|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2281 |
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Grzechotka jest z fisher price i tam musisz się zalogować, na hipp nie wiem co się dostaje ale być może są to prezenty dopiero po urodzeniu maluszka
|
![]() ![]() |
![]() |
#2282 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() zresztą uważam już z tym rejestrowaniem, bo choć podaję panieńskie nazwisko i stary adres to okazało się że dostaje newslettery ze stron gdzi się nie rejestrowałam i ostatni bebiko wysłało mi mail że już wysłali mi wszystkie próbki a ja tam wogóle nie wchodziłam ![]() ![]() Gosia robiłam w sobotę sos rosołowy z Twojego przepisu fajnie wyszedł ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Kefii doczytałam.. współczuję ogromnie i życzę Ci dużo siły... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2283 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Na stronie pisze, że mają teraz jakiś problem techniczny Edytowane przez jin Czas edycji: 2013-09-23 o 11:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2284 |
Raczkowanie
|
Hosenka zakradłam się na Twojego bloga
![]() Widziałam że recenzowałaś tarty YC i tu moje pytanie, do tej pory używałam kominka i naturalnych olejków zapachowych ale kusi mnie żeby wyprobować YC, warto? Olejki mi naprawdę odpowiadają ale baba w mnie chce coć nowego ![]() ---------------------- Dziś w nocy śniło mi sie że zaczełam rodzić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2285 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mieszkam w Norwegii i to na stałe i zamierzam tu rodzić i wychowywać dziecko. Polacy mają wielki problem jeśli chodzi o odbieranie im dzieci bo nie rozumieją że tu panuje zasada że rodzic jest tylko prawnym opiekunem a dziecko nalezy do panstwa. nie ważne czy rodziło się dziecko w pl czy w hiszpanii, jeśli mieszkasz w norwegii mają prawo ci wsiąść dziecko i tyle... ale tu duży błąd robi nasz rząd niestety, bo dzieci odbierają nie tylko polakom! ale też innym ludziom z innych krajów i ci ludzie dostają z powrotem dziecko bo ich kraje piszą skargi i odwołują się od decyzji, pomagają swoim rodakom. A Polski rząd i pewnien mądry minister wypowiedział się kiedyś, że PL nie opłaca się psuć relacji z Norwegią bo odbieranie dzieci nie jest tak wielką katastrofą bo to stosunkowo nikły odstetek wziętych dzieci jest i nie ma o co szumu robić, a ludzie decydujący się na mieszkanie poza granicami kraju musza się dostosowac do warunków panującyh w innych krajach. Innymi słowy rodzice polscy zostawieni sa sami sobie. No i dzieci odbierają z reguły ludziom którzy nie znają języka ani mętalnosci społeczności i nie słyszalam żeby odbierali w większych miastach tylko raczej w malych mieścinach. No i nie oszukujmy się Polacy lubią frustracje wyładowywać na dzieciach, krzyknąć dac klapsa itd Ja nigdy nie zostalam uderzona przez rodziców NIGDY i na złego człowieka nie wyrosłam, co prawda u mnie w domu był stosowany terror psychiczny ale to już inna sprawa...
![]() |
#2286 | |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
Meczylam sie ze 2 tygodnie, potem Joachim raczyl się przekręcic jakos i kopię mnie totalnie z innej strony.
![]() |
#2287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki ![]() ![]()
![]() |
#2288 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
o niestety przy podnoszeniu nóg ból jest niemiłosierny.
![]() |
#2289 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zastanawiam się jak to jest, że matki wyrodne tzn w ogóle o siebie i dziecko w ciąży nie dbające, mające wszystko w nosie przechodzą ciążę i poród bez problemowo a matki, które chcą jak najlepiej zawsze maja jakieś problemy i dolegliwości ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2290 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
![]() A, po tych kopniakach miałam wizytę i szyjka ani drnęla, wiec nie przejmowalabym się na zapas.
![]() |
#2291 | ||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() ![]() Negrid, ten szpital to koszmar każdej rodzącej ![]() mysia212021, Filipek cudny ![]() em ma, perfuzja, gratuluje 3 trymestru, a jednocześnie zaczynam wpadać w popłoch, że czas tak szybko ucieka, a ja taka niegotowa ![]() PawMaj13, nie ma to jak rodzinka ![]() martuś21, witaj ![]() Cytat:
Cytat:
![]() chyba zrobię TŻ niespodziankę i mu zakupię tą grę, wiem, że o niej marzy, a że chłopina dobry i dba o mnie i stara się jak potrafi to co mi tam... A w ogóle to mam małego doła, bo zdarzyło mi się coś niefajnego i to już 2 razy. Podczas kichania popuściłam kilka kropel moczu ![]() ![]() I mam pytanie do dziewczyn, które brały L4 od rodzinnego. Czy ono też było 100% płatne? Wiem, że pisałyście o tym, ale ciężko odnaleźć te posty. Po raz kolejny odezwał się mój żelkowy mózg. W środę mam wizytę, ale zapomniałam na którą godzinę. Oczywiście zapisałam sobie, ale tylko datę ![]() A, i zaczynam dziś 6 miesiąc ![]() Edytowane przez Amberella Czas edycji: 2013-09-23 o 11:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2292 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
tak- lekarz musi tylko zaznaczyć symbol B na zwolnieniu i jest ono 100% płatne ![]() tym kichaniem się nie przejmuj- zdarza się i nie ma się co stresować
![]() |
#2293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2294 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jajnikami w ciąży się nie przejmuj, ja również dopiero teraz dowiedziałam się, że generalnie mam z nimi problemy ![]() ![]() Gosia, na żylaki lekarz powinien przypisać Ci coś usprawniającego krążenie. Dodatkowo łykaj regularnie witaminę C, gdy leżysz staraj się trzymać nogi wyżej niż biodra, a jak musisz chwilę postać, to stawaj na palcach lub napinaj co chwila łydki (najlepiej, żebyś napinała nawet jak siedzisz). Mnie cholera też to czeka - jak nie w tej, to w następnej ciąży (póki co powiększa mi się taka masywna żyła na lewej łydce...) ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2295 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2296 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale w sumie mnie to nie boli, tylko jest małoprzyjemne.
![]() |
#2297 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#2298 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja dziś przeżyłam koszmar glukozowy i oczywiście nie taki diabeł straszny, jak go malują ![]() ![]() Ja dostałam ostatnio cały karton i cieszyłam się, że tyle tego a w rezultacie zostawiłam sobie może 1/20 - reszta rozciągnięta, sprana itp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2299 | |||||
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
Już pominąwszy kestie kosmetyczne (co też jest ważne) to mi to sprawia ogromny ból. Mógłby mi chociaż coś przepisać czy do smarowania czy cokolwiek co działa przeciwbólowo. I w Polsce koleżanki brały leki uszczelniające naczynia krwionośne. Więc sama sobie je zlecę jak nie ma kto i mama mi przywiezie,ale to jeszcze miesiąc. Poza tym ma bardzo częste twardnienia brzucha,boli też,ciągnie,w środku mnie boli pochwa też mocno. Chciałabym,żeby mnie skierowano do ginekologa. Bo nie wiem co tam się dzieje,czy wszystko jest OK. Cytat:
Cytat:
I jak dla mnie z dwojga złego jest to lepsze niż znęcanie się nad kimś psychicznie. Na tyłku ślad zniknie,a z psychiki? Cytat:
No właśnie chcę,żeby mama mi z Pl przywiozła Cyclo3fort,bo to koleżanki brały w ciąży. Łykam po 1 tabl rutinoscorbin,bo nie wiem czy mogę więcej,a tam jest i wit C i rutyna,biorę też witaminy dla ciężarnych. A tak to sporo naturalnej witaminy,bo wodę z sokiem z cytryny piję,jem pomarańcza,grejpfruty,pap rykę itd. No ja się w życiu nie spodziewałam,że w tej ciąży tak mnie dopadnie i żylaki i bóle różne. Myślałam,że uda mi się przejść lajtowo jak poprzednie ciąże.
![]() |
#2300 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja teoretycznie zaczynam od 7.10, ale dla mnie też różnica kilku dni. Więc dla mnie październik = 7 miesiąc. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2301 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Gratuluje bezproblemowego przejścia glukozy ![]()
![]() |
#2302 |
Zakorzenienie
|
dawno nie padło to newralgiczne pytanie więc ja odważę się je zadać:
co na obiad? ![]()
#2303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W Lidlu są fajne tuniki po 22 zł. Kupiłam sobie czarną S (ale jak zwykle nr zawyżone) i brzuszek bez problemu wchodzi, bo tunika się lekko naciąga.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Wlasnie napisała co mnie kobieta od ktorej kupiłam ciuszki na allegro przepraszajac, ze gdzies zgubily jej się jedne niedrapki, ktore miały byc w zestawie i czy nie mam nic przeciwko temu, ze w zamian dorzuci 2 bodziaki ![]()
![]() |
#2305 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
No ale co począc. Tak wyglądało wychowanie mojej mamy która uważała że dziewczynek się nie biję a chłopcom powinno się przywalić raz na tydzień żeby mieli dyscyplinę. No i tak moi bracia dostawali po tyłku średnio 300razy w ciągu dnia, klęczeli (nawet po 4-5h z rękami uniesionym do góry) mama co chwilę się podkradała do nich do pokoju i sprawdzała czy ręce wiszą przepisowo jak ktoryś spuścił ręce to dostawał znowu lanie...albo kazała się im całować po gołych tyłkach żeby się bardziej szanowali...Potrafiła wyjść do sąsiadki na kawe i ich zostawić w domu kleczących a oni ani razu nie siedli na podłodze bo spodziewali się lada chwila mamy wyskakującej z pokoju obok. Wiecie co jest najgorsze u mnie rodzina się śmieje z tego wychowania, opowiadają to każdemu kto chce słuchać. Dla mnie było to poniżające, odbierała godność swoim dzieciom dla nich jest to jedyny słuszny sposób wychowania swoich dzieci. Ja wiem jedno przez to co przeżyłam nie uderzę swojego dziecka, krzyknąc zabronić czegoś, dac karę adekwantną do zbrodni ok rozumiem i jak najbardziej pochwalam ale bicie jest dla mnie zbrodnią bo za dużo tego widziałam. Moi bracia potrafili przyjść do mamy przepraszać ją i całować żeby tylko im zniosła klęczenie a słyszeli od niej tylko "nie wybaczam" A teraz siedzi kobieta w domu i beczy że ja mieszkam daleko że z synami kontaktu nie ma bo co prawda w domu mieszkają ale nie wie jakie mają zainteresowania, że czuje się samotna w domu pełnym ludzi. Zawsze człowiek dostanie od życia to co sam zasiał, zawsze. ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
męzulo ma rosół z wczoraj, ja POMIDOROWA ![]()
![]() |
#2306 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja dziś robię sos śmietanowo-grzybowy z makaronem a zamiast pomidorówki kwaśną ogórkową ![]() ![]()
![]() |
#2307 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2308 |
Rozeznanie
|
Hey Dziewczynki
![]() ![]() ![]() No i....... chyba czuję ruchy ![]() Kojarzy mi się to z rybą i jest dość dziwne ![]() a ze śmiesznych rzeczy to ostatnio spędziłam dzień u teściowej - na wsi. Dzwoniła do niej sąsiadka zapraszając na grzyby, więc i ja mówię, że z chęcią bym z nimi poszła. A teściowa na to "o nie Agnieszka, do lasu to Ty nie pójdziesz". Myślałam że chodzi jej o kleszcze i zaczęłam coś tłumaczyć, a ona na to, że nie chodzi wcale o kleszcze tylko o to, że jak ciężarna pójdzie do lasu to jej się dziecko pępowiną okręci. Szczena mi opadła... ![]() ![]()
#2309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2310 |
Gang Iren
|
Nattalli Współczuję ci bardzo!
Przecież to co działo się w waszym domu to coś strasznego,nieludzkiego. Jak można zrobić to swoim dzieciom?? I nikt się nie zainteresował wami,nikomu nie mówiliście poza domem o tym co przeżywacie? Przecież to były tortury! Przepraszam,że tak piszę o twoich rodzicach,ale oni nie powinni mieć dzieci.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:20.