|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2281 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Najlepsze farby BLOND
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2282 |
Raczkowanie
|
witam,
moje drogie a może znacie sposób by z rudawych zrobić bardzo jaśniutki popielaty blondzik? eksperymentowałam ostatnio z wellatonem 8/1 i lekko ochłodził mój ostry rudy kolor ![]() chciałabym wrócić do naturalnego (podobny jak na ostatniej fotce) lecz wiem, że długa droga przede mną...nie chcę zapuszczac i czekać aż odrosną...fryzjer tez odpada... co radzicie? dodaję foto: 1 i 2 w dziennym świetle z lampą błyskową 3,4 i 5 w dziennym świetle (przy oknie) bez lampy 6 efekt jaki chcę osiagnąć pomóżcie ![]()
![]() |
#2283 |
Zakorzenienie
|
Ważne pytanie! Czy tubkę profesjonalnej farby można odkręcać i zakręcać jak np utleniacz? Czy trzeba od razu wszystko zużyć?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2284 |
Przyczajenie
|
Witam!
![]() A on moje zdjęcia z włosami blond! ![]() 1.Z pasemkami 2.Cały blond |
![]() ![]() |
![]() |
#2285 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2286 |
Przyczajenie
|
a ja doradzam garniera nr 111 bardzo fajna farba mi pokryła rude miedziane włosy ale użyłam dwie farby jedną po drugiej .farba nie niszczy włosów ,pięknie pokrywa ,moje włosy teraz są jasne ,lekko popielate.mam doświadczenie w farbowani,cały czas miałam jasny blond do włosów .przez pażdziernik i listopad miałam intensywną miedz a teraz mam jasne popielate........polecam garnier color natural nr 111.ale ,małe ale moje włosy są bardzo podatne.pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#2287 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2288 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2289 |
Rozeznanie
|
jak zrównać kolorek cały czas myśle o chłodnym popielatym blondzie a może właśnie ten Viking ale jak wyjdzie na tych rozjaśnionych jasnych pasemkach po rozjaśniaczu...wyjdzie ciemny?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2290 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=ernet;16992561]A ja mam pytanko do Twojego kolorku. To fryzjerka robi Ci włosy rozjaśniaczem całe czy pasemka? I do tego wplata jasny złoty blond, wiesz może jaki dokładnie wplata Ci ten kolorek złota? I jakiej firmy jest ta farba? A rozjaśniaczem robi Ci pasemka czy całość włosów? Czy odczułaś różnicę w kondycji włosów po rozjaśniaczu? Nie mogę się napatrzeć na ten piękny blond
![]() ![]() Preferuję mocno popielate, wręcz szare, niebiałe, ale ten kolorek mnie powalił. Tylko, że mało w nim złotych promyków? Opisz coś więcej, proszę ![]() Zawsze robiła mi baleyage samym rozjaśniaczem ale włosy wydawały mi się za szare, ostatnim razem właśnie zrobiła mi tak samo jak zwykle baleyage rozjaśniaczem a reszte włosów pociągnęła tym jasno złotym kolorkiem, nie wiem dokładnie jaka to była farba wiem tylko że jakaś profesjonalna wella ale nawet nie potrafię powiedzieć jak dokładnie nazywał się ten kolor. I efekt wyszedł bardzo fajny, jednak tak jak już pisałam chciałabym zacząć sama farbować ![]() ![]() I właśnie teraz zastanawiam się nad tym lorealem 10.21 tylko może mi podpowiesz, odrost mam mysi czy załapie mi ta farba? Oczywiśćie nie chcę żeby odrost wyszedł żółty.. No a włosy na długości mam już bardzo rozjaśnione także jakby co powinnam na końcu przeciągnąć farbą dosłownie na chwilkę? Przeczytałam cały ten wątek o 10.21 tak jak mi poleciłaś i jestem trochę zdezorientowana.. Wy tu pokazujecie swoje fotki na których naprawdę ślicznie i jasno wyszedł kolor a tam jest też kilka fotek na których wygląda jak taki średni blond..I nie wiem za bardzo co myśleć.. Edytowane przez snowhitee Czas edycji: 2010-02-06 o 18:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#2291 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2292 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2293 |
Rozeznanie
|
dziewczyny doradzcie mi coś....plis...jak wyrównać kolorek,niby chciałam ponownie garniera 111 ale mam dośc zniszczone włoski i niewiem czy rozjaśnianie ponowne to dobry pomysł a ten viking on nie rozjaśnia tylko nadaje kolor ale co wyjdzie,kurcze mam dylemata...a może wy mi cos doradzicie jesteście już bardziej doświadczone niż ja...jaką farbą mam pofarbować?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2294 |
Zakorzenienie
|
A to dobrze. Bo kupiłam dwie tubki i nie wiem czy drugą na całe będę kłaść czy na odrosty, a w ciągu 3 miesięcy na pewno jeszcze będę odrosty chociaż robić.
HopeMAGDA a może na razie jakiś szampon połóż i odpocznij od tych farb. Może tą palette co ostatnio kładła Superedzia? Bo tych z amoniakiem chyba za dużo ostatnio poszło ich w ruch? ![]() Edytowane przez Kachula82 Czas edycji: 2010-02-06 o 14:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#2295 |
Rozeznanie
|
hmm.....masz racje mam takie suche a loreal casting 900 to szampon co by mi wyszło pewnie ciepły odcień?albo zieleń...a loreal preference silver blond PO 01 ktoś używał ładniutki na opakowaniu...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2296 |
Przyczajenie
|
Wcześniej miałam jasne pasemka jak na zdjęciu 1.mój kolor naturalny to średni\ciemny blond.Zamarzył mi się cału blod.Poszłam do sklepu i kupiłam farbę Garnier 111 belle color. Farbowałam w domu i wyszło tak jak na zdjęciu 2 .Odrosy wyszły mi lekko żółtawe, ale po następnym farbowaniu wyszedł ładniejszy odcień. Po farbowaniu włosy są jasne i lekko popielate, z dalszym myciem zyskiwają cieplejszy ładny odcień.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2297 |
Przyczajenie
|
Hej. robilam wlosy ostatnio farba garnier color nsturals 7 blond i wyszedl kolor troche zolty odcien, wiecie moze ktora farba moze troche rozjasnic wlosy ale zeby nie bylo takie"BIALE" tylko odcien nie zoty tylko bardzirej platynowy....
|
![]() ![]() |
![]() |
#2298 |
Raczkowanie
|
farby z wellatonu ładnie rozjaśniają włosy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2300 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2301 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaki śliczny kolor ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2303 |
Zakorzenienie
|
Kachula- mam z innej firmy utleniacz. I raczej na nich nie będziesz miała instrukcji bo to profesjonalne, ale mogę się mylić
![]() Musisz dodać tyle utlenicza żeby miało gładką, balsamiczną konsystencję i wymieszać żeby nie było żadnych grudek. I jeśli mieszasz 2 kolory to najpierw zmieszaj farbę, a potem dodawaj utleniacz. |
![]() ![]() |
![]() |
#2304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2305 |
Zakorzenienie
|
jest tylko napisane że ma odżywkę nie niszczy włosów i takie bzdetki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2306 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2307 |
Zakorzenienie
|
a jaką wodę zamawiasz?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2308 |
Zakorzenienie
|
Już zamówiłam wczoraj wszystko Prosalonu. Jakoś wolałam miec wodę tej firmy co farba. No i tanio było u tego allegrowicza.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:19.