|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
0 | 0% |
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
22 | 28,95% |
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
0 | 0% |
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
2 | 2,63% |
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
2 | 2,63% |
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
1 | 1,32% |
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
0 | 0% |
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
1 | 1,32% |
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
31 | 40,79% |
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
0 | 0% |
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
0 | 0% |
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
1 | 1,32% |
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
0 | 0% |
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
9 | 11,84% |
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
4 | 5,26% |
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
0 | 0% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2281 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
dobra, ja nie ogladam na wspolnej - co robia?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2282 | |||
BAN stały
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
![]() w razie czego bierz nospe i lez bo troche za wczesnie jeszcze na porod. co do tesciowej, to olej ją, nie daj się zwariowac... wychowujesz dziecko a tu okazuje sie ze jeszcz jej przydalaby sie szkola.. moja tesciowa tez mnie nieraz wkurza jak probuje malego ustawic na swoj sposob, bo aby mi dziecko denerwuje i jest niepotrzebny placz. powiedz o tym tz, niech on jej powie kilka slow na ten temat. Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- ale zrobilam kolacje pyszną sobie dzis ![]() ogoreczek taki zakiszony 2 dni temu, pomidorek, rzodkiewka i cebulka w sosie ze smietany i jogurtu... mmmm... niby takie nic ale jak ucieszylo moj zolądek ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2283 |
Rozeznanie
|
poplakalam sie jak to obejrzalam
http://www.youtube.com/watch?v=IbcAR...eature=related |
![]() ![]() |
![]() |
#2284 |
Zakorzenienie
|
kmat - wez oddech i rob po swojemu. to ty bedziesz miala 2 dzieci na glowie a nie ona. i to ty jestes rodzicem. u nas jest etap "jedzenie poza niektorymi wyjatkami jest beee", ale walczymy dzielnie o uznanie zeimniakow i marchewki za jadalne. czasem az musi pobeczec, bo uparty jest, ale w koncu zjada. zwyczajnie woalby samo mieso wcinac albo zupy (i to nie wszystkie). no i na wiele rzeczy jest "za krotki" - na ubieranie butow, na rozbieranie sie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2285 |
Zakorzenienie
|
Brumek, Telik ja miłam podobnie w 27/28 tc. Takie dziwne
bóle brzucha ale nie takie typowe, lekarz mnie badał, wszystko wporządku, poprostu macica ma większy przyrost, mało miejsca, a niestety u szczupłych kobiet tak podobno bywa, że się wszystko odczuwa. A takie twardnienia brzucha mam do dzisiaj, ale to z powodu tego, że mam bardzo nisko brzuch. Także myślę, że nie macie się czym martwić. No spa i poleżeć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2286 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Młoda dziewczyna urodziła synka, wyszła ze szpitala i sie zaczęło.... "połóż go do kołyski, a nie do łożeczka" "Połóż do łóżeczka, bo ekologiczne a nie do starej kołyski" "Nie smaruj tyle kremu" "Zostaw ja to zrobię" "Wyrzuć pampersy bo nie zdrowe tylko używaj tetrowych" itd itd jednym słowem każdy wie lepiej a na nią nie zwracają uwagi i nie może się spokojnie własnym dzieckiem zajmować..... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytałam dzisiaj o tym w JĘZYKU ![]() Brumek no meble za wymiar niestety są kosztowane, ale zaletą jest to, że są wykonane solidnie i tyle miejsca ile chcesz wykorzystasz wykorzystujesz całkowicie.Ja nigdy nie byłam jakoś za meblami na wymiar do czasu kiedy teściu Nam nie zrobił takiej szafy właśnie i teraz gdybym była na swoim to nie wyobrażam sobie nie mieć np kuchni na wymiar! I idąc do sklepu z meblami widzę każde mankamenty wyrobu hurtowo ![]() Madziaranew ![]() ![]() Patik teściowa nie je ziemniaków, w sumie dla upartego je zje, ale chodzi i marudzi że gruba jest to zrobiłam jej rosotto , zjadła z zadowoleniem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja kupuję kwiatka dla niej, ona je uwielbia więc cieszyć się będzie ![]() Shira jak ciasto, zrobiłaś?! Vaniliova to gdzie jest Twój mąż górnikiem?! Dziubek dziękuje Ci bardzo! Jutro wyszukam takiego w sklepie i okropnie jestem ciekawa czy szpinak mi podejdzie ![]() ![]() Wodauqa tylko mój teść sobie nie umie wyobrazić jak można jeść ser i ziemniaki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kmat co za foch teściowej ![]() Sweet Ja robiłam ostatnio takie wafle, ale nie dawałam mleka w proszku bo ono drogie jest ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dusia !!!! ![]() ![]() ![]() Jak remont?! Telik Ja tak mam ciągnie mnie i się napina..nie raz jest to okropnie drażniące! A my po grillu, powoli staję się on nudy! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2288 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
a teściowa, no cóż... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2290 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
WIELKIE GRATULACJE, DUŻO ZDRÓWKA DLA WAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! Jak zobaczyłam tą wiadomość to tak mi serce zaczęło walić jakbym sama miała zaraz urodzić ![]()
![]() |
#2291 |
Zakorzenienie
|
http://wiadomosci.onet.pl/fotoreport...rtaz-maly.html facet w ciazy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2292 |
Zakorzenienie
|
coraz bardziej nerwowa się robię, zaraz oszaleję
kupiłam w niedzielę w ikei taki tani pleciony dywanik do kuchni żeby przytulniej było dziś jest środa a dywanik wygląda jakby 10 lat miał, brudny cały czemu? bo dziadek uwalił go brudnymi klapkami i dał psu kości tłuste jakieś i nie pilnował psa a ten je jadł na tym dywaniku już nie wspomnę że wszędzie kawałki kości leżą i mi się w nogi wbijają dostanę zaraz na głowę w tym syfie, ja sprzątam jak głupia, potem ledwo żyję, odbija się to na moim zdrowiu a za chwilę syf totalny a gdy mąż raz zwrócił uwagę dziadkowi że mógłby umyć umywalkę jak nasmarka do niej i leżą za przeproszeniem kozy to powiedział: po co? co to wystawa jest? no ku*** wystawa nie, ale też nie śmietnik ciśnienie mi skoczyło nieźle!
#2293 |
Wtajemniczenie
|
a ja byłam jeszcz dzisiaj u Nerolki i Izy
![]() ![]() ![]() ![]() nadrobiłam zaległości i padam ze zmęczenia.. idę sie położyć... do jutra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2294 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2296 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Teraz własnie siedze nad kartką papieru i tę drugą, do sypialni, usiłuję sobie zaprojektować ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() No a tez gdzieś ostatnio czytałam, że jest tylko jeden rodzaj ludzi narażonych na dobre rady innych bardziej niż od kobiet w ciąży; to kobiety z małymi dziećmi :amin: Masakra ![]() ![]()
![]() |
#2297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do asertywności to się zgadzam.... już strofuje męża bo widzę co robi ze swoją siostrą.... Madzia zrobi oczka i mój tż jej na wszystko pozwala, ooo nie tak łatwo to nie będzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2299 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2300 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2301 |
Zakorzenienie
|
sytuacja z dzisiaj - maly dostaje opieprz że nie sprząta (mielismy isc na spacer). on siedzi naprzeciwko, robi banana na twarzy i wypala "mama, jesteś wspaniała, wiesz?" a potem bierze mi twarz w ręce i całuje... no i co zrobisz z takim manipulatorem?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2302 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja sie tylko cieszę, że moja teściowa mieszka ode mnie 25km i rzadko przyjeżdża...... Ostatnio zwrócilismy jej uwagę, bo siostra tż (4-letnia) strasznie sepleni! normalnie widać jak jej język między zęby ucieka.... na co ona, że nic jej nie jest i nie ma czasu się pierdołami zajmować.... ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2303 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Druga opcja to chrzciny takie, jak ja miałam. Zanieśli mnie do kościoła, ochrzcili i każdy poszedł w swoją stronę. I uważam siebie za osobę wierzącą i praktykującą... Jakoś świat się nie zawalił... Może to jest dobra opcja- jeśli będzie się tak przejmować, to przyjmiemy tą wersję ![]() Mojej babci nie podobało się imię, jakie rodzice wybrali dla brata. Więc mama stwierdziła, że w takim razie poczekają z ochrzczeniem go, zanim sam sobie imienia nie wybierze. Skończyło się gadanie ![]() Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2011-05-18 o 20:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2305 | |||||
Zakorzenienie
|
No, nadrobiłam Was
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Co do dobrych rad - na razie nie słyszę, mama na szczęście chyba nie ma takich zapędów żeby mnie pouczać, zresztą na pewno sama spytam jej nie raz o rady. Ale jak spytam to co innego, bo jak ktoś mi chce sam dawać to robię się strasznie przekorna ![]() Jak o Waszych teściowych czytam to bardzo się ciesze że moja daleko... ale ostatnio zaczęła mi wmawiać, że maly na pewno będzie z nami spał! Co prawda oboje jej powiedzieliśmy że nie ma takiej opcji, ale ona wie lepiej ode mnie, "na pewno będzie, teraz tak tylko mówisz, zobaczysz!!!" i to tonem nie znoszącym sprzeciwu... No i gadaj z taką... ![]() Widziała któraś z Was fakty TVN dziś? Pokazywali bliźniaki we Włoszech, które urodziły się w odstępie miesiąca! Jedno w 24 tc a drugie w 28 ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2306 |
Zakorzenienie
|
Brumek a co chcesz do sypialni? Mój maż wymyślił sobie, że łóżko ma być 2m/2m i takie chyba jest. W każdym bądź razie jest ogromne jak dla mnie, ale nogi ma inne jak byś popatrzyła z góry to taka jakby gwiazdka z patyków a po środku lampa która zapalamy wieczorem na romantycznego klimatu
![]() ![]() ![]() Jutro zrobię Ci zdjęcie półki która nie dawno wymyśliliśmy do salonu, w sumie mało co na niej jest,ale jest ładna w sama sobie - tak uważam ![]() Zanka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja się boję, że teściowa będzie ingerowała w moje wychowanie, ale wiem że nie będzie to w ten sposób że narzuca tylko, że chce pomóc, ale chyba i tego się boję.Wolałabym aby było tak, że jeżeli będę miała problem to wtedy ją po proszę, a nie że ona będzie stała nade mną i patrzyła na ręce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2307 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2308 |
Raczkowanie
|
Zanetaa88 mnie swędzą plecy, łydki, ramiona i dekolt...
![]() Natka_ ja też mam alergię pokarmową a ojciec Bartka i Julki ma alergię na pyłki, więc też katar. Baressa ciężko mi stwierdzić czy ten brzuszek może być od Zyrtecu.. Nie wiem ile ojciec bartka brał Zyrtec jak był mały, ale też mi wspomniał, że ma taki brzuch wystający właśnie po tym ![]() ![]() 83monia tak Zyrtec bierze ciągle od 1,5 roku... ja się nie znam na lekach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Byłam dzis u gina.. wszystko w porządku poza tym, że mam znowu zapalenie pęcherza moczowego... dziwne tylko, że nie biegam do kibelka i wcale nie odczuwałam/nie odczuwam żadnych problemów... ![]() Edytowane przez kindzia890 Czas edycji: 2011-05-18 o 20:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#2309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas, z racji tego że wszyscy mieszkaja daleko, takie spotkania na chrzciny i urodziny to w sumie jedyna okazja do pobycia w gronie rodziny. wiec nawet chcielismy robic (i teraz tez bedziemy) dla najblizszych. ale zadnych cioć czy babć (i tak by nie przyjechaly - za daleko dla starszych ludzi jednak...) nie bedzie. tym bardziej znajomych... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2310 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:15.