Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 cz.4 - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 7 15,91%
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek 1 2,27%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje 3 6,82%
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki 1 2,27%
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy 0 0%
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta 1 2,27%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera 4 9,09%
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają 13 29,55%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki 8 18,18%
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie 1 2,27%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 4 9,09%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 0 0%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 1 2,27%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają 0 0%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-18, 18:58   #2281
Innocence_89
Rozeznanie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Dziewczyny a podnosicie swoje dzieciaczki już pod paszki? ja niby od dwóch tygodni podniosłam mojego tak kilka razy ale nie wiem czy już tak można???

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 19:02   #2282
justyna_g4
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość

chociaz się zapowiadają, moi teściowie potrafią wpaść ,bo sobie przejeżdżali i qźwa zawsze trafiają jak mam największy bałagan w kuchni
ja nei wiem jak oni trafiają tak

Ale jestem już wykończona, Mały strasznie marudzi śpi, ale co chwila muszę pobujać ;/
Moja dziś wpadła przed 10 bo przywiozła nam pomidory bo od kogoś dostała i list który przyszedł do Tż. Zaprosiłam ją na górę a tam moi rodzice w piżamach ( tata o 3 przyjechał z Norwegi ).

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
My chcemy tak samo wprowadzać

5zł a ile sztuk? 30? ja nawet nie chcę liczyć ile kasy już poszło na wkładki a podobno kp jest tańsze niż karmienie mm ściema i tyle...wkładki, staniki, laktatory, jakaś bluzka żeby wygodnie na wyjściu było nakarmić, pojemniki do zamrażania czy woreczki, iii na pewno jeszcze coś by się znalazło
Tak 30 szt. Tez je kupuję. Szału nie robią ale ja johnsonach bym chyba zbankrutowała.

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Przemek nie śpi w dzień dlużej niż 40 min, robi sobie 2-3 drzemki po 30 min z reguły
Moja tak samo a ma 4 miesiące...

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a podnosicie swoje dzieciaczki już pod paszki? ja niby od dwóch tygodni podniosłam mojego tak kilka razy ale nie wiem czy już tak można???
Ja podnoszę. Twardo głowę trzyma wiec chyba można. Sama nie wiem tak instynktownie mi po poszło.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 19:05   #2283
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
bo jestem uzależniona ale wczesniej byłam bardziej teraz uważam co jem no bo karmie napewno będzie trudne ale warto spróbować żeby chociaż te zdrowe jedli albo np suszone owoce też są słodkie
nie chce Cię martwić, ale wszelkie badania nie pozostawiają wątpliwośći, dzieci uczą się naśladując rodziców, więc jak chcesz żeby dziekco jadło suszone owoce i raz w tygodniu kostkę gorzkiej to też tak musisz robić

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
i jeszcze jedno, jak czyscic nos bez wrzasku i zlosci? bo dzisiaj ewidentnie frida i ja wymiękamy...1:0 dla Neli

wiesz co nas zteż już się zaczął wściekać i lekarka kazała mu odpuścić odciąganie i że katar puści przy okazji nurofenu na zęby i miała racje
Cytat:
Cloche - też chciałam kupić używane łóżeczko, ale nie z tego powodu że dziecko mało w nim śpi bo wtedy zakładałam że MOJE dziecko będzie wszystkie drzemki w nim przesypiać bo ja będę taką SUPER mamą i będzie się mnie słuchać od urodzenia
Kupiliśmy nowe bo teściowie zaproponowali że zasponsorują
nam się udało, bo mały 90% czasu śpi w łóżeczku

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Daro spi dokładnie 30 min z zegarkiem w ręku i to maks 2x dziennie + 1 raz dłużej na spacerze, więc ja już się przyzwyczaiłam, że moje dziecko nie lubi dużo spać, tylko w nocy śpi od około 20:00 do 20:30 do 7:30 lub 9 jak go przymuszę z przerwami na jedzenie oczywiście
u nas jest pierwsza drzemka 40 minut jest 2,5 h po wstaniu, kolejna 2,5 h po obudzeniu 40 minut, pobudka na cyc i drzemka obok mamy 40-60 minut, ja drzemię z młodym albo czytam i krótka 20-30 minut drzemka ok 17-18 lub nie i sen 19.30-20 do 6.30-7

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Cytat:
od dawna już ale mały szybko głowę trzymał i nigdy poziomu nie tolerował
Stary 2013-10-18, 19:06   #2284
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
nie chce Cię martwić, ale wszelkie badania nie pozostawiają wątpliwośći, dzieci uczą się naśladując rodziców, więc jak chcesz żeby dziekco jadło suszone owoce i raz w tygodniu kostkę gorzkiej to też tak musisz robić

u nas jest pierwsza drzemka 40 minut jest 2,5 h po wstaniu, kolejna 2,5 h po obudzeniu 40 minut, pobudka na cyc i drzemka obok mamy 40-60 minut, ja drzemię z młodym albo czytam i krótka 20-30 minut drzemka ok 17-18 lub nie i sen 19.30-20 do 6.30-7
albo obżerać się słodyczmi w ukryciu żartuje właśnie tymbardziej może w końcu wyjde z nałogu

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

od dawna już ale mały szybko głowę trzymał i nigdy poziomu nie tolerował
no właśnie mój też już od dawna trzyma ale jakoś się bałam

Stary 2013-10-18, 19:08   #2285
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Super!

Tylko nie mów, że znów nas widzialas
Szliśmy na pocztę nadać wiadomą paczkę
Pod pocztą mąż dal Lene do wózka ale głową tam gdzie powinny być nogi i leżała spokojnie, ale potem ją przełożyłam bo to jednak spadek jest. A przed domem nam zasnela to się jeszcze przeszliśmy trochę.

Melduje, że Sophie się spodobała i została zaakceptowana
Najpierw L.dokładnie ją obejrzała trzymając w raczkach a potem zapakowala do buzi. Udało jej się nawet parę razy wydobyć z niej głos
Hahah niee nie widzialam a czyli formalnosc dopelniona
Doczytalam ze jutro jednak maz pracuje i nie.smigasz ze mna ?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 19:10   #2286
Mysia mysz
Zakorzenienie

Nurofen 1x dziennie pomógł mały nie cierpi także dziewczyny nie bójcie się, mały dostaje 2,5 ml truskawkowego który mu bardzo pasuje i jest szczęsliwy jutro basen

młody umie pić z niekapka:jupi :
daliśmy mu pierwszy raz kilka dni temu, złapał ochoczo, ale gryzł ustnikwymyśliłam więc, żeby mu zamocować zwykły smoczek zamiast ustnika i załapał od razu kilka dni tak pił, dzisiaj założyłam ustnik i wciąga wodę aż miło ma taką frajdę, że może sobie sam wsadzić do buzi, że pije zwykłą wodę zachwycony oczywiście trzeba mu pomagać nakierować, ale jestem taka dumna:prosi : za jakieś 2 miechy chce go nauczyć doidy, ale niekapek i tak musi być albo rurka do wózka czy auta

a, wróciłam do czytania 'zaklinaczki dzieci' i jest o niebo lepsza od 'jezyka niemowlat', na pewno Wam sie spodoba dzisiaj czytałam o tym jak radzić sobie z lękiem separacyjnym który niestety już niedługo
Stary 2013-10-18, 19:23   #2287
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
Misia u mnie zmieściły się 2 śliniaki, tetra i do połowy zużyte chusteczki nawilżone nie jest zły, bo co niby trzymać w tym koszu?

heh, super musiało to wyglądać, my też ostatnio tak jeździliśmy, budka złożona i mały jak foka na brzuchu w gondoli przodem do kierunku jazdy

tak przy mm to od 4-5 mies. do posiłku, a przy kp to 5-6 mies. ale to do przygotowywanych przez siebie posiłków

Tylko oczywiście tłuszcze z wyższej półki masło-osełka, oliwa z oliwek-extra virgin i rzepakowy, też jakiś tam musi być, ale nie pamiętam
I jak sie gotuje, to warto pamiętać o tych tłuszczach ułatwiają przy kupce i pomagają przyswajac witaminy

szkoda,z e nie mam ipada ale czad

Jak kolorowo, fajnie u Was

yhmm, tak podpatrzyłam, tylko jak zaczełam czytać, a tam jakies orkiszowe itp. to zwątpiłam, czy Wy coś takiego kupujecie

Mój Kuba dzisiaj zrobił cos na kształt świecy, uniósł całe ciałko leżąc na brzuchu tylko na ramionkach ;/ a reszta nogi, pupa, brzuch w górze Mój mały akrobata

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Cytat:
widzisz, ja tez ciagle mysle, ze rano byłoby lepiej hehe, ale mój mozg jeszcze tego nie przyjal do wiadomości. na razie mamy bezmleczna, zobaczymy czy się sprawdzi.

---------- Dopisano o 02:53 ---------- Poprzedni post napisano o 02:51 ----------

i nie dziwie się, ze corka ukrywa przed Toba talenty skoro tak ja katujesz tymi obrotami - do porzygania

---------- Dopisano o 03:01 ---------- Poprzedni post napisano o 02:53 ----------

Nelka lubi mieć wokół siebie wszyyyystkie zabawki i wybiera z która pogadac, dla której się odwrocic itd.

---------- Dopisano o 03:02 ---------- Poprzedni post napisano o 03:01 ----------

gdyby nie ten gronkowiec to byłoby naprawdę lzej...

---------- Dopisano o 03:03 ---------- Poprzedni post napisano o 03:02 ----------

chodzilo chyba o kontrolowane wydzielanie słodyczy...nie 6 naraz tylko raz w tygodniu jeden.
superniania polecala dokładnie taka sama metode

---------- Dopisano o 03:13 ---------- Poprzedni post napisano o 03:03 ----------

wariatka. naprawdę tak wierzysz w certyfikaty? przecież oni sobie tam mogą nadrukować Matke Boska i powiedzieć, ze ich ciuchy sa swiete...kto to sprawdzi? w takiej ilości szmat na pewno sa miliony przekretow. napisze Ci tak: siostra jest kierownikiem od lat: diverse, humanic...i nie uwierzylabys jaka branza odziezowa jest klamliwa corka znajomej miała praktyki w wojciku i mmdadaku i tez sporo się nasluchalam. wyluzuj i już. jestem przekonana, ze nawet ta Pani Halinka może Cie grubo robic w konia, bo konkurencja na rynku ogromna, a ona musi jakos te swoje ciuchy opchnac i na tym zarobić...oplacic prad, kupic maszyny, materialy, krawcowe. nawet jeśli bawelna 100% eko to w maszynie jest smar, igla, nitki - wszystko ma producentow, którzy mogą pracować gdzies w garażu. nie unikniesz tego, po prostu nie myśl za dużo i będzie ok hehe.

---------- Dopisano o 03:14 ---------- Poprzedni post napisano o 03:13 ----------

nadrobiłam, spadam spac, bo się zasiedziałam.
nic z tych rzeczy 100% polskie tkaniny i produkcja a ubranka śliczne i super jakości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-18, 19:24   #2288
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Jeszcze nigdy Ale i tak nie narzekam, bo śpi od 19 do 7 rano, czasem do 8... Tylko jak się wierci to muszę wystawić cyca. I tak z 5-8 razy

Po prostu rzepakowy, tłoczony na zimno ma taki zloto-miodowy kolor. W Polsce kupowałam w Lidlu bo był niedrogi. A jak chcesz jakiś specjalistyczny dla dziecka to chyba Holle ma w ofercie. Ale wydaje mi się, że to będzie to samo. No chyba, że z jakieś bio uprawy

No to Ci młody zapewnia znajomości w elitach monachijskich
no zeby nie bylo, to burmistrz malego miasteczka pod monachium, gdzie mieszkamy na mieszkanie w samym monachium nas nie stac (cena dzialki min. 1000 ojro za metr kw. )
ale dzis byla randka nr 2 i bylo znow na tyle fajnie, ze zaszlysmy bardzo daleko i wracalysmy na syrenie podwojnej

cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 19:28   #2289
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Spróbuj w pepco

Witamy się w 6 miesiącu życia Zapomniałam Wam napisać co uratowalo moje wypadajace włosy. Szampon z rzepa Radical i wcierka do włosów firmy Jantar, ktora jest genialna! Używam dwa tygodnie i już widzę że sporo mniej włosów gubie.

