![]() |
#2281 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ciąża i poród w Lublinie/Mamusie 2011
mik23 a te krostki to nie jest skaza białkowa?
![]() widzę, że kupujecie już lakatatory? skąd wiecie, że będą Wam potrzebne? koleżanka kupiła i ani razu nie użyła, w SR powiedzieli jej, że najlepsze dla "cyca" jest sciąganie ręczne i tak tez robiła w razie potrzeby. to ja już nie wiem... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2283 |
Raczkowanie
|
Ja mam sen jak zając przy miedzy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2284 | |
Wtajemniczenie
|
to tez wiem
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#2285 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a co do odciągania ręcznego to jeśli ktoś nie pokaże i nie nauczy to nie jest to takie łatwe tak myślę. ja nie umiem tego robić. ![]() fakt, że dobry laktator to i wydatek więc zawsze można zostawić zakup na już po porodzie. ja wolałam dokonać wyboru sama jeszcze w ciąży, bo potem to trzeba by kupować już to co akurat jest w aptece ![]()
![]() |
![]() |
#2286 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Uprzedzę pytania o podgrzewacz ![]() ![]() A podam przykład kiedy się może przydać laktator ![]()
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka ![]() Wspólnie zamawiamy buty ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2011-06-22 o 09:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2287 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2288 |
Raczkowanie
|
Ja tez sie zastanawiam czy kupowac juz laktator cczy poczekac do porodu..widzialam jak dziecko ktore je piers ciezko nakarmic butelka..i to wcale tak nie wygladalo ze to ja teraz sie zdrzemne a tatus nakarmi
![]() a ja mam pytanie...dzisiaj wizyta i mam miec pobierany ten wymaz na paciorkowca. moge go zaniesc do zbadania do luxmedu??czy tam tylko przyjmuja jesli sami go pobiora?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiadomo, że dziecko może nie od razu przyssać się do butli, ale trzeba próbować. Jak będzie głodne to zje, nie można od razu ustępować. ?Zresztą nie ma co z góry zakładać że będzie źle.
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka ![]() Wspólnie zamawiamy buty ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2011-06-22 o 10:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2290 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2291 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jasne, mi pobrała ginka na wizycie i zawiozłam przyjęli i nie było problemu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2292 |
Zadomowienie
|
Widzę temat laktatora. Ustaliliśmy z mężem ze kupi po porodzie jeśli będzie potrzebny, chociaż ja i tak oglądam aukcje na allegro jak coś się trafi to zamówię.
![]() Wczoraj miała skurcze dosyć intensywne, akurat zadzwoniła moja mama a ja siadłam na srodku kuchni na podłodze i rycząc mówiłam do niej ze ja nie urodzę skoro to tak boli ubaw miała ze mnie a mi wcale do śmiechu nie było. ![]() koleżanka też bała się wczoraj po mieście ze mną chodzić, bo bała się ze zacznę rodzić a ona nie będzie wiedzieć co ma robić. ![]() no i niestety wyszło tak ze pieniądze na wózio musimy pożyczyć, teściowa wczoraj jak się dowiedziała to miała pretensje do tŻ że jeszcze tyle czasu mamy po co to już wózek kupować, nosz kurde ile czasu dwa tygodnie to tak dużo?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2293 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a propos wózka - parę stron wcześniej pisałam o tym samym - mnie też rodzinka powstrzymuje od zakupu, bo za wcześnie i takie tam... Uważam, że wcale nie jest za wcześnie i olewam ich gadanie! Co prawda - fundusze na zakup mamy własne, ale to niczego nie zmienia - Wasze dziecko i Wy macie prawo decydować. Trzymaj się dzielnie!
![]() |
![]() |
#2294 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie obecne i przyszłe mamy.Mam nadzieje ze przyjmiecie jeszcze jedna ciężarówke
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2295 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A o problemie z wózkiem, tak właśnie wczoraj siedziałam i sobie myślałam że masz taką samą sytuację. My i tak ich nie słuchamy i kupujemy. Pieniadze też niby mamy swoje tylko pożyczone komuś i ten ktoś miał oddać i co i jakoś się zebrać nie może, więc teraz my musimy pożyczyć. Ehh ![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
![]() Napisz na kiedy masz termin i gdzie planujesz rodzić? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2296 |
Przyczajenie
|
Termin mam na 7 wrzesnia a zamierzam rodzić na staszica...tam pracuje moja ginekolog.
---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- zwykle jestem bardziej rozgadana a raczej rozpisana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- No i widzę że spotkanie w tym tygodniu przepadło ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Zaraz jadę na mani i pedicur ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2298 |
Przyczajenie
|
chodze do doktor Połuszejko-Kamińskiej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2299 |
Zadomowienie
|
Jak pić te liście malin?
wiem że był tu przepis ale proszę przypomnijcie mi ![]() ![]() bianeczka zazdroszczę pedicure ja mam takie łaskotki że nigdy go sobie nie zrobię... niestety a chciałabym mieć takiego frencha pięknego. Edytowane przez angel109238 Czas edycji: 2011-06-22 o 13:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2300 | |
Raczkowanie
|
Przepis na liście malin wg. położnej ze SR na Staszica (bo wiem, że ktoś miał inny, ale ja piję wg tego)
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Kurcze dziewczyny, co Wy macie z tymi rodzinkami i ich podejściem do zakupów dla dziecka, zupełnie nie mogę tego pojąć ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2301 |
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj też dostanę liście
![]()
![]() |
#2302 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() z wymazem nie bylo problemu, lekarz pobral na wizycie a potem zawiozlam do luxmedu..bez problemu ![]() mialam ostatnio bole brzucha i okazalo sie jednak ze szyjka sie skrocila, mam skurcze wiec duzo mam odpoczywac, zajadac sie magnezem i no spa bo to jeszcze troszke za wczesnie...myslicie ze to sie zatrzymac czy mam sie szykowac na wczesniaczka?? troche mnie to zmartwilo bo czekaja mnie dwa intensywne tygodnie na wsi a ja nie mam jeszcze podstawowych rzeczy dla maluszka.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2303 |
Przyczajenie
|
tak sie nad czyms zastanawiam...pewnie niektorym wyda sie to dziwne, ale ze mnie jest straszny wstydziuch i mysle nad tym jak to jest juz na sali porodowej...bo rodzi sie bedac w koszuli, ale np.pod prysznic to raczej nie pozwola wejsc w ubraniu a ja za zadne skarby nie rozbiore sie...wiem ze to moze dziwne problemy ale jakos nie moge przestac o tym myslec.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2304 |
Raczkowanie
|
iwa22979 witaj
![]() ew83 jakoś pecha mamy do rodzinek i tyle ![]() ![]() ![]() linuska33 ja tak miałam od połowy ciąży - pożerałam magnez (3 razy dziennie po 1 tabl asmagu), no-spę miałam brać, gdyby coś bolało (raz wzięłam), troszkę częściej sobie odpoczywałam i jak na razie - 38 tc i nic złego się nie dzieje ![]()
Życie cudem jest... Bartuś ![]() mamy już 6 ząbków ![]() Edytowane przez tinka33 Czas edycji: 2011-06-22 o 18:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2305 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2306 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Bądź dobrej myśli, a jeśli mocno się niepokoisz - jedź na IP. Moja ginka mówi, ze lepiej jechać 10 razy i mieć spokój, niż ten 1 raz nie pojechać...
![]() |
![]() |
#2307 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2308 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak Ci sie teraz wydaje ze bedziesz sie wstydzic ale zobaczysz ze podczas porodu pozbedzisz sie wstydu i skupisz nad tym co najwazniejsze. ja tez sie wstydzilam, nie chodzilam dlatego do faceta ginekologa, ale po porodzie sie wszystko zmienia. Mi np polozna pomagala zmienic koszule zaraz po porodzie bo byla cala mokra no i zabrudzona i zmieniala mi ja na sali porodowej gdzie nie bylysmy przeciez same ale wtedy niebardzo mnie to obchodzilo bo bylam zbyt zmeczona i zbyt szczesliwa tym ze moje malenstwo jest juz na swiecie, pod prysznic wchodzilam i normalnie sie mylam..tu chyba nie jest w tym nic nienormalenego... Dasz radę Powodzenia! lecę do moje Karinki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2309 |
Raczkowanie
|
mysle ze chodzilo iwa22979 o prysznic w trakcie porodu..
troche pocieszylyscie i uspokoilyscie mnie z tymi bolami..ze to nie oznacza od razu wczesniejszego porodu. chyba sie troche przestraszylam bo do tej pory wszystko przebiegalo ksiazkowo ![]() a te intensywne tygodnie to...caly dzien przy garach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2310 | ||||
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
Plus pozbyć się mleka wytworzonego na bazie niewskazanych pokarmów. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Odpoczywaj, bo na pewno długotrwały wysiłek, spacery i spionizowana pozycja nie są wskazane, a jak pojawia się ból to od razu nospa na rozluźnienie. Cytat:
![]() Pod prysznic w pierwszej fazie porodu możesz iść sama, ew. wejść do kabiny i rozebrać się już w środku. Rodzisz w koszuli i od czasu do czasu położna/lekarz sprawdzają rozwarcie i postęp akcji. Ale w takim momencie jak poród naprawdę nie myśli się o wstydzie, wszystko wydaje się normalne i naturalne, tak trzeba i już ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:38.