Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 0 0%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz roczek skończą dzieci 7 21,21%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz pojdą nasze dzieci 0 0%
Mocno grzeje słońce. Wkrótce samodzielnie wszyscy biegać będziemy po łące 0 0%
Pilnuj mamo mnie, bo ciekawość świata ponosi mnie 0 0%
Świętujemy roczki i pierwsze stawiamy kroczki 1 3,03%
W tym wątku świętujemy. Pierwsze świeczki zdmuchujemy 2 6,06%
Wakacji czas szybko zleci i już roczek będą miały dzieci 1 3,03%
Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę 14 42,42%
Chodzi, pełza i raczkuje każdy dzieciak też ząbkuje 0 0%
Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek dam rodzicom w prezencie na roczek 0 0%
Małe stópki stawiam śmiało, jestem zuszek jakich mało 8 24,24%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-03, 08:20   #2281
agusiowata84
Rozeznanie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
wiem, ale z drugiej strony mi szkoda właśnie tej kasy bo psikać się na siłę będę, a za to bym mogła mieć coś co serio by się przydało

kto pisał o wózkach i łóżeczkach, że mają być w biedrze? bo przeglądam gazetki i nie widzę?
Ja też musiałam przegapić gazetkę, bo kupiłam łóżeczko turystyczne używane na wyjazdy, a w domu jako kojec, jest trochę większe (gdy chce zjeść spokojnie)
agusiowata84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 08:33   #2282
ewacia85
Wtajemniczenie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
misia oprocz ubran i pampkow

misia ja mam taka.metode pakowania

1. torba - jedzenie (taka torba ok 10litrow jak torba plazowa)
lyzeczki, miseczki, butelki, jedzenie, tetra, sliniaki, mleko, kaszka, podgrzewacz z wtyczka samochodowa

2. torba - pielegnacja
reczniki, pampersy
kosmetyczka , nie zapomniec: paracetamol, nozyczki, termometr, dentinox, w pl komary, krem na slonce

3. zabawki i gadzety
elektroniczna niania, 2 ksiazeczki, 2 grajace, 2 geyzaki i klocki (nie za duzo zeby tegi nie wozic)
koc na plaze
namiot na plaze

4. torba z ciuszkami

5. dziecko
świetna lista

bajka pamiętam twoje zeszłoroczne urodziny

sebek od 6 rano zrobił już 4 kupke ....ostatnia to już bardzo brzydka ,zielona i jeszcze ja mu n ożki do góry a ten dalej ... nie wiem czy mu cos zaszkodziło czy to coś zwiastuje dopiero ...no nic czekam
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 08:46   #2283
czaszka_
Zakorzenienie

Wszystkiego najlepszego dla solenizantów

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 08:54   #2284
agusiowata84
Rozeznanie

Kiedy kupujecie nocnik? Teściowa mnie męczy, żeby już kupić. Kilka razy mówiłam, że za wcześnie.
Stary 2014-07-03, 08:55   #2285
butterfly20
Zakorzenienie

Czeeeść. Jeeej, ile do nadrobienia.

Jak przewidywałam- po wspaniałych 19, 5 miesiącach @ powróciła. no ale to się spodziewałam Małż to się ciągle śmiał,że chodzę napięta jak barania jaja

no a po drugie skoro jestem taka zołza, to dzisiaj go zabiję, uduszę, przemielę i spalę na grillu. Wczoraj przenosili z kolegą starą lodówkę i jeszcze gorzej porysowali podłogę, ale tak mega mega i głęboko. to,że wygląda paskudnie nie oznacza,że można nie uważać...

Cytat:
no ja wolę takie kwiatowe lekki i "morskie" klimaty
one są takie kwiatowe, jak dla mnie to pachną jak storczyki

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
hej mamusie

witam się po chyba 3 dniowej przerwie nie wiem kurde, jakoś nie ogarniam dni uciekających na tym macierzyńskim

2 dni temu Alicja skumała, że mozna usiąść z czworaka
wiem, że Wasze dzieci już dawno to potrafią, ale Alicja się jakoś nie kwapiła w każdym bądź razie radość w jej oczach jest wielka jak sobie sama usiądzie, fajnie się na to patrzy

poza tym od kiedy Alicja wstaje przy meblach to się mały chochlik z niej zrobił, normalnie ku.r.wi.ki w oczach chce ciągle tylko stać!!!

noce nawet w miare, ale nie wiem co jej się teraz znowu dzieje, śpi i wyje na całego, rzuca się, tak jakby jej się coś śniło? nie wiem, jak to nazwać, bo to wygląda conajmniej dziwnie może się czegoś przestraszyła? albo odreagowuje emocjonujące dni? bo teraz w sumie ciągle w ruchu, więc może to to? nie wiem.

edit : bo piszę tego posta na raty wiem juz co było mojejmu dziecku, ktoś ją zauroczyl, przez 2 dni się taK rzucała (przy każdym zasypianiu) a w nocy wyła i niby spała w tym czasie, ale oczy otwarte, raz zamknięte....no i wczoraj z TŻ mówimy, że własnie może ktoś ją zauroczył i wiele nie myśląc, zrobilismy to co trzeba. Więc Tassiu śmiej się jeśli chcesz, ale to najszczersza prawda jest, że dziecko da się zauroczyć. I zrobisz jak zechcesz, ale jeśli się to powtórzy to zdejmij Ty lub TŻ swoją koszulkę, taką w której akurat jesteś ubrana (czy to z całego dnia czy 15 minut wcześniej ubrana) i odwróć ją na lewą stronę. I przetrzyj dziecko z góry do dołu całe, tą własnie koszulką, tak jakby Maciej był czymś ubrudzony. I tę koszulkę wrzuć do kosza na pranie. Nie wolno jej ponownie zakładać, dopiero po wypraniu

Alicję wczoraj po takim godzinnym ryku wytarliśmy i jak ręką odjął... także kto chce niech wierzy, a kto nie ten nie
brawo Ala!!

no własnie,wiedziałam,że ty dasz jakąś radę. ja pewnie bym spróbowała gdyby nic innego nie skutkowało.

Cytat:
a jeszcze chciałam napisać, że Alicja odkurzacz uwielbia łazi za mną, a właściwie za odkurzaczem po całym mieszkaniu frajdę ma z tego

a jak włosy suszę to też radocha na sto dwa

na blender też tak reaguje chyba lubi takie dźwięki

ostatnio nawet zasnęła na tarasie u dziadków, jak mój tata szlifował furtkę

a co do pralki to ona lubi posiedzieć i popatrzeć jak się kręci

mam jakieś zwariowane dziecko czy jak
moja odkurzacz i suszarkę też, ale blendera i miksera się boi

Cytat:
wiem, ale z drugiej strony mi szkoda właśnie tej kasy bo psikać się na siłę będę, a za to bym mogła mieć coś co serio by się przydało

kto pisał o wózkach i łóżeczkach, że mają być w biedrze? bo przeglądam gazetki i nie widzę?
wlał-wylał. to prezent, nie patrz na kasę. chociaż ja jestem wredna i bym spytała, czy ma paragon bo chciałabym wymienić na te właściwe.

Cytat:
Tasia powodzenia, oby spał ładnie do rana

mój też dzisiaj oszukał i miał tylko jedną drzemkę hehe
moja wczoraj też, potem dużo wrażeń na zabawie z tatusiem i padła przed 18stą

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 08:58   #2286
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Dziś dwie solenizantki

9 miesięcy kończą Emilka i Helenka

Pisałam Wam wczoraj, że będzie u mnie moja prawie 2 i pół letnia chrześnica. Jest cudowna. Całowała Emilkę, głaskała, dawała jej zabawki ale też jak za grzecznie siedziała, to ją szturchnęła i Emi zaczynała marudzić, to Nastka wtedy ją tuliła i mówiła, żeby nie płakała Zjadła u mnie naleśniki i na kolację kaszkę, którą sobie sama wybrała (mam spory zapas) Później jak brat ją odbierał, to powiedział, że ona naleśników w ogóle nie chce jeść, a jak widzi kaszkę to ucieka
Jeszcze się położyła w łóżeczku Emilki i mówi, że idzie spać, a ja się pytam, gdzie będzie spała Emilka? A ona mówi, że na ziemi

Przyszedł wczoraj ten pilot z FP, bardzo fajny
Sto lat dziewczynki!
Słodka ta Twoja chrzesnica

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Cytat:
ok nie.jest zle
troche poplakuje.przez sen.co pare minut ale.w sumie nie rozdarl sie.jeszce

szkoda tylko ze ja.spac nie.moge
wykonczona jestem.tym.stresem

trzymajcie.kciuki zeby sobie.chlopak spal do rana w.ciszy i spokoju
i zeby jego matka.zmruzyla oko
ciao

Wysyłane z mojego GT-P1000 za pomocą Tapatalk 2
I jak nocka?
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 09:04   #2287
logoasia
Zakorzenienie

tassia jak noc?

a ja dziś obgryzam paznokcie od rana. Wczoraj o 19 byłam u klientki, dziecko zdrowe, super humor... a dzis rano pisze ze ma ospę nic tyko czekac
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 09:06   #2288
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś dwie solenizantki

9 miesięcy kończą Emilka i Helenka

Pisałam Wam wczoraj, że będzie u mnie moja prawie 2 i pół letnia chrześnica. Jest cudowna. Całowała Emilkę, głaskała, dawała jej zabawki ale też jak za grzecznie siedziała, to ją szturchnęła i Emi zaczynała marudzić, to Nastka wtedy ją tuliła i mówiła, żeby nie płakała Zjadła u mnie naleśniki i na kolację kaszkę, którą sobie sama wybrała (mam spory zapas) Później jak brat ją odbierał, to powiedział, że ona naleśników w ogóle nie chce jeść, a jak widzi kaszkę to ucieka
Jeszcze się położyła w łóżeczku Emilki i mówi, że idzie spać, a ja się pytam, gdzie będzie spała Emilka? A ona mówi, że na ziemi

Przyszedł wczoraj ten pilot z FP, bardzo fajny
sto lat dziewczynki
a co do jedzenia to ponoć tak jest że gdzieś indziej smakuje lepiej niż w domu

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
świetna lista

bajka pamiętam twoje zeszłoroczne urodziny

sebek od 6 rano zrobił już 4 kupke ....ostatnia to już bardzo brzydka ,zielona i jeszcze ja mu n ożki do góry a ten dalej ... nie wiem czy mu cos zaszkodziło czy to coś zwiastuje dopiero ...no nic czekam
oj no oby jednak nie zwiastowało niczego

Cytat:
Napisane przez agusiowata84 Pokaż wiadomość
Kiedy kupujecie nocnik? Teściowa mnie męczy, żeby już kupić. Kilka razy mówiłam, że za wcześnie.
ponoć 1,5 - 2 latka tak dziewczyny pisały że ma to wtedy sens
Stary 2014-07-03, 09:07   #2289
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
podobno 10-12 mc można już próbować, choć niewiele to da moja anka zaczęła siadać na nocnik przed rokiem, a pieluchę ostatecznie zdjęliśmy jak miala 20mc
Stary 2014-07-03, 09:08   #2290
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość

tassia jak noc?

a ja dziś obgryzam paznokcie od rana. Wczoraj o 19 byłam u klientki, dziecko zdrowe, super humor... a dzis rano pisze ze ma ospę nic tyko czekac
o kurcze, z obydwoma byłaś? Ania przechodziła już ospę?
jeśli już ma być - to oby łagodnie a najlepiej żeby narazie nie było!
Stary 2014-07-03, 09:11   #2291
butterfly20
Zakorzenienie

sto lat dla Emilki i Helenki!

Logoasia
masakra, oby u was ospy nie było, tk się już Marcin nacierpiał do tej pory

Stary 2014-07-03, 09:13   #2292
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
o kurcze, z obydwoma byłaś? Ania przechodziła już ospę?
jeśli już ma być - to oby łagodnie a najlepiej żeby narazie nie było!
nie, sama bylam, ale czy się nie przeniosło na mnie? Ania nie chorowała, bedziemy czekac na inwazję

motyl mój Marcin to ewenement, ale to głównie przez moją pracę i żłobek Andzi. zawsze jakieś choróbsko się przeniesie, a rodzice nie są skorzy mówić, że dziecko chore

Edytowane przez logoasia
Czas edycji: 2014-07-03 o 09:17
Stary 2014-07-03, 09:16   #2293
MsLullaby
Zakorzenienie

Dzień dobry
Aga dziękuję za radę, ale próbowałam, nawet pomieszczenie zmieniłam no ale nic.
Mnie głowa coś boli i zatoki, słyszę że tż zakatarzony i Bartek też coś kicha, super. Co do nocnika to ja już kupiłam ale jeszcze Bartuś nie używa

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 09:23   #2294
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
nie, sama bylam, ale czy się nie przeniosło na mnie? bedziemy czekac

motyl mój Marcin to ewenement, ale to głównie przez moją pracę i żłobek Andzi. zawsze jakieś choróbsko się przeniesie, a rodzice nie są skorzy mówić, że dziecko chore
aaaaaaaaaaaa
faktycznie, fasolka, a Ty chorowałaś na ospę?

a czy Ty możesz teraz na swoje dzieci przenieść to nie wiem

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

jestem zwycięzcą jak to ja fajnie wczoraj napisała
kupiłam w lidlu to co chciałam, wydana kasa zobowiązuję do częstych ćwiczeń teraz

a w ogóle jak zobaczyłam tych ludzi przed wejściem to niedobrze mi się zrobiło. nie nanawidzę po prostu takich sytuacji, jak jakiś wyścig szczurów eh
ale na szczęście mimo że spacerkiem doszlam do miejsca gdzie były buty to i tak znalazłam te co chciałam i w moim rozmiarze
Stary 2014-07-03, 09:53   #2295
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
nocnik już mamy. jak zacznie samodzielnie siedzieć to może zaczniemy próbować

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Sto lat dla solenizantów!

my po śniadanku, nie wyspałam się okropnie za to Antoś był wypoczęty już przed 6

zaraz bieramy się na spacerek

Tasia jak nocka?

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 10:07   #2296
kaska87
Zakorzenienie

hej

nie wyspałam się- poszliśmy spać o 2:00 a o 8:00 wstałam bo szłam do lekarza

Tasia jak tam Maciuś w nocy?

Motyl no właśnie kwiatki lubię, ale jako perfumy to za mdłe- on mój też mówił, że mogłam nie otwierać to by wymienił, ale jakoś odruchowo roztargałam folię

Logoasia oby maluchy nie podłapały, no i Ty też nie

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 10:09   #2297
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
hej

nie wyspałam się- poszliśmy spać o 2:00 a o 8:00 wstałam bo szłam do lekarza

Tasia jak tam Maciuś w nocy?

Motyl no właśnie kwiatki lubię, ale jako perfumy to za mdłe- on mój też mówił, że mogłam nie otwierać to by wymienił, ale jakoś odruchowo roztargałam folię

Logoasia oby maluchy nie podłapały, no i Ty też nie

aaa, to sorry,ale miej pretensje sama do siebie:P

Stary 2014-07-03, 10:14   #2298
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
aaa, to sorry,ale miej pretensje sama do siebie:P
wiem, ale one mają podobne kartoniki i tak jakoś wyszło, ale co by się nie działo zawsze jest wina P. on o tym wie i z tym nie dyskutuje jezdem heterom

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 10:23   #2299
ja :)
Zakorzenienie

logoasia, mam nadzieję, ze ospa nie przyjdzie..

Cytat:
aaaaaaaaaaaa

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

kupiłam w lidlu to co chciałam, wydana kasa zobowiązuję do częstych ćwiczeń teraz

a w ogóle jak zobaczyłam tych ludzi przed wejściem to niedobrze mi się zrobiło. nie nanawidzę po prostu takich sytuacji, jak jakiś wyścig szczurów eh
ale na szczęście mimo że spacerkiem doszlam do miejsca gdzie były buty to i tak znalazłam te co chciałam i w moim rozmiarze
brawo zwycięzco ja też niedawno kupiłam buty do ćwiczeń i co robie? chodzę w nich na spacer z wózkiem ale licze na to, że w końcu się zmobilizuje do powrotu do ćwiczen

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Sto lat dla solenizantów!

my po śniadanku, nie wyspałam się okropnie za to Antoś był wypoczęty już przed 6

zaraz bieramy się na spacerek

Tasia jak nocka?
Pola podobnie - punkt 6 i gotowa do podboju kolejnego dnia.
Za to teraz śpi, a ja popijam latte i czekam na koleżanke z krakowa
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 10:29   #2300
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
aaaaaaaaaaaa

A u nas w lidlu spokoj. Poszlam po 9 i pelne kosze. Tz wzielam buty nie wiem po co bo ostatnio sobie kupil. A sobie spodnie capri i dwa biustonosze sportowe.tyle ze mi cwiczen bo biegac szczerze nienawidze za to tz biega od poczatku czerwca robi po 10 km ale i tak mu to nic zbytnio nie daje poki co.

Logoasiu trzymam kciuki zeby ospa sie was nie czepila!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 10:35   #2301
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
no ja wiem, że muszę wziąc dużo rampersów, no i coś cieplejszego na noce. Kocyk napewno. tetry. Zagubie sie przy pakowaniu

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Kornel dobrze znosi kąpiel pod prysznicem, śliniaków nie używa, ale mam jednorazowe. Podkłady też. ręcznik kosmetyki to wiadomo.
zapisuj sobie wszystko na kartce i odhaczaj jak wrzucisz do torby
Stary 2014-07-03, 10:35   #2302
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
A u nas w lidlu spokoj. Poszlam po 9 i pelne kosze. Tz wzielam buty nie wiem po co bo ostatnio sobie kupil. A sobie spodnie capri i dwa biustonosze sportowe.tyle ze mi cwiczen bo biegac szczerze nienawidze za to tz biega od poczatku czerwca robi po 10 km ale i tak mu to nic zbytnio nie daje poki co.

Logoasiu trzymam kciuki zeby ospa sie was nie czepila!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
żona - najsurowszy krytyk haha

logoasiu

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 10:36   #2303
agusiowata84
Rozeznanie

Cytat:
ponoć 1,5 - 2 latka tak dziewczyny pisały że ma to wtedy sens
Tak też mówiłam, ale moja teściowa twierdzi, że wtedy za późno.
Stary 2014-07-03, 10:38   #2304
kama1987
Rozeznanie

hej

Wczoraj się okazało, że oprócz anginy Zuzia ma zapalenie ucha
Wieczorem tak strasznie płakała, bo ją uszko bolało, że myślałam że się razem z nią popłacze. A musiałam ją trochę uspokoić, żeby Pedicetamol połknęła. Nosiłam ją chyba z 2 godz, bo na chwilę się uspokoiła i od nowa, ale teraz już jest lepiej i mam nadzieje że już tak zostanie.

Macie jakieś sprawdzone zabezpieczenia na szafki, żeby dzieciaki nie otwierały? Bo Zuzka zaczyna otwierać szafki i szuflady

100 lat dla Emilki i Helenki!!!

Cytat:
wiecie ze bylam takie nemo ze bylam przekonana ze napisalam co sie stalo?
otoz od 21maciek przebudzal sie co 10minut z wrzasliem
wiec smoczek i ok
o 22zrobilam mu butle i wypil 60
o 23 obudzil sie z giga wrzaskiem
nosilam, tulilam to sie wyprezal, kopal mnie, szarpal za wlosy
i darl sie totalnie gardlowo co jakis cas uspokajal sie na 60sekund i dalej
zrobilam herbatke to rzucal butelka po pokoju i caly czas przerazliwie wrzeszczal
balam sie ze sasiedzi wezwa plicje
po 24 zrobilam mleko znow ale nie wypil nawet 3ml tylko rzucal butelka
goraczka nie
zeby nie

przed pierwsza rozryczalam sie tak jak on bo juz nie wiedzialam co zrobic
wlaczylismy wode i wykapalismy

po paru minutach w wannie Maciek sie obudzil
oddech uspokajal mu sie 20minut
ale smial sie i byl pogodny
ubralam go i wsadzilam do lozeczka
bawil sie
nie mogl zasnac wiec wzielam go na rece i wtedy napisalam tego posta

jak zaczynal zasypiac to zaczal znow wrzeszczec
trwalo to do przed czwartej

jestem wykonczona i przerazona bo nie wiem co to bylo i boje sie ze to cos zlego
współczuję Wiem, co czułaś, bo jak Zuzia miała może z 3 miesiące to też tak miała.

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Wczoraj go w sieci oglądałam i baaardzo mi się podoba - teraz też mamy BeSafe i jestem bardzo zadowolona
Musze obadać na żywo.

A co robisz, żeby główka nie leciała?
one niestety są takie, że dzieci w nich siedzą, nie za bardzo jest możliwość rozłożenia oparcia, i to jest ten 1 minus.

ja ją sadzam nie tak głęboko w to siedzenie, tylko tak lekko zsuniętą i wtedy jej głowa nie leci jak śpi, musisz popróbować, jak już będziesz miała fotelik, bo może Jaśkowi nie będzie głowa leciała

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
dziewczyny co zabieracie do picia dla dzieci jak idziecie gdzies dluzej na spacer ? poicie sokami specjalnymi dla dzieci czy po prostu wode ? moja wody nie chce, a kupowanie takich malych sokow jest uciazliwe. i juz sama nie wiem co z tym zrobic
ja zabieram przeważnie soczek baaardzo rozcieńczony wodą, tzn 30 ml soku i 120-150 wody, Zuzka samej wody nie wypije, a jak ma jakiś wyczuwalny smak to tak i jej robię herbatki owocowe czasem, ale takie nasze, nie specjalnie dla dzieci.

Cytat:
Ach zapomniałam napisać najważniejszego
Emilka zaczęła wstawać w łóżeczku
to już będzie chciała pewnie wszędzie wstawać

Cytat:

I w ogóle to czy Wam przed tym pierwszym @ po porodzie też tak syfy wychodziły?normalnie mam czoło jak nastolatka
tak, TZ chciał być miły i mi powiedział że mogę się poczuć młodsza, jak 16-latka tylko że ja wtedy miałam super twarz, nie to co teraz, chociaż stan na dzień dzisiejszy i tak jest już dużo lepszy.
Mnie pomógł Differin w żelu, na receptę to to, ale działa, tylko jak być używała to musisz bardzo nawilżać w dzień twarz bo strasznie wysusza. Ale polecam, po 4 dniach używania na noc twarz była w 80% lepsza.
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 10:38   #2305
rusałka_1
Zakorzenienie

hej!

Wczorajszy wieczór był bardzo udany! najpierw kino potem kawiarnia z dziewczynami wróciłam do domu o 23, a chłopcy poradzili sobie świetnie jak wróciłam Jaśko był nakarmiony i uśpiony obudził się dopiero koło 1.00 (jak na niego to późno). Także wieczór zaliczam do udanych.
byłyśmy na niesamowicie aburdalnym filmie, aburdalnie smiesznym "stulatek który uciekł przez okno". polecam, ale zaznaczam że humor specyficzny.

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Dobra, zrobiłam przewodnik po Lizbonie. TŻ usypia młodego. A jutro i w piątek wielkie pakowanie i

w drogę. Ah jak się cieszę
super że juz tuż tuż! mam nadzieje ze porządnie wypoczniecie

Cytat:
h

wiem, że Wasze dzieci już dawno to potrafią, ale Alicja się jakoś nie kwapiła w każdym bądź razie

radość w jej oczach jest wielka jak sobie sama usiądzie, fajnie się na to patrzy

poza tym od kiedy Alicja wstaje przy meblach to się mały chochlik z niej zrobił, normalnie

ku.r.wi.ki w oczach chce ciągle tylko stać!!!

noce nawet w miare, ale nie wiem co jej się teraz znowu dzieje, śpi i wyje
dla Ali!
Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
nie mam juz sily pisac co u nas.
mam strasznego wkur*a na tzta :/
nagrabil sobie.
ide spac, bo ciezko bedzie rano wstac, a pewnie nie jedna pobudka bedzie w nocy
co się stało?

Cytat:
ok nie.jest zle
troche poplakuje.przez sen.co pare minut ale.w sumie nie rozdarl sie.jeszce

szkoda tylko ze ja.spac nie.moge
wykonczona jestem.tym.stresem

trzymajcie.kciuki zeby sobie.chlopak spal do rana w.ciszy i spokoju
i zeby jego matka.zmruzyla oko
ciao

Wysyłane z mojego GT-P1000 za pomocą Tapatalk 2
dobzre ze nocka lepsza od poprzedniej

najlepszego dla Emilki i Helenki!

Cytat:
Czeeeść. Jeeej, ile do nadrobienia.

Jak przewidywałam- po wspaniałych 19, 5 miesiącach @ powróciła. no ale to się spodziewałam Małż

t
witaj w klubie

Cytat:

tassia jak noc?

a ja dziś obgryzam paznokcie od rana. Wczoraj o 19 byłam u klientki, dziecko zdrowe, super

humor... a dzis rano pisze ze ma ospę nic tyko czekac
ojej! trzyma kciuki zeby do Was do pakudztwo nie przylazło

poziomka co do odkurzacza to Jasiek tez miał taki eatp że płakał jak tylko go usłyszła, ale samo przeszło i teraz ma zaciesz jak "biega" za odkurzaczemi podgryza kabel

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 10:39   #2306
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Eee już nie wyczekuje,bo mnie to wyczerpuje

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
kochana głowa do góry! moja nie pełza nie raczkuje chociaż widać że już coraz bardziej chce na kolanki i dupkę podnieść ale jej jeszcze daleko do tego, sama nie usiądzie i głównie się tylko przekrręca i tak się przemieszcza a powinnam też się mega zamartwiać bo np. Kornelek ładnie siedzi nawet Misia mówiła że staje przy czymś itd. itd. także luz ja nie schizuje bo każdy ma swój czas i się rozwija w swoim tempie
Stary 2014-07-03, 10:39   #2307
agusiowata84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość

Daj później znać jak tam efekty.
Stary 2014-07-03, 10:41   #2308
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Tak jak mnie nadzieja że Bartek zacznie spać normalnie w łożeczku. Właśnie go drugą godzinę usypiam bo się obudził jak go kładłam u niego i darł się jakby mu się krzywda jakaś działa a mną aż trzepie wtedy
kurcze biedna jesteś nooo...ja też miałam problem z Leną ale już od dłuższego czasu udaje mi się że usypia sama.. przeciągam jej czas zabawy do 3-4 godzin i jak dziecko dostanie butle to koniec po niej i spiocha 1-2 na łóżku, ja zawsze się z nią kładę daje butle Lena przekręca się na boczek i śpiocha ona w ogole zawsze spi na boczkach nigdy na pleckach tak od urodzenia
Stary 2014-07-03, 10:44   #2309
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
hej

Wczoraj się okazało, że oprócz anginy Zuzia ma zapalenie ucha
Wieczorem tak strasznie płakała, bo ją uszko bolało, że myślałam że się razem z nią popłacze. A musiałam ją trochę uspokoić, żeby Pedicetamol połknęła. Nosiłam ją chyba z 2 godz, bo na chwilę się uspokoiła i od nowa, ale teraz już jest lepiej i mam nadzieje że już tak zostanie.
zdrówka dla Zuzi!

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 10:48   #2310
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
hej mamusie

witam się po chyba 3 dniowej przerwie nie wiem kurde, jakoś nie ogarniam dni uciekających na tym macierzyńskim

wiem, że Wasze dzieci już dawno to potrafią, ale Alicja się jakoś nie kwapiła w każdym bądź razie radość w jej oczach jest wielka jak sobie sama usiądzie, fajnie się na to patrzy

poza tym od kiedy Alicja wstaje przy meblach to się mały chochlik z niej zrobił, normalnie ku.r.wi.ki w oczach chce ciągle tylko stać!!!

noce nawet w miare, ale nie wiem co jej się teraz znowu dzieje, śpi i wyje na całego, rzuca się, tak jakby jej się coś śniło? nie wiem, jak to nazwać, bo to wygląda conajmniej dziwnie może się czegoś przestraszyła? albo odreagowuje emocjonujące dni? bo teraz w sumie ciągle w ruchu, więc może to to? nie wiem.

edit : bo piszę tego posta na raty wiem juz co było mojejmu dziecku, ktoś ją zauroczyl, przez 2 dni się taK rzucała (przy każdym zasypianiu) a w nocy wyła i niby spała w tym czasie, ale oczy otwarte, raz zamknięte....no i wczoraj z TŻ mówimy, że własnie może ktoś ją zauroczył i wiele nie myśląc, zrobilismy to co trzeba. Więc Tassiu śmiej się jeśli chcesz, ale to najszczersza prawda jest, że dziecko da się zauroczyć. I zrobisz jak zechcesz, ale jeśli się to powtórzy to zdejmij Ty lub TŻ swoją koszulkę, taką w której akurat jesteś ubrana (czy to z całego dnia czy 15 minut wcześniej ubrana) i odwróć ją na lewą stronę. I przetrzyj dziecko z góry do dołu całe, tą własnie koszulką, tak jakby Maciej był czymś ubrudzony. I tę koszulkę wrzuć do kosza na pranie. Nie wolno jej ponownie zakładać, dopiero po wypraniu

Alicję wczoraj po takim godzinnym ryku wytarliśmy i jak ręką odjął... także kto chce niech wierzy, a kto nie ten nie
ja tam też w to wierze nawet mojemu dziecku lizałam czoło ale ona akurat nei była zauroczona

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości