|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
|
0 | 0% |
| Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
|
1 | 2,04% |
| JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
|
19 | 38,78% |
| 1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
|
0 | 0% |
| Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
|
7 | 14,29% |
| RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
|
22 | 44,90% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
![]() A u mnie poza tym ze czuje ucisk na lewa noge ze ciezko chodzic i kilka razy mnie mocno brzuch bolal okresowo to nic ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2282 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
|
|
|
|
#2283 |
|
Wtajemniczenie
|
o własnie zapomniałam pisać- ale Was Córa trzyma w napięciu
![]() Cora szkoda że się namęczyłaś, le najwazniejsze ze już po i że wszystko ok |
|
|
|
#2284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() złośliwa od najmłodszych lat teraz już sama nie wiem jak liczyć tygodnie. Będzie jedna wielka niespodzianka chyba, że faktycznie po tym 14.11. po wizycie weźmie mnie na oddział na wywołanie.
|
|
|
|
|
#2285 |
|
Zakorzenienie
|
Miki miałąm Ci pisać. U mnie w ogóle nie mozna było mniec tych siateczkowych majtek i też trzeba było miec te podpaski niezmienione przed obchodem. NIe wiedziałam o tym i poszłam pod prysznic na 2 minuty przed obchodem i zmienilam i taka haje mi zrobili ;/ bo oni sprawdzają czy dobrze Ci wszystko wypływa.
![]() A w ogóle mam 4 sztuki tych majtek nieużywanych rozmiar L/XL bodajże, chce któras? bo mi sie już do niczego nie przydadzą. ( w paczce było 5 ale jedne przymierzyłam czy mi sie dupsko zmieści ;p )
|
#2286 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ciekawe jak dlugo beda Wam to naprawiac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2287 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Macie tablice ogloszen? Ja bym tam ladne podziekowania powiesiła ![]() ABBY - jesli u Was jest problem z pozycja , to moze wyslij meza po poduche do karmienia. Dla mnie to najlepszy wynalazek w jaki kiedykolwiek zainwestowalam . Wygodnie dla Ciebie I dla niej. Nie trzymiesz dziecka. Plecy nie bola. Dziecku sie fajnie przysypia. My mamy taka ImageUploadedByWizaz Forum1383139902.225226.jpg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2288 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Super Majeczka sobie leży A ona Ci się nie budzi jak jej zmieniasz pieluszkę po jedzeniu jak już śpi??? Ja tego nienawidzę, odkładam małą do łóżeczka i nagle słysze kupsztala, przebieram ją najdelikatniej jak umiem ale niestety w większości przypadków się przebudza
|
|
#2289 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2290 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny od kilku dni jestem bardzo oslabiona rano pije kawe ale w ciagu dnia nie funkcjonuje do niczego sie nie nadaje tylko bym lezala...poza tym cora druga wymaga zabawy nie mam juz sil....mowilam gince ze slaba jestem to te badania mi zlecila krew i mocz co dzis a tak wogole to zadnych witamin..myslicie ze moge se cos sama na wlasna reke kupic zeby sie wzmocnic jakis magnez czy zelazo ? prosze o rade,dzieki
|
#2291 |
|
Zadomowienie
|
Hej
gratuluje nowym mamusiom ale sie zrobił ruch w interesie.... ja sie jakaś do
|
#2292 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam jeszcze wizytę w poniedziałek, więc zapytam ginekolog.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ciekawa jestem kiedy mnie konkretnie złapie. Póki co czop odchodzi, skurcze pisały się na KTG choć ja ich nie czułam, kilka razy w domu były ale nieregularne, brzuch cały czas pobolewa, czuję też takie napieranie główki aż ciężko chodzić. Ogólnie czuję się jak taki bujający się pingwin Zataczam się, o wszystko się uderzam Cytat:
U mnie można mieć, ale trzeba zdjąć przed obchodem i leżeć z samą podpachą Nie wyobrażam sobie chodzenia bez tych majtek i przytrzymywania balastu między nogami, to musi być nieźle niewygodne ![]() Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#2293 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Kacperek to słooodziaaak Cytat:
ludzie nie są normalni...
|
||
|
|
|
#2294 |
|
Zakorzenienie
|
No i dzisiaj stuknął 39 tydzień
|
|
|
|
#2295 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2296 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz się wyszykuję i lecę po te zdjęcia. Mała mi się okrutnie wierci, chyba obiadek pochłania
Teściowa zrobiła nam pyszny sosik |
|
|
|
#2298 |
|
Rozeznanie
|
Ryba Kacperek
Trele Majeczka tak słodko spi ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- czyli finał wielkimi krokami się zbliża ![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Moja mała glizda daje mi ostro popalić wczoraj tak mi tam w dole manipulowałam coś że myślałam że zaraz rękę wystawi na zewnątrz. U mnie w szpitalu nie zaglądają do wkładek na obchodzie lekarze tylko rano przychodzi przed obchodem położna i oblukuje jak to tam wygląda, zapisuje i później fajnie tak bardziej komfortowo się czuje na obchodzie później. |
|
|
|
#2299 |
|
Zakorzenienie
|
I jestem po kolejnym KTG.. Skurcze na poziomie...0
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#2300 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczynki
![]() Lineczka mega kciuki na jutro ![]() A ja dzwoniłam do mojego lekarza, powiedział, że jak do poniedziałku nic nie będzie się dziać to mam dzwonić i umawiamy się na wywołanie ![]() Więc pewnie we wtorek, lub środe najpóźniej Marcel będzie po drugiej stronie
|
|
|
|
#2301 |
|
Wtajemniczenie
|
Kacperek i Majeczka
Dziewczyny, a masujecie sobie piersi przed karmieniem?Naciskacie otoczke z brodawka by wyplynelo pare kropli mleka?Jak dziecko poczuje mleko to latwiej lapie i sie tak nie denerwuje. Ja sie zastanawiam, czy moje dziecko jest zdrowe. Jest tak kochany i prosty w obsludze. Mam nadzieje, ze mu sie nie odmieni. I mam dosc-mam tesciow od ponad tygodnia i maz kazal im zostac jeszcze do soboty. A ja juz nie mam sily patrzec jak mi tesc calymi dniami siedzi na kompie zamiast pobawic sie ze starszym wnukiem. Mam go dosc, a moj maz wogole nie wzial mojego zdania pod uwage. Jestem tak w☠☠☠☠iona! Siedzi tylko i baki zbija, czeka az sie go obsluzy. A moj maz za kazdym razem mi mowi, jak to on jego pomocy potrzebuje |
|
|
|
#2302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2303 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
brak słów..Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2304 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć! Witam się po gorszej nocy i popołudniowej drzemce
Zaraz się trzeba na wizytę zbierać, a tak mnie się nie chce acelinka super opis aż chce się rodzić Położna zawaliła , ale jak dziewczyny pisały, mąż przy synku pępowinę przetnie Cytat:
![]() aaby kochana mocne, żeby się wszystko unormowało zwariowane-serduszko Może być?![]() Desuper, że lepsze wspomnienia po drugim porodzie ![]() peppermint patty za karmienie i za cycki-żeby nie odpadły jednak ![]() A ja myślę jednak, że powinnaś sobie gdzieś wyjść sama choć na godzinkę i coś fajnego dla siebie zakupić, na pewno by Ci się humorek poprawił adoosienka cudny pokoik i cytaty też moje ulubione puchatkowe A jak jeszcze mąż Krzyś i synek Kubuś to w ogóle lineczka1989 przynajmniej wiesz na czym stoisz za jutro!Mya rybka dobrze, że mąż się opamietał A co do rodzenia sn - A synek z pieluszką
|
|
#2305 | |||
|
Rozeznanie
|
maoami za wagę Zuzika
![]() Cytat:
Jak nie wisisz głową w dół to myślę, że to jednak mleczko ![]() iloneczka za wyniki Damianka i karmienie! lusesita za wózek ![]() anulka2205 fajnie, że się odezwałaś ![]() Cytat:
za tydzień Trele Majeczka ![]() Cytat:
Oby Christianek był taki spokojny cały czas
|
|
#2306 |
|
Zakorzenienie
|
Sprzedałam moje marudne dziecko teściowej i co ? Oczywiście od kąd teściowa przejęła Jaśka to udaje że jest baaardzo grzeczny i śpi już dobre pół godziny
Ja mam w końcu chwilkę dla siebie... Wykąpałam się, z grubsza ogarnęłam i poprasowałam
|
|
|
|
#2307 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No obiadek właśnie zjedzony ziemniaki i kurczak z warzywami, nuuuuda. Zaraz mi się dziecko obudzi na jedzonko bo już się kręci i oczy pomalutku otwiera.
|
|
#2308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A jabłka jakoś boję się spróbować Bo mi położna mówiła że takie surowe nie są dobre dla brzuszków dzieci
|
|
|
|
|
#2309 |
|
Wtajemniczenie
|
Kyte-usluguje mu tesciowa, mi sie z nim nawet gadac nie chce. Siedzi tylko na kompie, a wyszedly z dzieckiem na dwor. Len smierdzacy.
|
|
|
|
#2310 |
|
Wtajemniczenie
|
Rajuśku czy Wam też się tak ciągną te dni po zmianie czasu?????? Masakra, siedze, dzisiaj o dziwo ciągle coś robie a czas jakby stoi w miejscu
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.

ciekawe jak dlugo beda Wam to naprawiac
KCIUKI DLA ANI 

, ale jak dziewczyny pisały, mąż przy synku pępowinę przetnie