zajecia. Bo co jak w tym czasie przyjda rodzice z dziecmi? To gdzie sie one beda mialy podziac?
Ale nie pytalam, wiec moze warto tam zadzwonic? lea - 9.00 w sobote to doskonaly termin!!! Taki by mi najbardziej pasowal ![]() edit: primavera - a Ty nie moglabys zabierac Huberta ze soba do pracy? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2286 |
Zakorzenienie
|
mam lenia totalnie nic mi się nie chce ani sprzątnąć ani obiad ugotować totalna porażka. Spacer się średnio udał bo chciałam iść do sklepu po sos na obiad a tu zaczął padać deszcz. Zapowiadali, że będzie ładnie i ciepło i
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2288 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2289 |
Zadomowienie
|
Koletynko właśnie chciałam Cię zapytać o te ćwiczenia. Ja mam 10 dzień i już siedzę nad tym prawie 25 minut.
Brzuszek może trochę mniejszy ale mięśnie to to nie są. Celko mnie ostatnio pierś też tak bolała. Takie jakby kłucie... Jakoś przeszło. Primavera wiem coś o tych zachciankach promotorów. Pół sierpnia przesiedziałam z Marcelkiem w brzuszku pod pokojem mojego promotora, bo nie przyszedł. A jak przyszedł to oczywiście się czepiał. Ann ścięłam się jeszcze przed porodem. A teraz się męczę z pipiutami na głowie. A Marcelek zrobił się śmiechol, piskot i gaduła jak nie wiem. Wszedł na jakieś wyższe tony i cały dzień się chichra a ja za nim.
#2290 |
Zakorzenienie
|
a my jutro idziemy na basen
![]() ![]() ![]() Planuje wprowadzic kleik ryzowy na moim mleku niebawem, bo sie łudzę ze maly sie zapcha na noc, ale chyba znajac mojego glodomora to pewnie nic z tego nie wyjdzie ![]() W sumie - jak to jest z tym wprowadzaniem dodatkowych pokarmow? Po 4, czy 6- tym miesiacu? Karmie tylko cycem do tej pory.... I co z tym glutenem? Niby powinno sie podawac od 5-6 miesiaca... |
![]() ![]() |
![]() |
#2291 |
Zakorzenienie
|
Celko podobno przez pół roku dziecku wystarczy Twoje mleko, nie musi w tym czasie dostawać żadnych owców, warzyw, poza kaszką glutenową, która w niewielkiej ilości można podawać już w 5 m-cu. Zapobiega to powstawaniu celiakii.
Najlepiej może spytaj pediatry ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2292 |
Zadomowienie
|
lea29 mam już jedną spacerówkę McLaren'a kupioną w używanym dla Adriana( niestety nie da rady z nim normalnie iść na zakupy
![]() ![]() Jest świetna, fajnie się prowadzi, lekka, wygodna dla mnie i dla dziecka. Jaśkowi kupię nową jak tylko będzie odrobinkę cieplej, chociaż może i kupię za miesiąc, bo będę musiała szybko odprowadzać Adika do przedszkola. Ja już wprowadziłam kaszki, kleiki i soczki- wszystko dozwolone od 4 miesiąca. Z tym, że ja karmię modyfikowanym,a w takich przypadkach podobno należy szybciej urozmaicać dietę dziecka.Chociaż moim zdaniem, mama najlepiej wie, kiedy już czas na coś więcej niż mleko ![]()
#2293 |
Zakorzenienie
|
no i nie idziemy jutro na basen! Maly dostal goraczke
![]() Po cwiczeniach, juz mialam zabrac go do wanienki ale ze termometr lezal kolo przewijaka, wiec przypadkiem zmierzylam mu temperature. Patrze a tu 39 stopni ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2294 |
Rozeznanie
|
Celko małym dzieciom może się zdarzyć wysoka gorączka "znikąd" która znika sama po dłuższej chwili. Tak więc zmierz jeszcze z raz dzisiaj albo jutro z rana. Może się okazać, że jest OK
|
![]() ![]() |
![]() |
#2295 |
Joanna Małgorzata
|
witam
staram się was codziennie podczytać ale brak czasu na pisanie ale dziś mam chwilkę Celko to może być trzydniówka tzn sama temperatura przez 3 dni a po tym jakas lekka wysypka ( nie koniecznie nieraz kończy się bez) A u nas: po1. Miku ma chrypę i katar - dostaje wapno - najprawdopodobniej alergia ![]() ![]() po2. Miku po szczepieniu - ale krzyczał (nawet mu chrypa nie przeszkodziła by go cała przychodnia słyszała) po3. Norbiś wrócił do przedszkola i zarobił ufoludka ![]() ![]() ![]() ![]() - to jest nagroda za ładną pracę Ferie poświęcone nauce poskutkowały Buziolki dla was slicznotki i dla jeszcze śliczniejszych bobasków
#2296 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Ja znowu w burakach a Wy napłodziłyście, że hej!! ![]() A póki pamiętam to: Trochę spóźnione ![]() Najlepszego dla Nathanielka bubbelka i Zuzy ann_Lee z okazji trzech miesięcy ![]() ![]() ![]() ![]() I dla Adasia Celki który dziś już cztery miesiące kończy ![]() ![]() ![]()
#2297 |
Zakorzenienie
|
celko - jak Adaś? Przeszła mu gorączka?
Ja jutro wybieram się do aquaparku i podpytam, czy nie planują zajęć dla maluszków ![]() Zastanawiamy się też, czy nie nie spróbować pogadać na Ostrowskiego, żeby chodzić tylko na jedne zajęcia (są w pt i sob w południe) no i żeby płącić za pół kursu - bo płacić za całość i chodzić połowę to bez sensu ![]() A ty gdzie się umawiałaś na indywidualne zajęcia? Hubertowi chyba zaczęła się robić ciemieniucha - na czubku główki. Na razie jest maleńka, zakupiłam Olejuszkę i już wczoraj mu posmarowałam. CZy któraś z was już wprowadza coś innego do diety poza mlekiem? Żona kuzyna "uświadomiła" mnie, że dlaczego Hubert tylko na mleku, bo oni Kacperkowi (2 dni młodszy) to już soczek dają z marchewki ![]() ![]() sławka - buziole dla Łukaszka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2298 |
Zakorzenienie
|
Inko jakim sposobem Miku już na szczepieniu był? Jest młodszy od Gosi równiutko o tydzień czyli w czwartek konczy 12 tygodni.
Nam pediatra i położna mówiły, że szczepienia robi się jeśli minęło 6 tygodni od ostatniego szczepienia. Chyba że te 6 tygodni można trochę nagiąć ![]() My na drugą szczepionkę idziemy w czwartek, trochę po terminie ale akurat tak nam pasuje. Dołączam się do życzeń dla naszych jubilatów ![]() ![]() Primavera dokładnie ![]() Wiem że należy urozmaicać ale to chyba jednak za wczesnie. Niektórzy też przyspieszają wkładając 6 miesieczne dzieci w chodzik robiąc im wiecej krzywdy niż pożytku. Trzeba miec umiar, wszystko z czasem nic na siłę, nie dajmy sie zwariować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2299 |
Zakorzenienie
|
Celko wszystkiego najlepszego dla Adasia z okazji ukończenia 4 miesiąca
![]() ![]() Prim chyba tak jak pisze Yoolia, że niektórzy źle interpretują etykietyki chociaż też niekoniecznie, bo nasza doktorowa chciała wprowadzić soczek jabłkowy już po skończeniu 3 m-ca, żeby pomóc Matiemu w wypróżnianiu, ale przez te ciągłe jego infekcje i przez brany antybiotyk nie zaczeliśmy soczku by nie wystąpiła reakcja alergiczna. Inko gratulacje dla Norbisia ![]() ![]() A my jak już pisałam wcześniej w święta robimy chrzciny i chrzestny już zapowiedział, że kupi krzesełko do karmienia jakie sobie wybierzemy, więc już wybraliśmy ![]() ![]() ![]()
#2300 |
Joanna Małgorzata
|
Yolciu Miku miał termin na srode ale ze bylam go przebadac w zwiazku z ta chrypa to przy okazji wczesniej go pokuli
Misiu tak chrypka to tez oznak alergii tak samo jak na przyklad brzydki zapach ciałka. Przerbiałam to z Norbim to o tyle teraz jestem madrzejsza ale łodziłam sie ze ta wiedza mi nie bedzie potrzebna. a na co uczulony nie wiem niestety ![]() a co do wprowadzania jedzonka to sie zgadzam z dziewczynami po skonczonym 4 miesiacu buziolki dla dzieciaczków
#2301 |
Zakorzenienie
|
Inko no to mnie zaskoczyłaś
![]() A gdzie Afliks ![]()
#2302 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2303 |
Zakorzenienie
|
Dziekujemy za zyczenia.
Goraczka ustapila w nocy. Nie podawalam zadnych lekarstw. Maly przespal cala noc z nami w lozku i jakos za bardzo nie marudzil. Nie wiem skad to sie wzielo i czy dopiero teraz jakies chorobsko sie pojawi czy juz nie ma czym sie martwic, skoro przeszla. primavera - a co ten kurs na ostrowskiego to sa zajecia 2 razy w tygodniu? Napisz cos wiecej. misia, Yoolia - a jak ten gluten wprowdzic przy karmieniu piersia? W jakiej postaci? Lyzeczka kaszki rozmieszanej na wodzie, czy jak? ![]() Chyba poczekam z wszelkimi nowosciami do kolejnego szczepienia (11marca)... Ps. moja doktorowa to juz w 10tygodniu chciala wprowadzic jablko zeby kupki lepiej szly.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2304 | |
Zakorzenienie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6714082]A moze tylko ja mam wybrakowany egzemplarz
![]() ![]() Dobra Lea przekonałaś mnie ![]() ![]() Cytat:
![]() |
#2305 |
Zadomowienie
|
Ja mam kubki niekapki dla Adriana z Aventa i niestety takie szczelne to one nie są
![]() ![]() Powtarzam jeszcze raz, bo się chyba Primevera pytała :Ja już wprowadziłam kleiki, kaszki i soczki. Jaś kończy (za 3 dni) 4 miesiące. Kaszki mu bardzo smakują, soczki podałam bo nie chciał mi pić herbatek granulowanych ![]() Moim zdaniem bez sensu jest kierować się tylko i wyłącznie etykietką, tym, co powie doktor itp...Każda mama zna najlepiej swoje dziecko i tylko ona także najlepiej wie i czuje, kiedy należy urozmaicać już dietę maleństwa ![]() Jaś np. kompletnie nie jest gotowy na pokarmy stałe, a są nawet już zupki jarzynowe i przecierki od 4 miesiąca życia Celko2000 przyłączam się do życzeń ![]() Jeszcze trochę a nasze maluchy zaczną już samodzielnie siedzieć ![]() Chyba w szóstym miesiącu mniej więcej?? A ja dziś zostawiam swoje maluszki na dwa całe dni ![]() ![]()
![]() Edytowane przez kuseczka Czas edycji: 2008-02-26 o 09:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2306 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2307 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
![]() dawno nie zaglądałam tu... ![]() za nami troche ciezkie chwile...zaczne od poczatku. do tej pory karmiłąm Patryka piersią, okazało sie ze ma on podejrzenie skazy białkowej i ja pzrez ponad miesiac nie jadlam nic co miało w sobie mleko. na ostatniej szczepionce 21.02 okazało sie za mój mały ma miekkie kości...czyli poczatek krzywicy ![]() ![]() co do szczepień. to ostatnie szczepienie 21.02 był koszmarem, a dokladnie to co sie działoi po nim. Wylądowaliśmy na pogotowiu. szczepionke dostał w czwartek. po szczepionce cały czas płakał, kzryczał stękał, gorączkował i do soboty nie chciał wogle jesc, nie mogliśmy go uspokoić...w piątek wieczorem nie wiedziaąłm juz co mam robic i pojechaliśmy z mezem na pogotowie. w sobote było juz troche lepiej... mały zjadał juz po 50 ml mleka przy każdym karmieniu. teraz jest juz dobrze, juz doszedł do siebie. jesc tez zaczał juz normalnie(po 120 ml). strasznie sie boje trzeciego szczepienia ![]()
Nie bój się zrobić wielkiego kroku... nie pokonasz przepaści dwoma małymi... David Lloyd George Patryk urodził się 11.11.2007 r. ![]() ![]() ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200711111762.png |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2308 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dlatego zaczełam się nad tym zastanawiać... dla mnie to zbyt wcześnie. Zrozumiałabym, że 3,5 m-ca, no ale ledwo ponad 2? misia - jakie krzesełko wybraliście? Cytat:
Mam w domu poradnik żywieniowy - jak wróci TŻ (wziął aparat do pr5acy) to cyknę ci stronę o wprowadzaniu glutenu ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2309 |
Rozeznanie
|
hejo
![]() ja od rana dzień piękności - wax na włosy, pealing i maseczka na twarz oraz golenie nóżek ![]() ![]() wszystkiego dobrego dla małych solenizantów: Adasia Celki i Łukaszka Sławki ![]() ![]() ![]() ![]() oraz spóźnione życzonka dla Nathaniela Bubbel i Zuzi AnnLee ![]() ![]() ![]() ![]() Celko dobrze, że ci przestała Cię już boleć pierś ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() InKo gratulacje dla Norbisia - teraz byle już tylko do wakacji ![]() ![]() *misia* a czemu ja myślałam, że ty masz ciemne włoski ![]() ![]() kuseczko ![]() ![]() ![]() ![]() Primavera i jak tam sprawa opieki nad Hubercikiem - wyjaśniło się już coś? Ja też się boję, że jak będę musiała wrócić do pracy to coś się popsuje w naszym planie opieki nad Kasią. W czwartek jadę do firmy porozmawiać z dyrektorem i ustalić wszystko... I to by było na tyle - Kasia się obudziła i strzeliła kupola ![]() A i u was też dzisiaj taki ładny dzień? Miłego dnia ![]()
#2310 |
Raczkowanie
|
witajcie mamuski!
ja zageszczam mleczko małemu kaszka sinlac ostatnio jak bylismy u lekarza kazali nam zmienic mleczko a ze ulewa to zageszczac ta kaszka ![]() wczesniej jak miał biegunke dodawałam mu do mleczka kleiku ![]() my planujemy podac kubusiowi w niedziele jak skonczy 4 miesiace papke z marchewki mysle ze jest juz gotowy ![]() wszystkiego naj naj dla Adasia
![]() wszystkiego naj naj dla łukaszka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.