|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
0 | 0% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
|
1 | 1,75% |
| Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
|
0 | 0% |
| Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
|
16 | 28,07% |
| Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
|
1 | 1,75% |
| Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
|
29 | 50,88% |
| Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
|
1 | 1,75% |
| Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
|
8 | 14,04% |
| Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13..
Cytat:
Rozumiem że one mają dużo pracy, nie jesteśmy jedynymi rodzącymi na porodówce i jedynymi później na sali ale w tych pierwszych chwilach jak to jest kogoś pierwszy maluszek to jednak fajnie by było mieć podpowiedź. Super że mama Ci pomogła dla niej!!A o badaniach Jasia powinni Cię informować, wszystko co mieli mu wykonywać powinno być po Twojej zgodzie i poinformowaniu Cię
|
|
#2282 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
Sądziłam że w szpitalach to właśnie służą pomocą..Cytat:
|
||
|
|
|
#2283 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Próbowałam się zdrzemnąć, ale ciągle ktoś do mnie dzwoni.
|
|
|
|
#2284 |
|
Wtajemniczenie
|
Nemosek dziękuję o to mi chodziło
|
|
|
|
#2285 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
opieka jak widac wszedzie inna, też sie tego obawiam. Natomiast mam nadzieje ze bedzie dobrze fajnie że masz pomoc rodziców![]() Cytat:
Cytat:
za angieeco do babci- no cóż, mogła sobie darować, ale też nie wyobrażam sobie żeby mieszkać osobno z mężem... Cytat:
|
|
#2286 |
|
Wtajemniczenie
|
Już wiem że to była nieprawda
---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Co do karmienia, to znalazłam taki filmik..może się przyda? http://www.youtube.com/watch?v=vsakAE_BvxQ Dziewczyny dostałam taką kartkę od ginekolog żeby liczyć ruchy malutkiej..ale w sumie nie musze ich liczyć bo dużo się rusza. Ale czy wypelnianie tej kartki jest obowiązkowe? |
|
|
|
#2287 |
|
Rozeznanie
|
![]() za wszystkie tygodnie i miesiące ![]() kabriela ![]() dla męża za przyszłościowe myślenie![]() zwariowane-serduszko dla Twojego dla odmiany nie za ma co domisuper, że już w domku, oby Jaśkowi przeszły brzuszkowe problemy! a w tym rożku to taki prezencik słodki a Ty sama jak się masz po cc?Ja wróciłam z glukozy Nawet nie było tak tragicznie, najgorsze to czekanie.... I już taka głodna byłam A teraz czas się brać za obiad bo rodzice wpadną na chwilkę, pierwszy raz od..... nawet sama nie pamiętam, muszę im wypomnieć
|
#2288 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A tak serio to poproszę gołąbka jak zrobisz ![]() Przypomniało mi się moja bratanica jak miała około 2 latka to za chiny nie chciała spróbować gołąbków bo ubzdurała sobie że to są ptaki gołębie przyrządzone I żadne tłumaczenia nie pomagały
|
|
|
|
|
#2289 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2290 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
coralady odpoczywaj ile sie da, i tak masz dobrze ze mozesz corcie zostawic u jednej czy drugiej babci, Angiee trzymam kciuki, 89Beatka brawa za 9 miesiac, ja mam jednak dzis wizyte, zobaczymy ile moj klocek wazy i jak te przeklete skorcze
|
#2291 |
|
Wtajemniczenie
|
kyte wkleje zdj spiworkow jak sciagne z prania
bo to spiworki,znaczy sie
|
#2292 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13..
