|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2281 |
Raczkowanie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Paprak.. fajna ta Twoja fotodieta
![]() ![]()
#2282 |
Zakorzenienie
|
nie dziękuje zdecydowanie
![]() Głupio że nie umiem bez słodyczy wytrzymać nawet jak ma to byc ich imitacja tylko to musze ją zjeść ![]()
![]() |
#2283 |
Rozeznanie
|
dzien dobry!!!!!
![]() Paprak.... normlanie az by sie chcialo zjesc te cuda!!!! moje jedzonko na pewno tak ladnie nie wyglada!!! wklejaj kochana fotki wklejaj to bedziesz dla nas cudowna inspiracja!!!! ![]() wczoraj postanowilam ze w te dni co nie mam aero bede jeszcze cwiczyla w domku i zdecydowalam sie na 8-mki ![]() ![]() ale mialam wczoraj gloda na wegle, ale to slodkie ![]() ![]() w koncu wszamalam 2 kostki czekolady ciemnej i 2 ciasteczka owsiane ![]() ![]() szkoda ze jest jeszcze tak zimno bo latem to wyskoczylabym na spacer czy rower i po problemie ![]() a tak to jak chomik ![]() na dzisiaj: S: ryz brazowy z jablkiem i fruktoza P: trojkacik serka topionego + 1,5 ciasta owsianego O: piers z kury + surowka z pekinki P: orzeszki K: salatka z jajca, pomidora i ogorka milego dzionka! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2284 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale Twój jadłospis z blogu pozostawia sporo do życzenia... mało, ubogo i sporo chleba musisz popracować nad zmianą nawyków Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a chodzi mi o objętość - 3 uncje wódki ![]() fotodieta bardzo poglądowa ![]() Cytat:
zamiast torebkowej czekolady zrobić sobie własną tzn. rozpuścić kilka kostek gorzkiej czekolady w mleku i ewentualnie dodać słodzik i aromat - w ramach deseru Cytat:
![]() edit: przypomniało mi się, że miałam komuś napisać o wkładce, ale nie ![]() ![]() dzonksik, galaretki robię wg przepisu na opakowaniu - na 1l płynu jest 20g, gdzieś w necie widziałam przelicznik ile g ma łyżeczka ale nie pomnę teraz gdzie... żłopię 2 gar herbatki z kolendrą ![]() i jeszcze: Madzia, długouchego robię zazwyczaj w ten sposób ale w winie, i z pomidorów można zrezygnować albo piekę, ale rzadziej Edytowane przez IlonaP Czas edycji: 2009-02-17 o 07:26 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2285 |
Zadomowienie
|
Czesc
![]() ja Was od rana troche zdemoralizuje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() see yah ![]()
#2286 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko szkoda ze bez kolacyjki a urlop to niestety tylko krótki wypad postanowilismy z TZtem zrobic naszym babciom niespodziewajke i zabieramy je na tydzien do egiptu jedziemy tylko na tydzien ![]() ale mysle ze i tak fajnie bedzie dupsko powygrzewac na slonku kilka dni Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a dania wygladają mega smakowicoe dla mnie tylko sniadanko małe cały czas mysle czy sie nie przylaczyc, dzis jak robilam sniadanko to tak myslałam o tym... a oto moje wczorajsze menu
a waga jak zwykle szaleje dzis 1 kg mniej ![]()
![]() |
#2287 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bardziej mi pasuje do polędwicy wołowej, długouchy jakiś za delikatny... Cytat:
![]() ![]() a poza tym na śniadanko zawsze można zaszaleć a gdzie konkretnie wylądujecie? myślę, że babcie będą zadowolone, pogoda w sam raz zwiedzająca jak byliśmy w marcu to już można było się przekręcić - większość czasu jednak na łodzi spędzaliśmy... i też tylko tydzień ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2288 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co do sniadanka to faktycznie mogłam bardziej zaszalec, to taki I fazowy jadlospis, dzis zreszta tez jeszcze pociagne takie mini oczyszczanie a w egipcie ladujemy w sharm a hotel w poblizu naama bay hotel regency plaza czy jakos tak. na łódke taz planmujemy sie wybrac, zobaczymy jak babcie beda dawaly rade
![]() |
#2289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ale babć sobie nurkujących nie wyobrażam, choć może... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2290 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dzisiaj na śniadanie leczo z warzyw (ogórek, pomidor, cebula,papryka) z kromką chleba graham + kawa z mlekiem bez cukru. II śniad. mandarynka + jabłko + sok pomidorowy Obiad: pieś z kurczaka grilowana (chyba na nią dodam plaster żółtego sera odtłuszczonego, bo mam smaka) + brokuły.Łyżka ciemnego ryżu lub kaszy. podwieczorek: 2 zawijaski z szynki z papryką w środku (nie mam pomysłu) kolacja: chudy biały ser z jogurtem naturalnym z małą ilością cebuli i pomidora. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2291 | ||
Zadomowienie
|
Alez sobie fundnelam pyszne sniadanko
![]() ![]() ![]() Dostalam od tz Nosowska z tekstami Osieckiej i sobie w pracy slucham - cudna plyta. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Paprak pieknie to wyglada. Wklejaj zdjecia, bedziemy podpatrywac ![]() Ja dzis na obiad gulasz z peczakiem, na przekaske w pracy jogurt z lnem... U nas cudne slonce na przemina ze sniezyca ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2292 |
Wtajemniczenie
|
Helo!
paprak mowilas, ze duzo jesz, a tu na zdjeciach widze, ze wcale takich duzych ilosci nie ma. malutko jesz, ale bardzo apetyczne rzeczy, szczegolnie to ciacho. ![]() w lydce to uczucie mi wcale nie przeszkadza, bo czuje tylko, ze jest dziwnie, jak dotykam. z okiem za to rz gorzej, raz lepiej. ale jak pisalam, nawet jak to by mi tak mialo zostac, to da sie z tym "normalnie" zyc. Wyglada na to, ze zastrzyk dobrze znosze, nie czuje zadnych grypowych skutkow ubocznych. ![]() Dzisiaj tez rano zaczelam znowu cwiczyc, pocwiczylam sobie w 15min pupe. Ale musze robic przerwy, nie wolno mi sie nagrzewac za bardzo. No i zauwazylam, ze po wysilku oko troche sie pogorszylo. No ale to ciagle tak, raz jest tak, ze mi wcale nie przeszkadza, raz jest troche gorzej, ale nie zmienia sie ciagle na coraz gorsze. To juz cos. effa tak sobie dzisiaj myslalam, ze wszystko dzieje sie tak jak ma byc. Ja zawsze bylam bardzo zestresowana. TZ mowi tez, ze widzi, ze nawet jak jestem niby spokojna to sie stresuje. A ta choroba jakos sprawila, ze inaczej do siebie podchodze, zaczelam dbac o siebie bardziej, lepiej nawet sypiam. ![]() Odkad bylam w szpitalu (a tam prawie wcale nie spalam) udalo mi sie przestawic organizm i chodze spac od 23-24 i sama sie budze o 7-8 i jestem wypoczeta. Nigdy wczescniej tak nie bylo. Inni sie dziwia, ze ja sie nie zalamuje, nawet nie wierza, ze tak jest, albo ze bez problemu sobie zastrzyki sama robie, bo kiedys bylam panikara i predzej bym umarla niz przechodzila przez szpital itp. Ale ja jakos sie z tym pogodzilam, zaakceptowalam MS jako moja chorobe i "dobrze" mi z tym. Ona powoduje, ze psychicznie bardziej o siebie dbam, a tego mi brakowalo. Dobra, koniec OT, bo Marzenka nakrzyczy. ![]() telik zazdroszcze wypadu z babciami. Kiedy wyjezdzacie? Biore sie zaraz za drugie sniadanko i musze poszukac jakiegos dobrego przepisu na obiad albo z TOFU albo z zielona soczewica.
#2293 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
choc ja nie mam odwagi doac wegli do wiecej niz do 2 posiłków a co do babci to fantastycznie patrzec jak one sie cieszą, szykują sobie ciuszki i wogole. moja babcia nigdy nie była na normalnych wakacjach. nawet nie mowie o zagranicznych ale takich normalnych, jak sie jedzie z rodzinką i odpoczywa, wiec to dla mnie radocha sprawic jej taka wycieczke a wogole to zaprosilismy kkiedys swoje bebcie zeby sie poznały, i okazało sie ze to koleżanki, ze kiedys razem pracowaly i wyszło na jaw ze wodke razem pily jak nas na swiecie nie było ![]() Cytat:
a co do wagi no to przeciez dobrze ze zobaczyłam kg na -, spokojniejsza jestem no edit fru, z tym dbaniem o siebie to prawda jedna z babc która leci do egiptu cierpi na ta samą chorobe od lat i fantastycznie sobie radzi, cwiczy regularnie, masaze bierze i poki co wygrywa z chorobą i lekaze mają wielkie zdziwko, bo ona fantastycznie wygląda i jest wiecznie usmiechnieta lecimy 25/2 czyli za tydzien
Edytowane przez telik Czas edycji: 2009-02-17 o 11:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2294 |
Raczkowanie
|
Fruity - miło znów widzieć Cię na plaży
![]() ![]() Paprak - bardzo apetycznie wygląda Twoje menu ![]() ![]() A ja wczoraj na kolację "dojadłam" twarożek z pomidorem i ziołami, ale jakoś tak wyszło, że raczej wyjadłam pomidora z twarożku ![]() ![]() ![]() Zauważyłam, ze po miesiącu SB metabolizm znacznie mi się poprawił i nie chcę tego schrzanić paleniem, albo niedojadaniem, ale jak już się zdenrwuję to mi tak ściska żołądek, że nic tam nie mogę wepchnąć ![]() Ale przynajmniej już nie ciągnie mnie do węgli. Dziś na śniadanko owsianka z dżemem, na drugie śńiadanko serek wiejski + papryka, na przekąskę grapefriut i za jakieś 2 godzinki obiad - chilli con carne, które zostało mi jeszcze z niedzieli, ale dziś ostatnia porcja. A na kolację chyba jakaś sałatka z jajkiemna twardo i warzywami.
#2295 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam taki plaski brzuch i wogóle wyglądam jakbym była kilka cm szczuplejsza ![]() Dziewczyny jakiej firmy jest galaretka bez cukru bo nie moge znaleść ![]() I czy można jeść oliwki, bo na 1 stronie nie ma, a w przepisach na 1 faze są czasem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2297 | |||
Zadomowienie
|
A sama
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Fruity czasami chyba po prostu potrzeba takiego "kopa" od zycia, zeby skupic sie w koncu na sobie. Ja uwazam, ze nic nie dzieje sie bez przyczyny. Telika babcia - swietny przyklad, jak mozna zyc z pozytywnym nastawienie do siebie i swiata. Tak trzymac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Galaretka bez cukru niestety w naszym wymiarze nie istnieje... Mozna sok zagescic zelatynka ![]()
![]() |
#2298 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Gdzies widzialam fajny przepis na deserek, ale jeszcze nie probowalam. Robie sie wlasnie galaretke i miesza z ubitymi bialkami i wstawia do lodowki i wychodzi taki steznialy mus, ze mozna z foremki ladnie na talerzyk wylozyc. Musze sporobowac dzisiaj lub jutro.
![]() |
#2299 |
Zadomowienie
|
[quote=effa79;11020070]A sama
![]() NO fajny, bo zawsze cos innego, a smakuje wysmienicie i na cieplo ![]() ![]() ![]() Fruity czasami chyba po prostu potrzeba takiego "kopa" od zycia, zeby skupic sie w koncu na sobie. Ja uwazam, ze nic nie dzieje sie bez przyczyny. Telika babcia - swietny przyklad, jak mozna zyc z pozytywnym nastawienie do siebie i swiata. Tak trzymac ![]() Ale kolacje sie je 2 - 3 godz. przed snem, nie do 18tej ![]() Tak tylko jakoś tak wyszło że zaraz po imprezie poszłam spać ![]()
![]() |
#2300 |
Zakorzenienie
|
Kuurde...a ja obeszlam polowe skrepów w mieście za nią
![]() ![]() ![]() Własnie zjadłam 2 jajka na twardo z 5 oliwkami i sosem czosnkowym ( 3 łyżki jogurtu plus pół małęgo ząbka) Pyycha ![]() ![]()
![]() |
#2301 |
Zakorzenienie
|
Mam dzis wolne w pracy, wiec pogotuje sobie troche. Zachcialo mi sie faszerowanych papryczek, wsadze do srodka mieso mielone z indyka i dziki ryż, ciekawe czy mojemu TZ bedzie smakowało
![]() a dziś: ś: jajecznica z cebulka i 2 plastrami chudej kielbaski, kawałek ogorka swiezego i 3 lyżki sosu tzatziki obiad: łosoś pieczony (z tym co zostalo- ogorek i tzatziki) miedzyczasie wciagnełam mały jogurt naturalny z łyżka słonecznika i kilkoma suszonymi śliwkami kolacja: nie wiem :P do tego kilka kubków herbaty zielonej i mate, a zaraz uciekam na basen ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2302 |
Zadomowienie
|
Wsiowy w watku przepisowym jest przepis Pysiamn na pianke czekoladowa - do jogurtu dajesz zelatyne, poszukaj - moze to ci pomoze w oszukaniu organizmu na slodkie
![]() Carmela teraz powinnas mowic "narzeczonemu" ![]() Ja wciagnelam obiad - gulasz z pieczarkami i peczakiem i warzywka do tego. Plusy jedzenia w pracy sa takie, ze nie masz niczego, zeby podjesc po obiedzie - a to moja zmora. Teraz musi sie ulezec. Popijam kawe zbozowa.
#2303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko teraz nie pamięta proporcji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2304 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Super z tymi babciami.Naprawdę macie dużo ciepełka w sercu,że wpadliście na pomysł z zabraniem ich ![]() Cytat:
![]() ![]() To też szkodzi na przemianę materii? Cytat:
![]() Edytowane przez goosia207 Czas edycji: 2009-02-17 o 13:27 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2305 |
Zakorzenienie
|
buhahahahha jakos mi przez gardło to nie przechodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2306 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Maz jest najedzony i nie chce wielszych ilosci za to czesciej. Zazwyczaj nam wychodzi 7 posilkow a nie 5-6. No i ostatni zdarza sie nawet o pierwszej w nocy ![]() Fajnie, ze sie lepiej czujesz ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mam nadzieje, ze z Tz-tem sie szybko wszystko ulozy ![]() ![]() Dziekuje za komentarze. Fajnie byloby gdybyscie sie przylaczyly ale rozumiem wasz brak czasu, kobiety pracujace ![]() Ja wyprawilam meza do pracy i popijam zielona herbatke w lozku ![]() ![]() Edytowane przez paprak Czas edycji: 2009-02-17 o 13:59 Powód: lit. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2307 |
Zadomowienie
|
Ja dziś jestem po:
rano: 2 jajka, witaminy, herbata bez cukru earl grey(zielonej nie było ![]() obiad: kapusta kiszona, serek wiejski, herbata, witaminy, l-karnityna przekąska:2 kostki czekolady gorzkiej oraz trochę serka twarogowego i pomidorka ![]() na kolacje pewnie będzie wieśniak z pomidorem ![]() pozdrawiam
#2308 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
warto dorzucic jakies orzechy albo pestki bo to zródło NNKT, którego brak w tym jadłospisie edit zmykam do domku, ale moje myśli zdominowane są przez tłusty czwartek co pieczemy dziewczynki? mufinki, pierniczek, inne propozycje?
Edytowane przez telik Czas edycji: 2009-02-17 o 15:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
strasznie mało, ubogo, monotonnie, praktycznie brak białka i warzyw, zero NNKT, ciepłych posiłków nie widzę - w ten sposób to Ty daleko nie zajdziesz ![]() telik, to już w tym tygodniu ![]() chyba pierniczek, bo od kiedy Pysia wkleiła przepis się zbieram i zebrać się nie mogę ![]() a rodzince tiramisu chyba zrobię ![]() mój obiadek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.