Sierpniowe Panny Młode 2015 i 2016 ;) - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-01-19, 16:20   #2281
weronika9999
Zadomowienie

Dot.: Sierpniowe Panny Młode 2015 i 2016 ;)

Pati, garnitur ma bardzo fajny kolor i bardzo mało Was wyszło za wszystko . Szkoda, że w Pawo nie ma smokingów, bo skoro są takie duże rabaty to na pewno byśmy skorzystali bo na razie niestety wychodzi na to, że za ubranie mojego ukochanego wyjdzie nas więcej niż moja suknia ślubna i welon
A propos, mam do Was prośbę: czy któraś z Was spotkała się może z koszulą smokingową z wykładanym kołnierzem (http://www.szarmant.pl/wp-content/up.../06/studs1.jpg) na zdjęciu po lewej. Byliśmy tydzień temu chyba w 10 sklepach z garniturami i nigdzie takiej nie znaleźliśmy - wszystkie mają łamany kołnierz. Już nie mówię o tym, że jak pytałam o taki typ kołnierzyka, to panie wybałuszały na mnie oczy i wyskakiwały z tekstem, że "każda koszula smokingowa musi mieć łamany kołnierz" - co z tego, że to właśnie te z krytym kołnierzem są uważane za bardziej eleganckie i odpowiednie do smokingu i muchy :P
Mój Tato kupił taką dawno temu w Bytomiu, ale niestety teraz ich nie ma. Jakbyście się gdzieś z taką spotkały, to bardzo proszę o info

Edytowane przez weronika9999
Czas edycji: 2015-01-19 o 16:41
weronika9999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-19, 17:18   #2282
Paulinagm
Zadomowienie

weronika, też takiej szukam te łamane kołnierze są takie nie ładne
nie wiem, skąd ta moda...
jak nie znajdziemy, to mój M ma kupioną koszulę w Pawo z włoskim kołnierzem i takim delikatnie lśniącym materiałem i najwyżej w tej pójdzie zresztą nie wiem, czy taka typowo smokingowa w ogóle by mu pasowała, bo on ma jednak garnitur a nie smoking
Paulinagm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-19, 18:09   #2283
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika9999 Pokaż wiadomość
Pati, garnitur ma bardzo fajny kolor i bardzo mało Was wyszło za wszystko . Szkoda, że w Pawo nie ma smokingów, bo skoro są takie duże rabaty to na pewno byśmy skorzystali
cena rzeczywiście wyszła świetna

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-19, 18:28   #2284
weronika9999
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paulinagm Pokaż wiadomość
weronika, też takiej szukam te łamane kołnierze są takie nie ładne
nie wiem, skąd ta moda...
jak nie znajdziemy, to mój M ma kupioną koszulę w Pawo z włoskim kołnierzem i takim delikatnie lśniącym materiałem i najwyżej w tej pójdzie zresztą nie wiem, czy taka typowo smokingowa w ogóle by mu pasowała, bo on ma jednak garnitur a nie smoking
Jak ma garnitur, to "zwykła" koszula w zupełności wystarczy
dokładnie, te z łamanym też średnio mi się podobają poza tym mojemu zupełnie nie pasują...Trudno, będziemy jeszcze szukać, w ostateczności zamówimy gdzieś przez Internet.
Stary 2015-01-20, 11:29   #2285
BlutAsiunia
Rozeznanie

Dziewczyny a jak było na targach w Polsce była któraś z was? Bo trąbią w telewizji i w Internecie
Stary 2015-01-20, 11:42   #2286
Natka_Pietruszki91
Wtajemniczenie

Moj TZ to nawet jeszcze nie mysli o kupnie garnituru. Nie chce o tym slyszac jak narazie nawet. W ogole nie przejmuje sie zbytnio slubem. Ostatnio wymyslil tylko czym mozemy do slubu pojechac.

11/2015
Natka_Pietruszki91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-20, 16:47   #2287
Casssssie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Natka_Pietruszki91 Pokaż wiadomość
Moj TZ to nawet jeszcze nie mysli o kupnie garnituru. Nie chce o tym slyszac jak narazie nawet. W ogole nie przejmuje sie zbytnio slubem. Ostatnio wymyslil tylko czym mozemy do slubu pojechac.
Mam bardzo podobnie tż chyba z 2 tygodnie temu do mnie z tekstem: wiesz dopiero sobie zdałem sprawę, że będzie ślub
Casssssie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-20, 17:13   #2288
tyna31
Raczkowanie

My kupiliśmy garnitur przy okazji wyjazdu na święta do Torunia.
W jeszcze lepszej cenie niż tutaj podajecie z Pawo
Kupiliśmy bezpośrednio od producenta, o wiele taniej niż w większych sieciach.
Materiał jakościowo o wiele lepszy niż garnitur nad którym zastanawialiśmy się w Giacomo Conti (więcej wełny w składzie), a prawie dwa razy taniej
Dostaliśmy dodatkowo 10% rabatu i w sumie zapłaciliśmy 1150 zł za garnitur, 2 koszule, muchę, pasek, buty i spinki do mankietów.
Kupiliśmy granatowy garnitur + niebieskie dodatki (m.in. buty z niebieskim paskiem na podeszwie i pasek ze stebnówką w tym samym odcieniu ).
Stary 2015-01-20, 17:29   #2289
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tyna31 Pokaż wiadomość
My kupiliśmy garnitur przy okazji wyjazdu na święta do Torunia.
W jeszcze lepszej cenie niż tutaj podajecie z Pawo
Kupiliśmy bezpośrednio od producenta, o wiele taniej niż w większych sieciach.
Materiał jakościowo o wiele lepszy niż garnitur nad którym zastanawialiśmy się w Giacomo Conti (więcej wełny w składzie), a prawie dwa razy taniej
Dostaliśmy dodatkowo 10% rabatu i w sumie zapłaciliśmy 1150 zł za garnitur, 2 koszule, muchę, pasek, buty i spinki do mankietów.
Kupiliśmy granatowy garnitur + niebieskie dodatki (m.in. buty z niebieskim paskiem na podeszwie i pasek ze stebnówką w tym samym odcieniu ).
No to piękna cena

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-20, 21:01   #2290
sabonka123
Rozeznanie

A my zanim kupimy garnitur to muszę mojego lubego odchudzić

Dzidziuś 10.10.2015
sabonka123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-21, 07:05   #2291
weronika9999
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sabonka123 Pokaż wiadomość
Mój ostatnio też stara się trzymać formę. Wg mnie wygląda OK, ale on twierdzi, że musi zrzucić z 10 kg, "żeby dobrze wyglądać w smokingu" Faceci to czasem gorsi niż baby. Najgorsze jest to, że strasznie mnie to jego trzymanie formy dołuje zamiast motywować, bo ja od świąt nie ruszyłam dupy - przestałam biegać i w ogóle uprawiać jakiekolwiek ćwiczenia (oprócz codziennych wielokilometrowych spacerów z konieczności - gdyby nie one to już w ogole bym zarosła tłuszczem)- zima mi jakoś nie służy

Ja ostatnio zaczęłam się bać o nasze zdjęcia ze ślubu - jestem chyba najmniej fotogeniczną osobą świata Nawet na "profesjonalnych" zdjęciach z jakichś uroczystości, wesel itp. wyglądam strasznie - mam wrażenie, że aparat dodaje mi parę kg i kompletnie spłaszcza i zniekształca rysy twarzy - i nie jest to kokieteria z mojej strony, bo potwierdzają to prawie wszyscy moi znajomi i rodzina. O ile na zdjęciach z jakichś imprez mogę wyglądać fatalnie, mało mnie to obchodzi, to jednak na zdjęciach ze ślubu wolałabym wyglądać ładnie Chyba muszę zapytać mojego fotografa, czy są na to jakieś magiczne sztuczki
Stary 2015-01-21, 07:13   #2292
sabonka123
Rozeznanie

Cytat:
Mój ostatnio też stara się trzymać formę. Wg mnie wygląda OK, ale on twierdzi, że musi zrzucić z 10 kg, "żeby dobrze wyglądać w smokingu" Faceci to czasem gorsi niż baby. Najgorsze jest to, że strasznie mnie to jego trzymanie formy dołuje zamiast motywować, bo ja od świąt nie ruszyłam dupy - przestałam biegać i w ogóle uprawiać jakiekolwiek ćwiczenia (oprócz codziennych wielokilometrowych spacerów z konieczności - gdyby nie one to już w ogole bym zarosła tłuszczem)- zima mi jakoś nie służy

Ja ostatnio zaczęłam się bać o nasze zdjęcia ze ślubu - jestem chyba najmniej fotogeniczną osobą świata Nawet na "profesjonalnych" zdjęciach z jakichś uroczystości, wesel itp. wyglądam strasznie - mam wrażenie, że aparat dodaje mi parę kg i kompletnie spłaszcza i zniekształca rysy twarzy - i nie jest to kokieteria z mojej strony, bo potwierdzają to prawie wszyscy moi znajomi i rodzina. O ile na zdjęciach z jakichś imprez mogę wyglądać fatalnie, mało mnie to obchodzi, to jednak na zdjęciach ze ślubu wolałabym wyglądać ładnie Chyba muszę zapytać mojego fotografa, czy są na to jakieś magiczne sztuczki
A u mnie sytuacja jest zupełnie odwrotna. Mój TŻ nie chce trzymać formy, ale kupiłam karnety na siłownię i go zmusze chodzić bo musiałby zrzucić ze 20 kg hah, a na wiosnę będziemy biegać co prawda nie jest gruby, a raczej dobrze zbudowany ale brzuszek wyrwał się spod kontroli i ja również jestem strasznie niefotogeniczna i będzie mi przykro jak pan młody będzie wyglądał dużo lepiej od panny młodej. Bo niestety ale jest z niego przystojniacha fotograf będzie miał baaardzo dużo pracy w Photoshopie żebym jako tako wyglądała.

Dzidziuś 10.10.2015
sabonka123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-21, 08:33   #2293
Natka_Pietruszki91
Wtajemniczenie

Ja tez jestem niefotogeniczna :/ a moj Tz chce troche przytyc do slubu, bo ostatnio mu sie chudnie.

11/2015
Stary 2015-01-21, 13:02   #2294
Paulinagm
Zadomowienie

haha, my jesteśmy niefotogeniczni oboje trzeba nam zrobić 100 zdjęć i dopiero 101 jakoś ujdzie. Nie umiem się uśmiechać do zdjęć, a TŻ zawsze jakąś ma taką zamuloną minę i ogólnie jest źle... ale dziewczyny - nie martwmy się, ja mam nadzieję, że profesjonalny fotograf jakoś tak to zrobi, że będzie dobrze, raz takie ujęcie raz inne, z różnych stron, czasem lewy profil czasem prawy i jakoś to będzie. Wiadomo, że foto, żeby wybrać te 200 zdjęć do obróbki musi ich zrobić dużo, dużo więcej, żeby coś wybrać. Nie wierzę, że nie macie ani jednego ładnego zdjęcia. Czytałam też kiedyś taki artykuł, chyba na portalu ślub na gowie i tam były jakieś "porady" min żeby już teraz zacząć ćwiczyć - cykać sobie selfie i patrzeć w jakiej "pozycji głowy" się sobie podobamy. I żeby przećwiczyć całowanie do zdjęć. Więc nie martwcie się, tylko ćwiczcie
Dostałam maila, że zaproszenia już gotowe w piątek albo sobotę odbiorę
Stary 2015-01-21, 13:07   #2295
Natka_Pietruszki91
Wtajemniczenie

Trzeba zaczac cwiczyc w takim razie ja nie umiem robic selfie haha ostatnio na szyi wyskoczyly mi bolace krosty :/ musze z tym isc do dermatologa, bo nie chce miec blizn na szyi i plecach tym bardziej, ze mam odkryty dekolt i plecy.

11/2015

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-21, 14:54   #2296
weronika9999
Zadomowienie

Cytat:
haha, my jesteśmy niefotogeniczni oboje trzeba nam zrobić 100 zdjęć i dopiero 101 jakoś ujdzie. Nie umiem się uśmiechać do zdjęć, a TŻ zawsze jakąś ma taką zamuloną minę i ogólnie jest źle... ale dziewczyny - nie martwmy się, ja mam nadzieję, że profesjonalny fotograf jakoś tak to zrobi, że będzie dobrze, raz takie ujęcie raz inne, z różnych stron, czasem lewy profil czasem prawy i jakoś to będzie. Wiadomo, że foto, żeby wybrać te 200 zdjęć do obróbki musi ich zrobić dużo, dużo więcej, żeby coś wybrać. Nie wierzę, że nie macie ani jednego ładnego zdjęcia. Czytałam też kiedyś taki artykuł, chyba na portalu ślub na gowie i tam były jakieś "porady" min żeby już teraz zacząć ćwiczyć - cykać sobie selfie i patrzeć w jakiej "pozycji głowy" się sobie podobamy. I żeby przećwiczyć całowanie do zdjęć. Więc nie martwcie się, tylko ćwiczcie
Dostałam maila, że zaproszenia już gotowe w piątek albo sobotę odbiorę
owszem, mam sporo zdjęć, na których wyglądam normalnie/ładnie, ale patrząc proporcjonalnie jest to, dajmy na to, 1 zdjęcie na 100 zrobionych
a całowanie bardzo chętnie poćwiczę co do uśmiechania się, to ja mam i8nny problem - mogę się uśmiechać tylko "bez zębów". Mam wydatne usta i małe (choć proste i białe) zęby i wydaje mi się, że bardzo dziwnie wyglądają takie małe zęby przy dużych ustach,a szczególnie jest to widoczne, jak się uśmiecham.Może to absurdalne, ale zawsze chciałam mieć duże zęby Poza tym twarz mi się jakoś dziwnie wykrzywia, jak robię pełny uśmiech muszę zastrzec fotografowi, żeby mnie nie zmuszał do szerokiego uśmichu (odwieczna trauma przy wykonywaniu zdjęć legitymacyjnych/grupowych itp. )
Stary 2015-01-21, 15:04   #2297
BlutAsiunia
Rozeznanie

Dziewczyny ja rozmawiałam z moją panią fotograf i ona mi powiedziała że sesja narzeczeńska jest po to żeby fotograf mógł uchwycić lepszy profil młodych bo jest wtedy do więcej czasu do przedyskutowania z młodymi czy takie zdjęcia też im będą się podobać a w dniu ślubu nie ma na to czasu

Uważam że to tez dobry sposób żeby zobaczyć jak będziemy się prezentować na zdjęciach i w tej sesji zrobię sobie makijaż próbny to tez będę widziała jak się będzie prezentował
Stary 2015-01-21, 18:20   #2298
kashia001
PeeeMaa!

Cytat:
Napisane przez sabonka123 Pokaż wiadomość
a u mnie wręcz przeciwnie, mojego musze utuczyć

Chwyć się mej dłoni. Bądź blisko.
Za szczęściem już nie chcę gonić.
Mam Ciebie. Mam wszystko.
kashia001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-23, 12:58   #2299
weronika9999
Zadomowienie

My dziś zamówiliśmy obrączki. Kolejna rzecz z głowy!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-23, 14:42   #2300
Paulinagm
Zadomowienie

jakie obrączki? pokażesz?
Stary 2015-01-23, 15:05   #2301
weronika9999
Zadomowienie

Cytat:
jakie obrączki? pokażesz?
Dokładnie takie jak w załączniku (półokrągłe, polerowane, z soczewką), tylko nierodowane (czyli mają taki słomkowy odcień - bardzo ładny. To był taki kompromis, bo mojemu tż niestety nie pasuje srebrny odcień rodowanego białego złota, a znowu dla mnie żółte złoto jest za żółte i za nim nie przepadam+zaręczynowy też mam z białego złota, więc zdecydowaliśmy się na coś pośredniego. Odcień złota jest mniej więcej taki jak w tych obrączkach: http://www.ak-bizuteria.pl/img/products/57/69/1_max.jpg).
Wiem, że może nic specjalnego, ale mnie się nie podobają jakieś wydziwiane obrączki z łączonego złota, jakieś matowione czy piaskowane (to zresztą podobno bardzo szybko schodzi i trzeba odnawiać). My jesteśmy zwolennikami klasyki, obrączka ma wyglądać jak obrączka, poza tym to w końcu na całe życie (teoretycznie ). Podobało mi się co prawda kilka modeli wysadzanych brylantami na całej szerokości obrączki, ale niestety jest problem z ewentualną zmianą rozmiaru.
Obrączki zamówiliśmy osobiście w AK Biżuteria - sklep mają w iurowcu, nie ma opcji, żeby ktoś trafił tam "z ulicy" (nam sklep poleciła koleżanka), nie mając adresu, bo po prostu nie jest w żaden sposób "oznakowany" - większość klientów jednak zamawia u nich przez internet. Ma to swoje plusy, bo w "sklepie" (a raczej małym pomieszczonku) nie było nikogo prócz nas, wiec mogliśmy długo wybierać i się zastanawiać przez żadnego pospieszania (co niestety zdarzyło nam się wcześniej i w Aparcie, i w Yes). Pani sympatyczna i super profesjonalna. Jakość obsługi na mega wysokim poziomie, bez porównania do w/w sieciówek. Ceny tez mają bardzo konkurencyjne - za obrączki zapłaciliśmy grosze - taki sam model w Aparcie (czy nawet u mniejszego jubilera) kosztował ponad 400 zł więcej (a to już jest jakaś oszczędność). Polecam! Odbiór mamy 13. lutego, wtedy pokażę już dokładne zdjęcie (niestety na ich stronie są tylko zdjęcia w rodowanym złocie, tak jak w załączniku).
Moja obrączka ma 4mm (szersze na moich palcach wyglądały zbyt masywnie) a TŻ 5mm.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4_max.jpg (25,9 KB, 14 załadowań)

Edytowane przez weronika9999
Czas edycji: 2015-01-23 o 15:08
Stary 2015-01-23, 15:37   #2302
Paulinagm
Zadomowienie

bardzo ciekawy ten kolor złota, bardziej mi się podoba niż białe złoto - o ile pierścionki z białego złota są śliczne, o tyle uważam, że obrączka jednak powinna mieć trochę tego żółtego koloru, jednak to jest bardziej klasyka

ja kiedyś myślalam, że obrączki to właśnie tylko takie proste, ale prawdopodobnie będą łączone, bo jedne mi się strasznie podobają pan mówi, że jak trzeba będzie to nawet w 1 miesiąc je zrobi, więc na razie czekam czy mi się nie odmieni
Stary 2015-01-23, 17:32   #2303
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Kupilam suknie

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-23, 17:49   #2304
Casssssie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Kupilam suknie
Gratulacje jak będą foty to pokaż
Casssssie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-23, 18:30   #2305
Saaheli
Zadomowienie

Pysia, a Ty już nie miałaś sukni kupionej?
Saaheli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-23, 19:03   #2306
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Miałam to będa dwie to ja w mojej sukni, sorki za jie wyraźne zdjęcia pełna relacja na wątku Żony 2014 i Panny Młode 2015
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (62,3 KB, 58 załadowań)

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2015-01-23, 19:28   #2307
Paulinagm
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Miałam to będa dwie to ja w mojej sukni, sorki za jie wyraźne zdjęcia pełna relacja na wątku Żony 2014 i Panny Młode 2015
gratulacje! bardzo ładnie w niej wyglądasz! fajnie podkreśla talię

a co z tą drugą? zmieniasz po północy/ pierwszym tańcu?
Stary 2015-01-23, 19:30   #2308
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
gratulacje! bardzo ładnie w niej wyglądasz! fajnie podkreśla talię

a co z tą drugą? zmieniasz po północy/ pierwszym tańcu?
Chyba po północy

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2015-01-23, 21:10   #2309
weronika9999
Zadomowienie

Pysia, spojrzałam na pełną relację na wątku PM 2015 i zdecydowanie najlepszy wybór i dałabym Ci duuuużo mniej kg niż tam pisałaś - super Cię "wyciąga" ta suknia Naprawdę wow!
Stary 2015-01-23, 21:20   #2310
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Pysia, spojrzałam na pełną relację na wątku PM 2015 i zdecydowanie najlepszy wybór i dałabym Ci duuuużo mniej kg niż tam pisałaś - super Cię "wyciąga" ta suknia Naprawdę wow!

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości