|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku ![]() |
|||
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 53,45% |
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
0 | 0% |
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
3 | 5,17% |
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
24 | 41,38% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2281 |
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
kasik mój tz to myśli, że jak tylko dotknie brzucha to maleństwo go zacznie kopać
![]() Aga hormooony ![]() ![]() inutil ja też chce takie kopniaczki ![]() dziewczyny zapisałam się właśnie do położnej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2282 |
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
czesc mamuski
![]() ja od rana na nogach;/ rano bylam na badaniach potem zakupy miasto i tak w kolko;/ padam z nog;/ zrobilam obiad i ide sie polozyc... odezwe sie wieczorkuem ![]() gratuluje kolenego chlopca ![]()
#2283 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja też potrafię się pokłócić z otoczeniem w 2 minuty, a potem ryczeć bez powodu ![]()
![]() |
#2284 |
Zakorzenienie
|
czeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee sc
![]() WItam wszytskie nowe mamusie ![]() Aga-głowa do góry!!!! pisz częsciej-moze pomoze jak się wygadasz komus!! a ja jutro chyba ostatni dzien do pracy ![]() ![]() i rwa kulszowa mnie zaatakowała.... bolało mnie w krzyzu myslalam, ze korzonki a dzisiaj doszedł jeszczze ból nogi ;/ chyba to 8-godzinne siedzenie w pracy mi nie służy....siedziałam siedziałam a jak wstałam to isc nie mogłam... |
![]() ![]() |
![]() |
#2285 |
Zadomowienie
|
Mnie dziś wieczorem mąż odwozi do rodzicow i siostry bo jutra rano leci za granicę i nie chce cały dzień siedzieć sama jk taka ładna pogoda,takze jutro mogę nie pisać.AgaMili trzymaj się
![]()
#2286 |
Raczkowanie
|
dzień dobry wszystkim
![]() siedzę i sie uczę próbuję rozwiązywać te mechanikowe łamigłówki (belki ramy kratownice itp ![]() ![]() zgaga mnie męczy... a dzidzia chyba daje o sobie znać bo czuję te motyle głęboko pod pępkiem ![]() a jutro zaczynam 19 tydzień ![]() ![]() i zrobiło się znowu upalnie że nie mogę wytrzymać- siedzę tylko w bieliźnie przy kompie ![]() ![]()
![]() |
#2287 | |
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie. Ja ciągle w kiepskim nastroju, dlatego mało piszę. Jutro mam spotkanie z położną, ale nie sądzę, że dowiem się od niej czegoś konkretnego. Ta niepewność mnie dobija. No ale nic, nie będę marudzić. Jutro wyjeżdżamy do Polski, czeka nas długa droga. Muszę się dziś spakować bo jutro to już na nic czasu nie będzie. Mam kupę roboty, za ktorą muszę się zabrać za moment. Lecę Was trochę poczytać.
---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2288 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2289 | |||
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki, wczoraj padłam jak mucha
![]() Dzisiaj też miałam mega zajęty dzień w pracy, nawet 5 minut nie mogłam usiąść i pomyśleć ![]() Cytat:
![]() Haha, bijcie się ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Bybella, witaj ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2290 |
Rozeznanie
|
jak się karmi piersią to niemowlęcia nie trzeba dopajać, więc butelka do herbatki niepotrzebna. No chyba ze odpukać, dzidziuś bedzie miał kolki i do podania herbatki koperkowej.
A kaszki to najlepiej od razu zacząć podawać łyżeczką, zeby przyzwyczajać do tego sposobu jedzenia. Generalnie tak się mówi i tak też w wielu miejscach czytam, żeby dziecko ze smoczka jadło najkrocej jak się da (bo to ponoć może źle wpływać za zgryz). Moja Emi ze smoczka nigdy nic nie jadła, bo pół roku karmiłam ją piersią. Potem zaczęła dostawać mm ale pije je z kubka niekapka, bo z niekapka nauczyła się pić jak skończyła 4 miesiace. I generalnie jestem zadowolona, bo robię jej takie mleczko zagęszczone kaszką i kleikiem i przez ten dzióbek od niekapka fajnie leci, nic się nie zapycha i nie muszę cudować ze smoczkami. A tak to zupki, kaszki czy owocki to je łyżeczką lub dostaje do rączki i sama wcina. A tak na marginesie, to zośka chyba całkowicie się na nas wypięła, bo nic nie pisze..... trochę czuję się winna bo to ja jej dowaliłam co myślę o jej zachowaniu. No nic może jeszcze do nas wroci. |
![]() ![]() |
![]() |
#2291 |
Zadomowienie
|
I Sandra nam coś znikła...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2292 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja wybrałabym Avent, ale dlatego, że nikt znajomy nie używał Tomme Tippee, i po prostu nic nich nie wiem ![]() Cytat:
![]() Przykro mi, że Emi daje popalić ...Może czuje, że będzie miała małe towarzystwo niedługo i nie będzie mamy miała tylko dla siebie ![]() A tak poważnie, mam nadzieję, że szybko zacznie przesypiać nocki, bo na pewno Cie to męczy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za wizytę ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2293 |
Zakorzenienie
|
własnie wstawiłam ciasto do piekarnika
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2294 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aga, to faktycznie jakiś spadek formy masz ![]() ![]() ![]() Nam możesz się wyżalić, więc jeśli Ci będzie lepiej to pisz ![]() Nie dziwię się, że nie dajesz rady w upały chodzić pieszo, bo to koszmar jest, nawet i bez ciąży. W autobusach chyba jeszcze gorzej ![]() Może jakoś uda się to prawko dla Ciebie zrobić? Uszy do góry ![]() ![]() Przytulam mocno ![]() Cytat:
Neska, myślę, że da Ci zwolnienie bez problemu. Jeszcze jak powiesz,że pracujesz za dwie osoby ![]() Cytat:
![]() No poznikały nam trochę te mamusie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2295 | |
Zadomowienie
|
heloooooo
ja to cały czas w pracy ktora mnie juz dobija i chyba ich wszytkich tam utłuke hihi Cytat:
Kochana nie przejmuj sie ja też warcze caly czas na wszytkich w pracy dzisiaj moim podwladnym anglikom powiedzialm ze ich zwolnie jak nie bede pracowac jak nalezy hihi Tzn bardzie wykrzyczalm im to hormony buzuja hihi Co do prawka to ty mieszkasz w Londynie prawda?? myslisz ze szybciej by Ci było poruszac sie w tych korkach autem?? Buziole trzymaj sie ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2296 |
Zakorzenienie
|
ja własnie na TZ nakrzyczałam
![]() rany ile chłop ma do mnie cierpliwosci ![]() a podobno w II trym hormony miały się ustatkowac....a ja mam gorzej niz w pierwszym |
![]() ![]() |
![]() |
#2297 |
Rozeznanie
|
agawoo dzięki za troskę
![]() tak pisałyście o tym, że ludzie na ulicy się patrzą na was i na wasze brzuszki. To wyobraźcie sobie, co o mnie sobie muszą mysleć. Bo idzie taka z wózkiem z małym 9 miesięcznym dzieckiem, a do tego jeszcze z brzuchem heheh ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2298 |
Zakorzenienie
|
mnie się podoba że się na mnie gapią
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2299 |
Zadomowienie
|
mam dokladnie to samo
![]() ![]()
#2300 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie mogę sprawdzić składu leku przez wpisanie do google, bo to była maść robiona na zamówienie ![]() Cytat:
![]() A teraz spadam, bo w domu to tylko na chwilę na net wchodzę. Po 8h pracy przed komputerem ostatnie o czym myślę w domu, to włączenie kompa ![]() Miłego wieczorku ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2301 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Do szkoły rodzenia też, z tym że weekendowo bo przez wyjazdy tż na tygodniu nam wszystkie terminy odpadły. Zaczynamy 08.10 ![]() Cytat:
![]() a ja dziś miałam pogadankę z HRowcem w pracy, nie dość że mnie baba zatrzymała wtedy jak już miałam iść (już mogłam bo punkt 17 była) to gadała jak nakręcona przez 45 min ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() super, ja chyba od października ew. ale to już tylko moja dobra wola od końca października ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#2302 | |||||||
BAN stały
|
Dziekuje za otuche
![]() Tu nie chodzi tylko o moj nastroj ale o to ze moj tz nie ma do mnie cierpliwosci i ma gdzies ze jestem w ciazy. Traktuje mnie normalnie co mnie denerwuje i sie na niego dre ze powinien byc bardziej wyrozumialy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dzis jak wrocilam po pracy to oczywiscie zaraz po obiedzie padlam i mialysmy z Milenka drzemke poobiednia. Tz niby mi przyniosl koc i mnie przykryl az po szyje jak spalam ale nie odzywal sie do mnie jak wstalam, tylko powiedzial czesc jak wychodzil do pracy ![]() zalaczam wczorajszy brzuszek Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2011-08-17 o 18:37 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2303 | |||
Zadomowienie
|
od razu mam dobry humor bo wrzaskach dzisiaj
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jedynie cały koszt opieki ( ale od 36 do 42 tc) kosztuje 1500 zł ;/ i to dla szpitala nawet a nie dla niej jak myślałam.. no cóż trudno ![]() Cytat:
i w warszawie będę rodzić na żelaznej a tam położna 1500 zł niestety ;/ i jeszcze znieczulenie 600 zł ;/ no ale mówi się trudno ;D aaa i szkoła rodzenia bo jestem zameldowana w krakowie 500 zł ![]() ![]() kurcze nie wiedziałam że tak jest z wypłatą macierzyńskiego .. mnie to zresztą i tak nie dotyczy póki co ![]() a mnie badanie szyjki nie bolało ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- AgaMili super brzusio ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2304 |
BAN stały
|
Dziekuje
![]() Dzwonil tz z przeprosinami i powiedzial zebym juz sie nie denerwowala i postara sie byc bardziej wyrozumialy ![]() ![]() Wlasnie nastawilam pomidorowke na jutro ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2305 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2306 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2307 |
Zakorzenienie
|
hej kochane
![]() podczytuje Was caly czas, ale jakos tak nie mialam sily pisac, cisnienie mam 100 na 60 :-/ i snuje sie non stop, dzisiaj wypilam sobie kawe, to mi nudnosci wrocily, mimo iz ostatnio juz mialam spokoj. Uska bylam wczoraj w tej magnolii ale w sumie nic nie kupilam, byly piekne rzeczy, ale ja nie wiem jakos nie moge sie przemoc, to jest chore troche ![]() ![]() ![]() jutro jednak jade do lidla ogolnie na zakupy bo lubie ten sklep to planuje kupic cos musze sie przemoc ![]() aaaa w ten weekend we wro w hali stulecia sa targi Mother & Baby od 10 do 17 moze sie tam wybiore z cora bo TZ pracuje. jutro wraca moja corcia od mojego tatusia, po prawie 2 miesiacach, widzialam ja tylko dwa razy bylismy tam, stesknilam sie strasznie no i musze jej powiedziec ze bedzie miala rodzenstwo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2308 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Myślałam, że to jakiś kupiony ![]() Moje witaminy nie zawierają wit. A ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas ordynator zabronił rezerwowania i opłacania położnych, więc ten wydatek mi odpadnie ![]() ![]() I nie wiem, jak z zapisami do szkoły rodzenia, muszę tam zadzwonić i zapytać kiedy trzeba iśc ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2309 |
BAN stały
|
O matko Nikotynka ale koszty
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2310 |
Raczkowanie
|
hej kochane ja juz czuje ruchy i to bardzo mocno nawet jak chodze czuje jak sie wierci ;D nawet moj mezulek czuje jak reke przylozy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:56.