|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2281 | |
Raczkowanie
|
Dot.: test ciążowy
Cytat:
Po raz kolejny zadajesz to samo pytanie, przestan nabijać posty, dostałaś odpowiedź.
![]() |
#2282 |
Raczkowanie
|
To Twoja opinia Annabella_ a czytałam również że krwawienie z odstawienia nie eliminuje w 100% ciąży. więc wolę się upewnić. Każdy mówi/pisze co innego. I nie nabijam postów nie zależy mi za bardzo na ich ilości.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2283 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.8
Powtarzanie po raz kolejny tego samego pytania- nabijanie postów.
![]()
#2284 |
Wtajemniczenie
|
brązowy śluz
hej
![]()
#2285 |
Wtajemniczenie
|
tydzien temu pojawil się u mnie brązowy śluz (dzien po stosunku) trwal on około 5 dni, piersi boląmnie już kilka dni i powoli przestają (mam tak co miesiąc) dziś powinnam mieć okres jednak nie ma go, cykle mam 24- 28 dni, dziś jest 25 dzień, ale ostatnio miałam równo właśnie co 25 dni.. z chłopakiem zabezpieczaliśmy sie prezerwatywami ale i też on nie dochodził we mnie. czytałam, że brązowy sluz to objaw ciąży. co mi może być?
#2286 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() |
#2287 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2288 |
Przyczajenie
|
Czy jestem w ciąży?
Witam, bardzo się denerwuję, że jestem w ciąży, chociaż nie mam ku temu powodów, bo nigdy nie współżyłam. wiem, że moje obawy mogą być absurdalne, ale popadam już w lekką paranoję, bo mam wiele objawów ciąży: okres spóźnia mi się już o 9 dni (ale jednak jestem w takim wieku, że miesiączka jeszcze nie jest do końca regularna, aczkolwiek powoli zaczęła mi się regulować), od kilku dni jak wstaję rano mam takie jakby mdłości(czuję jakbym coś miała w gardle), pobolewało mnie podbrzusze, cały czas bardzo bolą mnie piersi, na brodawkach (na otoczkach) pojawiły się niewielkie grudki/wypustki, od niedługiego czasu mam stan podgorączkowy. wiem, że wiele z tego występuje także przed okresem, ale ja po prostu nie mogę przestać myśleć o tej ciąży. co do śluzu właśnie kończę mieć przejrzysty i dość ciągnący się (czyli chyba płodny). Mam prawie 15 lat i miesiączkuję już trochę ponad 2 lata. Czy mogę być w ciąży? Wiem, że jeśli nie współżyłam, mogę wykluczyć ciążę (jakoś nie potrafię). Jakie mogą być jeszcze inne przyczyny moich dolegliwości?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2289 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Czy jestem w ciąży?
Cytat:
NIE, NIE JESTEŚ W CIĄŻY !!!
![]() |
#2290 |
Rozeznanie
|
Dot.: brązowy śluz
w brew pozorom, w ciażę można zajść od samego płynu ejakulacyjnego który znajduje się w pochwie, w trakcie stosunku. W nim już sa plemniki. Jeżeli kochacie się bez zabezpieczenia, to spokojnie , bez paniki, jednak test dla pewności lub najlepiej BETE (badanie z krwi) mozesz sobie zrobić. Jednak najlepszym wyjsciem będzie konsultacja z ginekologiem, jest wiele przyczyn które mogą wpływac na caykl, na okres jaki on jest bądź go nie ma.
#2291 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: brązowy śluz
kochaliśmy się w prezerwatywie, więc wydaje mi się, że ciąża odpada?
#2292 |
Przyczajenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2293 |
Raczkowanie
|
Ale mi się humorek poprawił po przeczytaniu tego
![]() NIE JESTEŚ W CIĄŻY ![]() ![]() Nie martw się, w ręcznikach nie żyją dzikie plagi terminatorów plemników, które skaczą sobie z ręcznika do pochwy, luuudzie ;D |
![]() ![]() |
![]() |
#2294 |
Przyczajenie
|
Cześć!
Dziewczyny proszę o odpowiedź na moje pytanie, albo chociaż o jakąś radę, bo trochę nie wiem czy nie przesadzam ze stresowaniem się. Nuva Ring biorę już czwarty miesiąc. Jak do tej pory wszystko jest w jak najlepszym porządku. Przed wyjęciem ostatniego (trzeciego) krążka dostałam lekkich plamień, po dwóch dniach od wyjęcia dostałam krwawienie z odstawienia. Czy istnieje jakakolwiek szansa, że jestem w ciąży mimo wystąpienia tego krwawienia? Moim zdaniem było normalne, poprzedzone tylko dosyć dużymi skrzepami w pierwszych dniach po wyjęciu krążka. Pytam głównie dlatego, że wymiotowałam podczas okresu, cały jeden dzień spędziłam przez to w łóżku z niesamowitym bólem głowy i od tego czasu mój organizm nie może dojść do siebie . Dzisiaj był czwarty dzień od "zatrucia" a ja wciąż nie czuję się normalnie. Przeszkadza mi przede wszystkim uczucie ślinotoku, lekkiego, ale zawsze, co jest podobno jednym z wczesnych objawów ciąży oraz krótkie bóle głowy. Być może jest to związane ze zmianą hormonalną w związku z wyjęciem krążka na czas siedmiu dni, podobno to może mieć wpływ na takie samopoczucie. Jestem wystraszona, bo wydaje mi się, że nie złamałam żadnej reguły korzystania z krążka, a z drugiej strony teraz już niczego nie jestem pewna. Pobolewają mnie też jajniki. Proszę o odpowiedź czy istnieje możliwość, że mimo wystąpienia krwawienia (podkreślam - normalnego) jestem w ciąży? Dziękuję wyrozumiałym. |
![]() ![]() |
![]() |
#2295 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez dinoworld Czas edycji: 2012-09-10 o 20:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2296 |
Zakorzenienie
|
sądzę że nie jesteś w ciąży aczkolwiek udałabym się do ginekologa bo to może być objaw źle dobranej antykoncepcji.. ginekolog pewnie zaproponuje inną metodę..
#2297 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2298 |
Raczkowanie
|
przyszła @:P
|
![]() ![]() |
![]() |
#2299 |
Wtajemniczenie
|
jak masz się śmiać to lepiej nic nie odpisuj, nie pomagasz ani nie rozśmieszasz
![]()
![]() |
#2300 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny teraz kiedy dostałam okres wiem , że to nie ciąza na 100 %
Jednak jakoś od 2 tygodni miałam obolałe sutki , zawsze całe piersi nie bolały i tylko kilka dni przed @, w nocy było najgorzej , nie wiem jak nazwać ten ból. Dodatkowo pobolewało mnie podbrzusze ale to także był "inny" ból. Tak jak juz wczęsniej wspominałam miesiąc temu przyjęłam Escapelle, czytałam na inych forach , że u niekróych dziewczyn wystapiły po tym różne choroby (nadzerka, torbiele). Miał ktoś może tak jak ja? |
![]() ![]() |
![]() |
#2301 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2302 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2303 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, jak sądzicie, co się dzieje z moim organizmem? Kilka dni po stosunku (10 dni przed spodziewanym okresem)pojawił się brązowy śluz, trochę go było. Po tym było jeszcze kilka stosunków.Kiedy miałam dostać okresu, obsypalo mnie, standard. Niestety od 11 dni nadal krwawienia nie ma. Myślicie, że mój organizm przyjął ten śluz jako miesiączkę? Podobno taki śluz to czasami oznaka ciąży. Ostatnimi czasy okres sie troche rozregulowal, spoznial sie generalnie po 3 dni. A teraz...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2304 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() |
#2305 |
Przyczajenie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży?
Tydzien temu przyjechal do mnie chlopak.w dniu jego przyjazdu bylam w 5tym dniu miesiaczki,lekko krwawilam. uzywalam tamponow. wczesniej nie odbywalam z nim stosunkow ani z nikim innym. W tym dniu byl moj pierwszy raz. zabezpieczylismy sie prezerwatywa.na poczatku znosilam to bardzo bolesnie, prezerwatywa nie zsunela sie ani nie pekla, lecz z zewnatrz byla lekko zakrwawiona(prawdopodobni e przez to,ze mialam okres) nastepnego dnia bardzo lekko plamilam,i powtorzylismy stosunek,w nastepny dzien tak samo dwa razy,ogolnie zrobilismy to 6 razy przez 5 dni.dzisiaj boli mnie brzuch,a wczoraj glowa. Jakie istnieje prawdopodobienstwo zajscia w ciaze przy uzyciu prezerwatywy w 5 tym dniu miesiaczki,kiedy robi sie test ciazkowy? nie wiem czy ten ból brzucha i głowy to ze stresu...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2306 |
Przyczajenie
|
przed sluzem zawsze w zabezpieczeniu. w dzien spodziewanej miesiaczki bez.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2307 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zrób test. ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2308 |
Zakorzenienie
|
Wkur* mnie, że w ogóle nikt nie czyta TEGO wątku.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2309 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny!
sluchajcie, ja z pytaniem... wczoraj kochalam sie z chlopakiem bez prezerwatywy. wytrysk byl poza mna, ale na moim podbrzuszu.. wlasnie koncze brac 2gie opakowanie tabletek cilest. zostaly mi 3szt. pominelam chyba 3cia tabletke 2giego opakowania. ostatni okres rozpoczelam 24.08. czy powinnam wziac tabletke 72h po? |
![]() ![]() |
![]() |
#2310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:21.