|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Cytat:
![]() uhh, 1dzien od nowa na plazy, ale dziwnie ![]() ![]() ale narazie dam rade chyba... ![]() narazie moj jadlospis wyglada tak: sniadanie: kawka, omlecik z wedzonym lososiem, hohlandem light, pesto, pomidorami i cebula 2sniadanie: 15nerkowcow obiad: 2matjaski z cebulka, salatka z pomidora, cebulki, czosnku i troszku jogurtu bez cukru deserek: moj ukochany deserek: ptasie ![]() a na kolacje planuje salatke z awokado z krewetkami ![]() ooo, a gdzie telik na urlop sie wybiera? ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2252 |
Raczkowanie
|
Djana dzieki za info. W sumie to jeszcze w Carrfourze ne bylam
![]() A co do moli to ja kiedys przywleklam sobie tez z marektu, ale w kaszy mannie. Zanim doszlam do tego skad sa minelo pare tygodni. Bo po prostu kupilam kasze i nawet jej nie uzywalam tylko postawilam w szufladzie z wszystkimi sypkimi produktami, a mole zauwazylam na.. suficie!!!!! ![]() Natomiast co do Tuperrware ja mam shaker i miske do wyrabiania ciasta drozdzowego i z jednego i zdrugiego jestem zadowolona. Obsluga bardzo prosta, np chlebek robilm tak ze drozdze rozrabialam w shakerze, odsatwialam az sobie lekko podrosna, sypkie rzeczy mieszalam w misce, potem dolewalam drozdze, wode i takie tam, mieszalam, miske do cieplej wody , poczekac az ze 3 razy trzasnie, jak ja bedziesz zamykac to tak za kazdym razem, zeby wypuscic powietrze z niej najpierw. No i potem na blache , niech jeszcze troche wyrosnie i do pieca. Pyszny chlebek wychodzi.
Edytowane przez dzonksik Czas edycji: 2009-02-16 o 16:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#2253 |
Raczkowanie
|
to ja znowu zapytam o ta galaretke...
![]() ![]() Pozdr
#2254 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Od kilku dni jestem na SB (I faza). Wiem, że serek wiejski lekki jest dozwolony. I mam takie pytanie: czy mogę zjeść dwa opakowania (takie po 150g) jednego dnia? Bo nie mam pomysłu na kolację ![]()
#2255 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ostatnio jeszcze widziałam barillę pełnoziarnistą Cytat:
ja np uwielbiam jogurtową galaretkę, po prostu rozrabiam żelatynę z ciepłym mlekiem ii dodaje do jogurtu mam tez trochę soku z winogron własnej roboty - miało być wino, skończyło się na soczku, z niego tez niezła galaretka wychodzi... upiekłam czekoladowe muffinki ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale samym wiejskim żyć się nie da na dłuższą metę, pamietaj |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2257 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() w zaleznosci od tego co mam, miele serek wiejski/ twarog/ jogurt/ czesem po trochu kazdego, z lyzeczka kakao, lyzeczka blonnika, i z wymieszana w szklance z odrobina wrzatku badz goracego mleka zelatyna i slodzikiem. na noc do lodowki i wychodzi ![]() wrrr, kolacji to ja juz nie zjem, umieram ![]() niby wszystko plazowe, ale wiadomo, mocno przesadzilam z orzechopodobnymi ![]() a teraz boli mnie brzus z przejedzenia ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2258 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2259 |
Wtajemniczenie
|
Helloooooo!!
![]() Bylam na pare dni u babci w PL zaczerpnac innego powietrza po tym jak wyszlam ze szpitala. Przytylam pare kg po tym szpitalu, ale wcale sie nie martwie, bo kurcze SB to normalnie dieta cud! ![]() Zmienila caly moj organizm. Mialam teraz faze conajmniej 10, jadlam od kilku tygodni non stop i to prawie same niedozwolone rzeczy. W szpitalu przytylam, byc moze to przez te sterydy. Teraz u babci byl ciag dalszy, psychicznie tego tez potrzebowalam i jadlam normalnie bez przerwy slodycze, niedozwolone obiady. Moj zoladek nie mial nawet godziny przerwy a kalorii bylo conajmniej 3000. I jakos wcale nie tyje dalej, co wiecej znowu chudne. ![]() ![]() Co mnie bardzo cieszy, bo ja pierwszej fazy nie cierpie, a na konkretna druga tez mnie narazie nie stac. Wiec sobie czekam az mi samo wszystko sie ulozy i kg poleca. Po szpitalu moj zoladek i caly organizm byl w oplakanym stanie. Teraz jakos pomalu wszystko samo wraca. Wystarczy faza III zeby dojsc do porzadku. A to dobrze, bo potrzebuje kilka grzechow dziennie. Byla dzisiaj u mnie pielegniarka i pokazala mi jak mam sobie wstrzykiwac moj lek. Bede codziennie sobie zastrzyki robila. Jest taki automat do tego, ale ja chcialam dzisiaj konkretnie sama strzykawka. Sama sie sobie dziwie. ![]() Teraz pozostaje tylko czekac i miec nadzieje, ze nie bedzie skutkow ubocznych i ze atak nie nastapi tak szybko lub wcale. Na oko dalej dobrze nie widze i w jednej lydce mam inne odczucie, cos ala ze ja wcale nie czuje jak dotykam, ale to mi moze zostac. Ale jesli to "tylko" te 2 rzeczy, to moge sie z tym pogodzic. Ide cos upiec, ale jeszcze nie wiem co... ![]() ps. nie ma szans, ze Was nadrobie, mam nadzieje, ze nie macie mi tego za zle, ale zdazylam zauwazyc o Carmelce i bambii!!! Gratuluje zareczyn Carmela!!! ![]() bambii wszystkiego najnajnajnaj!! ![]() Edit: Zastanawiam sie jak w PL ludzie zyja a raczej sie lecza z moja choroba. Ja tutaj za lek doplacam jedynie 10€ za recepte, a na rachunku jest napisane, ze zastrzyki na miesiac kosztuja 1373€. ![]()
..::..Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::.. Edytowane przez fruity Czas edycji: 2009-02-16 o 17:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja siotra nie ma czucia w łydce,ale ona chyba od kręgosłupa tak ma....a prynajmnije lekarz jej tak powiedział
![]() |
#2261 |
Wtajemniczenie
|
dygotka ja juz mam diagnoze i moja choroba jest niestety jeszcze nieuleczalna, ale dziekuje!
![]() Jak mowie, jak tylko to mialoby mi zostac, to nic takiego. Oby tylko nie bylo gorzej, szczegolnie ze wzrokiem.
#2262 |
Zadomowienie
|
W sumie to właśnie nie wiem, robiłam wszystko dokładnie wg przepisu
![]() ![]() ![]() ![]() Fru, dajesz radę? duuuuużooo zdrówka, na pewno wszystko będzie ok ![]() ![]() U nas też trochę dofinansowuje się leczenie chorób przewlekłych, chyba, że pacjent życzy sobie jakiś lek spoza PL, to wtedy koszty są znacznie większe. Edytowane przez Madzia_M77 Czas edycji: 2009-02-16 o 18:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2263 | |
Zakorzenienie
|
Dzieki jeszcze raz za gratulacje!
Cytat:
![]() Chcialabym upiec jakies muffinki z orzechami, slonecznikiem itp. macie jakis fajny pzepis? Moge muffyny poslodzic splenda??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2264 |
Zakorzenienie
|
Fru, trzymaj się, jestem z Tobą
![]() Madzia, jedyne co mi przychodzi do głowy to zbyt dużo płynu albo za niska temperatura. Robiłam ten chleb wielokrotnie, za każdym razem trochę inaczej i wychodził. Zakwas nie jest konieczny. Właśnie zjadłam moja grahamkę, mniam, a przepis tez prościutki. śn: owsianka z polową jablka, latte IIś: garść nerkowców, druga polowa jabłka, surowa marchewka o: zupa z czarnej fasoli z jajkiem na twardo oII: mięso z rosołu obsmażone na odrobinie oliwy z warzywami na patelnię al dente i posypane parmezanem, czerwone wino p: 2 muffinki czekoladowe k: grahamka z masłem - musiałam spróbować ![]() tak myślę, ze jeszcze coś przegryzę, choć nie wiem co... |
![]() ![]() |
![]() |
#2265 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi sie wlasnie wydaje, ze gdzies obilo mi sie o uszy, ze do tego leku nie ma dofinansowania w PL. Ciekawe czy to prawda. ![]() Ilonko ![]() Mi w piekarniku siedza sobie piernik i muffinki serowo-pomaranczowe i zaraz je zjem. ![]()
..::..Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::.. Edytowane przez fruity Czas edycji: 2009-02-16 o 18:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2266 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Teraz rozumiesz teliczku czemu co drugi dzien piernik pieke? Wlasnie nafocilam sniadanko i bede wklejac jak bedziecie juz smacznie spac w lozeczkach cale pochloniete w ciagu dnia menu. Przyjrzymy sie tym ilosciom ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wszystkim milego wieczoru zycze.U mnie waga pokazuje wciaz jakies 53,5 kg a ze jestem opuchnieta bo cos mi brzuch dolega to moze nawet troszke zgubilam juz na dwojce. A dzis bedzie grzech bo tesc ma urodziny ![]() Pozniej wkleje moje zdjecia jedzeniowe |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2267 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ilona... Te Twoje muffinki!!!! ![]() ![]() Za ten pomysl na galaretke wielkie dzieki , wyprobuje, tylko powiedz mi jakbys mogla jakie proporcje dajesz, bo gotowac to ja sie dopiero ucze ![]() Wogole ucieszona jestm bo pojechalismy z moim lubym na zakupy ciuchowe i akurat w galerii jest alma . Mysle sobie.. a wejde... I MAM MĄKĘ!!! wreszcie!!! Nie powiem zeby byla tania, ale przynajmniej mam powod do oszczedzania jej ilosc hahahah. Wogole widzialam, ze tam na polce ze zdrowa zywnoscia sa np grupy produktow z diety MOntigniaca, brakowalo mi tylko etykietki SB ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2268 |
Zadomowienie
|
Bambii jeszcze ode mnie zyczenia. Samych szczesliwosci
![]() ![]() Fruity ciesze sie, ze sie odezwalas. Madziaa ma racje, najwazniejsze to oswoic gada. Trzymam za Ciebie kciuki no i gratuluje osiagniec metabolizmu ![]() Wsiowy - majonezu mozna odrobine, ale zwyklego. Light ma mnostwo wegli ![]() Carmela i Maedchen - gratuluje straty kg ![]() Ja dzis grzecznie ![]() ![]() ![]() U mnie dzis: sn: omlet z papryka, cebulka, lososiem + papryka + kawalek piernika SB p: jogurt maly z orzechami o: piers z kurczaka + surowka z pekinki, pomidora, ogorka, papryki, slonecznik w sosie winegret p: plaster sera zoltego, plaster szynki, dwie rzodkiewki i pieczarka k: 200 g twarogu z czosnkiem, cebulka i rzodkiewka i kielkami + papryka, plaster sera zoltego dwa plastry szynki Dalam rade z trzema posilkami... choc kryzys mialam ok 18.00, bo musialam szybciej dzis zjesc obiad. Aha posmakowalam chwile temu kapusty kiszonej jeszcze ![]() A to przyczyna moich grzechow weekendowych... Jakby ktos szukal weny na tort...
#2269 |
Zadomowienie
|
Apropo mojego nieudanego chlebka: pewnie temperatura zawiodła, bo ilości płynów przypilnowałam
![]() Dziś znów nie było jedzeniowo tak jak chciałam: Is:naleśnik z wieśniakiem i dżemem IIs:mufinka cytrynowa i kanapka z szynką i papryką o:2 kawałki pizzy ![]() p:2 zawijasy szynkowe z selerem k: kurczak tandoori z fasolką szparagową Ciągle mało warzyw, nie wiem, gdzie mam je wciskać ![]() ![]() Effa, uroczy torcik misiowy, rozumiem, że własna produkcja? Padam na twarz, ale jeszcze trochę z Wami posiedzę ![]() Edytowane przez Madzia_M77 Czas edycji: 2009-02-16 o 20:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#2270 |
Raczkowanie
|
Koniec, już po mnie. Problemy odkładają mmi się na brzuchu. Przytyłam znowu, wróciłam do dawnej wagi. Po dzisiaj to pewnie jeszcze więcej jest. Muszę rozwiązac wszystko i wrócić na plażę. Jak ja bym chciała umieć radzić sobie inaczej z kłopotami nie zajadając ich.
![]() idę się wieszać. Powodzenia dziewczyny.
#2271 |
Zadomowienie
|
Beatky, wracaj do nas, tu jest super
![]() Słuchajcie, dostałam królika, znaczy mięsko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ot: ile to trzy uncje??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2273 |
Zadomowienie
|
Coś takiego znalazłam:
1 uncja = 28,3495231 grama ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2274 |
Raczkowanie
|
chyba bym zjadla cos innego niz nieloty drobiowe
![]() spowiadam sie: Ś: 180ml soku pomidorowego, 2 jajka na miękko, 2 plastry chudego bekonu, plaster sera żółtego, kawa z mlekiem P: serek wiejski , 15 orzechów laskowych Ob.: chili con carne - za jednym zamachem załatwiłam i warzywa i mięcho. P: dwa plastry chudej wędliny, dwa plastry sera żółtego, 1/3 kalarepy, kakao J Kol: zupa czosnkowa ze zmiskowanymi kilkoma brukselkami i z dwoma jajkami Deser: „prawie” budyń – prawie robi różnice ![]() To by bylo tyle na dzisiaj. Musze przyznac ze chodzilam troche glodna rano. Zastanawiam sie czy to dlatego ze sobie zle rozmierzylam czasowo posilki (sniadanie 7.15, przek. ok 11. obiad 13, przek. 17.kolacja 20, deser 22) czy cos zle sobie ulozylam jadlospis, a moze po prostu rozbestwilam sie za bardzo na dwojce przez te 3 tyg ![]() Zastanawiam sie nad jutrzejszym sniadaniem, chyba sobie zrobie placuszki serowe, z tego co pamietam sycily na dlugo, tylko tam sie dodaje mąki... ale uprzednio jadlam na 1 fazie... do przemyslenia przez noc ![]()
#2275 |
Zadomowienie
|
Jestem po 1 dniu diety i muszę powiedzieć że ani raz nie czułam się głodna. Wręcz przeciwnie lekka i miałam bardziej plaski brzuch
![]() ![]()
#2276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też zajadam wszytskie stresy ![]() Głowa do góry jutro będzie lepiej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na sniadanie jadłam 2 jajka na miękko z pomidorem obiadek pierś z kurczaka z salatką z ogorka salaty i bazylii kolacja tunczyk 2 przekąski między sniadaniem i obiadem oraz obiadem i kolacją po pół serka wiejskiego z cebulką ![]() A no i filiżanka kawy teraz bez cukru i mleka -obleh- bo musze się uczyć całą noc, jutro przedemną poprawka egz z psychologii.. ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2278 |
Wtajemniczenie
|
No to przyszedl czas na spowiedz w wersji flash, jako, ze caly dzien skrzetnie fotografowalam co jem
![]() ![]() Zdjecia nie oddaja chronologii wydarzen. Na zdjeciu 4 i 5 sniadanie czyli pol buleczki belgijskiej z maki razowej z pomidorem, cebulka, ogorkiem korniszonem, natka pietruszki,oliwa i majonezem. Na obiad kurczak z grilla ze smazonymi na oliwie shitake z sosem sojowym i salata + kapka greckiego jogurtu bez tluszczu, zdj. 1. Potem urodzinowe ciacho i szampan zdj. 2. I pozniej czerwone wino i tunczyk z salata, jajka z majonezem i oliwkami czarnymi i korniszony zdj. 6. Na koniec tunczyk z salata, fasola, feta, bulka razowa z jajkiem, korniszonem i pieczarka. IlonkoP uncje to zalezy czy masz na mysli objetosc czy mase beda rozne. Co innego jogurt a co innego maka ![]() http://joshmadison.com/article/convert-for-windows/ Milego poranka ![]() Edytowane przez paprak Czas edycji: 2009-02-17 o 05:27 Powód: ort. |
![]() ![]() |
![]() |
#2279 |
Zakorzenienie
|
Mmm to wygląda pysznie
![]() effa79 teraz doczytałam ![]() ![]() A ja jak na złość mam ten light ![]() Dziś po poprawce ide zrobić zakupy z produktami dozwolonymi bo na razie 90% rzeczy jakie mam w domu sa niedozwolone i mnie kuszą ![]() ![]() Powiem wam że dziś wstałam i mam dość płaski brzuch ![]() Czuje się lekko i najedzona.. Jak mi dobrze pójdzie na poprawce dzis to w nagrode sprobuje to ptasie mleczko wyczarować..Głupio tak już w 2 dniu, ale to musze zasłuzyć ![]()
![]() |
#2280 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() edit: i powodzenia na poprawce ![]() ![]() Edytowane przez paprak Czas edycji: 2009-02-17 o 06:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:01.