A i gdybyście miały problem z ciemieniucha znowu tak jak my to polecam krem AA. Nie trzeba aż tak specjalnie wyczesywac a samo znika.

My też wozilismy Młodą w wózku na brzuszku

Cynamonki mają straszne przejścia, a ten szpital to jakaś masakra :/ chociaż czytałam że jest najlepszy jeśli chodzi o same operacje.

Stary 2013-10-18, 19:30   #2290
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
O Diabli, odkrywasz karty nie sądziłam że branża odzieżowa jest równie mroczna jak branża mięsna Ale zgadzam się z Tobą w 100% certyfikaty są pisane dla tych, którzy w nie wierzą, jest popyt jest podaż, za wystawienie certyfikatów też ktoś kase zbiera
wlasnie tak to odbieram idealnie to ujelas mamuska. i baaardzo mnie urzeklas godowym tancem. ja chyba go zaraz odtancze - NELA SPI!!! tatuś wrocil do domu na sama kapiel, wiec dzień był ciężkim wyzwaniem. teraz wypadaloby się upic i isc spac
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 19:32   #2291
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Aaaa - Innocence_89 ja Cie przekonywać nie będę, że ciuszki z C&A są bezpieczne, możesz nam oddać
a wiesz, że pampersy też są toksyczne? przegrzewają jąderka? powinnaś używać wielo
wyluzuj dziewczyno

Bączek na drzemkę, więc lecę ogarniać
nie toksyczne tylko szkodliwe

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Pogoda do d..
Z w domku nie zasnie.. Bedzie hardcore ;p
Panna Zuzanna sama siada
Na lokciach sie cwaniara podnosi

Ale na brzuchu nadal sie nie pofeprze rekoma

No coz, i na to przyjdzie czas

Jakies sloneczko wychodzi chyba...

Mam milion rzeczy do zrobienia a mi sie nie chce

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Zgodze się z Tobą, mleko mamy jest najlepsze dla dziecka i nie ma mowy o braku witamin. Chyba ze w jakims naprawdę rzadkim przypadku

Z tym napletkiem tez slyszalam taka teorie jak Twoja.. Gdzies w tv to bylo..

a może nie chodzi o rodzaj tylko ilość danej witaminy...nie wiem sama... może jak dziecko jest już duże to ilośc danej witaminy w mleku jest za mała

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-18, 19:33   #2292
deb
Zakorzenienie

Cytat:
NUROFEN naprawił mi dziecko ja się bałam niepotrzebnie, bo dziecku w końcu ulżyło śmieje się, bawi sam, odyskałam maluchabiedny musiał być z tymi zębami

a co do męża to on chyba niepoważny jest ja wychodzę non stop i wyjechałam na wyjazd integracyjny i nie widzę w tym uciekania męża też kocham, ale nie muszę z nim ciągle przebywać

mam i jak dla mnie głupi pomysł

Super że dziecie naprawione

Ogólnie to ja też tak uważam że to nie uciekanie, ale nie wiem czy mojego jak się okazało staromodnego męża da się do tego przekonać...

Hmm zamawiałam krzesełko i wzięłam jednorazowe jeszcze bo akurat też miał ten sprzedawca...no zastanowię się...najwyżej będę te z rossmana kupować bo splajtujemy
Stary 2013-10-18, 19:33   #2293
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
diabli no właśnie tak w nocy rozmyślałam że to nie wyjdzie tak drogo i chyba jednak zdecyduje się na holle. Tylko że nie mam tu gdzie kupić więc tylko all a tam pasi większą ilość. Gorzej jak jej nie posmakują.
jeśli chcesz mogę kupic u siebie i zorganizować wysylke jakas tania paczka. jak cos to krzycz. a jak nie posmakują to Wy zuzyjecie

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
diabli no właśnie tak w nocy rozmyślałam że to nie wyjdzie tak drogo i chyba jednak zdecyduje się na holle. Tylko że nie mam tu gdzie kupić więc tylko all a tam pasi większą ilość. Gorzej jak jej nie posmakują.
a swoja droga niezle rozmyslenia w srodku nocy
Stary 2013-10-18, 19:35   #2294
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
odkroiłam skórkę i pokroiłam w kostkę, zapakowałam do pojemników na mniejsze porcje.
tak własnei planowałam
Młody padł, a ja nie wiem co czynić pranie nastawię
Stary 2013-10-18, 19:36   #2295
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
sliczna jest

Robimy podobnie ale wszystko psuje smarowanie...

za 5 mcy Lili! a co do diety to u nas to samo. w pewnym momencie zaczełam miec wyrzuty sumienia ze olałam okienko imunologiczne i gluten, ale doszłam do wniosku, ze za chile i te teorie obala i wyjda nowe rewelacje Zaczynamy od skonczonych 6mcy a gluten wprowadzimy na koncu

dzieki za sugestie ale u nas to na pewno nie proszek. od urodzenia pierzemy wszystko w tym samym dzieciecym proszku (nasze ubrania tez).

Nieprawda wysokogatunkowy olej rzepakowy (tłoczony na zimno) jest dużo zdrowszy niż masło. Ma wielonienasycone kwasy tłuszczowe (zawiera wiecej omega6 niz oliwa). Ja bede dodawac wlasnie ten olej bo tłuszcz w słoiczkach nie ma byc tylko wspomaganiem przy kupkach ale dostarczac odpowiednich wartosci odzywczych i byc baza pod rozpuszczajace sie w tłuszczach witaminy

Widzisz rozgryzłam Cie

chyba tak

Brawo Nelka

oj kłóciłabym sie z logicznoscia tego stwierdzenia mozliwosci mozr i wieksze,ale tu licza sie checi. apetyt rosnie w miare jedzenia i łatwiej uwierzyc mi w etyczne pobudki jednoosobowej firmy niz wielkiego koncernu (chocby nawet miał 50 swoich fundacji )

Adi!

Nowa umiejetnosc Sofii: zjasanie mojej brody
też tak uważam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-18, 19:36   #2296
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Ej ja rozumiem ze ja jestem matka karmiąca i dużo przebywam w domu ale kurcze nikt już mojego cennego czasu nie szanuje buuu.

Umówiłam sie z koleżanką zeby wpadła w czwartek - dziewczyna 2 tygodnie przed terminem.. W czwartek nie przyszła bo pogoda jej się nie podobała.. No to we wtorek.. We wtorek myślała ze jest poniedziałek... no to potem się umówiłyśmy na następny czwartek to stwierdziła ze ją nerki bola.. Niech spierdziela...

A dzisiaj miała wpaśc siostra tżta.. I już mi drugi raz taki numer wykreciła ze miała byc i w ostatnich chwili napisała, że ona ma dużo spraw do pozałatwiania i przyjedzie kiedy indziej.

A dzisiaj moje dziecko usypiał stary dobry Bob Marley
Przepraszam ale uśmiałam się oczywiście z koleżanki która pomyliła wtorek z poniedziałkiem przypomniały mi się czasy ciąży

No ale rzeczywiście ludzie myślą że jak się ma macierzyński to się siedzi w domu i opierdziela i bez różnicy czy przyjdzie się dzisiaj czy pojutrze - przecież i tak nic się nie robi
Stary 2013-10-18, 19:37   #2297
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Cloche - też chciałam kupić używane łóżeczko, ale nie z tego powodu że dziecko mało w nim śpi bo wtedy zakładałam że MOJE dziecko będzie wszystkie drzemki w nim przesypiać bo ja będę taką SUPER mamą i będzie się mnie słuchać od urodzenia
Kupiliśmy nowe bo teściowie zaproponowali że zasponsorują
jak bym sponsorow miala, to oczywiscie bym zaszalala no ale materac wypasiony kupilam, wiec mimo wszystko mam nadzieje, ze mlody skorzysta

Stary 2013-10-18, 19:37   #2298
deb
Zakorzenienie

Cytat:

Gratuluję moja też ładnie spała w ciągu dnia w łóżeczku (w nocy zawsze śpi) i od kilku dni coraz gorzej z usypianiem w ciągu dnia
Stary 2013-10-18, 19:38   #2299
diabli
Zakorzenienie

Deb, zamowilas już krzesełko? bo znalazłam kapturka na realnych fotkach

http://darkmoon.pinger.pl/m/19910652...lly?r=34444962 (a ja durna myslalam, ze tam jest wilk toz to soooowaaaa)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-18, 19:38   #2300
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Nurofen 1x dziennie pomógł mały nie cierpi także dziewczyny nie bójcie się, mały dostaje 2,5 ml truskawkowego który mu bardzo pasuje i jest szczęsliwy jutro basen

daliśmy mu pierwszy raz kilka dni temu, złapał ochoczo, ale gryzł ustnikwymyśliłam więc, żeby mu zamocować zwykły smoczek zamiast ustnika i załapał od razu kilka dni tak pił, dzisiaj założyłam ustnik i wciąga wodę aż miło ma taką frajdę, że może sobie sam wsadzić do buzi, że pije zwykłą wodę zachwycony oczywiście trzeba mu pomagać nakierować, ale jestem taka dumna:prosi : za jakieś 2 miechy chce go nauczyć doidy, ale niekapek i tak musi być albo rurka do wózka czy auta

a, wróciłam do czytania 'zaklinaczki dzieci' i jest o niebo lepsza od 'jezyka niemowlat', na pewno Wam sie spodoba dzisiaj czytałam o tym jak radzić sobie z lękiem separacyjnym który niestety już niedługo
Wow, super z tym niekapkiem! Ja jutro będę próbować, ciekawe jak zareaguje. Butli od 4,5 miesiąca nie widziała (na początku kazali mi ją dokarmiać bo słabo przybierała), pewnie będzie zdziwko
Stary 2013-10-18, 19:40   #2301
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
ja podnoszę, nie zastanawiałam się czy można czy nie. trzyma głowę, to krzywda mu się nie powinna stać

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Tak 30 szt. Tez je kupuję. Szału nie robią ale ja johnsonach bym chyba zbankrutowała.
ja kupiłam sobie 2 pary wielorazowych od babyetty jak w promocji były po 7 zł/parę. one się odznaczają pod ubraniem (zwłaszcza jak jest nieusztywniany stanik/obcisła bluzka), ale przy luźniejszym ubraniu czy usztywnionym biustonoszu nadają się na wyjścia. ich używam na co dzień, a od święta są johnsony które są rewelacyjne bo ich nie widać

Cytat:

dla zdolnego P.

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
no zeby nie bylo, to burmistrz malego miasteczka pod monachium, gdzie mieszkamy na mieszkanie w samym monachium nas nie stac (cena dzialki min. 1000 ojro za metr kw. )
ale dzis byla randka nr 2 i bylo znow na tyle fajnie, ze zaszlysmy bardzo daleko i wracalysmy na syrenie podwojnej

no proszę jak się ładnie Flo z koleżanką dogadują
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 19:41   #2302
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
jak bym sponsorow miala, to oczywiscie bym zaszalala no ale materac wypasiony kupilam, wiec mimo wszystko mam nadzieje, ze mlody skorzysta

No właśnie ja też dobry materac (teściowie) kupiłam i przecież najlepiej dla malutkich plecków na takim spać a nie na miękkaśnym łóżku rodziców...no ale dzieciaki są mądrzejsze
Stary 2013-10-18, 19:43   #2303
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

http://darkmoon.pinger.pl/m/19910652...lly?r=34444962 (a ja durna myslalam, ze tam jest wilk toz to soooowaaaa)
gdzie sowa? ja widzę lisa i wiewiórkę..
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 19:44   #2304
deb
Zakorzenienie

Cytat:

Właśnie zastanawiałam się gdzie Ty wilka widzisz

Tak, dzisiaj zamówiłam już bałam się wchodzić na tego linka bo myślałam że jakieś super złe opinie będą
Ale uważajcie przy zamawianiu bo nie każdy daje gwarancję - mam nadzieję, że sprzedawca u którego kupiłam nie skłamał i gwarancję prześle.
No i oczywiście zamówiłam kapturka
Stary 2013-10-18, 19:44   #2305
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Mam szybkie pytanko, czy któraś z Was używa wielorazowych wkładek laktacyjnych np. z aventa? Ja ciągle muszę używać bo jak karmię to mi kapie z drugiej piersi, no i na noc też używam, chyba jeszcze by się opłacało kupić skoro do roku co najmniej będę karmić.
jednorazowe Jonsona

Stary 2013-10-18, 19:46   #2306
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ja podnoszę, nie zastanawiałam się czy można czy nie. trzyma głowę, to krzywda mu się nie powinna stać

ja kupiłam sobie 2 pary wielorazowych od babyetty jak w promocji były po 7 zł/parę. one się odznaczają pod ubraniem (zwłaszcza jak jest nieusztywniany stanik/obcisła bluzka), ale przy luźniejszym ubraniu czy usztywnionym biustonoszu nadają się na wyjścia. ich używam na co dzień, a od święta są johnsony które są rewelacyjne bo ich nie widać

dla zdolnego P.

bratnie dusze
Stary 2013-10-18, 19:51   #2307
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
No nareszcie me dziecie spi. Co prawda wciaz u mnie na rekach ale poczekam jeszcze troche z odkladaniem... Od 15.30 ciagle na rekach. Chyba dentinox pomogl, choc pewna nie jestem. W miedzy czasie podczas zabawy w samolocik na lozku oberwalam niezlym rzygiem po twarzy i wlosach (swiezo umytych rzecz jasna ) oj, zmeczona dzis jestem.. .

oo, jak milo z tym rzygiem ja juz Florka odlozylam, ale musialam cycem poprawic, no i spi trzymajac mnie za koszule
poloz sie z Sofcia...

Stary 2013-10-18, 19:53   #2308
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Hmm my mamy też brokuła wprowadzać itd. ale skoro wy macie hipoalergiczne mleko - a to z jakiegoś powodu? nam też takie zalecali jak małą dokarmiałam na początku bo miała wysypkę po chusteczkach nawilżanych ale ogólnie nie ma stwierdzonej alergii więc będę normalnie wszystko wprowadzać co wolno.

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

po zwykłym mleku miał strasznie buzię zsypaną krostkami ... teraz pije hipoalergiczne a i tak czasami ma krostki... ale lekarka powiedziała, że już nie ma sensu wprowadzać Nutramigenu, bo pewnie nie będzie chciał pić... dlatego lękam się nowych produktów

Cytat:
Po prostu rzepakowy, tłoczony na zimno ma taki zloto-miodowy kolor. W Polsce kupowałam w Lidlu bo był niedrogi. A jak chcesz jakiś specjalistyczny dla dziecka to chyba Holle ma w ofercie. Ale wydaje mi się, że to będzie to samo. No chyba, że z jakieś bio uprawy
byłam w Lidlu, ale były jakieś takie beznadziejne kupiłam bio oliwę z jakichś ekologicznych upraw
Cytat:
Właśnie zastanawiałam się gdzie Ty wilka widzisz

Tak, dzisiaj zamówiłam już bałam się wchodzić na tego linka bo myślałam że jakieś super złe opinie będą
Ale uważajcie przy zamawianiu bo nie każdy daje gwarancję - mam nadzieję, że sprzedawca u którego kupiłam nie skłamał i gwarancję prześle.
No i oczywiście zamówiłam kapturka
super to krzesełko.... ale chyba dla chłopaka nie bardzo
Stary 2013-10-18, 20:07   #2309
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
teraz tylko tak podnosze

Cytat:

za kubek i ciesze sie ze juz go nie boli..ja Z sie boje podac p.bolowwe

spadamy spaciu,Z zaplakala przyzasypianiu wieczornym,dawno tak nie bylo ale spi

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 20:08   #2310
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
wolalabym, zeby sie dogadali na wspolne spanie... oczywiscie w osobnych wozkach

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości