Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX-X - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-07, 19:22   #2281
Asiuulka89
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
mam to samo przez m-c tylko 2kg mniejpo porodzie zeszłam10, wiec łacznie 12kg.Zostało jeszcze 6kg do wagi z przed ciazya do wagi z dniu slubu- mojej wymarzonej-12kg

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

czy Wasze dzieci też się tak drapią?? wczorj obciełam mojej małej poraz chyba jużtysięczny paznokcie i nie wiem nawet kiedy się zadrapała patrze a cały policzek we krwi i znów przewrażliwiony tatuś będzie mi marudził, że jego księżniczka ma podrapaną buzię, bo mamusia nie upilnowała
tak mój dzisiaj zadrapał sobie nos az m krew poleciała a niedawno obcinała m paznockie dzisiaj ponowiłam tą czynnosc
Cytat:
w ogóle co do facetów to postawa mojego mnie szokuje z każdym dniem coraz bardziej w pozytywnym sensie oczywiscie został z małą sam na sam jużna drugi dzień pobytu w domku. Teraz na godzinę, dwie mogę ich spokojnie zostawic. Przebierze ją sam, nakarmi, przewije itp bez problemu. JNo i o wykapaniu małej samej to nie ma mowy Tatuś musi trzymac niunie, gdy ją myje Jedynie co mnie martwi to, że ciężko mu się pogodzic z tym, że nei bawem całkiem skończy mi się pokarm cały czas mówi, że mam ją karmic (obecnie raczej dokarmiac) cycem jak najdłużej. Ja widzę jednak, ze pokarmu mam z dnia na dzień coraz mniej bo mimo tego, że chętnie ssie piers to je coraz więcej mm, a mi się już prawie nic nie udaje odciągnac

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

w ogóle mam pytanko
co bardziej polecacie od noszenia dzieciaczka- chustę czy nosidełko?
jak tak to jakiej firmy/ linkbyłabym bardzo wdzięczna. Bo co sądzicie o takim nosidełku, opłaca się, coś warte?
http://tablica.pl/oferta/nosidelko-c...4538;r:3;s:285
my mamy chicco, Zuzka w tym smigała tyle ze od 4 miesiaca jak głowkę porzadnie trzymala. ale krótko była z jjakies pare miesiecy.
Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
W końcu się przybrałam i zrobiłam małemu kilka fotek
sliczne, uwielbiam takie fotki

Dobry wieczór. Jasiek śpi, Zuza kładziona przez tatę więc mam wolne
co do położnych moja była super, zawsze ogladała Jaśka z każdej strony a potem sobie plotkowałyśmy z godzinke co do czapek nie wypowiem się bo mam problem i z jednym i drgim Zzce teraz kpiłam dwie czapki i dwie za duże a z nia do sklepu nie c hce isc bo mi polowe wyniesie tzn ja zbankrutuje

co do miłości do dziecka, ja mam odwrotnie ani do jednego ani do drugiego nic nie czułam bedac w ciazy, fakt denerwowalam sie gdy sie nbie ruszali gdy cos bylo nie tak, u mnie to byla milosc od pierwszego wejrzenia jak tylko ich zobaczyłam łzy leciały ciurkiem i wiedzialam ze jestem sorzedana
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 19:26   #2282
Dearlie
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Tyle się napisałam i ujrzałam komunikat, że moja sesja wygasła czy coś i wszystko straciłam.
Stary 2012-11-07, 19:31   #2283
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
chyba lepiej większą do marca główka urośnie
Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam na allegro 40-42 i jest ciutke duża ale słodko wygląda mój bąbel a zima długa więc powinna być dobra za jakis czas.
A rozmiarowki też jakieś nierówne są
Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
ja wczoraj kupiłam własnie małej rozmiar 38 ale już wiem ze na cała zimę nie starczy bo jest na styk a znowu te 40-42 to sie topi w nich wiec innego wyjścia nie miałam

Dziękuję kochane zamówię większą.

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Taki komplet zamówię niuni mojej
Sówka w fiolecie:

http://allegro.pl/komplet-pies-sowka...761097324.html

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 19:43   #2284
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Jaki przystojniak i świetne zdjęcia robisz

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Ja oczywiście nadal z gorączką
dzisiaj cały dzień Wam marudzeale musze jeszcze o coś spytać..
czy to możliwe,że przez ten zastój i gorączke ponad 39 mogłam stracić pokarm?
Bo próbowałam laktatorem odciągnąć pokarm a tam nic..z obu piersi nic nie poszło ręką jak próbuje ściągać to kropelki lecą,ale to tylko tylejak myślice czemu tak? Może to tylko chwilowe
doradźcie coś
Bidulko nie wiem co poradzić

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 19:55   #2285
katiem
Wtajemniczenie

Lewek cudne zdjęcia....kurcze wygladaja jak z bajki.
rodzice maja canona lustrzanke ale nie wiem dokladnie jakiego.No ale reka jest wazniejsza

Kochane, ktorych dzieciaczki robil zielone kupki - ile czasu to trwalo i czy z kims konsultowalyscie. bo Kubus zaczal takie robic. i nawet jakies pasemka czerwone chyba widze....to alergia?

Iwoncia a ja myslalam ze dzisiaj

Pawełek

Kubuś

Edytowane przez katiem
Czas edycji: 2012-11-07 o 19:56
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 19:58   #2286
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Mały wykąpany i śpi. Po kąpieli dałam mu pierś,coś tam ciumkał przez sen,ale ile to nie wiem. Zobaczymy w nocy..

Ogólnie mam z małym problem w nocy od dwóch dniwstaje o 1 na cyca,je i usypia,ale jak odkładam do łóżeczka to wstajei tak w kółkonie wiem dlaczego nie może spać normalnie

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 20:00   #2287
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
rodzice maja canona lustrzanke ale nie wiem dokladnie jakiego.No ale reka jest wazniejsza

Kochane, ktorych dzieciaczki robil zielone kupki - ile czasu to trwalo i czy z kims konsultowalyscie. bo Kubus zaczal takie robic. i nawet jakies pasemka czerwone chyba widze....to alergia?

moja robiła przez 2 dni, z nikim nie konsultowałam
a te czerwone pasemka.. to nie wiem co to moze byc

wstawiam moja Igulkę

zdjęcia troche niewyrazne bo tel robione
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg igulka.jpg (263,4 KB, 47 załadowań)

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-07, 20:13   #2288
katiem
Wtajemniczenie

Marta sliczny komplecik.
Ale te bobasy mnie przerazaja
A chyba zapomnialam napisac ze czopki wyslane. Teraz wszystko w rekach poczty

Anusia moze faktycznie powinien Cie ktos zobaczyc.

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Cytat:
Mały wykąpany i śpi. Po kąpieli dałam mu pierś,coś tam ciumkał przez sen,ale ile to nie wiem. Zobaczymy w nocy..

Ogólnie mam z małym problem w nocy od dwóch dniwstaje o 1 na cyca,je i usypia,ale jak odkładam do łóżeczka to wstajei tak w kółkonie wiem dlaczego nie może spać normalnie
moj na pleckach badz na boczku to by tez zle spal. JAk spi na brzuszku to jest idealnie. Przesypia ile trzeba.

Cytat:

wstawiam moja Igulkę

No piekna Igulka

Dzieki za odp. obawiam sie ze czerwone to podbarwienia krwi
jutro zadzwonie do poloznej.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-11-07, 20:14   #2289
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Marta sliczny komplecik.
Ale te bobasy mnie przerazaja
A chyba zapomnialam napisac ze czopki wyslane. Teraz wszystko w rekach poczty

Anusia moze faktycznie powinien Cie ktos zobaczyc.
zobacze jak sie będę czuła jutro,oby lepiej

a na dzisiaj mówie dobranoc
oby ta noc była spokojna

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-11-07, 20:28   #2290
katarzinka
Wtajemniczenie

witajcie!

melduję się i usprawiedliwiam od razu nieobecność

mój przedszkolak się rozłożył i dni upływały mi na utrzymaniu starszej z dala od młodszej, na szczęście już lepiej
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 20:38   #2291
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:

Mój dzisiaj zaczął robić na zielono. W ogóle jesteśmy w trakcie kupkowo-kolkowych rewolucji od poniedziałku. Wczoraj zmieniłam mu mleko i nie wiem czy to nie reakcja na tę zmianę. Chociaż jak dzwoniłam do mojej położnej to powiedziała, że mam się na razie nie martwić tym kolorem, bo to znaczy, że jelita się oczyszczają. Sama nie wiem co o tym sądzić i czy nie skonsultować tego z lekarzem jak jutro też takie będą.

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Kraven trzymam kciuki za Ciebie i uparciuszka Jasia!!! Najważniejsze, że już jutro będziesz go miała obok siebie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-07, 20:38   #2292
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:

moja mała robi zielone jak wypije herbatki rumiankowej, pediatra mówiła że wszystko w porządku.

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 20:41   #2293
tamlin111
Zakorzenienie

Pisałyście o miłości do dzieci. U mnie to miłość bardzo wielka, nie wyobrażam sobie życia bez moich dzieci. W ogóle to ja niewiem jak mogłam funkcjonować wcześniej jak ich nie było. Z tym że mam do siebie żal i pretensje że dużo z tej miłości teraz przelewam na Mateusza a zaniedbuję Paulę. Nie to że ją przestałam kochać, ale Mati przesłania mi wszystko. Jest takim małym cudem, któremu chcę oddać wszystko, który w momencie jak spojrzy na mnie to wywołuje takie wzruszenie aż nie raz lecą mi łzy ze szczęścia że go mam. Mam nadzieję że z biegiem czasu wszystko się wyrówna, może jak będę mniej musiała mu poświęcać swojego czasu. Ale kocham te moje dzieci nad życie, bez nich wszystko traci sens.
Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
dziewczyny, jak ćwiczycie ze swoimi maluchami,np. położenie na brzuszku. co jeszcze można robić?
Ja nie ćwiczę, jakoś nie widzę takiej potrzeby.

Cytat:
Piękne, a jaki on owłosiony

Cytat:
Ja oczywiście nadal z gorączką
dzisiaj cały dzień Wam marudzeale musze jeszcze o coś spytać..
czy to możliwe,że przez ten zastój i gorączke ponad 39 mogłam stracić pokarm?
Bo próbowałam laktatorem odciągnąć pokarm a tam nic..z obu piersi nic nie poszło ręką jak próbuje ściągać to kropelki lecą,ale to tylko tylejak myślice czemu tak? Może to tylko chwilowe
doradźcie coś
Niewiem co Ci doradzić. Wejdź może pod prysznic i tam spróbuj coś z piersi wycisnąć. Mi zawsze pod wplywem ciepła pod prysznicem mleko leci samo nawet.

Cytat:
Fabiś jak go do piersi przystawie to nie ciągnie bardzo mocno,tylko jak mu próbuje tą pierś wyjąć jak już śpi to wtedy ma ssanie

wysłałam na wszelki wypadek męża po mleko do sklepu,w razie gdybym nie miała pokarmu na tyle,bo piersi mam miękkie

jakim mlekiem karmicie?
Bebiko.

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość

Taki komplet zamówię niuni mojej
Sówka w fiolecie:

http://allegro.pl/komplet-pies-sowka...761097324.html
Śliczny.

Cytat:

oby ta noc była spokojna

Mati dziś 3 razy przekręcił się z brzuszka na plecy. Ale chyba jakoś tak mu się fuksło bo to przecież za szybko.
Stary 2012-11-07, 20:43   #2294
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
To się zdarza, nie zawsze miłość do dziecka się pojawia od razu. Czasem potrzeba miesięcy, lat, a czasem nie pojawia się wcale!

Każda miała jakieś wyobrażenie o macierzyństwie, jedne się rozczarowały inne są szczęśliwe... Ja np. się rozczarowałam, ale pozytywnie, bo myślałam że będzie duuuużo ciężej!

Ale moja przyjaciółka dopiero po 7 miesiącach mogła powiedzieć, że naprawdę kocha swoje dziecko.
Będzie lepiej, zobaczysz! Jak zaczniesz mieć jakiś kontakt z córeczką, to wszystko się zmieni.
Mam nadzieję, że będzie lepiej, rozmawiałam z mamą i ona też na początku nie czuła "tego czegoś", a zawsze była dla mnie cudowną matką i czułam się bardzo kochana, mimo, że początki były trudne. Chociaż efektem tych trudnych początków jest to, że jestem jedynaczką i moja córka też raczej będzie.

Ja się rozczarowałam negatywnie, wszyscy mówią, jak to cudownie mieć dziecko, a tu klops .
Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość

Lilka, no to jesteśmy we dwie...
ja czuję podobnie. na dodatek mała wcale mi nie pomaga. wyjątkowo płaczliwe dziecko mi się trafiło. ona nawet nie płacze, ona się drze i to praktycznie cały dzień. kolki dają popalić nam obu. mam nadzieję, że wkrótce będzie lepiej.
Moja nawet płaczliwa nie jest, grzeczna jak na noworodka, tylko w nocy nie lubi spać i nawet nie płacze szczególnie tylko jęczy, warczy i wydaje dziwne dźwięki . Poza tym Ty miałaś poród traumatyczny, a ja nie mam nic na swoje usprawiedliwienie i czuję się z tym wszystkim po prostu źle. Może się nie nadaję po prostu?

Do tego jeszcze nie mogę patrzeć na mojego TŻta, chociaż nic mi nie zrobił

Edytowane przez lilka00
Czas edycji: 2012-11-07 o 20:47
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 20:49   #2295
monarika
Wtajemniczenie

Cytat:

oby ta noc była spokojna
Przepraszam, że się wtrącę ale może po prostu masz kryzys laktacyjny
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 20:54   #2296
katiem
Wtajemniczenie

Dearlie u Twojego synka moze tak byc bo Twoj malenki jeszcze, a moj 2,5 miesiaca.

kaczuszka ja piję melise,pokrzywe, miete - moze ktoras z nich?

katarzinka to faktycznie musialas sie nagimnastykowac.

Mam wyniki i Kuba w ciagu 14 godzin od 7:30 do 21:30 spał 8,5 h, a aktywny byl 5,5h. czyli wychodzi ze na dobe spi ok 19h.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-11-07, 20:56   #2297
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
moja mała robi zielone jak wypije herbatki rumiankowej, pediatra mówiła że wszystko w porządku.
Uspokoiłaś mnie bardzo, bo ja właśnie z polecenia położnej daję Antośkowi herbatkę rumiankową, więc wszystko by się zgadzało.

Cytat:

oby ta noc była spokojna
Anusiu trzymam kciuki za poprawę. Ja jak miałam zastój to moje piersi były baaardzo twarde, jak kamienie. W dodatku twardniały całe. Skoro Twoje są miękkie to może nie będzie tak źle? Może spróbuj rozmasować to miejsce, które jest bolesne i bardziej twarde?
Stary 2012-11-07, 20:59   #2298
anesh_
Zakorzenienie

Ja też na swoją położną narzekać nie mogę, zawsze pomoże, Majkę obejrzy dokłądnie, ale na herbatkę zostać nie chce:P.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 21:10   #2299
weronika_91
Zakorzenienie

Boze co za dzień moje dziecko łącznie spało może ze 2h albo nawet nie . Do tego od południa strasznie marudzil no i jadl dziwnie bo co 1.5h po 40 ml ...

Od wczoraj jesteśmy całkowicie na mm . A tak chciałam karmić chociaż pół roku

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-07, 21:15   #2300
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
ale masz przystojniaka!!!

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
w tesco są w promocji zabawki fp i lamaze http://itesco.pl/pobierz/gazetki/36/.../hm/online.swf
chyba się skuszę na ośmiornicę lamaze i garnuszek na klocuszek (albo zamówię od dziadków na mikołaja)
muszę sie też rozejrzeć za prezentami dla chrześniaków moich (Jaśko jest w II klasie a Olga w I) - poradźcie coś
dobrze wiedziec, ja tez juz zaczynam sie za prezentami rozgladac. w tym roku pierwszy raz kupie cos mikolajowego dla swojego dziecka

Cytat:

wstawiam moja Igulkę

jak pieknie trzyma głowke !!! az zaczynam sie martwic, moja młodsza od Iguni tylko 3 dni a nie umie trzymac na brzuszku

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że będzie lepiej, rozmawiałam z mamą i ona też na początku nie czuła "tego czegoś", a zawsze była dla mnie cudowną matką i czułam się bardzo kochana, mimo, że początki były trudne. Chociaż efektem tych trudnych początków jest to, że jestem jedynaczką i moja córka też raczej będzie.

Ja się rozczarowałam negatywnie, wszyscy mówią, jak to cudownie mieć dziecko, a tu klops .

Moja nawet płaczliwa nie jest, grzeczna jak na noworodka, tylko w nocy nie lubi spać i nawet nie płacze szczególnie tylko jęczy, warczy i wydaje dziwne dźwięki . Poza tym Ty miałaś poród traumatyczny, a ja nie mam nic na swoje usprawiedliwienie i czuję się z tym wszystkim po prostu źle. Może się nie nadaję po prostu?

Do tego jeszcze nie mogę patrzeć na mojego TŻta, chociaż nic mi nie zrobił
ja tez moge powiedziec ze sie rozczarowalam. i juz wiemy z tz ze drugiego dziecka nie bedzie.

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 21:15   #2301
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Dearlie u Twojego synka moze tak byc bo Twoj malenki jeszcze, a moj 2,5 miesiaca.

kaczuszka ja piję melise,pokrzywe, miete - moze ktoras z nich?

katarzinka to faktycznie musialas sie nagimnastykowac.

Mam wyniki i Kuba w ciagu 14 godzin od 7:30 do 21:30 spał 8,5 h, a aktywny byl 5,5h. czyli wychodzi ze na dobe spi ok 19h.
całkiem możliwe, ale to może też być zmiana mleka po przejściu na Bebilon Comfort z Bebilonu pierwsze kupsko tez było zielone

Mysza

-15kg

Stary 2012-11-07, 21:23   #2302
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Fabiś jak go do piersi przystawie to nie ciągnie bardzo mocno,tylko jak mu próbuje tą pierś wyjąć jak już śpi to wtedy ma ssanie

wysłałam na wszelki wypadek męża po mleko do sklepu,w razie gdybym nie miała pokarmu na tyle,bo piersi mam miękkie

jakim mlekiem karmicie?
bebilonem.
Anusia, może to chwilowy kryzys.
pij jak najwięcej, przystawiaj małego, próbuj odciągać laktatorem. u mnie też były dni kiedy nic nie leciało ale na drugi dzień znowu odciągałam całą buteleczkę.
powodzenia

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Uspokoiłaś mnie bardzo, bo ja właśnie z polecenia położnej daję Antośkowi herbatkę rumiankową, więc wszystko by się zgadzało.
a jaką dajesz, hippa czy inną?

moje dziecię po ataku kolkowym wreszcie zasnęło. oj straszne te bóle brzuszka, straszne

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Boze co za dzień moje dziecko łącznie spało może ze 2h albo nawet nie . Do tego od południa strasznie marudzil no i jadl dziwnie bo co 1.5h po 40 ml ...

Od wczoraj jesteśmy całkowicie na mm . A tak chciałam karmić chociaż pół roku
Weronika, a co się dzieje? straciłaś pokarm czy z innego powodu przeszłaś na mieszankę?
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 22:06   #2303
kaczuszka69
potworkowa

na dobranoc moja 74dniowa Mysza
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0578.jpg (75,2 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0579.jpg (80,6 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0589.jpg (77,1 KB, 41 załadowań)

Mysza

-15kg

Stary 2012-11-08, 00:29   #2304
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

wstałam teraz mokra jak szczurgorączka puściła no i pierś miałam lekko nabrzmiałą wiec Fabiś na cycu

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-11-08, 01:09   #2305
gda
Zakorzenienie

Kurczę, ja tu się budzę po 5 (!!!) godzinach od karmienia, a Henio śpi
I podstawiam mu palec pod usta, to nawet nie chce ssać... Myślicie, że to od szczepionki tak śpi?

Ja mam zupełnie inaczej, bardzo chcę mieć jeszcze jedno albo nawet dwoje dzieci. Po 1. nie chcę mieć jedynaka, bo sama jestem jedynaczką i to jest niefajne. A po 2. nie wyobrażam sobie nie mieć już nigdy do czynienia z takim cudnym bobasem, pachnącym, malutkim, obserwować jak błyskawicznie się rozwija i jak cudownie ssie pierś. Ta bliskość, ta zmysłowość jaka jest między rodzicami a niemowlęciem, to jest coś niepowtarzalnego!

Oczywiście są momenty, kiedy tracę cierpliwość i już cicho ku..wię pod nosem Ale jak po chwili przestaje płakać i słyszę to słodkie głużenie, to tak jak Tamlin łzy mi od razu lecą ze wzruszenia swoją miłością do synka.

To jest takie czerstwe!
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 06:34   #2306
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Dzień dobry

Dzisiaj przeżyłam szok, jak nakarmiłam Sonię wczoraj po 20.10 tak na pierwsze nocne karmienie obudziła o 1:40 następne było o 5.50 - dojrzewa mi dziewczyna . Za to w ciągu dnia cycała co 2 godziny ale było dokładnie widać jak wygląda jej czas Jedzonko, kupka, przewijanie, zabawa z mamą lub w bujaczku, krótkie marudzenie i spanie. Dość prosty schemat Dzięki czemu wyprasowałam wszystko co miałam zaległe. Jeszcze jedna suszarka wczorajszego prania dzisiaj zostanie wyprasowana i jestem pięknie na bieżąco.

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Pisałyście o miłości do dzieci. U mnie to miłość bardzo wielka, nie wyobrażam sobie życia bez moich dzieci. W ogóle to ja niewiem jak mogłam funkcjonować wcześniej jak ich nie było. Z tym że mam do siebie żal i pretensje że dużo z tej miłości teraz przelewam na Mateusza a zaniedbuję Paulę. Nie to że ją przestałam kochać, ale Mati przesłania mi wszystko. Jest takim małym cudem, któremu chcę oddać wszystko, który w momencie jak spojrzy na mnie to wywołuje takie wzruszenie aż nie raz lecą mi łzy ze szczęścia że go mam. Mam nadzieję że z biegiem czasu wszystko się wyrówna, może jak będę mniej musiała mu poświęcać swojego czasu. Ale kocham te moje dzieci nad życie, bez nich wszystko traci sens.

Ja nie ćwiczę, jakoś nie widzę takiej potrzeby.

Piękne, a jaki on owłosiony

Niewiem co Ci doradzić. Wejdź może pod prysznic i tam spróbuj coś z piersi wycisnąć. Mi zawsze pod wplywem ciepła pod prysznicem mleko leci samo nawet.

Bebiko.

Śliczny.

Mati dziś 3 razy przekręcił się z brzuszka na plecy. Ale chyba jakoś tak mu się fuksło bo to przecież za szybko.
Tamlin - mam dokładnie to samo - dosłownie wypisz wymaluj.

Oglądam zdjęcia tych naszych słodkich maluszków i wszystkie są takie śliczne i ich mamy również to już wiadomo po kim dzieciaczki urodę mają

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 07:20   #2307
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dobry
no w końcu czuje się dobrzemam nadzieje,że tak już zostanie.
W nocy małego karmiłam trzy razy tylko piersią,więc pokarm wrócił
a mam pytanie,ile Wasze dzieciaczki trzy tygodniowe zjadały odciągniętego pokarmu?

Gracjanek

Fabianek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-08, 07:44   #2308
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Dobry
a mam pytanie,ile Wasze dzieciaczki trzy tygodniowe zjadały odciągniętego pokarmu?
Od trzydziestu do pięćdziesięciu ml co 2-3 godziny. Teraz ma dwa i pol miesiąca i na mm doszła do 110ml. Ale przybiera średnio 70gram co dwa dni, więc się nie martwię, ze mało je.

Mysza

-15kg

Stary 2012-11-08, 07:49   #2309
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Do nosidel mozna dokupic specjalna wkladke dla najmlodszych. Ale jej nie mam wiec nie wiem jak sie sprawdza.

Chuste mam Nati. Na allegro mozesz je znalezc. JAka kwote mozesz przeznaczyc? mozesz tez kupic uzywana. Uzywki juz "wyrobione" i bardziej miekie.

Sa tez chusty znacznie tansze, ale musisz pamietac ze w przypadku chust wazny jest splot skosno - krzyzowy. Chusta musi byc tak uszyta by dala sie bez problemu naciagac, nie byla sztywna. Inaczej noszenie bedzie bardzo nieprzyjemne bo chusta bedzie sie wbijac w cialo.

Ja mam i chuste i nosidlo - bez wkladki. W chuscie do 6 miesiaca nosilam ja. Maz nie chcial. I potem kupilam dla niego nosidlo Tuli - teraz zmienili nazwe na Tula. I do roku Pawel byl noszony przez mojego meza.

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Mam dokladnie takie http://www.mamazen.pl/sowy-nosidelko...czne-tula.html
Ale kupowalam 2 lata temi i na pewno bylo znacznie tansze.

To moze faktczynie lepiej zainwestowac w to Marsupi i juz nosic malucha. I maz tez mogłby. Mimo ze widuje sie mezczyzn z dzieciaczkami w chustach to moj nie chcial.
chcialabym tak do 50zl p[rzeznaczyc, szukam na all uzywki znalazłam cos takiego co sadzicie?

http://www.youtube.com/watch?v=26cDhdCxY3Q
http://www.stunningstroller.com/p/455767688/

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 07:59   #2310
katiem
Wtajemniczenie

CZesc dziewczyny

My dzisiaj jedziemy na zakupy na sobotę. Popołudniu może teść mnie odwiedzi

Podałam wieczorem Kubie dicoflor i rano już kupka żółta. Muszę obserwować bo niczego nowego nie zjadłam a te podbarwienia mnie zdenerwowały.

Cytat:
całkiem możliwe, ale to może też być zmiana mleka po przejściu na Bebilon Comfort z Bebilonu pierwsze kupsko tez było zielone
My tylko na piersi
A Mysza piękna Mamy takiego samego pajaca. Dostałam od kuzynki z Irlandii

Cytat:
Dobry
No to super, że już lepiej

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Cytat:
chcialabym tak do 50zl p[rzeznaczyc, szukam na all uzywki znalazłam cos takiego co sadzicie?

http://www.ceneo.pl/1609715#tab=reviews_scroll tu sa opinie.

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Cytat:

http://www.ceneo.pl/1609715#tab=reviews_scroll tu sa opinie. zaraz to nie to, znajde co innego

Pawełek

Kubuś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości