|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2281 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
Ania ale drugi gatunek i metki by miał?na wszytskich ubraniach mam zawsze metki h&m-tak jak ze sklepu.
I w sklepach drugi gatunek na wieszakach z metkami by wisał? No i ja rozumiem"drugi gatunek"jako używane tak?a rzeczy mam wszytskie nowiutkie-nie ma mowy,żeby były chociaż raz użyte. Już doczytałam co napisałaś Madziwni i rozumiem. Teraz będę przed zakupem chciała zobaczyć fotki metek.
Mój najpiękniejszy uśmiech ![]() "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2011-08-29 o 21:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2282 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
Mój synek waży obecnie 13kg.A ja 22 października skończę 21lat a na forum jestem od dawna tylko wcześniej dział odchudzanie bo po porodzie ciało już nie jest atrakcyjne a ja o nie walczę.
#2283 |
Zakorzenienie
|
a czemu ty zawsze po jednym zdaniu sypiesz?:P
wez no sie kobito otworz troche ![]() ![]()
![]() |
#2284 | |||
Zakorzenienie
|
Trochę Was nadrobiłam (nie wszystko) i chciałam powiedzieć że dzieciaczki jak zwykle super wyglądają
![]() Kilka fajnych tematów miałyście podczas mojej nieobecności - szkoda. Cytat:
A dlaczego Evitka ma wracać ? O juz wiem ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2285 |
Zakorzenienie
|
ana drugi gatunek chyba raczej w sensie np krzywo naszytej nici badz jakies malusienkiej skazy nie do wykrycia dla kogos kto sie tym nie zajmuje zawodowo, lub moze np jakies malutkie zaciągniecie materialu czy wystająca nitka.
Nieraz ciuchy markowe sa sprzedawane bardzo tanio wlasnie dlatego ze niby z II gatunku a np szew po boku o 2mm czy 3 ucieka. ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- my 2 rocznice slubu bedziemy 17 pazdziernika obchodzic... wino odpada, ale kolacja czemu nie ![]()
![]() |
#2286 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja mała też od paru tygodni ma jakieś dziwne paznokcie u nóg-kruche i jakby żółte się zrobiły.Zazwyczaj się takie u starszych ludzi widuje.Byłam z tym u lekarza i kazała się nie przejmować.I chyba się rzeczywiście nie ma co przejmować,bo u waszych dzieci podobnie ![]() Ja też chyba zostanę przy smacznej kolacji i winie ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2287 |
Rozeznanie
|
madzwinia fajna ta strona co podałas fajnie sie rzeczy wyswietlają
![]() ![]() ja wiem ze 300 to duzo za kurtke i spodnie ale wiem tez ze za rok to sprzedam za minimum 100zł a pewnie i wiecej bo ludzie jak w opisie wójcik cocodrillo czy next to licytuja jak wariaty ![]() a teraz sprzedałam kombinezon cocodrillo z tamtego roku za 70 i zestaw ciuszków sprzedaje juz jest ponad 100zł licytacja wiec prawie zwróci mi sie za zimowe ![]()
#2288 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Podczytuję was trochę ale jakoś nie mogę się wbić , jak się wypadnie to później cięzko ![]() Izazula oj nie zazdroszczę przygody ja to bym zasypała to oczko jestem być może przewrażliwiona bo u nas jednej babki synek mało sie nie utopił w oczku tez było malutkie ale się zachłysnął na szczęście go helikopterem przetransportowali i udało się uratować Darusia współczuję strasznie najgorzej jak jest taka właśnie sytuacja patowa że nie wiadomo co zrobić , trzymaj się jakoś Madzia nie wiedziałam ,że nie wolno przykładać zimnego do guzów na głowie , to w takim razie wcale bo gdzie indziej się chyba guzy nie robią ![]() P0P mój też tak potrafi się wyplątać musze szelki wszelakie od wózka,fotelika czy rowera jeszcze dodatkowo związywać po środku Pooglądałam te wasze wójciki , ładne to to jest ale wiecie co w życiu bym tyle nie dała za ubranko dla dziecka które będzie tylko na kilka miesięcy ,przeginka z tą ceną Ja muszę sprawdzić kurteczkę z zeszłego roku czy dobra bo kupowalismy drugą pod koniec zimy. Ja jeszcze nie kupuję takich typowo zimowych rzeczy , uszyłam mu 2 bluzy na jesień i kamizelkę. Miko mi z sandałów wyrósł ale już chyba nie ma sensu kupować sandały to był rozmiar 24 ![]() A my zakatarzeni , najpierw ja złapałam , później Miko i już tż (bo przyjechał na urlop) no masakra zaczynają się katary , kaszle brrr. Mojemu Mikowi wyrżnęła się trzecia 5 ale dzisiajsza nocka prawie cała z głowy była.I dzisiejsza coś czuję taka sama będzie przez ten katar. W powietrzu już czuć jesienią , chociaż lubie taką wczesną jesień to jakoś smutno się robi . Pytanie dajecie już tran ew.D? Bo ja chyba teraz już zacznę , przez lato nie dawałam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2289 |
Raczkowanie
|
Zawsze miałam niedowagę (w wieku 15lat miałam 43kg przyczyną tego były dwa torbielki "dzięki" którym miałam miesiączkę 16dni i 21dni) a przed ciążą w wieku niecałych 19lat ważyłam raptem 49kg.Niestety później zła dieta spowodowała że przytyłam 30kg. Podczas porodu straciłam 14kg (10litrów wód płodowych i 4kg mój synek) obecnie zeszłam do 60-61 kg.
#2290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdyby to było moje oczko to bym je zasypała jeszcze w ciąży, wymieniłabym tez schody ale niestety. Teściowie jak budowali dom to nie mieli już nadziei na wnuki. Nocy współczuję ![]() Z witamina D chyba jeszcze zaczekam. Zobaczymy jaki będzie wrzesień. Latem też nie dawałam
![]() |
#2291 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas nie raz tak było że bluzka która w sklepie kosztowała 80 zeta ( taka zwykła koszulka) z II gatunku kosztowała ok 30 zł ( to była cena już dla klienta ) SZkoda że nie piszą o tym na aukcjach człowiek by wiedział za co płaci . A w HM w innych krajach są przecież takie mniej wiecej ceny jak u nas wystarczy zobaczyć po tych papierowych metkach tam są też ceny w innej walucie . więc nie sa to rzeczy kupione w sklepie , bo nie opłacało by się im sprzedawać Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
![]() |
#2292 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Już za chwile młody do szkoły to ja bede dzień tutaj rozpoczynała ![]() Jak Erwin się obudzi, nie mam kiedy usiąść, i najczęściej tylko z telefonu operuję ![]() ![]() izazula no tylko współczuć kąpieli, normalnie trzeba mieć oczy w du.ie ![]() ![]() Ja się dołanczam do opini o kombinezonach z Wójcika, za drogo. I jakos mnie nie przekonuje wygląd z tą ceną, ale za to cocodrilo bardzo mi się podobają, uwielbiam połączenie turkusu z zielonym jabuszkiem, i tam to jest. Po zeszłym lecie było można na przecenach kupić, ale ja trafilam na największy rozmiar 82. Ja już mam dwa kombinezony w całości, dwie kurtki z H&M, i jeszcze chce kupić jeden komplecik ocieplanych spodni z kurtką, bo to jednak będzie najwygodniej. Nie wiem czy wogle te w jednym kawałku ubiorę. Kupiłam sobie na all stroje kąpielowe, powinny jutro lub po jutrze dojść to jak będa fajne dam wam linki, bo je można na licytacji za 9,9 kupić nowe,teraz mało ludzi kupuje więc nikt mnie nie przelicytował ![]()
![]() |
#2293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ,ale dobrze mieć świadomość,bo pojęcia nie miałam,ze takie klocuszki mogą być. A ja się czasami dziwiłam dlaczego mają sprzedawcy na all tak rzeczy tanio z h&m ![]() ![]() Ja tran też daje jak dzień po dniu było pochmurno i deszczowo.
![]() |
#2294 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. A widzisz, widać że inne dzieci też mają takie paznakcie popękane. Chyba to jednak normalne. Ale u nas zawsze jest na co zrzucić. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#2295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pop- Zosia też ma jednego paznokcia popękanego od dłuższego czasu już ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Ania nie wiesz może kiedy będą jakieś wyprzedaże w h&mie?
![]() |
#2296 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- rzeczy faktycznie ładne ale ceny maja straszne ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
![]()
'...Życie nie daje nam tego, czego chcemy, lecz to, co dla nas ma..." Maciuś 10-04-10 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aneczkkaa Czas edycji: 2011-08-30 o 09:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2297 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
czym prędzej zmień lekarza i nie tylko sięgaj opini pediatry tylko udaj się z małym do jakiegoś dobrego neurologa Cytat:
Ja zamówiłam Juli buciki na jesień na allegro babka twierdzi, że wysłaął potwierdzenia numeru nie chce dać butki nie dotarły już idą miesiąc dobrze, że do jesieni daleko ![]() a wzięłam jej ażurkowe kozaczki do sukieneczki ![]() futerko też nie dochodzi ![]() ![]() doszedł ostatnio traktor gdzie połowa była zgnieciona myślałam, że wyjdę z siebie ![]() Cytat:
![]() tak to jest z tymi zamówieniami mi też bluza przyszła jak na jakiegoś słonia ale oddałam ją mamie na wycieczki bedzie miałą ![]() a w tych bluzach to jest tylko jeden pompon widziałam u nas na targu są takie same po 79 złotych Cytat:
Cytat:
![]() a może napiszesz nam coś więcej o sobie? skąd jesteś, czym się zajmujesz, o co chodzi z Twoją mamą, bo jakis czas temu wspomniałaś na jej temat w jednym ze swoich postów ![]() a ja dzisiaj jestem bez kija nie podchodź ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- mnie ten Wójcik jakoś nie przekonuje tak jak Aniap wolę Nexta albo Zara Kids ale z Wójcika mamy kurtkę i płaszcz, dostałam od kuzynki Tżta po jej córci
![]() |
#2298 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja też nie narzekam na ciało po porodzie.Identyczne jest jak przed-tylko ciut szczuplejsza jestem. To może zakładaj Julce tylko wybrane już poplamione koszulki?Nie dawaj nowych to mama nie pobrudzi. Mi też ten wójcik nie leży za bardzzo przyznam się szczerze.Przejrzałam te kombinezony i nic mnie nie zachwyciło na tyle,żeby płacić aż 3 stówy.Wolę Nexta zdecydowanie.
![]() |
#2299 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A ja sie chwalę: z tego naszego wynajmowanego mieszkania babka mi właśnie zwróciła kasę za ogrzewanie centralne, bo my nie grzaliśmy kaloryferów wcale, bo było gorąco w mieszkaniu i dostała rozliczenie ze spółdzielni i zwrócili nam 820 zł ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kubuś wstał dziś o 5.30, razem ze mną ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do tych ciuchów jeszcze, ja wójcika uwielbiam za kombinezony, kurtki i czapki, z reszty to jakoś szkoda mi za 100 zł kupić zwykłą bawełnianą koszulkę z długim ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- dziewczyny, która kupowała dresowe marynarki??? jak one się noszą??układają się jak marynarka trochę czy jak bluza?? i jak z jakością?? linkiem sprawdzonym też nie pogardzę ![]() ![]()
![]() |
#2300 |
Zakorzenienie
|
JUa mam (albo będę miała) parę sukienek fajnych z Wójcika i fajne bluzy i spudnice. Kupowałam je kiedyś dl amoich siostrzenic i teraz zaczynają już do mnie po mału wracać
![]() ![]() Ja lubię wójcika bo to Polska firma a ja popieram polskie firmy. Ale Nexa tez lubię. TZ leci za jakiś miesiąc w deleację do Londynu to mi może coś tam dla małej kupi. a w grudniu do USA leci więc też sie zastanawiam co może mi (a właściwie Oliwce) kupić. Moze jakieś zabawki bo tam tanie ![]()
#2301 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sara kupiła tą dresową marynarkę chyba.Ja odpuściłam,bo się bałam brać bez przymiarki. Ja szukam jakieś fajnej sukienki do tych nowych kozaków i nie ma nic.
