|
|
#2281 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:
Cytat:
troche dam ci lektury ale moim zdaniem to nic groznego i chyba tak powinno byc http://www.zdrowie.med.pl/bad_labor/...zeciwcial.html
|
|
#2282 | ||||
|
Konto usunięte
|
wszystkie zwierzaki, kociaki i psiaki śliczniutkie.
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja mam siostrę młodsza o 15 lat i jst oki, ![]() angkorcz , od nas mega-kciuksy, bedzie dobrze. ja po wizycie, wszystko oki, na swoim miiejscu, Kolejna wizyta 24 listopada, a na 16 listopada zapisałam sie prywatnie na usg genetyczne. i jeszcze dzis zakupowo poszalałam, moje nowe nabytki to: dzianinowa fioletowa tunika/sukienka, szeroki czarny pasek, biała koszula długi rekaw, srebrny sweterek na guziki krótki rekaw, jeansy. i TŻ sweter kupiłam na urodziny , ma w niedziele.a teraz zmykam. pa. |
||||
|
|
|
#2283 |
|
Zakorzenienie
|
hello!
Daf - jesteście boskie pożyczacie sobie ciuchy?wszystkie zwierzaki - fantastyczne. dzieciaczki jeszcze fajniejsze ![]() mój małż oszalał - wykupił chyba wszystkie jogurty z osiedlowego sklepu, do tego masę owoców i dostałam też wielgaśną różę. mało mnie na rękach nie nosi ![]() niestety pierwsze moje podejście do przekonania go do imienia Hania - nieudane. bo mu się kojarzy z "M jak miłość"... stwierdził, że ja mam wymyślać, a on będzie odrzucał... a tą Hanię, to ja sobie wymarzyłam rok temu i mam do niej mocne uzasadnienie... nie poddam się ![]() choć gdzieś tam tkwi we mnie przekonanie, że będzie syn. a to dlatego, że zajrzałam do chińskiego kalendarza urodzeń, który kiedyś znalazłam w jakiejś babskiej gazecie. określa się płeć dziecka na podstawie wieku kobiety w momencie zajścia w ciążę i miesiąca, w którym to nastąpiło. u mnie jak byk - we wrześniu chłopiec, potem do końca roku dziewczynki, więc chyba wstrzeliliśmy się jednak w chłopca ![]() i nie myślcie, że traktuję to jak wyrocznię. niee, to tylko taka zabawa. jak chcecie to poszukam tego w kompie i wam wkleję, to sobie "powróżycie" ![]() i na koniec 2 pytanka: 1. jak to jest z cytrusami - można, ale nie przesadzać, czy lepiej jeść inne owoce? [zdaje się, że niedawno się śmiałyście tu z jakichś zabobonów na ten temat...] 2. czy zabieracie swoich TŻtow na wizyty lekarskie? jak to wygląda? od razu wchodzą z wami do gabinetów, czy czekają aż zostaną zawołani? |
|
|
|
#2284 |
|
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14771979]
ja po wizycie, wszystko oki, na swoim miiejscu, Super [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14771979] i jeszcze dzis zakupowo poszalałam, moje nowe nabytki to: dzianinowa fioletowa tunika/sukienka, szeroki czarny pasek, biała koszula długi rekaw, srebrny sweterek na guziki krótki rekaw, jeansy. i TŻ sweter kupiłam na urodziny , ma w niedziele.[/QUOTE]No to faktycznie zaszalałaś Tylko my też chciałybyśmy obejrzeć Twoje nowe nabytki Dawaj zdjęcia ![]() Ja ostatnio kupiłam sobie kozaczki o takie: http://www.ccc.com.pl/#/pl/catalog/p.../3508870000009 I całkiem wygodne są A do tego ja uwielbiam kolor czerwony, bordowy, więc jak szukałam bucików to moje zainteresowanie zwracały tylko w tych kolorach ![]() a dzisiaj mam ochotę pobiegać po lumpkach, a co! ![]() Miłego dnia! PS. dzisiaj się ważyłam i od trzech tygodni ta sama waga Jak dla mnie to rewelacja!
Edytowane przez yolanda9 Czas edycji: 2009-10-17 o 08:43 |
|
|
|
#2285 |
|
Konto usunięte
|
Cytrusy jem
A męża zabieram, jak najbardziej - ale na pierwsze badanie kazałam mu w poczekalni czekać :p Byłam na fotelu badana i wewnętrznym usg, dla mnie to normalka, ale zdaję sobie sprawę, że on mógłby się głupio poczuć (chodzi mi tu o to fotelowe badanie). Natomiast na kolejne wewnętrzne usg w czwartek już wejdzie ze mną. Zresztą, on ma pierdyliard pytań do lekarza
|
|
|
|
#2286 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie wg tego chińskiego kalendarza też będzie chłopak i ja tak czuję i tak wszystkim mówię. Nawet się wczoraj z kolegą założyłam... Tylko głupia nie pomyślałam, bo on wymyślił 0,5l a na co mi to jak ja nie piję nawet jak w ciąży nie jestem. Muszę zmienić zakład bo po wczorajszej imprezie Tz też stwierdził, że już wódki do ust nie weźmie.
Co do badania to na takie na fotelu bym Tz-a nie zabrała. Znam go i widziałabym, że się męczy. Ale na usg był ostatnio ze mną i zapowiedział, że na następne nawet sobie wolne załatwi Szkoda, że poza tym to nie chce słuchać (dziwnie go to przeraża) jak czytam co się właśnie rozwija u naszego maluszka... I sam nie chce się nic dowiadywać nt ciąży i dziecka![]() Rozmawiałyście o zwierzaczkach a ja nie mam żadnego żeby się pochwalić Może kiedyś. Teraz zbyt często nie ma nas w domu i przykro by mi było zostawić zwierzaka a nie moglibyśmy go wszędzie zabierać jak np na weekend wyjeżdżamy...A Wasze wszystkie słodziaki i super że z dziećmi mają taki kontakt. Do tych co mają kotki mam pytanie (bo kotka to miałam jak byłam mała i już nie pamiętam) nie mają problemów z utrzymaniem czystości? Bo mi utkwiło w pamięci jak kot w kuchni pod stołem się załatwił i nie pachniało to ładnie...
Pojawiłeś się niespodziewanie w kwietniowy poranek i wywróciłeś nasz świat do góry nogami Michaś Edytowane przez lindsley Czas edycji: 2009-10-17 o 09:34 |
|
|
|
#2287 |
|
Konto usunięte
|
Mój Rudy sika do kuwety. Ze 3 razy zdarzyło się, że na podłogę siknął - w sytuacji, gdy mocno się przeraził czegoś (np. luby nagle odkurzacz włączył, a kot zgłupiał). Jest wykastrowanym obezjajcem, przytulaśnym, kochanym bardzo i grzecznym
|
|
|
|
#2288 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2289 |
|
Zakorzenienie
|
tu spokój, a ja się dziś mocno zdenerwowałam...
babsztyl wjechał w moje auto, wyjeżdżając tyłem z parkingu. od razu stwierdziła, że to moja wina, bo źle zaparkowałam i ona nie da żadnej kasy. więc wezwałam policję, na którą przyszło mi czekac prawie 2 h, wspierana przez brata. na koniec oczywiście okazało się, że wina jest jej i ma dostać 500 zł i 6 punktów, a mi przyznali 1 punky i 100zł za "zatrzymanie po lewej stronie jezdni". auto ma wgniotkę, ale to małe piwo baba zaoszczędziłaby, gdyby tak nie pyskowała. a ja grzecznie, pełna kulturka, zero kłótni. policjanci eweindntnie byli po mojej stronie i co chwilę gasili ją jakimś tekstem
|
|
|
|
#2290 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nosek pewnie po tatusiu... Fajnie mieć teraz taką wyrośniętą córę... A tu wszystko przed nami. Cytat:
Mały pies i małe dziecko to nic takiego, wychowywałam się z takim maluchem, przyszedł do nas w miesiącu, w którym się urodziłam. Był moim psim przyjacielem. ![]() Fajny piesek. Fajnisty. Cytat:
![]() Cudne. Króliś uroczy. Uwielbiam takie puchatki. ![]() ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
Cytat:
Cudnie. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14768806]Kropko, trafiłam na mądrą pielęgniarkę, potwierdziła Twoje słowa odnośnie toxo No ale wiecie, jak kobiety mają w brednie nie wierzyć, skoro nawet w książkach jest jak byk napisane: toxo można zarazić się poprzez kontakt z kocimi odchodami i surowym mięsem. [/quote]Bo to prawda. Można. Szkoda tylko, że nikt nie pisze jak to przebiega, jaka jest szansa itd. Akurat z tym mięsem to się mówi za mało, bo 80% przypadków zakażenia pochodzi właśnie od mięsa. Moja znajoma weterynarz to zawsze mówi tak: żeby się zarazić toxo od kota, trzeba tego kota zjeść w całości. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14768806] I super - ale już nie dodano, że zarazić można się przez niemyte owoce i warzywa, i że jest to częstsze. Nie napisano, że aby zarazić się kocimi odchodami - trzeba by najpierw przenieść to do ust. Nie napisano, że drogą powietrzną się nie zarazisz.... Za to w słowniczku na końcu książki jest objaśnienie słowa "trymestr" [/quote]Może liczą na inteligencję czytelnika. Generalnie dorosła kobieta po podstawówce, powinna rozumieć, że skoro drogą pokarmową, to musi to zjeść. Z drugiej strony, zwykle trzeba łopatologicznie, co widać po tamtym wątku, najpierw toxo od kota, potem od głaskania, potem kot do schroniska... itd. itd. ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14768806] A mój kocur na dole [/QUOTE]Cuuudny. ![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14771979] ja po wizycie, wszystko oki, na swoim miiejscu, Kolejna wizyta 24 listopada, a na 16 listopada zapisałam sie prywatnie na usg genetyczne. i jeszcze dzis zakupowo poszalałam, moje nowe nabytki to: dzianinowa fioletowa tunika/sukienka, szeroki czarny pasek, biała koszula długi rekaw, srebrny sweterek na guziki krótki rekaw, jeansy. i TŻ sweter kupiłam na urodziny , ma w niedziele.[/QUOTE]Super wieści. ![]() Ale zakupki, super, gratulacje. Mój mąż wczoraj przyjrzał się mojemu brzuchalowi i spytał kiedy kupujemy jakieś spodnie... Jeansy są mi już niewygodne, w czw. założyłam i musiałam chodzić z odpiętym guzikiem... Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Cytat:
No chyba, że ktoś weźmie kota w 4tym tygodniu życia, bo ma focha mieć malusiego, jak najmniejszego, i kotek nie ma się okazji nauczyć od mamusi czystości... wtedy myje się mniej. Ale generalnie koty to czyściochy i na wszystko jest sposób. Oczywiście odchody kota nie pachną różami. Zwykle jednak kotuchy załatwiają się w kuwecie. Moje nigdy nie robiły nic innego...
|
||||||||
|
|
|
#2291 |
|
Zakorzenienie
|
Margo, wklej tę wróżbę, trochę sie pobawie
![]() Ja czuje że bedzie chłopczyk. Jednak wszyscy mówią że bedzie dziewczynka ![]() Dziś koleżanka powiedziała, że zaczyna widać brzuszek Taki zaokrąglony
|
|
|
|
#2292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2293 |
|
Zakorzenienie
|
I wyszło, że chłopiec
![]() Bo to będzie Bartek i tyle ![]() ja to czuje Tylko że kaftaniki kupiłam rózowe i jeden w jabłka ![]() A takie ładne sa w pepco teraz. w samoloty, piłki, cięzarówki
|
|
|
|
#2294 |
|
Konto usunięte
|
U mnie dziewuszka wychodzi. Sama takie przeczucie mam
Luby oczywiście twierdzi, że syn będzie :d Ale mu wmawiam, że skoro naokoło sami faceci, to musi być dziewuszka - dla równowagi i coby panowie mogli się o nią starać
|
|
|
|
#2295 |
|
Zakorzenienie
|
Naprawdę rodzą się sami faceci! Ja to nie wiem
ale dziewczyny bedą miały w czym wybierać być kobieta za te 20 lat.. bezcenne
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2296 |
|
Konto usunięte
|
Kardashi, żebyś wiedziała. Koło mnie w ciągu ostatniego roku: 3 facetów, 2 na dniach, ani jednej dziewuszki. Dziewuszki były 2 lata temu, ale 3 tylko.
|
|
|
|
#2297 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie u rodzeństwa mojego i Tz-a w okresie 10 lat 4chłopców i 2 dziewczynki. Ale patrząc na ostatni rok u znajomych to raczej jest wyrównana ilość obu płci.
|
#2298 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w rodzinie ostatnia urodzona dziewczyna ma już 4 lata
a u tża to juz wogole.. same chłopy.. |
|
|
|
#2299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda tylko, że nie opisali jak to liczyć. Na innych kalendarzach tego typu do wieku matki w chwili poczęcia każą dodać 9 miesięcy. _________ Wg staniu siusiaków w rodzinie mojego TŻ u nas będzie chłopak. TŻ ma już syna z 1-go małżeństwa, jego ojciec miał dwóch synów, dziadek syna, pradziadek też tylko synów... U mnie podobnie. Mój tato ma syna i córkę, ale brat ojca ma 3 synów, dziadek też miał 3 synów. Tylko u mojej matki się przeplata... Córka u nas to byłby cud.
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-10-18 o 09:42 |
|
|
|
|
#2300 |
|
Konto usunięte
|
A u nas - z mojej strony gównie kobiety i to temperamentne bardzo
Silne baby U męża mieszanka, aczkolwiek siostra ma córkę. Ja gdzieś podświadomie mam wrażenie, że córa będzie. No, ale wiadomo - to mogą być tylko moje pobożne życzenia Mąż nastawia się na syna Typowy facet.
|
|
|
|
#2301 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14791139]A u nas - z mojej strony gównie kobiety i to temperamentne bardzo
Silne baby U męża mieszanka, aczkolwiek siostra ma córkę. Ja gdzieś podświadomie mam wrażenie, że córa będzie. No, ale wiadomo - to mogą być tylko moje pobożne życzenia Mąż nastawia się na syna Typowy facet.[/QUOTE]Dlaczego typowy? Znam masę facetów, jeśli nie większość, którzy pragną córy. Mój mąż, mój ojciec, mój chrzestny, mój kolega z pracy (jego ojciec też pragnął wnuczki)... ![]() To już nie te czasy, gdy o męskości faceta decydował fakt posiadania syna.
|
|
|
|
#2302 |
|
Przyczajenie
|
Wedlug tego kalendarza teraz powinna byc dziewucha
) I moje pierwsze dziecko tez, a jest juz trzyletni chlopak ) Zobaczymy.Witam, jestem w 5 tc, tydzien temu zrobilam test. Wizyte mam 5. listopada. Mam ogromna nadzieje zobaczyc wtedy serce larwy. Probowalam przeczytac wszystkie watki, nie dalam rady )
Edytowane przez problemind Czas edycji: 2009-10-18 o 09:59 |
|
|
|
#2303 |
|
Zakorzenienie
|
witaj nowa mamusiu
![]() wlaśnie przed chwilą powiedzielismy teściom, a wczoraj powiedzialam rodzicom. radość niesamowita. teściowie zdeklarowali się urządzić pokój dzieciaczkowi
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2304 |
|
Raczkowanie
|
witajcie mamusie
ze wszystko pieknie sie umiejscowilo na wszelki wypadek dalej biore czopery cyglogest pozdrawiam kochane
|
|
#2305 |
|
Zakorzenienie
|
Och kurczę
![]() Ja też bym chciała iść juz do gina ![]() Ale musze powtórzyć pierw badania.. :/ jak bede mogła to wyrwę sie jutro na godzinkę z pracy i pojde na krew. i pójdę od razu zapisać się do gina i jutro bym od razu poszla na wizyte. |
|
|
|
#2306 |
|
Raczkowanie
|
Wyprowadzam się do rodziców...dłużej nie wytrzymam.Opieka i wsparcie mojego polega tylko i wyłącznie na mówieniu czego mi nie wolno a co wolno...dziś, jakbym nie poszła do sklepu po chleb to bym z głodu umarła..słabo mi było, źle się czułam ale on wolał leżeć w wyrze( dalej gnije) i w tv na polsat sport się gapić, mimo, że powtórka z wczoraj, którą oglądał...każda moja prośba o pomoc czy w zmywaniu, czy w wynoszeniu śmieci kończy się sromotną awanturą.bardzo cieszy się z dzidzi ale ja częściej płaczę i sie denerwuję niż uśmiecham i cieszę a to szkodzi dziecku...jak wróciłam ze sklepu i zwinęłam się w kłębek to tylko zapytał co mi jest i nie czekając na odpowiedź odwrócił się dupą, dalej oglądając tv.....jutro jak będzie w pracy, pakuję się i zwiewam do mamy
|
#2307 |
|
Konto usunięte
|
O cholera, kitty :/ Przykro mi... Mam nadzieję, że ten facet ocknie się
A teraz faktycznie, może lepiej, jak się wyprowadzisz. Trzymaj się |
|
|
|
#2308 |
|
Zadomowienie
|
Mi według tego kalendarza wychodzi dziewczynka. Ale znajoma w pracy się chwaliła, że "przepowiada" płeć dziecka i podobno ma dużą skuteczność
Jak się dowiedziała, że jestem w ciąży, kazała mi podnieść rękę. Podniosłam lewą, bo w prawej trzymałam jakieś papiery. Orzekła, że będzie chłopak, ale nie chciała zdradzić, skąd to wie, czy po tej lewej ręce, czy po czym. Niezłe są takie zabawy A ja przeczuć nie mam. Choć jak zrobiłam przegląd rodziny, to od chyba 9 lat u kuzynów rodzą się same chłopaki. Tylko kuzyn TŻta ma malutką córeczkę.problemind witaj ![]() Angkorcz ależ pięknie dzidzia rośnie Super wiadomości Kitty Trudna sytuacja... Trzymaj się dzielnie, dobrych decyzji Ci życzę!!!
|
|
|
|
#2309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2310 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14790348]Kardashi, żebyś wiedziała. Koło mnie w ciągu ostatniego roku: 3 facetów, 2 na dniach, ani jednej dziewuszki. Dziewuszki były 2 lata temu, ale 3 tylko.[/QUOTE]
Witajcie Kochane mamuski u mojego meza w rodzinie jest tylko jedna dziewczynka a tak same chłopaki nawet teraz jak juz dziadek mojego tż został pradziadkiem to tez ma tylko prawnuków , bratowa mojego tz pod koniec listopada ma termin i też stwierdzono chłopaka , u mnie w rodzinie juz troche lepiej dziewczyn jest równowaga z chłopakami ale ci najmniejsi którzy juz sa na swiecie to 1 dziewczynka i 4 chłopaków według testu mi wychodzi dziewczynka zreszta ja sama mieszkam z 4 chłopami wiec dziewuszka by byla mile widziana ale jak bedzie chlopak bede tak samo kochała byle bedzie zdrowe u mnie w domu rodzilismy sie tak dziewczyna chłopak dziewczyna i dwóch chłopaków wiec szanse na dziewczyne mam ![]() Kitty zrób tak żeby fasolince i tobie bylo dobrze i oboje bedziecie czuc sie wyluzowani bez sensu zeby sie ciagle denerwowac moze jak sie wyprowadzisz twoj tż zrozumie wtedy ze zycie z kms nie polega na ciaglych kłotniach obslugiwaniu i patrzeniu na tv nie znam go i nie chce obrażać ale czasem faceci potrzebuja wiecej czasu by dorosnąć aaaa dziewczyny mam pytanie mam wizyte 23 i bedzie to 11 tydz czy bede miała kolejny raz usg dopochwowe czy bedzie to juz usg zew ??
Amelcia http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2009-10-18 o 17:06 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:50.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
troche dam ci lektury ale moim zdaniem to nic groznego i chyba tak powinno byc 

Oaza spokoju! Synek też kochany
Dawaj zdjęcia 

Trudna sytuacja... Trzymaj się dzielnie, dobrych decyzji Ci życzę!!!