Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010 - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-29, 20:53   #2281
anakazar
Zakorzenienie

Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

Ania ale drugi gatunek i metki by miał?na wszytskich ubraniach mam zawsze metki h&m-tak jak ze sklepu.

I w sklepach drugi gatunek na wieszakach z metkami by wisał?

No i ja rozumiem"drugi gatunek"jako używane tak?a rzeczy mam wszytskie nowiutkie-nie ma mowy,żeby były chociaż raz użyte.

Już doczytałam co napisałaś Madziwni i rozumiem.
Teraz będę przed zakupem chciała zobaczyć fotki metek.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2011-08-29 o 21:03
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 20:57   #2282
mili17199
Raczkowanie

GG do mili17199
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

Mój synek waży obecnie 13kg.A ja 22 października skończę 21lat a na forum jestem od dawna tylko wcześniej dział odchudzanie bo po porodzie ciało już nie jest atrakcyjne a ja o nie walczę.
30.08.2011.-61,55kg
mili17199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 21:02   #2283
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

a czemu ty zawsze po jednym zdaniu sypiesz?:P

wez no sie kobito otworz troche pogadaj z nami! po to jestesmy zeby se pogadac ze soba
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 21:03   #2284
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Trochę Was nadrobiłam (nie wszystko) i chciałam powiedzieć że dzieciaczki jak zwykle super wyglądają .

Kilka fajnych tematów miałyście podczas mojej nieobecności - szkoda.

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Mili napisz nam coś o sobie.Ile masz lat?Od dawna jesteś z nami po"cichu"?

Cigi jak nas czytasz to daj znaka,że żyjesz.

Evitka wracaj na wątek,bo Ci dupsko chude skopie.
Ja właśnie przy usypianiu Zosi pomyślałam o Cigi. Dawno jej nie było.
A dlaczego Evitka ma wracać ? O juz wiem

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
TZ był dzisiaj po południu u dermatologa z Oliwką. MAła ma takie drobne twarde krosteczki na ciele ale najwięcej to na przedramionach. Nic groźnego na szczęcie - otrzymała jakieś maści do smarowania. Dodatkowo ma dziwne paznokcie na palcach u nóg - kruszą się jej, sa popekane całe. Ma to od dawna putaliśmy innych lekarzy i tak naprawdę nikt nie wie co to. Na pewno nie grzybica. W końcu oczywiście stwrdzają że to wynik wcześniactwa. Fajnie że mają na co zrzucić
Zosi też się strasznie kruszą paznokcie u nóg a właściwie tylko na paluchach. Mają białe kreski i zaraz później, zanim zdążę obciąć to pękają. To chyba nie efekt wcześniactwa

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
dziołchy co kupujecie, organizujecie czy co tam swoim małżonom na rocznicę ślubu?
bo my mamy w sobotę a ja w lesie....
A mój Tż w sobotę ma znaczące urodziny i też jestem w lesie. Chyba zostanę przy kolacji i winie
Stary 2011-08-29, 21:05   #2285
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ana drugi gatunek chyba raczej w sensie np krzywo naszytej nici badz jakies malusienkiej skazy nie do wykrycia dla kogos kto sie tym nie zajmuje zawodowo, lub moze np jakies malutkie zaciągniecie materialu czy wystająca nitka.
Nieraz ciuchy markowe sa sprzedawane bardzo tanio wlasnie dlatego ze niby z II gatunku a np szew po boku o 2mm czy 3 ucieka.

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

my 2 rocznice slubu bedziemy 17 pazdziernika obchodzic...
wino odpada, ale kolacja czemu nie
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 21:10   #2286
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość

Ja właśnie przy usypianiu Zosi pomyślałam o Cigi. Dawno jej nie było.
A dlaczego Evitka ma wracać ? O juz wiem

Zosi też się strasznie kruszą paznokcie u nóg a właściwie tylko na paluchach. Mają białe kreski i zaraz później, zanim zdążę obciąć to pękają. To chyba nie efekt wcześniactwa

A mój Tż w sobotę ma znaczące urodziny i też jestem w lesie. Chyba zostanę przy kolacji i winie
Jeju wszystkie dzisiaj wspomniałyśmy o CigiMam nadzieję,że u niej wszystko dobrze.

Moja mała też od paru tygodni ma jakieś dziwne paznokcie u nóg-kruche i jakby żółte się zrobiły.Zazwyczaj się takie u starszych ludzi widuje.Byłam z tym u lekarza i kazała się nie przejmować.I chyba się rzeczywiście nie ma co przejmować,bo u waszych dzieci podobnie

Ja też chyba zostanę przy smacznej kolacji i winie
Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ana drugi gatunek chyba raczej w sensie np krzywo naszytej nici badz jakies malusienkiej skazy nie do wykrycia dla kogos kto sie tym nie zajmuje zawodowo, lub moze np jakies malutkie zaciągniecie materialu czy wystająca nitka.
Nieraz ciuchy markowe sa sprzedawane bardzo tanio wlasnie dlatego ze niby z II gatunku a np szew po boku o 2mm czy 3 ucieka.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2011-08-29, 21:10   #2287
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

madzwinia fajna ta strona co podałas fajnie sie rzeczy wyswietlają wszystkie naraz, a ciuszki na dziewczynke boskie

ja wiem ze 300 to duzo za kurtke i spodnie ale wiem tez ze za rok to sprzedam za minimum 100zł a pewnie i wiecej bo ludzie jak w opisie wójcik cocodrillo czy next to licytuja jak wariaty
a teraz sprzedałam kombinezon cocodrillo z tamtego roku za 70 i zestaw ciuszków sprzedaje juz jest ponad 100zł licytacja wiec prawie zwróci mi sie za zimowe

przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764

gusinek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-29, 21:16   #2288
libra777
Zakorzenienie

Hej
Podczytuję was trochę ale jakoś nie mogę się wbić , jak się wypadnie to później cięzko
Izazula oj nie zazdroszczę przygody ja to bym zasypała to oczko jestem być może przewrażliwiona bo u nas jednej babki synek mało sie nie utopił w oczku tez było malutkie ale się zachłysnął na szczęście go helikopterem przetransportowali i udało się uratować
Darusia współczuję strasznie najgorzej jak jest taka właśnie sytuacja patowa że nie wiadomo co zrobić , trzymaj się jakoś
Madzia nie wiedziałam ,że nie wolno przykładać zimnego do guzów na głowie , to w takim razie wcale bo gdzie indziej się chyba guzy nie robią
P0P mój też tak potrafi się wyplątać musze szelki wszelakie od wózka,fotelika czy rowera jeszcze dodatkowo związywać po środku

Pooglądałam te wasze wójciki , ładne to to jest ale wiecie co w życiu bym tyle nie dała za ubranko dla dziecka które będzie tylko na kilka miesięcy ,przeginka z tą ceną
Ja muszę sprawdzić kurteczkę z zeszłego roku czy dobra bo kupowalismy drugą pod koniec zimy.
Ja jeszcze nie kupuję takich typowo zimowych rzeczy , uszyłam mu 2 bluzy na jesień i kamizelkę.
Miko mi z sandałów wyrósł ale już chyba nie ma sensu kupować sandały to był rozmiar 24

A my zakatarzeni , najpierw ja złapałam , później Miko i już tż (bo przyjechał na urlop) no masakra zaczynają się katary , kaszle brrr.
Mojemu Mikowi wyrżnęła się trzecia 5 ale dzisiajsza nocka prawie cała z głowy była.I dzisiejsza coś czuję taka sama będzie przez ten katar.
W powietrzu już czuć jesienią , chociaż lubie taką wczesną jesień to jakoś smutno się robi .

Pytanie dajecie już tran ew.D?
Bo ja chyba teraz już zacznę , przez lato nie dawałam.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 21:20   #2289
mili17199
Raczkowanie

GG do mili17199

Zawsze miałam niedowagę (w wieku 15lat miałam 43kg przyczyną tego były dwa torbielki "dzięki" którym miałam miesiączkę 16dni i 21dni) a przed ciążą w wieku niecałych 19lat ważyłam raptem 49kg.Niestety później zła dieta spowodowała że przytyłam 30kg. Podczas porodu straciłam 14kg (10litrów wód płodowych i 4kg mój synek) obecnie zeszłam do 60-61 kg.
30.08.2011.-61,55kg
mili17199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 21:35   #2290
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Izazula oj nie zazdroszczę przygody ja to bym zasypała to oczko jestem być może przewrażliwiona bo u nas jednej babki synek mało sie nie utopił w oczku tez było malutkie ale się zachłysnął na szczęście go helikopterem przetransportowali i udało się uratować
A my zakatarzeni , najpierw ja złapałam , później Miko i już tż (bo przyjechał na urlop) no masakra zaczynają się katary , kaszle brrr.
Mojemu Mikowi wyrżnęła się trzecia 5 ale dzisiajsza nocka prawie cała z głowy była.I dzisiejsza coś czuję taka sama będzie przez ten katar.
W powietrzu już czuć jesienią , chociaż lubie taką wczesną jesień to jakoś smutno się robi .

Trzęsłam się jeszcze w nocy. A jak sobie pomyślałam co mogło się stać to prawie rzygałam (dosłownie).
Gdyby to było moje oczko to bym je zasypała jeszcze w ciąży, wymieniłabym tez schody ale niestety. Teściowie jak budowali dom to nie mieli już nadziei na wnuki.

Nocy współczuję
Z witamina D chyba jeszcze zaczekam. Zobaczymy jaki będzie wrzesień. Latem też nie dawałam
Stary 2011-08-29, 21:43   #2291
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Ania ale drugi gatunek i metki by miał?na wszytskich ubraniach mam zawsze metki h&m-tak jak ze sklepu.

I w sklepach drugi gatunek na wieszakach z metkami by wisał?

No i ja rozumiem"drugi gatunek"jako używane tak?a rzeczy mam wszytskie nowiutkie-nie ma mowy,żeby były chociaż raz użyte.

Już doczytałam co napisałaś Madziwni i rozumiem.
Teraz będę przed zakupem chciała zobaczyć fotki metek.
Ana poprostu putaj czy rzeczy mają normalne metki czy takie nacięte lub wycięte . dlatego też sa takie ceny na allegro że nie raz rzecz jest taniej niż w sklepiej lub w bardzo podobnej cenie . A kupują pewnie za grosze ludzie .
U nas nie raz tak było że bluzka która w sklepie kosztowała 80 zeta ( taka zwykła koszulka) z II gatunku kosztowała ok 30 zł ( to była cena już dla klienta ) SZkoda że nie piszą o tym na aukcjach człowiek by wiedział za co płaci . A w HM w innych krajach są przecież takie mniej wiecej ceny jak u nas wystarczy zobaczyć po tych papierowych metkach tam są też ceny w innej walucie . więc nie sa to rzeczy kupione w sklepie , bo nie opłacało by się im sprzedawać

Cytat:

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

my 2 rocznice slubu bedziemy 17 pazdziernika obchodzic...
wino odpada, ale kolacja czemu nie
dokładnie . czasem sa to jakieś widoczne skazy ale najczęściej to jakaś nie widoczna pierdoła

Cytat:
Ja już daję tran Ola go nie lubi a SZymek bardzo

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Cytat:
Trzęsłam się jeszcze w nocy. A jak sobie pomyślałam co mogło się stać to prawie rzygałam (dosłownie).
Gdyby to było moje oczko to bym je zasypała jeszcze w ciąży, wymieniłabym tez schody ale niestety. Teściowie jak budowali dom to nie mieli już nadziei na wnuki.

Nocy współczuję
Z witamina D chyba jeszcze zaczekam. Zobaczymy jaki będzie wrzesień. Latem też nie dawałam
U mnie się chłopiec w oczku utopił . ze dwa lata temu głośno o tym było Mam go ubrała i miał czekać na dworzu na brata i wpadł do tego oczka do tego był w zimowym ubraniu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-30, 06:29   #2292
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Dzień dobry
Już za chwile młody do szkoły to ja bede dzień tutaj rozpoczynała
Jak Erwin się obudzi, nie mam kiedy usiąść, i najczęściej tylko z telefonu operujęa tam to jakoś mi nieporecznie się odpisuje( za długie paznokcie)

izazula no tylko współczuć kąpieli, normalnie trzeba mieć oczy w du.ie Szczęścia mieliście sporo

Ja się dołanczam do opini o kombinezonach z Wójcika, za drogo. I jakos mnie nie przekonuje wygląd z tą ceną, ale za to cocodrilo bardzo mi się podobają, uwielbiam połączenie turkusu z zielonym jabuszkiem, i tam to jest. Po zeszłym lecie było można na przecenach kupić, ale ja trafilam na największy rozmiar 82. Ja już mam dwa kombinezony w całości, dwie kurtki z H&M, i jeszcze chce kupić jeden komplecik ocieplanych spodni z kurtką, bo to jednak będzie najwygodniej. Nie wiem czy wogle te w jednym kawałku ubiorę.

Kupiłam sobie na all stroje kąpielowe, powinny jutro lub po jutrze dojść to jak będa fajne dam wam linki, bo je można na licytacji za 9,9 kupić nowe,teraz mało ludzi kupuje więc nikt mnie nie przelicytowała na basen będe miała zapas

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 07:53   #2293
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Ana poprostu putaj czy rzeczy mają normalne metki czy takie nacięte lub wycięte . dlatego też sa takie ceny na allegro że nie raz rzecz jest taniej niż w sklepiej lub w bardzo podobnej cenie . A kupują pewnie za grosze ludzie .
U nas nie raz tak było że bluzka która w sklepie kosztowała 80 zeta ( taka zwykła koszulka) z II gatunku kosztowała ok 30 zł ( to była cena już dla klienta ) SZkoda że nie piszą o tym na aukcjach człowiek by wiedział za co płaci . A w HM w innych krajach są przecież takie mniej wiecej ceny jak u nas wystarczy zobaczyć po tych papierowych metkach tam są też ceny w innej walucie . więc nie sa to rzeczy kupione w sklepie , bo nie opłacało by się im sprzedawać

Ja już daję tran Ola go nie lubi a SZymek bardzo

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Sprawdziłam te rzeczy z wyciętą mętką i naprawdę jak dla mnie są to nowe rzeczy.Nic nie widzę.Tylko w jednych spodniach rurkach z h&m na 104,które dostałam gratis z metką na której jest cena 79.90 na kieszeni widoczna jest wada-nieprzeszkadzająca w niczym-pomyślałam jak zobaczyłam,że tak ma być.A te spodnie Pan dodał mi do reszty ubrań,które u niego kupiłam-dopiero po rozpakowaniu się zorientowałam,że takiego gifta dostałam.

No ,ale dobrze mieć świadomość,bo pojęcia nie miałam,ze takie klocuszki mogą być.

A ja się czasami dziwiłam dlaczego mają sprzedawcy na all tak rzeczy tanio z h&mTeraz już wiem.Cóż człowiek się uczy przez całe życie

Ja tran też daje jak dzień po dniu było pochmurno i deszczowo.

Stary 2011-08-30, 07:59   #2294
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
dziołchy co kupujecie, organizujecie czy co tam swoim małżonom na rocznicę ślubu?

pop, lenka też ma kruche paznokcie u nóg-szczególnie w "kciukach" i czasem ma taką twardą zgrubiałą skórę na "rogach"-nam pediatra kazała smarować maścią z wit A i pomaga
1. Czerwona kokarda, kolacja

2. A widzisz, widać że inne dzieci też mają takie paznakcie popękane. Chyba to jednak normalne. Ale u nas zawsze jest na co zrzucić.

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Pop pytanko jak jest ten monitor oddechu angel care ? Te płytki co się wkłada pod materac ? To tak działa spod tego materaca ? W jakiej odległości od siebie one mają być ? jedna tam gdzie nogi druga gdzie głowa pytam bo zgłupiałam a mam w pracy na sprzedaż i nie chcę jakiejś głupoty palnąć . a mam bez pudełka .
Te dwie płytki kładzie się pod materac na dnie łóżeczka. My na początku mieliśmy je w kołysce więc tam nie były zbyt daleko od siebie nie były. A w łóżeczku też za daleko od siebie nie były bo tam pomiędzy płytkami jest kabelek i za daleko ich nie umieścisz. My kładdliśmy tak że jedna była u góry łużka ale nie na samej górze (tak mniej więcej gdzie dzieko ma głowę) a druga pod nogami dziecka. Te płytki sa doś duże i wyłapują ładnie każdy najmiejszy ruch. A to wlasnei chodzi o ruch. Bo przy oddechu jest leciutki ruch i zmienia sie nacisk na materaz co wyłapują sensory w płytkach. Unas bez problemu wyłapywały oddech 2 kg malucha, który uwielbiAał spać na brzuchu. Ja bardzo polecam ten sprzęt.

Cytat:
Widzę że Twój TZ też jest młodszy od Ciebie o te parę miesięcy. Ja myśle ze kolacja to dobry pomysł.

Cytat:
Ja muszę sprawdzić kurteczkę z zeszłego roku czy dobra bo kupowalismy drugą pod koniec zimy.
Ja jeszcze nie kupuję takich typowo zimowych rzeczy , uszyłam mu 2 bluzy na jesień i kamizelkę.
Miko mi z sandałów wyrósł ale już chyba nie ma sensu kupować sandały to był rozmiar 24
Libra Ty to dla mnie jesteś kobieta doskonała. Dobra kucharka, w domu wszystko sama zrobi, no i dobra kochanka. Załamujesz mnei dziewczyno.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 09:13   #2295
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
ja zrobiłam kolacje i jakieś winko do tego. Zamówiliśmy sobie portret na płotnie

Pop- Zosia też ma jednego paznokcia popękanego od dłuższego czasu już

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Ania nie wiesz może kiedy będą jakieś wyprzedaże w h&mie?

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 09:37   #2296
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gusinek Pokaż wiadomość
aneczka dam znac jak bede nastepnym razem gdzies w okolicach
chociaz to pewnie nie predko bo tz zmienił prace i teraz bedzie dojezdzał i zabiera mi auto czyli jestem uziemiona z domu a narazie kasy brak zeby dla mnie cos małego kupic grr wytracilismy sie na mieszkanie grrr
kiedyby nie było dawaj znać drcron też blisko mieszka ona ma rzut beretem do wałbrzycha

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
ale fakt ze sa sliczne rzeczy wojcika.
rzeczy faktycznie ładne ale ceny maja straszne planuje kupić dwa kombinezony po góra 150 zł wiec jak wydam 300 zł to i tak uważam dużo

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
mi się wydaje że to dobry pomysł
20-12-14 10 tc

Edytowane przez aneczkkaa
Czas edycji: 2011-08-30 o 09:41
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 10:55   #2297
blistex
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mili17199 Pokaż wiadomość
Ja muszę skoczyć na giełdę bo młody wyrusł z kurtki zimowej. Mam na tyle dobrze że moja kuzynka ma córkę 11lat i dostałam od niej ciuszki dla malucha a mąż od swojej kuzynki której córka ma 10lat.Mam tyle ciuchów dla dziecka że w meblościance miejsca brakło. Lekarz przy porodzie mówił że przy napięciu mięśniowym górna granica wieku przy chodzeniu jest 2lata ale spytam się jutro pediatry.
dzieci rehabilitopwane rozwijają się fizycznie szybciej od nie rehabilitowanych a jesli są jakieś opuźnienia to dziecko powinno być rehabilitowane
czym prędzej zmień lekarza i nie tylko sięgaj opini pediatry tylko udaj się z małym do jakiegoś dobrego neurologa

Cytat:
Pewnie,że da radę.A Ty do szpitala,wiem,że nie chcesz-ja nienawidzę i ledwo wytrzymałam tam 4 dni po porodzie4 dnia to ryczałam tż w rękaw,że chcę do domu.Ale jak mus to mus

Ja mam to samo wrażenie jeśli chodzi o zachodnią część PolskiTż jeszcze romantycznie chciał,żebyś wieczorem zrobili sobie grila+winko na tarasie,ale gdzie tam-mi zimno i nie wysiedzę już.A w zeszłym roku to jeszcze we wrześniu siedzieliśmy

Eee nie.Futerko śliczneniech rok czeka
a dobre na drugi rok będzie ?

Ja zamówiłam Juli buciki na jesień na allegro babka twierdzi, że wysłaął potwierdzenia numeru nie chce dać butki nie dotarły już idą miesiąc dobrze, że do jesieni daleko to może dojdą
a wzięłam jej ażurkowe kozaczki do sukieneczki
futerko też nie dochodzi ja to mam pecha
doszedł ostatnio traktor gdzie połowa była zgnieciona myślałam, że wyjdę z siebie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Ja na zeszłą zime miałam wójcik dla Michaliny w rozm. 74.. teraz kupiłam 92 i chyba przesadziłam.. jest za duzy.. i na pewno tyle do zimy nie urośnie.. Sprzedam, najwyżej a kupie inny ale nie ma tej kolekcji juz w rozm. 86.. buuuuu chyba ze mamusie dopiero zaczna Wójcika wystawiac.

kolejna sprawa dotyczaca Zakupów w hurtowni avantii.. dziewczyny ktore tam kupowały.. wytłumaczcie mi.. DLACZEGO WSZYSKIE METKIa sa wycinane lub wyrywane.. czy to jakis outlet czy jakiś paździerz tam sprzedaja.. bluza mi przyszła bez pompona.. rozmiary pomylone.. jedna bluzka xl.. jakby 10x xl.. jestem złaaaaaaaa
wypierz w gorącej wodzie powinna sie zmniejszyć :P ja tak jedną koszulkę oddałam Juleczce bo się skurczyła po praniu w 95 stopniach
tak to jest z tymi zamówieniami mi też bluza przyszła jak na jakiegoś słonia ale oddałam ją mamie na wycieczki bedzie miałą
a w tych bluzach to jest tylko jeden pompon widziałam u nas na targu są takie same po 79 złotych

Cytat:
my tez 4 doby bylysmy bo mala zaczela w 3 zolknac ale w 4 jej sie zmniejszylo i do domu , pierwsza awantura byla w 1 dobie a chec pojscia do domu po 3 godzinach porodu, nie nawidze, nie znosze, jesty mi nie dobrze na sama mysl o szpitalu, jak tam jestem czuje sie 100 razy bardziej chora.

Ale powiem wam ze to sie staje nie normalne, dobrze ze po 17 mama po pracy przychodzi do nas, nie moge ruszyc noga, nie wstane sama, nie ma szans!
do tego nawet odkaszlnąc nie moge! bo czuje jakbym sie cala lamala, no co jest do cholery grane?;/
Daria a może mała naciska Ci na jakiś nerw i dlatego tak Cię ten kręgosłup boli? Moja siostra jak była w ciąży z Emirem to połowe perzeleżała w szpitalu bo mały tak się ułożył, że uciskał jej na nerw i dostała częściowego paraliżu lewej nogi.

Cytat:
Napisane przez mili17199 Pokaż wiadomość
Mój synek waży obecnie 13kg.A ja 22 października skończę 21lat a na forum jestem od dawna tylko wcześniej dział odchudzanie bo po porodzie ciało już nie jest atrakcyjne a ja o nie walczę.
ja tam na swoej ciało po porodzie nie nażekam no może na cycki bo obwisłe jakieś się porobiły jak u kenijek

a może napiszesz nam coś więcej o sobie? skąd jesteś, czym się zajmujesz, o co chodzi z Twoją mamą, bo jakis czas temu wspomniałaś na jej temat w jednym ze swoich postów

a ja dzisiaj jestem bez kija nie podchodź nawrzeszczałam na moją mamę bop wszystkie Julkowe koszulki są usyfione plamami aż mnie trafia dosłownie nie ma koszulki naktórej by nie było plamy i bez znaczenia czy dałam za nia 10 czy 30 złotych wszystkie są usyfione i szlak mnie trafia bo ja proszę błagam a do niej nie dociera i się jeszcze obraża, że jej zwracam uwagę i nazywa mnie brudasem bo moje dziecko w brudnych bluzkach chodzi no żesz k..... chyba zaczne Julkę u niej bez koszulek puszczać zabiorę wszystko co ma będę rano przyprowadzała ściągnę koszulkę zostawię w bodziaku jak wrócę po pracy to założę koszulkę i zabiorę do domu a z babcia na spacer niech chodzi jak fleja i biedak

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

mnie ten Wójcik jakoś nie przekonuje tak jak Aniap wolę Nexta albo Zara Kids ale z Wójcika mamy kurtkę i płaszcz, dostałam od kuzynki Tżta po jej córci
Stary 2011-08-30, 11:06   #2298
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
ja zrobiłam kolacje i jakieś winko do tego. Zamówiliśmy sobie portret na płotnie

Pop- Zosia też ma jednego paznokcia popękanego od dłuższego czasu już

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Ania nie wiesz może kiedy będą jakieś wyprzedaże w h&mie?
No nie w grudniu dopiero?
Cytat:
Napisane przez blistex Pokaż wiadomość
Ja zamówiłam Juli buciki na jesień na allegro babka twierdzi, że wysłaął potwierdzenia numeru nie chce dać butki nie dotarły już idą miesiąc dobrze, że do jesieni daleko to może dojdą
a wzięłam jej ażurkowe kozaczki do sukieneczki
futerko też nie dochodzi ja to mam pecha
doszedł ostatnio traktor gdzie połowa była zgnieciona myślałam, że wyjdę z siebie

ja tam na swoej ciało po porodzie nie nażekam no może na cycki bo obwisłe jakieś się porobiły jak u kenijek

a ja dzisiaj jestem bez kija nie podchodź nawrzeszczałam na moją mamę bop wszystkie Julkowe koszulki są usyfione plamami aż mnie trafia dosłownie nie ma koszulki naktórej by nie było plamy i bez znaczenia czy dałam za nia 10 czy 30 złotych wszystkie są usyfione i szlak mnie trafia bo ja proszę błagam a do niej nie dociera i się jeszcze obraża, że jej zwracam uwagę i nazywa mnie brudasem bo moje dziecko w brudnych bluzkach chodzi no żesz k..... chyba zaczne Julkę u niej bez koszulek puszczać zabiorę wszystko co ma będę rano przyprowadzała ściągnę koszulkę zostawię w bodziaku jak wrócę po pracy to założę koszulkę i zabiorę do domu a z babcia na spacer niech chodzi jak fleja i biedak

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

mnie ten Wójcik jakoś nie przekonuje tak jak Aniap wolę Nexta albo Zara Kids ale z Wójcika mamy kurtkę i płaszcz, dostałam od kuzynki Tżta po jej córci
Kurde Drcron ja co najmniej raz w tygodiu dostaję paczkę a to z all,a to z kosmetykami i mi nigdy na tyle paczek jeszcze nic się nie stało.Dochodzi zawsze wszystko i calusie.Masz chyba jakiegoś pecha do zamawiania.

Ja też nie narzekam na ciało po porodzie.Identyczne jest jak przed-tylko ciut szczuplejsza jestem.

To może zakładaj Julce tylko wybrane już poplamione koszulki?Nie dawaj nowych to mama nie pobrudzi.

Mi też ten wójcik nie leży za bardzzo przyznam się szczerze.Przejrzałam te kombinezony i nic mnie nie zachwyciło na tyle,żeby płacić aż 3 stówy.Wolę Nexta zdecydowanie.

Stary 2011-08-30, 11:19   #2299
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez gusinek Pokaż wiadomość
madzwinia fajna ta strona co podałas fajnie sie rzeczy wyswietlają wszystkie naraz, a ciuszki na dziewczynke boskie

ja wiem ze 300 to duzo za kurtke i spodnie ale wiem tez ze za rok to sprzedam za minimum 100zł a pewnie i wiecej bo ludzie jak w opisie wójcik cocodrillo czy next to licytuja jak wariaty
a teraz sprzedałam kombinezon cocodrillo z tamtego roku za 70 i zestaw ciuszków sprzedaje juz jest ponad 100zł licytacja wiec prawie zwróci mi sie za zimowe
to robimy tak samo ja mój z wójcika opchnęłam za 145 zł, a pakę ubrań z zeszłego roku jesienno-zimowych za 450 zł i kupiła w rezultacie moja koleżanka, więc odeszła mi wysyłka i pakowanie, teraz się ugadałyśmy na pakę wiosna -lato, koło marca wystawię i może też ona kupi Za ten kombinezon co teraz kupiłaś to z 200 zł odzyskasz za rok spokojnie
A ja sie chwalę: z tego naszego wynajmowanego mieszkania babka mi właśnie zwróciła kasę za ogrzewanie centralne, bo my nie grzaliśmy kaloryferów wcale, bo było gorąco w mieszkaniu i dostała rozliczenie ze spółdzielni i zwrócili nam 820 zł do tego oddała resztę depozytu, łącznie 1150 zł akurat dołożę do lokaty, bo mi do okrągłej sumki tysiąc brakował i jak tż dziś skończy planowo to idziemy założyć kolejną lokatę szkoda tylko, że zarobek na nich niewielki co innego na umowie a co innego w praktyce, no ale na koncie nie wyleżą
Kubuś wstał dziś o 5.30, razem ze mną teraz dopiero tata go położył (jak ja się cieszę że mi odejdzie karmienie obiadem na czas roku szkolnego). Oczywiście zjadł ojcu całą miseczkę...sam, bo zapomniałam wam powiedzieć, że on chce jeść sam, nie da się karmić, ani owocki, ani obiad, ani serek, nic, wije się, stęka, kwęka, wyje, wali rękami w blat, a jak się mu da łyżeczkę do łapki, to sam zjada wszystko!!! Kupiłam mu w niedzielę miskę na przyssawce coby nie wywalał i pięknie zjada sam

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
No nie w grudniu dopiero?

Kurde Drcron ja co najmniej raz w tygodiu dostaję paczkę a to z all,a to z kosmetykami i mi nigdy na tyle paczek jeszcze nic się nie stało.Dochodzi zawsze wszystko i calusie.Masz chyba jakiegoś pecha do zamawiania.

Ja też nie narzekam na ciało po porodzie.Identyczne jest jak przed-tylko ciut szczuplejsza jestem.

To może zakładaj Julce tylko wybrane już poplamione koszulki?Nie dawaj nowych to mama nie pobrudzi.

Mi też ten wójcik nie leży za bardzzo przyznam się szczerze.Przejrzałam te kombinezony i nic mnie nie zachwyciło na tyle,żeby płacić aż 3 stówy.Wolę Nexta zdecydowanie.
nie dobijaj mnie proszę na szczęście mi waga ruszyła i ważę już prawie 8 kg mniej. Jeszcze z 15 i będzie jak dawniej ale cieszę się z tych drobnych postępów - boczki mi zeszły już spooooro i nogi w udach, a cycki - ni ch.u.ja nie chcę drgnąć
Co do tych ciuchów jeszcze, ja wójcika uwielbiam za kombinezony, kurtki i czapki, z reszty to jakoś szkoda mi za 100 zł kupić zwykłą bawełnianą koszulkę z długim Nexta też lubię, ale nie mam już do niego dostępu

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

dziewczyny, która kupowała dresowe marynarki??? jak one się noszą??układają się jak marynarka trochę czy jak bluza?? i jak z jakością?? linkiem sprawdzonym też nie pogardzę Moja dupa mieści się już (z trudem, ale się mieści) w jeansach rozm. 38 więc coś do pracy bym do nich chciała

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-30, 11:21   #2300
P0P70
Zakorzenienie

JUa mam (albo będę miała) parę sukienek fajnych z Wójcika i fajne bluzy i spudnice. Kupowałam je kiedyś dl amoich siostrzenic i teraz zaczynają już do mnie po mału wracać. JA większość kupiłam na wyprzedażach. I teraz jak tak pochodzą w danej sukience 4 dziewczyny to ona już nie wydaje sie taka droga.
Ja lubię wójcika bo to Polska firma a ja popieram polskie firmy.

Ale Nexa tez lubię. TZ leci za jakiś miesiąc w deleację do Londynu to mi może coś tam dla małej kupi. a w grudniu do USA leci więc też sie zastanawiam co może mi (a właściwie Oliwce) kupić. Moze jakieś zabawki bo tam tanie.

Stary 2011-08-30, 11:30   #2301
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
nie dobijaj mnie proszę na szczęście mi waga ruszyła i ważę już prawie 8 kg mniej. Jeszcze z 15 i będzie jak dawniej ale cieszę się z tych drobnych postępów - boczki mi zeszły już spooooro i nogi w udach, a cycki - ni ch.u.ja nie chcę drgnąć
Co do tych ciuchów jeszcze, ja wójcika uwielbiam za kombinezony, kurtki i czapki, z reszty to jakoś szkoda mi za 100 zł kupić zwykłą bawełnianą koszulkę z długim Nexta też lubię, ale nie mam już do niego dostępu

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

dziewczyny, która kupowała dresowe marynarki??? jak one się noszą??układają się jak marynarka trochę czy jak bluza?? i jak z jakością?? linkiem sprawdzonym też nie pogardzę Moja dupa mieści się już (z trudem, ale się mieści) w jeansach rozm. 38 więc coś do pracy bym do nich chciała
Ja nexta kupuje na all,bo też nie mam jak inaczej.

Sara kupiła tą dresową marynarkę chyba.Ja odpuściłam,bo się bałam brać bez przymiarki.

Ja szukam jakieś fajnej sukienki do tych nowych kozaków i nie ma nic.

Stary 2011-08-30, 11:36   #2302
blistex
Rozeznanie

Cytat:
to robimy tak samo ja mój z wójcika opchnęłam za 145 zł, a pakę ubrań z zeszłego roku jesienno-zimowych za 450 zł i kupiła w rezultacie moja koleżanka, więc odeszła mi wysyłka i pakowanie, teraz się ugadałyśmy na pakę wiosna -lato, koło marca wystawię i może też ona kupi Za ten kombinezon co teraz kupiłaś to z 200 zł odzyskasz za rok spokojnie
A ja sie chwalę: z tego naszego wynajmowanego mieszkania babka mi właśnie zwróciła kasę za ogrzewanie centralne, bo my nie grzaliśmy kaloryferów wcale, bo było gorąco w mieszkaniu i dostała rozliczenie ze spółdzielni i zwrócili nam 820 zł do tego oddała resztę depozytu, łącznie 1150 zł akurat dołożę do lokaty, bo mi do okrągłej sumki tysiąc brakował i jak tż dziś skończy planowo to idziemy założyć kolejną lokatę szkoda tylko, że zarobek na nich niewielki co innego na umowie a co innego w praktyce, no ale na koncie nie wyleżą
Kubuś wstał dziś o 5.30, razem ze mną teraz dopiero tata go położył (jak ja się cieszę że mi odejdzie karmienie obiadem na czas roku szkolnego). Oczywiście zjadł ojcu całą miseczkę...sam, bo zapomniałam wam powiedzieć, że on chce jeść sam, nie da się karmić, ani owocki, ani obiad, ani serek, nic, wije się, stęka, kwęka, wyje, wali rękami w blat, a jak się mu da łyżeczkę do łapki, to sam zjada wszystko!!! Kupiłam mu w niedzielę miskę na przyssawce coby nie wywalał i pięknie zjada sam

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

ja mam tą bluzową uklada się fajnie ale wymieniałam rozmiar na mniejszy bo one mają zawyżoną numeracje l;inka do mojej moge podać wieczorem z domu
Julka też ma taką czarną z biało granatowymi wywijasami na rękawku ale na niej dziadosko leży
Stary 2011-08-30, 12:09   #2303
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

Cytat:

witam
co do wójcika bo widze ze dyskusja trwa to tez popieram jak POP bo to polskie, ostatnio zwracam ogólnie uwage zeby polskie kupowac np w biedronce produkty spozywcze
a w wójciku to w sumie mój pierwszy zakpup bo mały kilka rzeczy kiedys miał ale to zawsze w prezencie dostawał
a ja sie zakochałam w tej kolekcji pociągiem przez swiat i tak jak
bao pisze za rok sie duza czesc zwróci i bedzie na nowa kurtke
a ogólnie patrzyłam na kurtki w h&m c&a 5 10 15 itp ale wszedzie czarne granatowe lub ciemna zielen a ja chciałam cos jasnego wesołego dla dziecka
a poza tym to wójcik mnie nie powala za to cenowo bardzo
lubie cherooke, h&m, next, early days, i serie disney

no i poszła moja paczka ciuszków na jesien ale raczej niezaduzy zestaw
za170zł a wystawiłam licytacje od 20zł
bao a Ty pieknie skasowałas 450 za ciuszki super
ja po zimie bede miała wielka paczke na wiosne 80-86 bedzie co wystawiac

przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764

Edytowane przez gusinek
Czas edycji: 2011-08-30 o 12:10
gusinek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-30, 12:22   #2304
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam dwie te marynarki, układają się jak marynarki. Prałam je dwa razy i nic się nie dzieje. Super mi się w nich chodzi.

http://allegro.pl/dresowa-marynarka-...781382601.html
ta jest z podszewką i ma troche lepszy materiał

http://allegro.pl/show_item.php?item=1740591042 ta jest bez podszewki, material troche inny, nie prałam jej jeszcze. Ale jak za taką kase to warto kupić. Ta jest troche krótsza i rękawy też krótsze niż podane wymiary na stronie.

Cytat:
Ja nexta kupuje na all,bo też nie mam jak inaczej.

Sara kupiła tą dresową marynarkę chyba.Ja odpuściłam,bo się bałam brać bez przymiarki.

Ja szukam jakieś fajnej sukienki do tych nowych kozaków i nie ma nic.
a ja szukam takiego grubego swetra zapinany na guziki, krótki rękaw. Tez nic nie moge znaleźć

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

a odnośnie wójcika to Zosia chyba nic nie ma. Jakoś nie podobają mi się za bardzo te ubrania. Wole w innych sklepach kupować.

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-08-30, 12:26   #2305
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:

a ja szukam takiego grubego swetra zapinany na guziki, krótki rękaw. Tez nic nie moge znaleźć
Ja mam namiar na coś takiego,strasznie mi się też podoba i bym chciała kupić,ale...Wczoraj to miała moja koleżanka na sobie i jak mi podała nazwę sprzedawcy to smutno mi się zrobiło,bo to japan styleOna zamówiła 3 rzeczy i ten sweter co miała na sobie wygląda w realu o niebo lepiej niż na aukcji(aż wierzyć mi się nie chcę,że to od nich)-bo tam nie zaciekawieMówi,że go wyprała i jest ok.
Ja gdzieś się boję od nich zamawiac i mnie wkurza czekanie 2 tyg.na paczkę-ja jak czekam 3 dni to wyglądam taka co dopiero 2 tygodnie

Stary 2011-08-30, 12:42   #2306
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam namiar na coś takiego,strasznie mi się też podoba i bym chciała kupić,ale...Wczoraj to miała moja koleżanka na sobie i jak mi podała nazwę sprzedawcy to smutno mi się zrobiło,bo to japan styleOna zamówiła 3 rzeczy i ten sweter co miała na sobie wygląda w realu o niebo lepiej niż na aukcji(aż wierzyć mi się nie chcę,że to od nich)-bo tam nie zaciekawieMówi,że go wyprała i jest ok.
Ja gdzieś się boję od nich zamawiac i mnie wkurza czekanie 2 tyg.na paczkę-ja jak czekam 3 dni to wyglądam taka co dopiero 2 tygodnie
podaj linka
ta jedna marynarka też niby japan style ale na prawde jest ok. Zależy co się trafi. Ale rzeczy wysyłają też z Polski.

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-08-30, 12:54   #2307
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
podaj linka
ta jedna marynarka też niby japan style ale na prawde jest ok. Zależy co się trafi. Ale rzeczy wysyłają też z Polski.
Sara ja dopiero doczytałam,ze Ty chcesz rozpinane na guzikiA ten co w linku ma po boku guziki
Ta moja koleżanka jest jeszcze drobniejsza i niższa ode mnie-filigranowa taka i na niej wygląda zupełnie to inaczej niż na aukcji-tam to wisi na tych ciziach i w ogóle zdjęcie uroku nie oddajeJa się zakochałam w tym jak koleżanka miała to na sobie

http://moda.allegro.pl/k1006gy-japan...751701146.html

Ja mimo,że bardzo coś takiego chcę i poszukuję to olewam tą aukcję-nie na moje nerwy

gdyby któraś z was coś takiego widziała to dajcie znaka

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2011-08-30 o 12:58
Stary 2011-08-30, 13:19   #2308
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Sara ja dopiero doczytałam,ze Ty chcesz rozpinane na guzikiA ten co w linku ma po boku guziki
Ta moja koleżanka jest jeszcze drobniejsza i niższa ode mnie-filigranowa taka i na niej wygląda zupełnie to inaczej niż na aukcji-tam to wisi na tych ciziach i w ogóle zdjęcie uroku nie oddajeJa się zakochałam w tym jak koleżanka miała to na sobie

http://moda.allegro.pl/k1006gy-japan...751701146.html

Ja mimo,że bardzo coś takiego chcę i poszukuję to olewam tą aukcję-nie na moje nerwy

gdyby któraś z was coś takiego widziała to dajcie znaka
super ten sweter, poszukam może można zamówić żeby przesyłka była z Polski

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-08-30, 13:24   #2309
P0P70
Zakorzenienie

Kupiłam coś takiego na allegro:
http://allegro.pl/536-romantyczna-za...763287743.html
Powieszę na tarasie przed wejściem
A że przesyłka kosztuje tyle co te ptaki to wezmę jeszcze to
http://allegro.pl/907-wspanialy-dzwo...772923508.html
i jedną przesyłkę zapłacę. To tak z oszczędności oczywiście.

No i tak w ogóle to tak w temacie sobie tu piszę

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2011-08-30 o 13:27
Stary 2011-08-30, 13:29   #2310
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
super ten sweter, poszukam może można zamówić żeby przesyłka była z Polski
Szukaj i znajdz najlepieji daj znaka to se zamówimy

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Łeee Pop myślałam,że jakimś lumpem z linku rzuciłaś

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości