|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 |
|
7 | 15,91% |
| Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek |
|
1 | 2,27% |
| Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje |
|
3 | 6,82% |
| Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki |
|
1 | 2,27% |
| Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy |
|
0 | 0% |
| Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta |
|
1 | 2,27% |
| Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera |
|
4 | 9,09% |
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają
|
|
13 | 29,55% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki |
|
8 | 18,18% |
| Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie |
|
1 | 2,27% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
4 | 9,09% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
0 | 0% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
1 | 2,27% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
dziś widziałam w lidlu fajne formy do muffinek chyba za 11 zł no i za tydzień będą różene formy sylikonowe a papilotki w pepco kiedyś widziałam
w zdrowej żywności powinny być http://allegro.pl/zywnosc-dla-dzieci-kaszki-99473 |
|
|
|
#2222 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Ponad godzinę ją usypiałam
zacznę się zastanawiać po co łóżeczko kupiliśmy bo znowu na naszym łóżku śpi![]() ide zrobić coś na obiad potem Was poczytam
|
#2223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do slodyczy to mam cwany plan hehe ![]() kupię kiedyś młodej coś ze sklepu absolutnie niedobrego typu wyrob czekolaadoopodobny, jakas gotowa gumowa drozdzoke a potem zrobie swoje by wiedziala ze domowe lepsze hehhe :P lupię piec, robić słodycze, owoce na fajne sposoby.. mysle ze wybierze to zamiast gotowych chemicznych przysmaków ![]() a jesli woli ze sklepu.. no cos, trzeba bedzie ograniczyc ale jak sie mowi..wszystko dla ludzi ![]() nie odmowie dziecku loda latem mimo iz wiem,ze sklad sredni,ale przeciez nie zrobie w domu i nie wezme w torbe termiczna na spacer hehhehe ![]() sama jako dzieciak jadlam domowe ciasta, blok czekoladowy,suszone jablka itd ale na wakacjach nie ominely mnie lody z butki czy gofry z gora bitej smietany ![]() byleby codziennie nie kupowac lizakow (nawet tych z apteki z witaminami bo to uczy zlych nawykow),raz na jakis czas spoko,jak mowie-wszystko dla ludzi ![]() są kupiłam na zimę takie ze śnieżynkami
|
|
|
|
|
#2224 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem tu od jakichs 10 lat, na studia przyjechalam a to dlatego, ze zrobilam sobie niemiecka mature i moglam z nia tutaj bez dodatkowych egzaminow studiowac. w polsce bym musiala wszystko zdawac na nowo i jeszcze w jakies egzaminy i kto wie czy nie lapowki bawic no i to co mnie interesowalo, bylo daleko od domu. wiec jak juz daleko od domu, to przynajmniej tam, gdzie bede w stanie po ludzku sobie dorobic (czyli pracujac np. 10-15h w tyg sie utrzymac). a w niemieckim systemie studiowania moglam spokojnie sobie na prace pozwolic i udalo mi sie zarobic na tyle, ze nawet sobie odkladalam ![]() co do meza, to dobrze wymyslilas ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
|
|
#2225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć planuję ciągle tam wrócić i żyyyyyć jak człowiek ![]() gratuluję odwagi
|
|
|
|
|
#2226 |
|
Zakorzenienie
|
axella, to pakuj siebie i Z!!!
no ale fakt, teraz bedzie trudniej z mala na taki krok sie zdecydowac... ale kto wie?
|
#2227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spadam bo mlode cos wydziwia
|
|
|
|
|
#2230 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ok, poszkukam ![]() ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Teraz na tą zimę kupiłaś? Po ile ?
|
|
#2231 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jem obiad i Was czytam
![]() Agnes gratuluje!! I nocki i obrotów - a jednak Ninka to zdolniacha ![]() Dzięki za opinie o wkładkach - chyba kupię, może mi przypasują tak jak Tobie ![]() Sharp - ![]() Innocence -a powiedz czy Ty sama jesz słodycze? Chciałabym też małą bezsłodyczowo wychowywać ale sama się opycham i to jeszcze teraz kp i ona to w mleku dostaje więc to chyba będzie trudne ![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
![]() Hmm my mamy też brokuła wprowadzać itd. ale skoro wy macie hipoalergiczne mleko - a to z jakiegoś powodu? nam też takie zalecali jak małą dokarmiałam na początku bo miała wysypkę po chusteczkach nawilżanych ale ogólnie nie ma stwierdzonej alergii więc będę normalnie wszystko wprowadzać co wolno. ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
|
|
#2232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zu pierwszy raz zjadała CAŁĘ PÓŁ SŁOIKA jabłko&banan zawsze coś, jestem dumna..
|
|
|
|
|
#2233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nieźle z tym zwalczaniem dziecka i siebie...masakra, szkoda że Twój gin nie zwrócił uwagi na wyniki. Rób szybko badania i się zapisz gdzieś do lekarza żeby to zweryfikował. Czekamy z niecierpliwością na wyniki Przemusia! Masakra pół godziny obiad jadłam przez to czytanie
|
|
#2234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dlatego ja się nie łudzę że uda mi się odseparować małego od słodyczy
|
|
#2235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale język niemiecki widzę, że umiałaś perfekt, chyba masz smykałkę do języków
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2236 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
ale się nam rozbrykaly dzieciaki! a niedawno szalały w brzuchach...
|
||
|
|
|
#2237 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#2238 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i miło z ich strony, ze się wynieśli z domu i masz czas tworzyć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2239 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2240 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Jesteście szalone! Od wczoraj 10str naklepane
![]() Lenka kończy dziś 4 miesiące ![]() Z tej okazji zaczęła się w foteliku rwać do przodu jak do siadu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nasza aż tak buźki nie otwiera ale idzie jej ta marchewka całkiem sprawnie. Ta łyżeczka jest super do zagarniania resztek marchewki z buzi A powiedz też Wam od razu zafarbowałam po pierwszym użyciu? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja moją przewijam zawsze przed pierwszym nocnym karmieniem, ale strasznie się właśnie nakręca i zastanawiam się czy tego nie odpuścić Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak słoiczkowe to, której firmy dostanę cukinię czy szpinak ![]() Sam pasternak dostałaś ![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2241 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale wczesniej byłam bardziej teraz uważam co jem no bo karmie napewno będzie trudne ale warto spróbować żeby chociaż te zdrowe jedli albo np suszone owoce też są słodkie
Edytowane przez Innocence_89 Czas edycji: 2013-10-18 o 20:03 |
|
|
|
|
#2242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ze świeżych warzyw jadła wszystkie prócz groszku. Szpinak występuje razem z ziemniaczkami firmy hipp. Myślę jeszcze nad selerm, ale nie wiem kiedy sie daje, choć w niektóych słoiczkach występuje jako dodatek własnie.
|
|
#2243 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
drobny tuning krzesełka ![]() moja wlasnie jeczy, bo nie może zasnąć. powinnysmy isc na spacer, ale na zewnątrz leje ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- koniecznie metalowa? mam silikonowa i jest super. zajmuje mało miejsca
|
|||
|
|
|
#2244 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i kutkę bosską ale jestem dumna ![]() Cytat:
|
|
#2245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O selerze słyszałam, że to mocny alergen? Przyszła Sophie - zaraz będziemy testować
|
|
|
|
|
#2246 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odetchnij...to nie może być tak, ze jedynym momentem spokoju jest hmm posiedzenie na toalecie albo prysznic mamom należy się cos więcej!---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Clo - znalazłam cos takiego Hgb lub Hb - hemoglobina. Jest nośnikiem tlenu. Jeśli jest jej za mało, może to powodować podatność na infekcje, braku apetytu i uczucie zmęczenia. U zdrowego dziecka poziom hemoglobiny wynosi od 10,5 do 15 g/dl i w dużej mierze zależy od wieku (najniższy jest w 3.-4. miesiącu życia, gdyż szpik nie produkuje jeszcze odpowiedniej liczby erytrocytów, a kończą się zapasy z okresu płodowego). Jeśli poziom hemoglobiny spada poniżej normy, to dzieje się tak najczęściej z powodu niedoboru żelaza, czasem także witaminy B12 lub kwasu foliowego. ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
kolejna.ale numer. wzielam marude na kolana, czytam forum. myslalam, ze przykryta kocykiem troszkę sie zmuli i zasnie...a ona odkryla klawiaturę i SIEDZI. chwiejnie jej to wyszlo, ale miesnie brzusia daly rade a jaka dumna z siebie. oczywiście matka spanikowala "dziecko tym asz jeszcze czas" i jeszcze jedno, jak czyscic nos bez wrzasku i zlosci? bo dzisiaj ewidentnie frida i ja wymiękamy...1:0 dla Neli ![]() Zgodze się z Tobą, mleko mamy jest najlepsze dla dziecka i nie ma mowy o braku witamin. Chyba ze w jakims naprawdę rzadkim przypadku Z tym napletkiem tez slyszalam taka teorie jak Twoja.. Gdzies w tv to bylo.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#2247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wyczytałam na jakiejś stronie właśnie, tylko to jest według tego, że rozszerza sie dietę po 6 msc " Pierwsze warzywa niemowlaka to ziemniaki, kabaczek, dynia, awokado, marchew, następnie burak, kalafior, seler naciowy, zielona fasolka, szpinak i botwinka. Po około 10 miesiącu podajemy pomidory (wg norm jest to owoc!), brukselka, kapusta, cebula, kukurydza, sałata i por." Diabli nasza ma hemoglobinę 11,3 i niby ok jest
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-10-18 o 16:01 |
|
|
|
|
#2248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2249 |
|
Zakorzenienie
|
A żeby się tam zarejestrować i zobaczyć takie dane to muszę się udać po jakieś potwierdzenie do Zusu osobiście?
|
#2250 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno dzieci te okienka maja w roznym czasie, bo nie wszystkie rozwijają się identycznie ![]() Nela może mieć odrobine spóźnione hehe.Cytat:
![]() Cytat:
mój tz pracuje obecnie w branzy informatyczno-filmowej, ze tak to nazwe i dystrybutorzy filmow, gier wola film opchnac po kosztach biedronce, by ta wprowadzila go wcześniej na rynek niż firmie tym się zajmującej...nawet z zyskiem praktycznie zerowym.choć ja tez większym zaufaniem darzylabym Kowalska niż wielka sieciowke ale wybierając malej ubranka wole angielskie marki, bo te bawełniane polskie śpiochy/kaftaniki robione w większości na jedno kopyto jakos mnie odpychają---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
a teraz glownie dom, spacery, wiec nie musze mieć idealnie dopasowanych.nie wiedziałam, ze sa wielorazowe! |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:30.

zacznę się zastanawiać po co łóżeczko kupiliśmy bo znowu na naszym łóżku śpi

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

bo ja kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać, zaczyna się chyba od połowy co nie ?
Są dwa serca-ich nieustanne bicie,zdaje się w dwóch jestestwach jedno tworzyć życie,łańcuch który nas wiąże,los nie skruszy zmianą,będą bić zawsze razem, albo bić przestaną