|
|
#2281 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
proszę o ocenę mojego pierwszego R
![]() I. śn. w pracy - kanapka z pieczywa razowego ze słonecznikiem z białym serem i rzodkiewką, jeden mały jogurt serduszko - biszkoptowy II. śn. w pracy - kanapka z pieczywa razowego ze słonecznikiem, z pieczoną karkówką III. obiad w pracy - 0,5 l gęstej zupy z warzywami i ryżem IV. podwieczorek w pracy - sałatka z garści pomidorków koktajlowych, rzodkiewki, 2 rodzajów sałat, nasion słonecznika i dyni, polana łyżką oleju z oliwek + ocet winny, jabłko V. kolacja w domu - omlet (1 jajka + mleko + łyżka mąki razowej) z podduszoną ćwiartką papryki i brokułem proszę o opinię, bo to mój debiut
|
|
|
|
#2282 |
|
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze U:
ŚNIADANIE (8.00) Jogurt naturalny (danon, 180g) z 2 garściami musli. Jabłko. Herbata. IIŚNIADANIE (12.30) 3 kromki razowca przytostowane, 2 z serem zółtym, 1 z masłem. Kiełbaska wiedeńska. 3 łyki maślanki(koncowka). wpadało (z kolezanka swietowalysmyna słodko) : 6 merci, 3 kuleczki chalwowe, kawał babki. OBIAD (17.00) Plaster gotowanego schabu w białym sosie, ziemniaczki z koperkiem i pietruszką, surowka z jablka i marchwii. KOLACJA (20.00) Kaszka manna śmietankowa(150 g), talerzyk surowki z obiadu. |
|
|
|
#2283 |
|
Rozeznanie
|
moja kolejna próba, mam nadzieję, że są jakieś postępy
jednocześnie dziękuję za opinie (nawet te bardzo negatywne - mobilizują mnie). starałam się... R:śn - 2 bułki sojowe, serek wiejski 2 śn - jogurt pitny Jogobella (brzoskwiniowy) 3 śn - drożdżówka obiad - talerz spaghetti z sosem pomidorowym i ziołami kolacja - jabłko, 6 moreli suszonych jest ciut lepiej niż ostatnio? |
|
|
|
#2284 |
|
Zadomowienie
|
Moje wczorajsze U:
Ś:bułka huzarka(obie połówki z masłem, salcesonem,serem i musztardą);pomidorek; rzodkiewki;ogórek kiszony;kawa inka z mlekiem II: cały twarożek z łyżką masła orzechowego,łyżką wiórków kokosowych, łyżką płatków migdałów;kawa z mlekiem O:ziemniaczki z natką pietruszki;brokuły;ogórek kiszony;polędwiczki wieprzowe;sos P:kawa latte w coffeeheaven K:bułka kajzerka mini;ogórek kiszony; 1rybkę tilapię smażoną(w barze przystań- widok na morze) Moje dzisiejsze U: Ś:płatki cornflakes z "jogurtem actiregularis- musli"i z bananem; 2 kromki razowca ze śliwką(oba z masłem i mlekiem zagęszczonym w tubce);kawa inka z mlekiem II: cały twarożek z łyżką masła orzechowego i garścią migdałów;kawa z mlekiem O:zupa grochowa z kapustą kiszoną i parówą drobiową P:ryż na mleku śmietankowy smakija+garść nerkowców;kawa z mlekiem K:bułeczka sojowa(obie połówki z masłem, sałatą pekińską i wędliną-"schab po grecku"pomidorem; łycha sałatki tradycyjnej takiej z majonezem i jak to wygląda wizażanki moje kochane koleżanki ?
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
#2285 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bardzo niedobrze. Masz tu dużo dobrych jadłospisów, poczytaj i zastosuj się bo Twoje R ani nie będzie skutecznie ani zdrowe. Ćwiczysz coś? |
|
|
|
|
#2286 |
|
Przyczajenie
|
Moje U , slicznie prosze o oceneee
![]() Sniadanie 7.00; kanapka(gruuba) z chleba z ziarnami soi,masło,ser twarogowy półtłusty, dżem wiśniowy domowy. Kawa z mlekiem 2% 9.35; grahamka szkolna z duza ilościa masła i żółtego sera 12.10; jogurt pitny owoce leśne 14.30; 5 duzych pierogów z serem,herbata 16.30 twarozek domowy piątnicy z pomidorem i musztarda 19.30;kanapka z razowego,szynka,łyzka bielucha,masło,pomidor.he rbata z zielona o smaku pomaranczy i jak;>? |
|
|
|
#2287 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
up...up... |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak kawa to tylko z cukrem czyli musze zezygnowac z kawy Ziemniak mi nie straszny , ale wolę ryż lub kaszę gryczaną, jaglana czy kuskus też nadaje się? Moje dzisiejsze U: ( stresujący dzień to takie byle jakie te moje U) Ś-Bułeczka z ziarnami z twarożkiem, plasterkiem polędwicy sopockiej, papryką i ogórkiem, dwa jajka na twardo, jedna parówka wieprzowa, zielona herbata IIŚ- mini pączki 2, znów kubek herbaty tym razem białej Na uczelni- batonik czekoladowy Kinder Country z ziarnami i baton kit kat na odstresowanie, kanapka taka sama jak na śniadanie Obiadokolacja- kebab w placku od torrtilli- znajdłam 2/3, szklanka herbaty zielonej Szklanka soku pomarańczowego z kartonu. |
|
|
|
|
#2289 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
II - dorzuć owoc lub warzywo, możesz spokojnie dodać drugą kromkę III - jakieś białko by się przydało w tym posiłku, mięska trochę IV - jak wyżej, brak białka (możesz do rzucić do sałatki kuraka albo tuńczyka), ładnie, że są*nasiona V - dwa jajka bym tu proponowała moim skromnym zdaniem - jadłospis całkiem ładny jak na pierwszy raz, ciut za mało jedzenia mi się wydaje, nawet na R ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
|
|
#2290 |
|
Raczkowanie
|
dzisiejsze R
śniadanie 2 kromy chleba ciemnego z serem białym i niskosłodzonym dżemem 2 śniadanie( w szkole) kanapka z dwóch kromek ciemnego + plasterk wędliny, salata, jabłko obiad: talerz kapuśniaku ( duużo kapusty) zapiekanka warzywna: 300 warzyw ( z mieszanki, mrożonki) zapieczone w piekarniku z sokiem pomidorowym, b. mała porcyjkamakaronu,dużo ziół potem pół banana;] podwieczorek: 5 łyżek muesli, trójkącik serka topionego light, sałata, mandarynka kolacja: 200 gramn kefiru zmiskowanego z 8 śliwkami, 2 łyżki otrąb bardzo prosze o ocenke.... )
Edytowane przez nuska111 Czas edycji: 2010-01-18 o 22:26 |
|
|
|
#2291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jogurty waniliowe albo biszkoptowe na prawdę bardzo lubię, a zwłaszcza ten konkretny jogurt, mam go jeszcze w lodówce 10 szt. - muszę je zjeść :P, może potem spróbuję z naturalnym + suszonki
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2292 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jak były warzywka to tez super.orzeszki mówisz, ze były w śniadaniu w mieszance? przecież zapiekanki jadłaś... ;p chyba, że potem poskubałaś mieszankę, to okeej ![]() Cytat:
![]() dobrze, że więcej niż ostatnio, bo wcześniejsze jadło jakieś takie skromne było ;*
Your future starts today, not tomorrow. najtrudniej być piękną dla siebie. ot tak. Edytowane przez pyskatka89 Czas edycji: 2010-01-18 o 22:39 |
|||
|
|
|
#2293 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, ALE pamietam Twoje przecudowne jadla wczoraj tez sie postaralas, jak widze za tydzien odspiewamy Ci "sto lat!" ![]() uda Ci sie przytyc, bo to widac golym okiem Buzka![]() ![]()
|
|
|
|
|
#2294 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziwnie i mało
|
|
|
#2295 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Irish lady 28;16549429]
Utrzymanie
stanowczo za mało ( wg mnie) nie ma 5 posiłków, mało warzyw
|
|
|
|
#2296 | |
|
Wtajemniczenie
|
nudzi mi się więc U;
I. Gęsta owsianka na mleku z solą kawa z mlekiem, duże jabłko II. 2 kromki razowca z masłem, pieczona piersia z indyka i zurawina grucha 20 minut interwalow na rowerku 15 minut ćw na brzuch kila minut hula-hop po; banan III. Kasza gryczana, cielecina w sosie mysliwskim, marchewka zageszczana czyms blizej nieokresolnym ![]() godzina szybkiego spaceru; kinder niespodzianka ![]() IV. Krewetki w panierce i duzo surowki z pekinki (kapusta,marchewka,marche w,rzodkiewka,koperek,duzo przypraw i jogo nat) breezer melonowy
|
|
|
#2297 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I nnkt Ci się chyba zapodziały.![]() Edytowane przez Amel Czas edycji: 2010-01-18 o 23:36 |
|
|
|
|
#2298 |
|
Zadomowienie
|
Przychodze po ocenkę. Jestem na R i chudnę bardzo powolutku, a ostatnio wręcz nawet mi przybyło jakieś 0,6 kg. Niby niewiele ale ogarnia załamanie
7:00 miska jogo bez cukru Jogobelli z otrębami pszenno żytnimi, platkami górskimi i malą garcią Fitelli dla smaku, duża kromka razowca z chudym białym serem i dźemem jagodowym bez cukru, papryka 9:00 duża kawa z mlekiem 0,5% 11:00 jogo naturalny, kiwi, garśc orzechów włoskich 14:00 skladana kanapka z razowca, salaty, ogórka świeżego, pasztetu, płat śledzia octowego w suszonych pomidorach, pomidorki koktajlowe 16:30 pierś w sosoie szpinakowo jogurtowym, ogórki kwaszony 18:30 znowu będzie kawa z mlekiem bo z koleżanką sie spotykam 21: 00 jak jeszcze dam rade to wiesniak Wydaje mi się że strasznie dużo jem. Napewno zdrowiej niz przed dieta ale czasem mam wrażenie, że więcej. No i nie zawsze mam ochote na kolacje i tak wpycham w siebie tego wiesniaka bo wydaje mi się, że jak kolacji nie zjem to organizm będzie odkładał/magazynował zapasy. Do tego ćwiczę 3 razy w tygodniu na siłowni. Od 4.01 nie jem slodyczy, białego pieczywa, fast fódów, nie pije slodzonych napojów. Jedynie w zesżłym tygodniu wpadło kilka piw. Edit: Zapomnialam dodać że pije bardzo dużo - codziennie 1,5 l wody z suplementem Aqua Slim - Lkarnityna + Chrom, jak mam dzień treningowy to często na siłowni wypijam drugie 1,5 do tego herbata zielona, czerwona.
Wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post40598071 Zapraszam do wymiany! Edytowane przez tala Czas edycji: 2010-01-19 o 09:20 |
|
|
|
#2299 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
II ŚN mało białka i mało warzyw OB ok w miarę, tylko mięsa brak, makaron najlepiej ciemny; czemu tylko pół banana? zjedz całego, tylko najlepiej w I albo II posiłku PODW wywal serek topiony z jadłospisu - zjedz jogurt nat, serek homo - znów mało warzyw; mało wartościowy ten podwieczorek wyszedł K jak wyżej lepiej z serkiem homo albo twarogiem na noc podsumowując - jedz więcej mięsa, ryb, orzechów i warzyw
|
|
#2300 |
|
Raczkowanie
|
Plany dzisiejszego R/U ciąg sesyjny w trakcie ;/
Śniadanie: owsianka z 4 łych płatków owsianych, jednej otrębów pszennych, 2 łychami słonecznika łuskanego, jabłkiem, cynamonem na mleku 2% marszruta na uczelnie 2Śniadanie: mała bułka graham ta 50g z twarożkiem domowym i rzodkiewką (w biegu między egzaminem) Wyprawa do sklepu = trochę chodzenia Obiad: ryż brązowy, pierś z kurczaka 130g duszona w papryce konserwowej ( dużo papryki) dużo dużo dużo nauki Podwieczorek: sałatka z łososia wsw z jajkiem i warzywami typu ogórek, papryka nauka nauka nauka Kolacja: pół kostki chudego twarogu z 2 łychami słonecznika Może gdzieś w między czasie wpadnie skakanka tak z 10-15 min na rozruszanie się Więc jak widać ruchu to ja dzisiaj będę miała a miała ![]() Dziewczyny co najlepiej jeść kiedy człowiek musi się uczyć, wiem że orzechy a tak co jeszcze ???
|
#2301 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Powodzenia tak wgle!
|
|
|
#2302 |
|
Zakorzenienie
|
Odchudzam się jakiś czas,ale przez najbliższe dni będę miała więcej czasu,więc postanowiłam wkleić swoje jadłospisy,żeby wyłapać i wyeliminować błędy. Bo obecnie walczę z zastojem
![]() RRRRRRRRRRR Śn: dwie kromki razowca z szynką z indyka i świeżym ogórkiem II śn: 2 jabłka starkowane i wymieszane z 2 łyżkami jogurtu nat. i szczyptą cynamonu. O: pół torebki brązowego ryżu,paluszki rybne swojej roboty smażone bez tłuszczu,panierki itp. Surówka ze świeżych warzyw i jogurtu nat. Podwieczorek: 1/2 wędzonej makreli Kolacja: twaróg chudy z ogórkiem i papryką. |
|
|
|
#2303 |
|
Zadomowienie
|
Moje lekkie U:
Ś: Bułka razowa ok 100g, podzielona na 4: 1 z polędwicą sopocką,pomidorem,ogórkie m 2 z serem pionym, warzywa j.w. 1 z twarożkiem i szczypiorkiem herbata&cytryna po: kawa Przekąska: 1/2 pomelo IIŚ: serek homo nat + wkrojone kiwi + dwie małe łyżeczki płatków owsianych i łyżeczką otrębów posypane cynamonem 1,5h siłowni O: 3 łychy kaszy gryczanej + gotowana wołowina + sałatka z pomidorów i cebuli, herbata Podwieczorek: kisiel K: wiejski z warzywkami + kromeczka razowca z polędwicą sopocką.
|
|
#2304 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdzie bialko po treningu? NNKT nie widze.- Cytat:
Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|||
|
|
|
#2305 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiejsze U:
I Śn.: dwie kromki żytniego razowego z masłem, twaróg półtłusty, trochę dżemu truskawkowego, herbata + garść orzechów arachidowych II Śn.: dwie kromki żytniego razowego z masłem, trzy plastry szynki, plaster sera żółtego, duży kawałek czerwonej papryki, ogórek konserwowy. + banan Obiad: mięsko z gotowanego kurczaka, 5 łyżek białego ryżu, warzywa na patelnię (bez ziemniaków). Deser: 3 kostki ptasiego mleczka czekoladowego, herbata Kolacja: jajko na twardo, szczypiorek, papryka, ogórek, sałata, kukurydza (polane odrobiną jog. naturalnego) + kromka razowca z masłem i szynką. Po kolacji na pewno jabłko i orzechy (włoskie i arachidowe). Ostatnio w ogóle nie mam apetytu. Jem, bo jem, ale czuję się strasznie przepełniona, czasem mnie mdli. Nie wiem pojęcia dlaczego tak jest Może to wina @, ale niepokoi mnie to.Bardzo proszę o ocenę.
|
#2306 |
|
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze U (a moze i nawet P?)
ŚNIADANIE(8.30): Owsianka z szklanki mleka, 1 łyzki owsianych, 1 łyzki musli, pol serka wiejskiego, banana. Kawałek babki. Herbata. OBIAD(14.30) Warzywa na patelnie (1/3 opakowania) z miesem mielonym. Deser: 4 merci, 3 kuleczki chalwowe, pół(czyli 20g) mikołaja z czekolady, 2 kawalki babki. PODWIECZOREK (16.30) Drożdżówka z jabłkami, 4 faworki, grzesiek w czekoladzie, jabłko. KOLACJA (bedzie okolo 20.00) 2 kromki razowca prztostowane, kazda z maslem i plastrem sera zółtego i pomidorem. Herbata z cytryna. Prosze o ocenke
|
|
|
|
#2307 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a na podwieczorek pare orzeszkow byś zjadła byłoby świetnie
|
|
#2308 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) ale on powinien być dodatkowo, a nie zamiast. Podwieczorek równiez na słodko, a już na kolację do tostów tylko ser żółty i pomidor. Gdzie jest wędlina? Gdzie inne warzywa? Żeby cieszyć się jedzeniem i jeść normalnie trzeba umieć to jedzenie sobie urozmaicić (!). Kiepsko jakościowo to wygląda jak dla mnie. Poza tym robisz strasznie duże przerwy między posiłkami (tak jak np między sniadaniem a obiadem) . Mało owoców, mało warzyw, mało białka, mało nnkt (wcale??).
|
|
#2309 |
|
Raczkowanie
|
Zostawiamy nasze P ; przed sniadaniem ;
jablko z bananem przyprazone na patelni z cynamonem sniadanie; * owsianka/deser ; sporo owsianych platków, po garści;chocapic, cheerious, BF, czekolada waniliowa [łyżka] i kostka pełnomlecznej, kakao, herbatniki, biszkopty, po garsci; orzechów, pestek slonecznika, rodzynek, wiórków kokosowych + jogurt naturalny. * 2 kromki chleba pszennego; -1 z maslem, camembertem z grzybami i pomidorkami. -1 z serkiem czosnkowym, zoltym bezpodpuszczkowym serem i oliwkami. II śniadanie ; 2 kawałki drożdżowca ; -1 z nutellą - 2 z masłem orzechówym i miodem + miseczka ryżu na mleku, z jabłkiem i cynamonem ![]() po1; 500 ml soku marchwiowego again;D po; piwo ze znajomymi [ur.kolezanki ]+ zupa cebulowa z grzankami + 1 kawał pizzy wege + trochę tiramisuobiad; 3 naleśniki; 1 z kremem kasztanowym, 2 z pieczarkami i serem, 3 ze szpinakiem i tofu. po; kawałek drożdżowca z masłem i miodem ![]() podwieczorek ; 2 tosty ; 1 z miodem i orzechami, 2 z masłem, pl. żółtego sera i dżemem;D kakao na mleku 3,2 % kolacja; 2 jajka na twardo wymieszane z wiejskim ze szczypiorem + sałatka ze świerzych warzyw przeróżniastych + bułka pszenna z masełkiem, chrzanem żurawinowym i camembertem. po; szklanka soku bananowego , parę garści daktyli i z 5 herbatników heh, pękamy już ![]() ![]() dodatkowo; wiesiołek x 4, 3 tabletki guarany i siemie lniane ![]()
|
|
#2310 |
|
Zadomowienie
|
Utrzymanie
Ś: grahamka: * pół z masłem, sałatą pekińską, wędliną-"schab po grecku" i ogórkiem konserwowym * pół z masłem, serkiem almette śmietankowym i pomidorem. kawa z mlekiem kawał sernika robionego przeze mnie- spód: kruche jasne ciasto, masa serowa: zebra- czyli biała i czarna, piana bezowa z białek, na to kruche ciasto kruszonkowate- czarne i białe, na to polewa czekoladowa)wysokość 11cm, zawsze ciasta mi tak wychodzę- trzeba się trochę pochwalić- pychota; IIŚ: cały twarożek z łyżką dżemu wiśniowego+ 2 łyżki otrąb pszennych granulowanych żurawinowych; kawa inka z mlekiem O: ziemniaczki z natką pietruszki; klops gotowany, buraczki zasmażane na ciepło; ogórek konserwowy P: „jogurt actiregularis musli”+ łycha pestek dyni; 1kiwi; kawa z mlekiem K: mała bułeczka sojowa: * pół z masłem, sałatą pekińską, wędliną-"schab po grecku" i ogórkiem konserwowym * pół z masłem, serkiem almette śmietankowym i pomidorem. galaretka z kurczak tzw. galat mojej mamy skropiony cytrynką; i jak?
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:57.

jednocześnie dziękuję za opinie (nawet te bardzo negatywne - mobilizują mnie). starałam się... R:

)

smacznie.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
...
Gdzie białko, warzywa itp. itd.