Maturzyści 2009 - cz. II :) - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-15, 10:57   #2281
maalwiinkaa2
Zakorzenienie

GG do maalwiinkaa2
Dot.: Maturzyści 2009 - cz. II :)

Hej hej
a ja dzisiaj w domu siedzę, bo mam temperaturę i strasznie się czuje.... Oczywiście matka już mi gadała rano że co ja sobie wyobrażam, przecież maturę mam w tym roku... :/ Dzisiaj jeszcze idę na korki z hist sztuki na 15, a na 17 mam byc u takiej jednej babki co mi opowie coś niecoś o studiach tak więc w domku będę gdzieś koło 20....dupa.

start: 70,8
teraz: 59/60
cel 1. : 60
cel 2. : 57
maalwiinkaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 12:02   #2282
kasiunia0504
Rozeznanie

GG do kasiunia0504

Ja już też w domu, ale kuje słówek z angielskiego (sport i kultura )

Miałam dzisiaj dwa wf-y ale nawet złe nie były, bo siatkówki nie było
kasiunia0504 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 12:40   #2283
grudniowa-szatynka
Zakorzenienie

Ogłaszam wszem i wobec że wszyscy którzy są chorzy powyłazili w weekend z imprez porozbierani, bo ich pani jesień zaskoczyła następnym razem brać dwa sweterki !! u mnie w klasie pogrom... połowy nie ma a druga połowa jest zakatarzona/zakichaczona/zadreszczona. Ja na szczęście mam w genach końskie zdrowie (może niestety )

W kazdym razie powrotu do zdrowia wszystkim życzę i powrotu do dobrego humoru
Stary 2008-09-15, 13:01   #2284
Aga2890
Rozeznanie

GG do Aga2890

Cześć Dziewczyny

Załamałam się, chciałam się zapisać na kurs przygotowawczy do matmy... a tutaj się okazuje, że w moim mieście przygotowuje do niego, nauczycielka z mojego LO, na dodatek nie ciesząca się zbytnio opinią dobrej pani profesor....
Czy oni naprawdę biorą do tego indeksu dobrych ludzi? nie wiecie może? czy może biorą kogo popadnie... bo właściwie ja z nią lekcji nie mam, więc może nie jest taka zła... ale mam rozkmine, że tak powiem:P nie wiem czy się zapisać...
A jutro jadę na Salon Maturzysty czy coś takiego:P może któraś też będzie w Olsztynie?
Aga2890 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 13:12   #2285
kasiunia0504
Rozeznanie

GG do kasiunia0504

Ja mam Salon Maturzystów w piątek, bo to w Gdańsku
Stary 2008-09-15, 13:22   #2286
Aga2890
Rozeznanie

GG do Aga2890

No mi też jest bliżej do Gdańska i wolałabym w ogóle do Gdańska jechać bo tam chce studiować. ale ze mieszkam w warmińsko-mazurskim to tak wyszło że jedziemy do Olsztyna:P
Stary 2008-09-15, 13:23   #2287
wszełka
Zakorzenienie

Ja też już w domu Mieliśmy dziś robione zdjęcia klasowe To nic że staliśmy w deszczu i zimnie I babka od angielskiego mnie zaskoczyła i wzieła do odpowiedzi... niestety byłam tak zdzwiona że nie potrafiłam nic wydukać a umiałam i dostałam marnego dopika...

Byłam z mamą na mieście i kupiłam sobie czarne spodnie na wyjście do opery Muszę je tylko trochę podwinąć i będą super

A jutro nie idę do szkoły bo mam jazdę do miasta odległego o 45 km ode mnie i nie będzie mnie od 7 do 13 a pojutrze wycieczka

Blogowo

"Happiness hit her like a bullet in the head..."
wszełka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 13:29   #2288
adaavonka
Raczkowanie

hej mam pytanie do dziewczyn zdających mature z historii: czy może któras z Was ma "historia.repetytorium dla kandydatów na studia prawnicze, administracyjne, politologiczne, historyczne i socjologiczne" albo "Historia. Repetytorium dla kandydatów na studia prawnicze, historyczne, politologiczne i socjologiczne" obie książki są tych samych autorów (Chmaj Marek, Sokół Wojciech, Wrona Janusz) tylko, ze jedna jest wydawnictwa Difin a druga wydawnictwa Branta. czy może wiecie czym się różnią? słyszałam, ze to bardzo dobre repetytorium, tylko niestety nie wiem o które wydawnictwo chodziło... zastanawiam się tez, czy bardzo się różnią

książki są np. tutaj: http://www.gandalf.com.pl/b/historia...kandydatow-na/ i http://www.podreczniki-gandalf.pl/b/...ndydatow-na-B/

Edytowane przez adaavonka
Czas edycji: 2008-09-15 o 13:31 Powód: linki.
adaavonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 13:32   #2289
Aga2890
Rozeznanie

GG do Aga2890

A gdzie jedziecie?

Jutro o 9.15 spotkanie o maturze z matmy o 10 z histy 14 polski i 15 angol ;] więc z Olsztyna wrócimy późno;/

Ja mam te vademecum z wydawnictwa difin.
Powiem szczerze ze nie miałam do czynienia z drugim, ale wydaje mi sie ze nie ma różnic dużych jezeli w ogole jakies sa. To ci sami autorzy, wiec na to samo klada nacisk
repetytorium fajne:P wszyskto jest od pkt, myslnikow wiec jakbys miala notatki mi sie podoba ale do nauki sie narazie zabrac nie moge jakos:P

mozliwe ze to jest tak ze jedno wydawnictwo wchłonęło drugie [połaczyly sie] i moze te jedno wydanie to stare? [nie wiem moze plote glupoty:P]
Stary 2008-09-15, 13:37   #2290
wszełka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga2890 Pokaż wiadomość
A gdzie jedziecie?

Jutro o 9.15 spotkanie o maturze z matmy o 10 z histy 14 polski i 15 angol ;] więc z Olsztyna wrócimy późno;/

Powiem szczerze ze nie miałam do czynienia z drugim, ale wydaje mi sie ze nie ma różnic dużych jezeli w ogole jakies sa. To ci sami autorzy, wiec na to samo klada nacisk
repetytorium fajne:P wszyskto jest od pkt, myslnikow wiec jakbys miala notatki mi sie podoba ale do nauki sie narazie zabrac nie moge jakos:P

mozliwe ze to jest tak ze jedno wydawnictwo wchłonęło drugie [połaczyly sie] i moze te jedno wydanie to stare? [nie wiem moze plote glupoty:P]
Do Wrocławia na 3 dni ah jak się ciesze

A teraz idę po herbatę bo jest zimno strasznie i w dodatku leje

Blogowo

"Happiness hit her like a bullet in the head..."
wszełka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 13:42   #2291
adaavonka
Raczkowanie

Cytat:
A gdzie jedziecie?

w sumie tez myślę, że nie ma dużych różnic, ale wolalam się upewnić teraz znalazłam na gronie ze to jednak wydawnictwo Branta było polecane, ale nigdzie nie mozna go dostać, więc możliwe ze jest to samo teraz w wyd. Difin.
adaavonka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-15, 13:48   #2292
15fbf25984e7133984742eff4c4169aacf1167cc_5ed82ba6a0637
Konto usunięte

Aga2890- gdzie w Olsztynie jest to spotkanie maturzystów? i do czego ono wogóle słuzy? Nie mam teraz szkoły (praktyki mam) i kompletnie nie mam informacji o tym co sie dzieje,a jednak wypadałoby się pojawic.
bede wdzięczna za jakieś informacje.

Moge się pochwalic,że mimo mojego natrętnego lenistwa dziś zaczełam przerabiac (sama!) starozytnosc z polaka. Z 5 książek tworzę informacje w gigaaaaaaaaaaaantycznym zeszycie. Szczerze to jestem niesamowicie z siebie dumna.ha!
15fbf25984e7133984742eff4c4169aacf1167cc_5ed82ba6a0637 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 13:52   #2293
zanetka007
Wtajemniczenie

Cytat:
No mi też jest bliżej do Gdańska i wolałabym w ogóle do Gdańska jechać bo tam chce studiować. ale ze mieszkam w warmińsko-mazurskim to tak wyszło że jedziemy do Olsztyna:P
O to chyba jutro się widzimy
Ja już i po lekcjach i po lekarzu i po zakupach. Teraz skanuje koleżankom pare str z książki, później muszę napisać małe wypracowanko na pol, lecę do apteki odebrać lek, później trzeba się wykąpać i przychodzi do mnie kumpela na noc.
A jutro pobudka o 5.30 o 7.00 wyjazd i tak cały dzień na tych targach. Planowany powrót 21.00

To miłego wieczoru i jutra bo już raczej dziś nie zajrzę.

