|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2281 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45008124]
Po prostu mam wrażenie, że wszyscy się bawią z dziećmi cały czas, czytają im książk[/QUOTE] ![]() ![]() u mnie przy 2 dziecku jest ciut lepiej, bo Julek (jak mu obiecam Dżordza ![]() Perse nie ma matek robokopów, co mają posprzątane, poprane, poprasowane, poukładane, i uroczo gruchają z dzieckiem na dywanie bo mają dużo wolnego czasu...jak takie były to dawno się zarobiły i wyginęły każda mama jest idealna, bo kocha swoje dzieci ![]() są jakieś wieści od Berbie? a co się stało, ze lekarz ją skierował? jakieś skurcze? Iza ależ Ci zazdroszczę tych wyjść do kina ![]() cudownie, że rodzice Wam pomagają ![]() trzymam mocno kciuki za starające się mamusie ![]() ![]() ![]()
#2282 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
mówisz i masz
![]() Berbie prawdopodobnie jutro wychodzi już do domku. Nie czuje skurczy, nie ma cukrzycy, wyniki ma dobre. Nie ma też już kroplówki. Przed wyjściem zrobią USG. Nie nudzi się, jest zadowolona z pobytu ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2283 |
Zakorzenienie
|
My zyjemy i pozdrawiamy
![]() Agatka buziaki kochaana i stóweczka! P.S. czy paczuszka dotarła? Perse wyluzuj mamuśka.. ja jeszcze w piżamie Mały pełza po łóżku a ja sobie na nacie siedze.. Co tam bałagan...mój spokój ducha ważniejszy. Miałam taki dzień jak Ty 2 dni temu.... My czekamy na kojec i materac: http://allegro.pl/materac-mata-do-ko...934250054.html http://allegro.pl/duzy-kojec-dla-dzi...909288463.html bo łożko za małe a na dole w domu mamy tylko metry zimnych kafelek...a siedzenie w foteliku powoduje złość ![]() aaa i jeszcze chciałam Ci powiedzieć, że mi Marcel "ukradł" telefon i go obrzygolił.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2284 |
Rozeznanie
|
Witam
Kubek-wysłałam Ci pw ,odpisz jeżeli możesz ![]() Berbie-jak się czujesz ![]() Perse-poraz kolejny Ci napisze,że jesteś cudowną mamą. I czasami należy Ci się odpoczynek ![]() Amelce wyszły dwa zęby na raz 3 i 4 ,ale nawet nie wiem kiedy,wczoraj zaglądam do bużki a tam 2 zębolki. Pozatym musiałam wyciągnąć szczebelki z łóżeczka bo nauczyła się wchodzić i wychodzić z łóżeczka i tak w kółko przez cały dzień ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Zapomniałam Agatko,wszystkiego najlepszego ![]() ![]()
![]() |
#2285 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2286 | |
Zakorzenienie
|
wadera, dziewczyny już chyba napisały wszystko co i ja chciałabym napisać
![]() ![]() pani, rozwaliłaś mnie kompletnie "starszą bacikową" - cały wieczór wczoraj się śmiałam ![]() berbie, wracaj prędko, bo widzisz co się na forum dzieje ![]() Perse, ja tam się nie znam i nie wiem jak jest 24 na dobę przy dziecku. Ale wydaje mi się, że tak jak Ty masz wszystko poukładane i dopięte to się tylko w najlepszych filmach zdarza. Nie wypowiadam się, ale czytam co piszesz - i o karmieniu i o opiece nad dzieckiem. Nie znam żadnej mamy w moim otoczeniu, która by tak się zajmowała dzieckiem i domem i w dodatku nie miała kryzysu. Wiem, jak to wygląda u siostry, koleżanek. Jest sterta ciuchów do prasowania, więc układa się jedno na drugim i same się prasują od spodu. Nie chce dziecko jeść, no to trudno - jak zgłodnieje to zje. Gdy Siostra jest zmęczona, to nie ma mowy o spacerze, kładzie się i śpi np. godzinę. Wyluzuj troszkę, zrób coś dla siebie, na ile możesz ![]() Cytat:
![]() ![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2287 |
Konto usunięte
|
Dziękuję Dziewczyny
![]() ![]() ![]() Kocur ja też chcę kupić kojec, jeszcze nie teraz, ale jak Mały będzie mobilniejszy to na pewno. Wieka pośmiałam się ![]() Berbie kciuki za wyjście ze szpitala! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas z wagą to ze skrajności w skrajność, przecież był czas, że J. nie sięgał nawet 3 centyla, wręcz nie przybierał nic przez 2 tygodnie... ja też kupuję ksiązki na wyrost, ale już przystopowałam bo ostatnio J. tylko zamyka ksiązki i nie chce żeby mu czytać ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45007604]Mam totalny spadek formy, niezwiązany z dzieckiem. Po prostu ja tak mam jak już jest za długo zima. Niezimowe dziecko ze mnie.[/QUOTE] ja też ![]() dziś teściowie przyjeżdżają, tż pojedzie po nich od razu po pracy i co? wyszedł rano z domu zadowolony, a bajzel wszędzie, i to na prawdę bajzel. trochę się dziwię, że nie wstyd mu tak zapraszać rodziców, choć wiem, że liczy na to, że ja posprzątam wszystko ![]() J. też nie ułatwia mi niczego, przy nim nawet do toalety nie można pójść bo płacze jakby go ze skóry obdzierali ![]() do tego tż często w takich godzinach pracuje, że rano nie jestem w stanie się zwlec wcześniej, żeby sprzątać, a jak wraca to już kąpiemy J. i kładziemy spać i nie ma kiedy np. odkurzyć. i tak odkładam wszystko. źle mi z tym. jak jeszcze znowu usłyszę coś o tym, że nie gotuję codziennie to będę mordować ![]() właśnie........ zupa dla J. lecę do garów!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to cudownie. Dobrze że się nią porządnie zajęli. Nie taka zła ta nasza służba zdrowia... ![]() Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2290 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45009473]
Kocur ja też chcę kupić kojec, jeszcze nie teraz, ale jak Mały będzie mobilniejszy to na pewno. [/QUOTE] Mój z dnia na dzień stał się mobilny, wiec w te pędy buszowałam na allegro....dzięki Bogu Tuskowe przyszło ![]() Barbie..doczytałam....uff f wracaj do nasz..tfuuu Wracajcie.. ![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- OOO Monia dzięki za przypomnienie..idę cukinie dorzucić do parowaru... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2291 | ||
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45008124]Pani dziękuję
![]() Po prostu mam wrażenie, że wszyscy się bawią z dziećmi cały czas, czytają im książki (TO jest właśnie moje wyobrażenie sprzed porodu....), a ja teraz nie mam siły ruszyć palcem (tak a propos frustracji, gdy wyobrażenia spotykają się z rzeczywistością). Dzisiaj nie idę na spacer, nie mam siły, na dworze włóczę nogami. Posprzątam cokolwiek, zrobię wreszcie obiad inny niż mrożonki, umyję włosy. Wow, nie ma to jak ambitne plany ![]() Ale muszę też pochwalić Artka. W sumie przy tym całym ząbkowaniu i tak jest dzielny. I zaczyna mówić ma-ma-ma-ma ![]() ![]() No właśnie masz wrażenie. Nikt nie wyrobi 24h z dzieckiem plus sprzątanie gotowanie i czasem wolnym dla siebie. Każdej z nas należy się odpoczynek i nie jest to samolubne. Jak ja się cieszyłam w poniedziałek, ze córka po tygodniu nieobecności idzie do przedszkola. Niedługo już usłyszysz, "mama kociam cie" i będzie to niezależne od tego czy ma wyprasowaną bluzkę, więc trochę wrzuć an luz i się zregeneruj. Cytat:
![]() Cytat:
Berbie świetnie, ze wszystko w porządku i wychodzisz ze szpitala. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2292 |
Zakorzenienie
|
Perse przecież to normalne że jesteś zmęczona. Jak ja cię rozumiem... u mnie nie posprzatane tzn odkurzyc już mi się teraz z Olkiem udaje, tylko cały czas mi wyłącza odkurzacz. Pranie też wstawie, natomiast nie ma mowy o zrobieniu obiadu, prasowaniu (mama mi bierze do prasowania to co koniecznie prasowane być musi). Ja bym chciała mieć wszystko ogarniete i jeszcze cały dzień Olkowi poświęcić. Ale tak się nie da. Teraz śpi bo rano na pobraniu krwi byliśmy, zrobiłam co się dało po cichu i już
#2293 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ale duuuuuży kojec ![]() ![]() Syn Ci poświęcił sprzęt i tyle ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45009473] Kocur ja też chcę kupić kojec, jeszcze nie teraz, ale jak Mały będzie mobilniejszy to na pewno.[/QUOTE]jeśli masz taki plan, to kup już. my za późno wkładaliśmy T. do kojca. poczuł już "swobodę przemieszczania" i trudno było mu tam usiedzieć... byłam na NIE kojcom, a teraz błogosławię wynalazek ![]() choć - jak zawsze - pewnie każde dziecko inne... hehhhh. Cytat:
Cytat:
![]() heh. jak gotuję dla T. to tego dnia (bo gotuję na 3 dni), muszę wstać po prostu o 6ej. tyle co gotowanie zupy nie wysiedzi w foteliku. a jak puszczam na podłogę, to muszę cały czas odganiać od szafek, no i się lekam swoich gwałtownych ruchów (odganiania) przy kuchence z gotującym się czymś ![]() ![]() ![]() ![]() no i ma podglądowe pojęcie o szpitalu. też uważam, że dobrze się stało (poza lekarzem straszącym i stresem z tym związanym).
![]() ![]() |
![]() |
#2294 |
Raczkowanie
|
Fajnie ze u Berbie wszystko ok.
To sie kobieta wywczasowala w szpitalu. Chyba tylko ona zadowolona bo tam moze sie wyspac. Hi hi. Perse I reszta dziewczyn ja was podziwiam za to ze całymi dniami jestescie ze swoimi dziecmi. Pamietam moja siore ktora szybko dorobila sie dzieci ona caly czas potrzebowala pomocy. Czasami to przez caly dzien nie spojrzała na nie mowiła wtedy ze potrzebuje odpoczynku. Tak wiec ja was podziwiam. A sprzatac to mnie tez sie czasem nie chce a nie mam dzieci. Opieka nad dziecmi to niezła charowka. Kocurku odzywaj sie czesciej. Pokaż Marcelka. Lubie ogladac wasze dzieciaczki.
#2295 |
Zakorzenienie
|
Mlebtrzymam kciuki za rozmowę
Pani u mnieteż Olek staje przy wannie jak jjestem w łazience. A jak próbuje na szybko umyć włosy to otwiera klapę od kibelka. A ja się tylko modlę aby sobie paluszkow nie przyskrzynil. Programowanie pralki też na porządku dziennym
![]() |
#2296 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny dziękuję Wam jeszcze raz za wszystkie kopniaki i baciki
![]() Perse - dla mnie też jesteś wspaniałą, kochającą matką, zresztą wszystkie jesteście! widać to po Waszej troskliwości o maleństwa! A zmęczenie to chyba normalna rzecz. Ja dziecka nigdy nie miałam 24 godz na dobę, ale jak zajmowałam się Arturem 8-9 godzin to przyznaję, że nieraz z radością wracałam do domu ![]() ![]() @ chyba się zbliża, bo rozdrażniona i płaczliwa jestem...
Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy. Edytowane przez wadera4 Czas edycji: 2014-02-06 o 11:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2297 |
Raczkowanie
|
Maga ty sie boisz zeby sobie paluszkow nie przyskrzynil. Mojej siostry mala to jak tylko zobaczyla toalete to kostki wyciagala. To przyklejala te paski lub krazki. Jeszcze wieksze zainteresowanie. Wołała na nia babcia klozetowa. Kazda toaleta byla jej. Jak tylko zobaczyla nie zamkniete drzwi.
#2298 |
Zakorzenienie
|
Ciocia dobre
![]() Moich znajomych córka za to szczotką do czyszczenia kibelka świeciła całe mieszkanie. Bo chciała jak ksiądz na koledzie kropidlem ![]()
#2299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja gotuję na 2-3 dni. jak zaczynam przed kaszką to jeszcze daję radę bo zupa się gotuje a J. zje, potem czeka aż ja/my zjemy i trochę czasu mija. potem chwilę wytrzyma na kocu i podłodze. ale obczaił już, że szuflada w kuchni się otwiera (wcześniej trzymaliśmy a wczoraj chłop nie dopilnował), a ona taka duża, ale płytkie boki ma i czasem coś z niej wypada ![]() ![]() wstawiłam zupę - śmieciową - co miałam pod ręką, bez ładu i składu. 2 dni obgonimy tak. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2300 |
Zakorzenienie
|
A w ogóle to ostatnio co chwilę mam spiecia z TZ. I nic nie wspiera mnie w karmieniu. Miałam wrażenie że wczoraj najchętniej by tej lekarce przytaknal. Przykro mi z tego powodu
#2301 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() dziewczyny nie mam kiedy czytać - kiedt Edyta miała wizytę? cyz może dzis ma? czemu jej nie ma?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2302 |
Zakorzenienie
|
agatko -
![]() ![]() ![]() ![]() co do sufitu- pytałaś o podwieszenie- mam częściowo podwieszany w kuchni i łazience- w łazience mam w suficie kolorowe ledy a w kuchni halogeny ale i tak ma przewidziane prócz tego zwykłe lampy (w każdym pomieszczeniu mam kilka różnych oświetleń ![]() Perse- Ty jesteś Mama na medal mam dużą pomoc ale też muszę się liczyć z tym, że Babcia jest gdy jestem w pracy lub na studiach gdy próbuję zająć się Kasią będąc w domu i jeszce coś robić w tym czasie to albo mi nie wychodzi albo wkładam dziecko do łóżeczka, włączam bajki i tylko w myślach powtarzam "oby się jej szybko nie znudziło"- ostatnio jest wymagająca, co kilka minut kazuje przełączać programy w domu mam syf i sprzatam tylko jak mam gości albo jak Tz-et ostetntacyjnie pyta: "Czy kiedyś posprzątam te rzeczy?" (najczęściej chodzi o moje, bo on ma piękny nawyk sprzątania po sobie od ręki a ja zostawiania betów gdzie się da i "pędu' do Kasi- potem albo nie mam siły posprzatać abo znajdę inne zajęcie, np odpoczynek przy kompie) nigdy tego nie mogę pojąć jak to jest, że moja Mama zostając z Kasią tak wiele rzeczy potrafi zrobić, obiad ma dwudaniowy a czasem potrafi ugotować chłopakom coś innego a nam coś innego (bo np królika to my niekoniecznie więc mamy spagetti) zauważyłam, że jak Kasia jest z Babcią to wie, że nie ma przelewek ![]() lucy- Ty się tu częściej pokazuj, potrzebne tu takie świadectwa, Mam, które czekały i szczęśliwie doczekały zwłaszcza gdu tyle niepokoju u staraczek i ciężarówek iza- a w B.? idzie jeszcze "Pod mocnym aniołem"? chciałam wyciągnąć Tz-eta ale znajoma mi mówiła, że ani u nas ani w B. już nie leci- przynajmniej w tych największych kinach....
![]() ![]() JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2014-02-06 o 11:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#2303 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2304 | |||
Zakorzenienie
|
Tż i ojciec...
![]() Trzymam z całych sił ![]() ojciec ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() dziękuję ![]() Paczuszka doszła, dziękuję ![]() dziękuję ![]() Cytat:
![]() ![]() no to nieźle z tym oświetleniem zaszalałaś ![]() ![]() Leżę w łóżku i nie moge się zagrzać normalnie ![]()
![]() |
#2305 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2306 |
Zadomowienie
|
![]() To z wczorajszego spaceru. Heh. ![]() Ja tez, ostatnio dzien w dzien jakies spięcie. Perse, przytulam! Dziewczyny juz wszytsko napisały, nic dodać nic ująć. We wszystkim nie da sie byc na 100% i tez wiem jak to boli. ![]() Zawsze miałam wszytsko tip-top, ale to prędko nie wróci... I chyba trzeba sie z tym pogodzić, choc trudne to. Czarnula- nie mam PW od Ciebie ![]() Pani- Z wózka jestem bardzo zadowolona. Daje radę po trudniejszym terenie. Lekko sie prowadzi, dobrze amortyzuje. Łatwo sie składa. Prosto sie te przednią oś zmienia. Cieszę, sie ze na niego padł wybór. Tymon nie sypia(ł) w dzien (mam nadzieje, ze zacznie). Wczoraj spał. I dzisiaj po powrocie od chirurga padł. W te dni co nie sypia (czyli prawie wszystkie) to je i sie "bawić" chce... A ja wtedy juz rady nie daje.. Ani zjesc, ani do kibelka za przeproszeniem wyjść. A jeszcze bardziej wymiekam gdy ma dzien marudzeeeeenia i płaczu. Kurcze, życie z dzieckiem to nie bajka ![]() Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-02-06 o 12:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#2307 |
Zadomowienie
|
Mamuśki wy wszystkie jesteście na medal mamusiami!!!
![]() ![]() Perse mam nadzieję, że jak tż będzie miał urlop to się zregenerujesz i znajdziesz czas tylko dla siebie ![]() Barbi jak dobrze, że jest wszystko dobrze i że jutro już wrócisz do domu ![]() ![]() Mlebid ![]() Waderko wiesz kiedyś dziewczyny często powtarzały: póki @ nie ma to jest nadzieja ![]() Jana jak po wizycie??? |
![]() ![]() |
![]() |
#2308 | ||||||
Zakorzenienie
|
to jest argument za powrotem do pracy
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mój z czystego skąpstwa wspiera mne jak może w kp ![]() ale o co mu chodzi??? przecież to mega wygodne. dla niego też ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
a w czym się różnią koncepcje? fundamentalnie czy w szczegółach? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2309 |
Wtajemniczenie
|
Ale się zdenerwowałam
![]() Dzwoni do mnie ta babka z poradni genetycznej. Na wyniki oczywiście jeszcze za wcześnie, ale w głowie mam ciągle jej słowa "jak wyniki wyjdą złe to będziecie musieli przyjechać państwo osobiście"... No i ta do mnie mówi, że musimy przyjechać!!! I to tak grzecznie "chciałabym państwa zaprosić bla bla bla jeszcze raz na pobranie krwi bla bla bla bo coś tam nie wyszło". Ledwo pamiętam co dokładnie mówiła, tak się zestresowałam. No i już prawie ryczę do słuchawki "ale to coś z wynikami jest nie tak, że trzeba powtórzyć?". A ona: "NIE, wyszedł jakiś błąd laboratoryjny i trzeba jeszcze raz pobrać krew". Jejkuuu, myślicie, że ona mówiła prawdę?? A może naprawdę coś jest nie tak??? Jeszcze nie mogę się uspokoić ![]()
#2310 | |
Konto usunięte
|
![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:42.