|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2281 |
Konto usunięte
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008'
|
![]() ![]() |
![]() |
#2282 |
Zakorzenienie
|
Asiula a to na pewno nie potówki?
Anisiu dziś dzień ćwiczeń ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2283 |
Zakorzenienie
|
mam dziś kryzys laktacyjny i właśnie się zastanawiam czy walczyć, czy wreszcie odpuścić? a jak walczyć to co herbatka hippowa wystarczy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2284 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2285 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2286 |
Zakorzenienie
|
kochane mam pytanie do dziewczyn które mają butelki TT, powiedzcie jak trzymacie dzieciakom butlę-tym otworkiem do góry czy do dołu...??? bo się zastanawiam czy to wszystko jedno..?
jakiego koloru są śpiki które wyciągacie dzieciom z nosa...?? Bo Tymek ma żółto zielone... wiem że do nosa wciąga mleko podczas jedzenia, kataru nie ma tylko czemu to jest żółto zielone a nie białe... powiem wam ze powoli wymiekam...normalnie tymus z aniolka zmienil sie w diabelka....co chwile płacze, jest marudny a do zaniesienia sie potrzeba mu dosłownie sekundy... wczoraj wieczorem lezał na łózku, przyciagalam mu nozki do brzuszka bo go bolał, lezal zadowolony, ogladal pokój, zaczełam zmieniac mu pieluszke i w momencie zapinania body zerkam na niego a on nie dycha bo sie zaniosl...nawet nie wiemm kiedy co i jak... za tydzien wraca nasza pediatra z wakacji, idziemy sie szczepic to pogadam z nia co ona na to zanoszenie sie..
#2287 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a my wrocilismy od pediatry... maly wyhodowal nowa skorke w miejscach prawie wszystkich ubytkow !!!! .... ale niestety pojawilo sie jakies nowe zapalenie na nozce...ale na szczescie lekarka juz je troche opanowala... i zapisala mi wiecej pewnej masci ![]() ![]() zdumiewa mnie fakt jaki maly jest silny... tzn ze nie poddal sie bakteriom i innym syfom mimo, ze atakowaly tyle czesci jego cialka... a on nawet goraczki nie dostal ![]() i zaraz wkleje zdjecia moich samcow... musze sobie dorobic dziewczynke bo samce sa w przewadze ![]()
![]() |
#2288 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie Kobietki.
A ja mam pytanko czy Wasze Maluchy zawsze bekają pojedzeniu? Bo moja Ala robi to rzadko. W szpitalu mi położna powiedziała, że jak się karmi piersią to niby żadko się odbija i ze niby kłaść po karminiue na boku. Ale Mała wczoraj miała straszną kolke, płakała biedna, brzusezk ją strasznie musiał boleć. I czy robicie odparzoną sisie? Moją Mała ma strasznie odpoarzoną. Linomag jej nie pomaga, teraz prubuje zasypką. Ala jest boska. Dzisija znowu mnie osikała i osrała ![]()
#2289 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a jak huśtawka? Iga była zapatrzona w karuzelę i wolała być kołysaną w przód/tył, na boki nie ![]() Cytat:
młoda śpi, odpukać. mąż też przysypia bo dziś była pobudka koło 5tej. on wyszedł do pracy a my se kimnęłyśmy do 9.40 ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2290 |
Zakorzenienie
|
zupełnie białe.. czyli jednak cos jest nie tak... ale lekarka go osłuchiwała i wszytsko było ok, a ja jakos zapomniałam powiedzieć o kolorze tyk śpików
![]() bo już zaczynam myśleć co jemu jest że tak płacze... po prostu jest nie spokojny, płacze przez sen, albo budzi się z megaaaaaaaaa płaczem. ręce opadają ![]()
#2291 |
Zakorzenienie
|
Dorbarku posmaruj Ali pupę sudokremem na Wiki działa
#2292 |
Zakorzenienie
|
dzieńdoberek.
Jola nie zamartwiaj się, może to nic takiego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2293 |
Zakorzenienie
|
no gdzie są wszystkie
![]() ![]() u nas była pobudka przed 6stą. do 7.30 młoda była aktywna i zaczęła marudzić ze zmęczenia. przytuliłam i siup do łóżeczka, śpi już godzinę. sama też powinnam była się położyć ale wolałam się do porządku doprowadzić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2294 |
Zakorzenienie
|
Judi kochana nie martw się, a przynajmniej staraj się nie martwić. Czytałaś Tracy Hogg? Ona tam dzieli dzieci na 5 typów i ja myślę, że Tymuś jest jak najbardziej zdrowy, a to jego płakanie wynika z temperamentu. Moja Ola też ma zielonkawe szpiki. Biało-zielonkowe zależy kiedy jaki wyleci, też była osłuchiwana i wszystko jest w porządku. Jak już mówimy o smarkach
![]() ![]() ![]() Olcia też dziś pobudkę zarządziła o 5:30, więc mama się zeskrobała i dała jedzonko potem jeszcze poleżałam godzinkę bo Oli się przykomarzyło. Wczoraj za to jak usnęła nam na spacerze, to ledwo ją do kąpieli obudziłam, wrzaskulowanie było, potem flasia i sen do rana- oczywiście z przerwami na flaszkę, byłam w szoku. Na spacer wyjechaliśmy o 17, do urzedu skarbowego ![]() ![]() ![]() ![]() A jeszcze jedno... Asiula, czy te krosteczki na buzi Twojego synka przypominają trądzik? Moja Ola takie miała, jeszcze jej ciut zostało, ale prawie już zlazły i lekarka mówiła, że to od porodu wyszły jeszcze - spowodowane moimi hormonami. Oli to wylazło jakieś 2 tygodnie po porodzie i do dziś ma, tylko jak mówię teraz już ciuteczek, bo ładnie jej schodzą. Przemywać kazała mi to rumiankiem, można też same te ropne czubeczki muskać spirytusem, dostałam też jakąś maść, ale w sumie nie używałam, bo lekarka mówiła, żeby ostrożnie z tą maścią i obserwować czy nie wywoła uczulenia. Judi a co do butelek TT, to ja zawsze robię tak by ten otworek był przykryty mlekiem... nie wiem czy dobrze, ale chyba tak, bo on ma odprowadzać powietrze.
#2295 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A dzis sie wyspalam!!! ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2296 | ||||
Zadomowienie
|
Kasiulka to u was płacą te becikowe samorządowe u mnie ponoć nie
![]() |
#2297 |
Zakorzenienie
|
U mnie płacą
![]() ![]() ![]()
#2298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty Kasiulka lepiej schowaj swoją kolekcję perfum, bo zobaczy baba chanele i diory i figę z makiem dostaniesz ![]() Jowiszku huśtawka się sprawdza. kołysanie przód-tył to zabawa a w boki usypia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2299 |
Wtajemniczenie
|
Kasiu my sie staralismy o drugi 1000 becikowego...A wiec tak zarobki nie moga przekraczac 504 zł,potrzeba zaświadczenia z urzedu skarbowego i przychodzi Ci decyzja czy zostanie przyznany ale mi baba zadna nie przychodzila do domu.Takze w sumie dostalismy ten 1000 podstawy i drugi 1000 za te zarobki.Chyba zety sie jeszcze o co innego starasz...
Wiecie co nie uwierzycie...z racji ze wczoraj mala konczyla miesiac postanowilismy polozyc ja spac do łózeczka...I wszystko bylo wporzadku mała zasneła bez problemu i smacznie sobie spala a ja zaczelam ryczec mowiac ze napewno jej sie cos stanie... ![]() ciezko mi bylo zostawic ja w tym łóżeczku ale jak juz wiem ze wszystko jest ok to bez problemu poloze ja kolejny raz... |
![]() ![]() |
![]() |
#2300 |
Zakorzenienie
|
słuchajcie już 3ci raz mam zasikane śpiochy, ciągle z prawej strony. i tylko w huggisach, źle je zakładam czy co
![]() Leonka nie dramatyzuj ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2301 |
Wtajemniczenie
|
hehe teraz juz jest ok...jakos sie tym nie przejmuje ale wczoraj nie bylo za fajnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja bratowa z tego samego powodu dalej śpi z 12latkiem ![]() ![]() ![]() i oto nadszedł dzień ten, w którym zmieściła zad swój w stare dżinsy. amen ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2303 |
Wtajemniczenie
|
Gratuluje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2304 |
Zakorzenienie
|
senkju
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2305 | ||||
Zadomowienie
|
A to u nas tez cos takiego jest tyle ze dochód nie moze przekraczac 503 zł od osoby a dostaje sie 1000 dodatkowo , my to przekroczymy wiec nie mam o co sie starac , wiem tez ze jest becikowe samorządowe bodajże 500 zł od miasta ale niestety nie w Gliwicach.
![]() |
#2306 |
Wtajemniczenie
|
U nas ponic jest ale na jakiej zasadzie to nie mam zielonego pojecia...ale wolalabym sie obyc bez tych 500 zł a zeby zadne baby mi nie przychodzily do domu tym bardziej ze to nie jest jednorazowa wizyta...tylko pozniej juz co chwile łażą
|
![]() ![]() |
![]() |
#2307 | |
Rozeznanie
|
heloł
![]() Cytat:
![]() ![]() W niedziele chrzciny, mam nadzieje że tym razem chrzestna nie trafi do szpitala i nie bede musiała imprezy odwoływac w ostatniej chwili ![]() ![]() A z tymi rozstepami to możecie mi polecic jakiś dobry krem? Mój jeden posladek wyglada jak u zebry, okropieństwo, no i zrobilo sie po ciąży ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2308 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2309 |
Zakorzenienie
|
a my dziś wieczorem śmigamy na szczepienie i kontrolę. ciekawe ile sofijka urosła
![]() w część śpiochów już nie włazi (tych na 56) hmm.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wagę mam w domu, przedwczoraj po kąpieli wyszło 5300. jakieś 2 tyg. przed wyjazdem do rodziców było 4790. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.