- zalatana! studentka -
zanetka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 14:02   #2294
ma_linka
Zadomowienie

witam straaasznie zimno, też jakiś katar mam :O
byłam w bibliotece szkolnej, chciałam pożyczyć coś w miarę nowego maturalne do matmy, ale nic nie było :/ a chciałam przejrzeć co by było warto kupić. tak to tylko księgarnie pozostają. ale co, mama stać nad jedną książką 10 min i przeglądać czy się przyda? chyba nic innego mi nie pozostaje

ma_linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 14:09   #2295
kasiunia0504
Rozeznanie

GG do kasiunia0504

Cytat:
Napisane przez zanetka007 Pokaż wiadomość
A jutro pobudka o 5.30 o 7.00 wyjazd i tak cały dzień na tych targach. Planowany powrót 21.00

Tak długo? W ogóle jedziesz z klasą? bo ja myślałam, że z 2-3 godzinki i do domu...
Stary 2008-09-15, 14:16   #2296
ma_linka
Zadomowienie

dubel

ma_linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 14:24   #2297
kasiunia0504
Rozeznanie

GG do kasiunia0504

Malinka ja tak robiłam w emipiku jak był Dzień Książki Pół godziny wybierałam 3 do matury

Teraz czytam e-booka 'Vademecum Maturzysty - Język Polski' bo jutro spr z pozytywizmu
Stary 2008-09-15, 14:36   #2298
zanetka007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiunia0504 Pokaż wiadomość
Tak długo? W ogóle jedziesz z klasą? bo ja myślałam, że z 2-3 godzinki i do domu...
Znaczy tak o 5.30 muszę wstać, żeby na 6.50 dojść na plac, z którego wyjeżdżamy.
O 7.00 wyjazd i gdzieś koło 9.00 będziemy na miejscu. Później na Kortowie na UWMie te targi gdzieś do 14-15 i na 16.00 idziemy do kina. Kino gdzieś do 18.00 no i później do domu.
Mogłabym wstać o 6.00 równie dobrze, ale że 4 osoby w domu wstają prawie o tej samej godzinie to trzeba będzie się wyrabiać. Więc lepiej chwilke poczekać do wyjścia niż biegać jak kot z pęcherzem.

- zalatana! studentka -
Stary 2008-09-15, 14:50   #2299
naana
Raczkowanie

GG do naana

nie lubię poniedziałku!

nic mi się nie chce
zwiałam dzisiaj z 2 angielskich bo nie mogłam wysiedzieć w szkole :P mam nadzieję, że to pierwszy i ostatni raz w tym roku

a generalnie to mam masę roboty, a zero chęci

buuu
naana jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-15, 14:50   #2300
paula007
Zakorzenienie

Byłam na tych zajęciach z geo i mało osób zdaje geografię rozszerzoną. Za to podstawową już sporo. Robiliśmy zadania ze skali, więc no stress. Akurat poćwiczyłam sobie zadania z tego działu, który sama zdążyłam przerobić.

A na historii dwie godziny dyktowania. A ja się niby tego mam na jutro nauczyć.

paula007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 14:54   #2301
ksh
Zakorzenienie

Cytat:
Paula007 nie jesteś jedyna Ja kiedyś spróbowałam mały łyk Red Bulla, bo był dołączony właśnie do ... wódki. Wzięłam do ust i wyplułam, bo był dla mnie ZA słodki. Więcej nie próbuje...

Natalee dobry wieczór

Ksh a skąd jesteś??? Bo albo nie pamiętam, ale nie było tu mówione. Bo moje chłopaki też jadą w tą środe do Niemiec do Wesel (nie wiem czy dobrze nap) na wymiane.

Angelkaa świetna fryzurka. Tylko ja bym tą grzywkę ścinała krócej, bo mi szybko odrasta i by mnie wkurzała i właziła w oczy.
Ale my nie na wymianę jedziemy
Jedynie koncertować

Cytat:
Napisane przez paula007 Pokaż wiadomość
W "Quo vadis" podobał mi się Petroniusz. A reszta postaci to rodem z telenoweli.

Trzymajcie za mnie jutro kciuki od 8 do 8:45 bo będę miała te zajęcia geograficzne.

Dobranoc
Racja z tym Petroniuszem. A Ligii to już w ogole nie lubiłam

Cytat:
Napisane przez wszełka Pokaż wiadomość
Do Wrocławia na 3 dni ah jak się ciesze

A teraz idę po herbatę bo jest zimno strasznie i w dodatku leje
suuuuper
chciałabym strasznie jeszcze raz do Wrocka pojechać
Zyczę udanej zabawy, choć myślę, że zdążę Ci jeszcze raz pożyczyć
e veux seulement oublier
Et puis je fume

ksh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 15:01   #2302
201704240951
Konto usunięte

Haaa a ja miałam lekcje od rana czyli od godz.8 iii wiecie co.. wstałam o 7,40 aaa ... Wyrobiłam się w 10 minut, a 5 km pokonałam do szkoły też w 10 , a zwykle mi zajmuje 25min. Nie wiedziałam,ze mnie stac na to

A u mnie jeszcze nie ma fakultetów z geo, choć miały być. Ale znów po zmianie planów... tylko jako jedynej mojej klasie nie pasuje i pewnie nie będziemy mieć fakultetów. Jakies petycje musimy pisać... Pewnie sama sobie będę musiała nadrabiać
201704240951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 15:18   #2303
beoneself
Zakorzenienie

Wy wszystkie jakieś fakultety kurcze macie, u mnie nic takiego się nie szykuje!
Ewentualnie jakieś "kółko" z matmy.

Zmęczona, półżywa, wkurzona
beoneself jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-15, 15:23   #2304
zanetka007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ksh Pokaż wiadomość
Ale my nie na wymianę jedziemy
Jedynie koncertować
Aaa. Jakoś tak mi się skojarzyło. Ale w sumie to dziwne by było kilka szkół w tym samym czasie na wymiane w to samo miejsce. hehe
Czasem tak nieracjonalnie myślę

Ja z 'QV' to już mało co pamiętam, bo czytaliśmy w 2kl gim. Ale pamiętam samobójstwo Petroniusza i walke Ursusa chyba z bykiem, do którego przywiązana była Ligia

Teraz to już naprawę lece
Pooglądam 'Rozmowy w toku'.a później lecę to tu to tam.

- zalatana! studentka -
Stary 2008-09-15, 15:34   #2305
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Czeeeść!
Ja dziś byłam w szkole do 9.35... Niestety, potem wizyta u gina, ale za to później TŻ mnie zabrał do siebie i na miasto. A maraton zakończyłam fryzjerem (szkoda tylko, że taka malutka zmiana - skróciłam końce i grzywkę - bo ja lubię zmieniać fryzurki...) A teraz zapuszczam do studniówki. Moze chociaż sobie pomaluję na osłodę maturalnych meczarni.

Cytat:
A jutro jadę na Salon Maturzysty czy coś takiego:P może któraś też będzie w Olsztynie?
Cytat:
Napisane przez kasiunia0504 Pokaż wiadomość
Ja mam Salon Maturzystów w piątek, bo to w Gdańsku
Cooo tooo? Dlaczego nasza szkoła nie zabiera nas na takie rzeczy?

Cytat:
Napisane przez wszełka Pokaż wiadomość
Byłam z mamą na mieście i kupiłam sobie czarne spodnie na wyjście do opery Muszę je tylko trochę podwinąć i będą super
Ja ostatnio przeżywam kryzys. Wszystkie spodnie, jakie mierzę, są na mnie albo za długie, albo za szerokie... Właśnie poszłam dziś pełna nadziei do sklepu, a tam czarna Nie ma nic na mnie.

Cytat:
Napisane przez adaavonka Pokaż wiadomość
hej mam pytanie do dziewczyn zdających mature z historii: czy może któras z Was ma "historia.repetytorium dla kandydatów na studia prawnicze, administracyjne, politologiczne, historyczne i socjologiczne" albo "Historia. Repetytorium dla kandydatów na studia prawnicze, historyczne, politologiczne i socjologiczne" obie książki są tych samych autorów (Chmaj Marek, Sokół Wojciech, Wrona Janusz) tylko, ze jedna jest wydawnictwa Difin a druga wydawnictwa Branta. czy może wiecie czym się różnią? słyszałam, ze to bardzo dobre repetytorium, tylko niestety nie wiem o które wydawnictwo chodziło... zastanawiam się tez, czy bardzo się różnią

książki są np. tutaj: http://www.gandalf.com.pl/b/historia...kandydatow-na/ i http://www.podreczniki-gandalf.pl/b/historia-repetytorium-dla-kandydatow-na-B/
Ja mam Brantę, ale nowsze, granatowe wydanie - czyli, że to po prostu starsze wydanie. Ale jest kompletne. Pół mojej klasy ma nowsze (czerwone) i jedyna różnica to fakt, ze Branta nie zawiera starożytności, tylko zaczyna się od monarchii Karolingów.

Cytat:
Napisane przez beoneself Pokaż wiadomość
Wy wszystkie jakieś fakultety kurcze macie, u mnie nic takiego się nie szykuje!
Ewentualnie jakieś "kółko" z matmy.
Współczuję braku faków. Ale z drugiej strony, u nas szkoła też nic nie organizuje, wszystko robi prywatna osoba. Dlatego też jest dość drogo.
Ja w końcu się zdecydowałam - idę i na historię, i na WOS.
invissible jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 15:54   #2306
ewelina090
Raczkowanie

witam nochane
tak rzadko ostatnio tu bywam a wy tyle piszecie:P u mnie w szkole nawet nie jest tak zle. dostalam dzisiaj 4+ z kartkowki z matmy
wczoraj posiedzialam troche nad tematami do ustnej matury i zastanawiam sie nad dwoma. do jednego mam juz napisana nawet prace:P czasami dobrze jest miec starsza siostre

u mnie tez nie ma rzadnych fakultetow:/ mialybyc z matmy ale chyba tylko ja bede zdawac mature z matmy... zreszta ja tez sie zastanawiam czy z niej nie zrezygnowac i skupic sie jedynie na rozszerzonej biologii...
ewelina090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 15:58   #2307
Neszikaa
Zadomowienie

U mnie fakultety z wszystkich przedmiotów są o tej samej godzinie, także lipa bo można chodzić tylko na jedne.

Zmykam na pierogi A potem biola i jądro ciemności
Takes just a touch to drop a stop
On the top of the world.

Wakacje
Neszikaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 16:02   #2308
angelkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ksh Pokaż wiadomość
o

angelkaa, fryzurka bardzo ładna Chodzi Ci tylko o ścięcie, czy o kolor może też?
głównie ścięcie, bo zafarbuje sobie sama

Cytat:

Angelkaa świetna fryzurka. Tylko ja bym tą grzywkę ścinała krócej, bo mi szybko odrasta i by mnie wkurzała i właziła w oczy.
no własnie też stwierdziłam że chce krócej . a wiec jestem świeżo po fryzjerze i strasznie zła babka zrobiła mi całkiem co innego chodz pokazałam jej zdjęcie ;/ obciachała mi grzywe na prosto i to jeszcze taką grubą mi zrobiła ;/ .. grr wyglądam jakbym była ścięta od garnka ;/ .. paskudnieee!!

Cytat:
Napisane przez paula007 Pokaż wiadomość
Byłam na tych zajęciach z geo i mało osób zdaje geografię rozszerzoną. Za to podstawową już sporo. Robiliśmy zadania ze skali, więc no stress. Akurat poćwiczyłam sobie zadania z tego działu, który sama zdążyłam przerobić.

A na historii dwie godziny dyktowania. A ja się niby tego mam na jutro nauczyć.
u nas też zaczynaliśmy od skali i babka z geografii powidzała że mozemy sobie zrobić małą ściąge na ręce bo to jest bardzo proste i bardzo często ze stresu można sie pomylić hehe

angelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 16:17   #2309
sydunia
Zakorzenienie

dopiero pół h temu wróciłam do domu, bo po lekcjach zaraz miałam angielski. niiiiic mi się nie chce, a do nauczenia się na jutro mam mnóstwo rzeczy
sydunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 16:23   #2310
nicRu
maszyna, nie człowiek

U nas facet od matmy wściekał się całą lekcję, że nie myślimy, głupi jesteśmy etc. Sądzę, że gdyby nie walił pięścią w ławkę i nie wrzeszczał, to nie balibysmy się odezwać ;| A jutro kolejny cieżki dzien, dopiero w czwartek dziki luz ;D
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości