Nasze codzienne jadłospisy, część X. - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-18, 21:06   #2281
favianna
Zakorzenienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.

proszę o ocenę mojego pierwszego R

I. śn. w pracy - kanapka z pieczywa razowego ze słonecznikiem z białym serem i rzodkiewką, jeden mały jogurt serduszko - biszkoptowy

II. śn. w pracy - kanapka z pieczywa razowego ze słonecznikiem, z pieczoną karkówką

III. obiad w pracy - 0,5 l gęstej zupy z warzywami i ryżem

IV. podwieczorek w pracy - sałatka z garści pomidorków koktajlowych, rzodkiewki, 2 rodzajów sałat, nasion słonecznika i dyni, polana łyżką oleju z oliwek + ocet winny, jabłko

V. kolacja w domu - omlet (1 jajka + mleko + łyżka mąki razowej) z podduszoną ćwiartką papryki i brokułem

proszę o opinię, bo to mój debiut
favianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 21:10   #2282
Cristin@
Raczkowanie

Moje dzisiejsze U:

ŚNIADANIE (8.00)
Jogurt naturalny (danon, 180g) z 2 garściami musli. Jabłko. Herbata.

IIŚNIADANIE (12.30)
3 kromki razowca przytostowane, 2 z serem zółtym, 1 z masłem. Kiełbaska wiedeńska. 3 łyki maślanki(koncowka).

wpadało (z kolezanka swietowalysmyna słodko) : 6 merci, 3 kuleczki chalwowe, kawał babki.

OBIAD (17.00)
Plaster gotowanego schabu w białym sosie, ziemniaczki z koperkiem i pietruszką, surowka z jablka i marchwii.

KOLACJA (20.00)
Kaszka manna śmietankowa(150 g), talerzyk surowki z obiadu.
Cristin@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 21:28   #2283
dziewczynka87
Rozeznanie

moja kolejna próba, mam nadzieję, że są jakieś postępy jednocześnie dziękuję za opinie (nawet te bardzo negatywne - mobilizują mnie). starałam się... R:
śn - 2 bułki sojowe, serek wiejski
2 śn - jogurt pitny Jogobella (brzoskwiniowy)
3 śn - drożdżówka
obiad - talerz spaghetti z sosem pomidorowym i ziołami
kolacja - jabłko, 6 moreli suszonych
jest ciut lepiej niż ostatnio?
dziewczynka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 21:38   #2284
mpati86
Zadomowienie

Moje wczorajsze U:
Ś:bułka huzarka(obie połówki z masłem, salcesonem,serem i musztardą);pomidorek; rzodkiewki;ogórek kiszony;kawa inka z mlekiem
II: cały twarożek z łyżką masła orzechowego,łyżką wiórków kokosowych, łyżką płatków migdałów;kawa z mlekiem
O:ziemniaczki z natką pietruszki;brokuły;ogórek kiszony;polędwiczki wieprzowe;sos
P:kawa latte w coffeeheaven
K:bułka kajzerka mini;ogórek kiszony; 1rybkę tilapię smażoną(w barze przystań- widok na morze)

Moje dzisiejsze U:
Ś:płatki cornflakes z "jogurtem actiregularis- musli"i z bananem; 2 kromki razowca ze śliwką(oba z masłem i mlekiem zagęszczonym w tubce);kawa inka z mlekiem
II: cały twarożek z łyżką masła orzechowego i garścią migdałów;kawa z mlekiem
O:zupa grochowa z kapustą kiszoną i parówą drobiową
P:ryż na mleku śmietankowy smakija+garść nerkowców;kawa z mlekiem
K:bułeczka sojowa(obie połówki z masłem, sałatą pekińską i wędliną-"schab po grecku"pomidorem; łycha sałatki tradycyjnej takiej z majonezem

i jak to wygląda wizażanki moje kochane koleżanki?
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 21:38   #2285
Kalakiria
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dziewczynka87 Pokaż wiadomość
moja kolejna próba, mam nadzieję, że są jakieś postępy jednocześnie dziękuję za opinie (nawet te bardzo negatywne - mobilizują mnie). starałam się... R:
śn - 2 bułki sojowe, serek wiejski (suche bułki?, a gdzie masełko, wędlinka, warzywka, owoce albo jakieś płatki?) serek wiejski lepiej zostaw na wieczór)
2 śn - jogurt pitny Jogobella (brzoskwiniowy) (lepiej naturalny, jogurty owocowe to sam cukier, a poza tym znów 0 warzyw)
3 śn - drożdżówka (no to na R to niezbyt, chyba o tym wiesz )
obiad - talerz spaghetti z sosem pomidorowym i ziołami (zwykły makaron? na R niezbyt, lepiej pełnoziarnisty, albo lepiej ryż brązowy czy kasza... poza tym czemu bez mięsa lub ryby i warzyw?)
kolacja - jabłko, 6 moreli suszonych (owoce na wieczór to niedobry pomysł, tym bardziej suszone owoce, zjedz serek wiejski albo jajka, albo wędlinę... no i warzywa... Czemu nie jesz w ogóle warzyw?)
jest ciut lepiej niż ostatnio?
jw.
Bardzo niedobrze. Masz tu dużo dobrych jadłospisów, poczytaj i zastosuj się bo Twoje R ani nie będzie skutecznie ani zdrowe. Ćwiczysz coś?
Kalakiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 21:47   #2286
anullka58
Przyczajenie

Moje U , slicznie prosze o oceneee

Sniadanie 7.00; kanapka(gruuba) z chleba z ziarnami soi,masło,ser twarogowy półtłusty, dżem wiśniowy domowy. Kawa z mlekiem 2%
9.35; grahamka szkolna z duza ilościa masła i żółtego sera
12.10; jogurt pitny owoce leśne
14.30; 5 duzych pierogów z serem,herbata
16.30 twarozek domowy piątnicy z pomidorem i musztarda
19.30;kanapka z razowego,szynka,łyzka bielucha,masło,pomidor.he rbata z zielona o smaku pomaranczy

i jak;>?
anullka58 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 21:51   #2287
Irish lady 28
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
Utrzymanie
  1. wieśniak 150g ze szczypiorkiem,grahamka z jajkiem,bekonem,cebulą czerwoną
  2. prawie 2 kanapki (podzieliłam się z kumplem)-jasne pieczywo +ser,szynka,masło,majonez ,musztarda
  3. będzie naleśnik z soczewica i keczupem+micha fasolowej bez mięska

proszę o ocenkę..

up...up...
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 21:55   #2288
marta6704
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez santos Pokaż wiadomość
Czemu? Wegle sa do funkcjonowania potrzebne. Poza tym to kuriozum, zeby sypac do kawy cukier, a bac sie ziemniaka
Zdaję sobie sprawę z tego, że są potrzebne, ale staram się ograniczać je. I z tym cukrem to ja już inaczej nie mogę Jak kawa to tylko z cukrem czyli musze zezygnowac z kawy Ziemniak mi nie straszny , ale wolę ryż lub kaszę gryczaną, jaglana czy kuskus też nadaje się?

Moje dzisiejsze U:
( stresujący dzień to takie byle jakie te moje U)

Ś-Bułeczka z ziarnami z twarożkiem, plasterkiem polędwicy sopockiej, papryką i ogórkiem, dwa jajka na twardo, jedna parówka wieprzowa, zielona herbata

IIŚ- mini pączki 2, znów kubek herbaty tym razem białej

Na uczelni- batonik czekoladowy Kinder Country z ziarnami i baton kit kat na odstresowanie, kanapka taka sama jak na śniadanie

Obiadokolacja- kebab w placku od torrtilli- znajdłam 2/3, szklanka herbaty zielonej

Szklanka soku pomarańczowego z kartonu.
marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 22:04   #2289
Panna Mia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez favianna Pokaż wiadomość
proszę o ocenę mojego pierwszego R

I. śn. w pracy - kanapka z pieczywa razowego ze słonecznikiem z białym serem i rzodkiewką, jeden mały jogurt serduszko - biszkoptowy

II. śn. w pracy - kanapka z pieczywa razowego ze słonecznikiem, z pieczoną karkówką

III. obiad w pracy - 0,5 l gęstej zupy z warzywami i ryżem

IV. podwieczorek w pracy - sałatka z garści pomidorków koktajlowych, rzodkiewki, 2 rodzajów sałat, nasion słonecznika i dyni, polana łyżką oleju z oliwek + ocet winny, jabłko

V. kolacja w domu - omlet (1 jajka + mleko + łyżka mąki razowej) z podduszoną ćwiartką papryki i brokułem

proszę o opinię, bo to mój debiut
I - zastąp słodzone smakowe jogurty naturalnym, albo serkiem homogenizowanym (można do nich dorzucić owoce - smakują o niebo lepiej no i wartości znacznie lepsze) - chociaż wiadomo, że od jednego na jakiś czas i to od rana nie przybędzie ci nagle 5kg; spokojnie możesz zjeść dwie kromki chleba; może jakiś owoc do tego? albo warzywo? bo tej rzodkiewki to pewnie nie za dużo na tej jednej kromeczce było
II - dorzuć owoc lub warzywo, możesz spokojnie dodać drugą kromkę
III - jakieś białko by się przydało w tym posiłku, mięska trochę
IV - jak wyżej, brak białka (możesz do rzucić do sałatki kuraka albo tuńczyka), ładnie, że są*nasiona
V - dwa jajka bym tu proponowała

moim skromnym zdaniem - jadłospis całkiem ładny jak na pierwszy raz, ciut za mało jedzenia mi się wydaje, nawet na R

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Cristin@ Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze U:

ŚNIADANIE (8.00)
Jogurt naturalny (danon, 180g) z 2 garściami musli. Jabłko. Herbata.

IIŚNIADANIE (12.30)
3 kromki razowca przytostowane, 2 z serem zółtym, 1 z masłem. Kiełbaska wiedeńska. 3 łyki maślanki(koncowka).

wpadało (z kolezanka swietowalysmyna słodko) : 6 merci, 3 kuleczki chalwowe, kawał babki.

OBIAD (17.00)
Plaster gotowanego schabu w białym sosie, ziemniaczki z koperkiem i pietruszką, surowka z jablka i marchwii.

KOLACJA (20.00)
Kaszka manna śmietankowa(150 g), talerzyk surowki z obiadu.
Jak zwykle mało wszystkiego.. mało warzyw, mało owoców, mało wartościowych węgli, NNKT to ja tu wogóle nie widzę.. no i posiłków za mało oczywiście..

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
Napisane przez marta6704 Pokaż wiadomość
Zdaję sobie sprawę z tego, że są potrzebne, ale staram się ograniczać je. I z tym cukrem to ja już inaczej nie mogę Jak kawa to tylko z cukrem czyli musze zezygnowac z kawy Ziemniak mi nie straszny , ale wolę ryż lub kaszę gryczaną, jaglana czy kuskus też nadaje się?

Moje dzisiejsze U:
( stresujący dzień to takie byle jakie te moje U)

Ś-Bułeczka z ziarnami z twarożkiem, plasterkiem polędwicy sopockiej, papryką i ogórkiem, dwa jajka na twardo, jedna parówka wieprzowa, zielona herbata

IIŚ- mini pączki 2, znów kubek herbaty tym razem białej

Na uczelni- batonik czekoladowy Kinder Country z ziarnami i baton kit kat na odstresowanie, kanapka taka sama jak na śniadanie

Obiadokolacja- kebab w placku od torrtilli- znajdłam 2/3, szklanka herbaty zielonej

Szklanka soku pomarańczowego z kartonu.
właściwie ok to jest tylko śniadanie.. trzy posiłki zamiast pięciu (pączek, abton albo herbata to nie jest posiłek).. warzyw ani owoców ni widu ni słychu.. brakuje białka (poza śniadaniem)..
Stary 2010-01-18, 22:23   #2290
nuska111
Raczkowanie

dzisiejsze R

śniadanie
2 kromy chleba ciemnego z serem białym i niskosłodzonym dżemem

2 śniadanie( w szkole)
kanapka z dwóch kromek ciemnego + plasterk wędliny, salata, jabłko

obiad:
talerz kapuśniaku ( duużo kapusty) zapiekanka warzywna: 300 warzyw ( z mieszanki, mrożonki) zapieczone w piekarniku z sokiem pomidorowym, b. mała porcyjkamakaronu,dużo ziół potem pół banana;]

podwieczorek:
5 łyżek muesli, trójkącik serka topionego light, sałata, mandarynka
kolacja:
200 gramn kefiru zmiskowanego z 8 śliwkami, 2 łyżki otrąb

bardzo prosze o ocenke.... )

Edytowane przez nuska111
Czas edycji: 2010-01-18 o 22:26
nuska111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 22:30   #2291
favianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Mia Pokaż wiadomość
I - zastąp słodzone smakowe jogurty naturalnym, albo serkiem homogenizowanym (można do nich dorzucić owoce - smakują o niebo lepiej no i wartości znacznie lepsze) - chociaż wiadomo, że od jednego na jakiś czas i to od rana nie przybędzie ci nagle 5kg; spokojnie możesz zjeść dwie kromki chleba; może jakiś owoc do tego? albo warzywo? bo tej rzodkiewki to pewnie nie za dużo na tej jednej kromeczce było
II - dorzuć owoc lub warzywo, możesz spokojnie dodać drugą kromkę
III - jakieś białko by się przydało w tym posiłku, mięska trochę
IV - jak wyżej, brak białka (możesz do rzucić do sałatki kuraka albo tuńczyka), ładnie, że są*nasiona
V - dwa jajka bym tu proponowała

moim skromnym zdaniem - jadłospis całkiem ładny jak na pierwszy raz, ciut za mało jedzenia mi się wydaje, nawet na R
dziękuję za ocenę i dobrą opinię
jogurty waniliowe albo biszkoptowe na prawdę bardzo lubię, a zwłaszcza ten konkretny jogurt, mam go jeszcze w lodówce 10 szt. - muszę je zjeść :P,
może potem spróbuję z naturalnym + suszonki
favianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 22:31   #2292
pyskatka89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez warrior_mortal Pokaż wiadomość
jacie! pamięć mi szwankuje a więc tak o: na obiad zapomniałam napisać, że było jeszcze ok. 1/2 woreczka kaszy gryczanej z tym o to sosem a na kolacje oczywiście warzywka wpadły-papryka czerwona i sałatka....SKLEROZA nie boli (chyba ^^)
w takim razie ślicznie

Cytat:
Napisane przez Sherrie Pokaż wiadomość
zapiekanki domowe, w leczo bylo duzo warzyw ;]
okresu nie ma... orzechy byly do sniadania w mieszance
o, na taką zapiekankę to bym się skuuusiła jak były warzywka to tez super.
orzeszki mówisz, ze były w śniadaniu w mieszance? przecież zapiekanki jadłaś... ;p chyba, że potem poskubałaś mieszankę, to okeej

Cytat:
Napisane przez mpati86 Pokaż wiadomość
Moje wczorajsze U:
Ś:bułka huzarka(obie połówki z masłem, salcesonem,serem i musztardą);pomidorek; rzodkiewki;ogórek kiszony;kawa inka z mlekiem ładnie
II: cały twarożek z łyżką masła orzechowego,łyżką wiórków kokosowych, łyżką płatków migdałów;kawa z mlekiem a jaki twarożek ? smacznie.
O:ziemniaczki z natką pietruszki;brokuły;ogórek kiszony;polędwiczki wieprzowe;sos kochaaam polędwiczki, zawsze z nimi kombinuję ! najbardziej smakują mi zapiekane w musztardzie z ananasem i kuskusem ;p
P:kawa latte w coffeeheaven malusio, air dobrze mówiła, że tam mają pyszne ciacha
K:bułka kajzerka mini;ogórek kiszony; 1rybkę tilapię smażoną(w barze przystań- widok na morze) warzyw mogło być więcej, ale jest okej
bardzo ładny, smaczny jadłospis, pomijając skromny podwieczorek
Moje dzisiejsze U:
Ś:płatki cornflakes z "jogurtem actiregularis- musli"i z bananem; 2 kromki razowca ze śliwką(oba z masłem i mlekiem zagęszczonym w tubce);kawa inka z mlekiem mleczko w tubce to smak mojego dzieciństwa :p białka mi tu brakuje... mogłaś pod mleczko
dać biały ser, serek homo, wieśniak
II: cały twarożek z łyżką masła orzechowego i garścią migdałów;kawa z mlekiem standart widzę moze owoc do tego ?
O:zupa grochowa z kapustą kiszoną i parówą drobiową nigdy nie jadłam, brzmi smacznie, uwielbiam kapustę
P:ryż na mleku śmietankowy smakija+garść nerkowców;kawa z mlekiem fajnie. i orzeszki sąą
K:bułeczka sojowa(obie połówki z masłem, sałatą pekińską i wędliną-"schab po grecku"pomidorem; łycha sałatki tradycyjnej takiej z majonezem super, bardzo mi się podoba (o ile sałatki była duuuża łycha)

i jak to wygląda wizażanki moje kochane koleżanki?
bardzo ładnie i ilościowo, i jakościowo
dobrze, że więcej niż ostatnio, bo wcześniejsze jadło jakieś takie skromne było ;*

najtrudniej być piękną dla siebie.
ot tak.

Edytowane przez pyskatka89
Czas edycji: 2010-01-18 o 22:39
pyskatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 22:31   #2293
Twisted94
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mzai25 Pokaż wiadomość
wracam i na dzieńdoberek zażucam P wczorajszym (jak sobie przypomnę wszystkoo;p)
I.(6:00)po garści-wanilków,rafaelek,taffifk ów,gralinów,romero,cinimi nis, ze 2szkl mleka 3,2& wszystko posypane wiórkami kokosowymi i garścią fitelli kokosowej i tej z orzechami;
2 kromeczki ciepłego chlebka z makiem<3
-masło,wiejski,laurowa,pom idor,ogór,cebula
-masło orzechowe,twaróg,konfitur a wiśniowa z kawałkami wiśni inka mleczna na szklanie mleka potem pomarańcz (witaminka C)
II.(koło 9) buła razowa z sezamem i pestkami-(masło,pekinka,szynka,ser , majones,ketchup,kukurydza ,pomidor,ogór,);drWitt, banan.
III.(koło 12)danio z pestakami,50g granoli orzechowej, 3 ciacha owsiane z orzechami archaidowymi, rodzynkami i mleczną czeko; potem wyżułam 3 blow'up<3
I.(koło15)zupa serowa z grzankami razowymi: 4łyżki kukskus z sosem brakułami (mnóstwo brakół 2 pulpety z pieczarką zapiekane w seże;buraczki
na deser kawałeczek szarlotki z pianką;gała lodów orzech laskowy z posypką orzechową i bakaliową a całość polana jakimś musem czy sosem kasztanowym
V.(koło 18).kubek barszczu zabielonego 2małe krokieciki w chrupiącej panierce;buraczkii znów poteem 3 kawałki drożdżowego
-nutella,konfitóra wiśniowa ta co rano<3
-masło orzechowe nutella,banan
-masło,miód,orzeszki zmasakrowanewiejski,znó w orzeszki i syrop klonowy
VI>(koło 21.omlet-z szynką,sosem,ser,pieczark i kukurydza,pomidor, przyprawa do pizzy i zioła; potem mleczny ryż slodka chwila-ale na mleku na wodzie wywaliłam bleee) z wkruszoną chałwą bakaliową i czymś tam płynym ale zapomniałam)

teraz chyba sobie przypominacie swoje "dzieciątko wizazowe:P"
Ps.25 stycznia skończe 15 lat (i może dobije do 44kg...
ocenki mile widziane;p
rany... ja cie pamietam!! tzn. nie rozmawialysmy ze soba bo to jeszcze nie bylo mnie na Wizazu, ALE pamietam Twoje przecudowne jadla wczoraj tez sie postaralas, jak widze
za tydzien odspiewamy Ci "sto lat!" a co do wagi- wierze, ze
uda Ci sie przytyc, bo to widac golym okiemi (tak sadze przynajmniej) jedzenie sprawia Ci duza przyjemnosc, zreszta TAKIE nie moze byc niesmaczne Buzka i wytrwania ci zycze
Twisted94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 22:33   #2294
airwaves
Wtajemniczenie

GG do airwaves

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
Utrzymanie
  2. prawie 2 kanapki (podzieliłam się z kumplem)-jasne pieczywo +ser,szynka,masło,majonez ,musztarda

proszę o ocenkę..
nie widzę owoców, nntk, wegli zlozonych, pelnowartosciowego bialka tez za duzo nie ma
dziwnie i mało
airwaves jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 22:39   #2295
nuska111
Raczkowanie

[QUOTE=Irish lady 28;16549429]
Utrzymanie
stanowczo za mało ( wg mnie) nie ma 5 posiłków, mało warzyw

nuska111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 22:52   #2296
airwaves
Wtajemniczenie

GG do airwaves

nudzi mi się więc U;
I. Gęsta owsianka na mleku z solą
kawa z mlekiem, duże jabłko
II. 2 kromki razowca z masłem, pieczona piersia z indyka i zurawina
grucha

20 minut interwalow na rowerku
15 minut ćw na brzuch
kila minut hula-hop

po; banan

III. Kasza gryczana, cielecina w sosie mysliwskim, marchewka zageszczana czyms blizej nieokresolnym

godzina szybkiego spaceru; kinder niespodzianka

IV. Krewetki w panierce i duzo surowki z pekinki (kapusta,marchewka,marche w,rzodkiewka,koperek,duzo przypraw i jogo nat)
breezer melonowy
airwaves jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 23:35   #2297
Amel
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez airwaves Pokaż wiadomość
nudzi mi się więc U;
I. Gęsta owsianka na mleku z solą też lubię takie zwyklaki o d czasu do czasu
grucha

15 minut ćw na brzuch
kila minut hula-hop

po; banan

III. Kasza gryczana, cielecina w sosie mysliwskim, marchewka zageszczana czyms blizej nieokresolnym pyszny obiadek

godzina szybkiego spaceru; kinder niespodzianka to podw.? nieładny. Gdzie białko, warzywa itp. itd. Co nie zmienia mojego wścibstwa: co miaaaaałaś? Mi się zawsze gotowce trafiały a tak chciałam składaki

IV. Krewetki w panierce i duzo surowki z pekinki (kapusta,marchewka,marche w,rzodkiewka,koperek,duzo przypraw i jogo nat)
breezer melonowy widzę 'wyjście na miacho' było acz smaczna kolacja, ostatnio nawet do krewetek się przekonałam i narobiłaś mi smaka
fajnie, acz niedużo jak na tyle ruchu. I nnkt Ci się chyba zapodziały.

Edytowane przez Amel
Czas edycji: 2010-01-18 o 23:36
Amel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 09:07   #2298
tala
Zadomowienie

Przychodze po ocenkę. Jestem na R i chudnę bardzo powolutku, a ostatnio wręcz nawet mi przybyło jakieś 0,6 kg. Niby niewiele ale ogarnia załamanie

7:00 miska jogo bez cukru Jogobelli z otrębami pszenno żytnimi, platkami górskimi i malą garcią Fitelli dla smaku, duża kromka razowca z chudym białym serem i dźemem jagodowym bez cukru, papryka
9:00 duża kawa z mlekiem 0,5%
11:00 jogo naturalny, kiwi, garśc orzechów włoskich
14:00 skladana kanapka z razowca, salaty, ogórka świeżego, pasztetu, płat śledzia octowego w suszonych pomidorach, pomidorki koktajlowe
16:30 pierś w sosoie szpinakowo jogurtowym, ogórki kwaszony
18:30 znowu będzie kawa z mlekiem bo z koleżanką sie spotykam
21: 00 jak jeszcze dam rade to wiesniak

Wydaje mi się że strasznie dużo jem. Napewno zdrowiej niz przed dieta ale czasem mam wrażenie, że więcej. No i nie zawsze mam ochote na kolacje i tak wpycham w siebie tego wiesniaka bo wydaje mi się, że jak kolacji nie zjem to organizm będzie odkładał/magazynował zapasy.
Do tego ćwiczę 3 razy w tygodniu na siłowni. Od 4.01 nie jem slodyczy, białego pieczywa, fast fódów, nie pije slodzonych napojów. Jedynie w zesżłym tygodniu wpadło kilka piw. zamieniam na wino. POMOCY!

Edit: Zapomnialam dodać że pije bardzo dużo - codziennie 1,5 l wody z suplementem Aqua Slim - Lkarnityna + Chrom, jak mam dzień treningowy to często na siłowni wypijam drugie 1,5 do tego herbata zielona, czerwona.

Edytowane przez tala
Czas edycji: 2010-01-19 o 09:20
tala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 09:31   #2299
Panna Mia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tala Pokaż wiadomość
Przychodze po ocenkę. Jestem na R i chudnę bardzo powolutku, a ostatnio wręcz nawet mi przybyło jakieś 0,6 kg. Niby niewiele ale ogarnia załamanie

7:00 miska jogo bez cukru Jogobelli z otrębami pszenno żytnimi, platkami górskimi i malą garcią Fitelli dla smaku, duża kromka razowca z chudym białym serem i dźemem jagodowym bez cukru, papryka
9:00 duża kawa z mlekiem 0,5%
11:00 jogo naturalny, kiwi, garśc orzechów włoskich
14:00 skladana kanapka z razowca, salaty, ogórka świeżego, pasztetu, płat śledzia octowego w suszonych pomidorach, pomidorki koktajlowe
16:30 pierś w sosoie szpinakowo jogurtowym, ogórki kwaszony
18:30 znowu będzie kawa z mlekiem bo z koleżanką sie spotykam
21: 00 jak jeszcze dam rade to wiesniak

Wydaje mi się że strasznie dużo jem. Napewno zdrowiej niz przed dieta ale czasem mam wrażenie, że więcej. No i nie zawsze mam ochote na kolacje i tak wpycham w siebie tego wiesniaka bo wydaje mi się, że jak kolacji nie zjem to organizm będzie odkładał/magazynował zapasy.
Do tego ćwiczę 3 razy w tygodniu na siłowni. Od 4.01 nie jem slodyczy, białego pieczywa, fast fódów, nie pije slodzonych napojów. Jedynie w zesżłym tygodniu wpadło kilka piw. zamieniam na wino. POMOCY!

Edit: Zapomnialam dodać że pije bardzo dużo - codziennie 1,5 l wody z suplementem Aqua Slim - Lkarnityna + Chrom, jak mam dzień treningowy to często na siłowni wypijam drugie 1,5 do tego herbata zielona, czerwona.
ja tam nie powiedziałabym, że dużo jesz.. ta Jogobella to kupiona od razu z tymi otrębami? jesli tak, to jednak lepiej ją zastąpić naturalnym albo serkiem homo i dorzucać płatki, otręby itp wyrzuciałabym z jadłospsu pasztet i tego typu wynalazki.. troche mało warzyw bo np. w tej kanpace to pewnie ze dwa plasterki ogórka i koniec..co do tempa chudnięcia - organizm musi się przyzwyczaić i podkręcić metabolizm.. w dni treningowe powinnaś jeść więcej wg mnie i zwracać uwagę na posiłki okołotreningowe

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Cytat:
Napisane przez nuska111 Pokaż wiadomość
dzisiejsze R

śniadanie
2 kromy chleba ciemnego z serem białym i niskosłodzonym dżemem

2 śniadanie( w szkole)
kanapka z dwóch kromek ciemnego + plasterk wędliny, salata, jabłko

obiad:
talerz kapuśniaku ( duużo kapusty) zapiekanka warzywna: 300 warzyw ( z mieszanki, mrożonki) zapieczone w piekarniku z sokiem pomidorowym, b. mała porcyjkamakaronu,dużo ziół potem pół banana;]

podwieczorek:
5 łyżek muesli, trójkącik serka topionego light, sałata, mandarynka
kolacja:
200 gramn kefiru zmiskowanego z 8 śliwkami, 2 łyżki otrąb

bardzo prosze o ocenke.... )
ŚN - dorzuć chociaż owoc
II ŚN mało białka i mało warzyw
OB ok w miarę, tylko mięsa brak, makaron najlepiej ciemny; czemu tylko pół banana? zjedz całego, tylko najlepiej w I albo II posiłku
PODW wywal serek topiony z jadłospisu - zjedz jogurt nat, serek homo - znów mało warzyw; mało wartościowy ten podwieczorek wyszedł
K jak wyżej lepiej z serkiem homo albo twarogiem na noc

podsumowując - jedz więcej mięsa, ryb, orzechów i warzyw
Stary 2010-01-19, 09:54   #2300
viline1988
Raczkowanie

GG do viline1988

Plany dzisiejszego R/U ciąg sesyjny w trakcie ;/
Śniadanie: owsianka z 4 łych płatków owsianych, jednej otrębów pszennych, 2 łychami słonecznika łuskanego, jabłkiem, cynamonem na mleku 2%
marszruta na uczelnie
2Śniadanie: mała bułka graham ta 50g z twarożkiem domowym i rzodkiewką (w biegu między egzaminem)
Wyprawa do sklepu = trochę chodzenia
Obiad: ryż brązowy, pierś z kurczaka 130g duszona w papryce konserwowej ( dużo papryki)
dużo dużo dużo nauki
Podwieczorek: sałatka z łososia wsw z jajkiem i warzywami typu ogórek, papryka
nauka nauka nauka
Kolacja: pół kostki chudego twarogu z 2 łychami słonecznika
Może gdzieś w między czasie wpadnie skakanka tak z 10-15 min na rozruszanie się

Więc jak widać ruchu to ja dzisiaj będę miała a miała
Dziewczyny co najlepiej jeść kiedy człowiek musi się uczyć, wiem że orzechy a tak co jeszcze ???
bez badziewnego jedzenia
*siłownia 3 x tyg
*interwały 1 x tyg (przygotowanie do HIIT-a)
viline1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 10:24   #2301
twinsy21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez viline1988 Pokaż wiadomość
Plany dzisiejszego R/U ciąg sesyjny w trakcie ;/
Śniadanie: owsianka z 4 łych płatków owsianych, jednej otrębów pszennych, 2 łychami słonecznika łuskanego, jabłkiem, cynamonem na mleku 2%
marszruta na uczelnie
2Śniadanie: mała bułka graham ta 50g z twarożkiem domowym i rzodkiewką (w biegu między egzaminem)
Wyprawa do sklepu = trochę chodzenia
Obiad: ryż brązowy, pierś z kurczaka 130g duszona w papryce konserwowej ( dużo papryki)
dużo dużo dużo nauki
Podwieczorek: sałatka z łososia wsw z jajkiem i warzywami typu ogórek, papryka
nauka nauka nauka
Kolacja: pół kostki chudego twarogu z 2 łychami słonecznika
Może gdzieś w między czasie wpadnie skakanka tak z 10-15 min na rozruszanie się

Więc jak widać ruchu to ja dzisiaj będę miała a miała
Dziewczyny co najlepiej jeść kiedy człowiek musi się uczyć, wiem że orzechy a tak co jeszcze ???
My rozpoczynamy na razie PRZYGOTOWANIE do sesji;p hehe [bo do nauki nie mozemy sie jakos zmusic;D] i na razie jemy orzechy, maslo orzechowe, czekolade, magneza, guarane w tabletkach i obieucjemy ze od dzis nauka bo za 6 dni peirwszy egzamin, a my nic dalej nie umiemy

Powodzenia tak wgle!

Leczenie euthyroxem.

" I jeśli to nie jest grzech, napij się, a będzie tak jak chcesz!"
twinsy21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 14:10   #2302
moooniaaaa
Zakorzenienie

Odchudzam się jakiś czas,ale przez najbliższe dni będę miała więcej czasu,więc postanowiłam wkleić swoje jadłospisy,żeby wyłapać i wyeliminować błędy. Bo obecnie walczę z zastojem

RRRRRRRRRRR
Śn: dwie kromki razowca z szynką z indyka i świeżym ogórkiem

II śn: 2 jabłka starkowane i wymieszane z 2 łyżkami jogurtu nat. i szczyptą cynamonu.

O: pół torebki brązowego ryżu,paluszki rybne swojej roboty smażone bez tłuszczu,panierki itp. Surówka ze świeżych warzyw i jogurtu nat.

Podwieczorek: 1/2 wędzonej makreli

Kolacja: twaróg chudy z ogórkiem i papryką.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 14:17   #2303
malenka17
Zadomowienie

Moje lekkie U:

Ś: Bułka razowa ok 100g, podzielona na 4:
1 z polędwicą sopocką,pomidorem,ogórkie m
2 z serem pionym, warzywa j.w.
1 z twarożkiem i szczypiorkiem
herbata&cytryna

po: kawa

Przekąska: 1/2 pomelo

IIŚ: serek homo nat + wkrojone kiwi + dwie małe łyżeczki płatków owsianych i łyżeczką otrębów posypane cynamonem

1,5h siłowni

O: 3 łychy kaszy gryczanej + gotowana wołowina + sałatka z pomidorów i cebuli, herbata

Podwieczorek: kisiel

K: wiejski z warzywkami + kromeczka razowca z polędwicą sopocką.

63-61-59-57-55-53-52-50
malenka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 14:54   #2304
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez airwaves Pokaż wiadomość
nudzi mi się więc U;
I. Gęsta owsianka na mleku z solą
grucha

15 minut ćw na brzuch
kila minut hula-hop

po; banan

III. Kasza gryczana, cielecina w sosie mysliwskim, marchewka zageszczana czyms blizej nieokresolnym

godzina szybkiego spaceru; kinder niespodzianka

breezer melonowy
Jak intensywne te interwaly? Bo z tymi intensywnymi to nie ma co innych cwiczen wykonywac w jednej sesji.
Gdzie bialko po treningu?
NNKT nie widze.-

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Odchudzam się jakiś czas,ale przez najbliższe dni będę miała więcej czasu,więc postanowiłam wkleić swoje jadłospisy,żeby wyłapać i wyeliminować błędy. Bo obecnie walczę z zastojem

RRRRRRRRRRR
Śn: dwie kromki razowca z szynką z indyka i świeżym ogórkiem

II śn: 2 jabłka starkowane i wymieszane z 2 łyżkami jogurtu nat. i szczyptą cynamonu.

O: pół torebki brązowego ryżu,paluszki rybne swojej roboty smażone bez tłuszczu,panierki itp. Surówka ze świeżych warzyw i jogurtu nat.

Podwieczorek: 1/2 wędzonej makreli

Kolacja: twaróg chudy z ogórkiem i papryką.
Nie widze NNKT, poza tym fajnie.

Cytat:
Napisane przez malenka17 Pokaż wiadomość
Moje lekkie U:

Ś: Bułka razowa ok 100g, podzielona na 4:
1 z polędwicą sopocką,pomidorem,ogórkie m
2 z serem pionym, warzywa j.w.
1 z twarożkiem i szczypiorkiem
herbata&cytryna

po: kawa

Przekąska: 1/2 pomelo

IIŚ: serek homo nat + wkrojone kiwi + dwie małe łyżeczki płatków owsianych i łyżeczką otrębów posypane cynamonem

1,5h siłowni

O: 3 łychy kaszy gryczanej + gotowana wołowina + sałatka z pomidorów i cebuli, herbata

Podwieczorek: kisiel

K: wiejski z warzywkami + kromeczka razowca z polędwicą sopocką.
Posilek przed treningiem do dopracowania zdecydowanie wg mnie.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 15:17   #2305
kasiekasiek
Zadomowienie

Dzisiejsze U:

I Śn.: dwie kromki żytniego razowego z masłem, twaróg półtłusty, trochę dżemu truskawkowego, herbata + garść orzechów arachidowych

II Śn.: dwie kromki żytniego razowego z masłem, trzy plastry szynki, plaster sera żółtego, duży kawałek czerwonej papryki, ogórek konserwowy. + banan

Obiad: mięsko z gotowanego kurczaka, 5 łyżek białego ryżu, warzywa na patelnię (bez ziemniaków).

Deser: 3 kostki ptasiego mleczka czekoladowego, herbata

Kolacja: jajko na twardo, szczypiorek, papryka, ogórek, sałata, kukurydza (polane odrobiną jog. naturalnego) + kromka razowca z masłem i szynką.
Po kolacji na pewno jabłko i orzechy (włoskie i arachidowe).

Ostatnio w ogóle nie mam apetytu. Jem, bo jem, ale czuję się strasznie przepełniona, czasem mnie mdli. Nie wiem pojęcia dlaczego tak jest Może to wina @, ale niepokoi mnie to.

Bardzo proszę o ocenę.
Stary 2010-01-19, 17:08   #2306
Cristin@
Raczkowanie

Moje dzisiejsze U (a moze i nawet P?)

ŚNIADANIE(8.30):
Owsianka z szklanki mleka, 1 łyzki owsianych, 1 łyzki musli, pol serka wiejskiego, banana.
Kawałek babki.
Herbata.

OBIAD(14.30)
Warzywa na patelnie (1/3 opakowania) z miesem mielonym.
Deser: 4 merci, 3 kuleczki chalwowe, pół(czyli 20g) mikołaja z czekolady, 2 kawalki babki.

PODWIECZOREK (16.30)
Drożdżówka z jabłkami, 4 faworki, grzesiek w czekoladzie, jabłko.

KOLACJA (bedzie okolo 20.00)
2 kromki razowca prztostowane, kazda z maslem i plastrem sera zółtego i pomidorem. Herbata z cytryna.

Prosze o ocenke
Cristin@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 17:17   #2307
Kasiamaja
Zadomowienie

GG do Kasiamaja

Cytat:

ŚNIADANIE(8.30):
Owsianka z szklanki mleka, 1 łyzki owsianych, 1 łyzki musli, pol serka wiejskiego, banana.
Kawałek babki.
Herbata.

OBIAD(14.30)
Deser: 4 merci, 3 kuleczki chalwowe, pół(czyli 20g) mikołaja z czekolady, 2 kawalki babki.

PODWIECZOREK (16.30)

2 kromki razowca prztostowane, kazda z maslem i plastrem sera zółtego i pomidorem. Herbata z cytryna.

Prosze o ocenke
super ,ale moze do kolacji jeszcze jakies jabłuszko a na podwieczorek pare orzeszkow byś zjadła byłoby świetnie

70,60...68,2.....66....64.....62....6 0
Kasiamaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 17:34   #2308
kasiekasiek
Zadomowienie

Cytat:

ŚNIADANIE(8.30):
Kawałek babki.
Herbata.

OBIAD(14.30)

PODWIECZOREK (16.30)

Prosze o ocenke
Hm. Ja chyba nie umiem ocenić Twojego jadłospisu, bo z jednej strony niby jesz, jest luźno, okej. ALE: zastanawia mnie fakt, że jesz normalnie słodycze i to w sporych ilościach (sporych jak dla mnie przynajmniej) a nie zjesz jakiegoś mega wartościowego posiłku, który zawierałby mnóstwo białka, warzyw i węgli złożonych. No bo na przykład śniadanie z jednej łyżki płatków i jednej łyżki musli jest śmiesznie małe (mimo, że z połową wiejskiego i banana). Obiad - tego mięsa to ile było? Warzywa na patelnię - okej, ale gdzie są węgle złożone? Dlaczego nie jesz kaszy/ryżu/makaronu/ziemniaków? Nie wynika to chyba z przejedzenia, skoro słodki deser jakoś zjadłaś (i bardzo dobrze, że zjadłaś ) ale on powinien być dodatkowo, a nie zamiast. Podwieczorek równiez na słodko, a już na kolację do tostów tylko ser żółty i pomidor. Gdzie jest wędlina? Gdzie inne warzywa? Żeby cieszyć się jedzeniem i jeść normalnie trzeba umieć to jedzenie sobie urozmaicić (!). Kiepsko jakościowo to wygląda jak dla mnie. Poza tym robisz strasznie duże przerwy między posiłkami (tak jak np między sniadaniem a obiadem) . Mało owoców, mało warzyw, mało białka, mało nnkt (wcale??).
Stary 2010-01-19, 17:41   #2309
twinsy21
Raczkowanie

Zostawiamy nasze P ;

przed sniadaniem ;

jablko z bananem przyprazone na patelni z cynamonem

sniadanie;

* owsianka/deser ; sporo owsianych platków, po garści;chocapic, cheerious, BF, czekolada waniliowa [łyżka] i kostka pełnomlecznej, kakao, herbatniki, biszkopty, po garsci; orzechów, pestek slonecznika, rodzynek, wiórków kokosowych + jogurt naturalny.
* 2 kromki chleba pszennego;
-1 z maslem, camembertem z grzybami i pomidorkami.
-1 z serkiem czosnkowym, zoltym bezpodpuszczkowym serem i oliwkami.

II śniadanie ;

2 kawałki drożdżowca ;
-1 z nutellą
- 2 z masłem orzechówym i miodem
+ miseczka ryżu na mleku, z jabłkiem i cynamonem
po1; 500 ml soku marchwiowego again;D

po;

piwo ze znajomymi [ur.kolezanki ]+ zupa cebulowa z grzankami + 1 kawał pizzy wege + trochę tiramisu

obiad;

3 naleśniki;
1 z kremem kasztanowym, 2 z pieczarkami i serem, 3 ze szpinakiem i tofu.

po;

kawałek drożdżowca z masłem i miodem

podwieczorek ;

2 tosty ; 1 z miodem i orzechami, 2 z masłem, pl. żółtego sera i dżemem;D
kakao na mleku 3,2 %

kolacja;

2 jajka na twardo wymieszane z wiejskim ze szczypiorem + sałatka ze świerzych warzyw przeróżniastych + bułka pszenna z masełkiem, chrzanem żurawinowym i camembertem.
po;
szklanka soku bananowego , parę garści daktyli i z 5 herbatników

heh, pękamy już

dodatkowo; wiesiołek x 4, 3 tabletki guarany i siemie lniane

Leczenie euthyroxem.

" I jeśli to nie jest grzech, napij się, a będzie tak jak chcesz!"
twinsy21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 18:16   #2310
mpati86
Zadomowienie

Utrzymanie
Ś: grahamka:
* pół z masłem, sałatą pekińską, wędliną-"schab po grecku" i ogórkiem konserwowym
* pół z masłem, serkiem almette śmietankowym i pomidorem.
kawa z mlekiem
kawał sernika
robionego przeze mnie- spód: kruche jasne ciasto, masa serowa: zebra- czyli biała i czarna, piana bezowa z białek, na to kruche ciasto kruszonkowate- czarne i białe, na to polewa czekoladowa)wysokość 11cm, zawsze ciasta mi tak wychodzę- trzeba się trochę pochwalić- pychota;
IIŚ: cały twarożek z łyżką dżemu wiśniowego+ 2 łyżki otrąb pszennych granulowanych żurawinowych; kawa inka z mlekiem
O: ziemniaczki z natką pietruszki; klops gotowany, buraczki zasmażane na ciepło; ogórek konserwowy
P: „jogurt actiregularis musli”+ łycha pestek dyni; 1kiwi; kawa z mlekiem

K: mała bułeczka sojowa:
* pół z masłem, sałatą pekińską, wędliną-"schab po grecku" i ogórkiem konserwowym
* pół z masłem, serkiem almette śmietankowym i pomidorem.
galaretka z kurczak tzw. galat mojej mamy skropiony cytrynką;

i jak?
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości