|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł do kolejnej części naszego wątku to: | |||
| Maj idzie słonko świeci, w brzuszku zdrowo rosną nasze dzieci! |
|
5 | 8,77% |
| W połowie drogi jesteśmy, a nasze brzuszki wyskakują jak grzybki po deszczu |
|
0 | 0% |
| Będą z nas fajne mamy, bo wciąż frytkami się zajadamy |
|
1 | 1,75% |
| Na talerzu wciąż fryteczki, takie z nas mamusiowe kuchareczki |
|
0 | 0% |
| inęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki |
|
25 | 43,86% |
| Nasze brzuszki rozwijają się jak wiosenne kwiatuszki- mamuśki IX-X |
|
1 | 1,75% |
| Puk-puk- kto tam? Już nie anonimowy hipopotam- mamuśki IX-X |
|
6 | 10,53% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam- wątek wrześniowo- październikowych mam |
|
19 | 33,33% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011
Cytat:
Ja w to wierze, jak najbardziej, pare lat temu umarl moj Tata, przezywalam wszystkie dziwne sny, dziwne okolicznosci, sytuacje i wierze, ze oni nad nami czuwaja |
|
|
|
|
#2282 |
|
Wtajemniczenie
|
babki chyba mi troszkę wypchnęło brzuszek
![]() agnieszka widać że bardzo przeżyłaś śmierć Mamy. Mam nadzieję, że czas powoli leczy ranę, a zostawia spokoj w <3 i ślad miłości. Jeśli chodzi o czuwanie zmarłych, przeznaczenia itp. to ja w takie rzeczy nie wierzę, ale wierzę za to, ze jeśli ktos wierzy to musi cos w tym być. Tzn. wierzę, że czyjaś wiara działa cuda. Tylko mnie jej brakuje... Zakręcone, ale mam nadzieję, że rozumiesz Caltea - nawzajem
|
|
|
|
#2283 |
|
Rozeznanie
|
U mnie też brzuszek dziś wysadziło, nawet w pracy kobitki zauważyły
Ogólnie to rzadko coś widać, narazie widzę po spodniach bo już się nie mieszczę w swoje ulubione jeansy...![]() Caltea to zapraszam do siebie, a potem pojedziemy odwiedzić Pana Kopernika i na molo spacerek I dziękujemy za życzonka, Tobie też wspaniałych i radosnych Świąt Wielkanocnych )
|
|
|
|
#2284 |
|
Zakorzenienie
|
Jak zaraz nie zjem gołąbka w sosie poidorowym to komuś zrobię krzywdę
![]() Zerwałam się z zajęć bo wszyscy zwiali, miałam nadzieję że na przerwie pójdziemy na gołąbki i lipa. Teraz będę mamę musiała molestować bo nie odpuszczę chociażbym na wynos zamawiała
|
|
|
|
#2285 | ||||
|
Zakorzenienie
|
tusia872 -
za egzaminkiCytat:
Ja ost. tez jakby coś czuję czasme- ale nie wiem ciągle czy sobie wmawiam ![]() Cytat:
Wow- już????????? Szok- a dopiero pisałysmy o II kreseczkach ![]() Nadrabiania Ci nie zazdrosczę jak na tyle znikasz Równiez ciepłych i pogodnyhc świąt życzymy! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A mnie się marzą ogórki w śmietanie
Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-04-20 o 14:29 |
||||
|
|
|
#2286 |
|
Zakorzenienie
|
A jak to było z tymi miesiącami. Przy 20 tygodniu 5 miesiąc?
edit : już mam " 5 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 18 do 22 tygodnia," czyli i ja mam już 5 miesiąc Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-04-20 o 14:35 |
|
|
|
#2287 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chciałam się jeszcze pochwalić swoim ostatnim zakupem, kombinezonik polarowy dla maleństwa. Powinien pasować dla dziewczynki jak i dla chłopaka
|
|
|
|
|
#2288 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak to jest z tymi miesiacami?? ja myslalam ze pierwszy trymestr jest od 1-12 tyg, drugi od 12-24 i trzeci od 24-36 ![]() czyli jesli ja jestem w 17 tyg to koncze 4 miesiac????![]() ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
przeprzeprzecudowny ciuszek |
||
|
|
|
#2289 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wybraliśmy godzinę, termin i ostatecznie potwierdziliśmy lokal. Robimy małe przyjęcie dla 25 osób, będzie skromnie i elegancko, a tyle było z tym zachodu, że szkoda gadać Podziwiam wszystkie dziewczyny które robią wielkie przyjęcia weselne. Tożto jest załatwiania na rok albo i więcej! Nam wszytsko zajęło stosunkowo niewiele czasu, a myślałam kilka razy że się rozmyślęCytat:
Cytat:
Cytat:
Ja zbliżam się do 19stego tygodnia i lekarz powiedział że to 5 miesiąc i tego się bedę trzymaćPatrzyłam na pierwszą stronę- prawie same chłopaki będą! Tak jak mówiłam chciałam bardzo córeczkę, ale czułam że będzie chłopak. Teraz jak już lekarz potwierdził, to tylko muszę się przyzwyczaić do tej myśli ![]() Wybieracie już imiona? |
||||
|
|
|
#2290 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Małe dziecko nie jest aż takie ruchliwe, żeby to przewrócić, poza tym on jest stabilnie zbudowany, więc nie ma szans Cytat:
Te małe starczają na krótko bardzo, bo dziecko po prostu przestaje się na nich mieścić ![]() Cytat:
![]()
|
|
#2291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cieszę się, ze nie uzałyście mnie za wariatkę z tymi snami i układami w górze
lullaby_ml- każdy z nas ma takiego anioła, dobrze, że o nas pamiętają i dbają o nas Mąż do tej pory bardzo ją ciepło wspomina mimo bardzo konserwatywnych zasad. Ach... ale się rozczuliłam lausanne - wysadziło Cię? hiihi dobrze, ze nie rozsadziło ![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
a co do imion - my już jak ze soba z M "chodziliśmy" śmialiśmy się, ze jak kiedyś bedziemy razem i bedziemy mieć córkę to będzie Amelka i tak jakoś nam zostało Poza tym męża brat też chciał mnieć córkę Amelkę .... ale zrobiłam wojne. Zresztą z nimi to o wszystko są problemy od początku. O date ślubu (bo oczywiście oni chcieli w tym roku co my pomimo tego że my sie z M wcześniej zareczyliśmy i wyznaczyliśmy date ślubu), o pierścionek zareczynowy (szagierka ma taki sam jak ja - tylko brylant większy no bo jakby inaczej....), o pierwszy taniec (jak się szawgierka dowiedziała ze chce tańczyć walca to oni nagle też - ale ostatecznie tańczyli normalnie), teraz chcą kupić golfa VI (bo my mamy V)... ale jak usłyszałam że oni jak bedą mieć córkę (a póki co nie mają dzieci, choć jak sie dowiedzieli o mojej ciąży to pewnie zaraz bedą mieć...) to dadzą jej na imie AMLEKA (choć ja to powtarzałam kiedy oni nawet jeszcze nie byli razem) to ojj wybuchnęłam ![]()
|
|
|
|
|
#2292 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
znaczy mam plan i książki ale pisać nie zaczełam jakoś w weekend majowy się wezmę, mąż na rybach to ja za magisterkę ![]() Cytat:
Również smacznego jajeczka Kurierem nadać ?Cytat:
Też miałam życzliwych ludzi na wsi, którzy oczerniali mojego męża że ojca alkoholika miał i osądzali go pod pryzmatem ojca.. ehh ale tacy są ludzie Cytat:
wszystko razem załatwialiśmy, zero nerwów, luz to było coś ![]() Łapiecie dziś trochę słonka ? Piękny dzień, mogło by być tak ale z dnia na dzień cieplej
![]() Edytowane przez MalgosiaM8 Czas edycji: 2011-04-20 o 15:42 |
|||||
|
|
|
#2293 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2294 |
|
Zakorzenienie
|
Małgosia - to Ty musisz być niezłą organizatorką weselną
Wesele wspominam pzremiło, ale przygotowań... ble. Najgorsze było proszenie gosci, gdzie wszędzie witali ... kawa i ciastem ![]() a co do męża - masz rację, ważne, że wy się dogadujecie i kochacie, a ludzie zawsze będą gadać. anetika - prawda i "dziwni" to takie delikatne określenie. Na szczęście brata męża widujemy na szczególne okazje, mieszkają od nas 150 km, ale nawet wtedy trzeba sie niestety zmuszać na uprzejmości. Właśnie wypiłam zaparzoną miętkę z ogódka, obejrzałam wszystkie zaległe z wczoraj seriale oprócz usta usta i gotuje pomidorową. Wieczorkiem z M musimy wyskoczyć do marketu na zakupy i pewnie znów sie nie opanuje i wrócę z różowymi ciuszkamu ![]() Śmigam do ogrodu, żeby choć przez chwilę złapać słońce Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-04-20 o 15:57 |
|
|
|
#2295 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
chyba najlepiej mówić w tygodniach bo to przynajmniej pewne i wiadome ;D Mi tż to jakiś wylicza wg miesięcy dokładnie i mu wychodzi że na pewno nie 5 ![]() Małgosiu, ja jestem z tamtych stron W Parczewie się rodziłam, tam mieszka cała rodzina mojej mamy. Nie wiem jak nas do tego wrocławia w efekcie wywiało bo to taaaak daleko
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-04-20 o 15:54 |
||
|
|
|
#2296 | |
|
Rozeznanie
|
Caltea - gratki z okazji 5 miesiąca!
---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
|
|
#2297 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurczę, myślałam, że 5 miesiąc dopiero od 20 tygodnia! I się cieszę, że to już niedługo, a tu mnie uświadomiono, że ja już w 5 miesiącu jestem... i nic o tym nie wiem.
|
#2298 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ależ cudnie na dworze, wiosna naprawdę zawitała chociaż całe szczęście, że ławeczki były to mogłam przysiąść na chwilę, bo się coraz szybciej męczę buu ![]() wczoraj się obraziłam na wizaż ![]() widzę, że znowu chłopcy dominują ![]() Agnes, Minio, Kaileight, Agnieszka0605 - gratuluję udanych wizyt ![]() Caltea i Wam również zdrowych i spokojnych Świąt Anuska witaj u nas Cytat:
Spray dzięki za "frienda"
Julitka ![]() Edytowane przez mooonik Czas edycji: 2011-04-20 o 16:13 |
|
|
|
|
#2299 | ||
|
Rozeznanie
|
Witajcie Dzewczyny
![]() Wczoraj wieczorem nie mogłam nic odpisac, bo wizaz mi wariował ![]() Dzis ostatni dzień w pracy Tydzień wolnego!!!! Byłam w biedronce i w lumpeksie Kupiłam arbuza i sukienke dzinsowa na szelkach.... Narazie o 2 numery za duza, ale myślę, że w takim tempie szybko to nadrobię.....![]() ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Cytat:
)Cytat:
)
|
||
|
|
|
#2300 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja dopiero 15tydzień zaczełam, już bym chciała czuć te kopniaczki a powiedźcie dziewczyny czy za tydzień czyli skończony 15tc będzie już coś widać, czy wykluł się jakiś siusiak??:jezyk:
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2011-04-20 o 17:04 |
||
|
|
|
#2301 | ||
|
KWC
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do imienia - będzie Eryk. Jest to jedyna opcja, którą zatwierdził mój małż z całego tuzina, które mu proponowałam. |
||
|
|
|
#2302 |
|
Zakorzenienie
|
pestka78 - ogród ma swoje plusy i minusy, latem ledwie skosi się trawę, a już trzeba od nowa latać z kosiarką . Teraz na szczęście będzie robił to M
Martusiaaa21- ja jak byłam na wizycie 15tc2d to na 95% lekarz powiedział, że dziewczynka. 3 tyg później (patrz: wczoraj) potwierdził na 100%, więc myślę, że i ty będziesz wiedziała, chyba że małe będzie wstydliwe i nie pokaże co tam chowa spray-hahhah dobre z tymi kieliszeczkami |
|
|
|
#2303 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do imion to ja mam z tym problem, bo patrzę przez pryzmat dzieci które uczę I jak mi juz jakieś pasuje....to tz sie nie zgadza bo jemu się źle z przeszłością kojarzy.....
|
|
|
|
|
#2304 | |
|
Rozeznanie
|
Właśnie się obżarłam pierogami nadziewanymi truskawkami, do tego śmietana i cukier. Pękam
![]() A za godzinkę wybieram się na imieninowe ciacho do Agi. I dla wszystkich dziś tu świętujących Agnieszek wszystkiego naj naj ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
Ale to już tak działa podświadomość, mój TŻ uważa, że co najmniej jestem dziwna haha
|
|
|
|
|
#2305 |
|
Rozeznanie
|
A Eryka ucze jednego...teraz jest juz w 3 gimnazjum...Sympatyczny chłopak...Mówie do niego Eryczku
i sie na mnie złosci....
|
|
|
|
#2306 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja zanim zaszłam w ciążę zawsze chciałam mieć synka Filipka Jak byłam w 1ciąży, kuzynki pozazdraszczały mi i też w ciążę zaszły, jedna ur synka po mnie to dała na imię tak jak ja, czyli Filip. O imieniu dla córeczki, myśleliśmy Zuzia, no ale kuzynka po mnie ur. i tak dała swojej córci. Teraz od wielu miesięcy podoba nam się imię Amelka ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- GRATULUJĘ tym, które zaczęły 5miesiąc. Kiedy ktoś mnie pyta - a który to miesiąc, ja odpowiadam -16tydz i 5dni ![]() ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- No u mnie to już na pewno 4miesiąc ale myślałam, że 5ty od 20tyg się zaczyna. Dowiedziałam się dzisiaj, że 2moje sąsiadki są w ciąży - teraz na wiosnę wszyscy z domu się wyłaniają, brzuszki wychodzą i wszystko na jaw wychodzi 1 ma już 2córeczki, jedną 7letnią, drugą 3letnią (ciekawe kogo teraz nosi pod sercem, pewnie by chciała synka... To nas trochę przybędzie w bloku, tyle że ja się wyprowadzę
|
|
|
|
|
#2307 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#2308 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie przyszle mamuski
,chcialabym do sie do was przylaczyc. podczytuje was od pierwszego watku ale ostatnio macie takie tempo ze nie nadazam za wami.
|
#2309 | |
|
Zadomowienie
|
skasowały mi się posty
Caltea również życzę ci zdrowych i Wesołych Świąt ![]() Spray podziwiam bo ja nawet na trzeźwo mam problemy z obcasami ![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Cytat:
a który to tydzień? |
|
|
|
|
#2310 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziekuje. 15 tydzien i 2 dzien. termin mam na 10 pazdziernika.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:42.

Ogólnie to rzadko coś widać, narazie widzę po spodniach bo już się nie mieszczę w swoje ulubione jeansy...

za egzaminki

Podziwiam wszystkie dziewczyny które robią wielkie przyjęcia weselne. Tożto jest załatwiania na rok albo i więcej! Nam wszytsko zajęło stosunkowo niewiele czasu, a myślałam kilka razy że się rozmyślę
Mąż do tej pory bardzo ją ciepło wspomina mimo bardzo konserwatywnych zasad. Ach... ale się rozczuliłam