|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008'
a co do spacerow, to latem mozna praktycznie od razu, na poczatek 30 min spacerku, a potem wydluzac stopniowo
![]()
#2252 |
Zakorzenienie
|
agnieszkaaa na spacer mozesz smiało isc, przeciez mała juz ma ponad tydzien, ja w ogole nie werandowałam
![]() mała sie pewnie przejada bo takie małe dzieci nie znaą umiaru, wiecznie są głodne, kontrolowane jedzenie, tzn wtedy kiedy na prawde bedzie głodna, przyjdzie pozniej, wiec sie nie martw. Poza tym jej sie ulewa, wiec albo ulewa jej sie nadmiar pokarmu albo ulewanie powoduje to ze mała znowu jest głodna. Moja na ulewanie dostała debridat. sprobuj jej sama otworzyc szerzej mordke, delikatnie nacisnij w dół brodkę palcem i głęboko włóż brodawke. oby jej sie nie zmieniło bo nasze problemy tez zaczęły sie póżniej ![]()
#2253 |
Zakorzenienie
|
witaj Aga, pochwal się swoją Małgosią
![]() rano pisałam, że młoda dopiero co usnęła. pospała prawie do 10tej ! a ja razem z nią ![]() ![]() co do ulewania to dziewczyny będzie lepiej, nu mnie już jest ![]() wczoraj z mężem odbyłam rozmowę. wszystko wskazuje na to, że wezmę urlop wychowawczy do czerwca przyszłego roku czyli jakieś 7 miesięcy. ahhh, jak brak mi tu mojej mamy, siedzi na emeryturze ale cóż z tego skoro są tak daleko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2254 |
Rozeznanie
|
Miałam wczoraj napisać, ale mi wypadlo z glowy - Jowisz - jaka Ty masz ciekawą urode - taką powiedziałabym "azjatycką"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() myślałam nawet, że wyjdzie nam córcia czarnulka z brąz oczkami a same widzicie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2256 |
Zakorzenienie
|
Właśnie przyszły dwie flachy od Dr Brown's
![]() ![]() ![]() ![]()
#2257 |
Zakorzenienie
|
tez mam jedna butelke, mlody pije z niej herbatke w razie potrzeby i przyznam ze latwiej tam leci niz w avencie, co jest minusem, bo w avencie to sie trzeba tak napracowac jak w cycu
#2258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A flach jest tyle, że muszę chodzić z siateczką, w której te butle tacham do mycia i wyparzania, śmiać mi się chcę jak się tłukę tym plastikiem. Mam wrażenie, że to siatka pełna foremek do piaskownicy ![]() ![]()
![]() |
#2259 |
Wtajemniczenie
|
Hej mamusie...
ja po maratonie... Pierwsze pojechałam do szpitala aby wziać zaświadczenie o odbytym porodzie (potrzebne do ZUSu-macierzyńskie) a oni na to ze napewno bylo przy wypisie tyle ze ja nic takiego nie mam a drugi raz oczywiscie nie mogli mi czegos takliego wypisac ![]() a teraz sobie siedzimy z malutka i swietujemy bo dzisiaj konczy miesiac...i z tej okazji mamy zamiar przenieść ją do łóżeczka...ciekawe jak nam to pójdzie... |
![]() ![]() |
![]() |
#2260 |
Raczkowanie
|
Mam do Was pytanie. Na nasze kłopoty brzuszkowe lekarz zalecił podawać małemu po pół kapsułki trilacu codziennie. Co o tym sadzicie? Na ulotce nie ma ani słowa o stosowaniu leku u noworodków
|
![]() ![]() |
![]() |
#2261 |
Zakorzenienie
|
WITAM mój mały już drugą noc przespał 6 godzin
dziś w końcu się doczekałam położnej pooglądała małego i jest wszystko w porządku pokazała mi jak mam ten pępek wycierać bo jeszcze mu nie odpadł nawet mi go przewinęła bo się pokupkał na środę zapisałam się do lekarza na pierwszą wizytę i zobaczę ile już przybrał a teraz może jakąś fotkę wam pokaże |
![]() ![]() |
![]() |
#2262 |
Wtajemniczenie
|
kristi...śliczności
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2263 |
Zakorzenienie
|
Leonko wszystkiego dobrego dla Lili w miesięcznicę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2264 |
Zakorzenienie
|
Tak, tak wszystkiego najlepsijeszego dla Lili z okazji miesięcznicy.
Moja malutka zjadła z Doktorka ![]() ![]() ![]() Martunia może zapomnieli dać Ci to zaświadczenie w szpitalu. Na Szopena mi dali przy wypisie właśnie ![]()
#2265 |
Zakorzenienie
|
Witam Panie
![]() Na początek chwalę wszystkie mamusie, śliczne z Was kobietki ![]() Lilianko wszystkiego najlepszego z okazji miesięcznicy! ![]() Piszecie o samodzielnym zasypianiu maluszków. Ja wczoraj postanowiłam, że mała musi się nauczyć samodzielnego zasypiania (tzn nigdy jej nie uczyłam zasypiania na rękach czy coś, ale przedtem zasypiała przy cysiu, a teraz z tym bywa różnie ![]() ![]() Mam pytanko, od którego tygodnia wsadzacie dzieciaczki do leżaczków? No i kilka fotek mojej mordeczki najukochańszej: 1. Ulubiona pozycja do spania... i ukochany "materacyk" ![]() 2. Tak też uwielbiam spędzać czas ![]() 3. Przyjaciel smoczek |
![]() ![]() |
![]() |
#2266 | ||||
Zadomowienie
|
Cestia jakie cudeńko
![]() ja to bym chciala zeby Lena polubiła smoczek ale ona niestety niee
![]() |
#2267 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() cestia mati jest slodziutka!! ![]() ja mam 3 butle TT 260 ml, jedna 150 ml i dwie z awentu ale ich uzywam zadko, jade tylko na TT ![]() bylam u fryzjera ![]() ![]() ![]() ![]() Leonko wszystkiego naj dla Lili ![]() ![]()
Tymek ![]() Juleczek ![]() Edytowane przez Judi21_84 Czas edycji: 2008-08-25 o 16:11 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2268 |
Wtajemniczenie
|
Wersta,Kasiulka,Cestia Lilianka Wam dziękuje kochane
![]() Cestia śliczna ta twoja Matylda...Urocza... ![]() W ogóle wszystkie dzieciaczki sa boskie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kristi, Cestia, Leonka - cudne dzieciaczki ![]() A ja dzis w nocy przezylam horror- podczas przebierania maly stoczyl mi sie z lozka na podloge- myslalam, ze dostane zawalu!! Edzio zaplakal zaraz po upadku-ale to chyba bylo z przestraszenia, bo jak go wzielam na rece to od razu sie uspokoil i caly dzien zachowuje sie jakby nigdy nic. Na szczescie nic mu nie jest, ja nie moge sie otrzasnac i caly czas sie obwiniam ![]() Dziewczyny, wiem ze jestesmy rozsadnymi mamusiami, ale na prawde trzeba miec oczy dookola glowy!! teraz mam w oczach tylko ten obraz i jakos nie moge sobie wybaczyc, nie chce myslec co bym zrobila, gdyby cos nie daj Boze sie stalo. Od razu odechcialo mi sie drugiego malenstwa w przyszlosci, bo stwierdzilam, ze sie nie nadaje, ze to jest odpowiedzialnosc itp. Pewnie troche minie czasu, zanim dojde do siebie. Caly czas zerkam czy maly ma sie dobrze, ale wali kupy, nie moze dzis oderwac sie od cyca, wiec jestem spokojniejsza. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2270 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam w imieniu Matyldy
![]() Mijaela, ja jak byłam niemowlakiem to podobno stoczyłam się z łóżka pod pianino ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2271 |
Zakorzenienie
|
ooo i znów zdjęcia pięknych bobasków
![]() moim zdaniem z aventu leci o wiele szybciej niż z TT. wręcz ciurka ![]() mam 1 flaszkę aventową i 4 TT, tamtej staram się nie używać. służy jako zapas na wszelki wypadek. mam w planach kupno szafy dla sofijki. potrzebna mi taka na wieszaki, bo nie mam gdzie wieszać sukienek ![]() znalazłam taką, ma brązowe gałki, więc powinna pasować, a nie chcę całej ciemnej, bo zbyt smutno się zrobi. co sądzicie? http://www.babyvip.pl/index.php?prod...t&prod_id=1326 będzie ok do ciemnych mebli, co? mi bardzo się podoba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2272 |
Zakorzenienie
|
ja dziś dostanę szału... młoda od 6 spała tylko 30minut i takie 2 drzemki po 10 minut... dziwna jest... ciągle jakby głodna, pośpi smok wyleci ryk jakby nie wiem co chciała... np. był głód stulecia...przed chwilą przysnęła na 2 minuty... a tak oczy wielkie i patrzy a za 3minuty ryk
co to moze byc... co robic??
#2273 |
Wtajemniczenie
|
Wersta fajniutka ta szafa tylko szczerze mowiac cena mnie powalila...ale naprawde sliczna...
mijalea nie obwiniaj sie tak jak cestia pisze moglo to sie zdarzyc kazdej z nas ....najwazniejsze,ze jest dobrze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2274 |
Zakorzenienie
|
uff, a ja sprzedałam mężowi bobasa, wyszedł z nim sam na spacer, ponoć oglądają jakieś bibeloty w Leroy Merlinie, a mamusia uciekła z wielką rozkoszą na fitness. Mrrr dziś był pilates na piłkach i teraz całe ciało mi się telepie. Strasznie mi kondycja zjechała w dół, no i ponownie odczułam dziś krzyże... Dobrze, że dużo było wzmacniania pleców i odciążania kręgosłupa. Przy ćwiczeniach codziennych z bobasem to miód wręcz na zmęczone plecy. Teraz idę wziąć szałer nim tata z synkiem wrócą do domu. A założę się że lada chwila młody będzie wył bo jego godzina karmienia się zbliża
![]() ![]() ![]() Cestia, Mati przecudna ![]() ![]() ![]() Werstusia, szafencja boska ![]() ![]() ![]()
#2275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2276 |
Zakorzenienie
|
u mnie cycki ledwo co produkują... po drugie kurna nie mam kiedy sie za nauke wziąć
#2277 |
Konto usunięte
|
maladT, u nas to chyba norma juz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2278 |
Zakorzenienie
|
MaladT, ja myślę, że to może być (choc nie jestem oczywiscie pewna) marudność pospolita. Łucja też czasem na to cierpi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja juz pisalam,z e moj maly tez dzis mial dzien cycka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2280 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny jak myslicie, czy gdyby maly miał uczulenie na cos co jem (krostki na buźce, niektóre z ropnym srodkiem) to bolalby go brzuszek, miałby problemy z wypróznianiem itp? Juz nie wiem co to moze byc, dziecko zadowolone, buszek nie boli, kupki jak trzeba, tylko te syfy na buzi... no i nie wiem w koncu czy to wina mojej diety, czy co.....???????????????/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:57.