Cytat:
.Wydawało mi się że po porodzie położne poświęcają chociaż 30 minut na pomoc "świeżej" mamie a tu się okazało że tak bardzo się myliłam . Wiadome w każdym szpitalu wygląda to inaczej ale ja jestem baaaardzo zawiedziona.Cytat:
ten na wierzchu pięknie się goi. W razie jakichś silniejszych bóli stosuje paracetamol ale ogólnie jest w porządku. Tylko kręgosłup mi okropnie doskwiera - myślę że to po tym niewygodnym szpitalnym łóżku Teściowa zrobiła mi przepyszny obiad, no złota kobieta Ziemniaczki z kurczakiem gotowanym na parze i na wierzchu tak przepysznie przyrządzona marchewka
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-09-24 o 14:11 |
||
|
|
|
#2293 | |
|
Wtajemniczenie
|
Jeżeli któraś jest zainteresowana pieluszkami Pampers Premium Care to w super pharm są za 39,99 ta sama cena co w DOZ
---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
![]() Ja w sumie nie zamierzam się wzbraniać od podawania smoczka, kupiłam dwa i jak mała by miała zamiar mi wisieć na cycuchu cały czas to w planach mam ją zamiar oszukiwać smokiem
|
|
#2294 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Dobrze, że mało piszecie to dałam radę nadrobić. Bierze mnie chyba jakieś przeziębienie, po kablach te zarazki przyszły czy co? W nocy się budziłam i nie mogłam spać, ale odespałam nad ranem do 9 więc ujdzie. Miki bardzo kopał, coś czuję, że będzie miał porą nocną swój czas aktywności :P W ogóle wczoraj i dzisiaj ciągle go czuję, mój mały szkrabik W ogóle to wyprałam naszą pościel w płynie Dzidziuś (wpadłam dzisiaj na to, że w sumie wszystkie nasze pościele też powinny być wyprane w dzidziusiowym płynie bo w końcu mały też będzie z nią miał kontakt) i jestem absolutnie zauroczona tym zapachem, chyba mi się będzie kojarzył z naszym maluszkiem. Obiadek też mam już zrobiony także przydałoby się jeszcze poodkurzać i mam labę. Zamówiłam dla tż ten kubek z naszym zdjęciem z sesji brzuszkowej, oby przyszedł do piątku... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Myślę, że będzie sobie dobrze radził z opieką nad małym. Cytat:
Dla mnie absolutnie naturalne jest, że wracacie do siebie do domku, to Wasz czas. A dziadkowie nie mogliby przyjechać do Was np. z Twoimi rodzicami w odwiedziny po jakimś czasie? Rób tak jak uważasz i się nie przejmuj gadaniem. Cytat:
Domii super, że już jesteście domku! Łóżeczko i pościel prześliczna
|
|
#2295 |
|
Wtajemniczenie
|
maomami ja mam 2 kombinezony polarowe 62,a jeden taki mniejszy jakby i juz z tych jak kurtka ale nie pisze rozmiaru...nie wiem sama czy takie polarowe to nie za zimne;/
a śpiwory mam 3 to rozumiem do wozka sie przydadza,do lozeczka na noc i ogolnie po domu...ciemna jestem.lene mam z lata
|
#2296 |
|
Zadomowienie
|
Hej, mąż właśnie wyszedł do pracy, a ja zaplanowałam sobie dzisiaj dzień lenia
Po dwudniowym weselu, wczorajszej wizycie u gin i urodzinach przyjaciółki, zdecydowanie należy mi się trochę odpoczynku. Trochę ogarnę mieszkanko, poprasuje ciuszki Fifikowe, a resztę czasu poświęcam Wam ![]() Z wczorajszej wizyty niemal wyszłam z płaczem. I to oczywiście przez położną. To głupia baba jest i po raz kolejny stwierdzam, że czerpie satysfakcje z dręczenia pacjentek, zwłaszcza ciężarnych. Od razu jak weszłam, to mi się pyta, czy to ja jestem z tym nadmiernym przyrostem wagi? Odpowiadam, że chyba nie i że ani mały ani duży ten mój przyrost. Ogólnie nie bardzo wiedziałam o co chodzi. Ta mi każe na wagę wejść i zaczyna się. Według niej mój przyrost wagi (równiutko 10 kg) to stanowczo za dużo. W bardzo chamski sposób stwierdziła, że w całej ciąży powinnam przytyć 11 kg, a ja już mam 10, a jeszcze dwa miesiące do porodu, więc jak ja sobie to wyobrażam. Ogólnie była dla mnie tak niemiła cały czas i przy każdej czynności, że czułam się tam jak dziecko w przedszkolu karcone przez wychowawcę. Strasznie było mi przykro, że ktoś komu nic nie zrobiłam, może traktować mnie w ten sposób i że po raz kolejny stałam jak niemota, zamiast powiedzieć co o niej myślę. Od płaczu powstrzymywał mnie tylko fakt, że za chwilę musiałam wejść do gabinetu ginekolog, która to uwaga! powiedziała, że moja waga jest jak najbardziej prawidłowa. Ręce mi opadły. Na szczęście wieczorem wyluzowałam się na urodzinach przyjaciółki i humor powrócił. Z rzeczy tych fajniejszych, fotograf przysłała mi zdjęcia do wyboru, więc może niebawem będę miała gotowe. Samo ich wybieranie było bardzo przyjemną czynnością, więc już nie mogę doczekać się efektu końcowego. Biorę się za nadrabianie, choć pewnie partiami będę to robić, bo jak zwykle zaszalałyście nieźle
|
|
|
|
#2297 |
|
Wtajemniczenie
|
zazdroszcze wam mamom pierwszakow
|
#2298 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mozemy rodzić tego samego dnia bo jest między nami tydzień różnicy w tygodniach ![]() poza tym Ty masz termin na 28 października a ja albo na 21 października albo na 5 listopada Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() folia zdrapuje się od góry więc ujdzie, z resztą w tym kubku mało piję bo mam inny swój ulubiony a taki co pod wpływem ciepła się zmienia to dostałam na wieczór panieński z gołym facetem i siurka miał przykrytego majteczkami coś a'la stringi i jak zaleje go wodą to majtki znikają i klejnoty ma na wierzchu i TŻ mi nie pozwala z niego pićCytat:
Cytat:
Cytat:
miał podawany antybiotyk przez ukłucie w główce? Cytat:
dalej się zastanawiam jaki do szpitala wziąć elektryczny czy ręczny Cytat:
ja na Twoim miejscu liczyłabym jeżeli faktycznie nie czujesz tylu ruchów ile powinnaś bo jak dużo się rusza to wydaje mi się że nie bo to bez sensu poprasowałam kolejne 2 szuflady ciuszków zostały mi jeszcze albo 2 albo 3 ![]() no i jak posprzątamy pokoik małej i naszą sypialnię to można tam malować ![]() i zaczynam się bać ze nie zdążymy z remontem, a jak nie zdążymy to ja nie mam gdzie małej ze szpitala przywieźć
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||||||||
|
|
|
#2299 |
|
Wtajemniczenie
|
babku daj spokoj..ja dzis 32 tydzien zaczelam a mam 12 + i mi nikt nie powiedzial ze za duzo;/ a wrecz gdzies to juz mam ,ide po czekolade
![]() ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- lineczka jakby nie lumpeks to nie wiem czy bym wpadla na pomysl zakupu spiworkow:/ eh...ciekawe czego jeszcze mi brakuje....rozek mam z lenki ale juz nie jest taki fajny sztywny...i teraz nie wiem czy kupic ten z drozszych z podkladem gryka kokos czy ten cieplusi..odwieczne dylematy mam...
|
#2300 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a jak po samej wizycie u ginekolog?
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#2301 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
.
|
||
|
|
|
#2302 |
|
Wtajemniczenie
|
ej laski tak se mysle...dobrze ze sa lumpeksy patrze teraz na all to taki spiworek kosztuje 70 zl....makabra a ja mam 1 za zl drugi moze za 5 zl
a jakie fajne!---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- jeden tez taki jakby do wozka specjalny;/nie ogarniam
|
#2303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Nie mogłyśmy się dogadać ![]() O fajny ten filmik,chociaż głosu nie słyszę.Ale tak pokazane realistycznie a nie jakieś takie owijanie. Ja nie dostałam kartki od gina ale wydaje mi się że to nieobowiązkowe,tylko dla ciebie wygodne. |
|
|
|
|
#2304 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mieścisz się w szufladach z Nelkowymi rzeczami ? Bo jako że nie doczekaliśmy się remontu nie mamy w pokoju szafy ani miejsca żeby gdzieś upchnąć ciuchy Jaśka i pomyślałam właśnie że opróźnię chociaż 2 szuflady i nasze rzeczy przeniosę do pokoju obok a tutaj będę miała pod ręką ciuszki młodego
|
||
|
|
|
#2305 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
co za wredne babsko, ale najważniejsze że ginekolog uważa inaczej i wszystko jest okJa właśnie wciągnęłam połowę mleczka z tubki, coś mi się wydaje że zgaga będzie po tym meeeega wielka
|
|
#2306 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() tu nikt nawet słowem się nie odezwał. kurde, a co z tymi mama extra big size? one to dopiero mają nadwage i rodzą, żyja i jest OK.
|
|
#2307 |
|
Wtajemniczenie
|
maomami mysle ze spokojnie wystarczy
|
#2308 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ktosiula- moi tesciowie maja tyle co moi rodzice- 600 km do nas a widzimy sie czesto. Moi rodzice widzieli mojego syna bodajze raz. domii-ale ci dobrze, tesciowa dogadza, maz pomaga, synus grzeczny. Oby tak dalej Odebralam dzis syna z przedszkola o 12. Patrze a jego pojemnik ze sniadaniem pelen, nic nie zjadl. Tylko owoce. Przywiozlam mu rowerek, a on sie nawet nie ucieszyl.Mowi mi, ze jest chory i zle sie czuje. W domu mierze temperature 39,3 i nikt w przedszkolu nie zauwazyl???Nie nadaje sie do odbierania syna bez auta. W drodze myslalam, ze padne-klucie w czasie kazdego ruchu. Ledwo co doszlam do domu. |
|
|
|
|
#2309 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja w razie czego podjade do szwagierki i w sumie ona ma z tamtego roku core wiec ma full tego ..
|
#2310 | |
|
Zakorzenienie
|
babku to i tak niezla jestes ze jej nic nie odpowiedzialas, ja bym na pewno nie wytrzymala
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:09.

)
dla niej!!
Sądziłam że w szpitalach to właśnie służą pomocą..

.
też nie mam pojęcia jak się przestawię, jak młoda się pojawi na świecie - teraz śpię codziennie do 9. Chociaż ona mnie w nocy nie budzi żadnymi ruchami, więc może śpi razem ze mną i tak jej zostanie?
za angiee
Jakoś musze dac radę go donosić,bo to dopiero 34 tc.