|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)
Cześć dziewczyny.
jestem całkiem nowa, ale czuję , że bez wsparcia nici z mojego zapuszczania. zapuszczam włosy i paznokcie od około miesiąca choć o włosy dbam jakoś od zimy. moje włosy są lekko kręcone więc nawet gry rosną nie widać tego w takim tempie jakiego oczekuję. Niedawno wróciłam z Niemiec ( praktyki na wyspie Rugia czy jakoś ) i włosy w miesiąc chyba z 5 cm urosły( po powrocie wszyscy mowili , ze urosły itp... wiec byłam w siódmym niebie). Teraz wiadomo olejowanie , od poniedziałku zacznę stosować jantar. a używacie kozieradki ? bo dużo o niej słyszałam i zastanawiam się nad kupnem.
|
|
|
|
#2282 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
Zresztą mężczyźni inaczej podchodzą do makijażu np.kreskę na połowie dolnej powieki uważają za niedokończoną, więc brzydką. ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#2283 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wiem, to po swoich. Też mi było szkoda, ale to dla ich dobra, więc podetnij
|
|
#2284 |
|
Zakorzenienie
|
Napisałam mamie na kartce Isana masło Kakaowe. A ona się uparła, że jest napisane kokosowe, ekspedientka też tak przeczytała i mam dzwoni, że oni nie dostali kokosowego
![]() No więc musiała się wrócić
|
#2285 | |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2286 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do tego, że wolą szopę to racja!
|
|
#2288 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2289 |
|
Zadomowienie
|
Dlatego ja wybieram się sama, żeby unikać takich sytuacji :P
|
#2290 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam iść ale mama mówi, że i tak idzie to mi weźmie. No i mam
|
#2291 |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Ja się nie boję lakieru, ale nie używam go codziennie. Nie zauważyłam żadnych zniszczeń. |
|
|
|
#2292 |
|
Zadomowienie
|
I za ile kupiła ?
|
#2293 |
|
Zakorzenienie
|
9,99
W sumie jak za takie opakowanie to się opłaca
|
#2294 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze taka pojemność i działanie na włosy to zdecydowanie warto
Mało jest kosmetyków, które robią tyle fajnego z włosami i są w takiej cenie Musze kupić A teraz tymczasowo się żegnam, bo ide działać z obiadem,. Będę wieczorkiem. Miłego popołudnia wszystkim
|
#2295 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Początkujące włosomaniaczki :)
Cytat:
---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#2296 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gdy ja mam lekko spuszone włosy to mój TŻ uważa że są puszyste i mu się podobają...
Edytowane przez barylka666 Czas edycji: 2013-08-29 o 14:47 |
|
|
|
|
#2297 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2298 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miłego dnia Cytat:
|
|
#2299 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dla kaprysu, żeby się lepiej ułożyły to zawsze inaczej ![]() Cytat:
Cytat:
Ja mam przy skórze czarne włosy, a na długości mi też się strasznie rozjaśniają Kiedyś używałam szamponu rumiankowego i miałam wrażenie, że jeszcze mi po nim włosy brązowieją. Ale w sumie nie przeszkadza mi to.Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2300 |
|
Zadomowienie
|
|
#2301 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Ok ![]() ![]() Tak, kupowałam ostatnio albo taką kupiłam. W każdym razie już jej nie kupię drugi raz, więc nici z ewentualnego porównania ![]() Cytat:
Pytanie nie do mnie, ale mogę odpowiedzieć - ja polecam Cytat:
Cytat:
![]() Właśnie. Chociaż jeśli dochodzi do "drastycznej" zmiany wyglądu przez makijaż, to jeszcze jestem w stanie ich zrozumieć, że niby nie chcą być oszukiwani, albo coś w tym stylu. Ale normalny makijaż? Nawet dość mocny nie zmienia czasem twarzy, więc co to za dziwny problem Ale przede wszystkim powinno im być to obojętne, jeśli dziewczynie malowanie sprawia przyjemność, a nie wygląda komicznie, albo jak Barbie, to nic im do tego.
|
|
|
#2302 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj dorwałam u siebie olej lniany nierafinowany i korzeń rzewienia. Także będzie rozjaśnianko włosów
![]() Tyle szukałam olejów a oni mi w miescie otworzyli sklep z ekologiczną żywnością . Olejów dużo, ale drogie, wzięłam lniany bo był najtańszy Były tez kosmetyki apis, olejki do twarzy, z truskawek, arganowy. Duzo tego. I będą kosmetyki Sylveco Nastepnym razem wezme jakaś pokrzywkę i możę bratka do picia ![]() Co jeszcze polecacie z herbatek ziołowych na włosy? Na mnie pokrzywa tez działa moczopędnie ale duzo ziółek to ma do siebie. Po dziurawcu też sikam co chwile :P
wymiana minerały AM i kosmetyki MUA Edytowane przez Madaaa Czas edycji: 2013-08-29 o 15:04 |
|
|
|
#2303 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że pracując gdzieś, należy mieć o pracy jakieś pojęcie, a nie że ja proszę o radę, a na końcu okazuje się, że i tak wiedziałam więcej co ta doradzająca pani Jeszcze zauważyłam, że w Krakowie, jako większym mieście, częściej zdarzają się zorientowane kobiety, które potrafią umiejętnie doradzić, ale w mojej małej mieścinie to czasem mam wrażenie, że te panie są prosto z ulicy przyjmowane do pracy, jak leci, nawet bez rozmowy kwalifikacyjnej Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Otóż to ![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
![]() ja jestem zainteresowana
Edytowane przez Aysell Czas edycji: 2013-08-29 o 15:11 |
|||||
|
|
|
#2304 |
|
Raczkowanie
|
A ja przymierzam się do tego picia pokrzywy i jakoś zabrać się za to nie mogę . Wczoraj siedziałam ok 30 minut z kallosem na głowie, dzisiaj włosów nie myłam i jakby są dłużej świeże niż zawsze
tylko te puszące się końcówki ...
|
|
|
|
#2305 |
|
Wtajemniczenie
|
Honey_Girl, jako, że zaczęłam czytać Twojego bloga od początku, już mam pytanie : szampon Timotei "Moc i blask" stosujesz codziennie? Czy to bardziej oczyszczacz? Za co go lubisz?
|
|
#2306 |
|
Zakorzenienie
|
Podaje link do bloga odnośnie tego korzenia rzewienia
Już raz robiłam, ale świeżym i za dużo brudu było, takze szukalm suszonego. Dodał blasku włosom, były bardziej złote ![]() http://smallrosie.blogspot.com/2012/...rzewienia.html
|
#2307 |
|
Przyczajenie
|
A czy można dostać połączenie skrzypu i pokrzywy do picia?
|
|
|
|
#2308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stosuję go dość często, ponieważ podnosi mi włosy do góry i są przez długi czas jak na moją czuprynę świeże. Konsystencja też mi bardzo odpowiada i nie plącze włosów. Tak, jest to ziołowy szampon, więc nadaje się do oczyszczania czy zmywania olejów.
|
|
#2309 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziękuję Super, nie chciałabym rozjaśniać włosów w całości, ale marzę o paru delikatnych refleksach, a boję się iść z tym do fryzjera, bo wydaje mi się, że może zepsuć sprawę i zrobić mi mocne pasemka Cytat:
Można np. co drugie mycie? Rozumiem, że zawiera sls? Ogólnie oczyszczam co tydzień Barwą, więc nie chciałabym przesadzić z mocnymi szamponami...
|
|
|
#2310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja używałam go i cały miesiąc i włosom nic się nie działo. Jeśli jednak masz delikatniejsze włosy (tak, zawiera sls) to aby ich nie przesuszyć lepiej używać właśnie co któreś mycie.
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:26.

jestem całkiem nowa, ale czuję , że bez wsparcia nici z mojego zapuszczania. zapuszczam włosy i paznokcie od około miesiąca choć o włosy dbam jakoś od zimy. moje włosy są lekko kręcone więc nawet gry rosną nie widać tego w takim tempie jakiego oczekuję. Niedawno wróciłam z Niemiec ( praktyki na wyspie Rugia czy jakoś ) i włosy w miesiąc chyba z 5 cm urosły( po powrocie wszyscy mowili , ze urosły itp... wiec byłam w siódmym niebie). Teraz wiadomo olejowanie , od poniedziałku zacznę stosować jantar. a używacie kozieradki ? bo dużo o niej słyszałam i zastanawiam się nad kupnem.

Nie wiem co mój TŻ we mnie widzi wtedy, ale uwielbia jak jestem totalnie bez makijażu. 
Jak będę w naturze to pewnie ją zakupie ale pewnie nie będzie to prędko bo tydzień temu będąc na zakupach w rzeszowie się spóźniłam i była już zamknięta

Używasz często lakieru i nie widzisz zniszczeń? Może ja niepotrzebnie je demonizuję...

Musze kupić