![]() |
#2302 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Julka też ma taką czarną z biało granatowymi wywijasami na rękawku ale na niej dziadosko leży ![]()
![]() |
#2303 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() co do wójcika bo widze ze dyskusja trwa to tez popieram jak POP bo to polskie, ostatnio zwracam ogólnie uwage zeby polskie kupowac np w biedronce produkty spozywcze ![]() a w wójciku to w sumie mój pierwszy zakpup bo mały kilka rzeczy kiedys miał ale to zawsze w prezencie dostawał a ja sie zakochałam w tej kolekcji pociągiem przez swiat ![]() bao pisze za rok sie duza czesc zwróci i bedzie na nowa kurtke a ogólnie patrzyłam na kurtki w h&m c&a 5 10 15 itp ale wszedzie czarne granatowe lub ciemna zielen a ja chciałam cos jasnego wesołego dla dziecka a poza tym to wójcik mnie nie powala za to cenowo bardzo ![]() lubie cherooke, h&m, next, early days, i serie disney no i poszła moja paczka ciuszków na jesien ale raczej niezaduzy zestaw za170zł ![]() ![]() bao a Ty pieknie skasowałas 450 za ciuszki super ![]() ja po zimie bede miała wielka paczke na wiosne 80-86 bedzie co wystawiac ![]()
mój skarb Bartuś ![]() przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764 Edytowane przez gusinek Czas edycji: 2011-08-30 o 12:10 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2304 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/dresowa-marynarka-...781382601.html ta jest z podszewką i ma troche lepszy materiał http://allegro.pl/show_item.php?item=1740591042 ta jest bez podszewki, material troche inny, nie prałam jej jeszcze. Ale jak za taką kase to warto kupić. Ta jest troche krótsza i rękawy też krótsze niż podane wymiary na stronie. Cytat:
---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- a odnośnie wójcika to Zosia chyba nic nie ma. Jakoś nie podobają mi się za bardzo te ubrania. Wole w innych sklepach kupować.
![]() |
#2305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja gdzieś się boję od nich zamawiac i mnie wkurza czekanie 2 tyg.na paczkę-ja jak czekam 3 dni to wyglądam tak ![]() ![]()
![]() |
#2306 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ta jedna marynarka też niby japan style ale na prawde jest ok. Zależy co się trafi. Ale rzeczy wysyłają też z Polski.
![]() |
#2307 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ta moja koleżanka jest jeszcze drobniejsza i niższa ode mnie-filigranowa taka i na niej wygląda zupełnie to inaczej niż na aukcji-tam to wisi na tych ciziach i w ogóle zdjęcie uroku nie oddaje ![]() ![]() http://moda.allegro.pl/k1006gy-japan...751701146.html Ja mimo,że bardzo coś takiego chcę i poszukuję to olewam tą aukcję-nie na moje nerwy ![]() gdyby któraś z was coś takiego widziała to dajcie znaka
Mój najpiękniejszy uśmiech ![]() "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2011-08-30 o 12:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2309 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam coś takiego na allegro:
http://allegro.pl/536-romantyczna-za...763287743.html Powieszę na tarasie przed wejściem A że przesyłka kosztuje tyle co te ptaki to wezmę jeszcze to http://allegro.pl/907-wspanialy-dzwo...772923508.html i jedną przesyłkę zapłacę ![]() No i tak w ogóle to tak w temacie sobie tu piszę ![]() ![]()
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2011-08-30 o 13:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#2310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Łeee Pop myślałam,że jakimś lumpem z linku rzuciłaś ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.