Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-10, 10:57   #2281
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
Wika, no nie gadaj, ze wisi uprana:-P co to za pralka?!!!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja też taką chcę!

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
w Krakowie byś znalazła pracę - teraz tu jest rozkwit zapotrzebowania na języki
ja jestem po histori.... też przyszłościowy kierunek ale na szczęscie obroniłam się w 2004 a wtedy było dużo pracy bo weszliśmy do unii
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

żartujesz...

a z buł. ostatnio koleżanka dostała świetną pracę. i nie jest po fil. ... także nigdy nie wiadomo co i jak. gdzie i za ile
Wiem, tam u Was jest taki jeden zakład pracy, który zatrudnia część naszych ludzi i wiem, że zarabiają ładne pieniądze.
Tylko ja w takiej dziurze siedzę :/
Ale może po macierzyńskim wyślę CVki do pracy zdalnej, może wpadnie jakieś zleconko...
Pani wiem, wiem, studia humanistyczne to niestety pod względem przyszłej pracy w większości porażka...

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
Perse, rzeczywistość jest niestety, taka, że studia niewiele dzisiaj znaczą, jeśli nie ma się znajomości, szczęścia itd. Z moim wykształceniem też bym pracy nie znalazła, choć kilka podyplomówek jeszcze robiłam. Ale zapotrzebowanie na języki zawsze będzie

tak, firanki, bluzki, sweterki, właściwie większość rzeczy w których chodzę. Do pralki wrzucałam tylko pościel i ręczniki. Mało tego, prasowałam też wszystko - łącznie z bielizną i ręcznikami Ale gdy zaczęłam pomagać Siostrze i doszły mi jeszcze rzeczy meżowskie, szybciutko odnalazłam w pralce opcję "pranie ręczne" zauważyłam też, że jak się fajnie rzeczy złoży i czymś przyciśnie, to nie trzeba ich nawet prasować teraz nie pamiętam, kiedy ostatnio pranie ręczne robiłam
Oby

A pralka - gdybym znalazła nawet najpiękniejszą rzecz do ubrania na świecie, a nie dałoby się jej wyprać w pralce, to bym nie kupiła Nienawidzę prać ręcznie i w zasadzie nigdy tego nie robię.. Podziwiam!
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 11:16   #2282
BERBIE
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45970516]A pralka - gdybym znalazła nawet najpiękniejszą rzecz do ubrania na świecie, a nie dałoby się jej wyprać w pralce, to bym nie kupiła Nienawidzę prać ręcznie i w zasadzie nigdy tego nie robię.. Podziwiam![/QUOTE]
tak samo ja. jeśli coś nie jest stworzone do prania w pralce, nie jest stworzone dla mnie

co do pracy, ja wierzę, że nawet w filologii się da, choć nie jest łatwo. ale trzeba mieć ściśle określony cel i dążyć do niego.
Stary 2014-04-10, 11:21   #2283
anitaxas
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
wiem, że trzeba dużo pić....wczoraj nawet sama siebie ochrzaniałam, - ja taką butelkę 1,5l mam na tydzień lub dłużej, w ciągu dnia piję 2-3 herbaty....
Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
no kazala mi ostatnio pić 2l wody obowiązkowo! u mnie 2 butelki stoją pod ławą od niedzieli dziś jedną skończyłam ale piję raz jedną raz drugą plus soki...herbata...
Jakbym nie wypiła min. 2l wody butelkowej dziennie to bym była chora - dosłownie -zaraz bym czuła pęcherz.. Ale ja miałam zalecenia od początku dużżżo pić, z tym ze dla mnie to nie problem

Cytat:
No tylko że ja mam do tego acard plus clexane no ale staram się pic....jak najwięcej....skończyłam obie wody i przyniosłam kolejną...
Pij na zdrowie

Cytat:
ja wczoraj odwaliłam numer stulecia -

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;45968773]
Ja właśnie czekam w przychodni, żeby wziąć skierowanie na badania. Robię pakiet tarczycy + cholesterol, morfologię i powtarzam toxo. No i zobaczymy co mi wyjdzie...
[/QUOTE]
Kciuki za wyniki!!!!

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
dziś wieczorem też pierwsza dawka gonalu - oby zadziałał
Rena zdrówka i oczywiście !!!!
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 11:23   #2284
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Rena za Twoje leczenie! W końcu musi być dobrze!!!

Ja rok temu obroniłam magistra na prawie. I pracuję dalej w banku, chociaż szczerze tego nie cierpię... Teraz robię podyplomówkę Doradca Podatkowy - i to nie jest to, co myślałam, że będzie... Także wykształcenie niewiele dzisiaj znaczy... Oczywiście nie zawsze, ale uważam, że w większości.

Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 12:21   #2285
fiolusiek
Zakorzenienie

Barbie Bardziej czekam na wizytę u gina, a dni do niej się strasznie ciągną, bo to dopiero po świętach
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 12:29   #2286
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Barbie Bardziej czekam na wizytę u gina, a dni do niej się strasznie ciągną, bo to dopiero po świętach
ja mam wizyty co 2 tyg bo tak chcę a już po tygodniu jajo znoszę
FRANIO

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 12:31   #2287
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam wizyty co 2 tyg bo tak chcę a już po tygodniu jajo znoszę
FRANIO
MNie kryzys wizytowy dopada po około 3 tyg od, a mam co 4-5 tyg.
Teraz bardziej się martwię przez tą infekcję i antybiotyk. Chciałabym już sprawdzić czy wszystko ok i kolejny wymaz
Stary 2014-04-10, 12:34   #2288
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
MNie kryzys wizytowy dopada po około 3 tyg od, a mam co 4-5 tyg.
Teraz bardziej się martwię przez tą infekcję i antybiotyk. Chciałabym już sprawdzić czy wszystko ok i kolejny wymaz
tyle to bym nie wytrzymała na bank!! planuję wizyty później max co 3 tyg a i tak nie będę mogła wytrzymać...wymazy mam mieć teraz robione...jak będzie po co...

tez tak miałyście że w brzuchu nic nie czułyście?? bo ja do niedzieli czułam że coś tam jest a raczej KTOŚ...a od niedzieli brzuch mam jakiś taki jakby "pusty"

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2014-04-10, 12:50   #2289
fiolusiek
Zakorzenienie

Agatko Wszystko na pewno jest dobrze Ja mam o tyle dobrze, ze czuję ruchy i to mnie uspokaja, choć ostatnio Maluch jest leniwy
Trzeba ćwiczyć pozytywne myślenie i nastawienie.
Stary 2014-04-10, 12:55   #2290
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Agatko Wszystko na pewno jest dobrze Ja mam o tyle dobrze, ze czuję ruchy i to mnie uspokaja, choć ostatnio Maluch jest leniwy
Trzeba ćwiczyć pozytywne myślenie i nastawienie.
no masz o tyle lepiej....a ja tak bardzo się boję że coś jest nie tak

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2014-04-10, 13:09   #2291
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
ruchy to balsam dla duszy, ale zobaczysz jak to jest jak dziecko przez jeden dzień się nie odzywa, za słabo się odzywa, lub dziwnie się odzywa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-10, 13:13   #2292
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
ruchy to balsam dla duszy, ale zobaczysz jak to jest jak dziecko przez jeden dzień się nie odzywa, za słabo się odzywa, lub dziwnie się odzywa
1 dzień jakoś da się wytrzymać ale jak ja mdłości nie mam od 3 dni a to raczej jeszcze za wcześnie aby sobie objawy poszły...w sob zaczne 10tc dopiero....

do tego wczoraj wieczór miałam jakiś pomarańczowy śluz kłuje mnie jakby jajnik i już mam kompletnie świra że ten krwiak to pewnie wielki urósł i mnie "gniecie"

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2014-04-10, 13:26   #2293
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:

ale łączę się w rozterkach wykształcenia jako dodatku do dobrego wychowania chyba nawet mam większy abstrakt niż Ty.
jaki?

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45970516]
A pralka - gdybym znalazła nawet najpiękniejszą rzecz do ubrania na świecie, a nie dałoby się jej wyprać w pralce, to bym nie kupiła Nienawidzę prać ręcznie i w zasadzie nigdy tego nie robię.. Podziwiam![/QUOTE]

Cytat:
tak samo ja. jeśli coś nie jest stworzone do prania w pralce, nie jest stworzone dla mnie
heh, to ja miałam na odwrót - rzeczy, w których chodzę to tylko pranie ręczne Nadal mam część takich, których do pralki raczej nigdy nie wrzucę

Cytat:
1 dzień jakoś da się wytrzymać ale jak ja mdłości nie mam od 3 dni a to raczej jeszcze za wcześnie aby sobie objawy poszły...w sob zaczne 10tc dopiero....

do tego wczoraj wieczór miałam jakiś pomarańczowy śluz kłuje mnie jakby jajnik i już mam kompletnie świra że ten krwiak to pewnie wielki urósł i mnie "gniecie"
agatko, ja nie mam doświadczenia w tej dziedzinie, ale wiem, jakie figle potrafi płatać psychika. Przez kilka cykli miałam typowe objawy ciążowe - bóle piersi i to takie, że dotknąć nie mogłam, kłucie podbrzusza (wszak to macica się rozciągała ), raz nawet rano wymioty. A ciąży ani widu ani słychu. Co tu dużo mówić! wczoraj piersi tak mnie bolały, że znowu byłam pewna, ze to ciąża, ale opierniczyłam sama siebie i dzisiaj ból minął. Myślę, że odwrotnie też można się nieźle wkręcić. To prawda, że jest intuicja ale jest też schizowanie i oddzielenie jednego od drugiego bywa naprawdę koszmarnie trudne. Bądź dobrej myśli
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 13:29   #2294
zebrawpaski
Zakorzenienie

Kubeczku- oby dzisiaj już Tymonkowi nic nie dokuczało

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
a jest taka opcja żebyś rodziła SN?
gin nie widzi przeciwwskazań, położna już po porodzie Kasi mówiła mi, że kolejny poród może być SN ale pod dwóch latach od porodu Kasi
martwię się tylko czy po doświadczeniach z narodzin Kasi będę umiała współpracować przy porodzie SN

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
niby tak, ale są inne czasy. Dawniej dzieciak biegał w dziurawych rajtkach i było ok. Teraz patologia.
Dzieci mają wszystko, a nie mając czują się gorsze. Dawniej tego nie było, były lepiej i gorzej ubrane ale nie aż tak jak teraz.
Chociaż na wsi to może jeszcze jest troche po staremu w mieście niestety...
ojej- to ja jestem patologia (a resocjalizację kończyłam i przez kilka lat jako kurator pracowałam)
moja Kasia w byle czym chodzi
ostatnio stwierdziłam, że domowe bodziaki mamy gorsze niż ścierki ale u nas opcja "strojenia" na co dzień odpada, jeden posiłek=ubranie nie do odzyskania....
lepsze ciuchy zakładamy na spacer, na większe wyjście stroimy się trochę
z tą tendencją - moda w mieście, dziury na wsi na zgadzam się nic a nic
teraz mieszkam w mieście i nie widzę aby tutaj dzieci jakoś wyjątkowo wyubierane chodziły, tydzień temu będąc na spacerze na wsi, na której mam lada tydzień zamieszkać, doznałam szoku jak widziałam wystrojone rówieśniczki mojej Kasi (my na wyjście nie mamy takich płaszczyków jak tam dzieci do piaskownicy miały)

Luna- zdrowia dla Kamilka

Cytat:
ja wczoraj odwaliłam numer stulecia - wróciłam zmęczona z pracy a miałam jeszcze jedną firankę do uprania. Stwierdziłam, że wrzucam ja do pralki, koniec z praniem w rękach. Nasypałam proszku, płynu, wybielaczy itp. Ustawiłam odpowiedni program, pralka zaczęła prać a ja zaczęłam wizażować. Pralka skończyła prać, otwieram bęben, nie ma firanki. Pierwsza myśl - matko, wciągneło ją gdzieś do środka??? Wchodzę do pokoju - wisi w oknie
czy Ty aby nie jesteś za bardzo przemęczona?
ciekawe co powiedziałby Mąż jakby się dowiedział o numerze stulecia?

wszystkie piszące prace mocno wspieram, wahające się zachęcam
pisanie licencjatu i magisterki wspominam bardzo miło i dobrze - miałam najgrubsze prace i pierwsza oddawałam
w obydwóch miałam dużo badań a to mnie kręciło, wykonywałam je sumiennie, pewnie temu dostałam propozycję zrobienia doktoratu ale stwierdziłam, że "wielki świat" nie dla mnie i wróciłam do swojej mieściny, aby jeszcze przez ponad rok mając dyplom UJ pracować fizycznie w fabryce na 3 zmiany, potem los się uśmiechnął do mnie

BERBIE- a doktorat to warunek awansu czy atut, który awans przyspieszy?

agatko- wiem jaki masz teraz trudny czas ale proszę uwierz, że tym razem będzie inaczej
(mam 17tc i czasami mam wrażenie, że w brzuchu mam jedynie tłuszcz- więc proszę nie nakręcaj się)

anitka- urywają się telefony pt.: "Co robisz, rodzisz?"?
mam tp na 16 września ale mówię znajomym, że na koniec

Gryzelda- zupełnie z innymi branżami Cię kojarzyłam

u nas wagowych rozterek ciąg dalszy...
po 2 tygodniach karmienia dziecka co 3 godziny waga 9,6 czyli pół kilo w dół....
przez pierwsze dni dość ładnie zjadała co 3 godziny, potem znowu był cyrk
do tego pewnie dochodzi wzmożona aktywność- większa ilość czasu spędzana na podwórku na pościgu za kotem i ponownie brak snu w ciągu dnia
po co spać...można tańczyć, po co tańczyć na podłodze jak można na krześle....
dzisiaj byłam w labo zrobić sobie badania , Kasia była ze mną, siedziała cały czas na krześle, nie odzywała się i pięknie uśmiechała
pani mówi "Jaka ona grzeczna..."

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2014-04-10 o 13:35
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 13:58   #2295
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
BERBIE- a doktorat to warunek awansu czy atut, który awans przyspieszy?
warunek awansu, ale takiego do którego jeszcze długa droga.

agatko teraz wydaję ci sie że jedne dzień bez ruchów przeżyjesz spokojniej. ale wątpię, żeby tak było. mdłości niektórzy w ogóle nie mają.
Stary 2014-04-10, 13:58   #2296
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Zeberko hmmm... Z jakimi?
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 14:18   #2297
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Hej
Fajnie że ubrania się Wam podobają. Zobaczymy jak z jakością ale za ta cene nie spodziewam się wiele.

Wadera no kurcze karmie ją ponad normę i dalej taka łakoma

Berbie długo wytrzymałaś bez wizyty. Ja idę w przyszłym tygodniu i będzie to 3 tygodnie. Mój rekord :p

Agatka ja pełnie w brzuchu poczułam w 12 tygodniu jak kulka wyskoczyła po jego prawej stronie Wcześniej nie.

Co do kasy i dzieci zgadzam się z Luną. Kiedyś było inaczej. Prawie nikt kasy nie miał. 95% dzieci w klasie żyło średnio biednie, nosiliśmy podobne ciuchy itd. Nikt nie słyszał o zagranicznych wakacjach itd itp.
"Jakoś" się wszyscy wychowalismy. Tylko ja nie chce żeby mój syn miał "jakoś", chce żeby miał coś więcej Oprócz miłości, dobrego wychowania, chce mu dać możliwość jak najlepszego rozwoju, chce żeby zobaczył świat, nauczył się języków, rozwijał swoje pasje. A to niestety wszystko dużo kosztuje. Pomnożyć razy np 3 (trójka dzieci) to robią się kwoty nie do przeskoczenia.

Coś więcej miałam napisać ale zapomniałam
Obudziłam się chora Gardło boli, słabo mi i lekka gorączka

Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 15:13   #2298
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Agatko Berbie ma racje czując ruchy nie jest się do końca spokojnym.Nie martw się na zapas będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Obudziłam się chora Gardło boli, słabo mi i lekka gorączka

Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka
Kuruj sieIdziesz do lekarza?

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 15:29   #2299
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Czy herbaty nie liczą się do płynów?
Ja się uczyłam, że te 2 litry płynów to wszystko poza zupami, mlekiem do płatków, herbatą do śniadania itd.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45967028]Nie, nie, jestem po innej filologii (słowiańskiej) [/QUOTE]

I taką też masz urodę, taką słowiańską

Cytat:
ja wczoraj odwaliłam numer stulecia - wróciłam zmęczona z pracy a miałam jeszcze jedną firankę do uprania. Stwierdziłam, że wrzucam ja do pralki, koniec z praniem w rękach. Nasypałam proszku, płynu, wybielaczy itp. Ustawiłam odpowiedni program, pralka zaczęła prać a ja zaczęłam wizażować. Pralka skończyła prać, otwieram bęben, nie ma firanki. Pierwsza myśl - matko, wciągneło ją gdzieś do środka??? Wchodzę do pokoju - wisi w oknie
wyobrażam sobie Twoją minę

Cytat:
o tym nie pomyślałam to znaczy, że nie tylko uprała, ale i uprasowała
A może Ty ją jednak powiesiłaś i o tym zapomniałaś

Agatko nie martw się, na pewno wszystko będzie dobrze

Ja też miewam ostatnio dziwne odczucia w brzuchu... Może nie tyle czuję ból, ale coś takiego dziwnego...

Odebrałam wyniki badań i niby wszystko w porządku, ale mam 8 tysięcy neutrofili! 2 razy tyle co trzeba! Co to może oznaczać???

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 15:36   #2300
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Kuruj sieIdziesz do lekarza?
Narazie nie... W razie czego zamówię wizytę domową, ale liczę że samo przejdzie...

Wadera nie mam pojęcia. Ale to chyba coś ze stanem zapalnym w organizmie? Poczekaj na pewno Kubek wie

Zauważyłam że ruchy mam już inne. Nie ma takich szybkich kopnięć, tylko takie przesuwanie nóżek i łapek

Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 15:41   #2301
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
Ja się uczyłam, że te 2 litry płynów to wszystko poza zupami, mlekiem do płatków, herbatą do śniadania itd.

Agatko nie martw się, na pewno wszystko będzie dobrze

Ja też miewam ostatnio dziwne odczucia w brzuchu... Może nie tyle czuję ból, ale coś takiego dziwnego...

Odebrałam wyniki badań i niby wszystko w porządku, ale mam 8 tysięcy neutrofili! 2 razy tyle co trzeba! Co to może oznaczać???

No właśnie ja jej pow że piję soki, herbatę i wodę to pewnie się uzbiera te 2 l a ona pow że samej wody 2l mam pić.... ale to niewykonalne!

Dobrze Ci mówić bo TY miałaś inny "próg" ... po tej wizycie we wtorek będę spokojniejsza jak usłyszę że jest OK

A właśnie ja do tej pory czułam coś w brzuchu takiego dziwnego....a teraz kompletnie nic....w ogóle jest taki miękki szyjka tez jakaś taka miękka się zrobiła...

Co do wyników nie mam pojęcia, ide jutro na badania i już się boję bo ostatnio miałam leukocyty podwyższone...

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2014-04-10, 16:03   #2302
zebrawpaski
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;45973689]Zeberko hmmm... Z jakimi? [/QUOTE]
języki obce? na pewno nie prawo i finanse

Cytat:
Co do kasy i dzieci zgadzam się z Luną. Kiedyś było inaczej. Prawie nikt kasy nie miał. 95% dzieci w klasie żyło średnio biednie, nosiliśmy podobne ciuchy itd. Nikt nie słyszał o zagranicznych wakacjach itd itp.
"Jakoś" się wszyscy wychowalismy. Tylko ja nie chce żeby mój syn miał "jakoś", chce żeby miał coś więcej Oprócz miłości, dobrego wychowania, chce mu dać możliwość jak najlepszego rozwoju, chce żeby zobaczył świat, nauczył się języków, rozwijał swoje pasje. A to niestety wszystko dużo kosztuje. Pomnożyć razy np 3 (trójka dzieci) to robią się kwoty nie do przeskoczenia.
Teraz też nie liczni kasę mają wiec jak dla mnie niewiele się zmieniło.
Patrząc na moich Rodziców to wydaje mi się, że gdy byliśmy mali sytuacja finansowa Rodziców była lepsza niż obecna chociaż skromnie żyliśmy, więc chyba jest gorzej nie lepiej. Troszkę świata zobaczyłam ale dopiero za swoje pieniądze i w życiu nie miałabym pretensji do Rodziców o to, że nie jeździliśmy na wczasy tak jaki inne koleżanki czy koledzy. Pamiętam za to wyprawy nad wodę z Mamą i Rodzeństwem lub jakieś wycieczki za miasto całą Rodziną. Nie wydaje mi się, że byłabym szczęśliwsza w okrojonym gronie (mniej rodzeństwa) na zagranicznej plaży.
Ostatnio "poplotkowałam" sobie z moją gin. Dwie wizyty temu zapytała mnie czy chciałabym syna czy córkę a ja odpowiedziałam, że obojętne mi to i że tak nastawiamy się na chociaż jeszcze jedno dziecko.
Powiedziała mi wtedy, że ma dwoje dzieci ale gdyby jeszcze raz mogła wybierać między pracą a rodzicielstwem miałaby większą rodzinę.
Co do rozwoju dziecka, wiadomo, że każda Mama chce aby jej pociecha mogła realizować swoje zdolności. Tyle, że ja nie wiem czy moja Kasia będzie koniecznie chciała uczyć się języka lub jeździć na zagraniczne obozy? A jak będzie domatorką kochającą przyrodę?
Mam w pracy na bieżąco kontakt z młodzieżą wiem, że realizacja pasji i rozwój nie zawsze wiąże się z nakładami finansowymi. Dzieci/młodzież mają dzisiaj większą możliwość dostępu do bezpłatnych czy częściowo płatnych zajęć wspierających ich rozwój.
Decyzja o dzieciach jest chyba jedną z najbardziej indywidualnych decyzji. Chciałabym umrzeć kiedyś w poczuciu, ze zrobiłam dla nich wszystko co najlepsze mogłam (m.in to, że dałam im rodzeństwo)
Mam chyba na prawdę wyjątkowo mocną więź z moim Rodzeństwem i Rodzicami dlatego marzy mi się duża rodzina. Zobaczymy jak to będzie wyglądać "organizacyjnie" jak doczekamy szczęśliwie drugiego dziecka, wtedy przyjdzie czas na dalsze decyzje.

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Cytat:
Zauważyłam że ruchy mam już inne. Nie ma takich szybkich kopnięć, tylko takie przesuwanie nóżek i łapek
Maksiu ma mniej miejsca- rośnie

Cytat:
A właśnie ja do tej pory czułam coś w brzuchu takiego dziwnego....a teraz kompletnie nic....w ogóle jest taki miękki szyjka tez jakaś taka miękka się zrobiła...
agatko- daj szyjce spokój bo za chwilę nabawisz się infekcji jak ją ciągle będziesz sprawdzać

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2014-04-10 o 16:07
Stary 2014-04-10, 16:13   #2303
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
agatko- daj szyjce spokój bo za chwilę nabawisz się infekcji jak ją ciągle będziesz sprawdzać
ja jej nie sprawdzam ale czuję jak aplikuję luteinę....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2014-04-10, 16:17   #2304
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
ja jej nie sprawdzam ale czuję jak aplikuję luteinę....
uwierz mi proszę, że też miałam wrażenie, że ta szyjka u mnie każdy dzień inna była

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2014-04-10, 16:27   #2305
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Perse, rzeczywistość jest niestety, taka, że studia niewiele dzisiaj znaczą, jeśli nie ma się znajomości, szczęścia itd.
chyba jestem idealistką, bo ja wciąż uważam, że chcieć to móc.
wiadomo, że ze swoim wykształceniem nie będę zbijać grubych milionów w finansjerze, ale...
pracowałam dłuuugo w szkołach. jednej bardzo prestiżowej (kilkadziesiąt osób na jedno miejsce) - nie wszyscy robią kariery mimo świetnego wykształcenia...
w innej szkole (dość drogiej jak na polskie warunki) najbardziej mnie bawiły telefony od rodziców czy dajemy gwarancję zatrudnienia.
nie wierzę w "gwarancje" bez chęci. po prostu nie ma czegoś takiego.

moje studia to abstrakt, ale nawet po konkrecie mojego konkubenta też jeden kolega dłuuuuugo się bujał z pracą - ale on właśnie nie spacjalnie chciał :/

Cytat:
ja dziś spałam do 10

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45970516]
Pani wiem, wiem, studia humanistyczne to niestety pod względem przyszłej pracy w większości porażka...
[/QUOTE]polemizowałabym. jednak języki obce się bronią na rynku pracy. być może wiąże się to z mobilnością, ale taki lajf.

Cytat:
wczoraj piersi tak mnie bolały, że znowu byłam pewna, ze to ciąża, ale opierniczyłam sama siebie i dzisiaj ból minął.
który dc????

Cytat:
pewnie temu dostałam propozycję zrobienia doktoratu ale stwierdziłam, że "wielki świat" nie dla mnie i wróciłam do swojej mieściny
ale cóż przeszkadza "mieścina" w robieniu doktoratu?

Cytat:
Chciałabym umrzeć kiedyś w poczuciu, ze zrobiłam dla nich wszystko co najlepsze mogłam (m.in to, że dałam im rodzeństwo)
heh... Zebra, Zebra... pięknie się to czyta , ale siódma góra daleko... Szczerze życzę sporej gromadki.

Jednak dla mnie kwestie finansowe są ważne. I nie łączą się jedynie z ciuchami, gadżetami, wyjazdami czy drogimi pasjami...
i też wynika to z mojego związku z rodzicami i bratem

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 16:48   #2306
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
ale cóż przeszkadza "mieścina" w robieniu doktoratu?

heh... Zebra, Zebra... pięknie się to czyta , ale siódma góra daleko... Szczerze życzę sporej gromadki.

Jednak dla mnie kwestie finansowe są ważne. I nie łączą się jedynie z ciuchami, gadżetami, wyjazdami czy drogimi pasjami...
i też wynika to z mojego związku z rodzicami i bratem
w niczym nie przeszkadza ale wiedziałam, że doktorat= kilka kolejnych lat nauki a ja chciałam zrobić szybko kolejne studia podyplomowe i szukać innej pracy u siebie (pewnie niechęć do zmiany miejsca zamieszkania pokrywał się wtedy też z jakąś sercową rozterką)

pani- pewnie gdybym była młodsza to moje myślenie byłoby inne (czyt.: za 10 lat się zastanowię) a że zegar tyka to wiem, że pewne decyzje abo teraz albo już nigdy więc dlatego ten temat do mnie "wraca"
fajnie się planuje a czas wszystko pokaże - wiele zależy od Tz-eta

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2014-04-10, 16:53   #2307
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
mi pomaga tantum verde w sprayu. nawet teraz mam go przy łóżku jakby mnie coś zaczęło w nocy drapać.
jak tam w pracy? nawał przed maturami?
do świąt spokój - wystawianie ocen itd. a ponieważ jestem wychowawcą klasy IV, to omija mnie w tym roku 'przyjemność' siedzenia w komisjach

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Rena zdrówka i oczywiście !!!!
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;45970917]Rena za Twoje leczenie! W końcu musi być dobrze!!![/QUOTE]
dzięki dziewczyny

Agatko ja będę się upierać przy swoim - będzie dobrze!!!

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 16:54   #2308
zebrawpaski
Zakorzenienie

Kasia mi coraz częściej pokazuje swoją "kobiecą" naturę
weszłam dzisiaj z nią do sklepu z butami, korzystając, że była z nami Mama. Chciałam dla Kasi kupić jakieś lakierki- baletki/ coś do sukienki.
Szukałam używek na allegro ale nic fajnego nie mogę wypatrzyć.
Chętnie kupiłabym kolejne emelki ale to trochę przesada...(rozważam takie na lato). Weszłyśmy do sklepu gdzie wcześniej oglądałam już buciki, chciałam jej przymierzyć i kupić.
Jakbyście zobaczyły te oczy i uśmiech jak założyłam bucika z kwiatuszkiem na małą stópkę....
a równocześnie to przerażenie w moich oczach bo 22 za małe a 23 nie było i bałam się, że będzie płacz....na szczęście udało się wyjść bez larma ze sklepu....niestety bez butów

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2014-04-10, 16:57   #2309
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
pokrywał się wtedy też z jakąś sercową rozterką
no to pisz po ludzku a nie frazesy o "mieścinie"
(dalej nie wiem dlaczego musiałaby być zmiana miejsca zamieszkania. studia też robiłaś wszak zaocznie )

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 17:03   #2310
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

waderka a robiłaś badanie moczu? a może to jakaś przebyta infekcja Ci je podniosła?
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości