Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.8 - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-10, 14:35   #2281
Annabella_
Raczkowanie

Dot.: test ciążowy

Cytat:
Napisane przez loneliness_ Pokaż wiadomość
Witam,
Chciałabym zapytać czy przy tabletkach antykoncepcyjnych krwawienie z odstawienia na 100% eliminuje możliwość bycia w ciąży?
Tzn. dostaje krwawienia z odstawienia i na bank nie jestem w ciąży ?
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post36339783

Po raz kolejny zadajesz to samo pytanie, przestan nabijać posty, dostałaś odpowiedź.

Chudnę
Annabella_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 14:42   #2282
loneliness_
Raczkowanie

To Twoja opinia Annabella_ a czytałam również że krwawienie z odstawienia nie eliminuje w 100% ciąży. więc wolę się upewnić. Każdy mówi/pisze co innego. I nie nabijam postów nie zależy mi za bardzo na ich ilości.
loneliness_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 14:57   #2283
Annabella_
Raczkowanie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.8

Powtarzanie po raz kolejny tego samego pytania- nabijanie postów.

Chudnę
Annabella_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 17:20   #2284
leleczka
Wtajemniczenie

brązowy śluz

hej tydzień temu miałam brązowy śluz który trwał ok 5 dni, piersi bolą mnie juz pare dni (ok.5) , powoli przestają.. cykle mam 24-28 dni zwykle 24,25 dni. dziś mija 25 dzień i nie mam okresu.. ciąże raczej wykluczam, ponieważ z chlopakiem zabezpieczamy się prezerwatywami i on nie dochodzi we mnie.. chociaż moze to ciąża? miała któraś cos takiego? boje się..
Stary 2012-09-10, 18:02   #2285
leleczka
Wtajemniczenie

tydzien temu pojawil się u mnie brązowy śluz (dzien po stosunku) trwal on około 5 dni, piersi boląmnie już kilka dni i powoli przestają (mam tak co miesiąc) dziś powinnam mieć okres jednak nie ma go, cykle mam 24- 28 dni, dziś jest 25 dzień, ale ostatnio miałam równo właśnie co 25 dni.. z chłopakiem zabezpieczaliśmy sie prezerwatywami ale i też on nie dochodził we mnie. czytałam, że brązowy sluz to objaw ciąży. co mi może być?
Stary 2012-09-10, 18:04   #2286
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez leleczka Pokaż wiadomość
tydzien temu pojawil się u mnie brązowy śluz (dzien po stosunku) trwal on około 5 dni, piersi boląmnie już kilka dni i powoli przestają (mam tak co miesiąc) dziś powinnam mieć okres jednak nie ma go, cykle mam 24- 28 dni, dziś jest 25 dzień, ale ostatnio miałam równo właśnie co 25 dni.. z chłopakiem zabezpieczaliśmy sie prezerwatywami ale i też on nie dochodził we mnie. czytałam, że brązowy sluz to objaw ciąży. co mi może być?
Skoro się zabezpieczaliście, to szans na ciążę właściwie nie ma. Ten brązowy śluz, to pewnie śluz zabarwiony krwią. Okres powinien się niedługo pojawić.
Stary 2012-09-10, 19:14   #2287
Carillon
Zadomowienie

GG do Carillon

Cytat:
Nawet jeśli miała by być to prawda, to ten śluz chyba tak szybko by się nie pojawił, bo wszystkie kobiety sprawdzały by i :"O brązowy śluz! Jestem w ciąży!" trochę przesada.
Carillon jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-10, 19:45   #2288
dinoworld
Przyczajenie

Czy jestem w ciąży?

Witam, bardzo się denerwuję, że jestem w ciąży, chociaż nie mam ku temu powodów, bo nigdy nie współżyłam. wiem, że moje obawy mogą być absurdalne, ale popadam już w lekką paranoję, bo mam wiele objawów ciąży: okres spóźnia mi się już o 9 dni (ale jednak jestem w takim wieku, że miesiączka jeszcze nie jest do końca regularna, aczkolwiek powoli zaczęła mi się regulować), od kilku dni jak wstaję rano mam takie jakby mdłości(czuję jakbym coś miała w gardle), pobolewało mnie podbrzusze, cały czas bardzo bolą mnie piersi, na brodawkach (na otoczkach) pojawiły się niewielkie grudki/wypustki, od niedługiego czasu mam stan podgorączkowy. wiem, że wiele z tego występuje także przed okresem, ale ja po prostu nie mogę przestać myśleć o tej ciąży. co do śluzu właśnie kończę mieć przejrzysty i dość ciągnący się (czyli chyba płodny). Mam prawie 15 lat i miesiączkuję już trochę ponad 2 lata. Czy mogę być w ciąży? Wiem, że jeśli nie współżyłam, mogę wykluczyć ciążę (jakoś nie potrafię). Jakie mogą być jeszcze inne przyczyny moich dolegliwości?
dinoworld jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 19:58   #2289
AnnaAda
Rozeznanie

GG do AnnaAda
Dot.: Czy jestem w ciąży?

Cytat:
Napisane przez dinoworld Pokaż wiadomość
Witam, bardzo się denerwuję, że jestem w ciąży, chociaż nie mam ku temu powodów, bo nigdy nie współżyłam. wiem, że moje obawy mogą być absurdalne, ale popadam już w lekką paranoję, bo mam wiele objawów ciąży: okres spóźnia mi się już o 9 dni (ale jednak jestem w takim wieku, że miesiączka jeszcze nie jest do końca regularna, aczkolwiek powoli zaczęła mi się regulować), od kilku dni jak wstaję rano mam takie jakby mdłości(czuję jakbym coś miała w gardle), pobolewało mnie podbrzusze, cały czas bardzo bolą mnie piersi, na brodawkach (na otoczkach) pojawiły się niewielkie grudki/wypustki, od niedługiego czasu mam stan podgorączkowy. wiem, że wiele z tego występuje także przed okresem, ale ja po prostu nie mogę przestać myśleć o tej ciąży. co do śluzu właśnie kończę mieć przejrzysty i dość ciągnący się (czyli chyba płodny). Mam prawie 15 lat i miesiączkuję już trochę ponad 2 lata. Czy mogę być w ciąży? Wiem, że jeśli nie współżyłam, mogę wykluczyć ciążę (jakoś nie potrafię). Jakie mogą być jeszcze inne przyczyny moich dolegliwości?
Do puki nie zaczniesz współżyć w ciąże nie zajdziesz!!!!!!!!

NIE, NIE JESTEŚ W CIĄŻY !!!
Stary 2012-09-10, 20:01   #2290
AnnaAda
Rozeznanie

GG do AnnaAda
Dot.: brązowy śluz

w brew pozorom, w ciażę można zajść od samego płynu ejakulacyjnego który znajduje się w pochwie, w trakcie stosunku. W nim już sa plemniki. Jeżeli kochacie się bez zabezpieczenia, to spokojnie , bez paniki, jednak test dla pewności lub najlepiej BETE (badanie z krwi) mozesz sobie zrobić. Jednak najlepszym wyjsciem będzie konsultacja z ginekologiem, jest wiele przyczyn które mogą wpływac na caykl, na okres jaki on jest bądź go nie ma.
Stary 2012-09-10, 20:13   #2291
leleczka
Wtajemniczenie

Dot.: brązowy śluz

kochaliśmy się w prezerwatywie, więc wydaje mi się, że ciąża odpada?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-10, 20:18   #2292
dinoworld
Przyczajenie

Dziękuję za odpowiedź. Ta stanowczość na pewno mnie uspokoiła. W panice zaczęłam wymyślać niestworzone historie o tym jak to się mogło stać w dziwny, nietradycyjny sposób np. przez ręcznik czy coś takiego (ale głupoty!) Ja tylko czekam na ten cały okres. Tak sobie myślę, że po prostu owulacja mi się przesunęła, a tamto to były bóle owulacyjne (chociaż nigdy takich nie miałam), bo jeszcze mnie dół pleców bolał...
Stary 2012-09-10, 20:23   #2293
hellogoodbye
Raczkowanie

Ale mi się humorek poprawił po przeczytaniu tego
NIE JESTEŚ W CIĄŻY masz 15 lat to normalne że cykle nie są jeszcze w 100% unormowane, ból piersi - typowy pms, poranne mdłości - stawiam że po prostu Twoja wyobraźnia płata Ci figle z tego stresu
Nie martw się, w ręcznikach nie żyją dzikie plagi terminatorów plemników, które skaczą sobie z ręcznika do pochwy, luuudzie ;D
hellogoodbye jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 20:34   #2294
visiona
Przyczajenie

Cześć!
Dziewczyny proszę o odpowiedź na moje pytanie, albo chociaż o jakąś radę, bo trochę nie wiem czy nie przesadzam ze stresowaniem się.
Nuva Ring biorę już czwarty miesiąc. Jak do tej pory wszystko jest w jak najlepszym porządku. Przed wyjęciem ostatniego (trzeciego) krążka dostałam lekkich plamień, po dwóch dniach od wyjęcia dostałam krwawienie z odstawienia.
Czy istnieje jakakolwiek szansa, że jestem w ciąży mimo wystąpienia tego krwawienia? Moim zdaniem było normalne, poprzedzone tylko dosyć dużymi skrzepami w pierwszych dniach po wyjęciu krążka. Pytam głównie dlatego, że wymiotowałam podczas okresu, cały jeden dzień spędziłam przez to w łóżku z niesamowitym bólem głowy i od tego czasu mój organizm nie może dojść do siebie . Dzisiaj był czwarty dzień od "zatrucia" a ja wciąż nie czuję się normalnie. Przeszkadza mi przede wszystkim uczucie ślinotoku, lekkiego, ale zawsze, co jest podobno jednym z wczesnych objawów ciąży oraz krótkie bóle głowy. Być może jest to związane ze zmianą hormonalną w związku z wyjęciem krążka na czas siedmiu dni, podobno to może mieć wpływ na takie samopoczucie.
Jestem wystraszona, bo wydaje mi się, że nie złamałam żadnej reguły korzystania z krążka, a z drugiej strony teraz już niczego nie jestem pewna. Pobolewają mnie też jajniki.
Proszę o odpowiedź czy istnieje możliwość, że mimo wystąpienia krwawienia (podkreślam - normalnego) jestem w ciąży?
Dziękuję wyrozumiałym.
visiona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 20:44   #2295
dinoworld
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez hellogoodbye Pokaż wiadomość
Ale mi się humorek poprawił po przeczytaniu tego
NIE JESTEŚ W CIĄŻY masz 15 lat to normalne że cykle nie są jeszcze w 100% unormowane, ból piersi - typowy pms, poranne mdłości - stawiam że po prostu Twoja wyobraźnia płata Ci figle z tego stresu
Nie martw się, w ręcznikach nie żyją dzikie plagi terminatorów plemników, które skaczą sobie z ręcznika do pochwy, luuudzie ;D
Aha

Edytowane przez dinoworld
Czas edycji: 2012-09-10 o 20:45
Stary 2012-09-10, 21:48   #2296
gazowane lody
Zakorzenienie

sądzę że nie jesteś w ciąży aczkolwiek udałabym się do ginekologa bo to może być objaw źle dobranej antykoncepcji.. ginekolog pewnie zaproponuje inną metodę..

Udowodniłam samej sobie, że się da!
75kg-62,5
kg

Takie tam przemyślenia
gazowane lody jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 21:55   #2297
Carillon
Zadomowienie

GG do Carillon

Cytat:
kochaliśmy się w prezerwatywie, więc wydaje mi się, że ciąża odpada?
WTF?
Stary 2012-09-11, 05:02   #2298
urszulka512
Raczkowanie

przyszła @:P
urszulka512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 06:14   #2299
leleczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Carillon Pokaż wiadomość
WTF?
jak masz się śmiać to lepiej nic nie odpisuj, nie pomagasz ani nie rozśmieszasz
Stary 2012-09-11, 08:34   #2300
urszulka512
Raczkowanie

Dziewczyny teraz kiedy dostałam okres wiem , że to nie ciąza na 100 %
Jednak jakoś od 2 tygodni miałam obolałe sutki , zawsze całe piersi nie bolały i tylko kilka dni przed @, w nocy było najgorzej , nie wiem jak nazwać ten ból. Dodatkowo pobolewało mnie podbrzusze ale to także był "inny" ból. Tak jak juz wczęsniej wspominałam miesiąc temu przyjęłam Escapelle, czytałam na inych forach , że u niekróych dziewczyn wystapiły po tym różne choroby (nadzerka, torbiele). Miał ktoś może tak jak ja?
urszulka512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 08:44   #2301
Serenely
Zakorzenienie

Cytat:
jak masz się śmiać to lepiej nic nie odpisuj, nie pomagasz ani nie rozśmieszasz
To może zastanów się nad komizmem swojej wypowiedzi. Nie napisałaś, że "pękła".
Serenely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 10:11   #2302
Carillon
Zadomowienie

GG do Carillon

Cytat:
Napisane przez Serenely Pokaż wiadomość
To może zastanów się nad komizmem swojej wypowiedzi. Nie napisałaś, że "pękła".
To wypowiedź typu biorę tabletki czy jest szansa na ciążę
Stary 2012-09-11, 20:42   #2303
xmargaretax
Przyczajenie

Dziewczyny, jak sądzicie, co się dzieje z moim organizmem? Kilka dni po stosunku (10 dni przed spodziewanym okresem)pojawił się brązowy śluz, trochę go było. Po tym było jeszcze kilka stosunków.Kiedy miałam dostać okresu, obsypalo mnie, standard. Niestety od 11 dni nadal krwawienia nie ma. Myślicie, że mój organizm przyjął ten śluz jako miesiączkę? Podobno taki śluz to czasami oznaka ciąży. Ostatnimi czasy okres sie troche rozregulowal, spoznial sie generalnie po 3 dni. A teraz...
xmargaretax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 20:46   #2304
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez xmargaretax Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak sądzicie, co się dzieje z moim organizmem? Kilka dni po stosunku (10 dni przed spodziewanym okresem)pojawił się brązowy śluz, trochę go było. Po tym było jeszcze kilka stosunków.Kiedy miałam dostać okresu, obsypalo mnie, standard. Niestety od 11 dni nadal krwawienia nie ma. Myślicie, że mój organizm przyjął ten śluz jako miesiączkę? Podobno taki śluz to czasami oznaka ciąży. Ostatnimi czasy okres sie troche rozregulowal, spoznial sie generalnie po 3 dni. A teraz...
A jest w ogóle szansa na ciążę? Był seks bez zabezpieczenia albo prezerwatywa pękła?
Stary 2012-09-11, 20:57   #2305
maajkoo
Przyczajenie

Dot.: Czy mogę być w ciąży?

Tydzien temu przyjechal do mnie chlopak.w dniu jego przyjazdu bylam w 5tym dniu miesiaczki,lekko krwawilam. uzywalam tamponow. wczesniej nie odbywalam z nim stosunkow ani z nikim innym. W tym dniu byl moj pierwszy raz. zabezpieczylismy sie prezerwatywa.na poczatku znosilam to bardzo bolesnie, prezerwatywa nie zsunela sie ani nie pekla, lecz z zewnatrz byla lekko zakrwawiona(prawdopodobni e przez to,ze mialam okres) nastepnego dnia bardzo lekko plamilam,i powtorzylismy stosunek,w nastepny dzien tak samo dwa razy,ogolnie zrobilismy to 6 razy przez 5 dni.dzisiaj boli mnie brzuch,a wczoraj glowa. Jakie istnieje prawdopodobienstwo zajscia w ciaze przy uzyciu prezerwatywy w 5 tym dniu miesiaczki,kiedy robi sie test ciazkowy? nie wiem czy ten ból brzucha i głowy to ze stresu...
maajkoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 21:09   #2306
xmargaretax
Przyczajenie

przed sluzem zawsze w zabezpieczeniu. w dzien spodziewanej miesiaczki bez.
xmargaretax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 21:15   #2307
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xmargaretax Pokaż wiadomość
przed sluzem zawsze w zabezpieczeniu. w dzien spodziewanej miesiaczki bez.
wiec mozesz byc w ciazy, bo organizm to nie zegarek, a noz akurat w ten dzien mialas owulację jeśli nie prowadzisz obserwacji organizmu to nie ma co ryzykować.
zrób test.

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
Napisane przez maajkoo Pokaż wiadomość
Tydzien temu przyjechal do mnie chlopak.w dniu jego przyjazdu bylam w 5tym dniu miesiaczki,lekko krwawilam. uzywalam tamponow. wczesniej nie odbywalam z nim stosunkow ani z nikim innym. W tym dniu byl moj pierwszy raz. zabezpieczylismy sie prezerwatywa.na poczatku znosilam to bardzo bolesnie, prezerwatywa nie zsunela sie ani nie pekla, lecz z zewnatrz byla lekko zakrwawiona(prawdopodobni e przez to,ze mialam okres) nastepnego dnia bardzo lekko plamilam,i powtorzylismy stosunek,w nastepny dzien tak samo dwa razy,ogolnie zrobilismy to 6 razy przez 5 dni.dzisiaj boli mnie brzuch,a wczoraj glowa. Jakie istnieje prawdopodobienstwo zajscia w ciaze przy uzyciu prezerwatywy w 5 tym dniu miesiaczki,kiedy robi sie test ciazkowy? nie wiem czy ten ból brzucha i głowy to ze stresu...
masz 14 lat czy żartujesz?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-11, 21:20   #2308
Serenely
Zakorzenienie

Wkur* mnie, że w ogóle nikt nie czyta TEGO wątku. Tam jest wszystko wyraźnie napisane, po co mamy w kółko pisać to samo?!
Serenely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 01:49   #2309
pytampoludzku
Przyczajenie

hej dziewczyny!
sluchajcie, ja z pytaniem...

wczoraj kochalam sie z chlopakiem bez prezerwatywy. wytrysk byl poza mna, ale na moim podbrzuszu.. wlasnie koncze brac 2gie opakowanie tabletek cilest. zostaly mi 3szt.
pominelam chyba 3cia tabletke 2giego opakowania. ostatni okres rozpoczelam 24.08. czy powinnam wziac tabletke 72h po?
pytampoludzku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 06:30   #2310
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pytampoludzku Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!
sluchajcie, ja z pytaniem...

wczoraj kochalam sie z chlopakiem bez prezerwatywy. wytrysk byl poza mna, ale na moim podbrzuszu.. wlasnie koncze brac 2gie opakowanie tabletek cilest. zostaly mi 3szt.
pominelam chyba 3cia tabletke 2giego opakowania. ostatni okres rozpoczelam 24.08. czy powinnam wziac tabletke 72h po?
i po kiego skoro wytrysk był poza tobą i w dodatku bierzesz tabletki????!!!! masakra jakaś

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości