Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011 - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! 3 3,95%
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! 0 0%
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! 22 28,95%
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! 0 0%
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. 2 2,63%
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. 2 2,63%
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. 1 1,32%
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. 0 0%
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. 1 1,32%
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. 31 40,79%
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. 0 0%
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. 0 0%
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. 1 1,32%
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. 0 0%
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. 9 11,84%
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. 4 5,26%
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. 0 0%
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-18, 16:02   #2221
wodaqua
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

madziaranew, ładne te ubraneczka
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 16:05   #2222
Zmalowana
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość

nie, to ja sie z Czeslawem hajtne!! o kurcze, zapomnialam, ze ja juz mam meza...

Ostrzegam, że będe walczyć jak lwica "Ty i ja serduszka dwa"

Patik co do spotkania to wstępnie mi pasuje na wtorek, ale dam znać jeszcze w weekend bo zależy jak z kasą będę stała A reszta dziewczyn ?

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 16:09   #2223
madziaranew
Rozeznanie

Moj Tz dzis wrocil wczesniej z pracy , ale wiecznie telefony,spotkania I tak do 18 napewno , wiec jest mi troche smutno, dzis moja siostra z wakacji wraca , wiec bedzie do kogo sic na kawe.
Mam kolezanke ktora urodzila miesiac temu, no I wiecie co , jak dzwoni do mnie to sie pyta jak sie czuje , na to ja prawde , jak jest ok , to mowie ok , no I ze czasami mnie w brzuchu kuje , boli , a ona zawsze na to ,ze przesadzam,ze sie pieszcze, to k...a Mac po co pyta jak sie czuje jak z gory zaklada ze symuluje. Nie rozumie tego
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 16:10   #2224
kmat
Rozeznanie

Witajcie

U nas wczoraj był fałszywy alarm. Nagle z nienacka zaczęły brać mnei skurcze co 3minuty, ale było cos w tym dziwnego bo nic cały dzien sie nie działo i odrazu co 3 minuty?? Przeraziłam się i pojechaliśmy do szpitala, zrobiono mi ktg i wyszło że nie ma skurczy ... poczułam się jak głupia a brzuch nadal bolał. Lekarze powiedział że jak nei przejdzie mam brać luteinę wrócilam do domu i jeszcze ze 2 godziny czułam regularny ból. Nie wiem co to było. Dziś przeszło, może to tylko mały się inaczej odwrócił? Cięzko powiedzieć.... ale ważne że jest jeszcze w brzuszku i niech rośnie.

Do tego dzis mialam scięcie z teściową. Teraz siedzi w pokoju i się do mnie nie odzywa. Nie wiem co mam zrobic czy mam iść do niej czy co. Mój syn od dłuższego czasu pokazuje swoje JA i nie chce się ubierac. Był czas obiadu a on zaczął cudować rozebrał się i wszedł do łóżka. Powiedziałam mu zę mozę przyjsc jak bedzie gotowy się ubrać. potem poszła do niego teściowa i przyszła z nim ubranymw spodnie ale bez majtek więc wzięlam go za reke i zaprowadzilam do pokoju ze jak bedzie gotowy zalozyc majtki może wrócić. Oczywiście syn w płacz a teściowa zamknęła się w pokoju. Przykro mi bo jej nic nie powiedziałam złego a ona się obraziła. Co mam zrobić? Przeciez nie popuszczę małemu bo jak będę miec dwojke to nie ujadę z nimi

buuuu pomóżcie

nerola serdecznie gratuluje córci. zdrówka dla niej i dla Ciebie
kmat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 16:15   #2225
agni82
Zadomowienie

kmat to ty jesteś matką i to ty wychowujesz swoje dziecko w taki sposób jaki uważasz za słuszny, a teściowa może nie pochwalac. poza tym uważam że nie ma powodu do obrażania, a ty zbagatelizuj całą sytuację. daj jej do zrozumienia, że trochę wyolbrzymia. głowa do góry.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 16:21   #2226
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

