|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
0 | 0% |
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
22 | 28,95% |
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
0 | 0% |
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
2 | 2,63% |
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
2 | 2,63% |
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
1 | 1,32% |
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
0 | 0% |
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
1 | 1,32% |
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
31 | 40,79% |
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
0 | 0% |
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
0 | 0% |
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
1 | 1,32% |
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
0 | 0% |
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
9 | 11,84% |
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
4 | 5,26% |
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
0 | 0% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2221 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
madziaranew, ładne te ubraneczka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2222 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
Ostrzegam, że będe walczyć jak lwica ![]() ![]() Patik co do spotkania to wstępnie mi pasuje na wtorek, ale dam znać jeszcze w weekend bo zależy jak z kasą będę stała ![]()
![]() |
#2223 |
Rozeznanie
|
Moj Tz dzis wrocil wczesniej z pracy , ale wiecznie telefony,spotkania I tak do 18 napewno , wiec jest mi troche smutno, dzis moja siostra z wakacji wraca , wiec bedzie do kogo sic na kawe.
Mam kolezanke ktora urodzila miesiac temu, no I wiecie co , jak dzwoni do mnie to sie pyta jak sie czuje , na to ja prawde , jak jest ok , to mowie ok , no I ze czasami mnie w brzuchu kuje , boli , a ona zawsze na to ,ze przesadzam,ze sie pieszcze, to k...a Mac po co pyta jak sie czuje jak z gory zaklada ze symuluje. Nie rozumie tego |
![]() ![]() |
![]() |
#2224 |
Rozeznanie
|
Witajcie
U nas wczoraj był fałszywy alarm. Nagle z nienacka zaczęły brać mnei skurcze co 3minuty, ale było cos w tym dziwnego bo nic cały dzien sie nie działo i odrazu co 3 minuty?? Przeraziłam się i pojechaliśmy do szpitala, zrobiono mi ktg i wyszło że nie ma skurczy ... poczułam się jak głupia a brzuch nadal bolał. Lekarze powiedział że jak nei przejdzie mam brać luteinę wrócilam do domu i jeszcze ze 2 godziny czułam regularny ból. Nie wiem co to było. Dziś przeszło, może to tylko mały się inaczej odwrócił? Cięzko powiedzieć.... ale ważne że jest jeszcze w brzuszku i niech rośnie. Do tego dzis mialam scięcie z teściową. Teraz siedzi w pokoju i się do mnie nie odzywa. Nie wiem co mam zrobic czy mam iść do niej czy co. Mój syn od dłuższego czasu pokazuje swoje JA i nie chce się ubierac. Był czas obiadu a on zaczął cudować rozebrał się i wszedł do łóżka. Powiedziałam mu zę mozę przyjsc jak bedzie gotowy się ubrać. potem poszła do niego teściowa i przyszła z nim ubranymw spodnie ale bez majtek więc wzięlam go za reke i zaprowadzilam do pokoju ze jak bedzie gotowy zalozyc majtki może wrócić. Oczywiście syn w płacz a teściowa zamknęła się w pokoju. Przykro mi bo jej nic nie powiedziałam złego a ona się obraziła. Co mam zrobić? ![]() buuuu pomóżcie nerola serdecznie gratuluje córci. zdrówka dla niej i dla Ciebie |
![]() ![]() |
![]() |
#2225 |
Zadomowienie
|
kmat to ty jesteś matką i to ty wychowujesz swoje dziecko w taki sposób jaki uważasz za słuszny, a teściowa może nie pochwalac. poza tym uważam że nie ma powodu do obrażania, a ty zbagatelizuj całą sytuację. daj jej do zrozumienia, że trochę wyolbrzymia. głowa do góry.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2226 |
Zakorzenienie
|
M składa kołyskę ale się przy tym wkurza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale Cię załatwiła ![]() ![]() a mnie wyszedł taki siniak na pół uda - normalnie aż taki krwiak podskórny się zrobił prawie, a moge przysiąc że nigdzie się nie uderzyłam ani nic bo nie boli ten siniak jak po uderzeniu... mogło się to takie samo zrobić?? wczoraj rano zauważyłam jak na siku wstałam.. w piatek wizyta u gina a ja jak ofiara przemocy domowej wygladam na tym udzie ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2228 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Dobrze, że to tylko fałszywy alarm, ale rozumiem Twoje nerwy i też pewnie na IP bym leciała ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2229 | |
Zakorzenienie
|
Mi tez się siniaki na nogach robią i nie przypominam sobie żebym się tak obijała
![]() Nawet na ostatniej wizycie gin się zapytał "a co Pani taka poobijana?" ![]() Cytat:
co do teściowej to po co się wtrącała?? a teraz się obraża ![]()
![]() |
#2230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2231 | ||
Zadomowienie
|
Moja teściowa jakoś nie może tego zrozumieć, że trzeba mieć fotelik, a nie becik...
![]() Cytat:
![]() Niezły siniak. Ja sama sobie pięknego nabiłam na ramieniu przed samym ślubem. Był wielkości dorodnej śliwki i trzeba było pudrować, żeby tak się w oczy nie rzucał ![]() Cytat:
![]() ![]() A meldunek też mam u rodziców. Kiedyś dziecko dostawało meldunek matki, ale teraz nie wiem, jak to jest... Miałam parę miesięcy, gdy moi rodzice się przeprowadzili na swoje. Po 17 latach okazało się całkiem przypadkiem, że mnie wtedy nie przemeldowali i ciągle miałam meldunek u dziadków w zupełnie innej miejscowości. I nikt przez tyle lat nie zwrócił na to uwagi- ani w szkole, ani nawet przy wyrabianiu paszportów... |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2232 |
Zadomowienie
|
madziaranew, częśc ubranek pachnie mi tu Marks&Spencer
![]() A ten zestaw do paznokci mam taki sam.wsio w jednej saszetce. ![]() Bardzo ładne!!!!!!! Wy panikujecie jak mężowie w kopalni pracują, a ja bym chyba w wariatkowie wylądowała. mój T. pracuje w biurze i raczej bezpieczne środowisko, ale mimo to zawsze boję się że ktoś go po drodze napadnie albo samochód potrąci, a ostatnimi dniami, to proszę by nie jeździł do pracy metrem (całe szczęście zaczyna nową pracę- 10 min piechotką od domu) ze względu na groźby terrorystów. Podziwiam Was laski szczerze. ![]() A włąąsnie dziś koło mnie zamknęli ulicę, pełno policji się zjechało, bo ponoc bomba byla. sprawdzali i nie znaleźli ale teraz policja w pełnej gotowości tutaj i każdy alarm traktowany jest bardzo poważnie. a ja mieszkam na dodatek w samym centrum ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2233 |
Zakorzenienie
|
Pierwszy sukces
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2234 |
Zadomowienie
|
hej wszyskim ja dzis umieram na grype zoladkowa caly dzien nie wiem co mogloby mi pomoc;( maly n szczescie sie rusza.boze czemu musze sie tak czuc;( eh...
#2235 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie umiem spac nago za to moj maz inaczej sobie tego nei wyobraza no chyab ze jak spimy u rodzicow to w slipach spi samcyh a tak to nago najchetniej......... i tez po domu lubi nago chodzic (teraz nei moze bo babka) ale jak mieszkalismy sami to robil to notorycznie .........dziwne nawyki ![]() i tez nie moge spac bez majtek bo tez mam wrazenie ze sie zsikam ![]() to takie glupie uczucie niby Ci sie nie chce ale czuje ze zaraz sie zsikolisz ![]() Cytat:
![]() ![]() ja kupuje taki, ale chyab bardzej ze wzgledu na termometr......... i na to ze nie mam tu warunkow do swobonego korzystania z kuchni ![]() jak sie nieprzyda to sprzedam na all http://allegro.pl/termometr-aqua-the...549135569.html Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a zakupki sliczne ![]() a tam kolo kosmetykow widze chyab jakiegos wafelka w niebieskim papierku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Vaniliova - i Tobie oczywiście też thx za odpowiedzi ![]() Ah pospałam troche ...... Igorek moze z 3 razy mnei kopnal i cisza.... biedactwo pewnie wystraszone jest i zmeczone ![]() czekam na R......... mieliśmy isc na zakupy bo wiatr po lodówce grasuje ale dzwonil ze dluzej mu sie zejdzie wiec nie iwem czy dojdzie do skutku a bardzo bym chciala bo cholernie mi sie chce wafli i musze kupic skladniki ![]() beda z galaretka i mlekiem w proszku nigdy sama nei robilam ale jadlam i mi smakowaly ![]() i chcialabym jeszcze kakaowe tez z mlekiem ![]() zawsze robiłam z dzemami konfiurami nutella i jakies takie a nigdy z mlekiem w proszku bo mama mowila ze takie mleko niezdrowe ...ale teraz w ciazy moge sobie pozwolic bo mi jezyk do D ucieknie ![]()
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka ![]() Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-05-18 o 17:47 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2236 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jeśli chodzi o teściową to przecież nic złego nie zrobiłaś, to Twoje dziecko i to Ty go wychowujesz po swojemu. Nie wiem czemu się obraziła ![]() Wklejam zdjęcia sukienki na żywo ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2237 |
Raczkowanie
|
Zaginiona mama zgłasza że się odnalazła, ale lecicie z tymi postami a ja przez remont nie miałam dostępu do internetu... powoli postaram się coś nadrobić...
Na początek bella7, nerola gratuluje ![]() ![]() No i chciałam Wam powiedzieć że i w moim przypadku brumek się nie pomyliła - będę miała córeczkę - wstępnie Natalka ![]() Pozdrawiam wszystkie mamusie - remont jeszcze u mnie trwa, ale internet działa więc postaram się częściej zaglądać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2239 |
Zakorzenienie
|
SweetAngel mój też tak ma ze spaniem na golasa
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uśmiałam się jak mogłam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2240 |
Zadomowienie
|
Ja mam avent philips, bo kuzynka polecała
![]() Ale jaki jest to ci nie powiem bo jeszcze nie uzywalam ![]()
#2241 |
Zakorzenienie
|
Brunetka, Zmalowana, Patik-wtorek też mi pasuje-jak Wy pod zamkiem o 13.30 się umawiacie, to ja bym z domu około 13 wyjechała.
Brunetka-właśnie zapomniałam jak nazywała się tamta dziewczyna ![]() A ja za godzinkę wyruszam z pieskiem na spacer-dzisiaj samotna nocka-mężuś na nocce... |
![]() ![]() |
![]() |
#2242 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 1. najlepiej myc plynami/zelami, mydla wysuszaja (ale tez nie kazda skore). a jak kupisz jedno to drugie juz niepotrzebne ![]() 2. ja uzywalam tylko platkow, gazikow nigdy. sluza do przemywania cialka, raczek, buzi.. 3. jesli plyn do mycia jest nawilzajacy, a zazwyczaj jest, to mysle, ze nie trzeba nic wiecej. mysmy nie uzywali i bylo ok 4. po kazdym przewijaniu i po kazdym myciu pupy/kapieli trzeba zastosowac krem zapobiegajacy odparzeniom np linomag, sudocrem, Hippa, Nivei - co uznasz za stosowne. my uzywalismy sudocrem 5. w rumianku? pierwsze slysze - obilo mi sie gdzies o uszy, ze rumianek w pierwszym roku zycia dziecka jest niewskazany, ale nie wiem dlaczego ![]() 6. papier to wiadomo, bo faktycznie czesto jest tak, ze w szpitalach "zapominaja" po kilka dni uzupelniac braki w toaletach ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2243 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2244 |
Wtajemniczenie
|
Zdrzemnęłam się, wstałam, pokłóciłam z TŻtem, poryczałam jak bóbr... kolejny dzień pod psem
![]() Zabieram się za paznokcie, w nosie mam niedojrzałych facetów ![]()
#2245 |
Zakorzenienie
|
jacieeee
![]() ![]() ![]()
#2246 |
Zakorzenienie
|
Zmalowana ok, w takim razie jesteśmy umówione na 13.30 na zamku. W poniedziałek jeszcze ostatecznie dogramy i wymienimy się tel, bo nie umieszczałam swojego w klubie jeszcze ( a właśnie
![]() I nie ma opcji że Cię nie będzie ![]() ![]() Witam dusia po długiej nieobecności |
![]() ![]() |
![]() |
#2247 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2248 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do teściowej to wg mnie bardzo dobrze postąpilas !!! to Ty wychowujesz dziecko a nie ona wiec nie musisz się zgadzać na jej metody a maluch musi wiedzieć kogo ma słuchać!! ja coś ostatnio bojowo nastawiona jestem do teściów ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a my właśnie wrociliśmy z lidla (ale mają pyyyyszne lody straciatella i czekoladowe ![]() ![]() a mój mężuś odkurza , myje podłogi bo jutro się tesciowa zapowiedziała a ja z tym bolem jestem wyłączona z wszelkich prac ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2249 |
Zadomowienie
|
kmat dobrze że to tylko taki alarm
![]() ![]() dusia no helloł ![]() ![]() no i koniec tego dobrego mój tż kupił sobie nową grę wiedźmin dwa i ciągnie mnie za włosy wypad z kompa chyba dopiero jutro coś wieczorkiem się odezwę ![]() ![]()
#2250 |
Zadomowienie
|
Kolejny dzień spędzam na prasowaniu
![]() ![]() ![]() Teściowa mnie wkurzyła, bo co prawda zapukała do drzwi, ale na proszę już nie czekała tylko weszła ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.