|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2281 |
Zadomowienie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :) cz. 2
kardashi ta maka ziemniaczana to tez prawda ze sie nadaje na wrazliwa skore
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2282 |
Zadomowienie
|
a ja mam do dupki linomag. też podobno jest ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2283 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Po za tym mam do siebie pretensje jak mogłam pozwolić żeby coś takiego mu się zrobiło, i cały czas zastanawiam się co źle zrobiłam. Pupcie myje mu wodą z rumiankiem, nie używam chusteczek no chyba że do lekarza jedziemy, pieluszki zmieniam mu bardzo często tylko w nocy zmieniam co 3 godz. cały czas smarowałam pupcie a tu coś takiego. W szpitalu jak leżał na lampach świecąc się to wtedy pupcia zaczęła mu się odparzać i od tego czasu walczę, było lepiej poprawiało się ale teraz tak się pogorszyło że szok |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2284 |
Zakorzenienie
|
Latko a myj samą wodą.. bo rumianek często powoduje jakieś alergie (np Blanka tez jest uczulona na rumianek i czytałam że uczula ) i może jeszcze bardziej podrażnia tą skórkę.
Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-07-24 o 14:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#2285 |
Zadomowienie
|
no, sama wodą nawet chyba lepiej. i mówią, żeby wietrzyć dupsko jak najwięcej...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2286 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() kurcze nie mam humorku ale to przez mego tate.. ehh masakra, ciężko się tym nie przejmować kiedy widzę smutek mamy, beznadzieja ![]()
![]() |
#2287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- metropolitan mnie tak oby bol zaskoczyl , bo tez mam wysoki prog bolu( po porodzie siedzialam na skorkowym fotelu z lapkiem i wklejalam wam zdjecie Oliwki)
![]() ![]() |
![]() |
#2288 |
Zadomowienie
|
nooo...ale nic jakoś da się radę, wyjścia nie ma. teraz to już nie ma co nad rozlanym mlekiem płakać
![]() mi w końcu się też się odparzenia zrobią od tego leżenia w łóżku bez przerwy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2289 |
Wtajemniczenie
|
Latko ale to dziwne ze kompletnie nic nie pomaga
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2290 |
Raczkowanie
|
o cieee
a tu znowu taka cisza od wczoraj... nooo zdrowo imprezujemy coo? ![]() kochana na odparzenia to my Klaudii wlasnie tak jak Darusiaaa pisze wietrzyc pupcie i maka ziemniaczana sypalismy,zwykla woda mylismy,i zmien pieluchyy,tak jak w szpitalu newborn Happy byly dla niej ok,tak w domu ja odparzyly i to zdrowo,chyba z tydzien sie meczyla a my z nia,ale potem zmienilam Happy i kupilismy takie Dady z biedronki,po 2-3 dniach jak reka odjal!musialy byc cos nie dla niej te happy.potem caly czas stosowalam dady lub pampersy,i czesto od chusteczek nawilzanych ponoc sie robi takie uczulenie,a potem bombelki i pekaja,poki jest lato i tak milo cieplutko to wietrz mu pupke trzymam kciuki zeby jak najszybciej mu przeszlo Kardashi ale porody razem z wodami sie tez zdarzaja,np moja tesciowa tak urodzila mojego meza,jak odchodzily wody to byla juz tak akcja rozwinieta ze razem z nimi sie wyplukal ![]()
#2291 |
Zadomowienie
|
Witajcie kochane, dziękuje wam za dobre rady u nas już troszeczkę lepiej, dupinkę wietrzymy, wczoraj przemywałam mu dupkę tym krochmalem z mąki ziemniaczanej i smarowałam termentiolem na zmiane z penatenem i jest już lepiej.
Po za tym martwi mnie troszkę jego pępek bo kikut jeszcze nie odpadł, przemywam mu oktaniseptem 2x dziennie i wacikami ze spirytusem, nie jest jakiś zaczerwieniony ani nic takiego tylko jutro będzie miał 3tyg a kikutka nadal ma. Położna powiedziała że może tak być, no ale ja nie wiem. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2292 |
Zakorzenienie
|
kochana nie wymyslaj sobie, polozna ma wieksze doswiadczenie niz ty , musisz poki co im wierzyc ale nie ma co sie strsowac i problemow szukac.
\ Ja dzis na pokaz pirotechniczny ze smiglowca wieczorem jade ![]()
![]() |
#2293 |
Zakorzenienie
|
Hej laseczki
![]() My po weselu, bylismy tylko do 19:30, zero zabawy, tylko zjedliśmy obiad i ciacho, bo mały miał dosyć halasu i był bardzo niespokojny, najpierw spał, ale potem już płakał, impreza rozwinęła się dopiero później i trwała do 5 rano, Olcia została u babci na 2 tyg. Tyle, ze wymalowałam wszystkich, byli bardzo zadowoleni, ale ja padnięta jestem, mały w aucie płakał, nie umiał zasnąć porządnie, w nocy co 3h sie budził, wróciliśmy o 24 i miał rozwaloną nockę. Teraz leży i marudzi, w ogóle on jest nad wiek rozwinięty, ręce juz do buzi pcha, rozglada się jak stary i zaczyna uśmiechać jak sie do niego mówi ![]() Karolinko my mamy mnóstwo kremów, ale najbardziej nam pasuje linomag a+e jest rewelacyjny, mamy tez linomag z cynkiem, spróbuj, pomaga, naszego Filusia w szpitalu odparzyli i linomag pomógł, teraz ma przepiekną pupcię i zero czegokolwiek. Mam nadzieję, że Twoj Filuś przestanie cieroieć i mu sie szybciutko wygoi! Co do kikutka, naszemu w 8 dniu odpadł, bardzo szybki, jakieś resztki zostały w zagłebieniu i odpadały co chwilę. Jak położna Ci powiedziała, ze jest ok, to ise nie martw! Każdy dzidziuś inaczej się rozwija i wszystko jest inaczej, odpadnie mu, zobaczysz. Ja tylko psikałam octeniseptem do 4 razy na dzień i to wszystko, kąpaliśmy go normalnie i wszystko robiliśmy, pieluszkę odwijaliśmy, spirytusem wcale nie robiliśmy, jest moim zdaniem zbędny, lepiej sie to goi i odpada bez niego, porównując z Olą ![]()
#2294 |
Zakorzenienie
|
czesc laseczke
wpadlam sie pochwalic, w piatek bylam u gina, dzidzi pieknie rośnie i na 90% bedzie dziewczynka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mam pytanko od kiedy zaczełyście w ciąży tyć, ja dopiero mam 100gram na plusie ![]() ![]()
#2295 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Carol,. masz kurs wizazu lub kosmetyczny czy cos? Czy moze sama z zamilowania tak malujesz? ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
![]() zaczelam tyc w miesiacu i aktualnie jestem prawie na poczatku 7 miesiaca i mam 7-8 kilogramow do przodu, z czego moim zdaniem ze 2 to sama woda bo czuje sie jak wielotyb a jem naprawde normalnie - jak przed ciaza. Maluszka pewnie wazy juz z kilogram. Na samo utycie mysle, ze moze 2-3 kilogramy zapracowalam ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2296 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja sobie darowałam nawet kościół bo była taka pogoda ze wogóle wychodzic się nie chciało a co dopiero z takim malutkiem, no to młodzi mieli pogodę.. A ty widzę tylko podjadłaś, ale co się dziwić taki maluszek nie lubi takiego hałasu. hehehe mój tak samo pcha łapki do buźki i rysuje paznokietkami, musze uwazać i je obcinać bo pcha nawet do oczek ![]() Nam pępuszek tez szybciutko odpadł, a szczerze mówiąc to przykleił sie do spodenek i jak je ściągałam to sie oderwał ![]() Ale teraz mamy nowy problem.... Nie wiem czy maly czasem nie ma skazy białkowej.... Bo od kilku dni ma takie, krostki pryszczyki na twarzy i przy jedzeniu się brzydko spina, cholerka a tak ladnie jadł... na dniach bedzie położna i zobaczymy co powie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2297 |
Zadomowienie
|
Czesc kochane!
Ja ostatnio do was zagladam w biegu bo nie mam na nic czasu. Wczoraj pisalam wam ze sie wreszcie odstawilam bo juz mialam dosyc tego swojego marnego wygladu i tz jak wrocil z pracy to spojrzal na mnie i powiedzial ze slicznie wygladam ![]() ![]() ![]() Pamelka super ze dzidzia pieknie rosnie. No i bedzie kolejna dziewczynka (wstepnie zmieniam cie na rozowo, najwyzej pozniej sie zmieni ![]() latkoo dobrze ze Filusiowi juz sie poprawia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2298 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki kochane!!!Dziękuję za graulacje!
Jestesmy juz w domku.Mamy sie bardzo dobrze.Odkąd pojawił mi sie pokarm to Maja spi jak aniołek.Oby tak dalej ![]() Zaraz wkleje wam kilka fotek. Zrobicie mi proszę mały skrót wydarzeń ostatnich bo was nie dam rady nadrobic niestety...
#2299 |
Wtajemniczenie
|
Oto Maja:
![]() |
#2300 |
Wtajemniczenie
|
Gosiu cudowna ta Twoja Maja, a jakie miny strzela
![]() ![]() ja właśnie zabrałam się za robienie bigosu z cukinii, zerwałam też ogóry z ogródka i zapraszam Wam na mojego bloga www.anjaxworld.blogspot.com w najnowszym poście jest przepis na suszone pomidorki o których wcześniej wspominałam i są zdjęcia, a także sushi które robiłam wcześniej, jeśli ktoś ma ochotę to może sobie zajrzeć ![]() Edytowane przez rinoa_woman Czas edycji: 2010-07-25 o 19:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#2301 |
Zakorzenienie
|
jaka ona śliczna!!!!
a co do minek zgadzam się, niezła jest ![]() ![]()
#2302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje!!! ![]() ![]() Ja tyć zaczęłam..jakoś od 15 tyg.. miałam wtedy 1 kg na plusie ![]() jaka śliiicznaa ![]() ![]() I Blancik ma takiego samego pajaca w kwiatkii ![]() My dziś byliśmy u teściów.. i jednak chrzciny robimy na wiosne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2303 |
Zakorzenienie
|
heja
Gosia duże gratulacje ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2304 |
Zadomowienie
|
Gosia rozwalily mnie te zdjecia, sa takie smieszne
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2305 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ale slicnzotka i te miny ![]() pierwszy raz widze maluszka z takimi minami ![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
moje pomidorki przez dwa dni lezakowaly w pelnym sloncu ![]() mmm beda pyszne! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2306 |
Wtajemniczenie
|
Kochane dziekuję w imieniu Majci za komplementy
![]() Co do porodu to nie było łatwo bo po odejściu wód rodziłam 12 godzin ( rozwarcie było na pol palca i nie postępowało) i dopiero o 8 rano podali mi oksytocyne i po 4 godzinach Majcia leżała na moim brzuszku.Powiem wam jednak, że w momencie jak widzi się swoje dziecko, które 9 miesięcy nosiło sie pod sercem to zapomina sie o wszystkim.Liczycie sie w tym momencie tylko wy wtulone w siebie. Dużo pomogła mi moja mama.Miałam potworne bóle krzyzowe, a ona robiła mi masaż przy skurczy i to bardzo mi dawolo duza ulgę. Mój mąż chciał byc przy porodzie, ale ja nie chciałam.nie pytajcie dlaczego, bo sama nie wiem....Gdy moja mam chciała go poprosic jak juz mała wychodziła to powiedziałam, żeby poczekał.Moja mama przecięła pepowinę. Potem jednak Kuba był cały czas ze mna na obserwacyjnym. Nastepnie przewiezli mnie na polozniczy gdzie spedzilam 4 dni.Mialam byc 3 dni, ale robili dodatkowe badania ze względu na długi porod po odejsciu wod, konflikt serologiczny (Majcia ma 0 Rh+, ja B Rh -).Wyniki byly dobre.Wogle malutka dostała 10 w skali Apgar ;-). No i zaskok był przy porodzie, ze taka duża.Lekarz robiący USG dawał 3300, a potem stwierdzil, że mały brzuch więc pewnie 3 kg bedzie.ale sie zdziwił, gdy zobaczył takiego klopsa ![]() Cały czas prosze was o skrót wydarzeń, bo jestem ciekawa co mnie omineło ![]()
#2307 |
Zakorzenienie
|
Hej laseczki
![]() Gosiu raz jeszcze gratuluję, Maja jest śliczna i te minki ![]() Co do skrótu co sie dzieje, maluszki rosną, my niewyspane, ciezaroweczki sie biedne mecza z paskudnymi dolegliwosciami, Metropolitan ma nakaz lezenia, bo mala siedzi juz w kanale rodnym, Marlenka chyb ajeszcze nie urodziła, a tak poza tym ja też nie jestem za bardzo na bieżąco ![]() Irsin jestem po kursach, robiłam je bo chciałam się wyszkolić z tego co mnie interesuje, wizaż, kosmetyka itp ![]() Linka mój zaczyna mieć kolki ![]() Jestem mega zmęczona, chociaż spałam 2 razy po 3 h, teraz mały śpi, ale niespokojnie. Najgorzej, ze on chce jesc co 2 h a ja odciagajac wiem ile zjada 80-90 ml i nie moge mu dawac tak czesto bo brzuszek mu rozepcham, a on chyba mysli,ze jak zje czesciej, to go bolec przestanie, a przeciez to nie tak, rozepchammu brzuszeki bedzie problem, na szzescie na rekach zasypia i ciumoli smoka i zapomina, bo przeciez po 90 ml nie moze byc glodny po 2h. Idziemy do piediatry w tym tyg to sie wypytamy o wszystko odnosnie jedzonka. Co do wesela, to pomalowalam 4 babki, zmeczylam sie jak nie wiem, podroz meczaca dla malego, w kosciele nawet nie bylismy, tylko n asale pojechalismy, wiesz jak to jest z odciaganiem i pasteryzacja i chrzanieniem sie z tym wszystkim, bylismy okolo3h na sali, zjedlismy pogadalismy troszke z rodzinka i pojechalismy,Maly zaczal tam bardzo plakac, wiesz halas straszny a on malenki, wiec sie zwinelismy, po drodze zle spal i byl rozbity. Takze mamy z glowy to weselicho, jednak z maluchem to nieporozumienie zeby jechac na impreze tego typu. Miłego dnia dziewczynki ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Rinoa pięknie wyglądają te pomidorki i sushi, mniam ![]() ![]()
![]() |
#2308 |
Wtajemniczenie
|
Carol dziekuje za skrót.A powiedz mi co w końcu z tą żółtaczka u Filipka?Biedny jest przez te kolki.Mam nadziję ze sab simplex pomoże mu szybko.
#2309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Gosiu Majeczka jest przesliczna ![]() ![]()
![]() |
#2310 |
Zakorzenienie
|
Gosiu na szczęście przechodzi mu ta zółtaczka, już rączki ma bielutkie, nóżki, brzuszek, buźka też jest inna, ale jeszcze troszke zażółcona, dalej pasteryzuję pokarm, nie dość, ze odciągam, to jeszcze musze grzać do 60C i studzić, jestem już wymęczona,ale chcę zeby mój pokarm jadł, dobrze, ze on może 12 h stać w temp pokojowej, takze jak wystudzę, to w nocy mały dostaje jak się obudzi. idziemy w tym tyg do pediatry, to go poogląda i zważy, myślę, ze już mu się nie pogorszy, z resztą jest aktywny i jak go brzuszek nie boli mega grzeczny, lezy i sie przygląda wszystkiemu
![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Pamelko super, ze wszystko jest w porządku, bardzo się ciesze i gratuluje córeńki ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:58.