M składa kołyskę ale się przy tym wkurza
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 16:23   #2227
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
dziewczyny dodaje obiecane zdjecia, wreszcie sie zmobilizowalam. dzis tez bylam na zakupach i mam pare stron do nadrobienia
na zdjeciach troche widoczne pajacyk, kocyk.kosmetyki, toche balagan w tych kosmetykach a i jeszcze dowod pobicia ,,zupa byla za slona"(tak mnie wczoraj polozna zalatwila, a zylka byla widoczna)
ciuszki śliczności a śpiworek boski

ale Cię załatwiła a po dzisiejszym pobieraniu nic nie wylazło o dziwo

a mnie wyszedł taki siniak na pół uda - normalnie aż taki krwiak podskórny się zrobił prawie, a moge przysiąc że nigdzie się nie uderzyłam ani nic bo nie boli ten siniak jak po uderzeniu... mogło się to takie samo zrobić??

wczoraj rano zauważyłam jak na siku wstałam.. w piatek wizyta u gina a ja jak ofiara przemocy domowej wygladam na tym udzie

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 16:34   #2228
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
t
Kuuuurcze dziewczyny przepraszam Ja już mam tą sukienkę dostałam ją już w piątek i zapomniałam
Teraz jadę po farby, ale jak wrócę to zrobię jej zdjęcia i Wam pokażę
Ja kupiłam L-trochę duża jest, ale do czerwca może trochę urosnę więc jej nie zwężam jeszcze, tzn. góra jest ok, tylko ten dół taki szeroki. Dla mnie jest trochę krótka (mam 174cm) tzn. zakrywa mi tyłek ale raczej samej bym nie mogła ubrać, muszę jakieś delikatne leginsy do niej dokupić i na drugi dzień jak znalazł
Zapominalska Najlepiej ubierz ją to ocenimy tak na 100% też miałam wrażenie, że ona nie jest za długa, ale ja mam 165cm wzrostu więc u mnie może bez legi by przeszło, bo ja to bym chciała na wesele ją założyć więc z legi to chyba nie pasuje no i na pewno L-ka dla mnie bo ja już i tak większa od Ciebie dużo a do czerwca to pewnie i podrosnę, dobrze, że na brzuchu szeroka

Cytat:
Napisane przez kmat Pokaż wiadomość
Witajcie

U nas wczoraj był fałszywy alarm. Nagle z nienacka zaczęły brać mnei skurcze co 3minuty, ale było cos w tym dziwnego bo nic cały dzien sie nie działo i odrazu co 3 minuty?? Przeraziłam się i pojechaliśmy do szpitala, zrobiono mi ktg i wyszło że nie ma skurczy ... poczułam się jak głupia a brzuch nadal bolał. Lekarze powiedział że jak nei przejdzie mam brać luteinę wrócilam do domu i jeszcze ze 2 godziny czułam regularny ból. Nie wiem co to było. Dziś przeszło, może to tylko mały się inaczej odwrócił? Cięzko powiedzieć.... ale ważne że jest jeszcze w brzuszku i niech rośnie.

Dobrze, że to tylko fałszywy alarm, ale rozumiem Twoje nerwy i też pewnie na IP bym leciała

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

a mnie wyszedł taki siniak na pół uda - normalnie aż taki krwiak podskórny się zrobił prawie, a moge przysiąc że nigdzie się nie uderzyłam ani nic bo nie boli ten siniak jak po uderzeniu... mogło się to takie samo zrobić??
Wiesz co?? Ja też mam podobnie w ciąży, tzn. robią mi się siniaki na nogach, rękach a mogę przysiąść, że nigdzie się nie uderzyłam, przynajmniej nie pamiętam, a aż takiej amnezji to chyba nie mam może skóra w ciąży bardziej wrażliwa a teraz dla odmiany mam wielkie zadrapanie na kilkanaście cm na ramieniu i nie wiem skąd no dziwne to to...

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 16:41   #2229
youyou
Zakorzenienie

Mi tez się siniaki na nogach robią i nie przypominam sobie żebym się tak obijała
Nawet na ostatniej wizycie gin się zapytał "a co Pani taka poobijana?"

Cytat:
Witajcie

Do tego dzis mialam scięcie z teściową. Teraz siedzi w pokoju i się do mnie nie odzywa. Nie wiem co mam zrobic czy mam iść do niej czy co. Mój syn od dłuższego czasu pokazuje swoje JA i nie chce się ubierac. Był czas obiadu a on zaczął cudować rozebrał się i wszedł do łóżka. Powiedziałam mu zę mozę przyjsc jak bedzie gotowy się ubrać. potem poszła do niego teściowa i przyszła z nim ubranymw spodnie ale bez majtek więc wzięlam go za reke i zaprowadzilam do pokoju ze jak bedzie gotowy zalozyc majtki może wrócić. Oczywiście syn w płacz a teściowa zamknęła się w pokoju. Przykro mi bo jej nic nie powiedziałam złego a ona się obraziła. Co mam zrobić? Przeciez nie popuszczę małemu bo jak będę miec dwojke to nie ujadę z nimi

buuuu pomóżcie

dobrze że to fałszywy alarm..

co do teściowej to po co się wtrącała?? a teraz się obraża ech...
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 16:46   #2230
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:

Do tego dzis mialam scięcie z teściową. Teraz siedzi w pokoju i się do mnie nie odzywa. Nie wiem co mam zrobic czy mam iść do niej czy co. Mój syn od dłuższego czasu pokazuje swoje JA i nie chce się ubierac. Był czas obiadu a on zaczął cudować rozebrał się i wszedł do łóżka. Powiedziałam mu zę mozę przyjsc jak bedzie gotowy się ubrać. potem poszła do niego teściowa i przyszła z nim ubranymw spodnie ale bez majtek więc wzięlam go za reke i zaprowadzilam do pokoju ze jak bedzie gotowy zalozyc majtki może wrócić. Oczywiście syn w płacz a teściowa zamknęła się w pokoju. Przykro mi bo jej nic nie powiedziałam złego a ona się obraziła. Co mam zrobić? Przeciez nie popuszczę małemu bo jak będę miec dwojke to nie ujadę z nimi Ciebie
A za co ty masz ją przepraszać ??? Nie mam dzieci jeszcze, ale wiem jak jest z dziećmi mojego męża siostry. Wchodzą jej na głowę jak mogą. Ma ich 3. Moim zdaniem dobrze zrobiłaś, nie wiem ile twój synek ma lat, ale ubrać się napewno potrafi , jeśli się sam rozebrał.
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 16:54   #2231
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
nie wolno! nawet na 2 min
Moja teściowa jakoś nie może tego zrozumieć, że trzeba mieć fotelik, a nie becik...

Cytat:
dziewczyny dodaje obiecane zdjecia, wreszcie sie zmobilizowalam. dzis tez bylam na zakupach i mam pare stron do nadrobienia
na zdjeciach troche widoczne pajacyk, kocyk.kosmetyki, toche balagan w tych kosmetykach a i jeszcze dowod pobicia ,,zupa byla za slona"(tak mnie wczoraj polozna zalatwila, a zylka byla widoczna)
Śliczna wyprawka
Niezły siniak. Ja sama sobie pięknego nabiłam na ramieniu przed samym ślubem. Był wielkości dorodnej śliwki i trzeba było pudrować, żeby tak się w oczy nie rzucał

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
zalatwilam w koncu to zamledowanie, ciaza zmobilizowala mnie do zalatwienia formalnosci
jueszcze jedno mi zostalo - wymiana prawa jazdy, 30 maja mamy druga rocznice slubu a ja nadal nie zmieniliam prawa jazdy
Moje prawo jazdy też jeszcze na panieńskie nazwisko, ale w sumie od ślubu jeszcze za kierownicą nie siedziałam. Ze mnie taki niedzielny kierowca, choć autko nawet sobie kupiłam (teraz zostało u rodziców). Siadam za kierownicę, jak muszę Nie lubię prowadzić...

A meldunek też mam u rodziców. Kiedyś dziecko dostawało meldunek matki, ale teraz nie wiem, jak to jest...
Miałam parę miesięcy, gdy moi rodzice się przeprowadzili na swoje. Po 17 latach okazało się całkiem przypadkiem, że mnie wtedy nie przemeldowali i ciągle miałam meldunek u dziadków w zupełnie innej miejscowości. I nikt przez tyle lat nie zwrócił na to uwagi- ani w szkole, ani nawet przy wyrabianiu paszportów...
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-18, 17:07   #2232
agni82
Zadomowienie

madziaranew, częśc ubranek pachnie mi tu Marks&Spencer

A ten zestaw do paznokci mam taki sam.wsio w jednej saszetce.

Bardzo ładne!!!!!!!

Wy panikujecie jak mężowie w kopalni pracują, a ja bym chyba w wariatkowie wylądowała. mój T. pracuje w biurze i raczej bezpieczne środowisko, ale mimo to zawsze boję się że ktoś go po drodze napadnie albo samochód potrąci, a ostatnimi dniami, to proszę by nie jeździł do pracy metrem (całe szczęście zaczyna nową pracę- 10 min piechotką od domu) ze względu na groźby terrorystów. Podziwiam Was laski szczerze.

A włąąsnie dziś koło mnie zamknęli ulicę, pełno policji się zjechało, bo ponoc bomba byla. sprawdzali i nie znaleźli ale teraz policja w pełnej gotowości tutaj i każdy alarm traktowany jest bardzo poważnie. a ja mieszkam na dodatek w samym centrum.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 17:17   #2233
brunetka2000
Zakorzenienie

Pierwszy sukces Mój mąż zaczął malować pokój
Stary 2011-05-18, 17:37   #2234
moniczka2123
Zadomowienie

hej wszyskim ja dzis umieram na grype zoladkowa caly dzien nie wiem co mogloby mi pomoc;( maly n szczescie sie rusza.boze czemu musze sie tak czuc;( eh...

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 17:40   #2235
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
ja tez lubie w koszulkach męza chodzić, a nago spać nie umiem - tzn czasem mi się zdarzyło po jakichś ekscesach wieczornych w łózku gdzie już mi sie nawet wstać nie chciało ale jak śpie bez majtek bo mam wrażenie że się posikam w nocy - takie głupie uczucie normalnie mam

Jak jeździłam na studia to w niedzielę mi zostawiał zawsze swoją koszulkę - taką pachnącą jeszcze jego ciałkiem i perfumami a ja z nią albo w niej w nocy spałam fetyszystka jestem na punkcie pachnących męskich koszulek
tak jak ja
nie umiem spac nago za to moj maz inaczej sobie tego nei wyobraza no chyab ze jak spimy u rodzicow to w slipach spi samcyh a tak to nago najchetniej......... i tez po domu lubi nago chodzic (teraz nei moze bo babka) ale jak mieszkalismy sami to robil to notorycznie .........dziwne nawyki

i tez nie moge spac bez majtek bo tez mam wrazenie ze sie zsikam
to takie glupie uczucie niby Ci sie nie chce ale czuje ze zaraz sie zsikolisz

Cytat:
Napisane przez zanetaa88;26992067[B
]Sweet[/B] to jest PARANOJA! Jak może zabraknąć papieru to jest nie dopuszczalne w XXI w !! u mnie w hipermarkecie zamykali te pudełko na papier toaletowy na kłódkę bo stare babcie kradły
wlasnie wszystko jest dopuszczalne w XXI wieku hehe za komuny moze nie ale teraz.......... cuda niewidy
Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Kupujecie podgrzewacz do butelek ? Jeśli tak to jaki ?
ja kupuje taki, ale chyab bardzej ze wzgledu na termometr......... i na to ze nie mam tu warunkow do swobonego korzystania z kuchni
jak sie nieprzyda to sprzedam na all

http://allegro.pl/termometr-aqua-the...549135569.html

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
sweet no żeszzzzz co to się u Was dzieje Skarbie odpoczywaj i się nie denerwuj mały na pewno miał ochotę na drzemkowy dzień moje biedulki tyno i trzymam za szwagra oby szybko doszedł do siebie biedaczysko chyba coś go przerosło

cooo ja to jeszcze chciałam aa tak za dwie godziny przyjeżdża do mnie kumpela ze swoim rocznym Olusiem uroczy urwispoplotkujemy sobie zdrowo a tak jeśli chodzi o szafy takie garderoby to my będziemy robić ale tylko same drzwi w środku szafki i wieszaki będzie montował M będziemy płacić 1500zł.
dziekuje dziekuje

Cytat:
1. Ja kupię mydełko w kostce i dodatkowo płyn do mycia włosków i ciała 2w1 Nivea Baby - 500ml z pompką za ok.14zł w rossie widziałam
thx

Cytat:
usmiałam się z Twojego określenia
to dobrze śmiech to zdrowie

Cytat:
matko i corko co to za "pani" chyba nie ma pojecia o robieniu zastrzykow i pobieraniu kriw.... to Cie zalatwila......

a zakupki sliczne
a tam kolo kosmetykow widze chyab jakiegos wafelka w niebieskim papierku

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Sweet co do Twoich pytań: do kąpieli nivea 2 w 1, potem oliwka tez nivea, na pupę mam kupiony puder nivea i sudocrem, ale tez nie wiem czy na co dzień sam puder wystarczy zamiast np linomagu...? wszystko potem wyjdzie w praniu, może się okaże że ma uczulenie na nivea albo wrażliwą skórę..narazie staram się nie myśleć. Boję się np. paznokcie obciąć takiemu maleństwu nos opróżnić.
Współczuję Ci tej tragedii ze szwgrem, oby się obudził i doszedł do siebie, na teściową się nie masz co złościć w takiej sytuacji on nie wie co mówi.
nooo....ja tez mam ten problem z pazurkiemi paluczek jak zapalka ja juz slepne na starosc a tu kurcze wez obetnij pazurka

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
u mnie to samo sprzedałam i nie mam zamiaru kupować.
Podgrzewać będę w gorącej wodzie
dziekować

Vaniliova - i Tobie oczywiście też thx za odpowiedzi

Ah pospałam troche ......

Igorek moze z 3 razy mnei kopnal i cisza....

biedactwo pewnie wystraszone jest i zmeczone
czekam na R.........
mieliśmy isc na zakupy
bo wiatr po lodówce grasuje
ale dzwonil ze dluzej mu sie zejdzie
wiec nie iwem czy dojdzie do skutku

a bardzo bym chciala bo

cholernie mi sie chce wafli

i musze kupic skladniki

beda z galaretka i mlekiem w proszku
nigdy sama nei robilam
ale jadlam i mi smakowaly
i chcialabym jeszcze kakaowe tez z mlekiem

zawsze robiłam z dzemami konfiurami nutella
i jakies takie a nigdy z mlekiem w proszku
bo mama mowila ze takie mleko niezdrowe
...ale teraz w ciazy moge sobie pozwolic
bo mi jezyk do D ucieknie

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2011-05-18 o 17:47
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 17:52   #2236
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie

buuuu pomóżcie

Dobrze, że to tylko fałszywy alarm
A jeśli chodzi o teściową to przecież nic złego nie zrobiłaś, to Twoje dziecko i to Ty go wychowujesz po swojemu. Nie wiem czemu się obraziła

Wklejam zdjęcia sukienki na żywo Zrobiłabym zdjęcie na sobie, ale nie wiem czy jest sens bo jest duża i nie ma takiego efektu Jeżeli w czerwcu będzie dalej tak wisiała na mnie to dam ja do krawcowej do przeróbki.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1010106.jpg (56,1 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1010107.jpg (28,4 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1010108.jpg (28,1 KB, 38 załadowań)
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 17:52   #2237
dusia81
Raczkowanie

GG do dusia81

Zaginiona mama zgłasza że się odnalazła, ale lecicie z tymi postami a ja przez remont nie miałam dostępu do internetu... powoli postaram się coś nadrobić...

Na początek bella7, nerola gratuluje też bym już chyba chciała mieć poród za sobą

No i chciałam Wam powiedzieć że i w moim przypadku brumek się nie pomyliła - będę miała córeczkę - wstępnie Natalka

Pozdrawiam wszystkie mamusie - remont jeszcze u mnie trwa, ale internet działa więc postaram się częściej zaglądać

dusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 17:57   #2238
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusia81 Pokaż wiadomość
Zaginiona mama zgłasza że się odnalazła, ale lecicie z tymi postami a ja przez remont nie miałam dostępu do internetu... powoli postaram się coś nadrobić...

Na początek bella7, nerola gratuluje też bym już chyba chciała mieć poród za sobą

No i chciałam Wam powiedzieć że i w moim przypadku brumek się nie pomyliła - będę miała córeczkę - wstępnie Natalka

Pozdrawiam wszystkie mamusie - remont jeszcze u mnie trwa, ale internet działa więc postaram się częściej zaglądać
Noooo wkońcu się odnalazłaś Gratuluję córeczki
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 17:59   #2239
brunetka2000
Zakorzenienie

SweetAngel mój też tak ma ze spaniem na golasa Przypomniała mi się pewna historyjka z jego udziałem Mielismy gości i spali w pokoju obok. Mój maż wiedząc to po kąpieli założył grzecznie slipki i koszulkę. Jak się kładliśmy spać to zdjął tylko koszulkę. Ja nastawiłam sobie budzik rano, żeby pójść do sklepu po pieczywo na śniadanie, a ten leży GOŁY koło mnie Szybko go obudziłam i mówię, że zwariował, przecież ludzie śpią obok To dopiero się szybko zerwał i założył slipki. Nie minęła minuta, a oni wyszli z drugiego pokoju.
Uśmiałam się jak mogłam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-18, 18:00   #2240
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Kupujecie podgrzewacz do butelek ? Jeśli tak to jaki ?
Ja mam avent philips, bo kuzynka polecała http://www.philips.pl/c/avent-przygo...scf255_57/prd/
Ale jaki jest to ci nie powiem bo jeszcze nie uzywalam
Stary 2011-05-18, 18:03   #2241
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Brunetka, Zmalowana, Patik-wtorek też mi pasuje-jak Wy pod zamkiem o 13.30 się umawiacie, to ja bym z domu około 13 wyjechała.

Brunetka-właśnie zapomniałam jak nazywała się tamta dziewczyna-o to pewnie się już z nami nie spotka, bo dziś 18-no napewno nie....

A ja za godzinkę wyruszam z pieskiem na spacer-dzisiaj samotna nocka-mężuś na nocce...

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 18:04   #2242
meszsares
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
kilka pytan:

1. jak kupuje plyn do mycia wloskow i ciala to mydla juz nie potrzebne????

2. na co sa potrzebne gaziki? ja kupilam platki do przmeywania oczek i pupki a te gaziki na co?

3. jak myje plynem do mycia to juz ani oliwki ani mleczka nie uzywam tak?

4. a do pupy to po kazdym przeijaniu krem na odparzenia ?
a po kapieli?

5. aj ka kapie w rumianku to potem mleczkiem nawilazam ???

6. do szpital trzeba papier toaletowy i reczniki jednorazowe ale do czeg ote reczniki? recznikiem nie da rady wytrzec krocza czy jak?

Błagam o pomoc bo nakupuje niepotrzebnych rzeczy i bedzie draka
napisze swoja wersje odpowiedzi
1. najlepiej myc plynami/zelami, mydla wysuszaja (ale tez nie kazda skore). a jak kupisz jedno to drugie juz niepotrzebne
2. ja uzywalam tylko platkow, gazikow nigdy. sluza do przemywania cialka, raczek, buzi..
3. jesli plyn do mycia jest nawilzajacy, a zazwyczaj jest, to mysle, ze nie trzeba nic wiecej. mysmy nie uzywali i bylo ok
4. po kazdym przewijaniu i po kazdym myciu pupy/kapieli trzeba zastosowac krem zapobiegajacy odparzeniom np linomag, sudocrem, Hippa, Nivei - co uznasz za stosowne. my uzywalismy sudocrem
5. w rumianku? pierwsze slysze - obilo mi sie gdzies o uszy, ze rumianek w pierwszym roku zycia dziecka jest niewskazany, ale nie wiem dlaczego
6. papier to wiadomo, bo faktycznie czesto jest tak, ze w szpitalach "zapominaja" po kilka dni uzupelniac braki w toaletach dla mnie to zawsze jest zenujace - pomykac z rolka papieru do kibelka przy ludziach, ale co zrobic... no ale reczniki papierowe opcjonalnie - jesli nie chcesz po porodzie wybrudzic od razu takiego zwyklego do kapieli - a wybrudzisz z pewnoscia, bo krew sie leje, ze az milo zarowno po SN jak i po CC
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 18:13   #2243
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:

No dawno Cię nie było gratuluję córy!

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Dobrze, że to tylko fałszywy alarm
A jeśli chodzi o teściową to przecież nic złego nie zrobiłaś, to Twoje dziecko i to Ty go wychowujesz po swojemu. Nie wiem czemu się obraziła

Wklejam zdjęcia sukienki na żywo Zrobiłabym zdjęcie na sobie, ale nie wiem czy jest sens bo jest duża i nie ma takiego efektu Jeżeli w czerwcu będzie dalej tak wisiała na mnie to dam ja do krawcowej do przeróbki.
No na wieszaku nadal wygląda ok cały czas się nad nią zastanawiam...

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 18:19   #2244
jacieeeee
Wtajemniczenie

Zdrzemnęłam się, wstałam, pokłóciłam z TŻtem, poryczałam jak bóbr... kolejny dzień pod psem
Zabieram się za paznokcie, w nosie mam niedojrzałych facetów

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 18:28   #2245
Zmalowana
Zakorzenienie

jacieeee powodzenia przy paznokciowej jodze A faceci to duże dzieci i chyba nigdy nie dorastają

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 18:31   #2246
patik87
Zakorzenienie

Zmalowana ok, w takim razie jesteśmy umówione na 13.30 na zamku. W poniedziałek jeszcze ostatecznie dogramy i wymienimy się tel, bo nie umieszczałam swojego w klubie jeszcze ( a właśnie).
I nie ma opcji że Cię nie będzie w bidzie nie będzie takiej drożyzny jak w Czarciej

Witam dusia po długiej nieobecności
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 18:32   #2247
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
jacieeee powodzenia przy paznokciowej jodze A faceci to duże dzieci i chyba nigdy nie dorastają
Będą żółto -niebieskie dla poprawy nastroju Paznokcie oczywiście, a nie faceci A co!

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 18:33   #2248
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie

buuuu pomóżcie

nooo to uważaj na siebie jak masz takie na szczęscie fałszywe alarmy!!!
a co do teściowej to wg mnie bardzo dobrze postąpilas !!! to Ty wychowujesz dziecko a nie ona wiec nie musisz się zgadzać na jej metody a maluch musi wiedzieć kogo ma słuchać!! ja coś ostatnio bojowo nastawiona jestem do teściów na szczęście z nimi nie mieszkam ale dostaję szału jak ostatnio była w pobliżu naszego domu z nami w sklepie no i po zakupach jedziemy ją zawieźć do domu a ona tekstem " do domu?? ale ja chciałam do Was jechać pokój zobaczyć" no żeś k***a a mogę ja zadecydować kiedy chcę gości?????

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Pierwszy sukces Mój mąż zaczął malować pokój

Cytat:

noooo bo juz chciałyśmy do ktokolwiek widział ktokolwiek wie Cię zgłaszać

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Zdrzemnęłam się, wstałam, pokłóciłam z TŻtem, poryczałam jak bóbr... kolejny dzień pod psem
Zabieram się za paznokcie, w nosie mam niedojrzałych facetów
oj biedactwo

a my właśnie wrociliśmy z lidla (ale mają pyyyyszne lody straciatella i czekoladowe zaraz serwuję z bitą śmietaną
a mój mężuś odkurza , myje podłogi bo jutro się tesciowa zapowiedziała a ja z tym bolem jestem wyłączona z wszelkich prac aż mi głupio tak siedzieć jak on robi ...
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 18:41   #2249
Shira_83
Zadomowienie

kmat dobrze że to tylko taki alarm teściowej kij w oko albo inne miejsce dobrze zrobiłaś tak trzymać

dusia no helloł gratki za malutką pipinkę następna

no i koniec tego dobrego mój tż kupił sobie nową grę wiedźmin dwa i ciągnie mnie za włosy wypad z kompa chyba dopiero jutro coś wieczorkiem się odezwę także już możecie tęsknić za Shirulką
Stary 2011-05-18, 18:42   #2250
sygine
Zadomowienie

Kolejny dzień spędzam na prasowaniu Dwie wanienki lumpków uprasowane i jeszcze trzecia czeka Ja nie wiem czy nasze dziecko chociaż połowę z tego ubierze, ale skoro dają to bierzemy
Teściowa mnie wkurzyła, bo co prawda zapukała do drzwi, ale na proszę już nie czekała tylko weszła Po czym usiadła koło mnie chwyciła mnie za brzuch i czekała aż ją młody kopnie Nosz k*wa

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości