mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4 - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-30, 14:51   #2281
Tincia
Wtajemniczenie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4

Cytat:
Napisane przez __Fallen Angel__ Pokaż wiadomość
no sama już nie wiem myślimy i nie ma takiego imienia żebym powiedziała"Wow to jest to"

doradźcie coś
Myslę, że nie da się doradzić... My spędziliśmy chyba przed wczoraj ze dwie godziny nad imionami i doszliśmy do tego samego co ostatnio... Też właśnie nie ma takie "wow"
Mamy wybrane drugie imię i nazwisko, do niego ładnie brzmi Marlena i Tż mówi, że mogłabym mówić Lenka Ale ja chyba wole Liliane-te dwa mamy główne, ostatnio doszła nam jeszcze Martynka. I co robić...

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 14:54   #2282
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
W biedronce nie ma pampersow , ale sa czesto huggies w promocji.
Podobno te dady dostępne tylko u nich też są dobre, ale te większe 2,3,4 bo dla noworodków to nie koniecznie.

Tincia fajne imiona macie wybrane.
Można zaczekać i dopasować imię do maluszka jak się na świecie pojawi
Stary 2011-08-30, 14:59   #2283
rudominka
Raczkowanie

Witam popołudniowo
Nadaję ze szpitala - jestem od poniedziałku, sprawdzają czy na pewno nie mam cukrzycy, bo miałam ciała ketonowe w moczu. Na szczęście teraz jest już ich malutko, jutro znowu robią mi krzywą cukrową (bleee) i jak wszystko będzie dobrze to w czwartek wyjdę.
Plan dnia mamy bardzo ciekawy - do 6 rano trzeba zanieść mocz i zgłosić się na badanie cukru na czczo, potem słuchanie serduszka, obchód, badanie cukru 2 godz. po każdym posiłku i tak do wieczora. Wczoraj jak mnie przyjeli to miałam ktg, dziś usg - mała waży 1450g.
Jak stwierdzą, że jednak mam cukrzycę, to co 3 tygodnie będę musiała być 3 doby w szpitalu na monitorowanie cukrów.

Przynajmniej poznam położne, zorientuję się w zwyczajach szpitalnych. Tu dziewczyny do porodu przyjeżdżają tylko z własnymi rzeczami, torbę dla noworodka przywozi mąż później.
Wiem już że 5 dni po terminie kładą na patologię, potem dają plaster mający wywołać skurcze, jak to nie działa to albo zakładają jakiś balonik albo można sobie kupić w aptece żel zmiękczający szyjkę (150-180 zł), jak nic nie zadziała to po 14 dniach po terminie rozważają cesarkę.

Witam nowe mamusie
rudominka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 15:07   #2284
agulan82
Rozeznanie

Hej Mamuśki Boże ile Wy piszecie
Czytam i czytam i końca nie ma a wczoraj wieczorem przecież byłam i czytałam hi

Ale juz dogoniłam

Co do pieluszek to ja tylko Pampersy fakt, że próbowałam z innych tylko Huggis ale są masakryczne i szybciutko wróciłam do Pampersów i tak będzie teraz nawet nie będę się zastanawiała nad innymi. A co do kupowania wcześniej to jak najbardziej, za bardzo nie mam miejsca ale na szafę wrzuce i poczekają

Potwierdzam, że 2-3 latka dziewczynka to najczęściej przebiera się kilka razy dziennie bo plamka, bo w reklamie zobaczyła konika Pony i się przypomniało, że ma z nim bluzeczkę no to trzeba zmienić i zawsze jakis powód się znajdzie a to majteczki nie z księżniczką tylko z Peppą albo Fiffi ale nie różowe tylko żółte i zawsze cos no ale już chyba trzeba się z tym pogodzic i tyle.

A co do rozwoju dziecka i upilnowania go to mi właśnie najbardziej doskwierał czas kiedy córa już raczkowała, jeszcze nie chodziła ale juz wstawała, wszystkiego ciekawa jak nie wiem co, ciagle by coś chciała a to zobaczyć a to dotknąć szczęśliwe te chwile kiedy spała. A najlepsze jak niemowlakiem była hihi
Chociaż teraz nie mogę narzekać bo jest kochana i grzeczna oczywiście w ramach rozsądku ma swoje odchyły od normy ale kto ich nie ma.

A u nas jeszcze, zapomniałam o tym napisać w sobotę, mięliśmy mały wypadek, tzn. moja córa zawsze jakoś sobie radziła na schodach, nawet jak raczkowała czy juz chodziła nigdy ze schodów nie spadła - mieszkamy w domu co to sie wchodzi na górę a tutaj raptem w sobotę przeszło 3-letnia leci ze schodów i to jeszcze od samej góry do samego dołu - ja stoję na górze i się patrzę i tylko w duchu żeby się nie uderzyła o kaloryfer na dole oczywiście wykrakałam, bo jak juz spadła i się podnosiła to w ten kaloryfer główka udezryła. Rezultat taki, że kupę strachu się najadłyśmy, siniak od uderzenia w kaloryfer i tyle. Wolno spadała więc bardzo sie nie poobijała, dzisiaj ją oglądałam to nie ma żadnego siniaka także nie jest źle - no kiedyś musi być ten pierwszy raz

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Myslę, że nie da się doradzić... My spędziliśmy chyba przed wczoraj ze dwie godziny nad imionami i doszliśmy do tego samego co ostatnio... Też właśnie nie ma takie "wow"
Mamy wybrane drugie imię i nazwisko, do niego ładnie brzmi Marlena i Tż mówi, że mogłabym mówić Lenka Ale ja chyba wole Liliane-te dwa mamy główne, ostatnio doszła nam jeszcze Martynka. I co robić...
Och z tymi imionami
U nas to było tak, że od dawna wiedzieliśmy, że jak będziemy mieli chłopca to będzie Juliusz ale, że pierwsza pojawiła sie dziewczynka więc szybka zmiana na Julia i już a teraz druga dziewczynka i pomysłu też nie było. Mi się podobają imiona z rosyjska (Lena, Nadia, Tatiana...chociaż ostatnio tez na Sandrę cos mnie wzięło) ale nazwisko mamy niemiecko brzmiące także miks taki, że szok ale i tak zostanie chyba Lena bo juz wszyscy do niej tak mówimy tylko Julia czasem zapomina
Stary 2011-08-30, 15:16   #2285
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Tincia fajne imiona macie wybrane.
Można zaczekać i dopasować imię do maluszka jak się na świecie pojawi
Już też tak myślałam... że zobaczymy malutką i wtedy dobierzemy Tylko, że chciałabym wcześniej być zdecydowaną- ehhh...

A witam nowe mamusie również.

Brak mi weny, jakaś handra przyszła, nie wysypiam się, co godzinę wycieczki do toalety bodbrzusze ciśnie.. itp, itd...
No i muszę wziąć się za pisanie pracy... więc z wami będę tylko "po łebkach"

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:
Napisane przez rudominka Pokaż wiadomość
Witam popołudniowo
Nadaję ze szpitala - jestem od poniedziałku, sprawdzają czy na pewno nie mam cukrzycy, bo miałam ciała ketonowe w moczu.
Hmm... poważnie to brzmi całe sprawdzanie, a test obciążenia jak miałaś to jakie wyniki były?

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Cytat:
Napisane przez agulan82 Pokaż wiadomość

Och z tymi imionami
...Mi się podobają imiona z rosyjska (Lena, Nadia, Tatiana..
Mi też, ale Tż powiedział na nie stanowcze NIE, więc nie biore ich pod uwagę

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Stary 2011-08-30, 15:18   #2286
Ona231
Zadomowienie

Agula kiedyś ten pierwszy siniak musi być

Cytat:
Już też tak myślałam... że zobaczymy malutką i wtedy dobierzemy Tylko, że chciałabym wcześniej być zdecydowaną- ehhh...

A witam nowe mamusie również.

Brak mi weny, jakaś handra przyszła, nie wysypiam się, co godzinę wycieczki do toalety bodbrzusze ciśnie.. itp, itd...
No i muszę wziąć się za pisanie pracy... więc z wami będę tylko "po łebkach"?
Wczoraj mnie też zły humor dopadł. Ale to mija na szczęście a z czego pracę piszesz?
Tincia no jak czekasz na małą to raczej wcześniej trudno się zdecydować

Rudomianka ale przynajmniej dzień jakoś Ci zleci, chociaż współczuję, bo ja nie znoszę szpitali.
Stary 2011-08-30, 15:21   #2287
rudominka
Raczkowanie

Cytat:
Hmm... poważnie to brzmi całe sprawdzanie, a test obciążenia jak miałaś to jakie wyniki były?
Test obciążenia miałam w czerwcu - na czczo 85, po 2 godz 126, więc ok.
Prawdopodobnie te ketony to błędy żywieniowe - za wcześnie kolacja (za długo na czczo) albo za mało picia. Jutro powinno się wszystko wyjaśnić - mam nadzieję, że po mojej myśli.
rudominka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 15:29   #2288
dygotka8
Zakorzenienie

no łądnie,nie było mnie parę godzin,a tu chyba ze 4 godziny do nadrobienia
upiekłam ciacho-jak dokończe to wrzucę zdjęcie-ale pachnei bossssko:love :na surowo byłam wstanie je zjeść:b rzydal:

co do tych różnych mazideł to każdej z nas będzie cos innego pasowało-koleżnka zachwalała ziajkę i nie dostała rozstępów,inna używała musteli i tez nie ma żadnego rozstępu-ale też żadna z nich nie ma rozstępów przed ciążą.w pzreciwieństwei do mnie-mam całe pośladki,biodra,wewnętrzn a str ud,piersi...to stare rozstępy i mam nadzieję,że nie pojawią mi się w ciązy nowe.

a ten rossmanowy balsam dla kobiet w ciazy-obrzydliwie cuchnie-jak dla mnie.jest straaaaaasznie perfumowany-aż dziwne,że to dla kobiet w ciązy bo przecież często jest tak,że kobiety są wrażliwe na zapachy

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

ggoraa-o tą własnie mi piosenkę mi chodzilofajny głosik ma

co do imienia Sabina-nie znam żadnej więc nie koajrzy mi sie z nikim.wg mnie czemu nie??

z tych imion co napisałaś Fallen_Angel na pewno nie wybrałabymJulii,Diany,Zos i.może Alicję

OOlong-za glukozę brawo!!

no żesz,znowu spać mis ię chce;/

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-08-30 o 15:34
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 15:33   #2289
Paula__22
Raczkowanie

Ja u Matiego po 2 urodzinach używałam Dady z biedronki, całkiem ok. Teraz już sika na muszle, ale nie wiem jaki jest najmniejszy rozmiar zobaczę jak bedę w biedronce.
Z imion dla dziewczynki w zeszłym roku miałam w grupie w przedszkolu 4 Julki, Sylwię, Laurę, Anię, Amelkę, Zuzię, Nikolę, Wiktorię, Oliwię, Cecylię.

Gdybym miała dziewczynkę to byłaby właśnie Laura, Zuzia, Emilka, Maja albo Weronika.
Paula__22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 15:35   #2290
owieczka86
Zadomowienie

Dziewczyny pomóżcie w poniedziałek mamy z Tż-tem drugą rocznicę ślubu i nie mam pomysłu na prezent Chciałam zrobić Tż-towi niespodziankę : zarezerwować pokuj w Kazimierzu Dolnym na weekend,spakować go i zawieść na miejsce nic nie mówiąc.Niestety pracuje w sobote i nie może wziąć wolnego
Nie mam pomysłu co zorganizować na ten dzień,chciąłbym żeby był wyjątkowy ...
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 15:55   #2291
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Aha robiłam ostatnio glukoze 50g, bo moja gin tak chciała i wyszło ok.Nie było wcale tak strasznie i nawet cytryny nie używałam.:P
50 g może nie było straszne,ale ja miałam od razu 75 g i było obrzydliwie słodkie mimo,że jestem słodyczowym potworem

ja przeglądam w necie listę imion i ajkoś zadne do mnie nie przemawia ajak mi się podoba i wymawiam je na głos to ajkoś tak dziwnie brzmi..chyba nei dociera do mnie,że dziecko będziemy mieli z tż

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Cytat:
Aleksandra, Elżbieta, Helena, Zofia właśnie, Gabriela, Maja, Małgorzata, Maria jeszcze Antonina mi się kiedyś podobała, ale w bliskiej rodzinie mam to odpada.
Zdecydowana bardzo jestem
hmm...podobne imiona nam sie podobają

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Agulan82-podejrzewam,że się strachu najadłas jak córcia spadała ze schodów-ileż to ja razy spadłam ze schodów,w tym i drewniane i całkowicie betonowe...jak sobie przypomnę to brrrrr

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-08-30 o 15:40
Stary 2011-08-30, 16:04   #2292
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomóżcie w poniedziałek mamy z Tż-tem drugą rocznicę ślubu i nie mam pomysłu na prezent Chciałam zrobić Tż-towi niespodziankę : zarezerwować pokuj w Kazimierzu Dolnym na weekend,spakować go i zawieść na miejsce nic nie mówiąc.Niestety pracuje w sobote i nie może wziąć wolnego
Nie mam pomysłu co zorganizować na ten dzień,chciąłbym żeby był wyjątkowy ...
A może jakąś romantyczną kolację (wiem, że banalnie) Zawsze mam problem z prezentem i niespodzianką, bo się wygadam

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
ja przeglądam w necie listę imion i ajkoś zadne do mnie nie przemawia ajak mi się podoba i wymawiam je na głos to ajkoś tak dziwnie brzmi..chyba nei dociera do mnie,że dziecko będziemy mieli z tż
hmm...podobne imiona nam sie podobają
Macie jeszcze czas, to na pewno na jakieś się zdecydujecie
Typy mam, ale na które się zdecydować to nie wiem
Stary 2011-08-30, 16:04   #2293
malgosia12345
Przyczajenie

[QUOTE=Paula__22;29088124]Ja u Matiego po 2 urodzinach używałam Dady z biedronki, całkiem ok. Teraz już sika na muszle, ale nie wiem jaki jest najmniejszy rozmiar zobaczę jak bedę w biedronce.
Z imion dla dziewczynki w zeszłym roku miałam w grupie w przedszkolu 4 Julki, Sylwię, Laurę, Anię, Amelkę, Zuzię, Nikolę, Wiktorię, Oliwię, Cecylię.

Cześć dziewczyny,
a czy słyszałyście coś o pieluchach z rossmana?
widziałam, że też mają tańsze wersje, również new born
malgosia12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 16:08   #2294
oolong
Zakorzenienie

ja kupowałam w rozmiarze 4 i te rossmanowskie BabyDream i biedronkowe Dada

najlepsze są Pampersy, potem chyba Dada - są jakby cieńsze i miększe od rossmanowskich i maja elastyczne boczki, chociaż ostatecznie nie wiem, bo dopiero pierwsza paczkę testujemy Dada

w mniejszych rozmiarach 1-3, jak testowałam cokolwiek poza Pampersem, to były odparzenia lub przesikania - testowałam Huggis, Babydream i jakies z Lidla, koszmarna cerata,ale to nie były Toujours

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 16:13   #2295
malgosia12345
Przyczajenie

czyli wychodzi na to, że na początek najlepiej pampersy, a za jakiś czas (zależny niestety od portfela) można rozejrzeć się za tańszymi
malgosia12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 16:13   #2296
owieczka86
Zadomowienie

Cytat:
A może jakąś romantyczną kolację (wiem, że banalnie) Zawsze mam problem z prezentem i niespodzianką, bo się wygadam

Ja też mam problem żeby się nie wygadać Może rzeczywiście zrobię kolację przy świecach w domku lub może pójdziemy do jakiejś włoskiej restauracji - oboje uwielbiamy kuchnie włoską
Stary 2011-08-30, 16:19   #2297
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Ja też mam problem żeby się nie wygadać Może rzeczywiście zrobię kolację przy świecach w domku lub może pójdziemy do jakiejś włoskiej restauracji - oboje uwielbiamy kuchnie włoską
Jak lubicie włoską kuchnię to restauracja jest b. fajnym pomysłem.
Albo możesz cannelloni przygotować, lasagne itp.
Też przepadam za włoską kuchnią od razu głodna się zrobiłam

Oolong nie ma zmiłuj, jednak pampersy na początek najlepsze

Edytowane przez Ona231
Czas edycji: 2011-08-30 o 16:20
Ona231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 16:28   #2298
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:

Wczoraj mnie też zły humor dopadł. Ale to mija na szczęście a z czego pracę piszesz?
.
Wiem, że handra minie... tylko człowiek taki do de jak dopadnie... (rzadko miewam na szczęście)
Pisze o alergenach w kosmetykach... A raczej musze napisać, jeszcze nie piszę

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Stary 2011-08-30, 16:33   #2299
muffinka90
Zakorzenienie

za wszystkie dzisiejsze wizyty

fatal a może jakiś leżaczek czy mate edu... albo krzesełko do karmienia

oolong fatal za wyniki

Fallen z tej listy najbardziej podoba mi się Alicja (znam kilka i to bardzo sympatyczne dziewczyny ) a Sabina też mi się źle kojarzy, coś w tym chyba jest

a ze mnie osioł jaki, gotowałam dżem i zamiast cukru wsypałam mąki dobrze, że zauważyłam przed wymieszaniem

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 16:33   #2300
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Wiem, że handra minie... tylko człowiek taki do de jak dopadnie... (rzadko miewam na szczęście)
Pisze o alergenach w kosmetykach... A raczej musze napisać, jeszcze nie piszę

Tincia taki już nasz stan raz czujemy się lepiej raz gorzej
Fajny temat Ciekawy na pewno

Muffinko ale udał się dżem?
Stary 2011-08-30, 16:34   #2301
owieczka86
Zadomowienie

Cytat:
Jak lubicie włoską kuchnię to restauracja jest b. fajnym pomysłem.
Albo możesz cannelloni przygotować, lasagne itp.
Też przepadam za włoską kuchnią od razu głodna się zrobiłam
ja też narobiłam sobie smaka

Jutro na obiadek zrobię risotto z grzybami
Stary 2011-08-30, 16:47   #2302
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
ja też narobiłam sobie smaka

Jutro na obiadek zrobię risotto z grzybami
Risotto też lubię, ale teraz za bardzo nie mogę Ale mimo wszystko smacznego życzę
Stary 2011-08-30, 16:53   #2303
owieczka86
Zadomowienie

Cytat:
Risotto też lubię, ale teraz za bardzo nie mogę Ale mimo wszystko smacznego życzę

dziekuję

Ja sataram się nie jeść grzybów, więc pewnie będę jutro wybierać między ryżem ale smak zostanie
Stary 2011-08-30, 16:55   #2304
Ona231
Zadomowienie

Owieczko grzybami bym się nie przejmowała, za bardzo białego ryżu jeść nie mogę bo mi cukier skacze Dlatego makaron tylko pełnoziarnisty, ryż brązowy itp
Stary 2011-08-30, 16:57   #2305
dygotka8
Zakorzenienie

ja zaraz sos do spaghetti będę robiła z pomidorków takich domowych-nie tam jakies badzieiwie z puszki
mysląłm,że tz wróci póxniej a ja jeszcze ciacha nie skończyłam

Stary 2011-08-30, 17:03   #2306
fatal21
Wtajemniczenie

muffinka90
Dziękuję za podpowiedzi, ale krzesełko do karmienia mam, że tak powiem wypasione po siostrzenicach, maty sztuk 2 i bujaczki też 2.
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 17:14   #2307
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
a ten rossmanowy balsam dla kobiet w ciazy-obrzydliwie cuchnie-jak dla mnie.jest straaaaaasznie perfumowany-aż dziwne,że to dla kobiet w ciązy bo przecież często jest tak,że kobiety są wrażliwe na zapachy

jak pisałaś... kwestia gustu... ja osobiście nie czuje nic cuchnącego, znam dziewczyny co korzystają, ale nawet gdzieś na wisazu było, że niektórym zapach przeszkadza jak ze wszystkim, sprawa indywidualna

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 17:14   #2308
Myszeczka86
Zakorzenienie

Jejciu ja tylko chodze i jem, ale mi sie nie chce jeść a jem

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 17:15   #2309
elf27
Zadomowienie

Witam nowe mamusie

DYGOTKA a jakie ciacho robisz? ja dzisiaj sernik z morelami

Kolejna wrześnióweczka rozpakowana, oj niedługo na nas pora...
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 17:17   #2310
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
ja kupowałam w rozmiarze 4 i te rossmanowskie BabyDream i biedronkowe Dada

najlepsze są Pampersy, potem chyba Dada - są jakby cieńsze i miększe od rossmanowskich i maja elastyczne boczki, chociaż ostatecznie nie wiem, bo dopiero pierwsza paczkę testujemy Dada

w mniejszych rozmiarach 1-3, jak testowałam cokolwiek poza Pampersem, to były odparzenia lub przesikania - testowałam Huggis, Babydream i jakies z Lidla, koszmarna cerata,ale to nie były Toujours

j awlasnie nad pampkami mysle bo bodaj nawet u mam lipcowek majówek wiekszosc narzekała :/ ... kurde... gdyby były 1 ne to byloby super, bo wybor maly., a tak to badz czlowieku madry co maluchowi przypasuje

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości