|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jaki podkład? Wątek zbiorczy. Tutaj zadaj swoje pytanie.
Znalazłam takie oto ułożenie od najjaśniejszego do najciemniejszego z Revlona Colorstay. Uważacie, że np. powinnam zacząć od najjaśniejszej czyli od Ivory, Sand, Nude na początku a później pod koniec miesiąca zakupić Natural, Medium, Fresh... I chciałam się jeszcze jedno zapytać wydawało mi się, że ta gama kolorystyczna jest większa
Jeśli ktoś ma ten podkład lub wie coś więcej na ten temat to niech napiszę, że brakuje jakiegoś koloru czy coś ... Bo jednak jedna dziewczyna ma cerę normalną, druga ma tłustą, trzecia ma suchą i do każdej cery muszę mieć wybór ...IvoryBuff Sand Beige Nude Naturl Beige Medium Beige Fresh Beige Golden Beige Warm Golden True Beige Natural Tan Earlny Tan Rich Tan Golden Caramel Toast Rich Ginger Caramel Cappuccino Mahogany Mocha z góry dziękuje
|
#2282 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny doradźcie dobry podkład w kompakcie. Szukam czegoś dobrze kryjącego przebarwienia i matującego. Zastanawiam się nad Facefinity MF i pudrem wygładzającym Avonu z serii Anew. Ten drugi nie jest kompaktem, ale zwyczajnym pudrem, natomiast recenzentki piszą, że bardzo dobrze kryje. Zależy mi na jasnym odcieniu wpadającym z żółty. Może któraś z Was używała ich obu i mogłaby porównać?
|
#2283 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: podkład nawilżający, bez efektu maski - jaki polecacie?
Dla każdego co innego jest dobre, każda skóra inaczej reaguje. Moim zdaniem warto wesprzeć się opiniami na KWC, chociaż mi bardzo często pasują mi produkty mające kiepskie oceny
![]() Do autorki wątku... a może jakiś krem tonujący skoro zależy Ci na nawilżeniu i naturalnym wyglądzie. |
|
|
|
#2284 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pozdrawiam ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
|
|
#2285 |
|
Wtajemniczenie
|
Używałam CP, ale niestety kolory są dla mnie za ciemne.
|
#2286 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje Ci kochana skorzystam z twojej porady ... kupie do cery normalnej i suchej te trzy jasne podkłady ... i jakieś ciemniejsze
mogła byś coś polecić? bo niektóre z tego co wyczytałam robią pomarańczową powłokę a bardzo bym tego nie chciała więc jeśli możesz jeszcze polecić mi te ciemniejsze chodzi mi o numerki bardzo była bym Ci wdzięczna ![]() Ps. co myślicie jeszcze o podkładach dermecol ? mam do nich dostęp więc też mogły by się przydać
|
#2287 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2288 |
|
Raczkowanie
|
to może te Ivory nie kupywać bo będzie za jasne...;/ ewentualnie kupie sobie demecol najjaśniejszy i będzie robił za ten ivory jak mi sie zjawi modelka blada jak biała ściana co ty na to? a wzamian kupię jakiś nude... czy medium beige... nie wiem heh
gdbym je widziała na real ich kolory to bym wiedziała co kupić a takto w ciemno kupuje bo na allegro o 50% taniej niż w sephorze
|
#2289 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2290 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
o dokładnie Dermacol przepraszam przejęzyczyłam się no właśnie sporo dobych opini, mam do niego dostęp wiec kupie go w najjaśniejszym i 3-4 podkłady RevlonCS
|
|
#2291 |
|
Przyczajenie
|
Cześć wszystkim!
Mam pytanko. Mam skórę tłustą, świecącą się, ale bez większych problemów z trądzikiem. Od czasu do czasu coś mi wyskoczy, ale nie narzekam. Planuję kupić podkład Astor Mattitude HD (odcień Ivory, bo mam jaśniutką cerę). Zastanawiam się tylko, czy ten podkład zapycha pory? Nie chcę mieć wysypu zaskórników (leczę cerę po użyciu kremu matująco-nawilżającego Under twenty - masa grudek na czole). Proszę o pomoc. |
|
|
|
#2292 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli chciałabyś coś lekkiego polecam Bourjois HMix albo 10h asleep. A jeśli masz problemy typu że masz suche skorki polecam dobry krem nawilżający i na to podkład. Albo druga opcja krem nawilżający plus mineralny podkłado-puder aqua Revlonu.Mam zarówno Revlonu CS i aqua, bourjois 4 rozne rodzaje podkładów i podobny problem z cerą. Z tym że mi revlon CS zadnej maski nei robi a sprawdza się na wieksze wyjścia a nei na co dzień bo przesusza. |
|
|
|
|
#2293 |
|
Raczkowanie
|
Każda skóra jest inna, ale z mojego doświadczenia wynika, że ten podkład na wielu typach cer się sprawdza (pomijając tłustą, lub wymagającą naprawdę dużego krycia). Oriflame Age-Defying. Skóra jest po nim delikatnie rozświetlona, wygląda zdrowo, a jednocześnie ładnie wyrównuje koloryt skóry i radzi sobie z niewielkimi niedoskonałościami. Cena rozsądna, a efekt naprawdę godny polecenia.
|
|
|
|
#2294 |
|
BAN stały
|
Dot.: Jakie kolory podkładu wybrać?
Ja proponowałabym coś z Bourjoisa albo Gosha, nie utleniają się w kierunku cegłówki.
|
|
|
|
#2295 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2296 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję, jesteście kochane
|
|
|
|
#2297 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie jestem na etapie szukania podkładu do cery mieszanej która bardzo świeci się w strefie T, i mam mały dylemat co wybrać mam dwóch kandydatów:
1. bobbi brown -natural finish long lasting 2. MUFE - Mat velvet+ może któraś z was używała i może coś mi podpowiedzieć w temacie ![]() Ewentualnie może coś innego matującego i kryjącego? tak do 180 zł? |
|
|
|
#2298 |
|
Przyczajenie
|
Hej
Potrzebuję Waszej pomocy. Szukam podkładu dającego efekt nieskazitelnej cery. Mam cerę... normalno-mieszaną (od czsu do czasu pojawiają się jakieś krostki, niestety zostają mi po nich ślady, mam dużo przebarwień, delikatnie rozszerzone pory chcę to ukryć). Poszkuje go na bardzo ważną dla mnie okazję. Chciałabym aby w moim makijażu 'główną rolę' grała właśnie cera. Ważne żeby niezapychał porów. Jeśli ktoś może mi pomóc, bedę wdzięczna.
|
|
|
|
#2299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podpisuje sie pod tym
|
|
|
|
|
#2300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uzywam, mam podona skore jak powyzej opisana i jestem zadowolona juz wczesniej pisalam, ale sie powtorze. uzywalam wielu podkladow ale ten jest najlepszy. nie tworzy maski, nie splywa, jest trwaly, nie zapycha porow. jego wadą jest cena, ok 200 zl w sephorze. jednakze jest dosc wydajny. parure extreme to typowy podklad dla skory mieszanej. dla suchej i normalnej sa tez inne, lzejsze i je rowniez polecam-uzywalam i bylam zadowolona. sa to parure aqua radiant i lingerie de peau z tanszych smialo moge polecic maybelline dream satin liquid oraz niektore podklady isa dora |
|
|
|
|
#2301 |
|
Are you talking to me?!
|
U mnie najlepiej spisuje się Armani Lasting Silk. Bardzo podobny do niego, ale trochę tańszy jest YSL Teint Resist.
Świetne podkłady ma też Make Up Atelier oraz Illamasqua, ale trzeba umieć się nimi posługiwać, bo jak to z podkładami profesjonalnymi - nie każdy sobie z nimi poradzi. Trzeba pamiętać, że podkład to tylko połowa sukcesu; ważny też jest puder jaki nakładamy na niego
|
#2302 |
|
Konto usunięte
|
Najlepszy, najlepszy, jedyny - DiorSkin Sculpt, nawilża, wygładza, napina skórę, bezalkoholowy, nie ma mowy o wysuszeniu.
Z tańszych Bourjois Healthy Mix- nie nawilża, ale chociaż nie wysusza
|
|
|
|
#2303 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2304 |
|
Przyczajenie
|
Ja proponuję podkład z Soraya - ten który promuje Edyta Górniak.
[euc1]932136[/euc1] Edytowane przez LolaFerrari Czas edycji: 2011-11-27 o 15:36 |
|
|
|
#2305 |
|
Przyczajenie
|
Witam,
Chciałabym kupić podkład revlon colorstay do cery suchej/normalnej ale nie wiem jaki odcien wybrać. mam jasną cerę i zastanawiam się nad nr 180 sand beige, nr 220 natiral beige, chciałabym żeby wyglądał bardzo naturalnie. dla porównania dobry odcień jaki mam teraz to maybelline affinitone 03 light sandbeige. proszę o radę |
|
|
|
#2306 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2307 |
|
in love with life
|
Clinique Supermoisture
Clinique Tinted Moisturizer Chanel Vitalumiere Aqua Najlepszy nawilzajacy podklad, jakiego kiedykolwiek uzywalam to Kanebo Cellular Performance (nawilzenie na szostke!), ale kosztuje ponad 300zl.
|
#2308 |
|
Raczkowanie
|
Najlepiej by było gdybyś zapamiętała te wszystkie polecane przez dziewczyny podkłady i poszła do perfumerii po próbki bo każda sucha cera jest inna i każda czego innego oczekuje od podkładu. Moja siostra (34) ma cere sucha alergiczną i bardzo jest zadowolona z Clinique Superbalanced z tego co mówiła to już 3 buteleczkę zakupiła.
|
|
|
|
#2309 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jakie kolory podkładu wybrać?
Ja bym mimo wszystko zdecydowała się na Revlon CS dobrze trzymają sie buzi są tanie i po KWC widac ze wiele kobiet je sobie chwali właście za trwałość i wydajność.
Kolory zawsze lepiej wziąć jakieś jasne w tonacji ciepłej i zimnej w zależności od typu urody klientki. Jak się okaże za jasny zawsze można mieszać z ciemniejszym wypracować brązerem, finishem itd. a do buteleczek można się przyzwyczaić ale to moja opinia... |
|
|
|
#2310 |
|
Przyczajenie
|
Idealny podkład
Witam drogie Panie!
Mam cerę trądzikową i suchą, nie ukrywam, że bez makijażu nie ruszę się "na miasto" z powodu moich niedoskonałości. Poszukuję podkłądu, który idealnie pokryje moje niedoskonałości, przy tym nie da "efektu maski" i będzie trwały. Do tej pory używałam podkładu firmy: Max Factor Lasting Performance nr 105 soft beige, ale nie do końca spełnił moje oczekiwania. Kryje dość dobrze, ale daje efekt maski (nie wiem czy to efekt źle dobranego koloru czy podkładu, miałam już 3 kolory i za każdym razem jest ten sam efekt) i te miejsca, które chcę najbardziej ukryć tj. wypryski po zastosowaniu podkałdu robią się strasznie suche. Proszę o radę, jestem skłonna zainwestować w pokład z wyższej półki jeżeli będę wiedziała, że spełni moje oczekiwania Pozdrawiam |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.

Jeśli ktoś ma ten podkład lub wie coś więcej na ten temat to niech napiszę, że brakuje jakiegoś koloru czy coś ... Bo jednak jedna dziewczyna ma cerę normalną, druga ma tłustą, trzecia ma suchą i do każdej cery muszę mieć wybór ...

Dermacol przepraszam przejęzyczyłam się