|
|
#2281 | |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Dot.: Koty część IV
Cytat:
|
|
#2282 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2283 |
|
|
|
#2284 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I dziękuję Ziazik za dzisiejszą pomoc ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Nie, ma swoje miejsce odkąd przyjechała, ale pchała się do naszego łóżka i nie chciała siedzieć sama w łazience. Poza tym znam również inne kompetentne miejsca w których mogę szukać pomocy. Na forum się nie kończy. Edytowane przez Siejusia Czas edycji: 2012-05-11 o 19:52 |
|
|
|
|
#2285 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
trwa udowadnianie kto i kiedy powinien cos napisac czy zrobić ale ten tekst przeszedł niezauważony ![]() a to przecież o ten wspolny mianownik chodzi - o nasze koty Przykre to jest
|
|
|
|
|
#2286 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale się brzydko porobiło na naszym wątku
|
#2287 | ||
|
|
Cytat:
Mnie wzeszedł powojnik i inne wijące się rośliny. To będzie pięło się po huśtawce.Moja mama siała niedawno, więc jeszcze nic nie ma . Wiesz, że z soboty na niedzielę mają być przygruntowe przymrozki? ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Cytat:
Obie piękne
|
|
#2288 |
|
KOTerator
|
Dziwnie sie watek popsul wlasnie. Pamietam ile tu cennych rad dostalam od pazdziernika. Rybiorek, Anita, Lenka i Ty Donka wspieralyscie mnie w akcji pt. ,,Milka", Esfira zawsze cos madrego dorzucila, inne dziewczyny tez cos milego napisaly, gdyby nie ten watek to nie dalabym rady
Fajnie by bylo gdyby teraz mozna bylo tak wspierac dziewczyny, ktore stracily ukochane koty, ktore sie dokocily, ktore maja problemy z kotami? |
|
|
|
#2289 | |
|
|
Cytat:
|
|
#2290 |
|
KOTerator
|
Ale chyba sie tak juz nie da, za duzo tu emotikonek ostatnio a za malo tekstu...
|
|
|
|
#2291 | |
|
|
Cytat:
|
|
#2292 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2293 | ||
|
|
Gdzie Ty jej po lodówce zaglądasz
![]() ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
![]() Ale Wy jesteście! Specjalnie dodajecie takie foty, coby któraś znowu się dokociła ![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
|
|
#2294 | ||||||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Wiele z Was pisało, że źle się stało, że Szary trafił do mnie. I słusznie, bo nie mam warunków na tymczasowanie Cytat:
Ale pisz, co się dzieje, wiele z nas wyniesie z tego pożytek... i początkujące jak ja, i anonimowe podczytywaczki, i stare wyjadaczki, które będą mogły przytaczać ten przykład innym.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() I odejście kotka za TM, i dziwna atmosfera w wątku. Nie wiedziałam, że tak tu jest, wpadłam do Was, bo tylko Wy rozumiecie, co oznacza wlecenie muchy do pokoju ![]() Jest mi bardzo przykro, że kot nie robi teraz tego, co powinien, czyli nie bryka po domu, łasząc się o nogi swej Pańci... Przesyłam dużo wirtualnych uścisków dla smutnej kociej mamy Cytat:
Nie lubię, jak się na kogoś najeżdża i nie potrafię nie interweniować. Gdyby zaczął się teraz atak na Rybiorka, to bym jej broniła, podobnie jak to miało miejsce w reakcji na Twojego posta o właścicielce Daisy. Bo problem polega na tym, że każda strona konfliktu ma rację. Rybiorek jest mądra, sympatyczna i zna się na rzeczy. Uwielbiam jej drapak i jej koty. Siejusia chłonie wiedzę jak gąbka, daje kotom ogromny ładunek miłości i opieki. Ale wiesz, na studiach byłam 10 lat temu ![]() Widocznie coś mnie ominęło. To jest taki poważny wątek, że nie można się cieszyć i pokazywać świra na punkcie kotów, a rozmawia się tylko na konkretne tematy bez luźnych wątków? Emotki wspaniale oddają radość, głupawkę, a także smutek i wsparcie. Może utworzymy wątek plotkowy do zdjęć i opisów kociej codzienności, a ten pozostanie tylko skarbnicą wiedzy?
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2012-05-11 o 20:19 |
||||||
|
|
|
#2295 | |
|
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- W porządku, ja wybaczam
|
|
#2296 | ||
|
KOTerator
|
Wie co dobre
. Cytat:
? Byly glupawki, byly tragedie, byly choroby i byly kocie sukcesy i byly emotki, ale nie nie bylo tam ani jednej strony calej tylko w emotkach, a tu niektore takie sa i jak ktos ma je wylaczone (ja mam czesto strony z wylaczonymi emotkami) to tekstu nie ma... Cytat:
Rybiorek sie sama potrafi obronic, ale ona taka jest, jak chodzi o koty to musi byc dobitnie i do sedna. Nie napisala nic zlego, wyrazila swoje zaniepokojenie... dobitnie. |
||
|
|
|
#2297 |
|
Raczkowanie
|
Kochane, już jesteśmy w domku! Kota jeszcze trochę bezwładna, ale narkoza przechodzi i będzie szaleństwo... Więc tak jak pisałam była ostra przepuklina z przyrostem jelit do ciała i martwicą gratis. Co najciekawsze nawet Vetka (od dziś będę pisać o Niej z wielkiej litery) stwierdziła, że sterylka musiała być zrobiona tak sobie, bo pierwotny szew miał ok. 7 cm długości i nie było wkłucia na wenflon. I że to wyskoczyło po 5 dniach. Ale do rzeczy, dostała antybiotyk, maxi ścisłe ubranko (z którego, mam nadzieję, tak szybko nie wyjdzie) i wspomnianą wcześniej kroplówkę. Vetka raportu pisemnego dać nie chciała, bo cytując Ją "to co tu było jest nie do opisania, brak słów na to". Jutro rano idziemy na kontrolkę i kolejny antybiotyk. Muszę się nad nią poznęcać, bo całą dzisiejszą noc i prawdopodobnie najbliższe 3-4 dni będzie musiała spędzić w transporterku, co jej się strasznie nie podoba. Już zaczyna drapać i koncertować, ale musimy być twardzi.
Uff, wyrzuciłam to z siebie i mi lżej ![]() Moniko, zabieg miała robiony u weta moich Teściów (tzn. weta ich zwierzaków), czyli właśnie owe 150 km. My mieszkamy w Wawie. Przez telefon facet był konkretny i sam doradził iść do lecznicy. Konkretnie i na temat to sobie z nim pogadamy za 2 tygodnie, jak będziemy jechać z wizytą do Rodziców. Dlatego póki co nie chcę podawać informacji o mieście, nazwisk, ani tym podobnych danych, które mogłyby do niego doprowadzić Moim zdaniem facet jest w porządku, naprawdę się przejął. Ale zobaczymy co powie w trakcie spotkania "twarzą w twarz".
Edytowane przez anty_lopka Czas edycji: 2012-05-11 o 20:47 |
|
|
|
#2298 | ||
|
|
Cytat:
![]() To to, jak się nie mylę: http://www.poczytaj.pl/127143 ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
|
|
#2299 | |
|
|
Cytat:
To jego pierwsze z setek zdjęć ![]() Persilce robiłam później ze względu na ten koci katar i właśnie zmianę otoczenia. Ale on to ciężki przypadek był, 30 kotów w jednym pomieszczeniu, z którymi przebywał, on to dopiero był zestresowany Do tej pory nie daje się brać na ręce. Ale nigdy nie żałowałam decyzji zostawienia go u siebie. Jest to taki kochany kot i mimo tego, co przeszedł, uwielbia ludzi, inne zwierzęta. W samochodzie grzecznie siedzi mi na kolanach jak jeździmy do weta
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2300 | ||||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Myślę, że Persi też nie żałuje zadomowienia. Koty mają kruchą psychikę i zrobiłaś dla niego, co najlepsze.
|
|
|
#2301 | ||
|
KOTerator
|
Cytat:
dlatego polecam rzucic okiem. Cytat:
Zamowilam ten nizszy drapak wczoraj, bedzie w przyszlym tygodniu moze. Brakuje mi kotek... Teraz sie bawie z chomikiem .
|
||
|
|
|
#2302 |
|
|
Moje poranki wyglądają teraz tak:
|
#2303 |
|
Zadomowienie
|
szkoda ze sie zrobiło tak niefajnie bo w końcu Siejusia chciała dobrze Malla tez, straciłyśmy w najbliższym czasie kotki na forum i mamy też jedną bidulkę z powikłaniami po spieprzonej sterylce więc może zamiast się kłócić zajmiemy się tymi bidulkami i konkretnymi rzeczami?
Bo jak tu trafiłam było na prawdę sympatycznie i zawsze poratowałyście jak ja niedoświadczona wzięłam ta moją sierotkę i zawsze były rady, zdjęcia. Zamiast krytykować trzeba było interweniować wcześniej a internet nie jest jedynym źródłem informacji o tym też należy pamiętać więc zamiast zarzucać że nie zapytała o radę trzeba się dowiedzieć czy moze z kimś innym sie nie kontaktowała np w wetem ...
|
#2304 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Haha, budziłam się z Szarym pod pachą.
Cytat:
Oprócz furminatora kupiłam nową matę do drapania z myszką i korzysta z niej chętniej niż ze starej, może dlatego, że nowa, może splot wygodniejszy... Opieram je na noc o łóżko od spodu, by nie rozpruwał kanapy. Skoro już tyle miesięcy nie udało mi się oduczyć go drapania tego atrakcyjnego miejsca, to mogę zamaskować je czymś bardziej dla mnie akceptowalnym.
|
|
|
#2305 |
|
KOTerator
|
A probowalas odstraszaczy?
Jak postawisz mate tam gdzie nie wolno drapac, to bedzie myslal, ze moze .
|
|
|
|
#2306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet teraz moglam liczyc na wsparcie i duzo cieplych slow od niektorych z Was , thanks dziewczyny
Edytowane przez Anitast Czas edycji: 2012-05-11 o 22:03 |
|
|
|
|
#2307 |
|
Wtajemniczenie
|
Anty_lopko trzymam kciuki za zdrówko malutkiej i Wam sił na te najbliższe dni
dobrze że zareagowałaś szybko i intuicyjnie Dziewczyny, sory, ale muszę skomentować powyższą "awanturę". Też mam zapędy do wymądrzania się i moralizowania, ale z lekka przesadziłyście z komentarzami do Sejusi i Malli. Każda sytuacja jest inna i indywidualna tak jak i koty są każdy inny i nie ma gotowej idealnej recepty na sukces. Rozumiem trud w ratowaniu kociaków (Cycek) i dokacaniu Rybiorka, że już o Monice nie wspomnę i ratowaniu Milki bo było to żmudne i ciężkie Malla wzieła na swoje barki ciężki przypadek, nie było tu mowy o izolowaniu, bo Szary potrzebował człowieka, trzeba było zagryźć zęby i szukać domu dla niego, pomimo problemów, czasem trzeba wybrać mniejsze zło i nie zawsze jest idealnie... Sejusia daje koteńce miłość i troskliwą opiekę ale jest początkująca i może popełniać błędy. Sejusia spróbuj z tym odosobnieniem i jeśli faktycznie koteczka będzie bardziej wyluzowana to będzie to dobre wyjście, jeśli nie, i będzie chciała do Was pomimo zaczepek Anci to pozwól jej być z Wami na ogólnym, za kilka dni jej się polepszy i w zasadzie nie możecie za wiele zrobić, by pomóc jej przeżyć ten stres, zmiany domu i utraty Pani, musicie to przeżyć i tyle, z każdym dniem będzie napewno lepiej, rób dla kiciów co dla nich najlepsze, napewno wyczujesz to intuicyjnie. Moniko i pewnie Rybiorek też, podchodzicie do kici dość subiektywnie... Z kotami czasami jak z dziećmi, trzeba pozwolić im się sparzyć, przeżywać po swojemu, uczyć się nowego, nadopiekuńczość nie zawsze jest dobra. Każdy kot inaczej przeżywa zmiany i nowości i uwierzcie że nie zawsze się udaje dokacanie, pomimo stosowania pozornie idealnych środków... Pamiętam wątek z miau, dziewczyna przywiozła do swojego zgodnego 3 kociego stadka, kotkę z działki, młodą, kotka pół roku mieszkała w kuchni, głównie z własnego wyboru, dokocanie odbywało się stopniowo, czyli pozornie idealnie, kotka nie nadawała się do mieszkania z tymi albo i żadnymi kotkami, pomimo rozterek i miłości do kici oddali ją do dobrego domu, bez innych kotów i kicia jest tam szczęśliwa i wyluzowana Edytowane przez marea Czas edycji: 2012-05-11 o 22:11 |
|
|
|
#2308 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
? Jak tam Shilka i Mojo? |
|
|
|
|
#2309 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Czytałam, że podstawianie drapaka przy drapanym miejscu ma na celu zachęcenie kota do przerzucenia się na drapak i po pewnym czasie kot powinien powędrować za drapakiem, jeśli zmieni się jego miejsce i zapomnieć o poprzednio drapanym obiekcie. Do tej pory odstraszałam go sobą, wodą, hałasem... Używałam też klikera, ale treningowe pobudki o 4 przyczyniały się do błędów w pracy, na które nie mogę sobie pozwolić. Swoją drogą, na kliknięcie przylatuje i staje na dwóch łapkach, chyba lubi chodzić do szkoły. Oprócz drapania skrzyni łóżka wrócił też do otwierania szafek. Co z tego, że szafka jest zamykana na 2 magnesy, gwóźdź i haczyk przeciw dzieciom. To dla niego żaden problem. Oczywiście robi to, jak nie ma mnie w domu.
|
|
|
#2310 |
|
KOTerator
|
Malla moje mi do szafy wchodza, Sonia przesuwa drzwi bo dla Milki sa za ciezkie i siedza w srodku
. A przesuwasz drapak dalej? Czemu nie drapie drapaka stojacego? Nie strasz, ze nie drapie bo nie lubi, jak moj przyjdzie i nie beda drapac to co zrobie? Sama bede drapac? A to ich pierwszy drapak to nie wiem co bedzie .
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:18.

Każda z Was napisała swoje zdanie, szanujemy każdą wypowiedź i jest nam przykro, że na naszym ulubionym wątku zagnieździła się złość 

? 

dziewczyny
.