|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zaczynamy wątek trzeci wnet posypią się nam dzieci. Wątek staraczkowo - mamusio
Natalka
Lineczka sówki słodkie, i pokoik taki uniwersalny w razie jakby dziecie niespodzianke zrobiło a wózek masz identyczny jak moja koleżanka a powiedz mi Nelka będzie od początku sama w pokoiku? widze już przewijak i chusteczki w pełnej gotowości ![]() dasz wiare że nadchodzi nasz czas ![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- a i miałam wspomnieć że dzisiaj przyjeżdża do nas sis tż-ta ze swoją dwójka szkrabów 1,5 roku i 2,5 także rozpierducha się szykuje niezła bo to takie rojbry że hej aż mam stracha
|
|
#2282 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaczynamy wątek trzeci wnet posypią się nam dzieci. Wątek staraczkowo - mamusio
lineczka super pokoich
furka też ładna teraz nic tylko wykańczać remont i witać córe na świecie!!Agusia jest okej tak miało być .... My wczoraj byliśmy na tym roczku u kuzynki, i mała była taka zmierzła płakała ciągle marudziła była jeszcze inna znajoma z córą w tym samym wieku i zupełnie inne dziecko ,zero mimiki twarzy nie usmiechała się w ogóle, cos tam do siebie pod nosem gadala pierwszy raz takie dziecko widziałam Aga wizyta takich rojbrów to delikatny przypominacz jak to będzie jak już Kornelcia będzie w tym wieku )) powiem wam że targają mną takie emocje że ta refleksologia to chyba dobry pomysł będzie bo mam wrażenie że mój organizm nie ogarnia tego... w jednej chwili jest mi dobrze tak jak jest (bez dziecka luzik nic nie trzeba robic wstajesz o ktorej chcesz) a z drugiej strony mam takie pragnienie posiadania tego dziecka że zazdroszcze wszystkim w koło że mają już swoje dzieci... ehh... to sie pożaliłam...Zeby nie było tak słodko i miło to brzuch mnie napie*** ale to u mnie norma dobrze ze mam dzisiaj wolne w ogole to ja ide tylkowe wtorek do pracy i wolne do nastepnego wtorku
|
|
|
|
|
#2283 |
|
Zakorzenienie
|
Agi, nie bedzie zadnej niespodzianki
![]() Tak mala bedzie od poczatku w swoim pokoju a za sciana my bedziemy miec swoja sypialnie ![]() Z jednej strony do mnie dociera a z drugiej nie za bardzo Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2284 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny! Nie było mnie tu wczoraj, bo pojechaliśmy odwiedzić rodzinę
Wróciłam bardzo zmęczona i w ogóle fatalnie się czułam... Dzisiaj rano pojechaliśmy do Kościoła i wytrzymałam 10 minut, po czym prawie zemdlałam... Musieliśmy wyjść na zewnątrz, ale tam było to samo , więc powrót do domu i do łóżka... Czuję się źle, kręci mi się w głowie i słabo miIdę leżeć, odezwę się jutro Miłej niedzieli Pa
|
|
#2285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2286 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() natalka - kurczę przykro mi z powodu @ Mam nadzieję, że Twój plan wypali i uda Ci się te wszystkie badania szybko porobić i Wam się uda a może na planach się skończy bo jak to czasem bywa - niespodzianki się zdarzają? ![]() lineczka - pokoik fajniuchny i furka też ![]() agi - oby dom w całości pozostał po wizycie lila - tak jak natalka pisze, mierzysz ciśnienie? ja dochodzę do siebie po przygotowaniach i imprezce ale rodzinka zadowolona i to najważniejsze mała ostatnimi czasy co rusz ma czkawkę (jak np. w tej chwili...). 3x dziennie to norma Wierci się jakby owsiki w dupsku miała, a podobno im później to mniej miejsca mają i są spokojne dzieciaczki... no i ostatnio tż mi uświadomił, że całkiem możliwe że nie uda mi się na 17 wydębić skierowania bo będę musiała poczekać na wynik GBS... Więc muszę czekać do środy i mam nadzieję już wiedzieć o wieeeeeeeele więcej
|
|
|
|
|
#2287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja na wyniki GBS nie czekałam długo, pobierane miałam w poniedziałek a na piątek już wynik miałam
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
|
#2288 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#2289 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W jednej chwili myślę jak to nam z Tż dobrze we dwójkę, a za chwilę czarna rozpacz i ściskanie w żołądku... Musimy mieć nadzieję że porobimy badania, hsg i się w końcu udaNawet zaczęłam się zastanawiać nad wizytą u bioenergoterapeuty. Koleżanka w pracy opowiadała o takim u którego była jej kuzynka i podobno powiedział jej nawet o chorobie jej brata o której nie miał prawa wiedzieć wcześniej. Tak sobie myślę że może podpowiedziałby mi co ze mną jest nie tak ![]() Lineczka pokoik super, myślę że bardzo funkcjonalnie go urządziłaś Lila tak jak dziewczyny piszą powinnaś zbadać ciśnienie i oczywiście lekarzowi powiedzieć co się dzieje. Może jakiś witamin Ci brakuje? Brilliant co to GBS? |
|
|
|
|
|
#2290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja myślę, że jeżeli ma Ci pomóc i chcesz iść to wydaje mi się że taka wizyta nie zaszkodzi co do bycia we dwójkę z TŻ bez dziecka.. ja dzisiaj jak tam leżałam na łóżku z moim to uświadomiłam sobie że to są nasze ostatnie wspólne chwile bez dziecka, kiedy możemy nic nie robić, leżeć do godziny 13 w łóżku i żyć bezstrosko i wizja tego że za 2 tygodnie z kawałkiem możemy mieć małego krzycxącego brzdąca mnie przeraziła że już nie będzie tak samo jak do tej pory ![]() Ula, stosujesz tą oliwkę z Palmersa na istniejące już rozstępy? pomaga Ci coś? bo jeżeli Ci pomaga to się skuszę, bo przecież mam na udach tyle rozstępów że głowa mała.. do samych kolan aż i na boku brzuch a TŻ wypatrzył dwa małe
|
|
|
|
|
#2291 |
|
Zakorzenienie
|
linka ahh takie jest zycie okrutne...
dzis mam taki wisielczy humor ze lepiej jak nie bede tu zaglądać... jak mi przejdzie to się odezwe |
|
|
|
|
#2292 |
|
Rozeznanie
|
Natalia trzymaj się kochana
Lineczka no wiadomo z dzieckiem wszystko będzie inaczej, ale właściwie to jak już się mała urodzi to nie będziesz miała czasu o tym pomyśleć |
|
|
|
|
#2293 |
|
Wtajemniczenie
|
natalka - trzymaj sie
![]() linka - ja tez mysle ze warto sprobowac jesli jest sprawdzony
|
|
|
|
|
#2294 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, wpładłam tylko na chwilkę, jakieś przeziębienie mnie bierze albo przemęczona jestem bo mam jakiś spadek formy. Witaminki wzięłam, więc mam nadzieję będzie dobrze. Jutro z Zośką jedziemy do szpitala żeby zbadali jej mocz, krew i to małe ciemiączko, więc proszę o kciuki
![]() Cytat:
Oliwkę stosuję, ale tylko raz dziennie i zużyłam na razie 1/5 opakowania, więc nie wiem czy jestem wiarygodnym recenzentem ![]() W każdym razie nie widzę dużej różnicy póki co. Może trochę zbladły blizny, ale nie jest to spektakularna zmiana ![]() Aha, polecam zadbać o cycuchy bo ja ich nie smarowałam już po porodzie i takie mi się rozstępy zrobiły, że głowa mała
|
|
|
#2295 |
|
Wtajemniczenie
|
ula - to trzymam kciuki
ja poprosze o srodowe trzymanie kciukow ![]() Ja wlasnie minelam szatanska cyfre w postach
|
|
|
|
|
#2296 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny! Zawroty głowy na szczęście nie są już takie silne.. Myślę, że to problemy z ciśnieniem, bo jestem niskociśnieniowcem, więc każdy skok ciśnienia to zawroty.. Przez to nie mogę chodzić po górach, bo od razu helikopter
W środę mam wizytę, to powiem mu od razu o tym.. Zaczynamy 15 tydzień
|
|
#2297 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się po nieprzespanej nocy
![]() od 12 do 4 nie spałam siedziałąm na łóżku i się drapałam cała normalnie począwszy od stóp kończywszy na dziurkach w nosie normalnie jak jakiś zapchlony kundel co to może być ![]() a wizyta szkrabó obyła się bez większych szkód tż sobie dziabnął ze szwagrem a jak tylko czekałam aż coś zacznie mnie brać i będziemy musieli kierowcy do szpitala szukać
|
|
#2298 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się
natalya: gratuluję autka nowego szkoda, że ta głupia małpa przylazła...magdzia: były staranka, ale na następny dzień. ale to już było za późno chyba. mam nadzieję, że te poprzednie razy coś dały... w ogóle cyce mnie zaczęły boleć od 19 dnia cyklu , co jest bardzo dziwne, bo zawsze mnia bolą gdzieś tydzień przed @. pewnie hormony świrują lineczka: ładny pokoik ![]() lila: to musisz się z lekarzem skonsultować koniecznie jak Ci tak słabo
|
|
#2299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hejka! ![]() mam syialnię co rpawda jest mały bałagan i brakuje paru rzeczy w niej- karisza, firanki, rolety listew przypodłogowych ale łóżko mamy złożone i spaliśmy na nim już dzisiaj
|
|
|
|
|
#2300 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo
![]() Ja dziś poszalałam w lumpku, ale kupiłam ciuchy na po ciąży agi - mnie tak strasznie swędziała skóra po oliwce i jak przeszłam na balsamy to było od razu lepiej ![]() lila - gratulacje z okazji 15 tygodnia ![]() dziewczyneczka - a może nie było wcale za późno? ![]() lineczka - chyba pokażesz foteczki
|
|
|
|
|
#2301 |
|
Zakorzenienie
|
pokażę, ale jak już wszystko będzie dopieszczone
![]() jadę dzisiaj na spotkanie z położną, a tak mi się nie chce że nawet sobie nie wyobrażacie
|
|
|
|
#2302 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#2303 |
|
Wtajemniczenie
|
brilliant: zobaczymy :P bo wcześniej też były staranka.
agi: hmmm , może od czegoś uczulenie masz? jakiś proszek itp.
|
|
#2304 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#2305 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny może faktycznie kwestia nawilżenia
dziś strzele sobie ciałko scrubem cukrowym i nawalę konkretną warstwe mleczka nawilżającego mam nadzieje że pomoże
|
|
#2306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2307 |
|
Wtajemniczenie
|
Na razie się piorą
Moje zbudynienie dziś sięga zenitu... Najpierw wbiłam sobie czubek noża w palucha (krew się lała strumieniami :/), potem nie umiałam trafić pokrojoną marchewką do garnka i połowę rozsypałam na podłogę a na koniec rozsypałam proszek do prania dookoła pralki To jest dopiero 13 godzina a gdzie do końca dnia Ah no i zapomniałam iść do biblioteki |
|
|
|
|
#2308 |
|
Podróżniczka
|
Czeeeeść baby
![]() Dzisiaj o dziwo czuję sie po raz pierwszy świetnie w ciąży Mam wyśmienity humor, chociaż wczoraj okropnie pożarłam sie z TŻtem. Normalnie w życiu nie było mi tak przykro i wyłam jak bóbr a potem mi było przykro, że było mi przykro i że dzidzi na pewno to nie pomaga i płakałam znowu Co ta ciąża robi z kobietami Byłam dzisiaj na badaniach krwi i zrobiłam całą litanię przepisaną przez ginka (w tym toxo i cytomegalię i inne okropności) więc proszę o kciuki na pojutrze jak będą wyniki, żeby było ok ![]() Mojego dobrego nastroju nawet nie jest w stanie popsuć fakt, że musiałam przynieść robotę do domu. Bo nie wyrabiają się z fakturowaniem (co zresztą należy do moich obowiązków ) No i z bólem serca i ogromnym poświęceniem będę to robić w domu przez resztę ciąży, chyba, że ginek powie że wszystko ok i wrócę jeszcze do pracy Czego się nie robi dla szefów (więcej pisać nie będę bo wyjdzie niecenzuralnie ) Lila - może to faktycznie ciśnienie. Spróbuj pic jedną słabiutką kawę dziennie, może będziesz czuła się lepiej Aga - no i jak tam malutka wybiera się na świat ? ![]() Dziewczyneczka - no ja oczywiscie trzymam żebyscie się jednak wstrzelili. Chociaż węszę, że to było akurat w ten ostatni dzień plamienia a wtedy z tego co pamiętam przytulanki były, więc wiesz ... ![]() Chyba Ula pytała mnie ostatnio o ten olejek arganowy (wybacz kochana teraz dopiero mi się przypomniało ![]() I kuruj się kochana, żeby przeziębienie porządnie Cie nie złapało. Lineczka - ślicznie wyszedł ten pokoik Natalka - za ten cykl Byłaś u GP po to skierowanie na HSG?
Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2013-10-14 o 14:20 |
|
|
|
|
#2309 |
|
Rozeznanie
|
Witam się
Jestem jakaś przybita dzisiaj. Nie mam weny na pisanie. |
|
|
|
|
#2310 |
|
Zadomowienie
|
Witam się i ja. Mam takiego lenia po weekendzie że szok, dosłownie nic dzisiaj nie robiłam, tylko czytałam i skończyłam ostatnią część trylogii o Greyu i już mi przykro że to koniec... Może poleci mi któraś coś fajnego w tym stylu???
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:29.

a wózek masz identyczny jak moja koleżanka 
- 09.06.2006

Mam nadzieję, że Twój plan wypali i uda Ci się te wszystkie badania szybko porobić i Wam się uda
ale rodzinka zadowolona i to najważniejsze 

żebyscie się jednak wstrzelili. Chociaż węszę, że to było akurat w ten ostatni dzień plamienia a wtedy z tego co pamiętam przytulanki były, więc wiesz ...
Byłaś u GP po to skierowanie na HSG?